Hej Vintertid


Tända ljus som lyser upp de numera mörka kvällarna ger ett magiskt ljus och gör det hemtrevligt. Dessa "snöbollar" från Kosta Boda är snart klassiker.


Klockorna, tiden, är tillbakadragen en hel timma och kvällarna blir mörkare. En del lämnar hemmen i mörker för arbete/studier för att senare på eftermiddagen/kvällen återvända även då i mörker... man glömmer nästan ljuset som finns däremellan.

Jag tog en skön promenad, i ljuset, tidigare idag och solens strålar riktigt värmde. Fick mig en tankeställare om hur bra jag har det som har förmånen att vara hemma just nu. Få måsten och härligt hemmamys - me like! (och de få måsten jag har lyckas jag förtränga - SKÄRPNING!!)

Varje höst/vinter laddar vi upp med ljus här hemma och snart är det dags att fylla på förråden igen. Brukar köpa värmeljus, blockljus och kronljus på hos den blågula jätten men har på senare tid köpt en hel del ljus över nätet och alla butiker man kan komma åt hemifrån, yankee ljus t.ex.Laura - flickan från havet

"Vissa skriver elegant crime, andra country crime; det här är dirty crime!" Carolina Gynning
Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex.

Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.

Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.

Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.

Fint - för något bra

Du behöver inte ha ett hjärta av guld för att hjälpa barn – det räcker med ett av silver. Jag har sedan tidigare ett helt fantastiskt halsband ifrån barncancerfonden som jag verkligen gillar. Nu kommer en ny kollektion - silverhjärtat by leia som är svensk design för stora och små med äkta handgjorda smycken. Ett smycke att gilla det också, ser det ut som.


I samarbete med Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond har by leia designat en kollektion silversmycken som ska hjälpa sjuka barn och deras familjer.

Hålet i hjärtat symboliserar att man gett en del av sig själv till någon, kanske saknad, men framför allt en tro på hopp och kärlek. Intäkterna går till att bygga Sveriges femte Ronald McDonald Hus. Första spadtaget tas våren 2012 och Huset ska stå klart 2013. Läs mer på www.hus5.com

Kollektionen går att köpa HÄR


Nellie 1 månad


Det är med blandade känslor och tankar jag tänker på att vår Nellie i är 1 månad. På ett sätt känns det som: hon är bara en månad, men samtidigt känns det som: hon redan är en månad... Någon som känner igen sig?


Trots att hon är såå liten, ännu väger vår lilla plutt inte äns 4000g, så har hon redan lärt sig otroligt mycket. Nu är blicken stabil och hon ler ofta. Hon vill vara med och tillsammans utforskar vi världen, hon på sitt sätt - vi på vårt.

Att få vara med henne, att få vara mamma till henne, känns som en gåva. Det absolut bästa och finaste hamnade hos oss. Jag som var orolig för att inte känna de där känslorna för mitt barn som "man skall känna" är som bortblåsta. Hur skulle jag kunna låta bli att älska den lilla personen som väcker mig på f.m med små ljud och ett stort fantastiska leende?

Visst, en del stunder blir jag smått galen, tappar tålamodet och skäller på mig själv samt på T. Tröttheten ramlar över mig och rädslan av att inte göra rätt, ångesten över att inte kunna hjälpa finns stundvis där och personen som möter min blick i spegeln är ingen jag känner igen. Vad hände med mitt stresståliga jag, jag som brukar kunna se på saker ur fler synvinklar än en? Men med dotters gråt och skrik i öronen känner jag mig ibland tokig. Vissa stunder är det T som tappar tålamodet...

Just i det svåraste stunder gäller det att tänka på allt det där goda, härliga som bara Nellie kan ge. Att hon numera knappt gråter utan är glad och vill vara med, att hon sedan en dryg vecka sover 8-10 timmar i sträck om nätterna gör henne till "ett lätt barn". Hon sover sedan efter en förmiddagspromenad runt 10 tiden till 14-15 tiden för att sedan vakna och vilja äta... Hur "lätt" som helst... men som sagt att vara förälder är allt ifrån alla gånger lätt, men inget någon av vare sig T eller jag skulle vilja byta bort.

Vilken bukett

Då mina kollegor var här den 18 oktober fick jag och min fina familj den här helt underbara bukett. Nu - en dryg vecka senare står den fortfarande lika vacker och pryder vårt hem. Rosorna ser nästan oäkta ut med sina vackra blad och den stora (vad är det för blomma?) är helt fantastisk och dofta Übergott.


Vilkena superdag jag har idag. Startade dagen med ett telefonsamtal till min barnmorska som sa att jag visst kan prova på att träna. Ta det lugnt och lyssna på din kropp var rådet jag fick och nästnästa vecka är det jag och Nellie som provar på mamma/baby träning. Ett snabbt besök av mina föräldrar som ville hälsa på en glad Nellie och därefter en låång promenad där nya stigar och vägar prövades. Gick lite fel en gång vilket var skoj, hur ofta går man fel där man är uppvuxen? Platser som man tror sig kunna utan och innan... För mig var "slingan" vi gick helt ny och perfekt om man är sugen på att ta sig en längre springrunda. Lite svår att gå med vagn, i alla fall med de hjul jag för dagen valt att ha på men oj vad vackert det var med alla härliga höstträd.
Gröt och kaffe hemma hos familjen Karlden då våra magar var mer än hungriga. Promenaden hade tagit längre tid än någon av oss räknat med. I eftermiddag har hemmafix uträttats och jag har hunnit med massor av mys med världens goaste tjej. Att vara mammaledig är bland det bästa jag kan tänka mig just nu!

Life

tumblr_lnvjylWKru1qfxwzho1_500_large

Härligt med helg!!


Njuter!

message-8b9df9d98ca15be0faa6df98dc477013_h
...och tänk att jag har varit med och gjort ett mirakel. Vår Nellie är idag en månad. Liten som en docka, men ändå redan så stor. Jag försöker ta in varje stund och njuter verkligen av min tid här hemma, med henne, med mig själv och allt fantastiskt livet har att erbjuda oss just nu. Nu dags för promenad-dejt!

I Tanumshede

Skonsam träning för dig som är nybliven mamma, där din baby kan vara med på ett lekfullt sätt.

Vi sätter fokus på träning av bäckenbotten och bål, samt rygg och axlar.

news_mamma_baby_noread

Lite tidigt för både mig och Nellie, men om några veckor ska vi helt klart prova!! Jag längtar efter att träna...

Hur fungerar det?

 • Barnen ligger på tjocka stretchmattor framför dig under passet. I några av övningarna kan du använda ditt barn som vikt, vilket skapar kontakt på ett lekfullt sätt.
 • Ta gärna med en filt och några leksaker till din baby.
 • Du får gärna amma och byta blöja under passet och även lämna passet om ni skulle behöva.
 • Musiken är anpassad till de minsta.

 

När kan jag börja träna?

Varje onsdag kl 10.00 från och med 9 november.

Du kan boka plats från och med 2 november.

 

Vart?

tedactive_logo


Ut med det gamla, in med det nya!

Medan jag slänger mina trasiga gamla skor gör jag plats för Nellies söta små saker. Dessa kängor har hon fått av sin faster Emilia.

Lovade T att slänga mina trasiga skor då jag slutat arbeta. Under slutet av min graviditet var dessa skorna mina absoluta favoriter, det kändes som om jag gick omkring i ett par sköna strumpor. Men nu är det dags att säga hejdå till favoriterna - trist men sant och sedan tid för höstskor.
Annars har dagen varit bra! Jag har:
 • sovit bra i natt
 • bakat bröd
 • lagat mat
 • gjort risgrynsgröt
 • handlat
 • tagit en lång, skön promenad
 • varit iväg för andra omgången med ackupunktur för Nellie - behandlingen tycks ha hjälpt!!!
 • varit på bibblan
 • haft besök av Kristina
 • och däremellan har jag hunnit mys med min fina familj.

Damage Reconstruktion Program

Thomas Taw, internationellt erkänd expert på skadat hår, har tillsammans med Sunsilk Co-Creations tagit fram serien. Produkterna innehåller Nutri-Oil Complex, som ger näring, reparerar hårstråna och återskapar deras naturliga lyster.
Jag har fått testat nya Sunsilk co-creations och är riktigt nöjd med produkten. Håret blir alldeles silkeslent och doftar otroligt gott.

Magknip


Semper D-vitamindroppar är en oljelösning med d-vitamin samt aktiv bakteriekultur som håller magen i balans och som kan ha en lugnande effekt på oroliga små magar. Vitamin D är viktigt for att kroppen ska kunna tillgodogöra sig kalcium, men kan även stärka immunförsvaret och minska risken for inflammationer.

Igår var jag och min lilla tjej iväg för att göra ett ytterliggare försök att få ordning på Nellies mage. Första turen med bilen (för min del) med en liten i baksätet... nervöst? Oja, men hon sov hela vägen så jag kunde lugnt koncentrera mig på körningen.

Under flera kvällar har Nellies mage varit orolig och hon skriker av smärta. Benen drar ihop sig och magen blir stenhård och som förälder är man hjälplös. Vi har googlat som dårar, pratat med sjukrådsupplysning och bvc, gråtit, skrattat och kännt förtvivland. Vi ville försöka hjälpa på de sätt vi kunde, med Semperdroppar, bära och ha hudkontakt, massera och nu idag även akupunktur.

Om det är kolik Nellie har är för tidigt att säga, troligen inte eftersom skriken inte är varje dag, men en orolig mage det har hon och akupunktur trodde Lisa på bvc kanske kunde hjälpa, det kunde i alla fall inte ge skada.

Vid akupunktur mot spädbarnskolik sticker man en mycket tunn, steril nål (0,20mm) på en punkt mellan tummen och pekfingret. Nålen stimulerar fria nervändar som bildar nervimpulser som förs till ryggmärgen. Impulserna omkopplas där och påverkar den sympatiska gränssträngen som reglerar de inre organens aktivitet. Akupunktur ger effekt efter fem behandlingar, ibland tidigare, ibland kommer effekten senare.

Drömmen om ett barn

Bild: tv3.se

Igår satt jag och Nellie och tittade på det första avsnittet av det här programmet - Drömmen om ett barn. Då ett av paren man fick följa, Lars och Sandra, var iväg för att hämta sitt adoptivbarn tårades mina ögon och jag kunde riktigt känna parets glädje över att äntligen få träffa sitt barn. Efter nio år av längtan fick de träffa Neomi...

Då jag rördes till tårar av programmet borrade Nellie in sig, tätt intill mig och la sina små händer på mina. Hennes allvarliga ögon tittade på mig och kanske var detta hennes sätt att visa att hon brydde sig. Hennes doft när jag andades in gjorde hela mig varm. Tänk - att vi, jag och T, äntligen fått träffa vår tjej. Vår lilla Nellie som är det finaste vi vet.

God Morgon

God Morgon från en trött, men glad mamma. Idag väntar nya utmaningar!

Änglavakter

Änglavakter är Kristina Ohlssons tredje kriminalroman om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor har belönats med Stabilopriset och är nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010.

En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.

Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden. 

På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad. 

Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan? 

Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?

Danslåt

Enligt aftonbladet.se blev Brittan sågad efter sin konsert i Köpenhamn och den här musikvideon blev det mycket skriverier kring då det påstods att det inte var Britney själv som dansade. Låten är i alla fall en riktig danslåt och kan i alla fall få mig på gott humör - oavsett vem som dansar i videon.

Gillar

Gillar Loreens senaste singel!

Nellie

När vi, äntligen, berättade att vår lilla tjej skulle heta Nellie tog Dag genast fram den här låten. Man får ursäkta Mauro som inte visste att vi skulle komma att stava vår prinsessas namn med ie.

Do you know?

i ♥ you, mom..
Bild: bluquote
Strax promenad och kanske en kopp kaffe ute i solen med Nellie, Emma, Casper, Josefin och Klara. Härlig start på den här torsdagen!

Livet som mamma...

... att ställa in sina egna planer för att se till att sitt barns behov går före - allt!

Amningste!

Amningste för oss som ammar - "nyttigt" och gott!
Ett te framtaget speciellt för ammande mammor och känsliga magar. Teet innehåller örter som är mjölkstimulerande, bl. a. lucern, anis och fänkål. De sistnämnda minskar också ev. gaser både hos mor och barn. Brännässla är rikt på järn och kamomill rogivande. Kombinationen av de olika örterna, var och en med sina egenskaper gör att det är mycket omtyckt.

Framtiden ser ljus ut

En bukett blommor som för tankarna till sommaren...

Jag säger som Maria Montazami sa i gårdagens hollywood fruar - framtiden ser verkligen ljus ut och då menar jag inte bara ljus i solsken utan i allt annat:-)

Måndag!

Frukt är vackert! T köper hem mängder av alla olika sorter nu för alla drinkar han gör.

En tur till Hamburgsund var inplanerat - till BVC där allt gick finfint. Jag fick också passa på att handla, vara själv några minuter medan T och Nellie satt kvar i bilen och chillade. Om en stund får vi besök av Reine och Angelica.

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer omslag Bra rulle en regning söndag som den här! Också första filmen här hemma sedan Nellie flyttade in (ja utanför magen) vilket var extra mys - ok hon sov hela tiden men hon var i allafall här.

Mick Haller - hal och karismatisk försvarsadvokat - jobbar ur baksätet på sin Lincoln Town Car när hans livs fall dimper ner framför motorhuven. Rikemanssonen Louis Roulet står åtalat för mordförsök på en ung kvinna och pengar är inget som står i vägen för han ska frikännas. Men när Mick tar sig an Roulet som klient sätter han i gång en kedja av svek och mord som försätter honom i livsfara och snart visar det sig att han bara är en bricka i ett infernaliskt spel.

Måndags ångest?

Bild: bluquote

Å wow vilken känsla, söndag och det regnar och stormar utanför huset och här sitter jag - med levande ljus tända, en mätt mage, ett humör som är på topp, en fantastisk helg bakom mig och ingen som helst måndagsångest hur väl man än söker.
 • Besök som avlöst varandra
 • Promenader - som sakta går bättre och bättre. Idag gick vi runt "hela" berget vilket i sig inte är speciellt långt, men som ändå var en utmaning för mig nu efter operationen.
 • Hummerkalas - att det kan vara så gott!?!
 • Hemmamys med film
I morgon är vi hemma, hela familjen:-)

Glada hälsningar från Missångerträsk


Glada hälsningar från Missångerträsk är en varm och rolig bok om hur livet kan ta oväntade vändningar.
Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv, men inte träffat den rätte. Men nu, när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken. Kosta vad det kosta vill.

Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.

Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. Men det går inte riktigt som de har tänkt sig.

Första turen

Igår tog jag med man och barn ut på första turen med vagnen. Litens vrålåk höll för alla våra förväntningar och bäst var att lilla Nellie som låg i verkade trivas!

Första turen med vagnen och första turen ute på 1½ vecka för min del. Vi tog det sakta där vi gick och jag kände mig såå speciell där vi gick med vår dotter. Den smärta som for genom kroppen var som bortblåst när jag tänkte på oss. Snart skall jag ta bort mina stift som håller ihop magen och snart, snart är jag åter fit for fight.

Ogillar

Strumpor på...

Första gången sedan i våras som mina fötter fick på sig strumpor. Idag tvingades jag då det verkligen stormar här i Fjällbacka. Hatar strumpor och om vädret tillåtit hade jag valt att gå utan året runt.
Hur som helst så njuter jag av att se mina fötter igen.

Gilla frukt

Morgonens fruktdrink.

Medan jag ammar och förbereder mig för en tur ned till andra våningen gör T fruktdrinkar till mig. Sakta men säkert blir jag bättre och bättre och jag inser att inget "går på ett kick" utan att jag helt enkel får ha tålamod, lättare sagt än gjort! Läskande goda och nyttiga är i alla fall dessa drinkar - med dagens vitaminintag. Jag sätter mig och slurpar i mig härligheterna och T blir lika glad varje gång jag uppskattar frukt.

Gårdagens bullbak

Gårdagens bullbak resulterade i alla dessa vrålgoda bullar. Ja... självklart vet jag inte att alla var vrålgoda eftersom jag inte åt upp alla, men de jag smakade på var mumms!

Mest blev det kanelsnurror men även en del vaniljsnurror. Jag som annars föredrar vanilj framför kanel tyckte att kanelsnurrorna var ett står bättre den här gången, T likaså.

Kanelbullens dag

Tack snälla Maggan och Eric för den underbara rosbuketten samt den docksöta klänningen säger vår prinsessa. Som även blev bjuden på sin första fest - hummerfest, jo jag tackar jag.

Idag är det mycket på schemat.
Baka kanelbullar - det är ju kanelbullensdag.
Fixa och dona med försäkringskassan - hjälp nu är det dags att ge sig in i djungeln.
Mysa med världens goaste prinsessa - som snart har fått ett namn:-)
Mysa med världens bästa T - som hjälper mig med allt och lite till nu när jag är mindre rörlig.
Besök av bvc.

Klarar jag det här?

Ok, någon sprutnarkoman kommer det sällan att bli av mig och det är väl tur om inte annat...

Fick med mig den sista sprutan hem i från BB som jag på söndag morgon skulle ta själv. T frågar hur det går där jag sitter i soffan och tittar på eländet. Spruträdd? Nej, men det är väl knappast trevligt. Han frågar om han skall hjälpa mig men inser sen att han nog inte fixar det.
Äh, säger jag. Detta skall jag väl klara. Hur svårt kan det vara? Jag räknar till tre och "siktar" men nej, det går inte... Andas djupa andetag och sedan inget.
T frågar igen om jag vill att han skall ringa en vän som kan hjälpa mig, jag måste ju ta den menar han. Men att någon skall komma vill jag absolut inte... ok andas igen och sen sitter sprutan där - i min nu lätt degiga mage (pepparkaksdeg:-)) därefter är jag så skakig att jag inte klarar av att sprutan in vätskan så det får T göra. Tur att vi har varann och... jag är väl spruträdd, i alla fall om jag måste ta dem själv.

RSS 2.0