Sjuk?

Ja bra känner jag mig i alla fall inte, men om jag därför är sjuk är en annan fråga.

Solen skiner och jag önskar att jag hade en ny vårjacka. Skall kolla efter en sådan inom kort!! Än så länge har jag dock inte sett någon som fallit mig i smaken, endast en vit... vilket kan vara lite opraktiskt.

Har på Allum med Jossan igår. Köpt ny linsvätska, en ny kudde - en tempur kudde av ett billigare märke och, äntligen!! en ny väska! Jossan hade en likadan, fast i ljusare nyans. Jag valde en mörkbrun.

En frälsande Carola

Såg lite på intervjun när Malou mötte Carola igår, på TV 4. Carola har ibland jämförts med Madonna, att Carola är Sveriges Madonna. Hon vet hur hon vill ha det och har därför valt att styra och ställa mycket själv. Hon var ute efter resultatet, sa hon igår.

Ibalnd tyckte jag att hon framställdes som en mycket intelligent kvinna, men hallå... Att skratta efter varje sak man säger och le lite dumt... Ger inte det ett ganska nervöst intryck? Sedan kan jag inte säga att jag håller med henne i allt avd hennes tro säger, men å andra sidan: Vem säger att jag måste göra det!?!

Pengar på gatan

I morse när jag gick till jobbet, trött som aldrig förr, funderade jag på hur skoj det hade varit att hitta en peng liggandes på gatan.

Minns en gång när jag och Jossan skulle hyra film i Uddevalla och jag hittade 20 kr på vägen till videoöppet och 20 kr på vägen hem... ibland har man en märklig tur!! Min tur bekostades säkert av någons olycka i och för sig... kan inte ha varit roligt att bli av med pengarna på det viset!!

Hur som haver, så hittade jag i alla fall en peng i morse! Dock bara en krona, men det var inte vilken krona som helst, det var en lyckokrona. Alldeles ny och blank var den!! Ha, skumt att jag fkatiskt hittade en peng på gatan när jag gick och funderade på det...

Senare i eftermiddag kommer Jossan faktiskt hit. Hon skall äntligen få se hur jag har det här i Lerum, men också få följa med och titta på den nya lägenheten som jag skall kika på idag.

Föräldramötet gick strålande förresten, och bildspelet som jag suttit med i timmar var otroligt uppskattat. Kul!!

Nytt hem?

Måndag igen och ögonen känns som tunga blyklumpar. Kom till Lerum sent igår natt och kom därför inte i säng förrän alldeles för sent. Började tidigt i morse och att gå upp ur sängen när man egentligen är hur trött som helst är ínte alls det bästa jag vet.

Idag regnar det här som bara den, hade mina röda gummistövlar på mig när jag gick hit. I helgen däremot har dte varit stårlande väder hemma i Fjällbacka. Längtar tills sommaren!!

har fått en tid då jag skall åka och kolla på en lägenhet. Onsdag, ja vi får se om det är nått å ha...

En liten tjej till världen

Änligen har Katie Holmes och Tom Cruise fått sin lilla bebis, en liten flicka! VAd kan väl vara en större lycka än detta? Gratulerar såklart!

Tjejen skall enligt de stolta föräldrarna heta Suri, kanske inte ett namn jag själv skulle ha valt, men så är det heller inte min dotter. Suri skall i alla fall betyda princessa och det är framför allt väldigt sött.

På väg

Ibland klarar man betydligt mer än vad man från en början trott kan vara möjligt. Hela resan började egenligen med en sådan upplevese, när vi skulle gå upp klockan 03.45 för att hinna bli färdiga innan taxin kom och hämtade oss. Jag som trott att jag aldrig skulle vakna, gjorde detta alldeles utmärkt utan att vara allt för trött.

Det kändes enormt lyxigt att bli hämtad hemma vid dörren och sedan lämnad precis utanför landvetters terminal. Var glad att Tobias lyckats övertala mig till att låta bilen stå kvar hemma. Satt och njöt av att vi äntligen var på väg medan Tobias småpratade med, den för mig, allt för morgonpigga chauffören. Såklart lite orolig över om jag glömt något hemma. Hade jag allt jag behövde med mig? Troligen fanns allt jag någosin skulle behöva nerpackat plus lite extra som aldrig skulle komma till använding.

Flyglatsen var precis som vanligt. Jag ville shoppa in i sista stund och Tobias fick stressen på mig, allt som vanligt alltså. Åt en snabb dyr frukost och fick sedan sitta och vänta vid gaten en enormt lång stund innan det var dags. Vi var på väg till Paris!! Resan som vi planerat för så länge och sett fram mot, nu var det dags.

Sista dagen...

Ja imorgon aker vi hem... trist, men kanske ar det anda sa att borta bra, men hemma bast. Har hunnit gora en massa underbara saker och min fodelsedag var nagot att minnas.

Nu skall vi ut pa dagens aventyr och mer om var resa kan ni lasa om vid ett senare inlagg. Ha dt sa gott sa lange


Fodelsedag i Paris

Nu ar vi har i Paris!! Vadret ar kanske inte riktigt vad vi hoppats pa, i alla fall inte hittills. Ganska gratt, ,en till skilland fran i Sverige ar luften ljummen. Traden hqr sa smatt borjat sla ut vilket ocksa ar en skilland;

Idag skall vi se Eifeltornet, Triumpbagen och aka en battur pa Seine. Kanske hinner vi aven med att kika pa Notre dame. Till kvallen skall vi ga ut och fira mig; idag fyller jag 23 ar!!!

Ha det gott allihopa; och sorj inte for mycket; aven om det idag ar langfredag.

Britney, en dålig mor?

Igår kunde vi läsa i veckotidningen Star att Britney Spears son, Sean Prestin, spräckt skallen efter att ha trillat ur sin barnstol. Inte nog med att föräldrarna måste vara sjuka av oro över sin lilla sju månaders son, det hade i alla fall jag varit om det var mitt barn, ja inte nog med det så har polis och sociala myndigheterna i Los Angeles börjat undersöka om Britney och hennes man Kevin är dåliga föräldrar.

Alltid trist när sånt här händer eftersom det näst intill alltid slutar med att barnen på något sätt kommer i kläm...

Andras åsikter

En del skulle nog kunna säga en hel del om hur du "bör" vara klädd när du arbetar med barn. För mig är det viktigt att klä sig i kläder man själv känner sig bekväm i, oavsett vad andra tycker. Att klä sig i kläder som får en att känna sig som sig själv och ingen annan.

Idag fortsatte jag mitt hjärttema och bar mitt gröna hjärta som jag fick av Lisa och Charlotta i examenspresent. Jag tror att barnen snarare tycker att det är roligt och spännande med lite nya saker, än nervösa och rädda. Dock tror jag att det gillade mitt röda hjärta mer än det gröna och kanske var det för att det röda var längre och det var lättare för dem att känna på det.

Har på senaste tiden fått en hel del smycken vilket jag tycker är super roligt. Var i Malmö för ett tag sedan och handlade upp ett tillgodo kvitto jag hade i en pilgrims butik. Köpte bland annat ett par stjärnörhängen som var riktigt söta. Pilgrim har så otroligt mycket söta smycken så att det var riktigt svårt att välja!

Dags att räkna timmar!

Snart åker vi. Om mindre än ett dygn befinner jag mig i Paris där jag förväntar mig att möta våren. Det skall bli jätte spännande att äntligen få komma bort. Hotellet vi skall bo på liggera alldeles i närheten av triumfbågen och om det är bra eller inte får vi senare veta. Vi skall i alla fall ställa klockan super tidigt och försöka se så mycket som möjligt!

Paris är på ett sätt en dröm för mig att få komma till. Staden känns så exklusiv på något vis, och jag hoppas pch tror att jag kommer stormtrivas i stan! För många är det anntingen Paris eller London. Vilken stad är min? Kanske blir min Paris vistelse ännu bättre än den som Carrie i Sex and the City fick. Skall strosa runt i Paris och njuta i massor och glömma allt trist som varit nu den sista tiden. Jag skall till Paris och... ja resten får ni höra om när jag kommer tillbaka:)

40151-36

Syr som aldrig förr

Hann precis innanför dörrarna till tygaffären, innan de stängde för dagen igår. Köpte tråd som passade hur bra som helst till mina tidigare införskaffade tyger. Efter det var det bara att sätta sig och sy... trodde jag! Fick först ägna en stor tid åt att leta efter mina knappnålar, efter det skulle jag läsa och lära hur man använde mitt nya strykjärn och sedan skulle jag läsa och lära hur man använde symaskinen och sedan... ja sedan var det bara att sätta igång.

Hela kvällen satt jag och nålade och sydde, sprettade såklart en hel del också:) Resultatet? Gardinstängerna sitter för nära väggarna vilket gör att tyget hänger snett på ett märkligt sätt. Men jag är i alla fall nöjd, de blev inte helt toppen men ändå helt ok.

Nu skall jag bara hem och städa bort alla trådar och strykbrädor som fortfarande ligger frammer. Vem vet, jag kanske syr både det ena och det andra en dag...


Till ett fullsmockat allum

Efter jobbet tog jag igår mig till det nyöppnade köpcentrumnet, allum. Fick hålla på att leta parkeringsplatser en bra stund innan jag kunde parkera, det var grymt mycket folk även om klockan var ganska mycket.

Skulle byta storlek på en klänning jag köpt i fredags, men de hade den tyvärr inte alls. Istället köpte jag hjärtat som Ebba von Sydow bär i MQ kampanjen Non smoking generation. Har letat som en blådåre efter det utan att hitta, men i allum! Där fann jag det. Har fått fina komplimanger för det idag, både av stora som små.

Införskaffade även två gigantiska "prynadskuddar" som jag tänkte ha på golvet för att sitta på. Förutom detta köpte jag ett paraply till min resekompanjon och ett shampo.

Inga större köp igår alltså, men förhoppningsvis bra köp. Provade en prinsessklänning på indiska. Inte för att jag planerade att köpa den, utan för att det var roligt! Det var verkligen en tårtuppenbarelse som mötte mig i provhyttens spegel och jag kände min för en sekund som en prinsessa.

40151-45
Om jag låter bli att känna efter

Solen lyste på mina, i alla fall nästan, bara ben idag när jag gick till jobbet. För första gången den här våren kunde jag i ett par helt vanliga ny inköpta vår skor, kavaj och mitt röda hjärta strosa iväg i ett strålande vårväder. Ringde Tobias och var hur nöjd som helst med hur dagen startat.

Inte bara med att dagen startade bra, jag har även lyckats tränga bort alla känslor av besvikelse. Och om jag låter bli att känna efter kring just det som hände igår mår jag faktiskt riktigt bra idag! Hinner kanske hem innan affärerna stänger för att köpa tråd till mina gardiner! Känner kreaktiviteten flöda i mängder.

Trevlig Vårdag!!!

Med en stor klump i magen.

Ibland är livet allt annt än lätt att leva. Sitter just nu här med världens klump i magen för att någon skulle vara lite märkvärdig och prata en massa skit. Senare låtsas att hon hade dåligt samvete för det hela och att hon kände sig dum. Tacka fan för det, tänkte jag. Det du gjort ÄR ruggit dumt!

Helgen var i alla fall topppen bra. Fick träffa bebbarna och i söndag firade vi min 23 års dag, lite för tidigt. I present fick jag bl.a. en symaskin. Shit, nu skall här till att sys gardiner... Har aldrig varit en mästare på att sy, däremot på att sprätta... Den var i alla fall fin och röd och verkade inte alltför komplicerad så det här skall jag nog klara av.

Snart bär det iväg till utlandet! Längtar i massor och räknar dagarna. Snart kan jag börja räkna timmarna;)

Gravid? Nej tack!

Om jag kommer att få en mage som Katie Holmes mage måste jag nog tacka för mig. Shit, det ser faktiskt allt annat än bekvämt ut!!


Vårkänslor

Just nu är det vår väder utanför fönstret där jag sitter. Solen värmer mig i ryggen och tre små killar klättrar upp och ner för ett staket. Härliga barnskratt värmer mig! Trotts att det ännu inte är speciellt grönt ute har jag idag fått en härlig vårkänsla.

I morse när jag gick till jobbet var störmen stark i ån och jag fick en plötslig längtan efter havet. Det är inte så ofta jag får det, havet ligger ju där det ligger och jag behöver bara åka hem för att vara hos det, men idag... Höra vågorna rulla in mot klipporna, se skummet forsa fram när Fiona eller Saga seglar fram, doppa tårna i det än så länge iskalla vattnet, eller bara sitta inne och kolla på gässen på vågorna... det längtade jag efter idag!

Idag slutar jag fyra och efter det vet jag fortfarande inte om jag är ledig eller ej... På ett sätt hoppas jag på det, samtidigt som jag gärna vill tjäna lite pengar. Det är i alla fall skönt att det är fredag och den här veckan har varit riktigt tuff! Tuff, men rolig.

Söndag skall vi i alla fall fira min kommande födelsedag hemma med familjen. Skall bli himla roligt, speciellt att få träffa Syster Yster igen.Sminkad eller Ej?!?

På sidan people.com finner man idag en pågående röstning hurvida olika kändisar passar bäst med smink eller utan. Eftersom jag många gånger funderar på den frågan själv, smink eller ej, var jag ju tvungen att kolla in bilderna.

Men hallå... det handlar ju inte om är sminkad eller ej... nej, det handlar om hur skicklig fotografen är. Hm, kanske är det därför som jag inte funnit svaret för mig själv. Det är sällan någon som plåtar mig, och gör någon det tackar jag oftast nej... får helt enkelt skylla ig själv. Men om det någon gång dyker upp en skicklig fotograf, då lovar jag att svara på frågan!

TERI HATCHER - På dessa bilderna, helt klart med smink!

SCARLETT JOHANSSON - Scarlett är så svår. Ibland är hon mega snygg och ibland inte alls, som oss dödliga alltså. Här föredrar jag ändå osminkad.

BEYONCE KNOWLES - Som vanligt hur snygg som helst. Därför spelar det ingen roll om Beyonce är sminkad eller ej.

JULIANNE MOORE - Shit vilken duktig skådespelerska Julianne är. Här med smink.

SALMA HAYEK - Äh, det spelar ingen roll. Hon rä hur snygg som helst, med eller utan.

ASHLEY OLSEN - Svårt... nä jag vet faktiskt inte.

KEIRA KNIGHTLEY - Den som ändå hade Keiras framgång... Hon är fin, bra och verkar inte helt tappad bakom flötet:)

JENNIFER LOPEZ - Hon är en av de finaste, men verkar inte vara en av de trevligaste.  Här är hon finast utan smink.

MISCHA BARTON - Åh avd jag saknar O.C. Jag är ju som sagt en såpanörd, men nu var det ett tag sedan jag tittade...Här är hon finast utan. Hm... med smink ser hon på den här bilden helt skum ut...

LINDSAY LOHAN - Tyckte inte att hon var speciellt fin på någon av dessa bilder... Men utan i så fall.

Ja... varför sitter man och gör sånt här? Jag gör det eftersom jag precis fick ett samtal och det är dags att dra vidare till nästa jobb... Å jag som trodde att jag skulle få vara ledig ikväll och bara softa...Icke


Imponerad

Ibland blir jag fruktansvärt imponerad och insprirerad av andra människor. En del människor är så starka och bra på många olika sätt att man inte kan annat än att tycka att de är bra.

Alldeles nyss när jag var på väg till sophuset med barnens alla bajsblöjor, ja ni hör ju själva hur kul det låter, såg jag en snygg ung pojk. Hm... synd att han var så ung!!

Ha, tänkte jag där han spatserade fram i det hällande regnet...där kan han inte gå eftersom någon låst grinden... men det kunde han visst. Med en vigt högt hopp, hoppade killen över, den för mig skyhöga grinden. Blev oerhört imponerad och tänkte att, shit sådär skulle inte jag kunna göra, men å andra sidan varför inte...

Har nu slutat för dagen och skall hem och öva hopp. Kanske är det jag som en dag imponerar och inspirerar någon. Vi får väl se:)

Påskfirande

Har suttit utklädd till påskkärring i timmar nu... Ännu mer fräknar än vanligt alltså och en massa rosa/rött klet på kinderna. Barnen tyckte att det var hur kul som helst!

Ja så var det dags, vår förskolas första påsklunch. Alla var där! I alla fall de som betydde något och vi åt och vi drack. Utanför dörren hade påskharen lämnat en korg med glass och för allt detta sjöng vi... det var verkligen roligt att göra något extra och när man ser hur uppskattat det är fylls man av en märklig känsla av lycka.

Ibland har jag tänkt på hur lite som krävs för att göra mig lycklig... men många gånger är det lite som gör mig olycklig. Efter många stunder då jag verkligen funderat på vad jag vill med mitt liv, har jag inte kommit fram till en enda given tanke... hur deppigt är inte det!?!

Igår efter alla mina jobb fick jag ett städryck och började göra i ordning i alla mina garderober. Bestämde mig då för att investera i en ny byrå till mina underkläder som nu bor i olika platspåsar. Har hittat en fin byrå på ikea som jag nog skall köpa... nån gång.

Vaknade och det var snö...

Vaknade med världens huvudvärk, dock ingen baksmälla fast det nästan kändes så. Kunde inte somna i natt utan låg och vred och vände på mig. Varför skall det vara så svårt att somna ibland? Lade mig redan vid tio, men somnade säkert inte förrän vid ett, halv två...

När jag väl tagit mig ur sängen, började såklart tidigt idag, och drog upp persinnerna fick jag dagens sämsta överraskning: Det var snö ute, igen. Det har så smått börjat kännas som vår ute nu, och senaste i går satt jag och en mamma och pratade om att det varit 15 grader i skuggan någon stans i Sverige. Ja inte är det då varmt här inte. Grått och trist och jag har ingen lust att gå ut!

Jossan ringde mig igår, var hur kul som helst att prata. Ibland, som hon sa, har man ingen tind över... allt bara rullar på och vad hinner man egentligen? Ibland ingenting medan man andra gånger hinner betydligt mer än vad man räknat med.

Efter jobbet igår satte jag mig och såg på American Idol som jag spelat in ifrån i måndags. Det är ett tvlillingpar som bara inte är kloka. Skrattade när en av bröderna hoppade av tävlingen, för att sedan få be om att komma tillbaka. Det är roligt att se skillanden mellan de svenska deltagarna och de amerikanska i tävlingen, för skillnaden är stor!

Senare idag skall vi ha hjärt och lugnräddnings kurs... Bra att kunna antar jag... och även om jag redan har den är det enormt bra för mig att få träna. Tror nämligen att jag har glömt det mesta..

Författare

Det verkar som om jag blivit mitt arbetes författare. Hittills är det jag som skrivit alla brev vi skickat ut, och detta inte mig emot. Jag gillar att skriva! Mindre roligt var det i morse när datorerna krånglade och jag fick sätta mig och skriva massa brev, för hand. Helt plötsligt fanns det krav på att handstilen skulle vara läslig... Vilken pärs!!

Gårdagen flöt som bara den. Och även om jag var trött som attan när jag kom hem hade jag haft roligt! Känns bra att vara behövd och plånboken växer inte av att jag ligger hemma och sover.

Har skrivit ut biljetterna till min resa idag, så nu väntar bara flyget på mig. Skall bli så skönt att få komma iväg och strosa på Paris gator. Hoppas på att våren så smått hittat dit. Har inte lyssnat på nyheterna nu på ett tag, men är det fortfarande lite av ett kaos där, i Paris? Fick ett telefonsamtal i morse och blev ombedd att kolla upp om Visa har något avbeställningsskydd... någon är visst orolig! Så jag får väl göra detta... nån gång.

Lånade en franska kurs på bibblan, men har inte fått tummen ur och börjat lära mig... jag skall, jag skall... först skall jag bara:)


Det blir en lång måndag

Idag blir en riktigt lång dag. Skall jobba från 06.45 till 20.45. Raster har jag såklart och på rasten mellan ett och tre skall jag nog gå hem och sova.

Dopet gick bra igår! Simon som jag är fadder till var så snäll och tyst hela tiden. Efter ett tag då prällen Maggan snackat på tok för länge tröttnade både jag och Simon, men det var bara Simon som somnade...som tur var. Hur hade det sett ut om jag suttit i krykbänken och sovit!?!

Sedan bjöds det på smrögåstårta hemma hos Simon och Adams farmor och farfar och innan jag satt i bilen på väg till Lerum var klockan mycket... kanske är därför som jag är så trött idag!

Supernanny gånger 2

Sitter hemma hos barnen, ja hos den ena familjen jag är barnflicka hos. Nere på bottenvåningen sitter de med, tro det eller ej, Tobias. Han är verkligen helt underbar med dem och Jacob är stormförtjust över att han fått en stor kille att leka med. Sitter här uppe och fixar och donar med lite av varje och njuter av skratten jag hör nerifrån undervåningen.

Mamma och pappa var och inspekterade min nya Arild, och gav betyget godkänt. Har fått det riktigt mysigt nu och det är bara tavlorna som skall upp. Växterna har jag möblerat om, efter att de inte trivdes så bra på de mörka platser jag först valde till dem, och de verkar trivas, som jag, alldeles utmärkt!

RSS 2.0