2011

Gott Nytt år!!


2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Körde 4-hjuling. Utmanat mig själv och ibland klarat utmaningarna:)

Har du några nyårslöften?
Nej, jag visste att jag som vanligt inte skulle hålla dem - men i smyg hoppades jag som vanligt att jag skulle bli en människa som höll tider och levde hälsosamt

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja!

Vilka länder besökte du?
Norge, Danmark, Frankrike, England, Schweiz, Italien och Grekland 

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 
Alla fina resor!!
6/8 då vi firade mamma på Bryggan
9/9 då jag blev stoppad av polisen

Vad var din största framgång 2010?
Jag lyckades förändra mitt liv - gå ner de där extra kilona med helt enkla ok vanliga medel.

Största misstaget?
Kanske var det att min och Sofias Kina resa aldrig blev av...  

Bästa köpet?
Mina Uggs och förhoppningsvis blir min nya väska ett an mina bästa köp 

Vad spenderade du mest pengar på?
Klänningar

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj och mina vänner förgyller mitt liv, så även i år. Tack alla för att ni finns där för mig och att jag får finnas där för er.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Manboy - som blev sönder spelad på jobbet, The way U lie, Många av Melissa Horns låtar, Need

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ja jag tror faktiskt det, mer tillfreds med livet.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag rest mer! Mer med vänner och mer med familj - kanske skall jag testa på att resa ensam. Är sugen på en språkkurs! 

Favoritprogram på TV?
Ser sällan på Tv, men Robinson, Så mycket bättre, Solsidan har jag sett. Ser en del serier över webTv men vet inte om det räknas... 

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag var i Paris med min familj.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Klänningar, få gånger har jag burit byxor. Jag är hellre uppklädd än något annat. "finkläder" är till för att användas - ofta. 


Eat Pray Love - Lyckan, kärleken och meningen med livet


Inte som boken, men fin - riktigt fin! Jag vill också ge mig ut på en resa med syfte att finna mig själv och allt vad det kan innebära...

En kvinna som är lyckligt gift kämpar tillsammans med sin man för att bli gravid men hon kommer fram till att hennes liv måste gå en annan väg. Efter en smärtsam skilsmässa reser hon iväg på en "jorden-runt-resa" för att upptäcka sig själv.


Äntligen!

Äntligen har "pluggspärren" släppt och jag har efter vånda kommit igång med skrivandet. Att sitta och stirra in i en dataskärm utan att få något gjort är mer än vad jag klarar av. Stress är inget som vanligtvis ligger mig nära till hands, men nu har jag svurit och känt av vad man kan kalla lätt ångest. Ångest för att jag inte lyckas göra det som krävs av mig.

Mamma och Pappa var här på kaffe och macarons som jag köpte med mig ifrån London. Macarons från Ladurée från Paris är väl de godaste? Mina hade blivit lite skadade i packningen men smakade ändå gott!

Det var nog detta som saknades för att skrivkrampen skulle komma igång.


Trött på mig själv!

Blir så trött -  på mig själv! På allt som jag inte får gjort. Det här är på allvar katastrof, och det är knappt jag orkar med mig själv! Kallt och jäkligt är det också vilket gör att jag nästan glömmer bort hur vackert det är mitt i allt det jobbiga.

Återkommer med mer, bättre, energi...

Vem kan motstå?


Ja men hur gott är det inte? T ränkar bitarna jag tagit när jag är ensam hemma... men seriöst. Vem kan motstå? 

Inte jag och när jag tänker efter kan jag inte komma på en enda anledning till varför jag skulle låta bli... skulle i så fall vara att dessa små godsaker inte är mina... det var inte till mig asken var.
... som sagt, vem kan motså?


Isen har lagt sig


Egentligen det enda jag hittade på mellandags rean igår. En kjol från H&M med vita små hjärtan på. 100kr om det undgick någn. En perfekt arbetskjol!

Det är underbart att vakna av sig själv, utan att klockan ringer. Vakna och kunna ta morgonen i precis den takt man själv önskar. 

I natt sov jag halvt om halvt bra med en kropp som ömmade utan dess like. Känns som om jag gjort ett träningspass som gett en enorm träningsvärk. Kanske är att drösa ner för trappor det nya träningssättet?

Isen har lagt sig på havet här utanför Fjällbacka och det är en vacker syn som möter mig här där jag sitter redo för ännu en onsdag. Dagens planer är studier! Igår hade jag semester, idag är det plugg - igen. Måste bli klar med arbetet så att jag kan släppa detta och ta semester - igen.


Heldag i Göteborg

Har haft en heldag i Göteborg. Åkte hemifrån redan 06.45 för att möta upp Thomas i Gläborg och därifrån ta oss till Landvetter för att sedan ta oss in till city för att ta oss till Kungälv för att slutligen ta oss hem.

Heldag med andra ord, efter att jag startade dagen med att ramla ner för halva trappan här hemma. Vilken tur att man är så ung och fit att man knappt skadar sig... eller hur var det?!

Gifts


Dagens tänkvärda!


“If there's any message to my work, it is ultimately that it’s OK to be different, that it’s good to be different, that we should question ourselves before we pass judgment on someone who looks different, behaves different, talks different, is a different color.”
/ Johnny Depp


My christmas day
Lyckan, Kärleken och Meningen med Livet


Wow, vilken underbar bok! Tankar om livet och att våga fundera på vad man vill. Ser fram emot att se filmen.

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en "time-out". För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans.

The Kids Are All Right

The Kids Are All Right omslag
Skön film om familjen! Jag hamnar i ett dilemma där jag själv tycker att jag "håller" på fel person. Jag "håller" på den som gjort fel...

Nic och Jules är ett lesbiskt par som har två barn tillsammans. Joni och Laser har blivit till genom konstgjord befruktning och är nu i tonåren. Innan Joni börjar college till hösten finns det en sak som hon och hennes bror vill göra - träffa sin pappa. De lyckas spåra honom, men hur ska de kunna övertyga mamma och mamma om att de även behöver en pappa i huset? Han är ju ingen riktig pappa enligt dem, bara en "donator". Detta sätter igång en lavin av känslor, tankar och outtalade önskningar som kommer påverka dem alla för all framtid.


New York, I love you

New York, I Love You omslag
Märklig film, mycket märklig men på ett alldeles speciellt sätt vacker!

Efter "Paris, je t’aime" kommer nu hyllningen till världens mest älskade metropol; New York. Elva regissörer bjuder på varsin kärlekshistoria som utspelas på Manhattan, från Tribeca till Harlem. Ända sedan filmen begynnelse har New York haft stor plats i filmvärlden. Staden har blivit gestaltad på oräkneliga sätt i tusentals filmer. "New York, I love you" är ett nytt fönster mot filmens New York, denna gång sett genom kärlekens ögon. Vi får möta kärlek i alla möjliga skepnader från den första kärleken till den omöjliga, korta, oförglömliga och eviga kärleken.

preparing for the turkey dinner


Christmas


I've had a wonderful Christmas with family and with tasty and  enjoyable christmas food. Lovely gifts and a lot of love. Just that what this day is all about.


God Jul


Tomtar, ljus och kaffe
to be apart...


Bild: bluquote


Färger ute dan före dopparedan


Ledigt


Jullov, julledigt, ferie, semester, break, vilotid, time out... ja den här tiden kan kallas mycket! Ett som är säkert är i alla fall att den är välkommen, vad det än kan kallas!


Grötkok

Den här kylan...Trots att kylan håller på att ta knäcken på mig njuter jag just nu av allt detta och flera lager filtar runt omkring mig innan det är dags att ge sig iväg för det sista arbetspasset innan julledigt.

Julledigt... bara ordet får mig att le. Min ledighet kommer som bäst när jag behöver den, just nu är jag helt slut! Vill så gärna ta med mig T och sätta oss båda på ett flygplan långt långt bort från den här kylan, men om det blir så får vi se...

Innan ledigt väntar i alla fall en arbetsdag till, en härlig sådan med den underbart goda kalkonmiddagen.

Första helgen den här säsongen
Julkappsettiketer

För oss som gillar julklappsetiketter men inte hinner, orkar, kan vill göra egna så finns det massor av fina att skriva ut. Titta bara, och alla är dessutom helt gratis!


Från Lolly Chops laddar du ner här.
Från Raggedy Scrappin hittar du här.
Dessa kommer från A Fanciful Twist och laddas ner här.

Dessa med roliga texter som "I made this, just so you know. So don't say anything mean about it." från Angry Chicken laddar du ner här.

Bröderna Karlsson

Bröderna Karlsson omslag
Bild: lovefilm.se
Oväntat bra! Måste vara svårt att spela mot sig själv. Slutet blev lite för mycket men annars bra!

"Bröderna Karlsson" är en förväxlingskomedi som handlar om ett tvillingpar som till en början inte känner till varandras existens. Den ena är en framgångsrik, pedantisk advokat i Stockholm. Den andra som är bosatt i Norrland med fru och barn är en notorisk otrogen slarver. Bröderna träffas för första gången i samband med en bouppteckning. Deras möte leder till kaotiska förvecklingar och vänder upp och ner på deras tillvaro.


Tisdag, dan före dan före...

Kylan riktigt biter i min kropp som torkar ut och ständigt känns kall... trots varma kläder, varma filtar och levande ljus lyckas jag inte få upp värmen. Det är märkligt, i fjällen är jag i och för sig oftast kall men inte på detta sätt. Kan kylan högt uppe på fjällen vara annorlunda än här?

Vi hade i alla fall en underbar skidhelg, med massa härlig lössnö åking, god mat, trevligt sällskap med mycket skratt.

Dessvärre hade vi inget vatten i stugan vilket fick oss att tänka på hur värdefullt det är att kunna sätta på vattenkranen för att tvätta händerna, diska etc... för att inte tala om att spola på toaletten....

Igår var en spännande, nervös, härlig och riktigt skämmande dag. T var som så ofta vid min sida och gjorde dagen möjlig! Att han var med mig och ställde upp gjorde vår "årsdag" till en av de bästa.

Men igår var igår... idag är idag.

Knight & Day

Knight & Day omslag
Bild: lovefilm.se
Detta var inget att hänga i granen! Cruise som någon macho typ och Diaz som ett våp. Inget att ha!

När småstadstjejen June träffar en gåtfull främling tror hon sig ha hittat sina drömmars man. Snart inser hon att han är en jagad hemlig agent och hon dras med på en världsomfattande vansinnesjakt. Alltmedan kulor och gnistor viner om vartannat försöker June avgöra om hennes ädle riddare är en farlig förrädare eller hennes livs kärlek.

Soulmate

♥
Bild: bluquote


HunterNya gummistövlar från Hunter. Länge har jag spanat men funderat på vilken storlek jag skulle ha.

I London fick jag provat jägarstövlarna med det varma strumporna och insåg att det var den mindre storleken jag skulle ha. Även detta köp från varuhuset Harrods.

Oj, som jag letade efter Welly Warmers i någrolunda neutrala färger, det var slut på många butiker! Men har det mesta:)

Te från LondonUnderbart gott te fick följa med hem ifrån Londonresan. Svart, smakrikt i en härlig burk. Visst blir te lite roligare när man förvarar det i roliga burkar!?!

Inne på Harrods fanns det mycket olika tesmaker att välja mellan. Först valde jag den här burken därefter ett te - som inte såldes i lösvikt.

Damen bakom disken tog fram burk efter bruk med olika smaker som jag istället kunde välja. Som jag fick lukta! Efter ett tag var jag helt knepig i nosen efter att säkert ha luktat på, ja jag vet inte hur många burkar, och i ren förvirring sa jag bara ett - det första jag luktat på som jag absolut inte kom ihåg hur det luktade...

Nåja väl hemma i Sverige är jag nöjd med mitt te! Smaken är riktigt god och det känns härligt att dricka mitt dyra Harrods te ifrån den fina burken!!

Ny tröja


Min "nya" skidtröja som jag fyndade tidigare i höstas... hade jag nästan glömt bort. Blir utmärkt att ha över understället om temperaturen ute är kall. Bra med ventialation i armhålorna:)

Första för säsongen


Nu sticker jag till grannlandet för säsongens första skidåkning!

T har nya skidkläder, nya boots, ny hjälm som skall testas. Jag har... hm inget nytt, men grymt bra utrustning ändå som jag längtat efter sedan förra säsongen. Jo, en ny tröja har jag ju! Mitt knä känns som sagt bätter så det blir telemarkarna som får åka med.

Jippi, se upp där i backen för nu kommer vi!

Pluggstuga


Pluggstuga här. Känner mig smått stressad för allt som inte hunnits med, allt som skall hinnas.

BLÄK - jag fungerar inte som bäst när jag känner mig stressad. Rör lite här, rör lite där... Men det är bra med lite stress - i lagom mängd. Under tiden jag försöker få ner kola ord till mitt arbete lyssnar jag på den här. Perfekt pluggmusik!

Och jag som snart ska iväg på minisemester... jag bara måste bli klar!

Små ord


Hemma hos en vän hittar man hans coola, snygga lampa. Ger i från sig mycket ljus och värme! Gillar att just glödlampan är i fokus.

Så har ännu en härlig fredag startat. Min med två positiva telefonsamtal som båda gjorde att jag blev glad ända in i märg och ben. Ett samtal handlade om att jag inte behövde arbeta extra dagen innan julafton vilket gjorde både mig och han som jobbar för mig glad - dubbel lycka.

Det andra samtalet gjorde att jag fick ont i båda tummar så hårt jag höll dem. Tänk vad små ord kan göra - hoppet är det sista som skall lämna mig!

Nu: tillbaka till studier!
Dubbel

Pumpen kändes bättre idag. Knät i med vilket känns skönt inför helgens aktiviteter.
Spinning - jag och tre till som kämpade på. Härligt jobbat och jag fick gjort ett helt schema i huvudet!

Inception


Den andra filmen vi fått se genom headweb blev den här omtalade Inception. Spännande och skrämmande! Den lämnade många funderingar efter sig och fick i alla fall mig att fundera på det liv vi tror oss leva. DiCaprio ser ut som han alltid gjort, lite äldre dock, och han gör återigen en imponerande rollprestation.

Dom Cobb är en skicklig tjuv, den absolut bästa när det handlar om att stjäla värdefulla hemligheter djupt från det undermedvetna under drömtillståndet, när sinnet är som mest sårbart. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en efterfrågad man i den här nya världen av företagsspionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. Men Cobb får nu en chans att gottgöra sig. Ett sista jobb kan ge honom livet tillbaka, men bara om han kan genomföra det omöjliga. Istället för att stjäla hemligheter, måste Cobb och hans team göra det omvända: plantera en hemlighet. Det skulle vara det perfekta brottet. Men ingen planering kan förbereda teamet för den farliga fiende som verkar kunna förutse allt de gör

Mörka eftermiddagar


Det blir fort mörkt om kvällarna nu för tiden. Jag kan tycka att det är lite deppigt när man lämnar hemmet i mörker och kommer hem i mörker. I tisdags kom jag hem medan det fortfarande var lite ljust. Att det är snö ute gör att det inte blir fullt lika mörkt. Det vita hjälper til att lysa upp.

Tunga moln hängde på himlen och isen låg lite här och där på havet. Det var isande kallt -15 grader! Nu regnar det och en isgata ligger ute och den bitande kylan har övergått till plusgrader. Ta det lugnt om du skall ut!

Mötet...


Gnistrar var ordet...Efter dagen har jag en känsla av att jag kan nå till toppen. Med lite ansträngning så!

Helt slut i huvudet efter en eftermiddag inne på det minimalt lilla kontoret vi har. "Mötet" som egentligen inte var något möte gick bra - tror jag. Det är roligt med utmaningar och alltid skönt när det är över och man går därifrån en med en känsla av att det gått bra.

Nu: myskväll med bästa T!


Det gnistrar i kylan...

Spännande som kan vara skrämmande!


En del dagar är just nu magiska. Solens strålar gör att världen runt omkring mig gnistrar i ett himmelskt ljus. Trots kylan vill mina fötter stå still och bara andas in den friska luften.

Onsdag, halvtid in i veckan. Vi skall ha ett spännande möte i eftermiddag på min arbetsplats som jag faktiskt fasat lite över. Spännande kan ibland vara skrämmande och detta är just ett sådant.

Vi skall ta oss ann något nytt och det gäller att ladda batterierna och orka med ännu en utmaning. Visst gör vi det, för tillsammans är vi starka!

Attack

Attack med Pernilla i en iskall sal. När jag väl fått upp värmen var passet slut och det var dags att ge sig ut i kylan igen... Måste måste verkligen ta tag i det där med motivation och hälsa igen. Sista tiden har det blivit allt för mycket god mat... allt för många tokgoda saffransbullar.

Isabel Adrian


Hittade Isabesl blogg, känd från höstens säsong av Svenska Hollywoodfruar. Är du också nyfiken kan du läsa här!

Beck - Levande begravd


Den första filmen vi hyrde från headweb. En bra Beck film där inte allt är förutsägbart - det är allt jag säger. Vid ett tillfälle drog jag filten långt upp till ögonen samtidigt som en litet "skrik" kom ur min mun...

HANDLING:
En träkista hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I kistan ligger en välrenommerad åklagare. Beck och hans team konstaterar till sin fasa att åklagaren blivit levande begravd. De hittar kopplingar till ett MC-gäng där ledaren nyligen blivit frisläppt från fängelset. När ledaren senare hittas mördad i en liknande träkista tar utredningen en ny riktning. Ytterligare kistor upptäcks runt om i Stockholm där alla offer har blivit mördade på samma plågsamma sätt. Beck inser att de jagar en sadistisk seriemördare som spelar ett spel med dem och som hela tiden ligger steget före. När skall mördaren slå till igen och vem står på tur?

Headweb


Har fått förmån att testa en filmsida på nätet, headweb. En sida där du beställer hyrfilm direkt till din dator. www.headweb.com I söndags såg vi den första filmen från sidan - fungerade utmärkt! Du hyr filmen i 24 timmar.

BodyPump

BodyPump idag. Hade egentligen inte tänkt gå... Kom hem sent och kände mig totalt slut som artist! Men plötsligt ändrade jag mig och slängde på mig trikåerna. Det är farligt när man börjar med att inte orka ta sig iväg för att träna - för mig är det kört då!

Väl på plats kändes det - inte bra.

Nej idag var jag som sagt för trött och skulle lyssnat på min kropp som sagt ifrån för länge sen! Ena knät är helt mysko och nu var även ena axeln helt skumt öm efter allt bärande i London...

Nog med gnäll från mig! När jag återfått ork och motivation kommer bilder på allt det där härliga vi gjort på vår resa.

Mot Trollhättan

Mot Trollhättan och dagens studier!

God Morgon Lucia

Känns som om mina ögon endast är två svullna små ting man kan ana är just ögon. T tyckte att det såg ut som om jag fått två ordentliga smällar och frågade om jag inte just varit på semester... Jo visst har jag varit det, men vem hade tid att vila då? Inte jag och Linn:)

London...

Hemma igen efter en fantastisk lång helg i London. Till våren åker vi dit igen!

Skillda åt


En fantastsikt plats i Värmland där tiden står still...

Vi brukar alltid fira jul tillsammans jag och T men i år blir det annorlunda. Han åker till det vita Värmland och jag blir kvar här hemma. Så är det ibland... man kan inte dela på sig, tyvärr. Även om det känns lite sorligt att vi kommer vara ifrån varandra känns det ok.

Marc JacobsMin fina nyckelring som jag fick av systeryster från hennes resa till NY tidigare i sommras. Känner mig alltid lite speciell när jag tar fram nyckeln för att låsa upp här hemma. Återigen tack!

Hitta vilse


Riktigt bra! Intressant och lite lagom när man bara vill ha något lätt at läsa/höra.

När Frida Fors, i konkurrens med hundratals andra, blir anställd på kvällstidningen Aftonpressens nyhetsredaktion känns det som en revansch. Äntligen ska hon slippa korttidsvikariaten och osäkerheten och flytta till Stockolm, staden där allting händer. Hon ser framför sig ett liv fyllt av spännande jobb, vänner och förhoppningsvis kärlek.

Men ingenting blir som hon tänkt sig. Knappt har hon hunnit börja förrän hon måste sluta. Sist in, först ut är den hårda läxan. Plötsligt står hon ensam i en ny stad med en alldeles för dyr andrahandslägenhet och utan jobb i sikte. Motvilligt tvingas hon söka nya kontakter, vilket leder henne in på okända vägar.

En reportageresa till Mallorca och ett oväntat jobberbjudande får henne att fundera på var hennes egna gränser går. Mot vem eller vilka är det viktigast att vara lojal, och vad är hon själv beredd att offra? I arbete och kärlek.


Ok...

Ok, såhär får det bli. T kör mig för att möta Linn nånstans på vägen, därefter gasar vi så fort vi bara kan, få och vågar mot Rygge för att, hoppas hoppas, hinna med vårt flyg. Vilken härlig start på vår fantastiska resa...

Stressigt? Ja stressigt värre! Jäkla köer!

Mitt hjärta

Sitter färdig och väntar... då mitt hjärta plötsligt stannar. Stannar för att sedan slå i en allt för snabb takt... Linn sitter fast i bilköerna och har inte passerat Liseberg ännu... Bara hoppas att vi nu hinner med planet...

Är det möjligt?


Är detta möjligt? Har jag lyckats packa såhär lite? Vad är det jag har glömt? Har ju bara fyllt halva väskan... nått som inte stämmer. Eller är det så att det finns plats för allt jag ska shoppa när jag väl är i London?

Packning...

Packning pågår... att det skall vara så svårt att bestäma/välja vad man skall ta med. Är smått nervös inför resan med RyanAir men det skall väl gå bra...

London baby!


Snart så åker vi... ja faktiskt redan ikväll!

Göteborg
Jag som kattvakt i Götet

Det trodde jag aldrig om mig själv... att jag skulle vara kattvakt! Väl i lägenheten med en kelsjuk Maja trampandes runt fötterna trodde jag inte heller att vi skulle klara natten tillsammans. Jäkla katt tänkte jag gång på gång. Men shit - det gick ju riktigt bra! Efter en natt ihop är vi numera vänner - Maja och jag.

På tur

Igår tog T mig på en 2:a advents tur. Vi tog bilen och åkte en sväng, fotograferade, tittade i affärer, shoppade, stannade till på en resturang och åt härligt god mat. Men framför allt hade vi ett av de där tillfällen jag gillar allra bäst - tillfällen då vi pratar om livet svårt som lätt, roligt som sorgligt.

Visst pratar vi med varann varje dag, men ibland känns det lite så där extra speciellt... tänk att efter alla dessa år är det både utmanande och utvecklande att skratta, filosofera och diskutera med T.


GiftsFörsta lördagen i December i FjällbackaVinteräpplen


Efter första sidan var jag fast. Efter sista sidan var jag tagen. Däremellan var jag i blandade känslor, ibland blev boken lite för långsam... Men hur som helst blev jag positivt överraskad av Sundströms debut!

I generationer har kvinnorna i Tovas släkt plågats av odugliga och ibland misshandlande män. Fattigdom, våld och sprit tillhör vardagen. På den lilla ön utanför Kaskö i Österbotten är havet ständigt närvarande, som en livgivande kraft men också som ett hinder mot omvärlden.

Tova och de två barnen är på flykt i natten. En gång var hon lycklig och förälskad och livet låg framför henne. Men det dröjde inte länge förrän mannen visade en annan sida. Han började dricka alltmer och han misshandlade henne fysiskt och psykiskt. Till slut förstod Tova att hon måste ge sig av om hon och barnen skulle överleva.

Hennes egen mamma Mari fick aldrig chansen till ett eget liv. Hon var inte något önskat barn, hon misslyckades i skolan och ansågs enfaldig. Hårt arbete i hushållet, ansåg man, var det enda hon dög till. När hon födde Tova utanför äktenskapet blev hon för all framtid fast i det kärlekslösa och påvra föräldrahemmet, där hennes mor, en förhärdad torparkvinna som fött sju barn, styrde med järnhand.

Men hos Tova finns kraften att bryta upp från ett destruktivt liv. Med hjälp av en väninna går färden till Helsingfors. Mot Sverige. Mot framtiden.


Snö


Oj vilket vinterlandskap det plötsligt blev

Personalfesten...

Inte den personalfest jag varit på med mest röj, men den personalfest med det godaste julbordet. Det fanns kräftor (havskräftor förstås) vilket gjorde lyckan total för mig. Höll mig sedan till fiskdelen mest hela tiden. Smakade en liten bit renskav? och massa omelett.

Som alltid när det är buffe tar jag en gång för mycket och sitter sen där med en mage som är sprickfärdig. Att jag aldrig lär mig...

personalfest


Med den här lilla röda drar jag ut i snön som faller tung. Dags för årets första julbord för personalfest!

Shopping hemma...

Mysiga butiker i Fjällbacka även vintertid. Är glad att det i alla fall är några få som klarar ha öppet även vid den här årstiden. Stövlarna jag skulle köpa inne hos Helen på Tång verkade inte finnas men på Gripsholm hittade jag det här.


250 kr för den största burken...

Bra sätt att starta dagen på

Startade min lördag med ett spinningpass på Hälsan med Jens och 8 glada motionärer. Tycker att morgonträning är ett underbart sätt att starta dagen på!

Helg


Jag har laddat med en ny doft här hemma. Den här gången blev det Apple Cider som doftar höst,vinter och lite jul. Yankees waxkakor kostar ca 20:- st och håller allt från 2-6 veckor beroende på hur stark doften är. Första gångerna kakorna värms upp luktar det ganska starkt men doften avtar med tiden.

Kan man annat än älska helgerna? Idag är det personalfest och lite shopping som står på schemat och jag ser fram emot båda!

Just nu sitter jag och T båda i soffan med våra mjukaste filtar med var sin dator i knät. VI njuter av att vara lediga och ha hela helgen framför oss. Ibland möts våra ögon över skärmarna och vi ler åt varann...

Fick ett oroväckande sms från mamma i natt... hoppas att det löser sig!

Mysig eftermiddag

T föreslog en mysig eftermiddag idag - han föreslog att vi skulle åka och tvätta våra bilar. Själv hade jag miljoner saker jag kunde tänka mig som var mysigare/trevligare/roligare att göra en fredag eftermiddag men lyckades övertalas/övertala mig själv till att följa med.

Välj i hallen upptäckte vi båda att min bil var ovanligt ren!?! Jag kan inte minnas att jag tvättat bilen på år och dar (skäms på mig) så de måste ha tvättat den då den var på verkstaden. Tackar jag för, den var så fin och nu är den än mer fin.

Efter besök hos familj i Hamburgsund såg jag många rådjur och älgar!! Klarade mig ifrån någon krock, men visst är det lurigt med allt vilt!

TGIFHärliga tider nu med alla goda drycker, bullar, kakor, godis och härlig mat. Jag älskar glögg och favoriten är fortfarande Lucias choklad glögg. Årets glögg från Blossa - med saffran blev lite för mycket just saffran samk för mig.

Drar igång den här fredagen med lite förberedelser för mina studier. Blev så glad igår kväll då det blev bekräftat att jag kommer att fortsätta studera på samma sätt även till våren, fast då med en ny kurs och i Göteborg.

Nu skall jag dra på de varma stövlarna och traska bort mot rondellen där kaffe väntar. Ses snart Emma!

TGIF!

Träning

Träning är härligt roligt när det går bra. Idag - bodypump och Spinning. Härligt värre!

Julstämning!


Coldplays nya julsingel-Christmas Lights. Får mig att tänka på filmen Love Actually


Sprickfärdig

Rusade in genom dörren efter jobb till massa levande ljus, ett nystädat hem och besök! Hillevi, Emil och sötaste Lova var här.

T hade såklart bakat äpplepaj, det är ju hans grej och idag var den riktigt god. Hade väntat hela eftermiddagen på fikakalaset och åt så att jag nu sitter med sprickfärdig mage. Mackor, paj, bullar och te te te! Lova smaskade banan.

Saffranssnurror


Saffransbullar på ett nytt sätt med vit, krämig choklad i fyllningen.

Ingredienser för 50 st:

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter
lite florsocker

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till ?ngervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.


God Morgon första decemberSå går vi in i december månad. Här i Fjällbacka ligger isen på havet och vackra färger syns på himlen nu innan solen kommer fram. Det är kallt, -15 men friskt. Ett gäng fåglar sveper just förbi och deras vingslag är det enda som hörs när jag öppnar fönstret ut i den kalla dagen.

RSS 2.0