LangosVilken kväll!

Ibland är det helt underbart fantastiskt att inte göra någonting!!

Jag hade planer på att göra årets första joggingrunda, men då jag kom hem efter jobb var dessa planer som bortblåsta! Ingen lust, ork eller motivation! Istället gick jag och T en promenad (vilket vi faktiskt inte gör så ofta tillsammans) och bara pratade.

Pratade om livet, om vårt liv tillsammans, våra arbeten, våra drömmar och den framtid som nu väntar oss. Vi pratade resor och upplevelser och där vi gick med solen i våra ansikten slogs jag av hur underbart livet kan vara. Just där och då i Fjällbacka tillsammans med en av de människor jag älskar allra mest önskade jag inte att jag befann mig någon annan stans!

Vi bestämde oss för att ha en dejt, en mysonsdag och lagade taccogratäng och gjorde världens godaste fruktsallad till efterrätt. Vi såg en spännande film, men somnade båda i upplösningen. Inte för att filmen var dålig, utan för att vi båda kopplade av. En perfekt dejt, efter alla våra år.

Ja vi tror båda att sådana tillfällen som vi kallar kvalitétillfällen är nödvändiga för att just behålla kvalitén och lusten att vilja vara där man är. Det behöver inte vara stora ting men att visa uppskattning för varandra är A och O alla gånger - att ta sig tid att VARA med varandra.

Tänk vad härligt det ibland kan vara - att göra absolut ingenting. Ingenting är alltid något...

A True Friend


Bild:bluquote


Gifts


Gifts from Schweiz


Art Garden Spa22 Bullets

22 bullets omslag
Mycket blod... Ja mest blod...

Efter en lång, brutal och framgångsrik karriär som torped i Marseille-maffian har Charly dragit sig tillbaka. Under tre år har han levt ett tillbakadraget liv och ägnat sig åt sin fru och sina två små barn. En vintermorgon lämnas han att dö på kajen i den gamla hamnen med 22 kulor i sin kropp. Han lyckas överleva och börjar leta efter Tony, den ende mannen som skulle våga sig på att försöka döda honom. Men Tony gjorde ett misstag: han misslyckades.

Badsugen...


Bild från ett av alla dopp på Santorini, Grekland förra sommaren...

Tänk... att en badkruka som jag längtar efter detta: salta bad i ett blått hav under blå himmel. Vågor som rullar in mot en stenklädd strand och solens stårlar som värmer...


Tulips


Härliga blommor som kan få de flesta på gott humör! För mig är färska blommor en vardagslyx som piggar upp både hem och sinne!
 
    

Spa WeekendBild: Art garden spa

När du stiger in på vårt Art Garden Spa märker du genast att naturen är närvarande som en läkande länk, både i inredningen och som grund för våra behandlingar och aktiviteter. Redan i receptionen möts du av porlande vatten, grönskande växter och fågelkvitter. Inne på spa-avdelningen kan du njuta av bad, bastubad och vilsamma oaser såväl inomhus, med utsikt över västerhavet, som utomhus, på vår vackra naturtomt.

Nu drar jag iväg mot Göteborg för att möta upp min vän Josefin. Tillsammans skall vi njuta och ha det bra på det här stället. Vi började att prata om att åka på spa redan förra året och nu äntligen är det dags!.


Våffeldagen


Inte vilken fredag som helst, nej idag är det våffeldagen och det skulle också ha varit farmors födelsedag. Vi riggade upp två järn och satte igång med våffelgräddning.

Många våfflor blev det och nästan alla slank ner i våra magar. Mums:)

Tro


Toppen på Fjällbackas kyrka...

Att tro kan innebära så otroligt mycket... Jag hittade mitt kors att ha i kedja runt halsen hemma hos mamma och pappa. En gåva jag fick då jag konfirmerades. Tog med det hem, det kan nu bäras med mer tyngd än någonsin. Sluta aldrig tro och hoppas!

Vårskor


Ja nu kan jag äntligen börja använda vårskorna som legat nere i källaren hela vintern. När allt grus ute på vägarna är borta kan skor med klack äntligen också dammas av. Glädjer mig något oerhört för att våren är på ingång!

Försvunnen


Avkoppling för stunden, men egentligen ingen bra sådan. Boken tar för mycket fokus på yta. Skönhetsideal som jag alltid undrat vem det är som står för? Vad spelar det egentligen för roll vilken hårfärg Cindy har och hur hennes kropp är? Det härliga med böcker är väl bland annat att du själv får skapa dig bilder av dina karaktärer, annars kan man väl lika gärna se film? Det är synd, för utan all den där "skiten" kunde boken varit så mycket bättre...


Sju år har gått sedan Cindy Carvers man lämnade henne. Hon har inte riktigt kommit över det än. Särskilt inte som hennes egensinniga äldsta dotter Julia i samma veva packade sina väskor och flyttade till sin pappa.
Men värre ska det bli när den förlorade dottern kommer tillbaka. En septemberdag efter en audition hos en känd Hollywood-regissör försvinner den farligt vackra Julia spårlöst. Under två dramatiska och orostyngda veckor som följer ? en mors värsta mardröm ? blir Cindy tvungen att ompröva sina relationer till sin omvärld. Gamla sår rivs upp och nya demoner släpps lös. Varje främling en tänkbar vän, varje vän en möjlig fiende.

Storm


Vår matplats går just nu i färgerna vitt, "ekbrunt" rosa och lite silver/metallic. Tack för de härliga tulpanerna! Mycket vatten i vasen? Det är för att jag "råkade" skära stjälkarna i olika längder... kasst av mig:)

Jag kurar i soffan med filtar och ljus och håller nästan i mig då vindbyar kommer starka som tusan. Det känns nästan som om hela huset skall följa med ut på en flygtur, men bara nästan.

Det viner, knakar och låter om vart annat utanför mina fönster och jag tänker att det är då skönt att jag inte är mer rädd av mig än vad jag är, där jag sitter i skenet av ljusen omkring mig.


Våga testa


Plötsligt fick jag lust att laga en egen pizza. Var inom Konsum här i Fjällbacka ikväll för att se om det fanns någon form av glutenfri "fusk" deg jag kunde använde, men fick åka hem utan nått fusk. Istället gav jag på att experimentera och frågade mig själv - hur svårt kan det väl vara?

Bjöd hem mamma och pappa, men då jag tittade på den lilla degklumpen i skålen undrade jag verkligen hur i hela friden mina planer för pizza skulle lyckas. Degen låg där och såg så ynklig och blek ut...

Plattade i alla fall ut degen och vi sa att vi får väl pilla bort degen om det skulle visa sig att den är oätlig. Kvällens andra jobbighet var när jag ser att vi har slut på tomatkross... improviserade då med chilisås, tomatpuré och lite annat. Slängde på det som kylen hade att erbjuda och resultatet blev helt ok, ja till och med ganska gott!

Våga testa och utmana dig själv. För mig blev det idag att göra en god glutenfri pizzabotten.

Längtan


Längtan är enorm efter våren!

Idag har det luktat vår, 8+ grader och det fick mig att hoppas att denna vinter skall vara över! Sol och värme, smält bort all is fort, fort, fort.

1+1=3


Jag med ett litet liv i magen som väntar på att T skall komma hem ifrån alperna där han är just nu och åker härlig brädåkning. Gräsänka, thats me... eller skall jag skriva oss!?!

Aldrig trodde jag att man, att vi, kunde bli mer lyckliga än vad vi så länge varit. Att hitta en människa att dela livet med är en enorm gåva som jag bara önskade att alla fick uppleva.

Ni vet när man träffar någon som får än att känna fjärilar i magen, någon som får dig att skratta och kanske är din absolut bästa vän. Någon som gör att livet känns lättare att leva och som alltid finns vid din sida oavsett! En person som får ditt hjärta att slå några extra slag bara genom att finnas i din närhet... ja det önskar jag att alla fick uppleva och glädjen över att jag funnit det, att vi funnit det, är större än vad ord kan beskriva.

Att jag har en varm och trygg famn att vakna vid och någon som säger åt mig att jag duger just precis som jag är. En famn där jag aldrig känner mig vilse utan mer hemma än någonsin är guld för mig.

Då vi fann varandra en gång för så många år sedan trodde nog ingen av oss att han skulle bli Han och jag skulle bli Hon för varandra. Vi var unga och oerfarna och genom åren har vi lärt oss att upptäcka livet tillsammans. Genom svåra som lyckliga stunder har vi funnits där för varandra. Då, för 15 år sedan kunde jag inte i min vildaste fantasi ana att han skulle bli mannen i mitt liv och pappan till mitt barn.

Men så är det! Den lyckan vi levt i blev en dag än större då vi fick ett efterlängtat +. Lite av T, lite av mig kommer troligen bli vårt lilla mirakel, ja allt kan fortfarande hända och vi tar inget för givet! Men det känns stort och en helt obeskrivligt fantastisk känsla fyller oss just nu. 

Nu när jag vaknar upp på morgonen är det inte bara pirret i magen jag känner och mannen i mitt liv jag ser, jag känner även det lilla liv som växer inom mig, och tittar på pappan till mitt barn, vårt barn. 


Härligt

Härligt att vara igång igen! Bodypump idag med ny release.

11 kaffe


11 kaffe borde man ha oftare. Solen strålar in genom fönstren och värmer upp huset där skratt blandas i värmen.

Vi avstod utgång igår och istället bjöd jag hem mina vänner på 11 kaffe. Vuxenvarning? Snarare tantvarning! Vaknade tidigt och fick lust att sätta igång med bullbak, överraska mina kaffegäster:)

The King's Speech

The King's Speech omslag
Bild: lovefilm.se
Idag var vi på bio jag, mamma och pappa. Vi såg en film som inte alls är min "typ" av filmer men som jag tillmin överraskning kom att gilla skarpt! Filmen fick mig att tänka på att alla är vi helt "vanliga" eller helt "ovanliga" människor. Jag tycker verkligen att den här filmen var värd alla sina oscarsstatyetter och modet i filmen gav mig inspiration!

Om Albert, hertigen av York, av familjen kallad Bertie, som näst efter sin bror var tronarvinge till den brittiska kronan. Hertigen lider av svår stamning och dålig hälsa och inom kungahuset ifrågasätts hans lämplighet som tronarvinge. Hans problem hålls hemligt för allmänheten, men blottas då Bertie gör sitt första publika framträdande och håller tal inför miljontals radiolyssnare. När Berties bror Edward avsäger sig tronen blir Bertie 1936 motvilligt kung över det brittiska samväldet och tar sig namnet kung George VI. Under tiden har han träffat talpedagogen Lionel Louge, som med sina okonventionella metoder försöker råda bot på kungens stamning. England står inför ett nytt världskrig, och allt ställs på sin spets när Bertie måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen

Oundvikligt


Kör inte mot enkelriktat!

Vi ser båda bilen som kommer runt hörnet. Jag hör mig själv i förvåning säga att det kommer en bil...upp här! Vi är på väg ned för en backe som är enkelriktad. Du får köra ner men inte upp som bilen vi just möter gör. Jag tittar med skräck på T som kör och vi inser båda vad som kommer ske. T bromsar, den andra bilen bromsar... på allt grus som ligger i backen glider vi som på is, rakt på den andra bilen.

Mina händer far upp till huvudet och jag hör mig själv hur jag skriker till.

Smällen är relativt liten och bilen vi krockar med skadas inte nått. Vår bil, T's bil däremot, blir lite tilltryckt. Vi är på väg till T's pappa och när vi parkerat hemma hos honom skakar mina knän. Tankar om hur illa det kunde gått kommer i fatt mig och hela min kropp spänns. Men även om bilen nu fick några "sår" klarade vi oss bra och det glädjs vi åt!

Olyckor kan hända så lätt... 

Effektiv eller bara dum?


Vad gör du under tiden du sitter i möte över Skype? Jag sysslade med detta... Brödbak!

T stör sig ibland på vad jag kallar att vara effektiv. Som när jag sitter vid datorn och lyssnar till ljudet av TV eller någon annan ljudkälla, då kan han inte förstå hur jag kan uppfatta ett TV-program samtidigt som jag sitter och gör annat. I förgår tyckte han att jag gått över gränsen där jag stod i köket med min dator, mitt headset, alla sladdar och bakade frallor.

Jag försökte få honom att inse att mycket här i livet handlar om inställning till saker och ting och i det här fallet min inställning. Istället för att tycka att jag var dum som inte kunde göra en sak i taget ville jag få det till att se mig som effektiv. Jag fick gjort massor där jag stod och diskuterade variationsteorier och lärstudier. Samtidigt som jag emellanåt förde anteckningar och under tiden bakade ut mina frallor, efter en deg jag satt tidigare under kvällen.

Han hade svårt att hålla med mig när sladdar blir mjöliga och jag flänger runt i ett tillstånd som för någon som tittar kan tyckas smått stressat, lite galet, men samtidigt ganska skönt lugnt - kaos?. Ett tillstånd där jag som mest gillar att vara! Jag tycker det är störtskönt och charmigt att vi är så olika! Olika, men ändå lika - hur ofta är det inte så med människor i vår närhet?!?

Bullarna blev i alla fall hemskt goda, och receptet har jag ingen aning om. Hade så många sidor uppslagna att det i slutändan blev en god mix av många olika recept. Nybakat bröd, där smör smälter och osten blir mjuk är det absolut bästa.

Min start!


Idag gäller det att jag lyckas se mellan vad som till en början kan tyckas självklart... Låta ögonen varndra och inte ta det första för det självklara. Lätt kan tyckas, men som med allt annat behövs det träning.

Idag drar jag igång vår lärstudie! Det skall bli grymt spännande att se vad detta kan leda till! Et nytt sätt att tänka och arbeta i förskolan?

Snart är det dags...


Tomma tankar skall fyllas och meningar skall avslutas. En sal där publiken ännu saknas får symboliser vad som komma skall. Ja, snart är det dags... Men snart inte än.

Vyssan lull

Vyssan lull
Bild: adlibis.se där du just nu kan köpa cdboken för 99 kr.
Hon blir bättre och bättre Gerhardsen! Jag gillar att man får följa karaktärerna och lära känna dem mer efter varje bok.

Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet.

Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.

Skype

År efter alla andra, ja så känns det, så har jag äntligen förstått tjusningen med skype! Det är ju grymt:) En helt ny värld har öppnats och mina öron är alldeles ömma efter mitt gamla headset:)

Köttfärslåda


Lagade en "köttfärslåda" som fick bra betyg här hemma!

Ingredienser:
0.5 dl ströbröd
0.75 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 ägg
salt
peppar
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
soltorkad tomat
soya
olja
ost

Gör så här:
Blanda ströbröd, mjölk, grädde, salt, peppar och ägg
Låt stå några minuter
Riv löken grovt och ha i halva i blandningen
Ha i nötfärsen och blanda
Dela hälften och häll upp i en smord form och platta ut
Strö över ett lager oss
Blanda resten av den rivna löken, pressa i vitlök och hacka tomaterna i mindre bitar
Bred ut över osten och lägg sedan ytterliggare ett lager med ost
Ta resten av färsblandningen och bred ut över osten
Blanda olja och soya och pensla på "köttfärslådan"
Ställ in i ugnen i 200 gr i ca 45 min

Servera med pasta, ris eller potatis, grönsaker och en sås där du använder skyn som blir från köttet

Isen släpper - äntligen!
Boeuf Bourguignon (utan bacon)


Långkok som får köttet att bli så mört att det smälter i munnen, ja då uppskattar även jag kött. Visst tar det lite tid men då maten ligger på faten är den tiden värd all mödan!

Ingredienser:
kött från nöt
olja
morötter
gul lök
vitlök
lagerblad
köttbuljong
timjan
svartpeppar
vatten
grädde
vetemjöl
rött vin
soya

Gör såhär:
Skär köttet i bitar, likaså lök och morötter
Fräs allt tills det fått fin färg
Häll på vatten och buljong och låt koka upp
Ta i kryddorna och lite mjöl
Häll i en skvätt vin eller två
Låt koka - länge!!
Ta i lite grädde och smaka av.


God Morgon!


God morgon, måndag och ännu en ny vecka!


Skidåkning innan hemfärd


Sol och värme som får oss att dra upp våra stora goggles och rikta våra ansikten mot värmen och sola våra näsor. 

Vi har packat färdigt och lämnat in nycklarna till stugan. Vi hinner med några timmar i backen innan hemfärd. Skall möta upp vänner för en fika vid Tinden cafe runt tolv.

Ser fram emot bilfärden hem. Bilens cd-spelare har bestämt sig för att fungera igen och jag och T har nästan alltid trevligt då vi är på roadtrip!

By night


Hemsedal by night

Middag för 20


Bild: bighorn.no

Vi har beställt bord för 20 st på den här restaurangen. Oxfilé och potatisgratäng med för och efterrätt står på de flesta menyer.


Sol hela dagen?


Ser ut att bli sol hela dagen idag. Vi laddar för dagen:

* skidåkning
* våfflor i backen
* afterski
* middag med ytterliggare 16 vänner till vårt sällskap här i Hemsedal

Sol, moln och så lite snö


Utsikt från vår balkong över Hemsedal. Dagen var allt och lite till av vad vi önskat. Även som det stundtals kom lite snö och dimma hade vi en grym skiddag ute i backarna.

Till en början märkte jag av min "Raneborädsla" som satt sig djupare än vad jag någonsin kunnat tro... jag kände mig osäker och lite feg vilket gjorde mig spänd i åkningen. Men efter bara något åk släppte "rädslan" och jag kunde stå på som vanligt. 

En hel del folk i backarna även om det idag bara är fredag! Men mindre folk på afterskin. Vi hade det dock trevligt ändå och avnjöt sedan räkor, bröd, aioli och pannacotta efter att vi stekt oss i vår bastu.

God Morgon ifrån Hemsedal


Strålande sol här i Hemsedal och vi laddar för en dag ute i backarna. Hyttan vi hyr över helgen är utan tvekan över allas förväntningar. Vi njuter av att vara lediga och leva livet! Senare i eftermiddag väntar afterski på det här stället, därefter bastu innan kvällens middag.

Semester


Bild: skistar.com/no/hemsedal

Semester med tre av mina närmsta vänner som uppskattar skidåkning lika mycket som mig.

Fiskgryta


Fisk och skaldjur är utan tvekan absolut mina favoriter när det kommer till mat! Idag gjorde vi(jag) en oväntat härlig fiskgryta som fick våra smaklökar njuta varje sekund. Jag kan bli löjligt glad över riktigt god mat.

Ingredienser:
Valfri fisk, jag tog lax och vitfisk
Morot
Gul lök
Fiskbuljong
Hummerfond
Svartpeppar
Örtsalt
Cayennepeppar
Dill
Mjölk
En skvätt grädde

Gör så här:
Skär fisken i bitar och stek i olja alt. smör
Hacka lök och morötter och lägg i
Blanda sedan i kryddor efter behag och häll på vätskan
Låt puttra tills alla smaker blandats

Servera med något du tycker om ris, pasta potatis eller något annat!


Spännande!


Vackra Fjällbacka! Det skall bli spännande att se vad det blir utav detta...


Bra service!För ett tag sedan beställde jag ett stort Yankee Candle ljus ifrån doftljusbutiken.se. När jag sedan hämtar ut mitt paket märker jag att jag fått ett litet ljus istället för ett stort, men en faktura på det stora ljuset. Jag ringer till den trevligaste tjejen jag på länge talat med inom serviceyrket som säger att jag får behålla det lilla ljuset samt att hon skickar mig det jag beställt.

Hon är trevlig och tillmötesgående och jag frågar om jag inte skall returnera det lilla ljuset, men nej - det behöver jag inte, se det som en kompensation för vårt misstag, säger hon.

Bra service, ingen frakt och okej priser doftljusbutiken.se!

Otäckt


Vilken otäck det känsla det är när man inser att man missat något viktigt... T säger åt mig att koppla av. Ingen ide att få hjärtklappning för inget kan göra så att klockan blir 17:30 igen. Inte denna dag i alla fall... Skit också!

Vilken menlös dag!?!


Detta var en dag som var allt annat än menlös! Från i somras då vi reste till Grekland - Santorini.

En del dagar är helt underbara och jag känner verkligen av livet och allt vad det kan ha att erbjuda... sedan finns det dagar som den här - menlösa.

Gick upp i ottan för att göra en dag på jobbet. Kommer hem, trött för att jag gick upp så tidigt och trött för allt vad jobbet idag innebar och trött för... ja andra saker. Äter lite och får reda på att träningen som jag trodde var inställd fortfarande blir av.

Tänker att jag skall vila lite för att orka träna... somnar strax innan fem och orkar inte gå till nån träning när T försiktigt klappar på mig och undrar om jag skall följa med. Vaknar sedan när jag hör nyckeln i låset då han kommer hem igen 20.15... vart tog dagen vägen? Lika bra att gå och lägga sig?

Tidig Morgon...

Det är plusgrader men fortfarande becksvart ute... Trots att klockan snart passerat 05.30 känner jag mig helt ok. Pigg skulle vara att ta i, men ändå inte "död" som jag annars kan vara vid den här tidpunkten.

Skall vara på jobbet 06.00 för dagens förberedelser...

Halv åtta testas


Provade att laga "stor Eriks" gryta "Kinesisk kyckling på Eriks vis". Stor Erik från veckans TV program Halv åtta hos mig. Valde bort nötter och hade ingen paprika, men det blev helt ok ändå!

Ingredienser:

1 pkt champinjoner, färska, 200 g
1 burk bambuskott, 200 g
4 st kycklingfiléer
1 st hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney sweet
2 tsk sweet chili sås
2 dl vatten
0.5 dl apelsinjuice
100 g ananas i bitar
100 g cashewnötter (valde jag bort)
1 st paprika, röd, i bitar (hade jag ingen hemma)
1 st paprika, grön, i bitar (inte heller det fanns hemma)
1 msk ketchup (tog chilisås i stället)
1 krm salt
1 krm cayennepeppar
Maizena, ev

Gör så här:

1. Koka riset enligt förpackningen.

2. Dela champinjoner i bitar.

3. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan.

4. Skär kycklingen i bitar och stek den.

5. Tillsätt vatten, juice och buljongtärningen.

6. Låt koka 1 minut.

7. Tillsätt alla övriga ingredienser.

8. Lägga allra sist i champinjonerna och bambuskotten.

9. Red eventuellt med lite maizena.

Servera med ris och soya och kanske nån sallad?

Smaklig måltid!
Winter's Bone

Winter's Bone omslag
Bild: lovefilm.se
Bra, men "sorlig" film. Tänk som en del lever, tvingas leva. Ree är fantastisk och ibland önskar jag att var hälften så stark som hon. När jag ser filmen glädjs jag åt min situation, just den som jag lever i. Jag hade inte önskat något annats!

17-åriga Ree Dolly bor med sin familj i ett nedgånget hus i bergstrakterna kring Ozark i centrala USA. Det är fattiga, laglösa trakter, och de flesta lever på knarkhandel. Ree tar ensam hand om sin sinnessjuka mamma och sina två småbröder när hon måste ge sig ut på jakt efter sin försvunne far. Men hur finner man svar när alla vägrar att prata?

Idag sätts allt på prov...

Produktbild
Bild: vastsverige.com

Tårarna bränner där jag ligger helt raklång i backen efter att ha gått! utför på stappliga skidor. Så många känslor och så mycket vilja... och väl på plats inser jag att inget av det jag ser och har framför mig är vad jag drömt och längtat efter.

Jäkla skit, jag hatar Ranebo! Jag är förtvivlad och än mer arg blir jag när jag ser ett leende på T´s läppar. Du kan väl allvarligt inte tycka att detta är roligt? frågar jag honom och han har svårt att hålla sig för skratt. Men så slutar han när han ser mina tårar rulla utmed kinderna. Slog du dig? undrar han? Tror f*n inte att jag slog mig, utbrister jag. Jag gick ner för backen som värsta tanten!!! Ja men tänk er själva, kämpa uppför i ett och sedan när det äntligen! kommer en nedförsbacke - ja då går det inte att åka utför utan man måste gå! ner...

Jag hade verkligen sett fram emot att ha ett par ok längdskidor, att kunna slänga allt i bilen och inte behöva åka i timmar. Se nya platser kring vår närnatur och så blir det såhär... T som oftast är förnuftig i sitt tänk säger åt mig att det skulle varit svårt att åka vart som en dag som denna.

Isen ligger som en hinna och du kan inte "ploga" för skidorna skär inte nått på isen. Stavarna kommer knappt ner i isen och allt är bara... svårt!

Jag är så nöjd med den åkning jag gjort hittills i år, jag kämpar verkligen för att se charmen och glädjen i just ländskidåkning men idag sätts allt på prov.

Glädjen är total då jag ser stugan vid Ranebo och jag inser att vi snart är framme... att vi, jag, klarade det! Men visst, det var en vacker förjäklig tur och jag är ganska fånig - ibland! På vägen hem säger jag att jag visst inte hatar Ranebo... 

Vårsol

Efter en härlig kväll med Hellström i går, minus min onda mage, strålar solen idag! Jag funderar på att dra på mig skidorna och köra lite...

Håkan Hellström

HH-2steg-omslag
Bild: hakanhellstrom.se/nyheter
Har varit på en del av hans spelningar innan och gillar! Tycker att han är mycket bättre live så här hemma spelas sällan Hellströms musik.

Drar nu iväg med några av mina kollegor för att se och lyssna på Håkan. Magen känns fortfarande lite mysko om än bättre, men jag tror att det beror på "stressmage" så i helgen skall jag... haha kanske vila.

Vi har dock en källare som behöver tas hand om, kolla in en ny dyr sak att ev köpa - en bil, hälsa på familjerna, träna - har åter blivit dåligt med det i veckan, testa lite nya spännande recept och... ja massa annat. Men nu, som sagt, Håkan Hellström!

Wall Street: Money Never Sleeps

Wall Street: Money Never Sleeps omslag
Bild: lovefilm.se
För ett tag sedag såg jag den här filmen som inte direkt föll mig i smaken. Den var fin att sova en stund till... men för den som är intresserad av aktier kan detta säkert vara något!

Efter sitt långa fängelsestraff befinner sig Gordon Gekko utanför den värld som han tidigare styrde. I hopp om att kunna reparera sitt förhållande till dottern, skapar han en förbindelse med hennes fästman. Men Gekko är fortfarande en mästare på manipulation... och nu är insatsen högre än någonsin

Bokad


Vårens resa nr 2 är inbokad!!

Love and other drugs

Love and Other Drugs omslag
Bild:lovefilm.se
Till en början ganska fånig men filmen tog sig och blev oväntat fin!

Jamie är en slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande karriär. Tills han möter Maggie, ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som omöjligen kan ha en framtid?

Chili Con Carne


På mitt alldeles egna lilla vis.


Ingredienser:

500g nötfärs - gärna från gröna gårdar du märker och känner skillnad direkt!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
chilisås
rött vin
ketchup
köttbuljong
chilipulver
cayennepeppar
svartpeppar
1 burk vita bönor i tomatsås

Gör såhär:
Bryn nötfärs
Hacka löken och fräs
Pressa i vitlöksklyfta
Häll i en skvätt chilisås, ketchup och rödvin
Blanda i kryddor efter behag
Sist i med bönorna

Servera med ris och en god sallad! 

Fortfarande hemma


Underbara sommar, underbara Linn, underbara telefon...

Men i morgon skall jag vara på benen igen, det har jag bestämt mig för! Ibland tror jag att det handlar oerhört mycket om inställning. Tänk positivt och nå posotiv famgång!

Men idag är jag hemma. Har sovit länge!! Strålande sol utanför fönstren har värmt mig där jag legat i soffan/sängen. Har under större delen av dagen hört hur snö och is rasat från taken här på gatan. När jag tittar ut ser jag hur det droppar i Fjällbacka. Det får mig att tänka och längta än mer efter våren och jag flyttade bilen för att inte få ett isblock på motorhuven.

Linn var också hemma och sjuk idag. Pratade i timmar och planerade vår kommande resa. Skall bli underbart och då vi pratade idag kände jag verkligen hur mycket jag saknar henne... Hon befinner sig på andra sidan Sverige men det känns längre bort... telefonen blir vår räddning mellan varven då vi inte kan ses.

Sjukstuga?


Någon gång i livet skall jag ta mig hit ut under vintertid och besöka en av världens häftigaste platser - VÄDERÖARNA! Läs mer om väderöarna här.

Ja något är inte som det skall och idag är jag hemma och soffpotatisar mig! Vila, vila, vila...

Hemma igen


Tidigt i år såg det ungefär lika kallt ut som det är nu.
Lite fånigt när jag tänker på hur mycket jag saknat honom... det var inte länge sedan vi sågs. Men nu är jag hemma och han kände detsamma.

Hans armar runt mig när tårarna bara rinner är den bästa trösten ever. Varför pissar livet på mig, just nu?

Härligt att vi går in i mars månad nu... våren närmar sig i alla fall. I Göteborg var dagens samtal vädret - och hur trött man är på den här ständiga kylan. Kallaste vintern på 100 år... ja det tycks det vara!

RSS 2.0