Den dagen min dotter blev galen

Den dagen min dotter blev galen

"Några veckor innan boken skulle ut skickade jag ett exemplar till min dotter Sally. Med en växande oro hade jag skjutit upp detta in i det längsta. Sally hade bett mig att använda hennes riktiga namn i min memoar, men utan att veta dess innehåll. Att skada henne var det jag minst av allt önskade, men på något sätt var det ett svek bara att skriva boken. Jag avslöjade hennes psykos, skildrade i detalj sådant som hade gjort mindre ont om jag varit tyst. Jag har glömt nästan allt som hände den sommaren, någon slags barmhärtig manisk glömska antar jag, berättade Sally för mig.
   När Sally hade läst boken ringde hon. Jag kände det som om jag läste om någon annan, en femtonåring som kallades Sally som hade besökt helvetet och som var den enda som inte visste om det. Hur många får en chans att se sig själva på det viset?
   Jag kommer ihåg den nervösa bävan jag kände när jag påbörjade boken för många år sedan. Jag skrev sextio sidor och beslöt mig för att inte fortsätta: det verkade smaklöst att avslöja våra liv på ett sådant offentligt vis. Men ett år senare plockade jag fram sidorna och fortsatte skriva. Det slog mig att den här boken saknades bland all litteratur som fanns om galenskap"

Sommaren 1996 när Michael Greenbergs dotter Sally var 15 år blev hon från en dag till en annan manisk. Plötsligt var hans dotter som en främling för honom. Här berättar han insiktsfullt och smärtsamt om sommaren då hans älskade dotter Sally drabbades av en svår psykisk sjukdom.

Den jag ville ha

Den jag ville ha
Bild och text från adlibris.se

Den jag ville ha är en roman om vänskap, svek och om att lära sig inse vad man egentligen vill med sitt liv. Det handlar om de stunder i livet vi ibland kan se tillbaka på och tänka om bara, eller om inte tillfällen som vi gärna vill tro att de kunde ha förändrat våra liv om vi då gjort ett annat val.

Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän. Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.
Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek.

4 dagars ledighet

Härligt att vara ledig! Här i Fjällbacka skiner solen och fåglarna kvittrar ikapp med gräsklippljudet som hörs på gatan som är full med bilar. Ja nu fylls husen igen under några dagar.

Jag och T bryter trenden och lämnar vårt och åker till Värmland för att träffa släkt och vänner och inte minst fira T´s morfar som fyller 90. Tänk att ha varit med i 90 år... mäktigt!

Spotify

T har länge pratat och prisat spotify, men inte förrän nu har jag riktigt fattat galoppen. Tack syster yster för att jag också har det nu! Här i detta huset är det sällan helt tyst när jag är hemma. Nu står datorn på för jämnan och ljuv musik strömmar ur högtalarna.

Att packa till dansglad musik är det bästa!

14 år till salu : en sann svensk historia

14 år till salu : en sann svensk historia

Kan man rädda liv med hjälp av böcker? Kanske. Och om det finns skuggan av en chans att varna tonårstjejer och deras föräldrar så att bara en enda slipper uppleva det Tessan - vars sanna, svenska historia berättas här - utsattes för, så är det värt allt vi lägger ned på produktionen.

14 år till salu är den sanna historien om hur en ung och på ytan helt normal och välanpassad svensk tjej rasar ned i nätprostitution och djup förnedring utan att omvärlden märker någonting. Och hur hon kommer upp ur sitt helvete igen. Att kalla boken för engagerande är att ta i på tok för litet. Alla som hittills läst 14 år... lägger den ifrån sig med en rysning och en önskan om att ingenting sånt här skall hända någon igen. Någonsin. Men också en beredskap för hur signaler skall tolkas och vad man faktiskt bör och kan göra som vuxen om en ungdom i närheten hamnar på glid. Detta är med andra ord en bok som alla vuxna och inte minst tonåringar själva verkligen bör läsa.

Änglar och DemonerRobert Langdon, Harvard professor i religiös symbolik, upptäcker chockad att det finns bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är aktivt och på gång att ännu en gång utmana sin urgamla fiende - den katolska kyrkan. Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapade med en ny teknik och meddelar att den ska placeras någonstans i Vatikanen.

I rollerna:
Tom Hanks, Stellan Skarsgård, Ewan McGregor m fl.

Bild och Text: natuicbio.seBlev ett spontan besök på nautic i kväll. Riktigt roligt att "känna igen sig" i filmen. Ni som inte varit i Rom, åk dit om chansen dyker upp!


Beyonce

Ja enligt mig är hon en av världen absolut vackraste kvinnor. Vilken kvinna!! När jag blir stor vill jag bli som henne...
Konserten i går var otroligt bra, mysigt att träffa Sofia också!

Helgen som gick, ja då gick jag!!

Varberg 3,6 mil på en dag, drygt 57000 steg. Hade det riktigt bra!


Den onda viljan

Den onda viljan


Nja, inte någon av hennes bättre. När jag läste bak på boken trodde jag mig ha en spännande, spännande läsning framför mig, men icke. I alla fall inte så som jag föreställt mig... Läsvärd? Jo absolut!

Karin Fossums bekanta poliser, Konrad Sejer och Jacob Skarre, ställs inför ett mysterium med ett underligt självmord. Tre unga män har åkt till en stuga vid en sjö i skogen för att umgås över en helg. En av dem, Jon, har tillfälligt lämnat det behandlingshem där han bor på grund av sin svåra ångest, och under en tur på sjön med vännerna Alex och Reilly kastar han sig plötsligt ur båten.
       Alex och Reilly påstår emellertid att Jon måste ha gått upp mitt i natten medan de sov och att de inte vet vart han tog vägen. Sejer och Skarre fattar dock misstankar när man efter en god stunds sökande i den närmaste omgivningen finner den icke simkunnige Jon i vattnet hundra meter från stranden.
       Det är uppenbart att den charmige och framgångsrike men till synes känslokalle reklammakaren Alex och den ovårdade och flummige Reilly, som arbetar som sjukhusvaktmästare och tar droger för att fly verkligheten, har någonting att dölja. De gjorde inget försök att rädda sin drunknande vän och så småningom framgår det att någonting fruktansvärt har hänt i december året innan, vid den tid då Jon först drabbades av sina ångestattacker.
       Jon var den svaga länken, den som de misstänkte skulle avslöja dem. När det visar sig att han har skrivit dagbok under sin tid på behandlingshemmet börjar Alex och Reilly känna sig jagade och Alex, som är livrädd att förlora sin bekväma livsstil och sitt prestigefyllda jobb på en av Norges främsta reklambyråer, vill ha tag i den innan någon läser den.
       Under tiden hittas ännu ett lik i ett vattendrag


Kärlek och stålull : att växa upp med en utvecklingsstörd mamma

Kärlek och stålull : att växa upp med en utvecklingsstörd mamma

Har du inte läst den h'r boken så gör det!! Otroligt gripande och här snackar vi maskrosbarn! Under läsningen av denna bok fick ialla fall jag upp ögonen och såg plötsligt saker på helt nya sätt.

I den här boken berättar författaren om sin uppväxt med en utvecklingsstörd mamma. Den ger en insikt om hur en svår barndom kan gestalta sig och att omgivningen måste våga reagera och agera när man misstänker att barn far illa. Men Lisbeth förmedlar också hopp och optimism. Trots svårast möjliga utgångsläge kunde hon vända sina villkor och skapa sig ett bra liv. Det gör att boken ändå är lätt och livsbejakande att läsa.

Amsterdam! 29/4-3/5

Behöver jag skriva att vi haft det gott som bara den!!!

RSS 2.0