Tidigare idag:

Sov så gott... eller som T´s mormor skulle sagt: natti natti


Klagomuren

Helgens tulpaner står fortfarande och ger lite liv åt hemmet...

Helt ärligt är det skitsvårt att inte tänka på sömn som jag tidgare lovat mig själv... speciellt en dag som denna då jag går runt som en zoombi som knappt vet ut eller in.
Igår hade Nellie svårt att somna och 01:15 bestämde hon sig för att det var nog med sovande - åt lite och somnade näääästan men vaknade och belv pigg när jag försökte lägga henne på kudden. Sedan låg vi där, hon och jag, och var irriterade för olika saker...

Vid 04 klumpade sig halsen på mig och stora tårar rullade nedför mina kinder och jag frågade mig själv hur i h*vete jag någonsin kunnat önska mig detta?!? En hemsk tanke jo jag vet, men där och då när tröttheten bet sig fast i mig kom den vare sig jag ville eller ej. Naturligvis skulle jag aldrig byta ut vad jag nu har, en underbart härlig dotter! Men jag önskar såå att hon ville ge oss lite sömn. Aldrig hade jag väl kunnat ana hur mycket sömn betyder för mig och mitt välmåeende.

Nöjd blev hon då hon fick titta på min mobil. Startade upp ett bildspel över de kort jag tagit, men efter att ha sett korten rulla om och om igen ville hon ha något annat. Ja vad gör man sådär mitt i natten? Jo man sätter igång den här filmen dubbad på ett språk jag inte kan och får en nöjd tyst dotter.
Jag längtade något oberskrivligt efter fredag, då jag i ett sådant här fall kunnat väcka T och be honom ta över... för jag har inte hjärta att göra det då jag vet att han skall upp och arbeta. Han säger dock att jag måste be om hjälp, att vi är två med Nellie...

Någon gång efter 04:30 somnade hon och jag kort därefter och sedan sov vi till 11 (- när hon kort vaknade för att äta) och en liten röst viskade till mig att detta är vanisnne du måste gå upp Johanna annars vänder du snart på dygnet, men tröttheten vann för jag orkade verkligen inte.

Så idag har vi inte gjort många knop, lagat mat och gått en promenad i solen. Varit en sväng hos mamma och pappa för att dricka en kopp kaffe samt försökt hitta det positiva i dagen. Under promenaden lyckades jag till en viss del, vi har haft en underbart vintrig dag här i Fjällbacka... men humöret sjönk då T dissade mitt arrangemang så att vi skulle kunna gå och träna samtidigt med barnvakt.

Att hitta fokus

Bild: bluquote.net

Loggade in mig klockan 10:00 i förmiddags för att boka mig på kvällens spinningpass, men det var redan fullt! Hamnade som reserv nummer tre, vilket jag även gjorde förrförra måndagen, och tänkte att jag liksom då inte kommer att spinna idag.

Tog en skön promenad i ett härligt solljus som värmde mitt annars ganska kalla ansikte och hade noll tanke på träning. För mig handlar mycket av min träning om fokus. Då jag vaknade i morse var jag laddad för ett träningspass, men då jag inte fick någon plats försvann mitt fokus och då också min motivation.

Senare under eftermiddagen fick jag ett sms om att jag fått en plats på kvällens pass vilket gjorde mig väldigt glad... men, för mig handlade det också om att hitta den där motivationen och fokuset för att få ut maximalt av min träning.

Lättare sagt än gjort då det var bra skönt hemma i soffan, men jag tror att jag lyckades. Passet var motiverande och jag var helt slut då en timme hade passerat. Och det var mitt dagens mål med träningen - att ta ut mig och pressa mig liiite extra.

Nu hoppas jag av hela min själ att jag kan somna för jag är såå trött...

Vinter

Kallt och vintrigt men med en värmande sol. Njuter av att ha möjligheten och förmånen att vara föräldraledig.

Det är bland annat dessa stunder jag skall minnas då jag är tillbaka på arbetet. Stunder då jag bara kan ta på mig och min dotter för en promenad just när vi (jag i det här fallet) känner för att gå ut.

 

Livskvalite är ett modernt ord just nu och om inte detta är just livskvalite - ja då vet jag inte vad ordet innebär.

 

 


Ny tid

God morgon ny vecka! Här i Fjällbacka strålar solen och känns riktigt varm och skön. En försmak av våren så här i slutet av januari 2012.


Vet inte varför, men jag har de senaste kvättarna haft svårt att somna. Både Nellie och T ligger brevid mig och slurmrar så sött, men jag kan inte. Hur mycket jag än vill... ligger och vrider och vänder på mig och känner mig smått stressad över att jag inte somnar. Vet hur trött jag kommer bli när jag inte fått sova... Men idag, trots lite sömn, känns det ändå rätt ok med en sådan härlig dags som det bjuds på här i Fjällbacka.

Vi avstod från att åka till Tanumstrand för babysim. Vill att Nellie skall vara helt bra innan vi åker dit igen och få vara det ett par dagar innan jag drar iväg med henne till än det ena än det andra. Känns som om tids finns ändå, så varför skynda? På onsdag skall vi till exempel på babymassage!

Igår passade syster yster Nellie då jag och T var på shoppingtur. Kom hem med många påsar, de flesta till N, och jag fick den där shopping lyckan känslan över allt bra vi köpt. Okej, lite ångest för några "felköp" men, men... ganska roligt hade vi - efter att vi fått mat i magarna:)

Inspirerande

Har tidigare bloggat om den här låten, som jag fortfarande tycker håller. Men bäst av alla versioner blev ändå den här när Gustav 5 år kom in till Glasburen för musikhjälpen 2011.  Så fort jag hör låten tänker jag på sköna Gustav.Titta och njut!


Son of no one

Torsdagens film... egentligen var detta en film som skulle kunnat vara min kopp av te men icke. Vet faktiskt inte vad det var som gjorde att jag inte fastnade för vare sig handlingen, miljön eller skådespelarnas insatser.

Den unge polisen Jonathan stationeras i det grannskap i Queens där han växte upp. Men när en anonym källa avslöjar en mörk hemlighet om ett gammalt olöst mordfall och en möjlig polissammansvärjning, startar en kedjereaktion som skakar både omgivningen och Jonathans egen familj.

Helgmorgon!

Idag startar min dag med den här goda gröten.

God Morgon! Eller var den det? Inte till en början, vaknade med en illa huvudvärk och planerna på att spinna försvann snabbt. Istället låg vi kvar i sängen, alla tre, och hade morgonmys och vi njöt alla av att det var helg och alla kunde få vara hemma. Då blev det genast en god morgon. Nellie var så mysig och låg och klappade på oss och hennes lilla kropp strålade värme...

Idag blir hon fyra månader, stora tjejen! Visst är vi lite sugna på att börja med små smakportioner till henne, som gröt tex, men har bestämt oss för att vänta tills hon kan sitta och själv visar intresse för mat. Lisa på BVC sa att det är absolut ingen stress, vi kommer ha mycket tid till mat framöver och visst är det så. Nu är det jag som snart slår mig ner vi frukostbordet och intar en tallrik gröt.

Önskar er en härlig lördag!

Fredag!!

Krispigt härliga tulpaner pryder hemmet denna härliga kalla fredag.


Kunde inte somna igår natt trots att jag var riktigt trött. Låg vände och vred på mig och funderade på allt och inget och blev irriterad över att jag inte bara kunde somna - hur svårt skulle det vara!?! Denna frustation gjorde det absolut inte lättare att sova, snarare tvärtom.

Vaknade trots detta ganska utvilad och kände en lust att städa här hemma. Ja du läste rätt - och den lusten är det viktigt att ta vara på för det händer sällan! Ville få bort alla basilusker Nellie haft och fejjade och stod i. Den lilla tjejen brevid mig tittade med stora blå ögon på en tokig kvinna som for runt över rummen:) Hon undrade säkert, precis som jag själv, vad som flugit i mig.

Efter en tur med bilen väntar nu fredagsmys och i det lilla huset vid berget med alla levande ljus, myser vi som bara den. Fredagskänslan är oslagbar!

Underbara dag!

Dear my dear..
Tänk vad skönt det är när man bara vill vara - just sig själv.

Idag har jag haft en alldeles fin dag.
BVC med Nellie och sedan har det ena besöket avlösts efter det andra.
Ikväll var jag iväg på massage - underbart härligt skönt för en hård rygg som min och när jag kom hem var det till världens finste lilla familj som mötte mig i dörren med leende.
Med en nöjd dotter myste jag och T i soffan och hann se en film, som tyvärr inte var den bästa, och det var härligt att sitta där, bara vi i vår lilla familj. Jag ville verkligen inte vara någon annan idag - än just mig själv!

Nellie 17 veckor

Sötaste badbyxorna till vår fina tjej. Men byxorna får allt ligga till sig innan de passar...


Som de flesta andra veckor har jag svårt att greppa hur fort tiden tycks gå runt omkrng mig. På lördag blir Nellie fyra månader och jag tycker att tiden rusat fram. Ibland önskar jag att jag kunde dra i bromsen, i alla fall för en stund och verkligen stanna upp. Ta tiden att leva just i nuet.


Jag försöker varje dag att ta in allt som händer med Nellie och spara det någonstans inom mig. För bara ett kort litet tag sedan var hon ett litet spädbarn, så litet och skört... Jag visste knappt hur jag vågade hålla henne. Nu är hon en stor liten tjej och det är nästan svårt att minnas hur det var- då precis i början.

I måndags efter babysimmet blev hon dålig, kanske var det av vattnet hon gick i sig då vi dök för första gången? Kräktes så fort hon ätit, mycket och bajsade till slut grönt... En olustig känsla spred sig inom mig och jag antar att det bara är att vänja mig- så många fler gånger jag kommer oroa mig!

Hon var så liten och hjälplös och inte alls den glada, pigga tjej vi lärt känna. Benen som nästan alltid är i farten var mest stilla och inte förrän ikväll har hon piggnat till sig. Hon ville vara nära, nära och hennes lilla hand sökte hela tiden efter hudkontakt.

Kan bara föreställa mig hur det kommer kännas och bli när denna lilla tjej drabbas av än det ena än det andra...


En solig onsdag


Body Pump

Body pump som var riktigt bra!
+ för att jag för första gången på länge kände att jag orkat mer vikter:)
- för att jag efter dagens middag, curry madalay, luktade curry:(
Nu: mot alla odds på svt.

Magiskt ljus


Magsikt ljus över Fjällbacka denna morgon...

I morse när vi vaknade här i huset lystes Fjällbacka upp av ett helt magiskt vintrigt ljus. Den vita kalla snön i den stilla morgonen gjorde att klipporna nästan såg varma ut i sitt solljus.

Idag har vi noll och inga planer för dagen och det känns riktigt soft och skönt. Visst älskar jag när det händer mycket runt omkring mig, men nu är det inte längre bara mig själv jag måste tänka på utan en snart fyra månaders bebis också. Hon gillar också när det händer saker, men ibland behöver vi en lugn stund för att orka allt...

Ikväll skall vi till goda vänner och spana in deras nya köp - ett hus. Så skoj att vänner flyttar hit och inte härifrån! Det känns så stort och vuxet med husköp och en dag kanske jag också blir så vuxen, tills dess mår vi gott i det hus vi bor i och njuter av det vi har.

Ja vi trivs verkligen bra och just nu håller jag på med inredningstankar för Nellies kommande rum. Inget rosa rysspysch här inte utan enkelt och stilrent vill jag ha det. Internet är fantastiskt med all inspiration jag letar mig fram till, så lätt att söka på det man funderar på - bara ett klick bort.

Tar igen oss


Nytt doftljus från granit lyser upp kvällen för oss här i Fjällbacka.


Ny vecka och vi startade dagen med stress - skulle iväg på babysim och efter att jag skrapat rutorna på bilen gick förardörren inte att stänga! Efter många om och men lyckades jag stänga den och vi kunde köra iväg. Hamnade bakom en segis i trafiken och tur var kanske det för vägarna var riktigt hala och segisen tvingade stressade mig att köra saaaakta.
Babysimmet var skoj, Nellie dök för första gången och vi tränade på att flyta. Även om jag var nervös som tusan så kände jag mig mer säker än förra gången. Tänk att vatten kan vara så häftigt på så många olika sätt...

Nu tar vi igen oss här hemma efter ännu en jobbig natt. Det där med att det är så att ha småbarn och det kommer bli bättre ger jag just nu inte mycket för. Jag vet att det inte behöver vara såhär och i vårt fall bli det bara värre och värre. Visst kommer det att ändras, men det är nu vi är trötta och det är nu vi behöver vilan... Jag fick en släng av "sömnpippi" alltså att jag bara tänkte på sömn i olika former och hur vi skulle kunna göra för att Nellie skulle sova bätter på nätterna, men nu skall jag släppa allt detta- det blir som det blir. Jag ska sluta klaga på min sömnbrist och på att min dotter inte vill sova om nätterna för det finns så mycket roligare och trevligare saker att lägga energin på.

Ikväll skall jag på spinning och därefter har jag och T en dejt - jippi:) Alldeles fånigt, välbehövligt underbart, glöm inte att skapa tillfällen för er.

Avig Maria


Hon är bra och på ett sorligt sätt är boken bra. Allt för många sanningar som jag kan känna igen mig i...

"Jag tror på förlåtelse. Jag tror på att kärlek är svaret på det mesta. Jag tror att igenkänning och humor ofta är det som förlöser oss. Och när du skrattar känner jag mig inte ensam för jag ser att du är som jag. Jag älskar det som är roligt och sorgligt. Fult och fint. Jag tänker aldrig välja. Ofta har jag blivit kallad överkänslig, men tänk om det är den som kallat mig så som faktiskt är underkänslig?

Den här boken heter Avig Maria. Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor. Som går in i väggen och försöker ta för sig lite av luften i ett rum fullt av roliga män.

Men jag är ingen psykolog, jag har fullt upp med mig själv. Så vänta dig inga klokheter. Eller tips om hur man får ihop sitt livspussel. (Livspussel = Modernt uttryck skapat av stressade nutidsmänniskor. Betydelse: tusen dåligt sågade bitar som ska bli en stor grå elefant. Och jag får inte ens ihop till elefantjävelns röv!)"

En dag


Oj vad länge sedan det var som jag läste ut en bok. Kan det ha att göra med att det numera bor en liten tjej hos oss? Ja troligen för numera är läslampan släkt och jag somnar fort då jag lagt huvudet på kudden...

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. I morgon måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den här dagen om ett år? Och varje år som följer?


En dag är en historia om kärlek och vänskap, om livet mellan 20 och 40. Det är en romantisk komedi med djup och värme, en bok man aldrig glömmer.

Snöstorm

Nu då, är det vinter på g? Här i Fjällbacka snöar det och lägger sig. Vi skall snart ha gäster och sedan iväg med bil på 6 års kalas... hoppas det går att köra på de snöiga vägarna.

I natt sov lillskruttan hela natten - minns inte äns när det hände sist. Hoppas och önskar att hon fortsätter på detta viset.

Morgonträning

Morgon spinning med Pernilla. Riktigt svettigt jobbigt härligt kul! Önskar bara att det började klockan nio istället för halv tio... när man är färdig, duschat och ätit känns det som om halva lördagen redan gått...

Till Lycke

Iväg för att träffa Josefin, Tova, Helen och Astrid. Bebisar står alltså på dagens schema. Till kvällen skall vi till Angelica och Reine så vi har fullt upp, precis som vi oftast gillar att ha det:)

Ledin underhåller

Han har en hel del låtar man kan sjunga med i för att texterna sitter som gjutna. Tydligen har han, Tomas, läst musik i Uppsala för att verkligen lära hur man skriver och bygger upp en låt.

Ok, igår var jag och såg den här föreställningen. En julklapp som belv riktigt lyckad. Maten var läskande god, sällskapet fint, samtalen (där Nellie ingick i ett flertal) var mysiga och showen var underhållande. En härligt lyckad kväll med andra ord.

Ledin rev av den ena låten efter den andra och blandade med sketcher ur sitt livs historia. Häftig scenografi och foton som verkligen var bra redigerade och musikerna duktiga.

Spelas under våren 2012 på rondo.

Raggmunkar

Åt några med lingonsylt men måste säga att jag gillar den här varianten bättre.
Ingredienser

10 potatisar
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa socker
vitpeppar
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk smör
matolja
lingon till servering


Gör så här

Blanda vetemjöl, salt, socker, peppar och lite av mjölken till en jämn smet.

Tillsätt resten av mjölken och ägget, lätt uppvispat.

Skala och skölj potatisen. Riv den grovt på ett rivjärn eller i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt genom att lägga potatismassan i en sil och pressa med en träslev.

Blanda ner potatisen i äggsmeten. Bryn lite olja i en stekpanna.

Klicka i ett par matskedar av smeten och bred ut den i stekpannan med hjälp av en stekspade.

Klicka i smör runt om.

Grädda raggmunkarna gyllenbruna på båda sidorna.

Servera med lingon.


Ledin Show

Varit i Tanumshede med Nellie på babycafé och Nellie älskar när det händer saker runt omkring henne. Hade knappt tid att äta för att det hände så mycket runt omkring henne:) Klar skillnad i från förra gången då hon mest skrek/sov när vi var där och det var en stressad Johanna som knappt visste ut eller in.

Snart lämnar jag man och barn hemma för att bege mit mot Göteborg där den här mannen väntar. Middag och show på Rondo är vad som står på kvällen schema.

Bild: tomasledin.com

MammaBaby gympa

Dagens träning - mammababy gympa och sedan en liten tur på löpbandet. Härligt att svettas och känna att man är igång. Lätt träningsvärk ifrån igår!

Efter träningen gick vi in och sa hej till en bekant som vi inte sett på allt för länge. Det fick mig verkligen att tänka på detta att vi måste vårda våra relationer. En träff måste snabbt bokas in.

Nu är det dags för årets första körträning, skivinspelning med Py Bäckman står på repertoaren.

Nellie 16 veckor


Ett av de få reafynd jag gjort i år är Nellies übergulliga små ballerina skor. Strl 13/14 och så söta att man nästan smälter...

Nellie har snart blivit fyra månader och varje dag händer det saker i hennes utveckling. Det "stora" som hänt den här veckan är att hon rullar runt, både från mage till rygg och tvärtom. Jag blev alldeles till mig när jag såg det första gången och ringde större delen av familjen för att berätta. Länge, länge låg vi på fårskinnsfällen och tränade och jag njöt av den stolthet som bubblade upp inom mig.

I måndags var vi på babysim för första gången och Nellie som vanligtvis inte gillar att bada här hemma stormtrivdes på Tanumstrand. Själv var jag toknervös och hade bara fokus på mitt lilla barn, rädd att göra "fel" och la knappt märke till något runt omkring mig.

Ibland kan jag tycka att hon är lite för social och nyfiken. Vill inte sitta nere i babysittern när alla andra sitter uppe vid bordet. Hon vill vara med där det händer och blir lätt uttråkad om det enligt henne händer för lite. Ibland nöjer hon sig med sina leksaker som hon numera håller stadigt och kan med vissa svårigheter flytta från hand till hand, men bäst är ändå att bli buren och få se och uppleva omvärlden.

Till och med på natten skall hon vara med... vilket verkligen börjar tära på mig. Jag klagar inte (eller jo det gör jag) för självklart är jag medveten om att saker och ting förändras från och med den dagen då du blir mamma, ni blir föräldrar. Som sömnen tex... men trots den här vetskapen mår jag inte bra när jag inte får sova. Försöker i den mån det går att lägga mig en stund på dagen då Nellie sover, men... ja ibland finns det trista måsten som måste göras och när hon sover är ett utmärkt tillfälle för då hinner jag... Under Nellies första nio veckor hade vi det underbart då hon sov hela nätterna men sedan började hon vakna en gång och nu är det nästan alltid tre gånger per natt som hon är uppe. Tips på hur jag får min lilla tjej att sova på nätterna igen mottags tacksamt! Positivt är i alla fall att hon numera somnar runt 22 vilket är en förbättring ifrån klockan 24!

I förra veckan var vi och tog tre månaders vaccinet. Stackars plutten skrek sig helt tomatröd men fick ingen feber eller någon annan biverkning.

60,5 cm lång ocg väger 5115 g thats min Nellie!

BodyPump

Kvällens pass - bodypump med Pontus. Tar få vikter och kan faktiskt inget annat än ta det försiktigt. Tar jag i för mycket känns det med en gång så risken är minimal... Men ikväll var mina tankar på andra håll än i träningslokalen och mitt fokus brast. Tänkte på så mycket där jag stod längst bak i rummet och en längtan efter min mysiga Nellie kom plötsligt över mig.
Visst har jag tänkt på henne när jag varit borta, ibland med oro men aldrig förr har jag kännt som jag gjorde ikväll - saknaden efter min fina dotter. Så mycket har hänt den senaste tiden och då jag lämnade hemmet höll T på att busa och skojja med henne och när jag stängde dörren hörde jag hur de skrattade.
Men så kom jag hem... och min mysiga fina tjej var allt annat än mysig. Nu har vi kämpat hela kvällen med en liten som inte verkar må så bra... vad jag önskar mest av allt just nu är att vi får sova.

Råraka


Ingredienser

1 rödlök
80 g löjrom
1 dl gräddfil
Råraka:
8 medelstora potatisar
smör att steka i

1. Riv potatisen grovt till en smet. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick smör och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.

2. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik.

3. Skala och hacka rödlöken fint. Fördela rödlök och löjrom på varje råraka. Servera genast med iskall gräddfil.


Coco - Livet före Chanel

Medan bilen rullade hem ifrån Värmland, Nellie sov och grabbarna pratade om ditt och datt sjönk jag ner som ett barn i baksätet med nackkudde, stolsvärme och film:-)

Den vackra Audrey Tautou gör här en fantastisk rollprestation som den legendariska modeikonen Coco Chanel. Hennes resa gick från ett barnhem på den franska landsbygden till Paris finaste societetskretsar. Kreativiteten formligen sprudlade och hon var både varietésångerska, sömmerska, samhällsrebell och modeikon.

Ännu en måndag

Well this is certainly a nice way to think of Monday… source.
Bild härifrån!

Love, Wedding, Marriage

Det här med äktenskap är inte så lätt. Fråga bara Ava, som borde sväva på moln efter bröllopet med drömmannen Charlie. Istället får hon fullt upp med att hålla ordning på resten av släkten, som verkligen inte verkar känna till innebörden av "nöd och lust". Frågan är bara om Ava själv, trots att hon faktiskt jobbar som äktenskapsrådgivare, har full kolla på vad det egentligen innebär.

Vackert

Vackra Värmland...


On the Road

Redan i Säffle denna tidiga morgon. Dag hämtade upp oss i den tidiga ottan med en bil utrustad med allt och lite till för att ta oss alla till T's morfars begravning. Ja, det är dagen idag...


Dags att sätta igång!!

Förutom längdskidåkningen då vi var i fjällen sist har jag inte tränar något i år. Så därför tyckte jag igår att det var dags att ändra på det! Bokade in mig på ett bodypump/spinningpass för att verkligen komma igång.

Sagt och gjort, nu är jag också igång. Passet var roligt och Pernilla som höll i passet är duktig.
+ för att hon är glad och peppar samt har bra musik.
- för att hon pausar musiken under spinningenbdå hon instruerar vad vi ska göra. För min del får det gärna vara så få pauser som möjligt för att jag inte ska tappa puls. Bättre då att instruera i introt på låten... Men jag klagar inte. Är så glad att är kvar på hälsan!


Soft härlig torsdag


Härligt att vi numera kan köpa tulpaner året om, förr var det mest under vårsäsongen som tulpanerna fanns till försäljning. Dessa fina fick jag och Nellie igår av Sara och Josefin - tack snälla!


Vilken skön torsdag jag och Nellie haft. Trots regn och rusk på förmiddagen lyckades vi matcha in vår promenad då det var uppehåll. Skön att komma ut i den friska vinden och helt ärligt är jag glad att det inte är kallare äv vad det är just nu. Hade gärna sett att det kom snö, men då mycket snö och att det blev riktigt vinter... annars kan liksom kvitta.

Då det var som värst väder hann jag se en film och jag riktigt myste då vind och regn slog emot fönstren och jag satt varmt inne med tända ljus och en härlig filt.

Sedan har vi lekt och gosat, mamma och dotter och jag har svårt att greppa och ta in hur underbart det här livet som mammaledig faktiskt är. BVC besök med den första vaccinationen och söta Lisa frågade efteråt hur det var med mig... en del mammor tycker tydligen att det är riktigt jobbigt när deras barn får sprutor medan jag var självisk nog att bara vara glad att det inte var mig de stack. Och lillskruttan grät lite men var inte så långsint och än så länge verkar det ha gått bra. Ingen feber än...

Nellie 15 veckor


Vad du var efterlängtad älskade lilla skrutt. Även om jag ibland tröttnar, känner mig trött och är mindre rolig är du bland det bästa jag har. På bilden är vi ute på väderöarna - storön.

Ännu en vecka har passerat. Att Nellie är här för att stanna känns mer och mer självklart, men det har tagit sin tid.

Hennes snuva vill inte ge med sig och jag börjar fundera på om det bara är förkylning eller om det ligger nått annat bakom som allergi... svårt att veta men det är jobbigt för henne att andas och stundvis känns det riktigt rossligt i hennes lilla kropp.

Sömnen - detta "problem"... jag vet att det finns många som är uppe flera gånger per natt och att det är vad man kan vänta sig med småbarn, men ändå "klagar" jag på vår situation över att vara uppe en gång. Men vad skall väl jag jämföra med om inte med hur vi har det och har haft det?! Att jämföra sig med andra familjer är bara bortkastat och jag förringar ingen som har det mer eller mindre jobbigt utan utgår bara ifrån oss.

Hon somnar fortfarande runt 00 tiden - börjar bli jobbigt i längden och även om jag försöker lägga henne tidigare skriker och pratar hon om vartannat och det slutar ändå med att hon somnar när hon själv vill.

Hennes utveckling går hela tiden framåt och T säger åt mig att jag måste filma/fota henne betydligt mer än vad jag gör för att dokumentera. En dag går så fort och att kunna gå tillbaka för att minnas är guld. Hon har upptäckt fötterna och ligger och greppar och leker med dessa små, söta, mjuka ting. Rullar ibland över på sidan så nu gäller det att passa upp för snart klarar hon att vända sig.

Pratar, skrattar och den senaste tiden har hon börjat uppskatta att man leker med henne. Vet inte hur många gånger per dag jag säger tittut:) Idag har vi varit på återträff med föräldragruppen och T frågade när jag kom hem om det andra barnen. Alla var superfina, men i mina ögon fanns bara Nellie och det var en alldeles underbar känsla!

Inte så värst länge


Nej, den snöklädda vintern försvann snabbt

creme brulee o familjemys

Johan fixar en av de efterrätter vi åt i fjällen under helgen som gick - creme brulee som är en av mina absoluta favoriter!!

Att egentligen inte ha några måsten utan bara ha tid för och med familjen - hela familjen är riktigt mysigt. Mamma, pappa, Syster Yster, Johan, T och Nellie var de absoluta bästa, finaste och härligaste ingredienserna för att göra en skidtur lyckad. Tur i oturen då pappa ramlade i backen var att vi fick tid nere i Rjukan tillsammans och att han snabbt repade sig...

Hej Mitt Vinterland

Hej mitt vinterland, nu är jag här, Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen 
Hej mitt vinterland, se månen där, Den lyser kyligt kring, på mörka himlapällen...

Godmorgon vinter, är du här för att stanna tro?


Årets första

Årets första tur till fjällen är gjord och månen kunde inte vara större och klarare än vad den var där uppe bland berg och snö. Lyste som en stor lampa och fick snön att gnistra och stjärnorna att verka små.

Efter en tur nere i stan med en skadad pappa och fika på konditori då de andra åkte i backen fick jag och T komma ut på en tur runt längs sjön. Han på tok för varmt klädd och jag kanske lite för kallt med pannlampor färdig riggade gav vi oss ut på årets första längdtur.

En otroligt vacker fullmånen och vi kunde stänga av våra lampor vi flera tillfällen och bara åka i skenet som månen gav. Ljudet från våra skidor och stavtag var så efterlängat och hela min kropp myste av lycka över att vara på skidor igen. Kroppen inte helt som den varit men ädnå helt ok, tog det lungt men blev ändå trött:) T påminde mig ofta om att inte ta ut mig utan ta det försiktigt så inget annat kunde göras. Skönt att ha nått att skylla på, för av någon anledning gled Ts skidor bra mycket snabbare än mina...  Men ändå var det spåren och jag för en stund.

Att få tid tillsammans jag och T var också fint, bara vi två. Samtal så som bara vi kan ljöd, genom den annars tysta kvällen och vi pratade om då-nu-och sen. Lilla Nellie var hemma i hytten med människor som bara älskar henne och som föräldrar kunde vi lätt slappna av. Tänk att vi- han och jag, efter 15 år fortfarande har så otroligt mycket att ge varandra. Att skratta, uppleva och vara med honom gör mig fortfarande lugn och lycklig ända in i djupaste hjärt- och själahörn.

A Little Bit of Heaven

Härligt sorglig hur nu något kan vara det...
Kate Hudson är perfekt i rollen som den sprudlande vackra Marley, en ung karriärkvinna som plötsligt drabbas av cancer. Marley är en riktig flirt, som aldrig har varit kär, men när läkaren, spelad av oemotståndlig Gael García Bernal, kunde kärlek kanske ändå vara den bästa medicinen?

Fjällen


Nellies fina skor, de rosa har mamma stickat och Uggsen var bland det första jag köpte till henne när hon fortfarande lång i magen
Packar för ett par dagar i ett förhoppningsvis vintrigt landskap. Mina ben längtar efter att få glida omkring på ett par skidor!

Chloe

Bild:lovefilm
När man läser om den här filmen trodde i alla fall jag att handlingen skulle vara någon annan än vad det visade sig vara. Skådespelarinsatserna är bra men handling skum och stundvis riktigt dålig...

De framgångsrika makarna Catherine och David har allt de kan önska sig. Men under ytan är deras förhållande på katastrofkurs och Catherine har en växande misstanke att David träffar någon annan. När hon av en slump träffar eskortflickan Chloe, bestämmer sig Catherine för att sätta David på prov... utan att ana hur mycket hon därigenom sätter på spel...

Nellie 14 veckor


2 oktober 2011, andra dagen hemma med Nellie... tänk att tiden kan gå så fort. Har svårt att greppa det!

Vår alldeles underbara fina Nellie är 14 veckor, hela 3 månader. Tänk att jag under tiden blivit äldre jag också och säkert har jag utvecklats och stärkts som person på mitt sätt. Att bli mamma är inte alla gånger att "bara" men helt fantastiskt underbart! Nellie skrattar med ljud nu och upptäcker saker hela tiden. Stadig blick och nacken blir mer och mer stadig så att jag snart tror att hon kan sitta själv med mycket stöd runt omkring sig.

I förra veckan upptäckte hon sina ben som hon så fort hon fick tillfälle låg och klappade på. Den här veckan tycks hon ha upptäck fötterna. Hon ligger och tittar på de där två sakerna som sitter längst ut på benen men har ännu inte kunnat ta tag i dem med händerna. Hon pratar som bara den och tar i ända ifrån tårna när hon sätter igång. Tänk om man kunnat ana vad det är hon säger...

Sömnen... ja den är väl inte vad man alltid kan önska. Hon vaknar fortfarande en gång om natten, inget krångel utan äter lite och somnar sedan om, men ändå... det är tröttsamt att i längden vara vaken och bara för att hon lätt somnar om är det inte säkert att jag gör det. Sedan somnar hon så sent! Mellan 22-00 varje natt, men det är väl bara "att ta". Har försökt med att gå upp tidigare på morgonen, inte låta henne sova så länge på dagen osv men det fungerar inte. Nellie sover när hon är trött och vill vara vaken när hon är pigg - oavsett vad klockan är. Vet att jag tänkte då hon satte igång att prata att; ja detta är ju trevligt, men inte klockan natten!!

Wow, sa både jag och T då vi satt en leksak i hennes små händer och hon lyckades hålla den. Wow, tänkte säkert Nellie för hon låg där och tittade och lekte i ren fascination. Ha, tänk att man (jag o T) blir helt till oss för alla små framsteg vår lilla tjej gör. Helt magiskt, tycker vi att det är men egentligen bara helt i sin ordning. Vi tillåter oss i alla fall att beundra och glädjas oavsett...

En annan sak jag funderar över är det där med hennes naglar... så små och växer så det knakar. På BB sa de att man inet skall klippa barns naglar för att de blir så vassa, men på BVC hjälpte Lisa mig med att just klippa. Så jag har både rivit och klippt men tycker att de små naglarna är och blir vassa oavsett och Nellie river sig. Att fila går ju knappast... naglarna är så mjuka att de bara viker sig då jag försöker.

Nu väntar jag på att hon snart kan rulla runt och själv greppa saker...

Nyår på MATILDA


Potatisplättar

Har du liksom vi ett lager pressade potatisar över från nyårsfesten? Eller bara potatisar som ligger där och ligger, gör då du som jag just gjort - potatisplättar. Enkelt, gott och mättande!

Ingredienser:
Ca 4 stora potatiskar, kokta utan skal/mos/pressade
2 ägg
0.5 dl socker
0.5 krm salt
2 dl mjöl
1 tsk torrjäst
1.5 dl mjölk
Gör så här:
Blanda alla ingredienser väl och stek sedan i en lämpligt stor panna. Smeten skall vara tjockare än pannkanssmet, ja nästan som våffelsmet.

Unknown

Spännande, tycker att Liam Neeson är bra!

Dr. Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv.

Nytt år

Nytt år och jag är tillbaka!
Idag har vi mys hemma, T Nellie och jag efter ett lugnt men mycket trevligt nyårsfirande igår.

RSS 2.0