Snö

Kroppen känns tyngre än vanligt och utanför fönstret är det verkligen kallt och snön ligger som ett vitt täcke på marken. Tittar på barn som springer där ute, utan vare sig vantar eller jackor... mössor har de flesta. Fryser de inte undrar jag här inne där jag sitter i värmen med två fleece tröjor på mig.

Går nån skum sjuka på jobbet nu... Nästan hela barngruppen är hemma och själv går jag och tvättar händerna stup i kavrten och hoppas att jag ska slippa bli dålig.

Skall träna  med Johanna ikväll. Undra vad... hon får välja.

Tjocktisdag

Har just tryckt i mig min andra semla för dagen och en illamående känsla börjar sprida sig i kroppen. Något jag med säkerhet redan visste då jag sällan kan äta mer än en... Tydligen lär jag mig aldrig.

Veckan är tung med många sena kvällsmöten... och nu skall det visst komma en massa snö. Hu va kallt! Drar jackan hårt om mig när jag promenerar ute i snöflingorna.

Tjejsnack v.8

Sömn
Veckans frågor kommer från Anna Ginger

· Vad har du på dig när du sover?
Nattlinne eller en gammal t-shirt

· Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc)
På mage

· Hur många kuddar har du i sängen?
Två

· Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna?
Ibland

· Har du drömt "sann-drömmar" någon gång?
Inte vad jag minns

Min vän Leonard

 
Min vän Leonard - James Frey

23-årige James har precis kommit ut från fängelset. Han är äntligen drogfri, men förvirrad, pank och olycklig. När flickvännen Lily begår självmord är han på väg att gå under. Leonard, en vän från tiden på behandlingshemmet, tar honom under sina vingars beskydd. Han blir James räddning. Leonard lever varje dag som om den vore den sista. Han är en ytterligheternas man; såväl generös och karismatisk som oerhört farlig, med kontakter i den undre världen. Leonard uppmuntrar James till att skriva, han förser honom med pengar och ett mycket okonventionellt arbete.
   "Min vän Leonard" är en ömsint skildring av en far- och son-relation, skriven i samma avskalade stil som föregångaren, storsäljande "Tusen små bitar". Det är också ett trovärdigt porträtt av en ung mans hårda väg tillbaka till ett liv utan missbruk.

60137-12860137-128 60137-128 (3 av 5 möjliga. Det är sällan en efterföljare kan slå den första boken... det gick inte den här gången heller. Freys bok är gripande och intressant, men jag gillade den första boken, tusen små bitar, bättre.)

något roligt i tillvaron

Äntligen fredag och idag känns det verkligen super skönt att få gå hem tidigt. Är så trött att ögonen vill stänga sig hela tiden. Har gäspat som aldrig förr....

Helgen skall bli rolig. Tobbe kommer till mig och tillsammans med mina grannar skall vi se melodifestivalen i Göteborg i morgon. Skall bli skoj!!

Hon tittade på mig som om hon för första gången förstod situationen och sa att hon skulle försöka hjälpa mig.

Jag gick till en av mina arbetsgivare idag och berättade precis hur jag kände inför en av alla våra plågsamma situationer. Jag sa att jag inte orkar vara den som styr upp uppgifter som jag inte har att göra med. Jag sa att jag inte kan och att jag inte orkar... jag är så trött. Hon tittade på mig som om hon för första gången förstod situationen och sa att hon skulle försöka hjälpa mig. Detta var inte ett lass jag ensam skulle behöva bära!

Jag gick tillbaka och berättade för alla inblandade att jag varit och sagt som läget var. Tror att det var uppskattat även om situationen nu kan bli ännu mer nervös än vad den var innan. Ibland måste man sätta ner foten och säga ifrån. Nu kvarstår en lång väntan i hopp om hjälp. Kommer vi få den hjälp som utlovats och när!?!

Idag bad jag om hjälp...

Där det alltid finns någon som tar emot mig när jag faller........

Ibland händer det saker runt omkring mig som jag inte kan stoppa. Just nu är det ett sådant tillfälle och det enda jag gör, även om det inte känns rätt, är att stå och titta på. Mina ambitioner var så höga och jag var full av förväntningar inför det nya året och dess nya uppgifter... min mardöm var att saker och ting skulle bli precis så som det blivit.

Och nu står jag här, mitt i min egen mardröm och försöker somna om, försöker låta bli och drömma. Det hjälper inte hur mycket jag än nyper mig själv i armen... mardrömmen är sann och jag kan bara handskas med situationen på bästa sätt.

Villrådigt vänder jag mig och efter hjälp... Jag försöker sträcka ut båda mina händer, men när jag ramlar finns det ingen där som tar emot mig.

Löften dit och löften hit. En gång för alla har jag bestämt mig för att leva för glädjen och lyckan i mitt liv, inte detta jobbiga och plågsamma. Just nu längtar jag hem till min familj. Där löften är onödiga, vi vet att vi har varandra. Och där det alltid finns någon som tar emot mig när jag faller........


Krigsbarn

CD-bok
Uppläsare: Anna Godenius

Någon vill betala fyra miljoner kronor för att ta livet av journalisten Karin Sommer. Den lejde mördaren är lika ovetande som Karin om varför hennes liv är värt så mycket pengar. Polisen ger Karin livvaktsskydd samtidigt som man försöker ta reda på varför någon vill ta hennes liv. När mördaren begår ett misstag blir situationen ännu allvarligare.

I ett rappt och medryckande tempo berättar Gretelise Holm en historia där spåren går tillbaka till andra världskriget och leder ända fram till Danmarks inblanding i Irakkriget.

Krigsbarn är Gretelise Holms tredje bok om journalisten Karin Sommer

Bild och text från adlibris

60137-12860137-12860137-128 (3 av 5 möjliga. Oväntat spännande med en intressant kopling till tider som en gång varit)

Där regnbågen slutar


Rosie och Alex är bästa vänner. De har hållit ihop i vått och torrt och delar minnen från denbusiga barndomen till de rebelliska tonåren. Men just när livet äntligenkan börja - med utekvällar på stan och spännande dejter - skiljsderas vägar. Alex flyttar med sin familj från Dublin till USA. För gott. Rosie bestämmer sig för att flytta med honom till Bostonoch börja plugga där, men just när hon är på väg får hon veta någotsom kommer att förändra hennes liv för alltid - något som gör atthon blir kvar på Irland.

Deras vänskap är viktig för dem båda men sätts städigt på prov. Åren, avstånden ochnya relationer lägger hinder i vägen för dem. Rosie kan inte sluta fundera över omdet är meningen att de bara ska vara vänner eller om deras känslor för varandra är starkare än så ... Missförstånd, omständigheter och ödets nycker håller dem isär, men när de till slut kan återförenas är frågan - vågar de satsa allt på kärleken?

60137-12860137-128( 2 av 5.... inte alls bra. Försöker författaren testa något nytt? Bra blev det i alla fall inte, utan bara långtråkigt!)

RSS 2.0