Shopping

Igår jag var jag på allum för att byta en topp jag fått av Kristina, som tyvärr var alldeles för stor. Mitt på parkeringen blev jag påkörd med min bil av en gammal gubbe som bara smet därifrån. Två gånger körde gubbfan på mig!!

Lite lätt skakad gick jag för att byta min topp, men de hade inte just den modellen här... Köpte istället två klänningar på H&M´s rea... deras rea brukar man ju sällan hitta nått på så jag var nöjd.

Sedan köpte jag min drömrese väska, en ljusrosa skapelse som kommer att åka med mig på många av mina resor framöver:-) Köpte även den lilla kubinväskan till, men vet inte om jag skall ha den eller ej...

Klicka för att stänga detta fönster
Klicka för att stänga detta fönster

Titan Xenon, Beauty box/påhängsväska
912701

Klicka för att stänga detta fönster
Titan Xenon, Beauty box/påhängsväska
912701

Klicka för att stänga detta fönster

Ja, så här ser de ut, fast rosa då:-)


Mitt himmelska kramdjur60137-128  1 av 5 möjliga

Sju udda personer möts på en gammal scoutgård ett par regniga höstveckor, för att hålla en studiecirkel om de stora existentiella frågorna: Annette, skendräktig hotellreceptionist, Adrian som går klädd i kåpa och är lite lik Johnny Depp, den mystiska Grå Damen, den förmögne Bertil som tycks ha ett skumt förflutet, Den unge muslimen Karim, Madeleine med ryggsäcken ingen för titta i och Wera, journalist under cover som är där för att skriva om dem. Alla har de sina hemligheter och frågor om liv och död ställs på sin spets allteftersom de avslöjas. Lite annat smått och gott avhandlas också, t ex frågan om meningen med livet, på typiskt Mazettimanér - en blandning av dödligt allvar och slapstick. Mycket nöje!

Heath Ledger hittades död...- Heath är medvetslös. Jag vet inte vad jag ska göra! skrek Wolozin i det första telefonsamtalet till Olsen.

Några sekunder senare ringde hon Mary-Kate Olsen igen:

- Jag tror att han kan vara död. Jag ringer 911!

Mary-Kate Olsen ska ha sagt att hon skulle skicka personer ur sitt personliga säkerhetslag till lägenheten, och hon ska ha uppmanat Wolozin att ringa 911.

Diane Lee Wolozin ringde 911 klockan 15.26 lokal tid. Klockan 15.33 kom sjukvårdspersonal till lägenheten. Tre minuter senare förklarades Heath Ledger död.


lånat av aftonbladet.se

Exit Kalahari60137-128 60137-128  2 av 5 möjliga

- Det är bilen som brinner! skriker jag.
  Jag slänger igen dörren. Men rutan är fortfarande nedvevad.
  
- Vi måste ut!
  
Helene har också sett lågorna i backspegeln och reagerar blixtsnabbt. Hon öppnar dörren. Jag ser hur hon försvinner ut.
  
Bilen fortsätter framåt. Jag fumlar över sätet. Känner kamerorna under knäna. Kryper förbi växelspaken och ratten. Ser hur gräset far förbi utanför bilen. När sätet tar slut fortsätter jag bara att krypa. Jag tar inte sats.
  
Bakhjulet är på väg mot mitt huvud.
  
Nu dör jag.

Vad gör man när ens värsta mardröm blir verklighet? Det vet SVT-medarbetarna Jenny Söderqvist och Helene Åberg. När de var på uppdrag i Botswana gjorde de en utflykt i naturreservatet Kalahari. Högst upp på önskelistan stod att få se lejon och geparder. Med bagaget fullt av proviant och förmaningar om att ALDRIG lämna bilen oskyddade gav de sig in i reservatet. Men olyckan är framme och deras hyrbil fattar eld och brinner upp.
   I Exit Kalahari får läsaren följa med Jenny och Helene på deras mardrömssafari. Med mod, målmedvetenhet och en god portion fantasi lyckas de mot all förmodan ta sig levande ur äventyret. Botswanas polismyndighet letade med fulla styrkor efter svenskorna och här hemma var de förstasidesstoff under några skälvande majdagar 2006. Äventyret får ett lyckligt slut då de lyckas få igång en traktor med hjälp av en konservburksöppnare kan ta sig i säkerhet.

Miraklet i anderna


60137-128 60137-128 60137-128  Första delen var bara värd en tvåa, men boken tog sig efter hand. 3 av 5 möjliga.


Nando Parrado ligger medvetslös i tre dagar innan han vaknar och upptäcker  att planet som skulle ta hans rugbylag och deras familjer och fans till en uppvisningsmatch i Chile har störtat djupt inne i Anderna. Många är döda eller döende, bland dem hans egen mor och syster. De överlevande är strandade på en karg glaciär, de är utan mat och varma kläder, och utan något sätt att tillkalla hjälp. De kämpar för att uthärda låga temperaturer, dödliga laviner och till sist den förödande nyheten att sökandet efter dem avblåsts. Den mat som finns tar snabbt slut och för att överleva tvingas de äta av de avlidnas kroppar.

Tiden går och Nando bestämmer sig för att han måste försöka ta sig hem till sin far även om han riskerar sitt liv. Ett desperat beslut, men det är hans enda chans. Nando, en vanlig ung man, utan dragning åt vare sig ledarskap eller hjältemod, leder en expedition nedför Andernas förrädiska snötäckta sluttningar och genommil av frusen vildmark för att skaffa hjälp.

Trettio år efter katastrofen, som blivit berömd genom Piers Paul Reads bästsäljandebok Alive, berättar Nando sin egen historia med slående uppriktighet och känsla.

Alla vägar bär till Rom

Ja, förr itiden var det så att alla vägar bar till Rom och snart bär även min väg dit. Skall bli helt fantastiskt att få komma till den här så enormt historiska plats. Jag är fullt medveten om att jag inte kommer att hinna se allt, men lite är mer än inget.

Att resa är verkligen något jag gör alldeles för sällan och varför då... ja, det är ju inte gratis att resa iväg och inte gratis att leva här hemma heller. Vart tar alla pengar vägen? Det var länge sedan jag införskaffade ett par nya skor:-)

Men när ajg ändå lyckas komma iväg är det upplevelser jag skaffar mig som jag inte tror att jag kan få någon annan stans. Upplevelser och jag lär mig så mycket. Så nu längtar jag verkligen efter att få komma iväg!!

Colosseum i Rom - Italien


Skumtimmen


60137-12860137-128 2 av 5 möjliga

En kort stund funderade pojken på att vända om , gå tillbaka över ängen och klättra över muren igen. Han hade ingen klocka och exakta tider betydde ingenting för honom, men himlen ovanför hans huvud var mörkgrå nu och luften omkring honom hade kallnat ännu mer. Han visste att dagen började ta slut och att natten snart skulle komma.
Han skulle bara gå en liten bit till över den mjuka marken. Han visste ju var han var; stugan där hans mormor låg och sov fanns bakom honom, även om han inte längre kunde se den. Han fortsatte framåt över den platta marken, fram mot den suddiga väggen av dimma som gick att se men inte att fånga; som på ett magiskt sätt hela tiden förflyttade sig en bit bortåt, som om den lekte med honom.
Pojken stannade. Han höll andan.
Allt var tyst och ingenting rörde sig, men plötsligt hade pojken fått en känsla av att han inte var ensam.
Hade han hört ljud i dimman?


En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.
Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Julledigt

 Började min ledighet med att shoppa loss på Ikeas julrea och gick därifrån med två påsar fulla med julgranspynt. Åkte vidare till Ljungkile där jag gick på mitt livs näst märkligaste intervju. Hämtade Syster Yster på Torp, köpt mig en sprillans ny skidhjälm. Åkte hem, åt god mat med min karl och klädde sedan granen halva natten. Ikea = gör det själv... på alla julgranskulor och annat som skulle upp i granen var vi tvugna att först knuta en trådsmal fiskelina...

 22/12 kalas på Orust med familjen. Fick en superskön massage och åt massa god mat. Grattis Carro och Hans på era födelsedagar. Fick tyvärr ett tråkigt medelande om att någon i min närhet mår riktigt dåligt och det i sin tur ledde till att jag hela halva dagen gick runt och tänkte på hur lätt det är att förlora den vi tror på.

 23/12 firades jul med Tobias ena sida av familjen. Var på Långekärr och åt god mat, gröt som vi lagat i stress innan vi åkte dit bland annat. Fick julklappar och gav bort julklappar.

24/12 julafton hemma hos oss med våra familjer. Mysigt värre och det bästa av allt var att inga tider behövdes passas, förutom Kalla Anka då förstås. Måste ha varit riktigt snäll det gångna året för under granen, den super fina granen, låg en mängd klappar till mig.

Åkte efter jul till Sommen i Värmland coh var där i några dagar. Gjorde absolut ingenting förutom att pulsa runt i snön i Värmlands skogar. Åt ännu mer mat, spelade massa spel och umgicks med släkt och vänner.

Drog tillbaka till Fjällbacka för att snabbt packa upp Sommen packningen för att packa skidväskan och nästa dag satt jag i bilen på väg till fjällen för att fira nyår. Mycket snö, trevligt umgänge och lagom temepratur gjorde vistelsen så bra man kan önska sig. På nyårsdagen fick jag ett samtal ifrån Lerum om att en vattenläcka uppstått i min lägenhet... Sköt problemet så långt ifrån mig som möjligt och insåg snabbt att jag inget kunde göra ifrån fjällen... lika bra att inte tänka mer på det utan njuta av den semester jag hade kvar.

3/1 åkte vi till goda vänner i Oslo och besökte dem. Strosade runt på Oslos gator och firade att Christian fått det jobb han hopptas på, på en urmysig Thairesaurang, yaya´s.

5/1 Hem från Oslo, stanna till i Fjällbacka för att äta lite innan färden gick vidare till Lerum och min vattenläcka.

8/1 Sitter på jobbet.Fick reda på att en kollega skall ha barn i Juni. Allt är som vanligt.  Jag mår bra:-)


Arn - Tempelriddaren

Var på bio med Tobias i Söndags och såg Arn. Vi går nästan aldrig på bio numera så detgjorde kanske det hela extra mysigt. Filmen var förvånansvärt bra, och jag blev glatt överraskad!
År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten.

Diagnos Mördad


Första knivmordet sker utomhus en stormig natt i centrala Göteborg. Det andra mitt i ett bostadsområde. Allmänheten är livrädd. Gärningsmannen går fri på gatorna medan polisen står maktlös när ytterligare ett dödsfall sker.

Akutläkare Robert Krüger, nyligen hemkommen från utlandstjänst med Läkare utan gränser i Somalia, blir oförskyllt indragen i polisjakten på mördaren medan han försöker ordna upp det trassliga samlivet med sambon Jonna och drygt ettåriga dottern Hilda.

Robert inleder motvilligt ett samarbete med den lynniga kriminalinspektören Mia Baltzarsdotter vid Göteborgspolisen för att försöka ringa in förövaren. Överraskande vändningar, högt tempo och stor dramatik är ingredienserna i Peter Gissys suggestiva kriminalroman. Här introduceras den nya hjälten Robert Krüger, som arbetar som akutläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhusets akutintag i Göteborg.

Hej! Mitt namn var Elton PerssonI Hej! Mitt namn var Elton Persson berättar Martin Svensson den både roliga och rörande historien om den unga popartisten Elton, som på kort tid blivit stjärna och flickidol. Han är gift med Någon, en annan lika framgångsrik skivartist, och nyinflyttad i en paradvåning på Östermalm i Stockholm. Där skulle sagan ha kunnat få sitt lyckliga slut, men Elton grips av vantrivsel och känner inte igen sig själv i bilden man ger av honom i media. Sprickan mellan artist och privatperson vidgas, och så sker även mellan man och hustru.

Denna fartfyllda berättelse ger många levande och inte sällan dråpliga inblickar i artistlivet, men är också en inträngande skildring av kändisskapets baksidor. Hej! Mitt namn var Elton Persson är även en kärlekssaga som verkligheten hinner ifatt. Martin Svensson har skrivit en bok som lyckas vara på en gång allvarlig och underhållande. Den för med sitt omväxlande livsberusade och insiktsfulla tilltal tankarna till en annan svensk generationsroman, Ulf Lundells Jack.

Martin Svensson är född 1978 i Kalmar men växte upp i Varberg och flyttade 1995 till Stockholm. Under åren 1997 till 2002 gav han som popartist ut fyra skivor och fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1999. Därefter har han varit medlem i rockbandet Nina Rochelle och skrivit låtar till en rad andra artister. Hej! Mitt namn var Elton Persson är Martin Svenssons debutroman.

RSS 2.0