Besviken...

Sommarens finaste dag? Ja, kanske och här sitter jag i mina arbetskläder färdig för att åka ner till fiskaffären och extraarbeta. Känns inte alls roligt att se solen redan stå högt på himlen, hoppas verkligen att vädrt håller i sig till kvällen så jag också kan få njuta lite.

Ibland önskar jag verkligen att jag kunde se fram i tiden... att jag hade kunnat förutspå detta väder och därmed tackat nej till arbete. Ja, ja... så är livet och jag kan inte se in i framtiden.

Ikväll får vi finfrämat från Lerum!!

Music and Lyrics


60137-12860137-12860137-12860137-128(4 av 5 möjliga. Haha vilken super söt film. En riktig Johanna film!! Hugh Grant va lika förvirrad som vanligt, men oj vad gammal han börjar bli. Å Drew Barrymore va lika spontan och söt som hon oftast är i sina roller. Rolig va den!!)

Alex Fletcher, en före detta popidol från 80-talet, får chans att kliva tillbaka i rampljuset när en av dagens största popdivor ber honom att skriva en duett.

Det enda problemet är att Alex aldrig har kunnat skriva låttexter. Som tur är träffar han Sophie, som visar sig vara begåvad med ord. För att lyckas kommer de dock behöva ställas inför sina värsta farhågor.


Lunch i Grebbestad

Varit inne i Grebbestad med Charlotta idag i ett märkligt väder. Ja under hela sommaren har det ju varit konstigt väder! Så fort det såg ut att bli fint väder kom molnen ivägen igen... 

Vi åt lunch och gick på bryggan och jag lyckades med att inte köpa något. Charlotta köpte sig en snygg "seglar jacka",  en som hon letat efter länge.

Innan jag åkte hem fick jag mig en titt på deras nya hus, som var jätte fint! Plötligt älskar jag att kolla på hus och på inredning och jag vet inte riktigt varifrån detta intresse kommer... kanske har jag blivit äldre:-)

Berätta inte för någon : det förflutna jagar dig


60137-12860137-12860137-12860137-128 (4 av 5 möjliga. Egentligen var detta ingen toppen bok, men för mig var det rätt bok vid rätt tillfälle. Efter att ha läst böcker som varit ok fick jag plötsligt den här i händerna. En jätte spännande bok som fångade mitt intresee från allra första sidan. Så även om boken inte var toppen gjorde spänningen den otroligt bra.)

De var unga och nygifta, förälskade och lyckliga. Men den romantiska kvällen slutar i tragik. I åtta år har doktor David Beck plågats av sina minnen - det månbelysta vattnet, de hjärtskärande skriken. Den kväll han såg sin hustru Elizabeth för sista gången innan hon fördes bort av okända personer. En kväll får han ett överraskande mejl - ett meddelande som ingen annan än Elizabeth kan ha skrivit. Nu väcks hoppet om att hon fortfarande lever. Berätta inte för någon - så lyder varningen i mejlet. Nu kastar sig David huvudstupa in i ett desperat och livsfarligt sökande efter sanningen och efter Elizabeth, den enda kvinna han älskat. Och snart är han misstänkt för hustrumord...

Bergdorfblondiner


60137-12860137-128(2 av 5 möjliga. Tänk dig Sex and the city, som jag för övrigt älskar, och gångra det med 15... då har du den här boken. Den var ritkigt fånig, men ibland så fånig att det blev riktigt roligt. Tyvärr skrattade jag inte med dem i boken utan åt dem....)

Glitter och glamour, champagne och Chanel... Låt dig förföras av denna smygtitt in i en värld av lyx och flärd där New Yorks rika och bortskämda societetsflickor, Park Avenue-prinsessorna, lever. Följ deras vilda framfart i jakten på den stora kärleken, dvs en PH (Prospective Husband) och de perfekta Chloéjeansen (à 3 000 kronor paret).

De är glupska. De är hänsynslösa. De lever i en strikt hierarkisk äta-eller-ätas-tillvaro. Park Avenue-prinsessorna är flickorna som på höga klackar (gärna med en Bellini i handen) rusar Manhattanrunt på jakt efter den perfekta solbrännan (erhållen från Portofino Tanning Salon) eller tar en tur i ett PJ (privat jetplan) och letar efter en ORP (oerhört rik pojkvän).
Vår hjätinnna, omtalad enbart som Moi, framlever sina dagar, som aldrig börjar före 10.30, i en utvald skara av New York-societeten. Hon går på genomdesignade välkomstpartyn för bekantskapskretsens nyfödda bebisar, äger fler Marc Jacobs-kläder än vad som är anständigt, och är bästa väninna med arvtagerskan till det stora varuhuset.
Men hur ska det gå för en flicka som Moi, som tror att vodka ingår i kostcirkeln och som placerar glamour överst bland de tio budorden? Och vad ska hon ta sig till när hennes förlovning spricker? Kommer hon någonsin att finna lyckan i en stad fylld av dermatologer, premiärer och Brazilians? Är kärleken över huvud taget möjlig på en plats där ens vänner anser att vägen till lyckan är en inbjudan till Van Cleef och Arpels privata utförsäljning av provkollektionen?

Naiv. Super av Erlend Loe

  
 

60137-12860137-128(2 av 5 möjliga. Egentligen ingen toppen bok, men alla tänkvärda tankar gjorde den nästan till en. Fick boken av min granne inför mitt Oslo besök, men har inte hunnit läsa den förrän nu. Rekomenderas i alla fall!)

Naiv. Super handler om en ung student som plutselig havner i en eksistensiell krise etter å ha tapt et slag krokket mot broren sin. Han bryter opp fra sitt vanlige liv, dropper studiene og låner brorens leilighet. Der tilbringer han tiden dels med å leke og dels med å reflektere over ting han liker og misliker. Det hele er skildret med en særlig blanding av ironi og naivitet der en lengsel etter den tapte barndom ligger under.

55 reasons to choose H&M

image1855
bild från H&M

Det krävs mycket mer värme för att jag skall kunna njuta i kortbyxor.

T är duktig och fixar ute på tomten medan jag är inne och fixar jag också. Var på Ikea tidigare i veckan, en dag då det åskade och regnade som aldrig förr. Köpte fler låddämapre och förstod plötlisgt hur de skulle monteras, ibland kan den enklaste sak vara svårmonterad med inte denna. Det gick väldigt smidigt.

Skall snart och träffa vänner nere på torget och äta glass i solen som letat sig fram. Varmt? Absolut inte för även om nattens storm tycks ha lagt sig blåser det fortfarande kalla vindar och det krävs mycket mer värme för att jag skall kunna njuta i kortbyxor.

Sjöräddningen har fullt upp...

Tillbaka från en stormig nattpromenad. Sjöräddningen har fullt upp och nere i hamnen blinkar varningsblinkers på de bilar som varit med i utryckningen. T står ute på balkongen med kikaren i högsta hugg och en kväll som denna är det mycket att se.

Segelbåtar i långa led ligger hårt förtöjda i hamnen och vi kände med dem som tvingats lägga till i bryggan utanför. Där stod de i full regnklädsmundering och höll i sina båtar medan den ena vågen efter den andra sköljde över däck. Kan inte bli många timmars sömn för deras del och de önskar säkert mer än vad jag gör, att stormen skall avta. En oro för vad stormen kan göra över natten i ett bäcksvart oroligt hav.

Helikoptern vill inte ge upp utan åker fram och tillbaka med sina strålkastare över vattnet. Någon som ramlat överbord? Från håll kan vi bara betrakta och hoppas...

Blåsiga Hälsningar

Vaknade sent med en lätt huvudvärk men med ett leende på läpparna. Vilken lyckad kväll/natt. Tittade bredvid mig och såg T som inte såg lika lycklig ut och när jag frågade om vi inte skulle gå upp och äta frukost fick jag ett grymtande till svar. Bestämde mig efter ett tag, då magen kurrat i kapp med Ts snarkningar, att det var dags att göra något åt hungern och gick ner. Ner för att se att två av våra fula plaststolar med hjälp av blåsten blåst ner på grannens tomt, poppis?!?!  

Åkte senare på dagen, efter att verkligen hittat en snygg lösning i vårt sovrum, till Kornhagen och busade med Simon och Adam. Vet inte vem som skrattade mest, jag eller dom, men skojigt hade vi i alla fall. Mindre roligt när Simon tappade en nappflaska på mina tår...  Blev inbjudna till pizzatajm hemma på Ejde, men eftersom både jag och T hade planer för kvällen tackade vi nej.

Istället lånade jag mammas cykel och åkte till Christian och magen är nu spränfull efter en middag hemma hos Karldén som var toppen god. Dags att ge sig ut igen, blålampor och helikopterljus fyller rummet och vi måste tydligen ut för att se vad som hänt. Hoppas ingen kommit till skada.

Blåsiga hälsningar!!

RSS 2.0