The judge

Till en början seg, riktigt seg, men sen insåg jag att jag nog mer tänkt mig filmen som en thriller och när jag insåg att detta var en drama och skapade inställning till detta - ja då blev den bättre. Bättre och mindre seg och faktiskt bra även om den enligt mig skull kunna kortas ner en timme eller så. Men inställning alltså, a och o...

Storstadsadvokaten Hank Palmer återvänder hem till sin hemstad när hans pappa, en småstadsdomare, anhålls misstänkt för mord. Han ger sig ut på jakt efter sanningen och längs vägen återfår Hank kontakten med sin familj som han inte träffat på flera år.

100 steg från Bombay till Paris

En fin rörande film om olika kulturer och kärleken till matlagning.100 steg från Bombay till Paris utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 30 meter (ca 100 steg) från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek.

Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais.


Sex tape

Till en början så himla bra, alltså man skrattar ihjäl sig åt saker man ev kan känna igen sig i... Men sen, ja sen tycker jag det spårar ut- helt.

Sex Tape

Jason Segel och Cameron Diaz spelar huvudrollerna i Sex Tape, en rapp och rolig komedi om ett gift par som ger sig ut på en vild och hysterisk jakt efter sin stulna sexvideo.


Sol på våra näsor

Underbart väder här i Fjällbacka idag!

Hemma idag, vab, och med en nerbäddad Labolina i vagn en gav vi oss ut i det underbara vädret. Solen sken på oss och under promenaden pratade vi om allt mellan himmel och jord. Det är fint det där, att kunna ha fina samtal med sin dotter. Samtal jag länge kommer bära med mig.

Maleficent

Wow, en klassisk saga med en tvist. Se den om du inte redan gjort det. Vacker, sorglig, stundvis otäck och Angelina är super i sin roll som Maleficent.

Maleficent
En vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar.  Hon har en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten. På sin väg mot hämnd ställs hon inför en episk strid med människornas kung, vilket leder till att hon kastar en förbannelse över hans nyfödda dotter Aurora. När barnet växer upp inser Maleficent att Aurora är nyckeln till fred i riket och till Maleficents sanna lycka likaså

Träningsvecka v 4

Ibland går tiden långsamt...

Helt ok träningsvecka men fredagens uteblivna pass gnager inom mig. Nåja att lyssna på sin kropp är det viktigaste av allt och ibland säger den ifrån och behöver vila.

Började veckan med att prova ett pass på Tedacitive där de hade "provapåvecka". Ett galet roligt och jobbigt pass bjöd Mia på. Träningsvärk i ryggen i dagar efter!

Avslutningsvis denna vecka fick jag, efter två veckor, till ett gympass. Härligt med inspiration iform av nytt upplägg kan jag tacka gymsällskapet för. 


Varma Äpplen


Fredagens tips blir denna supergoda äppeldessert

Ingredienser:
Äpple
Kokosfett
Linfrö
Stora kokosflingor
Kanel 
Lite sötning, honung/socker/sötningsmedel
Turkisk yoghurt 

Gör såhär:
skala äpple och dela i mindre bitar
Stek i kokosfett (utan smak) tillsammans med 
kanel, lite linfrö och kokosflingor.

Stek tills äpplet blivit lite mjukt. 

Ta i lite honung som får steka med det sista

(ev havregryn för den som äter? Ja det kanske skulle va gott?)

Äpplena bör ätas varma tillsammans med klick turkisk😋

Mjölkvitt


Mjölkvitt i Fjällbacka nu.

Hemmaträning

Envishet ger resultat!

Träningsveckan har vart helt ok. Fokus på att hitta träningsformer att utöva hemma då jag inte haft möjlighet att gå ut eller till gymmet.

Det blir en utmaning att, ändå få det gjort och inte leta/hitta ursäkter att låta bli.

100 pass innan midsommar känns som en baggis, just nu. Har gjort 17/100.


Kalas

Festligt värre 

Kalas för att fira Åsa som fyll år, festligt värre😊


Chef

Bild:popkonserten Film om mat och socialmedicinsk, perfekt för oss som gillar sånt! Seg till en början, men tar sig och blir riktigt bra!
Carl Casper är en kulinarisk stjärna och chefskock på en klassisk och respekterad restaurang i Los Angeles, men han hålls tillbaka av restaurangens betydligt mer försiktiga och konservativa ägare. När kompromisserna leder till att en betydande matskribent sågar Carls matlagning, drabbar kritiken honom personligen och enligt Carl helt orättvist. Hans sårade känslor och naiva syn på sociala medier leder honom rätt in i ett twitterbråk och skandalvideo på youtube.

Det är bara att börja på ruta ett, vilket i Carls fall betyder att åka tillbaka till Florida, låna pengar av ex-hustruns ex-make för att, som hon tjatat om i evigheter, köpa en foodtruck. Carl sväljer stoltheten och kavlar upp ärmarna för att bokstavligen jobba sig tillbaka till Kalifornien. Det blir en resa som tar honom från kust till kust, men också tillbaka till passionen för jobbet och inte minst till sin sons hjärta.


Ett drinktips


Faktiskt riktigt, riktigt god! Ja, tycker även jag som annars inte gillar äpplesmak. Recept från Elle Mat & Vin

Till 1 drink: (4 cl är detsamma som 40 ml)
4 cl vodka
2 cl vaniljsockerlag *
3 cl färskpressad citron
4 cl äppeljuice
1 klyfta citron
1 tsk socker
1 tsk kanel

Gör såhär
* Vaniljsockerlag: koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och 1/2 vaniljstång (både urskrapade frön och stång. Låt stå och svalna och sila den sedan. God i så många drinkar och helt underbar i denna!! 

Fukta kanten på ett martiniglas med citronklyftan. Blanda socker och kanel på ett fat och doppa kanten försiktigt runtom. (Förberedes gärna en bra stund innan så det hinner stelna). 

Blanda ingredienserna till drinken i en shaker och fyll på med is. Skaka ordentligt så den blir isande kall. Häll upp i glaset och servera genast.

Expeditionen - Min kärlekshistoria


Wow så fascinerande! Kanske inte så mycket historien i sig utan mer Beas besatthet, ja hon kallar det faktiskt själv så i sitt sommarprat. 

Juli 1897. Ingenjör Andrées expedition ger sig iväg i en vätgasballong med riktning Nordpolen. En djärv idé, chanslös från start. Snart befinner sig tre män, med minimala kunskaper om arktiska förhållanden, mitt i en vit mardröm.

I trettiotre år undrar en kvinna vart hennes fästman tog vägen. År 1930 hittas männen på en öde glaciärö i ishavet. Deras infrusna dagbok meddelar: nödlandning på isen efter tre dagar i luften. I månader drar de sina flera hundra kilo tunga slädar och försöker ta sig tillbaka till fast mark. På Vitön upphör plötsligt alla anteckningar.

I över hundra år har läkare, polarhistoriker, författare och journalister försökt lösa gåtan vad som hände på Vitön. Varför dog expeditionsmedlemmarna innan de ens packat upp slädarna, med varma kläder ouppackade, med matkonserver oöppnade, med tre fungerande gevär och lådvis av ammunition?

I Expeditionen. Min kärlekshistoria letar författaren och läkaren Bea Uusma efter sanningen om expeditionens öde. Hon gräver i arkiv och i polartrakternas permafrusna jordlager. Hon reser i Arktis och till Nordpolen. Hon träffar efterlevande, rättsläkare, osteologer, kriminaltekniker och brottsplatsutredare och söker svar i laboratorieprov, packlistor och i det enda som finns kvar av Andrée själv några nagelfragment som fastnat längst in i hans handskar.

Resultatet är inte enbart en bok som kullkastar gamla teorier och ger nya svar på vad som egentligen hände. Berättelsen om världens mest misslyckade polarexpedition rymmer även en konsertpianist vars händer inte kan sluta skaka och en spådam i en cykelkällare i Bredäng. Men det är också en historia om Bea själv. Varför blir en ovanligt bekväm person som hatar att frysa besatt av en hundra år gammal polarexpedition och ägnar sitt liv åt att följa i dess igensnöade fotspår? Ständigt på rätt plats, men i fel tid.

Expeditionen. Min kärlekshistoria ges samtidigt ut i två utföranden: en textbok i mjukband och en påkostad illustrerad utgåva med foton, teckningar, kartor och ett omfångsrikt extramaterial.

Tänk, att starta dagen såhär


En av de bryggor som efter stormen Egon inte är trasiga eller fortfarande vattendränkta.

Att gå på morgonpromenad alltså, så himla härligt! Idag gjorde vi just detta på jobbet och jag njöt verkligen. Njöt av varje sekund trots att vinden ven och gjorde mina ben knottriga. Njöt av att känna vinden mot anisktet, andas in den salta luften och se hur havet mäktigt rörde sig in mot land. Ja, morgonpromenad det borde jag kanske göra oftare...

Och sen, jag sen blev det bad och simning, så mycket som jag badat hittills i år var det länge sedan jag gjorde. För många år sen var badhuset mitt andra hem. Simträning flera gånger i veckan och bland även tävlingar... Ett helt annat liv. Men, ja det känns roligt att vara tillbaka i bassängen om så bara för en liten stund.

Att ha haft den bästa måndagen på länge

Let it go, let it go, cant hold it back anymore - Labolina sjunger ledmotivet ifrån filmen Frost iklädd sin vackra Elsaklänning.

Vi, Labolina och jag, har haft den bästa mycket kreativa måndagen på länge. Det är fint det där, att ha en ledig dag i veckan, bara hon och jag. Avslutade med att återigen testa på barndansen... 

Att ha gjort en start när det kommer till träning


Bild: pintrest.

Min v1 och v2 av detta året. Är du också med på 100 pass innan midsommar?

1/1 styrka överkropp 1/100
3/1 skidåkning 2/100
5/1 simning 3/100
8/1 crosstraning 4/100
9/1 cardio 40 min 5/100
9/1 dancearobic 40 min 6/100
10/1 styrka tabata 7/100

Beck - familjenEnkel? Ja kanske, men ändå sevärd. Tips är att inte se Beck-filmer för tätt inpå varandra, det kan lätt kännas "tjatigt" som att allt är detsamma ...

En ökänd gangsterboss blir mördad i sitt hem, skjuten av en prickskytt. Beck-gruppen kartlägger alla hans fiender, vilket visar sig vara större delen av Stockholms undre värld, och hittar också en koppling till en tvåbarnsmamma som blivit ihjälkörd på en parkeringsplats i en förort.

Att inte klara av att stå emot...


0.90kr/kg för lösgodis på Konsum... Galet inte sant?!?

Vi är väl fler som efter jul och nyår känner att socker är det sista vi behöver? Som liksom tröttnat på allt vad godis heter, ja om nu det är möjligt...

Idag åkte jag och Labolina till Konsum för att hämta ut en ny inspirerande kokbok med hälsosamma recept och tips på en "bättre" livsstil. Labolina stannar till vid godiset.
- Kom, säger jag. Vi ska inget ha där.
- Men, jag ska bara titta lite tänkte jag. Hon brukar säga så...tänkte jag.
- Ingen ide, vi ska inget ha, säger jag bestämt och tar det sista vi ska ha innan jag också går till godiset för att hämta min dotter som tycks ha fastnat. 

Det hänger stora lappar på godislådorna, 0.90kr/kg Max 3kg per kund... Läser på lapparna flera gånger men tror inte att jag läser rätt... Alltså, så billigt kan det väl ändå inte vara? Hör mig själv säga till Labolina att ok, vi väl kan ta lite godis då... Hon jublar, vi köper aldrig godis och där bland alla lådor står vi och väljer vilka vi ska ha.

Sen är det som om något ramlar över mig, ett dåligt samvete kanske... Och jag hör återigen mig prata med henne, hon med de lyckligt glittrande ögonen för att vi ska köpa godis... Men min nya hälsosamma bok och allt godis under helgerna gör sig allt för påmind.

- Alltså, säger jag. Jag kom just på att vi har massor av godis hemma. Det är bara dumt att köpa detta då.
- Men mamma, hennes ögon slutar att glittra och hon tittar lite sorgligt på mig. Vi har ju redan plockat godis nu...
- Alltså... Jag vet inte vad jag ska säga. Alltså, vi har som sagt godis hemma och det är ok att ställa sin påse här om det är så att man just kommer på att man redan har godis hemma.

Labolina suckar men säger bara ok och så går vi för att betala maten hämta ut den hälsosamma kokboken. 

I kassan möts vi av flera som går med stora stora godispåsar, fyllda till max. Gäng med ungdomar strömmar in i butiken och fyller påsar de också. Vid godiset står damer och mumlar nått om att jaha, där rök det nyårslöftet med en gång och andra som mumlar oj så billigt samtidigt som de fyller sina påsar. 

Vi ändrar oss, jag ändrar mig, och går tillbaka till godiset och vi tar vår avställda påse. Ändrar ni er frågar någon ur personalen mig, och jag svarar att jo, det blev så. 
- Ja, bäst att passa på för imorgon lär allt vara slut, fortsätter hon och i handen har hon en stor påse hon själv köpt.

Vår påse kostar noll kronor så vi betalar istället till lådan där du kan lägga en slant och är nöjda med det. Vi njuter när vi går ofrån butiken. Labolina för att vi faktiskt köpt godis och hennes ögon glittrar sådär som bara hennes ögon kan glittra och jag... Ja jag njuter av att se hennes glädje!

Beck - Rum 302


Bild: canaldigital
Lättsam svensk deckar, precis så som de flesta Beck-filmer är även denna. Helt klart sevärd.

En ung kvinna hittas strypt på ett hotellrum i centrala Stockholm. Martin Beck och Gunvald Larsson utreder fallet där spåren leder åt flera olika håll - från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt får de tampas med en ny polischef och Martin måste vänja sig vid det faktum att hans dotter dejtar en polis.


Att helt ha tappat det?

Alltså matbilder... Ja enligt mig ska en matbild vara både inspirerande och lockande. Ja, precis som den här eller?

Innan träningen tänkte jag göra och äta bananpannkakor, men helt ärligt vad är det som händer? Jag har verkligen helt tappat det! Nog för att det var ett bra tag sedan jag gjorde dessa, men...  De fina runda pannkakorna blev totalt misslyckade, ingen lyckades jag vända hel. 

Well, i magen blandas det ju ändå så jag knäppte av en mindre lyckad matbild och satte mig och njöt av mina misslyckade mästerverk. 
12 years a slave

En del berättelser kryper sig verkligen in under skinnet, och det här? Ja det är verkligen en sådan!

Solomon Northup är välutbildad och har talang för musik. Han bor med sin fru och sina barn i Saratoga i New York. En dag blir han kontaktad av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon tackar ja till att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han ska transporteras till södern som slav.

Skidhäng


Familjeselfie i stora backen! 

Ledig tid tillsammans kan nog vara bland set absolut bästa som finns! Just nu hänger vi i skidbacken och Labolina är mäkta stolt över att åka ända upp med ankarliften och sedan ner i stora backen.

Det blåser en hel del, stolliften är stängd på grund av mycket vind, men vi tar och upp och ner för de backar vi kommer åt.

Däremellan fikastunder inne på caféet och skratt och goda middagar med hela stora familjen och vänner.

RSS 2.0