Söndag och hemma igen

Hemma igen efter ytterliggare en helg i Norge. I dagarna två har jag och T arbetat med att röja och göra det fint utanför stugan. Med trötta armar, trött ben och ett blått knä är vi nöjda, så fint det blev!

     

Stannade till på Nordby shopingcenter... så trist det är där! T köpte en ny mp3 spelare, jag en ny deo -kul. Roligt är i alla fall att mitt paket med kläder finns hos Lennart på macken och skall hämtas i morgon. Jippi!

Fredag 080829


Linne från H&M
Klänning från H&M
Leggings från H&M
Halsband från Barncancerfonden
Örhänge från SNÖ

Den som väntar på något gott

Väntar paketet med kläder som skall komma på posten! Nu såga jag att Engla valt att klippa bort polokragen på en av de klänningar jag beställt. Blev riktigt fint!

Idag är det underbara fredag och jag börjar inte förrän 10.30, gött! Sedan är det i och för sig jag som stänger och det är inte lika gött. Solen skiner här i Fjällbacka och havet ligger näst intill helt stilla. En magisk morgon!

Vad skall ni göra idag?


@ work

Så var rasten snart slut... går fort när man har det bra! Agneta håller på att baka bröd ute i köket och det luktar underbart i hela huset. Lyx med nybakat bröd varje torsdag.

Vad gör ni idag?

Torsdag 080828Uppdaterar med bild senare

Klänning från Gina Tricot
Linne från H&M
Leggings från H&M
Svart kofta från VeroModa
Halsband från Pilgrim
Örhänge från SNÖ

Säger det redan nu

Säger god natt redan nu. Ska lägga mig tidigt och läsa eller se på TV. I morgon är det jag som öppnar på förskolan och en utvilad fröken är det bästa jag kan ge.

Hoppas ni haft en bra dag trots regn och rusk. Hösten är här:)

Det fullkomligt öser ner!

Ser knappt Valö när himlen just öppnade sig och regnet bara öser ner. Härligt att kunna krypa ner i soffan med filt och levande ljus kring sig.

Jag borde egentligen gå å se till mina solrosor, men vem vill ge sig ut när det är så här bra inne?

Onsdag 080827


Hm... konstig bild det blev! Ser ut som om jag har en konstig kant ner på höften... Ja ja:)

Uppdaterar med bild senare.

Klänning från H&M (NY)
Linne från H&M
Leggings från H&M
Örhänge från H&M
Rosetthalsband från KyssJohanna


Promenera mera

Det var vad jag gjorde ikväll. Promenerade mera!

Egentligen gillar jag inte att fastna vid datorn som jag så lätt gör. När man sitter här rinner tiden iväg... vart tar den vägen? Ändå sitter jag ofta, just fast.

Nu vill jag strax sova. Hoppas ni alla haft en bra dag!

Hemma och med hårsnodd

Hemma efter ännu en arbetsdag. Kan knappt fatta att jag är inne på min tredje vecka på mitt nya jobb! Idag glömde jag hårsnodd och har gått omkring och dragit i håret stup i ett, jobbigt! Nu är jag i alla fall med hårsnodd igen och funderar på vad jag skall hitta på ikväll.

Promenad, film, hälsa på hos mamma och pappa, hälsa på någon annan... Vad skall ni göra ikväll?Tisdag 080826


Tröja från H&M
Manchesterkjol från H&M
Leggings från H&M
Halsband med pärlor från H&M
Blå örhänge från Pilgrim

Endast 29:50:-

 Riktigt söta örhänge från H&M. Endast 29:50:-

Så härligt med sovmorgon

Idag började inte jag arbeta förrän klockan 10 men i och med att jag även den här evckan gick upp i tid kändes det som om jag hann med såå mycket i morse.

Jag och mamma var ute och promenixade i regnet, båda i gummistövlar. När vi kom hem hade vi båda blåsor på våra hälar. Jag åt frukost, duschade, tvättade två tvättar, chattade med Svante och hann även med att ändra designen på bloggen som försvann igår.

Nu skiner solen och det känns underbart att ha rast! Har precis varit och städat upp från vad barnen kallade det, soptippen. Ett ställe där man slängdr alla leksaker man kan hitta...

Hoppas ni har en fab tisdag!

Att ett klick kan göra så mycket

Tidigt i säng var det ja... Skulle bara lite snabbt ändra bakgrund på bloggen, men råkade visst trycka på fel knapp. Resultatet blev super skumt men nu har jag nästan fått tillbaka det till den ursprungliga mallen.

Orkar i alla fall inte mer nu, så det får bli en sak att pyssla med imorgon.

I säng tidigare

Idag öppnade jag på jobbet 07.15 och kom inte hem förrän 18.45... lång dag med barn och två möten. Gick på en promenad här hemma i Fjällbacka när jag väl var hemma. Hade funderingar på att ta båten.

Skall försöka bli bättre på att lägga mig i tid för jag behöver det så väl, inte minst när jag måste upp tidigt. I Lerum var jag ganska duktig, men det kanske berodde på att jag inte hade så mycket att göra.

Blev glad över att vi "pratade" helg idag på jobbet. Det var något jag verkligen saknade förra måndagen!

Sov gott och dröm sött. I morgon väntar nya utmaningar...

Måndag 080825 H&MTröja från H&M
Klänning, omgjort till kjol för dagen, från H&M
Elefanthalsband från H&M
Örhänge från H&M

Hemma

Hemma igen efter ännu en helg som gått snabbt som bara attan. Har haft det såå bra med massa frisk norsk luft. Borde känna mig som en ny människa efter helgens bravader, men just nu känner jag mig mest trött.

Hoppas er helg varit bra och att ni alla får en god sömn i natt. Sov gott!

Kortis

Hemma efter en kort dag på jobbet, skönt! Sådana dagar behöver vi alla emellanåt, speciellt på fredagar. Har varit på systemet och strax drar vi till Norge för att hämta upp vänner och sedan fjällvandra. Skall bli så mysigt.

Vad skall ni hitta på i helgen?

Fredag 080822* Klänning från Gina Tricot
* Leggings från H&M
* Halsband present
* Rosa örhänge från H&M

Min första klädbeställning över nätet

Jag har precis gjort det, min första klädbeställningen över nätet. Eftersom jag alltid vill prova mina kläder innan jag köper dem har jag aldrig tyckt att beställningar passat mig.

Nu har jag brutit mina gamla vanor och testar något nytt. Skall bli spännande och jag får se hur många plagg som åker tillbaka. Som vanligt kunde jag inte börja med ett plagg utan skulle som alltid slå på stort och köpa upp halva butiken...

Man är ju olika och tur är väl det!

Det gör riktigt, riktigt ont!

Aj, fy bubblan vad ont jag har i min vänster arm! I tisdags var jag på bodypump och fråga mig inte vad jag gjorde med min arm då för idag har jag haft så jäkla ont! Visst har jag haft träningsvärk, men detta måste vara nått annat i ett muskelfäste. Inte nog med att jag haft ontont, idag ger jag mig på det igen.

Ja, ja tänkte jag, det blir säkert bättre när jag fått använda armen lite igen. Man ska väl träna bort träningsvärk och lite ont, ja det får jag väl ta.

Nu sitter jag här med en sådan fruktansvärd smärta att jag knappt vet var jag skall göra av mig! Kommer säkert ha massa träningsvärk i morgon också och den här plågade kroppen ska upp och fjällvandra i helgen, hur skall detta gå?!?

Nu skall jag tänka på något annat... som vad jag bör ha med mig på resan till exempel.

Torsdag 080821* Klänning från Gina Tricot (NY)
* Halsband från barncanerfonden
* Ring från Inredningsmässan 2007

Felon

DVD Film: Felon

♥♥♥♥ (4 av 5 möjliga. Det kan väl knappast vara någon som ser den här filmen och blir oberörd. För mig handlade detta om så otroligt mycket! Jag satt och nästintill krampaktigt spände mig och fick ont i magen vid flera tillfällen då det helt enkelt blev för mycket, det var fruktansvärt otäckt. Vid ett tillfälle var jag tvungen att titta bort, tänka på annat, för situationen blev ohållbar och jag klarade inte av det. Så varför ger jag den ändå en 4? För att få filmer berört mig på detta sätt dock inte bara positiv och kommer säkert finnas med mig vare sig jag vill det eller ej en lång tid framöver.)

Under ett inbrott där hans familj hotas till livet, dödar en man inkräktaren och döms till fängelse. Det blir en kamp för överlevnad, där inte bara andra fångar är hotet. En korrupt fängelsevakt tar till alla medel för att bibehålla sin makt och ordning.

Laddar

Laddar inför kvällens spinning med lite Dexter. Träningsvärk i halva kroppen från gårdagens BodyPump... Ja, ja, antar att det är så det blir när man inte tränat på över ett år!


Onsdag 080820*Tröjklänning från H&M young
* Jeans från H&M
* Bismarklänk från Albrekts Guld
*Örhänge från H&M

Miss Pettigrew Lives for a Day

DVD Film: Miss Pettigrew Lives for a Day

♥♥(2 av 5 möjliga. En ganska meningslös film, men på något sätt blir det ändå charmig. McDormand, Adams och Hinds gör som vanligt minnesvärda roller.)

Miss Guinevere Pettigrew , en medelålders barnflicka får orättvis sparken från sitt jobb. När hon försöker söka ett nytt vingas hon stjäla någon annans jobb vilket skickar henne rakt in i en glamourös värld.


Den mörka ängeln♥♥♥ (3 av 5 möjliga. Jungstedt följer sin författarvän Läckberg i spåren med sin senaste bok som på sätt och vis tar upp liknande problematik. För mig var det för många personer inblandade vilket blev lite rörigt. De personligheter vi fått följa genom Maris böcker försvann lite i skymundan, förutom Knutas, iden här.)

Vårvindarna viner över Gotland när den nya kongresshallen intill Visby hamn ska invigas. Alla öns potentater är inbjudna och festfixaren Viktor Algård lyckas genomföra arrangemanget perfekt. Men det ska bli hans sista fest. Morgonen därpå hittas han mördad i en undanskymd personalhiss i byggnaden.
   Kort efter mordet totalförstörs tre sommarstugor i en våldsam brand ute vid ett raukområde på södra Gotland.
   Kommissarie Knutas söker kopplingar och ställs inför ett mörkt drama som tvingar honom att konfronteras med egna problem.
   TV-journalisten Johan Berg tar hjälp av sin Emma för att söka sanningen, vilket får förödande konsekvenser.
   Och i utredningens skugga skymtar den mörka ängeln, oåtkomlig och obeveklig. 


Nya tankebanor

Ibland hamnar vi, jag i alla fall, i någon slags ond cirkel där de ena negativa tankarna förföljs av de andra. Istället för att gå vidare och börja på något nytt ältar jag det som inte är bra på 100 olika sätt och analyserar sönder och samman. I dag, vet inte om det berodde på den härliga morgonen jag hade, slogs jag av hur värdefull den tiden är som jag har just nu.

Såklart att jag vet det, men i all stress som ständigt tycks finnas runt omkring mig är det viktigt att stanna upp och bara vara. Vid de tillfällen då jag lyckas att bara vara, helst med de männiksor jag tycker så mycket om, då mår jag riktigt bra!

Så varför lyckas jag, alla, inte med att bara vara lite oftare... Hur kan något jag vet är så viktigt så många gånger bli förbisett...

..Idag tror jag att jag hittills lyckats. Jag har bestämt mig för att just detta, där jag är, är bra just nu!

Tisdag 080819* Jeanskjol från  VeroModa
* Linne från H&M
*Rosetthalsband från Kyss Johanna
*Örhänge från H&M

Tisdagsmorgon med kaffe och tvätt

Börjar sent idag och det var så bra att ha sovmorgon idag! Jag satte dock klockan och gick upp tidigt på en morgonpromenad. Nu sitter jag och lyssnar på riksmed kaffekopp och tvättmaskinen igång.

Ibland är morgonen så härlig. När man vaknar och verkligen känner sig utvilad och ser fram emot dagen, ja se sådan dag är det för mig idag. Annars brukar tisdagar vara min sämsta veckodag då det inte brukar hända något speciellt utan allt bara flyter på.

Så ta vara på just din tillvaro.

Ingen film... ingen spinning

Det blev aldrig någon spinning ikväll och inte heller tycks det bli någon film... Jag har jobbat i 11 elva timmar idag, från 08.00-19.30 och hann därför inte till spinningen. T skulle iväg och träna precis när jag kom hem och nu är det för sent att se Felon...Jag som längtat så.

Tog en kvällspromenad istället för att röra på mig lite innan läggdags.

Efter en dag som den här känner jag mig väl förtjänt av plasten i soffan och alla levande ljus runt omkring mig. Här hemma trivs jag verkligen.

Vad har ni gjort?

@ work

Inskolning idag som bara gått såå bra. Skönt när barnen känner sig trygga från start även om mamma/pappa längtan så klart kan komma senare.

Nu är jag på en välbehövlig rast där jag sitter och försöker få ihop mina timmar. Känns ibland som om 24 timmar inte räcker på ett dygn, i alla fall inte om man skall jobba 11 utav dem. Hade så gärna velat hinna till hem till Fjillis till 19... Som det ser ut nu skall mötet sluta just 19, men med lite tur och effektiva fröknar kanske vi kan gå lite, bara lite tidigare.

Ikväll skall jag och T se filmen Felon så jag längtar redan massor.

Vad gör ni?


Måndag...

Suck... måndag som känns lång. Vet inte riktigt när jag slutar idag men skall försöka vara hemma till 19.00 så jag hinner till spinning.

Njut ändå av dagen!

Fjällbacka

Fjällbacka, precis just nu!


Får helt enkelt ta tag i det senare...

Annars ser shoppingen från igår och idag mest ut såhär... En enda röra som jag helt enkelt får ta tag i senare. T hatar att det ligger kläder överallt! Massa fint i alla fall som jag kanske visar närmare bilder på.

Nu skall jag äta kantareller som Vivan och George plockat. George är en riktig svampgubbe:) Han hittar alltid nått när han är ute till skillnad från mig. Ett tag hade jag och T ett hemligt svampställe dit vi alltid åkte och plockade, men så en dag såg vi spår av någon annan som varit där och vårt hemliga ställe var inte längre hemligt.


Lila och Spets

Två klänningar, båda från H&M som jag beslutat mig för att lämna tillbaka. Synd för kolla vad söt spetsen på den svarta klänningen är och den lila med sina guldiga knappar... Hm!


Shopping i stan

Ungefär så här såg jag ut igår när jag kom hem ifrån Göteborg med alla mina kassar. Då såga nog jag också glad ut.
Åh va roligt det var att, som Linn sa, fylla på shoppingtarmen:)


Bild:posh24

Trött...

Försökte mig på en film, men somnade. Efter en lång dag men oväntade händelser orkar jag inte mer. Tackar för idag och ser fram emot morgondagen och nya äventyr.

Sov gott!

Nytt jobb nya erfarenheter...

Jar har börjat på nytt jobb! Idag är fjärde dagen som jag arbetar men kommer att vänta med att skriva hur allt känns tills minst en vecka gått...

På många sätt vet jag redan att jag saknar, Stina, Petra, Annika, Mikaela och inte minst skolgänget!

Njut dagen alla! Nu äntligen har jag satt igång med träningen och det kan jag säga redan nu känns sååå bra!

Big Daddy

DVD Film: Big Daddy

♥ ♥ ♥ (3.5 av 5 möjliga. Enkel handling och ganska förutsägande. Ändå var detta den perfekta måndags filmen för mig och där ajg satt i soffan kunde jag lätt koppla av till Big Daddy. T tyckte också att den var lite smårolig.)

32-årige Sonny Koufax har spenderat största delen av sitt liv med att försöka undvika allt slags ansvar. Men när hans flickvän lämnar honom, för en mycket äldre man, måste Sonny på ett eller annat sätt försöka bevisa att han är redo att bli vuxen. I ett sista desperat försök att imponera på sin tidigare flickvän, adopterar Sonny den 5-årige Julian. Men flickvännen blir inte imponerad. Inte ett dugg. Och Sonny? Han kan inte bli av med Julian igen...

Vem är du?

I am an
Echinacea


What Flower
Are You?


"You are a health conscious person, both your health and the health of others. You know all about the health benefits and dangers of the world around you."

Into the wild

DVD Film: Into the Wild

♥ ♥ ♥  (3 av 5 möjliga. Nu när jag sett hela filmen kan jag säga att Sean Penn återigen gjort en bra film. Med otroligt vacker natur som kan fånga vem som helst tar sig Alex Supertramp fram geonom vildmarken. Han motsätter sig utbildning pengar och måsten och går itsället sin egen väg med naturen till sin hjälp. Slutet gör filmen extra bra, på en märkligt sätt... Jag tog verkligen åt mig mycket av vad som sas och kommer säkert tänka en hel del på det.)

Into the Wild" är inspirerad av den sanna historien om Christopher McCandless (Emile Hirsch), en ung man som överger sitt bekväma liv för att söka friheten på vägarna. Hans sökande leder honom till Alaskas vildmarker där han ställs inför sitt livs största utmaning.

Gårdagen, söndag

Min sista semesterdag, ja jag såg det faktiskt så... att det var igår min semester tog slut, inte i fredags. Lyckades få med min en bakis och trött T till Emma med familj där vi blev bjudna på mat. Mummsigt och Emma hade gjort en god curry/banan sås.

Lekte med Simon och Adam för att sedan se på film, Solstorm som jag såg på bio för ett tag sedan. Efter ett tag blev det för otäckt för barnen att se så vi lekte med lokomotivet Thomas istället och det var skoj det med! Åt en massa popcorn, jordnötter och chips!

När vi kom hem till Fjällbacka tog vi en kvällspromenad och åt av de björnbär som mognat. Så mysigt att ha en söndagkväll ihop utan att behöva tänka på när jag skall åka in till Lerum för jobb. Många fler sådana söndagar vänta om vi får välja!

Svinalängorna♥ ♥ (2.5 av 5 möjliga. Hade stora förväntningar på den här boken som fått pris, men måste säga att jag blev lite besviken. Det tog en bra lång stund innan andligen kom igång på riktigt och sånt har jag ofta lite problem med. Men visst var det nytt och spännande att läsa ur en finsk vinkel!)

Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
Ett nybyggt bostadsområde i Ystad fylls på 60-talet av invandrarfamiljer och låginkomsttagare. För Leena och hennes finska föräldrar är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet Svinalängorna.
De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis roman om Leena, som klarögt och fartfyllt berättar om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Men skrattet fastnar i halsen när denna barndomsskildrings verkliga karaktär börjar skönjas.
Leena, hennes syskon och vänner kastas i skrämmande ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om klassamhälle och barns utsatthet och överlevnadskraft.

Himlens hjärta

DVD Film: Himlens hjärta

♥♥♥♥ (4 av 5 möjliga. Vackert sorgligt drama med några av Sveriges skådeseplar elit. Allt är väldigt close up, men ändå fångas jag in i historien. Tror att vi är många som tvekat över vår tillvaro och behövt testa oss fram, inte alla gånger genom otrogenhet, för att hitta tillbaka.)

När vi möter Lars och Susanna har paret varit gifta i tjugo år. De älskar varandra högt och har tillsammans skapat en trygg och lycklig tillvaro med välbetalda jobb, ett stort hus, varsin bil och en dotter som snart flyttar hemifrån. Lika lyckligt och komfortabelt har livet utvecklat sig för Susannas bästa väninna Ann och hennes man Ulf, som också de kan se fram emot att snart få fira sin tjugo åriga bröllopsdag. Under en av deras parmiddagar berättar Susanna en historia om en kollega som varit otrogen. Historien om dennes otrohet framprovocerar reaktioner som ger upphov till en våldsam äktenskaplig uppgörelse mellan de båda paren.

Wanted

DVD Film: Wanted

♥ ♥ ♥ (3 av 5 möjliga. Grym actionrulle med Angelina som superkvinna, ännu en gång. Gillade, otippat nog, tempot och alla fräcka trick! Även om Wes känns lite töntig i början tar även hans karaktär sig under filmen. Sevärd, om man gillar actionfilmer med mycket pangpang och häftiga biljakter.)

Wes Gibson är en vek, hypokondrisk 25-årig revisor vars liv är händelsefattigt och trist. Men när hans far mördas, upptäcker han att han bär på krafter han aldrig ens drömt om. Han rekryteras till Broderskapet, ett hemligt samfund med lönnmördare och utvecklar sina övermänskliga superkrafter. Med hjälp av skickliga lärare förvandlas Wes Gibson till en mördarmaskin som utplånar den ena skurken efter den andra.

Kinesen♥ ♥ (2 av 5 möjliga. De stycken som handlar om Birgitta Roslin fångar mitt intresse med en gång! Tyvärr tappar jag bort mig koncentrationen när det gäller kineserna och finner inte boken lika intressant när det handlar om dem... Mankell är dock en skicklig författare som verkar kunna en hel del, fast han ser lite läskig ut. Bara anledningen till varför han började skriva den här boken... se videoklippet längst ner.)

En kall januaridag 2006 gör Hudiksvallspolisen en fasansfull upptäckt. I den lilla byn Hesjövallen har en massaker begåtts. 18 personer har slaktats på det mest bestialiska sätt. Bara en fullständig vettvilling kan ha utfört något så fruktansvärt. Men när domare Birgitta Roslin i Helsingborg läser om dådet slås hon av en plötslig insikt. Hon är släkt med, inte bara ett av mordoffren, utan så gott som samtliga. Eftersom polisen står handfallen bestämmer sig Birgitta Roslin själv för att försöka få klarhet i vad som hänt. Det leder henne ut på en resa som går både långt bakåt i tiden och till andra kontinenter. Men spåren leder också till en ny stormakt, som just håller på att inta sin rättmätiga plats på världsscenen.
 

Bara en vanlig onsdag

Ett stilla sommarregn smattrar emot rutorna och människorna utanför fönstren drar kläderna tätare omkring sig. Ännu är sommarluften kvar och ikväll skall vi grilla... i regent.

Träffade de nyförlovade Josefin och Robert. Lunchade på bryggan och drack kaffe på balkongen. Njuter av de sista dagarna på semestern.

Snart kommer T´s kusiner hit...Skall se hur vi har det för att vi sedan lifta med dem, grymt bra!

Soft dag denna tisdag

Idag toppade mamma mig. Känd mig åter som en liten flicka och vi hade en mysig stund tillsammans. När jag var mindre toppade hon alltid mitt och syster ysters hår, men då vi började klippa upp det fick det bli frisör. Mamma kände väl sina begränsningar.

Har även stått vid grillen och grillat kyckling. Annars brukar det oftast vara T eller pappa som gör det men mina blev också goda!

Nu väntar en kvällstur på havet. Att vara med dem man älskar och må bra är livet. Ta vara på varje minut och lev i nuet... något många av oss behöver träna på för att bli bättre... det är så lätt att ständigt vara ett steg före och tänka framåt.

Njut kvällen alla.

Mördande hetta

DVD Film: Mördande hetta

♥ ♥ (2 av 5 möjliga. Förutsägbar ända från start men ändå blir jag lite skraj emellanåt. Mördarens röst är riktigt läskig!!)

En brand förstör Reena Hales (Alicia Witt) familjs restaurang och det får henne att vilja utbilda sig till utredare av mordbränder. Hennes förflutna kommer dock att förfölja henne och hon får reda på att branden från hennes barndom egentligen var anlagd för henne själv.


Livsfarlig utsikt

DVD Film: Livsfarlig utsikt

♥ ♥ ♥ (3 av 5 möjliga. Fyra för den magiskt vackra naturen! Välbygd story,det är inte förrän i slutet får reda på hur allt hänger ihop. Helt klart sevärd!Lite som Läckbergs böcker, spännande men enkla historier.)

Reece Gilmore är den enda överlevande efter ett brutalt rån i Boston och nu är hon på väg västerut för att försöka lägga mardrömmar och panikattacker bakom sig. Hon slår sig ner i ett litet samhälle och tar jobb på en restaurang. När hon en dag vandrar uppe i bergen bevittnar hon genom kikaren ett mord. Polisen finkammar området men hittar inga spår överhuvudtaget. Och Reece verkar ju lite bräcklig, inte riktigt trovärdig. Men Reece vet att det finns en mördare i trakten. Och någon gör allt för att få henne att ge sig iväg från stan...

Brudens bästa man

DVD Film: Brudens bästa man

♥ ♥ ♥ (3 av 5 möjliga. Detta var en tjejfilm! Du sitter med en leende på läpparna under större delen av filmen, men den lämnar inga spår efter sig. Kan inte riktigt förstå varför kvinnor världen över sucktar så efter Partick, men smaken är som baken...)

Tom och Hannah har varit bästa vänner i över 10 år. Han är en obotlig Casanova och hennes mål i livet är att finna "den rätte" och gifta sig. Just när Tom inser att det är Hannah som är hans drömkvinna, förlovar hon sig med en annan man. När hon till på köpet ber Tom att vara hennes"brudtärna", håller han god min och svarar ja, men med en enda baktanke och det är att avstyra hela bröllopet.

Nu är de här, Vivienne och Knox

Meet Vivienne & Knox Jolie-Pitt | Angelina Jolie, Brad Pitt
Bild:people

Sött att de är ett par i verkliga livet


Bild:posh24

Till Kroatien

Värmen slår emot oss som en varm vägg när vi kliver av planet och de varma tröjor vi haft åker snabbt av. En buss hämtar oss och kör iväg. Vi har ingen aning om vart vi skall bo och busschauffören pratar bara i sin mobil. En man ropar till oss alla som säkert ser ut som dumma frågetecken att detta är nemas problemas...

Vi åker på en smal krokig väg från flygplasten och de höga bergen sträcker sig mäktigt upp ovanför oss. Långt ner ser vi vattnet och det hela påminner om vägen vi åker när vi skall till vår stuga i Norge.

     

Bussen stannar några gånger innan vi till slut också får stiga av, en ung tjej i brun klänning och dior solisar möter oss och säger att vi skall åka med henne. Jag funderar på om det är äkta dior... Hon säger att vägen inte är lång och berättar massa på den lilla biten till huset där vi skall bo... där är bussstationen där ni tar buss 5 eller 6 till gamla stan. Där är en fin parkpromenad med en strand längst ner. Där är det och där är det... Vi försöker snappa upp så mycket vi kan samtidigt som vi tittar på det nya landet vi hamnat i.

Så stannar Aida, som hon heter, bilen vid ett litet och berättar att här ska vi bo. Vi skall bo hemma hos henne och hennes gamla mamma och pappa. Vi får ett rum och skall dela badrum med familjen...

Ute på deras terras får vi lemonad och kakor av mamman som inte kan släppa mig med blicken. Hon kan ingen engelska men Aida tolkar och säger att hon tycker jag är fantastisk. Vet inte vad jag skall säga, inte T heller. Mamman slutar inte titta och när vi senare skall gå ut kramar hon mig nästan och pillar i, vad hon tycker, mitt fantastiska hår. Pappan pratar en massa och viftar hejdlöst med armarna, men vi fårstår inte mycket. Aida däremot ger oss en karta över stan och en massa tips på saker att se, göra och äta. Toppen för oss som bara tagit en sista minuten utan att kunna direkt något om Kroatien.


Vi promenerar bort mot Lapads centrum och försöker komma ihåg så mycket som möjligt av den information vi fick i bilen. Äter god mat på en billig restaurang och sedan vandrar vi parkpromenaden ner. T vill ta ett dopp, men jag väljer att bara bada benen. Vattnet är ljummet säger han och där på stranden sitter vi sedan och njuter av att äntligen vara i Dubrovnik.


... när vi kommer hem sent på natten och bara vill gå och lägga oss vill mamman absolut bjuda på lemonad och prata. Där satt vi återigen på terassen och ansträngde oss för att inte somna. Mamman är ändå ganska rolig och fantastisk med sitt kroppspråk. Trots att vi inte talar samma språk förstår vi varandra!

Old Town and Lokrum

Köper frukost på Kerum, en stor supermarket, som vi äter på en av parkbänkarna på parkpromenade. Köper bröd och något som liknar kalvkorv men när vi öppnar och smakar upptäcker vi att det är någon vitlökskorv. Nog för att både jag och T gillar vitlök, men så här på morgonkanten blir det lite för mycket av det goda för båda.

Vi tar bussen ner till gamla stan. Innan vi går upp på muren besöker vi en toalett. Får där för första gången se och uppleva toaletten där du står och gör dina behov... Spännande! Värmen slår emot oss och vi har med oss mycket vatten, men men trots det måste vi stanna och vila flera gånger... gärna i skugga. Vi vet inte hur varmt det är men någon stans runt 35 sägs det.


Stan är vacker! Från muren kan man se ner i gamla stan och utanför Dubrovnik där havets vågor rullar. Vi njuter där vi strosar runt men plötsligt ramlar jag. De gamla marmor stenarna är glashala och klide i typ "splitt" Lyckas få stopp på glidet när knät slår emot. AJ!!!

                          

Efter muren äter vi lunch inne i stan. Sätter oss på en liten sidogata från den "stora" affärsgatan och ser därifrån alla som rusar fram och tillbaka. Vilket tryck det är! Den ena varmare än den andra.

Så tar vi båten ut till ön Lokrum som ligger 15 min utanför gamla stan. Ön är otroligt vacker med sitt blåa hav och all grönska. Det struttar runt en massa påfåglar och jag och T fotar som bara den på mamma-pappa-barn påfågel familjen innan vi inser att det finns hur många fåglar som helst. Badar från klipporna som är sylvassa! Vattnet är alldeles ljummet och extremt salt, vi flyter bra. Som tur är finns en dusch med sötvatten. T snorklar upp en sjöborre till mig och när vi tagit bort de svarta giftiga taggarna är det en lila vacker färg under!

                    

Tar sista båten tillbaka till stan efter en fanstastisk dag. Äter god mat på en restaurang med utsikt utöver havet och dricker gott vin. Tar bussen hem och säger snabbt godnatt till mamman som fortfarande sitter uppe. Vi känner oss såå nöjda med dagen!

Lopud

Våra sängar är hårda! När man sätter sig i den är det som att sätta sig på en sten. Det knakar i hela våra kroppar när vi vaknar på morgonen. Trots detta är vi glad över att en ny dag väntar och det ryggonda försvinner, vi glömmer det i alla fall för ett tag. Mitt knä är blått efter mitt "glid" på muren.


Vi promenerar ner till vattent vid vårt hus, därifrån vi kom med bussen första dagen och tar därifrån en liten taxibåt över sundet till Gruz. Vi köper biljetter till ännu en färja och medan vi väntar på att den skall gå stroasr vi runt i Gruz som senare skall visa sig vara den plats vi tycker minst om under vår resa.

Vi ser stor fiskar inne i hamnen där den ena stora lyxkryssaren efter de andra ligger förtöjda. Jag tycker dofterna runt omkring oss är besvärande. En blandning av avgaser, skit och damm.


Färjan vi skall åka med är ganska stor och resan tar ca 50 min. Jag lyckas somna och i Ts knä ligger jag och missar större delen av resan ut till Lopud.Väl framme är det verkligen supervarmt. Vi bestämmer oss ändå för att vandra över ön för att ta oss till den, vad vi har hört, bästa stranden. Promenaden är fantastisk! Det känns som om vi vandrar på landet i en filmkuliss. Det ena söta huset efter det andra med vackra trädgårdar. T frågar om jag skulle kunna tänka mig att bo så här men det vill jag inte. Nog för att det vackert, men det här är ändå för mycket "land" för mig.     

Stranden är härlig! Vi badar och solar hela dagen och tar sedan sista båten hem. Jag lyckas hålla mig vaken under hela resan och ser allt det jag missade när vi åkte. Det blåser rejält och vi är tvugna att ta på oss våra handdukar för att inte frysa. Någon tröja har vi inte med oss....

     Istället för att ta taxibåten över sundet tillbaka promenerar vi och tittar på alla båtar. Ett skepp ser ut som ett riktigt sjörövarskepp. Det är nästan så att vi väntar på att kapten krok skall titta fram...

Vi går hem byter om och äter sedan på en restaurang på parkpromenaden. En grillrestaurang med grym inredning, fast vi sitter ute. Känns mysigt att sitta med T bland facklorna och bara vara! Maten är också god.

När vi ätit färdigt vandrar vi omkring. T köper badskor och jag en stråhatt. Vi går till ett internetkafe som ligger i en park och när vi sitter där kommer det en uggla och sätter sig brevid oss.


Hemma igen har mamman åkt till Zagreb för att hälsa på sin son, vi vet inte när hon kommer tillbaka. Pappan ligger och sover och vi kan höra hans tunga snarkningar. Fnissandes går vi in och lägger oss.


En slappardag på Copacabana

Vi äter sen frukost och tittar på tennis. Riktigt duktiga tjejer som spelar och T är imponerad, de ser inte så gamla ut heller. Jag är mest impad över att de orkar spela i värmen.


Idag har vi bestämt oss för att besöka Copacabana beachen som mamman i huset pratat så varmt om. Innan vi går dit går vi hem för att lämna lite saker. Möter pappan på vägen och det ser ut som han är på väg bort med en vän men vänder när han möter oss. Tydligen har han låst dörren som de lovat skall vara öppen hela tiden så nu måste han ändra sina planer för att låsa upp för oss...

Copacabana är inge hitt... inte om vi jämför med det vi sett innan. Detta känns som en typisk turiststrand. Vi badar och jag måste låna T´s badskor för att kunna ta mig i vattnet. Stenarna är så vassa, men med badskor går det bra.

Vi ligger på stranden hela dagen. Men efter ett tag söker vi efter skugga. Det är svårt att hitta, men T kommer på att vi kan lägga oss i skuggan av en stor reklamskylt. Det tar kanske femton minuter innan ett äldre par kommer och lägger sig kloss an oss. Damen slänger av sig sina kläde och börjar tokspruta med någon slags solspray som luktar äckelpäckel!! Vi funderar på om vi skall flytta därifrån, men bestämmer oss för att stanna, vi behöver skuggan.

På vägen hem ser vi kiwi och mandarin träd. Mandariner har jag sett tidigare, men aldrig kiwiträd.

  


Vi äter mat i Lapad, vårt ställe. Innan vi går ut ger Aida oss fler tips och pappan går runt mig hela tiden och klappar på mig... vet inte riktigt vad jag skall göra mer än att le, men efter ett tag tröttnar jag och vill därifrån. Brukar man klappa på alla sådär i Kroatien? T tror inte det för han har inte fått en enda klapp:)

Vi leter efter en restaurang som Aida och hennes familj rekommenderat. Letar och letar utan att hitta... vi ser en parkerings skylt för deras gäster men ingen Fellini. Till slut går vi in på ett hotell och frågar och killen berättar att Fellini lagts ner och att det nu är en ny ägare som döpt om restaurangen till Tennis. Skrattandes går vi därifrån. Som vi letat, och så finns inte Fellini. Restaurangen Tennis har vi ju gått förbi varje dag!

Vi äter där i alla fall och maten är god. Jag dricker nog det godaste rödvin någonsin!! Tyvärr är inte min hamburgare genomstekt, men eftersom den är så stor, verkligen skitstor, säger jag inget utan äter det som är ok och blir ändå mätt. Att steka den ytterligare skulle varit svårt eftersom det är ost inbakat.

På natten blir jag dålig! Magen bara krampar och jag tror att det är hamburgarens fel. När jag skall gå på toaletter ropar pappan på Aida. Kanske vaknade han till när jag låste upp. Han ropar en massa saker som jag inte kan förstå. Blir lite rädd och T måste följa med mig ut i hallen. Vill inte möta någon!!

Jag lyckas somna om men T är beredd med påsar säger han. Att må dåligt är inget hitt, att må dåligt när man är borta är än värre men att ha någon brevid sig som bryr sig värmer!

Cavtaft

Solen gassar på oss när vi vandrar bort för att ta bussen till gamla stan. Är såå tacksam över min solhatt och T är tacksam över sin nya väska. Att ha ryggsäck blev alldeles för svettigt och han visste inte vart han skulle göra av sig.

Vi är ute i god tid och hinner med första båten som skall ta oss ut till Cavtaft. Man kan tydligen även åka buss, men Aida sa att det var mycket vackrare med båt. En tjej med varma kläder ropar att båten kommer och hon ser så svettig ut. Varje gång hon ropar himlar hon med ögonen som om detta är bland det värsta hon vet. Både jag och T tittar och tänker att det måste vara skit att ha ett jobb som man inte trivs med. Ja, hela hon utstrålar missnöjje...

Båtresan tar ca. en timma och under färden stannar vi på flera olika platser. Ett ställe är underligt... känns som om vi åker in i en spökstad där små hus och stora hotell ser bombattackerade ut. Allt är tyst och stilla och med de trasiga byggnaderna som möter vår syn är det som att titta på en kuliss.

   

Cavtaft är vackert! Vi skickar sms till T´s syster som fyller 30 och T smörjer in sig med någon slags olja som skall göra att man blir lite extra stekt...brun. Jag tar kort och på bilden ser han svettig ut, det riktigt glänser!


Köpter den godaste glassen ever! och lägger oss sedan på en klippa. Vattentemeraturen har sjunkit och plötsligt tycker vi att det är kallt att bada. Vi ser andra som också hoppar i som snabbt drar efter andan. Kanske är det kallare för att vi är längre ut... ingen som vet. Jag lägger mig i skuggan och somnar....Skit! När jag vaknar har jag massa jobbigt bett på ryggen.
      

Vi packar ihop och fortsätter att promenera. Äter mat, jag väljer en skum tonfisksallad som jag lyckas trycka i mig med hjälp av massa öl. Den är helt seg!

Vi går och köper glass igen innan vi badar ännu mer. Den här gången i en vik och där är det varmare. Tar sista båten hem och äter mat inne i gamla stan. Ännu en gång superduper nöjda över dagen!


Lokrum gånger två

De sista två dagarna spenderar vi på Lokrum som besökte vår första dag.

     

Vi badar, går i en botanisk trädgård och njuter. Av sol, bad, god mat och dryck, varandras sällskap och livet när det för oss är som bäst. Att i solnedgång sitta på en klippa med den du tycker allra bäst om är för mig guld!

        

Vi tittade på två tjejer som gjorde en eldshow.

   

Vi äter mat inne i gamla stan och besöker ett jazzcaffe med ett grymt liveband. Medlemmarna i bandet är såå musikaliska och det spelar tydligen ingen roll vilket instrument de spelar på för de behärskar de flesta.
En grå dag

Det är grått ute och jag förvånades över hur mörkt det var i sovrummet när jag vaknade i morse. Har blivit van vid solens värmande strålar som lyser in.

Känns ändå skönt att det är grått. Skall passa på att fixa lite här hemma innan vänner kommer hit ikväll på skaldjurskalas. Det blir en del som inte hinns med när man är på havet hela dagarna.

Både jag och T har ännu en vecka semster. Vi är så tacksamma för de veckor vi hittills haft med underbart väder och så mycket skoj.

Denise Richards

Så vackert att jag nästan önskar att det var jag som satt där på hästen trots att jag inte gillar att rida...
THE 'MANE' ATTRACTION  photo | Denise Richards
Bild:people

En gång gladiator - alltid en gladiator?!?

Russell Crowe - grym på rugby!
Bild:posh24

Tvillingar, myspys

Ska bli skoj när DH sätter igång i september!


Bild:posh24


Hav och himmel brinner...Bilder:privata

Gårdagen, Torsdag

Igår var en fantastisk dag med så mycket roligt!

Jag och T tog båten ut och la oss på en ö. Badade och bara trivdes alldeles fantastiskt bra! När det är 23 grader i vattnet kan man ligga i länge och vi skrubbade rent motorn där det vuxit sjögräs.

Sedan åkte vi i land och hämtade Syster Yster och Lennart för att fortsätta ut. Vi skulle åka Wakeboard. Syster hade köpt en ny som jag skulle prova... det gick skitdåligt. Försökte gång på gång att komma upp men det gick inte. Tillslut blev jag förbannad och ville ge upp, men då övertalades jag att testa en gång till... Äntligen lyckades jag! Det är en speciell känsla att åka... igår var det extra speciellt eftersom jag var glad över att jag var uppe och åkte efter alla mina försök.

På kvällen gick vi till Storm på pubkväll. Petter, Martin, Carl-Emil och Håkan spelade grymt bra och framåt natten blev det drag på storm och vi dansade natten lång.

Idag har vi tagit det lugnt och skall strax, så fort T är klar med salladen, ge oss ut på det blå igen. Skulle åkt till Lysekil för att lyssna på Eric Gadd och träåffa Jossan och Robert men det får bli en annan gång. Underbara semester, tänk om man alltid kunde ha det så här:)

Så mycket får de för bilderna på tvillingarna


Bild och text: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article3009328.ab


Budkriget för de exklusiva rättigheterna till de första bilderna av Brad Pitts och Angelina Jolies tvillingar är över.

Enligt ett rykte nöjde sig Brangelina med ett bud på strax under 93 miljoner kronor.

Ryktet gör gällande att den amerikanska tidskriften People vann kriget om Brangelinas tvillingbilder med ett bud på knappt 93 miljoner kronor.

Efter tvillingarnas födsel den 12 juli räknade nöjesexperter med att Jolie och Pitt kunde casha in en bra bit över 100 miljoner för de första bilderna på Knox Leon och Vivienne Marcheline.

Riktigt så mycket landade inte slutsumman på - men de 93 miljonerna placerar ändå stjärnparet i en klass för sig när det gäller att håva in storkovan på bebisbilder.

Pengarna ska paret skänka till välgörande ändamål.


The Darjeeling Limited

DVD Film: The Darjeeling Limited

♥ (1½ av 5 möjliga. Bra skådespelare men för mig känns det inte som om den här ganska udda filmen någonsin kommer igång. Många tänkvärda händelser, men jag känner mig uttråkad.)

Tre bröder som inte pratat med varandra på över ett år ger sig ut på en spirituell resa genom Indien i ett försök att återfå kontakten. Deras sökande spårar snart ur (av orsaker som involverar receptfria smärtstillande tabletter, Indisk hostmedicin och pepparspray) och de blir strandade mitt i öknen med elva resväskor, en skrivare och en lamineringsmaskin och en helt ny resa tar form.

I Know Who Killed Me

DVD Film: I Know Who Killed Me

♥ (0.5 av 5 möjliga. Det är nästan så att jag vill ge den 0 för detta var en riktigt dåligt. Inget jag kan rekommendera...)

19-åriga Aubrey Fleming är älskad av alla och sina föräldrars stolthet. När hon kidnappas av vad man misstänker en seriemördare som härjar i stan slås många liv i spillror. Ingen tror att man kommer få återse Aubrey i livet. Genom ett mirakel hittas Aubreys svårt sargade kropp intill en motorväg, men vid liv. Men när hon slutligen vaknar upp på sjukhuset känner hon inte igen någon och hon insisterar på att hon inte är Aubrey, utan Dakota - en drogberoende strippa från en grannstad. Polisen är övertygad om att Aubrey förtränger det traumatiska som hänt henne, men snart inträffar en rad mystiska händelser som pekar på att sanningen kan vara bortom allas vildaste fantasier.

Killar härifrån som det går riktigt bra för just nu


RSS 2.0