Helg, JIPPIE!!!

Vilket jag träningspass jag varit på i dag! Riktigt skoj och ännu roligare då det var första gången jag testade på just detta och hängde med, ja i alla fall hyfsat! BodyCombat med en instruktör som verkligen kan övningarna och visar så att även en sån som jag kan följa med.Mycket slag och sparkar och svettigt värre.. Ja gött helt enkelt:)

Ikväll ska jag till Lilla Berith och i morgon till gbg. Söndag softa och träna. Gott med helg, låt den vara läääänge!

Nu skall jag fira fredag. Njut och må bra!

Bild från Lesmills.net

Transsiberian

TranssiberianDVD Film: Transsiberian

Ett amerikanskt par, Roy och Jessie bestämmer sig för att ta den långa vägen hem på den legendariska transsibiriska järnvägen från Peking till Moskva. På vägen möter de ett annat par från väst, Carlos och Abby, med vilka de snabbt blir vänner på ett sätt som resande långt hemifrån ofta blir. När Roy av en olyckshändels separeras från gruppen i samband med ett stopp börjar det gå upp för Jessie att deras reskamrater inte är riktigt vad de verkar vara...

Helgen

Helgen spenderades i skidbackarna med goda vänner. Hela lördagen snöande det vilket ledde till rolig! lössnöåkning, grymt kul! Fick mjölksyra i benen efter bara ett par svängar och vi skrattade oss ner för backarna.

På kvällen åt vi god mat och spelade spel. Jag förlorade hela tiden...

Söndagen var det stålande sol och grym åkning.

Nu när jag sitter här i det gråaste grått längtar jag tillbaka till de snöklädda bergstopparna och skratten i backen.


Mitt liv som pingvinNope, detta var inte en bok för mig även om den tog sig på slutet. Allt för mycket djur hit och dit för någon som inte är djurintresserad. Roligt med Mazetti är dock att man får höra samma händelse ur många olika perspektiv. För hur många är vi som ser och upplever exakt samma?

Katarina Mazetti, som tidigare skrivit de bästsäljande succéromanerna Grabben i graven bredvid och Familjegraven, kommer nu med en ny humoristisk och ömsint kärlekshistoria!

På en kryssning med fartyget m/s Orlovsky till Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis träffas Tomas och Wilma. Trots sina olikheter blir de vänner. När Wilma upptäcker att Tomas har försökt att lämna båten för gott i det karga, farliga landskapet sätts deras vänskap på prov. Samtidigt kämpar Wilma med att dölja sin egen plågsamma hemlighet.

RymmarenLite väl mycket ministrar hit och dit för min smak. Jag är inte den mest politikintresserade som vandrar på denna jord, men ändå var detta stundvis en spännande bok att läsa. Kanske just för att jag var så ovetande...?!? Det pågår mycket fuffens som vi inte bör eller ska känna till.

När ett brutalt mord sker på Österåkeranstalten förstår Miro att han står på tur. Den mördade var hans kusin, och nu har han bara två saker i huvudet: att rymma och att hämnas mordet på Vlado.
Poliserna Christian och Susanne får i uppdrag att utreda mordet. Susanne är ny på jobbet och vill gärna visa sig duktig och samarbetsvillig, men när hon förstår att kollegan nästan inte skyr några medel för att sätta dit brottslingarna får hon allt svårare att hålla tyst.
Miros advokat, Douglas, är en känd maffiaadvokat - framgångsrik men uppenbart mutbar. Han får dock en uppgift som är på gränsen till och med för honom: att hjälpa Miro att ta sig ut. På samma byrå som Douglas jobbar den unge advokaten Mattias. Han avskyr allt som Douglas står för och läget blir alltmer spänt när Mattias kopplas in på målet mot Vlados misstänkta mördare.

I detta intrigtäta spel står också en justitieminister och en kriminalvårdsdirektör i centrum. Alla har mycket att vinna, men också mycket att förlora. Och kanske är det inte rättvisan som segrar. Kanske är den här historien ganska så lik verkligheten, skriven av en författare som skickligt leker med sina unika erfarenheter från rättegångar, fängelser och Rosenbad.


Fyra frågor till Thomas Bodström

Hur kommer det sig att du skrivit en deckare?
- Jag ville skriva något som jag har erfarenhet om. Som advokat kunde jag se brottsligheten och rättegångar på nära håll. Som justitieminister i sex år fick jag en bra inblick hur det fungerar i regeringskansliet och hur Sverige styrs. Eftersom jag själv gillar deckare blev det naturligt att själv försöka sig på det med just dessa erfarenheter som grund.

Hur mycket är sant?
- Hälften är sant och hälften har jag hittat på.

Vad var roligast med att skriva den?
- Det roligaste var att det bara hände nya saker utan att jag riktigt kunde förklara det själv. När andra har berättat om samma upplevelser har jag knappt trott det, men nu vet jag att det kan vara så. Det är ingen tvekan om att det är det undermedvetna som styr mycket även när man skriver.

Blir det fler böcker i samma genre?
- Jag har redan börjat på den andra boken.

Alldeles strax...

åker jag på föreläsning av och med Mia Törnblom. Ni vet hon som har skrivit självkänsla böckerna och även nu den senaste så dumt. Glädjer mig verkligen, detta är något jag sett fram emot och jag hoppas, hoppas, att det blir bra ikväll.

Sköna söndag

Efter gårdagens treårs-kalas tar vi igen oss idag. Ute vräker snön och det känns lite extra mysigt att kura under filten när allt är vitt där ute. Ljusen brinner i sina ljuststakar och kastar det där härliga sken som bara levande ljus kan göra.

Njut av dagen

AprilväderDet känns som att läsa om"hemma" när ajg läser Vivecas böcker om Saltön... För egentligen är inte detta "typen av bok" jag skulle valt. Men myskänslan som den ger mig gör det värt att läsa!

MacFie är död men livet går trots allt vidare på Saltön. Det är april -- varannan minut skiner solen sommarvarmt på klipporna, varannan minut snöar det. Och Kabben på Lilla Hunden är bekymrad: var är alla hans trogna stamgäster? Svaret finns längre bort på kajen, i Magasinet, där Saltöns första invandrarfamilj öppnat restaurang Lycktan och serverar den bästa kebaben norr om Ankara. Gubbarna på bänken får massor att prata om, och det är ändå inget mot hur det blir när Johannas styvson Ludvig anländer och genast faller pladask för den turkiska flickan Sakine. Det är ingen ordning alls på Saltön den här våren.

som swarowskikristaller

Det enda ljuset kommer från en gatlykta lite längre bort. Ljuset från den får det att gnistra likt swarowskikristaller på trädgrenarna. Långt bort kan man höra en bil som kör bort sedan är allt tyst och stilla. Jag drar halsduken tättare kring halsen och försöker andas ner i den. Det är bitande kallt och små rökmoln kommer varje gång jag andas ut. Önskar att jag valt ett par andra skor, några som inte klackade så... då hade ljudet där jag går varit än mer behagligt den här torsdagsmorgonen.

Det är så mörkt! Ju längre jag går desto längre i från gatlyktan kommer jag. En snabb tanke på vad som kan hände i mörkret sveper förbi... Jag går vidare


-30

Jag hoppade över min rast idag och gick istället hem en halvtimme tidigare. Skönt att fara hemåt när solen fortfarande lyser!

Idag har det varit underbart väder! Jag tog med mig en vagn och promenerade runt för att titta på gamla hus, solen sken på mitt ansikte och det knastrade i rimfrosten när vagnens hjul åkte framåt.

Här hemma väntar lite julsaker på att få bli nerpackade. Började så smått i går, men blev som sagt inte klar. Tycker att det är mycket roligare att plocka fram... att plocka bort tar emot.

Ny vecka

Ny vecka med nya tag. Försöker klura ut om vi skall ha något möte i eftermiddag eller om jag hinner gå på Core träning. I övrigt är det bara jobb som gäller.

Lever fortfarande

Hemma och är än så länge vid liv. Det var verkligen riktigt roligt! Minus lite ont i ett knä kändes det underbart att komma igång. Bokade in oss på massa pass kommande vecka. Lika bra att göra en snäll rivstart!

Söndag

Det är verkligen regn och rusk så långt ögat kan nå. Jag har precis beställt lite födelsedagspresenter för nästa helgs treårskalas och springer just nu mest runt och röjjer lite där, planerar för lite där och däremellan kollar jag runt bland bloggar.

I kväll skall jag på spinning och det är med en djup suck jag tänker på det... fast det skall bli rackarns så roligt, har ju längtat efter att "få" träna då det varit jullov på häslan, så ja... med ledighet kommer också slöhet och däremellan har jag varit sjuk... Nåja, jag får ta det i min takt och efteråt kommer det kännas bra.

Syster Ysterär hemma en snabbis och T vill att jag skall åka med honom... hm...  nu blev det mycket...

You find me


Jippi post!

Massa roliga tidningar låg och väntade på mig när jag kom hem. Skoj med post!!!

Snö, massa snö!!

Utanför fönstret var det alldeles vitt i morse när jag vaknade. Bilen sladdade lite än hit än dit och jag tyckte att det var ganska mysigt att köra omkring i ett mörkt, men ändå så vitt samhälle.

Var ute och gjorde snögubbar med morotsnäsor och den ena med snyggare hatt än de andre.

Städade på kontoret och åkte sedan hem i ett mindre vitt samhälle.

Attans, nu när snön ändå var här, kunde den då inte få stanna?!? Nu är det isgata ute och ingen vill ge sig ut.


Kalla mig PrinsessaEn våldtäktsman härjar i Köpenhamnsområdet, polisen har inga spår efter honom och man sätter in alla resurser för att hitta brottslingen som driver sitt djävulska spel i skydd av anonymiteten ute på nätet.

Louise Rick förstår att hon måste använda sig av okonventionella metoder för att hitta mannen innan han begår nya brott. Hon ska driva våldtäktsmannen att hitta henne, genom att hon skapar sin egen dating-profil på nätet där hon kallar sig Prinsessa...

Underbart är kort...

Jag tycker att det är ganska märkligt egentligen... hur två veckor bara kan försvinna iväg så snabbt... Att vara ledig är nästan det bästa jag vet.

Men nu är det slut på just det här roliga och i morgon väntar jobb. Skönt med en mjukstart i form av en kort vecka.

Idag har vi varit på examensmiddag och ätit massa! god mat. Hela kroppen längtar efter att få röra på sig. Har inte tränat på länge nu...

Kanske är bra att vardagen, den riktiga, sätter igång så att det blir lite ordning i mitt liv. Att jag får koll på vilken dag det är bla.

Nu skall jag krypa ner i sängen och läsa.

Sov gott


DödergökPå ett spännande sätt lyckas Katarina fånga läsaren som får en inblick i det som säkert många gånger tystas ner i vårt samhälle.

I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.
   Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna. Men medan Maria blir alltmer besatt av undersökningen börjar hennes och Tobias förhållande att krackelera. 
   Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Med Dödergök har Katarina Wennstam skapat en spänningsroman om brott som i regel går strafflösa och återigen avslöjar hon några av det svenska samhällets allra djupaste fördomar.

ÅseBra! Så roligt är Denise lyckas samla så många av sina karaktärer i sina böcker, tillsammans. Detta var en typsik Denise bok, om lyx och flärd och allt trist som däremellan kan finnas.

Åse har funnit sig till rätta på Östermalm i Stockholm efter flytten från Olso ett år tidigare. Inredningsbutiken som hon och systern Matilde öppnat har blivit en stor succé och hon har inlett ett förhållande med Manfred, men anar att han ändå inte är rätt för henne. Därför blir hon glatt överraskad när några nyfunna väninnor bjuder med henne på en jakthelg i Värmland med efterföljande smokingmiddag. 
         Snart är Åse del av ett umgänge fyllt av fester och människor mer än lovligt förmögna som inte behöver bry sig om morgondagen. Hon försöker hålla sig utanför de intriger som utspelas kring nya väninnan Disa och hennes entourage, men kan inte undgå att märka att det inte står riktigt bra till mellan väninnan och hennes man Otto, något hon blir varse på mer än ett sätt?

RSS 2.0