Vilka prestationer


Silverplatsen till Norge. Vilket lopp Petter Northug gjorde!

Men första plats, guld, det tog dessa svenska killar hem.

Vilken prestation. Kungen och Prinsen fotar för fullt. (vilka objektiv!)

Bilder:privata!

Just nu

Sitter uppkrupen i soffan och tittar på Nyhetsmorgon. En kopp te och en filt gör att jag känner mig varm trots att det är minus grader och massa snö ute. Just nu besöks nyhetsstudion av Anna Anka. Kan inte hjälpa att jag fascineras av denna kvinna... på gott och ont. I intervjuer tycks hon så mycket sundare än i TVserien Svenska Hollywoodfruar då hon framstod som allt annat än standard.

Strax beger jag mig iväg för dagens arbete.

 
 
Bilder:privata


Alfahannen

Alfahannen
Bild & Text: lovefilm.se

Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avlöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spänning med hjärna, både underhållande och djupt angeläget.

Precis som i Smuts och Dödergök vill Katarina Wennstam sätta ljus på märkliga drag i både samhällsdebatt och kulturliv. Varför kan en man med uppenbart störda drag och en perverterad kvinnosyn bli tolererad, ja till och med uppburen, när han visar allt detta på en teaterscen? Varför filmas våldtäkter som vore det ett slags porr? Och varför är det fortfarande så fruktansvärt komiskt det där med att "tukta en argbigga"


Till dess din vrede upphör

Till dess din vrede upphör

Bild & Text: adlibris.se

"Luften och hans egna rörelser har rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.

   Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.

   Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut."

Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.

   Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?

   En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.


Mjölkvitt


Bilder:privata!


Hur mycket mer?

Snöat, snöat och sedan snöade det lite till. Nu är det MYCKET snö här. Var så glad att jag inte behövde ut å köra några längre sträckor i morse. Istället gick jag ut och gjorde väg för mina gäster.

TGIF!!


Bild: privat

Längtan

Visst är vi många som längtar... längtar efter sommar och värme. Men fram tills dess är det vinter med mycket snö. Hela Fjällbacka är vitt och har varit det länge.

I lördags var vi på havet, en spännande annorlunda upplevelse. Många folk mötte vi. Vi gick långt och hela tiden var det med en spänd förtjusning. Jag har verkligen respekt för havet, fruset som ofruset.

Bilder:privata


Alla hjärtans

Kärlek är nog bland det finaste som finns...


Bilder:privata


Fredan 100212

Idag:
  • Bilprovning
  • Förberedelser inför ett seminarie som jag ska vara med att hålla
  • Skola
  • Biblioteket
  • Mer förberedelser?
  • Helg!!!
Hoppas Fredagen blir precis så bra som just en fredag skall vara!

Just nu...


Dagens Tips:

Italiensk kycklingpastsa.


Bild: privat

Receptet hittar du här


Solen lyser över berget

Sol idag, trots detta har jag haft en tuff morgon med tankar som måste redas ut. Om jag punktar upp mitt liv i en lista är det allt för många punkter som inte fungerar. Så skall det inte vara och en förändring måste ske... snarast! Men det är ju så livet är, ibland är det kantat av goda roliga ting, ibland det motsatta. Just nu antar jag att jag inne i en period då jag funderar på vad är det jag vill....

Igår var jag och T på de snöiga vägarna till Torp. Åkte därifrån utan att ha köpt någonting egentligen. Trist men bra för plånboken:) T köpte däremot massa ting. Äntligen fick han tag i Apples Magic Mouse. Att allt som är mac måste vara så hypat? Ja snyggt är det och säkert bra!

På kvällen åt vi sushi och jag är så glad för att vi numera är två som äter det. Har varit sugen på sushi ända sedan i söndags så nu äntligen!

Nu väntar ännu en dag på jobbet. Möten, uppföljningar, respons... spännande!Management

DVD Film: Management
Bild & Text: lovefilm.se

En frustrerad affärskvinna på försäljningsresa? Och en misslyckad motelldirektör med smak för billig champagne och runda bakdelar? Ingen vinnarkombination, men mycket kan hända på ett ensligt motell... Hur som helst är motellchefen Mike snart på väg tvärs över USA för att förklara affärskvinnan Sue sin kärlek - och förhindra att hon gifter sig med sin mycket beskyddande och inte särskilt älskvärda fästman!

Ny vecka, nya tag!

Förkylningen är seg och tycks inte vilja ge med sig, trots det känner jag mig bra till mods denna måndag! I Fjällbacka är allt mjölkvitt ute och jag kan knappt se längre än över grannens hustak, att det finns ett hav där borta får man bara lita på.

Igår såg jag ett gäng ge sig ut mot Valö över havet. Verkar spännande, men lite läskigt? Speciellt med så mycket snö på havet? Det sägs nu i alla fall att isen skall vara riktigt tjock så antar att det inte är nån fara. Fiskebåtarna ligger i hamn och kan inte ge sig ut. De stora båtarna vid Göteborg och gjort sina försök... räkorna är just nu dyra!

I fredags fyllde pappa och han bjöd på fantastisk torskrygg! Kan inte minnas om jag ätit det innan? Inte på detta sätt i alla fall. Lördagen blev en tripp till Grebbestad där jag för första gången fick träffa Albin. Så fin... så liten... så mycket hår:) Sedan kom Josefin och Robert hit och vi såg festivalen.

Igår var det premiär för absolute showkidz! Kul, men vart höll alla barn hus? Minst 10 har jag och Johanna satt som mål.

Nu, ny vecka med nya tag!

Sommaren med Göran

DVD Film: Sommaren med Göran
Bild & text: lovefilm.se

Handlingen utspelar sig under en sommar och kretsar kring Göran, en kärlekstörstande kille som söker efter kvinnan i sitt liv. Humor och romantik bland unga ängsliga innerstadsbor i Stockholm och överklassen i Göteborgs skärgård. En våt svensk midsommarhistoria som tar sin början med jakten på den stora kärleken och kulminerar på Doddes klassiska årliga midsommarfest där intrigerna avlöser varandra.

Bäst av

Best enligt mig under gårdagens första deltävling i melodifestivalen var den lite smått stånkande Lundgren:)


Bilder:privat


Lycka

Att se, känna, uppleva nångon annans lycka kan få mig alldeles varm inombords. Skratten smittar av sig och det känns som om jag är en del av händelsen.

Vackert


TGIF


Lite fix innan dt är helg, men snart så!

2012

DVD Film: 2012
Bild & infotext från: lovefilm.se

Nja, inte riktigt min kopp av te. Lite för mycket effekter för att det skulle imponera på mig. Lagom är bäst.

En forskare öppnar en portal till ett parallellt universum och får kontakt med sin dubbelgångare i ett försök att stoppa jordens undergång som förutspåtts av Mayaindianerna. 2012 är enligt sägnen det år då jorden kommer drabbas av upprepade naturkatastrofer i form av vulkanutbrott, orkaner och smältande glaciärer.

RSS 2.0