Tyskungen


60137-12860137-12860137-128 (3½ av 5 möjliga. Gav jag Stieg Larssons böcker 4 får jag väl ge Läckbergs senaste 3½. Boken var bra och den gick som med alla Camillas böcker lätt att läsa. Men det är något jag saknar, fast jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Kanske börjar hon bli lite tjatig eller så är det jag som har svårt att minnas alla hennes olika personer som ständigt är med i böckerna. Många personer och mycket personbeskrivningar.)


Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. 

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. 

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

Ytterliggare en av mina vänner!!

Ytterliggare en av mina vänner flyttar in till Göteborg. Blev extra glad när det beskedet kom, eftersom vänner inte växer på träd

Går som på små nålar idag och vill egentligen inget annat än att fråga VARFÖR

Någon som jag trodde stod mig nära visade sig vara ett svek. Blev otroligt ledsen i lördags när ett ganska otrevligt sms dök upp i min mobil och jag förstod inte varför jag fick det. Blev oerhört besviken eftersom jag trodde att vi var vänner, men när man som minst anar det tycks en del som kallar sig vänner vända sina nära ryggen.

Går som på små nålar idag och vill egentligen inget annat än att fråga VARFÖR, men jag låter bli och hoppas att tiden går fort samtidigt som vi får så lite tid som möjligt med varandra... detta kan bli svårt eftersom vi är arbetskamrater.

Snabb leverans!!

Fick ett mail från adlibris att det redan skickat min bok. Toppen, nu är det bara att vänta på paketet i brevlådan!!

Luftslottet som sprängdes

Klickade preics hem Stieg Larssons senaste bok Luftslottet som sprängdes från adlibris. Ser fram emot att läsa den tredje och avslutande delen i Millennium-serien.

Våfflor

Läste just på Englas showroom att hon skulle äta våfflor, något jag mycket hellre gjort än att nu sätta mig och ha kvälls möte. Ute skiner solen och jag är vrål sugen på våfflor... det är jobbigt!

Fika till jobbet in på sena kvällen!?!

Tänkte göra en fuling, men lyckades inte i längden. Antar att det var det lilla samvetet som gjorde sig påmind och fick snällt sticka iväg till affären för att göra det alla förväntade sig av mig, köpa fika till kvällsplaneringen. Fy och blä vad trist, sitta här på arbetet tills klockan nästan är nio. Det blir till att skynda sig hem eftersom jag och Johanna planerat en lostkväll.

Lost (sawyer & kate).jpg

Alltid trevligt att ha sina vänner nära!

Fick ett roligt besked igår om att en av mina vänner flyttar till Göteborg tillsammans med sin kille. Alltid trevligt att ha sina vänner nära omkring sig! Själv går jag i tankar om vad jag vill göra med min tillvaro, som vanligt känns det som då jag ofta tänker på detta numera. I söndags var det extra jobbigt att åka ifrån Fjällbacka.

Ett annat roligt besked är att jag får vara kvar i skolan. Besviken på rektorerna att det inte var de som meddelade mig hur det skulle bli till hösten utan att jag fick höra det på annat håll. Hur mycket jag skall vara i skolan är ännu inte bestämt, men jag skall dela en 2-3a tillsammans med en kille som verkar bra att arbeta med. Hans kommentar om det hela är att vi nu kommer få en tuff situation och mycket att ta tag i. Jag själv väljer att inte döma någon i förväg utan ta situationen då den väl infinner sig, till hösten alltså.

                                          
Bild från: Camilla Läckbergs hemsida

Ibland är det så enormt skönt att bara få åka bort

Min näsa känns stor som ett mindre hus och kroppen varvas av värme och kyla. Sitter så still som möjligt och förklarar för två små tjejer som undrar att jag har halsduken på mig inomhus för att jag har jätte ont i halsen och för att jag fryser. De tittar på mig och det var länge sedan jag träffade så förstående människor.

Helgen var toppen. Önskar att det vore fler röda dagar som gjorde veckorna kortare. Gott med räkor och Oslo var precis lika trevligt som jag mindes det, kanske till och med bättre!?! Ibland är det så enormt skönt att bara få åka bort även om det så bara är till landet intill:)


Flickan som lekte med elden - Stieg Larsson

60137-12860137-12860137-12860137-128(4 av 5 möjliga. En bra bok som åter igen fick mig att tänka igenom många av våra system här i Sverige. Längtar tills den sista boken kommer ut.)

I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna.

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.
När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...
Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen.

Flickan som lekte med elden är andra delen i Stieg Larssons Milllennium-trilogi. Den första delen, Män som hatar kvinnor, blev en stor framgång och väckte mycket uppmärksamhet.
Den tredje delen kommer sommaren 2007 och har titeln "Luftslottet som sprängdes".

Räkkväll i Fjällbacka

Sitter och trodde att jag skulle ha utvecklingssamtal just nu, men vederbörande tycks inte dyka upp. Någonstans djupt inom mig är jag inte alls förvånad vilket är tråkigt... Min tid är också dyrbar...

I eftermiddag åker jag till Uddevalla för att ta bort stygnen. Nu, med det värsta avklarat känns det som om operationen gått väldigt bra även om jag haft ont som bara attan!! Efter stygnen blir det räkkväll i Fjällbacka med goda vänner. Skall bli så himla gott att få vräka både räkor och aioli. Och på fredag åker jag till Oslo för att hälsa på andra goda vänner. Ser fram emot en rolig helg och detta tror jag får min dag att gå fortare:) Den som väntar på något gott...

Justin Timberlake.

För ett tag sedan att jag och tittade på ticnets hemsida och såg då att det fortfarande fanns biljetter till Justin Timberlakes konsert i Göteborg. Som vanligt var jag sent ute och det fanns endast en biljett här och där kvar. Funderade på om jag ville gå själv, men bestämde mig för att tänka på saken och i så fall beställa biljetter dagen därpå.

Dumt! Nästa dag var naturligtvis alla biljetter slut. Försökte intala mig att det blev bäst så. Hur kul är det att gå på en sådan grej ensam? Det måste vara roligare att dela upplevelsen med någon...

Här om dagen var jag ute och åkte bil och såg plötsligt en stor affisch med Justin. Beklagade mig för mitt ressällskap när jag kom att tänka på situationen som varit tidigare. Åh så dum jag varit, och åh så gärna jag velat se hans konsert. Mitt sällskap tittade på mig och tyckte nog att jag var ganska knäpp... Jag fick frågan om hur gammal jag var och han kan väl knappast va något att se.

Turen är i alla fall med mig, ibland. I helgen fanns det plötsligt biljetter igen och jag och en av mina goa tjejkompisar ville följa med mig. Så! Efter midsommar är jag och min vän på plats i Göteborg för att titta på Justin Timberlake.

Har även fått tag på biljetter till Mamma Mia, som också skall bli vrålkul att se. Jag är lycklig!!

Justin Timberlake, måndag 25 juni 2007, kl 19.30
Bild: från ticnet.se

Hur många tittar snett?

Ansvar är roligt och jag brukar ofta ta på ansvar av alla möjliga olika slag. Men det finns tillfällen i livet då, i alla fall inte jag, känner att jag har tid, att jag orkar. Det märkliga är då hur många tittar snett och undrar varför inte jag kan fixa och dona på det sätt som jag så ofta annars gör... jag finner detta mycket märkligt.

RSS 2.0