Vacker som en dröm

Bild: Scanpix
En vackrare brud får man leta efter, det stårlar om Kate! Wow vilken klänning...

Bröllopsyra

http://c0085612.cdn2.cloudfiles.rackspacecloud.com/wp-content/uploads/2011/04/william-and-kate-wedding-portrait.jpg
Bröllopsyra idag. Jag väntar med spänning på klänningarna inte minst Kates klänning!

Han!

Ser honom på långt håll där jag kommer med bilen. Bara den första blicken då jag endast kan ana att det faktiskt är Han gör mig lite knäsvag. Kör närmare och ser snabbt att det verkligen är Han. Vevar ner rutan och vi säger några få, egentligen ganska fåniga fraser, och jag kör sedan därifrån...

Han... så oerhört fin men inte alls medveten om det. En människa som ger och är så mycket mer än han någonsin själv  inser!

...Allt över så snabbt. Men ett möte som blivit fast i mitt minne!

Viskningar och lögner


Viskningar och lögner : roman
Bild: adlibris.se
Spännande in i det sista. Jag älskar när man verkligen måste tänka efter för att ligga steget före...

Terry Painter är en 40-årig ensamstående sjuksköterska som lever ett stilla liv i pittoreska Delray, Florida. Ända tills den dag den unga och strålande vackra Alison Simms dyker upp och vill hyra den lilla stugan som Terry har på sin tomt. Terry är först tveksam, men Alison är påstridig på ett märkligt sätt, och Terry behöver så väl den nära vänskap och spänning hon erbjuds. Hennes tillvaro förändras i grunden.

Snart upptäcker hon dock att Alison tar sig friheter: rotar i hennes personliga tillhörigheter, tar med sig oförskämda unga män hem, ljuger om sitt jobb och sin familj. Hotfulla telefonsamtal från en man som tycks veta mycket om Terry och hennes förflutna skapar en växande oro. Vill man göra henne illa? Är det så att Alison, som betyder alltmer i hennes liv, är den skyldiga?

Bildregn...

Min dator är fortfarande kaputt... eller jag har ännu inte tagit tag i den för att fixa... Men bildregn från allt möjligt väntar!

Födesledag
Bebis
Beijing

och allt däremellan:)

The next three days

The Next Three Days omslag

Bild: lovefilm.se
Spännande men kanske påminner den lite väl mycket om TV-serien Prison Break?

Hur långt skulle du gå för att rädda allt du den han älskar? Russell Crowe spelar John Brennan, en man vars älskade fru blir arresterad för mord. Efter tre års lönlös kamp mot myndigheterna inser John att det bara återstår tre dagar innan hans fru hamnar i fängelse för resten av livet. Det enda hopp som återstår för deras gemensamma framtid tillsammans är en dödlig kamp mot klockan... och omöjliga odds.

Black Swan

Black Swan omslag
Bild: lovefilm.se
Såg filmen på flygplanet till Beijing på en ganska lite skärm med sämre ljudkvalite vilket säkert inte gjorde filmen rättvis. Jag som gillar dans och balett uppskattade den här, ganska knepiga, filmen!

Liksom de flesta ballerinor kretsar hela Ninas liv kring ballett. Hon är en av de starkast lysande stjärnorna i New York City Ballet Company och när det blir dags att ersätta prima ballerinan Beth som huvudrollen i Svansjön står Nina på tur. Men hon får oväntad konkurrens i nykomlingen Lily som imponerar stort på regissören med sin sensualitet och passion. Allt som de två rivalerna utvecklar en skruvad vänskap blir Nina mer och mer desperat och frågan är hur långt hon är villig att pressa sig själv för sin karriär.

Hemma igen

Är tillbaka i Sverige igen. Vilken fantastisk resa jag fått vara med om. Allt jag någonsin kunnat önska plus lite till, ja bättre kunde det verkligen inte bli!

Kina

Vilket fantastiskt underbart land! Vill inte aka harifran men snart ar det anda dags... Det kanns nastans som jag rest hit och funnit delar av mig sjalv jag inte visste fanns. Tillsammans med gruppen, chaufforen och var helt underbart fantastiska resledare hade jag inte kunnat fa en battre resa.

Ja, det ar nastan med sorg jag lamnar landet aven om jag reser hem till dem jag saknat...

Kina 2011

Nu bär det av mot Kina... Peking och allt vad den staden kan ha att erbjuda. Ser fram emot en härlig semester!

Att packa var svårare än vanligt... att inte kunna använda större delen av sin garderob och hela tiden behöva tänka på att ta och hitta kläder som inte klämmer är en utmaning. Men nu är jag äntligen! färdig och redo, så redo!!

Sofia, äntligen...

God Morgon Lördag


Helgfrukost är verkligen något extra! Tid att sitta ner tillsammans utan att ständigt behöva slänga ett öga på klockan. Tid att ta tid på sig och äta i lugn och ro...

Så "typiskt" att jag skulle vakna tidigt idag, då jag kunde och väl egentligigen hade velat ha sovmorgon. Ingen ide att ligga om jag ändå inte kunde sova så jag gick upp och använde min tid väl.

Innan T hade stigit upp, efter att jag ropat på honom, hade jag hunnit baka en tårtbotten till dagens fika, bakat frallor, tvättat två maskiner, diskat och lyssnat på min bok.

Idag väntar måsten: dyta däck på bilen, tvätt och packa inför Kinaresan som närmar sig med stormsteg, härligt!

Släpp inte taget


Coben har en förmåga att skriva så att jag snabbt sugs in i berättelsen och bara vill veta mer och mer... Många gånger är det spännande in till sista kapitelet och så även i den här boken. Om man vill ha en lätt, spännande, tänkvärd? ja kanske delvis, lite otäck bok ja då är detta ett tips.


Tia och Mike Baye är oroliga över sin sextonårige son Adams beteende. Hans bästa kompis Spencer har tagit livet av sig, och sedan dess har Adam inte varit sig lik och tillbringar all tid framför datorn. Tia och Mike känner sig tvungna att spionera på sonen, något de aldrig trott sig vara kapabla till. De låter installera ett avancerat övervakningsprogram på hans dator. Några dagar senare får Adam ett märkligt meddelande. Deras oro verkar vara befogad.

Spencers mamma kan inte förstå sonens självmord och söker sig till internets mörka vrår för att få svar på vad det var som drev sonen i döden. På en hyllningssida dedikerad till Spencer finner hon en märklig uppgift som kastar nytt ljus över vad som hände natten då hennes son dog. Hon måste få veta mer och den enda som kan hjälpa henne är Adam, men innan hon hinner fråga honom försvinner han plötsligt spårlöst.

Samtidigt pågår en jakt på en misstänkt seriemördare i trakten. Polisen är förövaren på spåren, men ingen kan ana det fruktansvärda samband som finns med händelserna i den lugna förorten.


14 april 2011


Inte vilken dag som helst... utan min födelsedag:)


Vänskap


Bild: bluquote

Ibland sätts vänskapen på hårda prov. Mitt hjärta gråter, min själ känns tom och min mun ger hårda ord... Min kanna är snart på väg att bli överfull av allt du den senaste tiden utsatt mig för... Inte äns jag orkar vad som helst, jag vill inte ta vad som helst! Det tog sin tid för mig att inse, men vi är alla värda mer... 

Låt det bli bättre, snälla låt det bli bättre... jag saknar dig redan!


Morgonmål...


Startar dagen med en riktigt sötbomb! Sött och sliskigt och säkert allt annat än nyttigt - men gott!!

Snart dags att rulla till arbetet där spännande samtal väntar. Skall även på ett jobbrelaterat möte som jag, faktiskt, ser fram emot.

Har ägnat morgonen åt att leta efter filer på datorn som kraschade igår - backup nästa!! Hittade ganska många som jag kommer att kunna rädda... dock inte allt...

Njut dagen!

Rapsbaggarna


Återigen en helt underbar bok av Karin. Jag föredrar att lyssna på böckerna med någon som verkligen kan läsa  med inlevelse (inte författaren själv) för att få ut maximalt av härligheterna. Den här gången får man följa med bröderna Albert och Henning i deras till en början lugna vardag...

Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott.

En liten dotter

Ebba och Johan har fått en liten dotter!!


Romeo och Julia


På Göta Lejon fick vi lördags se den här musikalen. Annorlunda, härliga dansnummer, lite långtråkiga kärleks svammel till dialoger, skratt, coola kulisser och upplevelser på många plan.


Fast Car


En skoskatt


En hel låda full med härliga skor. Tänk att AnnaKajsa hade lika små fötter som mig, nu få dessa skor vandra vidare även om hon själv inte längre kan göra det.

Härliga pumps från Italien samt från svenska märken med riktig läderslua skall få nytt liv. Oj voj vad skoj!

Fiskburgare


Testade att göra egna fiskburgare tidigare i veckan. Ganska lätt och ganska gott:)

Ingredienser:

400 g valfri fisk
lite mjölk
1 gul lök
vit peppar
ört salt
1 ägg
lite ströbröd om smeten verkar för blöt

Gör så här:

Lägg ner allt i en matberedare och kör runt tills allt blandats och delats ok
Forma så burgare med blöta händer
Doppa i ströbröd
Stek i olja

Ät med något och någon du uppskattar!

Enjoy!

Mot vår huvudstad


Helgen kommer att spenderas i vår vackra huvudstad - Stockholm. Skall bli härligt att få krama om vänner jag inte träffat på länge, mysa runt på söder, njuta av härlig (förhoppningsvis) underhållande musik, äta god mat och bara får vara. Ingen skola, inget jobb, inga måsten - det är mina ingredienser för en toppenhelg! 

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar


Blev osäker när jag tog boken i handen... en bok om hundar skulle det vara nått för mig? Hundtjej är väl så långt ifrån mig man kan komma...Men så började jag lyssna och fastnade mer eller mindre för alla karaktärerna i boken - var och en på unika på sitt sätt. På sätt och vis kunde jag se likheter med mig själv just nu, när min verklighet låg så nära handlingen, kunde jag ta till mig all smärta, all glädje, all besvikelse och alla härliga överraskningar

Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.

Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär ...

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv.


Attack

Attack ikväll igen... Känns sådär när man inte kan göra alla rörelser fullt ut, är det inte muskelknutar så är det en bebis på g... Alltid är det något!

Längtar tills jag finner lusten att ta mig ut på en joggingrunda.

Ett steg närmare!

Vaccin är beställt... ett steg närmare vår efterlängtade resa!

The answer?!?


Bild: bluquote
Skulle livet vara lättare om vi ständigt visste svaren?

The Story

Välj det översta klippet om du inte sett/vill veta något ut Grey's Anatomys music event avsnitt...


3:10 till Yuma

3:10 till Yuma omslag
Bild: lovefilm.se
Oväntad film. Vet inte riktigt om "västern"filmer är min kopp av te men den här gillade jag.

När Wade, den hänsynslöse, blir tillfångatagen utfästs en belöning till den som kan eskortera honom till tåget 3:10 to Yuma där han ska ställas inför rätta. Den fattige ranchägaren Dan Evans åtar sig den riskfyllda uppgiften, för att med hjälp av pengarna kunna rädda sina ägor från att lösas in av banken. Med Wades mannar hack i häl påbörjar Evans den farliga resan mot rättvisan

Chasing Cars


Strength to walk through life


Bild: bluquote.net

May you find serenity and tranquility
in a world you may not always understand.

May the pain you have known
and the conflict you have experienced
give you the strength to walk through life
facing each new situation with courage & optimism.

Always know that there are those
whose love and understanding
will always be there even when you feel most alone.

May a kind word, a reassuring touch, and a warm smile,
be yours every day of your life.
and may you give these gifts as well as receive them.

Remember,
Those whose lives you’ve touched
and who have touched yours,
are always a part of you

Realize that what you feel you lack in one regard
you may be more than compensated for in another.
What you fell you lack in the present,
may become one of your strength in the future. 

May you find enough inner strength
to determine your own worth by yourself,
and not be dependent on another’s judgment
of your accomplishments

May you always feel loved


Attack

Attack! Även om det inte var ett nytt pass var det ett nytt steg.. för inte kan jag väl ha glömt?

Nu skall jag äta en smarrig fruktsallad och se på söndagens avsnitt av Mästarnas Mästare!

En ny värld - spännande & livrädd...

Kände av det lilla, lilla livet som växer inom mig för första gången igår. Innan har det mest varit som fjärilar i magen men nu var det mer en tydlig känsla.
Låg länge och bara njöt och kände på magen som på ena halvan var "mjuk" och andra halvan hård. Än kan inte T känna nått även om han gjorde allt för att känna han också, men tids nog...

En helt ny värld som både känns spännande samtidigt som den gör mig livrädd...

Göteborg

Ännu en dag i Göteborg, idag med Ingrid Pramling Samuelsson som föreläsare. Spännande att se någon jag läst så mycket av live! Hon såg precis ut som vilken ärtig dam som helst:)

Sprang även runt och letade mammakläder... till ingen nytta. Alla mina storlekar var som uppslukade från denna värld... Skitsamma, jag tänker att mammakläder är då inget jag kommer vilja se röken av när barnet är ute. Tids nog hittar jag nog det jag behöver...

Hittade däremot många fina klänningar både här och där, bara att inse - vi dras till varandra! Finns otroligt många fina vita "student"klänningar just nu och jag gick och kände och mindes...

Hann även klippa mig. 100 spänn för tvätt, lite massage, klipp och fön - det är perfekt för min plånbok just nu. Helt ok blev det ju också!

Solen strålade i stan och jag önskar att det var sista gången på länge som jag drog runt i "vinterjackan".

När jag kom hem tog jag vägen om Hamburgsund och hämtade upp en låda med en härlig skatt:) Min lycka!


Sushi


Lite skeptisk men jag testade - mammasushi. Gillade allt förutom den där skumma omeletten. Vad skulle den där och göra? Valde även att ta miso-soppan och blev positivt överraskad...

Sista för säsongen


Spenderar den här helgen i fjällen och gör med all sannolikhet säsongens sista skidturer.

Solen riktigt gassade och lager efter lager med kläder fick åka av. Snön droppade och i skogspartierna var marken brun av smuts. Vi hörde fåglar som kvittrade och smältvatten som forsade fram. Vid några ställen vadade vi i vatten...


Släktingar


Post från andra delar av världen. Tänk att jag fann min biologiska familj...


The Ghost Writer

The Ghost Writer omslag
Bild: lovefilm.se
Spännande, men... ja se den så förstår ni mitt men.

En framgångsrik spökskrivare blir ombedd att avsluta den brittiske före detta premiärministern Adam Langs memoarer, efter att den tidigare spökskrivaren omkommit i en tragisk olycka. Under arbetets gång tycker han se sig se tecken på att Lang är kopplad till CIA. Kan Lang ha samarbetat med USA under sin tid som premiärminister? Och blev företrädaren mördad på grund av vad han fick reda på.

RSS 2.0