Just nu

Fylls jag av en känsla av spänning. Att packa, planera och vänta, i alla fall i det här fallet, är ju grymt härligt. Nu jobb och sedan stressen in till Landvetter och sedan... ja sedan hoppas jag att vi är på G.

Njut av det som finns där just du är. Ta dig tiden att se det...

Arkiv X: I Want to Believe

DVD Film: Arkiv X: I Want to Believe

Sent igår kväll såg jag filmen... satt och väntade på att åtminstone lite läskigt skulle komma, men icke. Att kalla detta för en bra film är att ta i, men visst... helt ok. Kändes ganska typiskt för Akriv X även om det var länge, länge sedan jag såg det.

Res längre in i X-Files universum - med både långfilmen och Extended Cut-versionen som aldrig visades på biograferna! Gillian Anderson och David Duchovny är ett team igen, denna gång för arr lösa ett besynnerligt X-Filesmysterium. Mitt i ett bedrägligt lugn blir FBI-agenten Monica Bannan plötsligt bortförd. Under sökandet efter den försvunna kvinnan slår det gnistor mellan Scully och Mulder, ett sökande som visar sig tänja på gränserna för både vetenskapen och det övernaturliga. Info hämtad från discshop.se! Över 18.000 titlar i lager. Leverans nästa dag om du beställer före 16.00. Plus allt det skrämmande som finns däremellan...

Inte ens det förflutna

Inte ens det förflutna
Bild och infotext: adlibris.se

Till en början otroligt svår att komma in i, men när du väl gjort det är den som en film. En så målande beskrivning att du kan se historien utspelas framför dina ögon.

Den gamla träporten till fängelsetornet Kajsarn i Visby står på glänt. Pojken fattar flickans hand i mörkret när den fuktiga kylan slår emot dem som ett dödens eget andetag och porten slår igen. Ingen hör deras rop på hjälp. De trevar sig fram för att inte falla ned i den mörka grottan. Mellan stenarna i muren hittar Erik en skinnpåse med en karta. I den svaga ljuslågan från tändaren ser de att den är daterad 1816. Sedan den natten har de haft en hemlig överenskommelse om att en gång fara till Gotska Sandön och gräva upp vrakplundrarens skatt.
   Efter trettio år av väntan och just när en möjlighet att hämta skatten yppar sig slås allting i spillror. Strax före jul hittas Erik Hansson ihjälfrusen i sin bil på riksväg 142. Brott kan inte styrkas. I ett förvirrat sinne väcks tankar på vedergällning och död för ett förlorat liv. De som orsakat så mycket lidande och skam får inte gå ostraffade.
   Döden skriver en inbjudan. Sju kvinnor reser till Gotska Sandön på ett rehabiliteringsläger i regi av försäkringskassan. Det blir storm, all elektricitet slås ut. Få av dem kommer att återvända...
   En av dem som följt med till ön är Maria Wern, som ska vittna i en rättegång och har blivit hotad till livet. Resan visar sig vara ett ödesdigert beslut: efter ett par dagar inser hon med förfärande skärpa att de alla är omfattade av en djävulsk plan.


Ibland blir jag rädd för mig själv.

Att ibland bli lämnad ensam med sina tankar kan vara en befrielse, men ibland kan det också vara det absolut värsta som kan hända. Att ensam sitta och fundera, analyser och dra slutsatser... ja ibland blir jag riktigt rädd för mig själv.

En känsla i magen likt en hård knut, att inte veta vad man skall göra, vart man skall och kan vända sig gör mig förtvivlad.

Ett enormt tryck över hela bröstet...

Ja vem sa att det var lätt? Ett lätt konstaterande är i alla fall att det är ruggigt, otrevligt, jobbigt när det är svårt!


Amsterdam nästa!

... jupps nu är det inte många dagar kvar. På onsdag sitter vi på flyget!

Bitterfittan

Bitterfittan

Suck vad deprimerande! Här klagas det på allt och alla.... Men visst har hon rätt i att den slemmiga grannen till gynekolog är ett svin tex. Nä, hitta er nått mer med glädje.

En ful januarimorgon sitter Sara på ett plan till Teneriffa. Hon har lämnat man och barn för en veckas tankepaus. Hon har nämligen insett att hon är bitter trots att hon bara är 30 år. En riktig bitterfitta faktiskt. Det var inte meningen att det skulle bli så här, hon drömde ju bara om kärleken som alla andra. Men nu sitter hon på planet till tönt-Teneriffa och tänker på alla oförätter som någonsin begåtts mot henne. Tänker på hur lurad hon är av kärleksmyten. Den som får oss att vilja bilda familj. Tänker på alla kvinnor hon känner som liksom hon, dräneras på energi i familjehelvetet. Ett arv i rakt nedstigande led, från sin rastlösa mammas diskande eksemhänder till Saras nervösa duktighetskomplex.

Med sig på planet har hon Erica Jongs 70-talsklassiker "Rädd att flyga" och Sara läser och önskar att det var 1975 istället för 2005. För det verkar som om allt var mycket roligare på 70-talet, med allt uppror mot familjen, alla lösa förbindelser och allt knarkande.
Nu är det 2005 och Sara inser med fasa att hon längtar mer efter en hel natts sömn än efter ett vilt, knapplöst knull.

Så är jag med...

...platt TV. Kom med posten idag och nu står den på plats. Att vi valde rätt storlek, den mindre vi funderade på, gör mig mäkta glad. 46 tum hade blivit allt för stort i vårt lilla hus, den här är perfekt.

Nu ska vi stänga av den, sätta oss uppe på balkongen, njuta av havet som glittrar och dricka ett riktigt gott glas vin.

Happy Friday!

Nödvändigt ont

Att betala räkningar är verkligen allt annat än kul, men hur jag än vrider och vänder på det kommer jag inte undan. Bara att bita i det bittert sura äpplet. Något riktigt roligt har jag i alla fall att sitta och fundera kring.

Att fylla

Att fylla år är verkligen helt underbart, men ack så trött man kan bli efter en sådan här dag. Jupps nu går jag för första gången och lägger mig som 26... känns helt ok. Egentligen har jag ju firat i flera dagar i rad nu så att det är inte mer än konstigt att jag är lite trötter:)

Tack alla som grattat och uppvaktat!

I morgon väntar en ny dag med nya spännande utmaningar. Sov Gott!!

Vår!

Tvätten hänger ute för torkning och båtarna tuffar eller seglar tyst in och ut ur hamninloppet. Solen skiner och fåglarna kvittrar, äntligen är det vår.

När jag var ute och sprang i morse, ja ibland undrar jag varför jag utsätter mig, fick jag syn på ett mindre trevligt vårtecken - mördarsniglarna har kommit!!!

Nu ska jag ta min kopp kaffe och sätta mig ute och sola näsan och bara vara. Glömma att jag egentligen skulle varit i Amsterdam och njuta av att vara här just precis nu. 


Ingen påskkris bara påskris!


Ja... såhär blev det i år!

Nu blommar växterna igen!

Man skulle nästan kunna tro att jag har gröna fingar, haha! Eller kanske T!?!

Blomsterkurs

Förra veckan var jag på blomsterkurs på Kompassrosen. Gjorde detta plus ytterligare en blomstergrupp som jag sålde:) Nu ser de mest övervuxna ut... Lägg märke till tvillingpåskliljan! Kul hade jag i alla fall!Påskris

Efter att ha läst AnnaStinas blogg sprang jag till kompassrosen i Grebbestad och köpte körsbärskvistar. Kvistar som i år får bli mitt påskris. Än så länge är det mest gröna knoppar då jag haft kvistarna ståendes svalt på nätterna. Nu skall de upp i värmen och blomstra ut. Nu skall här pyntas med fjädrar...


Post

Ja, sånt här gillar jag att komma hem till! Kolla in de fantastiskt sköna fula byxorna. Ja snygga är de då rakt inte men vad gör väl det...Vi(n), en vanlig måndag..


När vi var på Teneriffa över nyår fick vi den här vinflaskan av hotellet vi bodde på. Lite som tack för att ni valde vårt ställe att slagga på. Jag och T log gott eftersom vi bokat sistaminten och då kändes vinet som en extra extra grej.

I måndags korkade vi upp och ja... inte alls illa, inte alls:)

T tyckte att vi var lite korkade som korkade på en vanlig måndag, bara sådär. Men bara sådär är vad jag gillar bäst. Det spontana skall man aldrig underskatta.

RSS 2.0