Mirakel

Mirakel

Fick mig att längta efter en segeltur på det stora blå

Under nyårsnatten sveper den värsta stormen på över hundra år in över norra Kalifornien och San Francisco. Över femtio personer omkommer och de materiella skadorna är enorma.

För grannarna Quinn Thompson och Maggie Dartman är förödelsen stor och de är båda i behov av någon som ser över skadorna på deras hus.

När Quinn anlitar snickaren Jack Adams är det för att göra husreparationer. Med tiden börjar en vänskap att spira mellan dem, en vänskap som också kommer att innefatta Maggie.

Quinn och Maggie, som inte känt varandra innan stormen, bär båda på en stor sorg och deras liv går på sparlåga. Men när Jack kommer in som en frisk fläkt i deras liv vågar de sakta börja tro på framtiden igen. Och kanske är det en framtid som innehåller kärlek ...

Dejtingleken

Dejtingleken

Fick låna den här feel-good boken av Linn. Riktigt härlig, men kanske kunde de skippat sista cd´n då det blev lite för mycket av det goda.

Paris Armstrong anar ingenting om vad som ska drabba henne. Med två vuxna barn, en man hon älskar och ett underbart hem i Connecticut är hon lycklig med sitt liv. Så när hennes man Peter en kväll avslöjar sina planer, rämnar hela hennes värld.
När hans ord tränger in i hennes medvetande kan hon först inte tro att det är sant. Han vill ha skils-mässa. Efter 24 års äktenskap tänker han lämna henne för en trettioettårig kvinna.
Ett par dagar senare har han försvunnit från deras hem. Kvar i skärvorna av deras liv försöker Paris föreställa sig hur hon ska klara av att fortsätta, utan Peter.
Först kommer tårarna, sedan ilskan och sorgen. Så börjar välmenande vänner sina pinsamma försök att para ihop henne med män, som alla bleknar i jämförelse med Peter.
Slutligen inser Paris att något drastiskt måste göras, om hon ska kunna börja leva igen

Just nu


Vacker solnedgågng, tror aldrig jag kan tröttna!

Sköna Söndag

Det stormar och blåser och emellanåt lyckas solen titta fram. Har haft ytterligare en slappardag, ja detta blev en slapparhelg vilket varit så skönt. Igår somnade jag i soffan i två timmar mitt på dagen vilket inte är likt mig. Veckans jobb har tagit på krafterna även om det varit roligt.

På kvällen tog vi bilen till Hamburgsund och hälsade på familjen Wiman-Hedin. T startade upp sin dator, ett fotoprogram, och vi fick oss många härliga skratt då våra ansikten förvrängdes på en mängd olika sätt. När barnenes ansiktens förändrades såg de ibland nästan läskiga ut!

Idag var jag på möte på Hälsan inför dansen jag ska vara med och hålla i under hösten/vintern. Detta skall verkligen bli spännande, att ge sig in i något helt nytt! Jag tror i alla fall att det kommer bli bra när jag får lite mer "kött på benen"

Petra från Lerum tittade spontan förbi med dotter och vänner. Härligt att ses igen och höra vad som händer på platsen jag för nu drygt ett år sedan lämnade...

Nu ska jag kura ihop mig och titta på en avsnitt av Ugly Betty!


Lördag

Startade dagen med ett spinningpass. Kändes verkligen att det var länge sedan jag körde spinning. Låg runt 75-90% av maxpulsen. Att cykla/träna med pulsklocka är verkligen något att rekommendera om man ger det lite tid att lära sig!

I övrigt ska jag inte göra nått idag utan bara vara. Riktigt skönt!

Leo

DVD Film: Leo

Märklig film, men bra och otäck! Jag tror sällan att hämnd löser problem om inte just för stunden/minuten...

Josef Fares film "Leo" är en tät och thrillerbetonad film, en ganska våldsam och allvarlig film om oprovocerat våld. Leo firar sin 30-årsdag. Omgiven av familj och vänner skålar han för framtiden. Men när festen är slut och Leo och hans flickvän vandrar hemåt, händer något som för alltid ska förändra deras liv.

Helt fantastisk!

Tittade just på den helt fantastiska solnedgången som var! Solen var verkligen som ett brinnande klot i ett flammande hav. Mäktigt att se medan blixtarna slår ned längre bort.

Nu sitter jag och tittar på de underbara blommorna jag fick idag! Så tack snälla!


Ett för mig stort beslut

I slutet av förra året bestämde sig Någon, som jag väljer att inte lämna ut här, för att söka sina rötter. Denne Någon hade träffat en person som kunde hjälpa till med hur man kunde gå till väga, vad man behövde göra och med hjälpa av den här personen kunde sökandet sätta igång relativt omgående.

Denna Någon har under lång tid funderat kring just detta att söka upp sina rötter medan jag å andra sidan aldrig har känt någon längtan att göra det. När situationer runt mig kretsat kring detta har jag alltid avslagit det och tänkt att detta är inget för mig.

Men när nu Någon frågar mig om jag också ville vara med på den här resan då denne redan bestämt sig ställs alla mina tidigare beslut på prov.

Jag tror helt ärligt inte att jag någonsin kommer ta tag i en sådan här sak och börja söka på egen hand. Skall jag söka är det nu jag bör göra det, nu när allt redan är färdigt för att sätta igång.

Många tankar fram och tillbaka, men tillslut tog jag beslutet att följa med på det här "äventyret" Kanske kunde jag faktiskt hitta någon, i alla fall få reda på vad som hänt sedan jag lämnade dem. Kanske skulle detta faktiskt kunna vara något jag ville.

Jag sa till Någon att jag var med, betalade in en summa och sökandet satte igång.

En ny kategori - ett nytt steg

Jag har valt att här på bloggen skriva av mig om de tankar som just nu fyller mig... För någon har jag säkert berättat, men av många anledningar känner jag mig inte bekväm i att prata om det. Funderingar och frågor, svar och gissningar får därför samlas här!

Jag har nu valt att göra en ny kategori för just detta...Söka Rötter och jag ser på framtiden med spänning.


Är igång

Slut på semestern, tillbaka till vardagen och allt vad det innebär. Precis som förra året ser jag fram emot hösten, jag trivs så otroligt bra på mitt jobb att det för det mesta är en fröjd att gå dit... åh vad skönt det är att känna så!

Igår hade vi planeringsdag, alla förskolor och i dag har vi haft mjukstartat. Imorgon börjar alla mina små och det skall bli riktigt, riktigt spännande.

Fick idag även träffa vår blivande lärarassistent! Tror att detta kan bli riktigt bra.

Madonna och U2

Vilka helt fantastiska konserter jag haft möjlighet att gå på i sommar! Att musik kan och är så magiskt bra.


U2 skulle jag vilja se och höra igen och igen. Vilken scen de byggt upp. Bara att vara på Ullevi denna kväll och se bygget var sensationellt Tänk, ett gäng gamla gubbar som står rakt upp och ner och bara gör sin grej... tänk att det kan bli så fenomenaliskt bra!!

Madonna gjorde ett bra jobb hon också, men kanske hade jag för höga förväntningar. Till skillnad från U2 var Madonnas konsert en riktig show, vilken mega stark kvinna hon är.. säkert både fysiskt och psykiskt. Trots allt bra hon gjorde kändes det som om mycket gick på rutin och själva känslan infann sig nog inte riktigt hos publiken... Saknade extranumret och var helt paff då Ullevi lystets upp och det var dags att gå hem.
Under båda dessa helger hade jag möjlighet att gå i affärer och shoppa loss... Gjorde jag det? Nope, en sjal belv det, men jag är lika gald för det.. sparade jag de slantarna.


Bilder från U2 ligger fortfarande på telefonen.

Sammanträffande?!?

Söker på ett telefonnummer och upptäcker till min förvåning att det kommer från Tumba... och inte ifrån vilket ställe som helst. Är detta ett sammanträffande? Tänker på boken jag just läste som utspelas i just Tumba.

Hypnotisören

Hypnotisören

Spännande och jag undrar hur jävligt det egentligen får lov att vara!

I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.

Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.

Hypnotisören av Lars Kepler är den första kriminalromanen i en planerad serie.
Aldrig tidigare har en svensk roman sålts till utlandet med en sådan framgång redan innan den publicerats i Sverige.

Sista dagen på semestern!

Sol, sol så långt ögat kan nå - härligt!

Vaknade med en otrevlig huvudvärk, nej inte baksmälla, men nu efter några glas vatten är det genast bättre.När är det förresten trevligt med huvudvärk:)?? 

Igår var det trädgårdsfix i görningen. Klippa häcken, plantera det nyinköpta bollkrysset, slänga gamla blommor och klippa gräset. Varmt och svettigt var det, men så fint det blev.

Vi tog Harrybåten ut på havet. Snurrade runt och letade efter någon lämplig plats att lägga till men över allt låg det båtar. Man blir bortskämd när man bor så här och vill nästan ha en egen ö för maximal tillfredsställelse.. Vi åkte ut till väderöfjorden och vid Vedholmen hittade vi en tom vik. Även om vi inte blev ensamma på ön kändes det så, förutom när en vältränad kille körde ett joggingpass runt hela ön...

Vi åt mat, läste, T badade... inte jag och bara var. På vägen hem slängde vi i dörjerna men fick inget napp. Har varit dåligt med makrill i sommar... om man inte gett sig ut vid tidig morgon och åkt lååångt ut. Vi har fått en stor men ingen igår.

Lennart ringde, sa att vi kunde komma till Hamburgsund och dricka vin och det fanns korv till oss. Vi åkte genom sundet, stannade en stund och tog båten tillbaka till Fjällbacka då natten kommit.

Helt svart var det, vi letade efter knappen att slå på nattljuset till Gps´n... hittade den efter en stund. Jag körde och T höll utkik ute i kylan efter båtar och annat som kunde ligga i vägen. Månen lyste starkt, tyvärr inte åt det hållet vi skulle... natten var magisk.

Snart ska vi ut på havet igen, sista dagen på semestern!


Härliga Sol!

Äntligen, äntligen har solen hittat till oss. I morse runt 06.30 var havet helt stilla och öarna speglades på ett helt magiskt sätt i havet. Jag stod länge och bara tittade ut, försökte att undvika att tänka på att fönstren är helt saltbeläggda.

Som jag har längtat på detta väder, nu minns jag återigen varför jag valt att bo precis just här:)

Efter ett härligt gympa pass på badholmen med en glad inspiratör som jag inte minns namnet på väntar nu frulle.

Har lite saker att göra idag, roliga saker, men ändå känner jag en lite stress... Vill ju ut på havet, men med god planering ska vi nog hinna med det också. Först en tur in till Uddevalla.

Träning

Det där med träningen kommer och går... oftast nu för tiden känns det som om det går. Det går mest inte alls. Varför är det så svårt och tradigt att komma igång igen? Att ligga kvar i den varma sängen lockar mer än att gå ner på en lerig gräsmatta i ett lätt duggreng...

elva minuter

Elva minuter

Fick låna en cd bok av Linn. Hon förvarnade mig om en del, många delar, av intima detaljer. Aldrig kunde jag väl ana att det skulle bli så intimt.... En gripande bok, Coelho är fantastisk, men den här gången blir det bara för mycket av det goda:)

CD-bok
Uppläsare: Stefan Sauk
Innehåller: 7 CD
Speltid: cirka 8 timmar

"Mitt mål är att förstå kärleken", skriver Maria, huvudpersonen i Paulo Coelhos nya roman, i början av sin dagbok. Elva minuter är berättelsen om Maria, en ung flicka från en Brasiliansk by, som efter att ha mött en schweisisk teaterdirektör låter sig förföras av längtan efter ett bättre liv. Hon flyttar till Genève, där hon drömmer om att finna berömmelse och rikedom, men slutar som gatuprostituerad.

RSS 2.0