Släcker ner för denna gång


Vinter i FjällbackaVitt


Granen

Funderade en sekund på om det skulle bli nån gran i år, men sekunden blev kort och snart stod den där. Dock nerbantad med julpynt... jo det skall ju ner också.


Slumdog Millionaire

DVD Film: Slumdog Millionaire
Bild & Text: lovefilm.se

Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska tv-versionen av"Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, ska veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga föratt förklara hur han kunnat känna till alla svar. För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans liv på gatorna tillsammans med sin bror, om människorna som korsat hans väg och, inte minst, historien om Latika, flickan han älskat och förlorat. I varje del av hans berättelse finns nyckeln till svaret på frågan han besvarat.

Elsas Mode

Elsas mode : 1:a boken
Bild & Tex: lovefilm.se

Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter.

Så inom kort ger hon sig av igen - till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg.

Men Elsa är inte vem som helst - hon har sina superkrafter. Sina Dumbo-öron som snabbt suger i sig all information om vad som gäller i Stockholms innevärld. Ett i det närmaste fotografiskt minne vad det gäller kändisoutfits. Och en osviklig känsla för hur man hittar nästa trend innan den ens kommit ut i butikerna.

Så en ensam kväll får Elsa en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir foten i dörröppningen - plötsligt befinner sig Elsa i en värld hon alltid drömt om. Hon blir en del av Stockholms glamourösa modecirkus, får vip-inbjudningar till butiksevent, går ut på klubbarna kring Stureplan, och dras med ut till överklassens fester i skärgården.

Samtidigt som Elsa klättrar på Bloggtoppen och blir en maktfaktor i Stockholms modevärld är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och oftast snackar lite väl mycket om sig själv.

Och så är ju Elsa galen i snygga killar. Och den hon allra helst vill ha är superheta Hugo - Sveriges mest framgångsrika modedesigner. Den absoluta drömkillen som skjutsar runt henne i sin BMW x5 och tar henne på dejt till Paris. Men som även kan låta bli att höra av sig på en vecka. Och helst inte vill presentera Elsa för sina barndomskompisar från Djursholm. Är Hugo kanske trots allt lite för bra för att vara sann? Och vad ska hända när New York-pojkvännen Chris kommer till stan?

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.

Ett vitt täcke

Fjällbacka ligger under ett vitt täcke av snö. Trädens grenar är nertyngda och fåglar flyger i en desperat kamp efter föda.

Äntligen har snön kommit och lagt sig. Himlen är grå men havet är än mer grått.

Allt är alldeles tyst... och stilla.
En God sådan

Hoppas på att många haft en härlig jul. Jag var hemma hos mamma och pappa en sväng, åkte till Hamburgsund och tillsammans med min numera stora jul firade vi allihop tillsammans. Åt massa god mat och sjöng, dansade skrattade och hade det precis så som man bör ha det på jul.

I år hade vi bestämt oss för att dra ner på julklapparna, vilket alla lyckades hålla. Ovanligt - absolut men så himla bra!

God Jul!

Julkonsert 2009

  • lördag kväll
  • lisebergshallen
  •  1200 förväntansfulla i publiken
  •  tre S och ett ess
  • en stämmning somär på topp

                    

Bäst: När Måns och Shirley sjunger Kents låt Sverige
Sämst: Damens som satt brevid mig och stank sprit och luktade abel kadabel ur munnen!


Brittany Murphy död?

jag loggar in mig på Blogg.se sidan och möts av rubriken... kan detta stämma? Klickar mig vidare in på aftonbladets hemsida och hittar detta. Jag ryser och tänker över hur oväntat livet kan te sig, både på kort och gott... En 32 årig kvinna har försvunnit...

Strålande sol!

Solen lyser över ett vackert vitt Fällbacka. Det är ett härligt vinterlandskap utanför fönstren. Jag har suttit och kollat igen bilderna från gårdagens personalfest på Grebys och snart är det dags att göra sig redo för stor stan. Om bilen funkar ska jag till gbg och möte upp Sofia. Vi skall planera inför vår kommande Kinatripp och lyssna på julmusik framförd av Sanna, Sonja, Shirley och Måns. Ska bli riktigt mysigt!

Gäller att klä sig varmt då man skall ut idag. Här i Fjällbacka är det KALLT!

Vid Majorna


Göteborg i snö och julbelysning


Nordstan


Live to win : låtarna som skrev mitt liv

Live to win : låtarna som skrev mitt liv
Bild & Text: Lovefilm.se

Med mer än 100 miljoner sålda album med artister som Céline Dion, Britney Spears och Bon Jovi, det egna tv-programmet Made in Sweden och som jurymedlem i Idol 2008 och 2009 är Andreas Carlsson en gigant i musikbranschen.

Redan som nittonåring fick Andreas Carlsson sitt eget skivkontrakt. Men karriären som artisten Andres tog aldrig fart och i stället bjöds Andreas in som låtskrivare av legenden Denniz Pop till den världsberömda Cheironstudion, vars betydelse och säregna sound senare kommit att jämföras med Motown under 60-talet och ABBA under 70-talet. Här skapades hits i långa banor och de var med om att skapa artister som Britney Spears, Backstreet Boys och Westlife.

När Cheiron stängdes ner efter Denniz Pops tragiska bortgång, gick Andreas - med hits som I'm Alive med Céline Dion och I Want It That Way med Backstreet Boys i ryggen - vidare till egna utmaningar som så småningom ledde honom till USA och Los Angeles. Efter att ha jobbat i många år med några av musikbranschens stora legendarer - till exempel Bon Jovi, Kiss och Desmond Child - återvände Andreas för en tid sedan till Sverige för att medverka i Idol som jurymedlem, något han kommer att ägna även hösten åt. 2008 års Idol-jury blev på många sätt populärare än själva deltagarna, och de har fortsatt med att göra sin egen tv-serie Made in Sweden. Idol 2009 har dragit fler sökande och förväntas få större publik än någonsin, och sätter igång i början av september för att hålla igång ända fram till jul.

I Live to win - Låtarna som skrev mitt liv berättar Andreas på ett högst personligt och osminkat sätt om livet och dess toppar och svackor, den osvikliga kärleken till musiken och skapandet, och om människorna i hans liv. Vi möter alla från Britney Spears och Gene Simmons, till hans livs mentorer och den stora kärleken - sonen.

Torsdag Morgon

Det är fortfarande mörkt ute. Kallt och vitt, härligt att snön lagt sig! Idag skall vi ha julmiddag på jobbet och äta kalkon, en riktigt högtidlig dag för oss som jobbar här och alla barn, härligt!

På kvällen är det personalfest på Hälsan, borde nog kolla upp när vi skall starta:)

Hoppas du också får en fin dag!

Jag, vi, vann!

Jag deltog i en tävling ikväll... om en julstjärna med motiv ifrån "de brokiga" Om jag vann tävlingen skulle jag ge stjärnan till alla mina barn och tänka sig: jag tillsammans med "mina barn" vann!

Tack snälla Engla!  

The Ugly Truth

DVD Film: The Ugly Truth
Bild & Text: lovefilm.se

För att få hjälp med sitt trassliga privatliv, ber en tv-producent om hjälp från en av reportrarna på tv-programmet, en riktig mansgris. Hon får genomgå en mängd olika test för att bevisa hans teorier om förhållanden och äkta kärlek. Hans smarta prov visar sig dock få oväntade resultat.

The Blind Side

DVD Film: The Blind Side
Bild & Text: lovefilm.se

Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afro-amerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.

Stenhuggaren

Har varit på premiären av filmatiseringen av Läckbergs tredje bok. Den kommer att visas på SVT nu i juldagarna! Annorlunda att se film i en kyrka:)
DVD Film: Stenhuggaren

Bild & Text: lovefilm.se

Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tian är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka... Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.


Armlös, benlös men inte hopplös

Armlös, benlös men inte hopplös
Bild & Text adlibris.se

Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han föddes armlös och benlös för drygt fyrtio år sedan. Följ hans väg från barndomens kamp mot rådande fördomar fram till hans liv idag som egen företagare och trebarnsfar.

I boken beskriver Mikael vad som fört honom framåt i livet. Genom hans mycket personliga berättelse får vi en inblick i betydelsen av drivkraft, aktiva val och eget ansvar för att uppnå det mål han satte upp för över 40 år sedan. Mikaels dröm var ett självständigt liv. En målsättning som under åren utvecklades till att allt mer innefatta ett liv utifrån hans fulla potential, att leva fullt ut. Idag har han nått sitt mål. Mikael lever sin dröm och vi får i boken veta hur det gick till.

Hur kan man, utan armar och ben, ta sig fram i livet på det sätt som Mikael gör? Han berättar om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar och hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Med en vinnande attityd tar han sig fram i livet. Denna attityd och Mikaels smittande leende räddade en gång livet på en djupt deprimerad människa som var på väg att ta sitt liv.

Mikael beskriver sina egna upplevelser kring att välja livet. "Jag skapar min egen verklighet och är ansvarig för vad som händer mig i livet. Det är tankens kraft som avgör om jag väljer livet eller inte." Han är medveten om att för en del kan detta uppfattas som provocerande, men när Mikael säger det får orden en annan innebörd.


Tävling

Är med om tävlar om en inbjudan till Voddler genom den här sidan!

Guys and Dolls

var jag på igår. Mäktigt vad de på operan kan göra för att skapa en magisk känsla på scenen. Scenografin är magnifik! Musikalen var bra, inte det bästa jag sett, men bra! Många skratt blev det.


Hallonbåtsflyktingen

Hallonbåtsflyktingen
Bild & Text: adlibris.se

Mikko Virtanen har ett problem. Han vill inte längre vara finsk. Han vill inte vara den där tysta och grubblande typen med ångestkänslor och dåligt självförtroende.

Istället vill han vara svensk! Efter vissa inledande svårigheter går det vägen. Mikko blir Mikael Andersson, en vältalig äkta man och familjefar från Göteborg. Priset blir högt, men vad gör man inte för att få leva i världens bästa land?

Hallonbåtsflyktingen är en roman fylld av humor och en hyllning till Sverige men samtidigt en ironisk blinkning från vårt grannland i öster.

Johan Falk - De Fredlösa

DVD Film: Johan Falk - De Fredlösa
Bild & Text: lovefilm.se

När en kvinnlig åklagare som driver ett mål mot ett av landets farligaste MC-gäng utsätts för ett sprängattentat, växer mediakarusellen och polisen anklagas nu mer kritiskt än någonsin för att inte rå på den organiserade brottsligheten. Men polisen är mer aktiv än vad media kan ana. Polisledningen ger order till den enhet som har som sin enda uppgift att arbeta mot den tyngsta organiserade brottsligheten – Gruppen för Särskilda Insatser – att sätta in alla tillbuds stående medel. Men mardrömmen är ett faktum när det kommer fram att attentatet har sitt ursprung i just de metoder som polisledningen sanktionerat, och fler attentat är på gång...

Sol

Det är sol ute och i frosten gnistrar den som kristaller. Det är kallt men så friskt. Jag tar djupa andetag, försöker vara ute mycket och undvika att tänka på huvudet som spränger.

Jag saknar mina skinnhandskar som jag endast hann bära en gång innan en försvann spårlöst. Jag har glömt telefonen hemma och mycket är ganska krångligt just nu... samtidigt känns allt plötsligt så ljust, äntligen.

Tack solen som hjälper mig att lysa upp min tillvaro.

Bekantas bekanta

Bekantas bekanta
Bild & Text: adlibris.se

Välkommen till 90-talet! Läs en roman om blodsband och röda mattor, klubbkids och konstnärssjälar, wannabes, såpaskådisar, stylister och mediehoror.

Camilla är drygt 30 och före detta fotomodell. Det är 1990-tal i Stockholm och hon har inga pengar, ingen karriär och ingen trygghet. Men hon har en plan. Hon ska få tillbaka mannen som hon en gång svek och hon ska förverkliga sin dröm om att bli popstjärna.

Främsta hindret på Camillas väg heter Lilly, en ung tjej från landet som just flyttat till Stockholm för att bli känd. Till varje pris.

Mellan dem står Daniel - Camillas bäste vän och Lillys bror - en överviktig drag-queen som tvingas inse att hans egen syster inte längre är den blyga och tystlåtna flicka han växte upp med.


RSS 2.0