Something Borrowed

När Rachel White firar sin trettionde födelsedag kan hon inte undgå känslan av att hennes liv inte blivit som hon tänkt sig. Visst har hon ett bra jobb på en prestigefull advokatbyrå på Manhattan, men hon jobbar mycket och hennes chef är en riktig tyrann. Och visst har hon sin bästa väninna, den vackra och sprudlande Darcy, men att se Darcy flörta med sin pojkvän blir bara en påminnelse om att Rachel själv som vanligt kommer att få gå hem ensam från festen.

Fast den här gången blir det inte så ... Följande morgon vaknar Rachel upp intill Dex, den gamla studentkompisen från juridikkursen - och Darcys pojkvän och blivande äkta man! Hur kunde de låta detta hända? De försöker lägga händelsen bakom sig men när bröllopet närmar sig inser Rachel att det kanske inte var något misstag trots allt. Och Darcy kanske inte är den vän Rachel alltid trott...

2 månader och skorv?!?


Är ditt barn också ett av de 40% som får skorv? Visst går det bort av sig själv, men det finns också sätt att hjälpa skorven bort snabbare. Den här salvan från apoteket tex!


Vi var så "glada" att Nellie fått så fin hud. Inga prickar, torr hud, skorv eller flammor så långt våra ögon kunde nå. Men så gick tiden och plötsligt började hon få torr hud vilket jag tror beror på årstiden då jag själv alltid blir torr vid den här säsongen. Tänkte att Nellie säkert fått min trista hy...

Sedan, helt plötsligt, började hon få skorv! Skorv som är vanligt att spädbarn får i hårbotten och i ögonbrynen. Det brukar också kallas mjölkskorv. Det ser ut som feta, lite gulaktiga fjäll som kan likna mjäll. Oftast är det under sina första månader som barnet får skorv och man vet inte vad det beror på. Det går bort av sig själv, men det kan ta tid...

Många sa till oss att det går bort av sig själv men ville vi kunde vi ta lite barnolja och smörja in på hennes huvud. Testade detta, men tyckte inte att det hjälpte. Snarare uppstod en illa lukt - ja det luktade i stil med mögleost... och Nellie verkade tycka att det kliade för hon gnuggade sitt lilla huvud så att hon fick små tovar i bakhuvudet.

Så blev jag tipsade om den här oljan son innehåller bragoolja. En salva som man smörjer in 3 ggr per dag i 8 dagar och som verkligen ger resultat!! Skorven, den illa lukten, kliet försvinner snabbt! Nellie och hennes föräldrar är väldigt nöjda! Och med detta "sagt" åker vi nu på 2 månaders koll hos doktorn i Tanum.

Modevisning


Ett av mina senare köp, en svart värmande poncho. Köpte den då Mistral hade modevisning för några veckor sedan.

Ikväll är det dags igen, men den här gången i Gunnars galleria i Hamburgsund. Sist köpte jag den här svarta kreationen och i butiken minns jag att jag funderade på om jag verkligen kunde ha poncho´s? För mig som är liten på jorden blir det lätt att man ser "hobbit" liknande ut i detta plagg, liten och satt på ett inte allt för smikrande vis. Men oj vad jag gillar den! Varm och skön för en frusen själ som mig. Tyvärr fastnade jag i ytterdörren här hemma (handdtaget) sist jag använde den och rev upp några maskor...

Minus för plagget är väl att det är svårt att bära under jackor. Det blir på något sätt alldeles för mycket av allt för att få plats.

Förra gången var det Emma som lockade med mig, den här gången är det Angelica och det blir säkert lika bra ikväll som det var här i Fjällbacka.

Fira!


1:a advent

God Morgon första advent

Gravid!

Bild: posh24.se
Läser att bloggaren och konstnären Carolina väntar sitt första barn med sin Alexander! Åh vilken lycka och underbar framtid de väntar!

Julmarknad och Namnkalas


Förberedelser inför årets julmarknad här i Fjällbacka.

Det stormar och regnet hänger i luften, men ändå jobbas det på och jag hoppas att folk orkar ta sig ner till torget lite senare idag. Själv åker jag till havsbadet där namnkalas för Tova stundar.Anknytning

Häftigt, mäktigt och spännande!

Änglagård tredje gången gillt

Seg till en början, men det tog sig i slutet. Tredje gången gillt...

Nellie 8 veckor

Kan det verkligen vara sant? Att Nellie redan blivit 8 veckor gammal, att jag varit hemma i 8 veckor, att vi varit föräldrar till denna skatt i hela 8 veckor???

Tiden rusar fram och jag hinner knappt fatta att dagen startat innan den är över. Vi njuter av nuet samtidigt som jag ser ljust på framtiden med en större tjej här hemma.

Nu är Nellie vaken allt mer på dagarna, även om hon fortfarande sover en hel del. Hennes blick är stadig och följsam och hon verkar se på ett allt längre avstånd. Igår satt hon och T och pratade med varandra i nästan en timme. Nellie gurlade på och T svarade genom att härma hennes ljud, det var en fröjd att se och höra.

Det är underbart att få höra hennes röst! Vid skötbordet hänger en mobil med färgglada fiskar och är hon ledsen brukar vi bära upp henne dit. Då blir hon genast på humör och pratar och gurglar med sina kompisar och man kan bara önska att man förstod vad hon sa till dem...

Hon har hittat sina händer, åh jisses vad hon käkar på dem! Tummen verkar vara favoritfingret då inte hela handen i munnen och hon har återigen börjat suga på tummen. De första timmarna i Nellies liv, då T var ensam med henne när jag låg på uppvakning, sög hon på sin lilla tumme med pekfingret över näsan.

Starkare och starkare blir hon för varje dag. Huvudet är ännu inte helt stabilt men hon kämpar. När hon ligger på mage vrider hon huvudet lätt åt båda håll. Bäst gillar hon att bli buren framåtvänd och i veckan plockade vi fram babyselen som hon provsatt för första gången. Även då ville hon sitta framåtvänd trots att hon inte kan hålla huvudet - lilla tjejen.

Sömn fungerar bra, men vi har börjat lura på hur vi skall ändra hennes vanor så att hon somnar innan 23-24 som hon gör nu... Hon sover från 23-24 och vaknar vid 06-07 för att äta en slutt och sedan sova i vår säng till 09.30-10. Amningen fungerar fortfarande bra, men vi har märkt att hon verkar mer hungrig på kvällarna... som att hon inte får i sig tillräckligt. En stress för mig att inte "kunna ge henne" tillräckligt så igår gav vi henne för första gången lite ersättning på kvällen som hon verkade gilla.

Och sen det där med bajset... ja läs inte om du inte vill. Det var en orolg mamam som ringde till sjukvårdsupplysningen i fredags (BVC hade stängt) eftersom Nellie inte bajsat på över 3 dagar. Men de lugnade mig med att upplysa om att kissar barnet gör det inte om det inte bajsar på 1 vecka. Och så verkar det vara nu ett tag... ingen bajs på tre dagar, sedan nån bajsblöja för att sedan inte bajsa på flera dagar igen...

Själv mår jag fint! I går var jag på efterkontroll och vi öppnade kuvertet där min barnmorska och jag skrivit ned vad vi trodde könet på barnet i min mage hade. Båda hade skrivit flicka... Jag minns dagen då vi skrev lapparna. Jag trodde att det var en pojke, men ville att det skulle vara en flicka och skrev därför min "önskan" Mimmi, min BM, gick på magkänsla sa hon och att hon inte alls trodde på allt skrock som finns.

Hur som helst - i magen bodde Nellie. Det finaste jag kunde tänka!!

Skogens guld


Inte varje dag i November man hittar kantareller då man är ute och går.

Drog med mig vagn med barn i, ut i skog och mark för att samla ihop rekvisita till adventspysslet här hemma. Vet inte vad jag tänkte på då jag valde väg hem. Blött och lerigt var det, samt hur mycket rötter i stigen som helst vilket gjorde det smått omöjligt att ta sig fram med barnvagn. Kände mig lite stressad för att inte komma ut ur skogens mörker innan kvällen ramlade på och slet med oanade krafter fram mig och vagn.

Men innan jag kom ut på asfalterad väg fann jag skogens guld... inte mycket men ändå mer än vad jag trodde man kunde finna i slutet av november - snart första advent.

Ny vecka!

Njuter av ett november utan snö. Med en temperatur på ca 10 grader ute känns det riktigt skönt, i solen kan man till och med värma sina kinder. Och dimman, den magiska dimman, ja den är vacker.

1 vecka kvar

En vecka kvar tills första advent!

November regn...


Ikväll när vi kom hem ifrån en shoppingtur kom jag att tänka på den här låten då regnet öste ner...
(Inte nog med att N sov hela natten, idag somnade hon 12 och sov sig igen hela torpbesöket. Vaknade då vi parkerade bilen i Hamburgsund 17.40. Nu får vi bara hoppas att hon kan sova nått i natt efter den här sovardagen...)

Bortskämda?

Vackra blommor som vi fått av Jan, Janette och Mary. Sprider glädje och behaglig doft!

Vår lilla tjej sov från 10.50-08-45 utan att vakna en endaste gång. Det är två lyckligt utsövda föräldrar som vaknar upp till den här lördagen. Har varit trött i veckan så detta behövdes! Nellie har under alla sina veckor sovit bra, men den senaste veckan "bara" sovit 6-7 timmar i sträck under nätterna... ja vi är bortskämda.

Planen för dagen var att åka på en längre shoppingtur, men Nellie är snuvig och lite rosslig så vi väljer att inte sätta henne i bilen i flera timmar utan tar en oss till Torp istället. Ny telefon skall bland annat beställas, till T´s stora glädje.

Stora och Små

bluquote.net

The Other Woman


Oscarsbelönade Natalie Portman spelar huvudrollen som en unga juristen Emilia i detta varma, romantiska och gripande drama. När hon träffar byråns lite äldre delägare Jack känns det som alla pusselbitar faller på plats. Snart är hon gift, gravid och på väg mot det perfekta livet - när något som sker som ändrar allt.

Nellie 7 veckor


Nellie fick dockor av sin farmor. En krypdocka som föreställer Nellie när hon är liten - ljus och blåögd, en större docka som föreställer henne när hon blir äldre - mörkare och kanske brunögd.


Plötsligt har det förvandlats en liten människa med egna uttryck och miner, Nellie är inte längre en nyfödd liten bebis utan en "stor" tjej med sitt egna alldeles speciella sätt. Hon vill bli buren framåt så att hon kan se och vara med. Håller huvudet mer stadigt och kan med hjälp av stöd sitta själv. 
Hon blir mer och mer uppmärksam på vad man säger och gör för varje dag som går. Nu kommer det ofta små ljud och hon pratar och skrattar med hela kroppen. En glad nöjd tjej gör en glad mamma och pappa!

Själv mår jag utmärkt och stärks i rollen som mamma för var dag som går. Jag börjar lära mig hennes ljud och vet ofta, långt ifrån alltid, vad hon vill/inte vill. Jag försöker boka upp oss på lagom mycket aktiviteter för att förgylla vardagen samtidigt som vi hittar någon form av rutiner.

Det är fascinerande hur denna lilla person kan få ett helt sällskap att stanna upp och all fokus riktas mot henne. Hur hon kan få den mest sorgsna människa att spricka upp i ett leende gör mig helt lycklig.

Frosta av!


Hur ofta frostar du av frysen? Vi har aldrig gjort det under tiden då vi bott här men nu var det dags! Kanske kan vi laga det där som gått sönder högst upp och åter få en fungeande låda...

I morse då jag kom ner i köket var det - kallt. Tittade ut och trodde först att det snöat men insåg snabbt att det var frost. Termometern visade på minusgrader och inne var det som sagt ganska kyligt. Drog åt morgonrocken och stoppade ner fötterna i ett par tofflor. Glad och nöjd över att få mysa runt hemma.

Funderade en kort stund över om jag var redo för kyla och vinter, men vem kan välja? Det blir var det är och någon resa till varmare breddgrader är inte aktuellt för min del inom den närmsta framtiden för min del... även om jag så önskat.

Mamma var vägen om för att prova om byxorna hon håller på att sticka till Nellie skulle passa. Igår blev tröjan hon gjort klar och jag tror att det kommer bli en ursöt dress på en ursöt liten tjej. Tänk vilket jobb hon lägger på dessa små plagg min mamma...

Om en stund får vi, jag och Nellie, besök här hemma och promenad samt lunch står på dagens schema. Inte allt för betungande utan bara trevligt, att vara mammaledig är verkligen inte dumt!

Måndag och ny vecka!

Jag försöker lära mig att gilla mörk choklad och den här ÄLSKADE jag. Köpte därför med mig den här limited edition smaken Winter Caramel och hoppades på ännu en smakupplevesle... helt ok, men långt ifrån löjligt god.

Här startar vi den här veckan med ett besök på BVC.

Nästa gång jag är i Paris

diptyque boutique

Bild: diptyqueparis.com
...ja då bara måste jag besöka någon av Diptyques butiker!

All Good Things

Bild: lovefilm.se

David Marks hade allt - kärlek, rikedom och en lovande karriär som arvtagare inom New Yorks främsta fastighetsfamilj. När han träffar Katie, en studerande från arbetarklassen, bestämmer de sig för att flytta ut på landsbygden och lämna karriären bakom sig. Då Katie försvinner spårlöst uppdagas en skrämmande sanning och familjens mörka hemligheter kommer upp till ytan. Filmen är inspirerad av verkliga händelser från 1971 till 2003 kring ett av New Yorks mest spektakulära kriminalfall.


11-11-11

insp-899dcd19aa912e5d8cdc45a034bac4ff_h

Med dessa ord önskar jag en trevlig fredag och snart tar jag med mig min familj för en helg i Göteborg med massa skoj på schemat. Nellies första tur i storstan.

 

Nellie har sovit hela förmiddagen så jag har hunnit baka bröd, förbereda dagens luch och packa inför vå helg i Göteborg. Inte nog med att man skall packa för sig själv, nu har vi även en liten tjej som behöver kläder, vagn och blöjor med sig.

I morgon skall jag till operan och se den här musikalen med mina kollegor och jag har hört mycket gott om föreställningen. Om Nellie tillåter följer jag även med ut och äter, annars blir det lördagsmys med lilla familjen.

I eftermiddag skall vi hälsa på T´s farmor och George och ikväll skall vi på middag hos syster yster. Hoppas också få tid att besöka några butiker och njuta av stadstempot, åh vad jag glädjer mig! Men visst kan man fråga sig varför helgen är så kort?

 


What a day


Det är inte bara Nellie som får presenter i dessa dagar, även jag och T. Efter idag skulle jag kanske behöva hälla upp en kall öl och chilla i soffan, ta igen mig. Jag är helt slut...

Har kännt mig lite ensam de senaste dagarna. Den första tiden med Nellie har varit alldeles fantastisk då vi lärt känna varandra, men nu kände i alla fall jag att jag behövde nått mer, någon mer vuxen. Pratade med Lisa på BVC som tipsade mig om att åka till baby cafet i Tanumshede. En plats för mammor med sina barn 0-1 år att samlas på, prata och fika. Förra veckan trodde jag att det var stängt (höstlov) men om jag läst mer noggrant på deras hemsida hade jag sett att det varit öppet.

Ok, men idag åkte vi dit. N sov när vi kom dit och när hon sedan vaknade var hon hungrig. Pratade med några mammor, bland annat Lina från samma föräldragrupp som mig och T och hon hade fått en liten Elmer. Hann äta lite soppa medan N sov i min famn. Hon sov ganska mycket...

Klockan ett skulle det vara "föreläsning" om matstarten för spädbarn och jag valde att stanna. Nog för att det kommer dröja ett tag innan N kan smaka på vanlig mat men nått kunde jag väl lära ändå. Knappt hade kvinnan från Hushållningssällskapet startat innan N började skrika. Ja, hon grät inte eller gnydde som de andra barnen - hon skrek. Fick resa mig upp och gå omkring med henne tills hon slutade skrika, ammade lite och sedan somnade hon. När hon vaknade skrek hon igen och jag fick upp och gå och så höll vi på i två timmar. Kände mig lätt stressad (vilket hon säkert kände) vad skulle de andra föräldrar tro? Varför var det bara mitt barn som lät? Hon som annars är så tyst och "snäll", varför skall hon alltid "bråka" nu när vi är iväg? Funderade på att ta mitt skrikande barn och åka hem, men vill liksom inte ge mig...

När jag satte henne i bilstolen för att åka hem, ja då skrattade och grejjade hon och var den tjej jag numera känner. Jag kände mig lite som en dålig mamma som drog iväg N för att stilla mina egna behov och när jag parkerade bilen här hemma var jag helt slut...

Två gånger är en vana

Två gånger är en vana
Bild: adlibris.se

Detta är upptakten till den andra boken i serien om åklagarsekreterare Marianne Jidhoff. Precis som i Ett litet snedsprång bjuder Denise Rudberg på elegant underhållning i överklassens salonger, kryddad med en perfekt dos spänning.

Under mellandagarna sker ett märkligt överfall, riktat mot en av de anställda vid det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall. Offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad. Uppenbarligen har förövaren varit ute efter att döda. Brottet är extremt hårdbevakat av media, och polisen blir snart varse att The Chinese Wall inte bara är ett lämpligt firmanamn utan också ett begrepp för hur alla inom företaget blockerar informationsflödet till omvärlden. Det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål som kan leda utredningen vidare. 

Offret, som de första dagarna svävar mellan liv och död, lyckas till slut bli så pass bra att ett förhör kan komma till stånd. Men också här blir det tvärnit, och polisen befinner sig i en återvändsgränd. 

Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Ett av deras mål är att helt utesluta all kvinnlig närvaro på högre befattningar, och det tycks också finnas idéer om hur man inom äktenskapet bäst ska tukta sin kvinna. 

Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen.

Nellie 6 veckor


Nellies och kanske även min och T´s bästa vän - nappen. Plugga in och det blir husfrid, för det mesta...


Redan 6 veckor! Det firade vi med att gympa loss med Mia och sju stycken andra mammor och deras bebisar. Nellie var minst och yngst men lät kanske mest? Hon sov när vi kom dit, vaknade under passet och var lite småledsen för att sedan somna när passet var över. Själv gjorde jag så gott jag kunde samtidigt som jag försökte acceptera att kropp och fysik inte längre är densamma. Men det var riktigt roligt! Mia är inspirerande med sitt glada sätt och det kändes fantastiskt att vara igång igen.

När jag drog på mig träningskläderna i morse tänkte jag, då jag mötte min blick i spegeln, att tja... inte så dumt det här. Man ser ju inte ut att ha fött barn för sex veckor sedan, eller? Sedan var det som om sanningen ramlade över mig, vem var det jag försökte lura?

T var snäll som så ofta och sa det där som alla säger, att det tar tid och jag måste låta det ta tid... att han tyckte att jag var fin, just precis så som jag är. Men ändå, att bo "i någon annans kropp" är inte helt lätt för mig... oavsett allt jag vet om att det skall ta tid m.m.

Nellie är i alla fall fortfarande, efter dessa veckor, en guldklimp. Hon är verkligen med och att få respons tillbaka från henne gör mig helt varm i hjärtat, även om hon är ledsen (skall påminna mig själv om det vid nästa skrikperiod). Hon skrattar med hela kroppen och de senaste dagarna har det börjat komma små ljud. Sova gör hon fortfarande i sin säng och när hon skall lägga sig för natten vill hon att man skall hålla henne i båda händerna. Tänk, så liten men vet redan vad hon vill och inte vill!

Helgonet


Säkert en bra bok, men av någon anledning kommer jag på mig själv med att inte lyssna utan syssla med annat... missade därför mycket men hade tid/ork/lust att lyssna om.
"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag. 

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru. 

Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta. 

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till? 

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Efterlängtat

Nu är det är dags, nu drar jag med mig min dotter på gympa! (känns fortfarande knas att säga, skriva, tänka så att Nellie faktiskt är mitt barn). Hoppas verkligen att detta blir bra och roligt... Hela jag behöver detta, både kropp och själ.

Letters to Juliet

Romantik i Julias vackra Verona. Bättre film än vad jag trott, lagom "söt" och ett behagligt tidsfördriv en eftermiddag.

Sophie är på semester med sin italienska pojkvän i Verona - Romeo och Julias hemstad - när hon hittar ett dammigt kärleksbrev skrivet för 50 år sedan! Hon beger sig ut på ett riktigt äventyr för att återförena paret och rädda kärleken från det förflutna - och kanske även upptäcka framtidens?

Kladdkakans dag


Visste du att det är kladdkakans dag idag? Kladdkakans dag firas på samma datum varje år, detta datum är den 7 november. Kladdkakans dag är en av de högtider som är mindre känd men har senaste åren ökat oerhört mycket i popularitet. Kladdkakan är en mjuk kaka med smak av choklad, denna mjuka kaka ska helst vara ljummen och förtärs oftast tillsammans med vispad grädde. Även glass kan förekomma. Till detta passar det bra med ett glas mjölk.


Själv har jag inte ätit någon riktig kladdkaka idag men en och en annan ballerinas kladdkaka har jag visst ätit... opps! Kan ju knappast vara till någon nytta om jag nu skall få bort de där extra kilon som flyttat på min kropp sedan graviditeten.

Har haft en bra förmiddag, soft morgon med en lugn och mysig dotter. Sedan en lång promenad med Sarah. Hem och laga middag - älgbiffar. Såg en film, drack lite kaffe... fick sedan en tuff eftermiddag!

Nellie skrek nästan konstant i två timmar. Ibland föll hon i somn av ren utmattning. Bar, vyssade, sjöng, masserade, grät en skvätt, försökte amma... inget gick och jag längtade efter T. Även om allt, ja verkligen allt går bra till 98%, får jag panik de ynka 2 % som det inte fungerar. Mitt hjärta slits i småbitar när jag inte kan hjälpa henne och jag känner mig både liten och hjälplös. Efter klockan 18 har hon "lugnat" sig något och skrattar mellan tårarna.

Jag tänkte på alla de mammor och pappor som av olika anledningar tar hand om sina barn själva - all eloge till dem. Tänk att vara ensam om det svåra, men även det lätta och roliga... jag är så glad att vi är två som delar ansvaret!

Kanske skulle jag behövt en bit kladdig kladdkaka...

127 timmar

Ok, det blir mycket film nu ett tag framöver. Vi har fått ett erbjudande från lovefilm.se om att hyra/streama film gratis i två månader så nu ser vi massor, massor av film. Idag såg vi den här... en film om överlevnad. Bra så in i och jag kom på mig själv med att tänka på filmen under flera tillfällen under dagen. En film som länmar, ja i alla fall mig, berörd. Se den!

Danny Boyle tar med publiken på en hisnande upplevelse då han utforskar människans gränser och starka överlevnadskraft. Filmen berättar den sanna historien om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva.

För Kärleken

Bild: lovefilm.se
Riktigt bra och ibland gripande - tänk så många regler vi hela tiden måste förhålla oss till vare sig vi vill det eller inte. En film om delar av vårt samhälle idag!

"För kärleken" är en berättelse som väver samman fyra skilda livsöden - Moses, Karins, Francis och Bosses. Under en helt vanlig dag ställs de inför till synes triviala val utan att inse att beslut som förefaller banala i stunden, helt plötsligt kommer att visa sig vara livsavgörande och våldsamt förödande när deras vägar korsas.

TGIF

Ännu ett amningste, men skall du köpa rekomenderar jag istället det här som enligt mig är godare även om smaken först kan tyckas snarlik.

Fredag igen och även om jag numera är hemma varje dag känns fredagarna fortfarande lite extra speciella med en kommande helg. I kväll är vi bortbjudna för att fira husköp och innan dess skall vi har gäster som skall hälsa på Nellie. Nu bakning!

Du kommer att möta en lång mörk främling

Bild: lovefilm.se

Woody Allens filmer är som alltid lite märkliga. Har svårt att hänga med i handlingen då jag flera gånger kommer på mig själv med att sitta och tänka på annat. Inte förrän i slutet egentligen har storyn fångat mitt intresse...


I denna stormiga komedi av Woody Allen, upptäcker två par att gräset inte alltid är grönare på andra sidan. Alfie Shpridge dumpar sin fru sedan 40 år i ett försök att återuppleva ungdomens nöje tillsammans med en ung callgirl. För att få rätsida på sitt liv tar den försmådda hustrun hjälp av en spådam. Samtidigt blir deras dotter Sally förälskad i sin chef, och hennes make blir besatt av skönheten som bor på andra sidan gatan. Och snart hänger båda deras förhållanden och deras förstånd i samma sköra tråd...

Torsdag 3 november

Hur bra verkar inte det här filmen som nyss haft premiär? En riktigt feel godd rulle tror jag att det är och tänka er att samla ihop girlsen för en tjejkväll... För mig låter det som en plan.

Torsdag idag och på schemat står det inbokat en dejt med en god vän, middag och om jag hinner och mäktar med tänkte jag sätta saxen i T´s långa kalufs? Däremellan mys, mys, mys och kanske en promenad. Ta hand om dagen!!

The Fighter

Bild: lovefilm.se
Dicky och Mickey är halvsyskon, men som boxare är de på väg i två helt olika riktningar! Dicky har talangen, men saknar omdömet. Och snart dras han in i en livsstil som skickar honom raka vägen till fängelset! Lillebror Mickey är den enträgnaste av boxare - som lidit de mest förödmjukande förluster! Men när Dicky återvänder gör han allt för att förvandla sin lillebro från en evig looser... till en äkta fighter.

5 veckor gammal

En gammal vagga står sedan drygt fem veckor här hemma hos oss. Något vi lånat av goda vänner för att vår lilla Nellie skall ha en plats på dagen att sova i. Nu sover hon hellre i sin vagn än i vaggan, men det är en annan sak. Fin är den i alla fall och på natten sover hon sedan två veckor i sin egen säng.

Tänk, idag är hon fem veckor gammal denna lilla flicka som redan är en personlighet som vet vad hon vill/inte vill. Även om jag inte tillhör de mammor som i timmar kan sitta och titta på mitt barn är jag en oerhört stolt mamma. Jag funderar på om man kan ha ett "snällare" barn.

Hon sover, äter, kissar, bajsar som hon ska och däremellan är hon numera vaken och glad. Det är en fröjd att mötas av det sociala leendet och se hur hon nu kan fokusera båda ögonen och följa med blicken.

Själv mår jag också bättre och amningen fungerar utmärkt. Jag hinner med både mig själv och Nellie och känner ingen stress över att "inte räcka till". Sova får vi göra alla tre, hela nättrena, vilket gör att man orkar och känner sig stark. T är också fantastiskt med sättet bara han kan vara på. Tillsammans växer vi i rollen som föräldrar och blir mer säkra på oss själva samt på Nellie. Vi lär ständigt av varandra vad vi behöver - en oerhört spännande tid!

Pirates of the Caribbean - I främmande farvatten

Pirates of the Caribbean - I främmande farvattnen omslag Johnny Depp är tillbaka som kapten Jack Sparrow i "Pirates of the Caribbean - I främmande farvatten". En berättelse om sanning, svek, ungdom, död - och sjöjungfrur! Jacks vägar korsas av en kvinna han mött tidigare och får svårt att avgöra om det uppstår kärlek, eller om hon är en skoningslös bedragare som utnyttjar honom för att hitta den mytomspunna Ungdomens Källa. Han tvingas ombord på den fruktade piraten Svartskäggs skepp och vet snart inte vem som är farligast - Svartskägg eller kvinnan från hans förflutna.

Välkommen November

Bild: rihannanow.com
Ikväll skulle jag varit i Stockholm och sett den här sköna damen riva loss på scen men omständigheterna ville annorlunda. Sofia, som jag skulle gått med kunde av många anledningar inte och själv visste jag i ärlighetens namn inte hur jag skulle få ihop det med en liten bebis...


Visst var det trist att det inte blev någon Stockholmstripp den här gången, men kanske var det lika bra det?Rihannas konsert i Malmö igår ställdes in pga av artisten drabbats av influensa och om kvällens konsert i Stockholm blir av är ännu osäkert. Hade varit tråkigt om jag kämpat mig mot huvudstaden för att se Rihanna, med bebis och allt, och det sedan skulle visa sig att konserten blev inställd... Men för de som har biljtetter hoppas jag av hela mitt hjärta att hon blir bättre och kan fullfölja kvällens spelning.

Själv blir jag hemma och får dansa loss till en skiva istället!

RSS 2.0