Goda ting finns det gott om, chiafrön tillhör absolut en av dessa!

Just nu äts en chiapudding om dagen här hemma. Åt det väldigt mycket för ett tag sedan, men tröttnade på "receptet" (se under arkiv). Nu har vi testat ett nytt och åter fått upp smaklökarna för dessa puddingar. Mättar gott den hungriga magen.



Ingredienser:  (använt mig av ett recept från 56kilo)
3 dl kokosmjölk. Jag använder mig av santa Marias extra krämiga eller ICAs kokosgrädde.
3 msk chiafrön 
Lite vaniljarom

Gör såhär:
Blanda allt och häll upp i portionsglas. Låt gärna stå över natten och ät den morgonen därpå som den är eller med lite bär.




Chiapudding😋

Mat & Dryck Kommentera
Goda ting finns det gott om, chiafrön tillhör absolut en av dessa!

Just nu äts en chiapudding om dagen här hemma. Åt det väldigt mycket för ett tag sedan, men tröttnade på "receptet" (se under arkiv). Nu har vi testat ett nytt och åter fått upp smaklökarna för dessa puddingar. Mättar gott den hungriga magen.



Ingredienser:  (använt mig av ett recept från 56kilo)
3 dl kokosmjölk. Jag använder mig av santa Marias extra krämiga eller ICAs kokosgrädde.
3 msk chiafrön 
Lite vaniljarom

Gör såhär:
Blanda allt och häll upp i portionsglas. Låt gärna stå över natten och ät den morgonen därpå som den är eller med lite bär.





Som ett trassel ligger håret varmt runt hennes lilla huvud. Och jag sitter bredvid och klappar och mumlar i hennes öra att det kommer bli bra, som så många andra gånger kommer även detta att bli bra. Hon rullar ihop sig som en liten boll och vi är nära, nära.

Förra året var vi i Prag, Labolina och jag. Och där i en soffa, i en lägenhet mitt i gamla stan plöjde jag avsnitt efter avsnitt av serien Homeland medan Labolina sov bort febern. Sov i timmar, men var ändå trött...

I år var det dags igen, höstlov och sjuk Labolina. I natt hade hon 39,7 och grät över allt det där onda i kroppen. Nu är det väl bättre, men fy tusan för att vara sjuk, alltid och oavsett anledning. Att vara sjuk suger! Ok, jag vet att det bara är feber och att det, såklart, kommer att bli bra. Men det skär ändå i mig att se henne ha ont, se att hon inte mår bra men kämpar med att vara sig själv. 

Så i år kör vi nästan en repris av förra året, i en soffa, i ett litet hus, i ett samhälle där molnen är grå och tunga hänger vi, Labolina och jag. Och även om sömnen inte varat i timmar denna gången så har vi hängt i soffan och sett massa barnfilmer och jag ser i alla fall ett avsnitt av en annan serie och tittar på henne, där hon ligger brevid mig och tänker att ok, det är jobbigt men det blir bra.



I år igen

Livet som mamma Kommentera

Som ett trassel ligger håret varmt runt hennes lilla huvud. Och jag sitter bredvid och klappar och mumlar i hennes öra att det kommer bli bra, som så många andra gånger kommer även detta att bli bra. Hon rullar ihop sig som en liten boll och vi är nära, nära.

Förra året var vi i Prag, Labolina och jag. Och där i en soffa, i en lägenhet mitt i gamla stan plöjde jag avsnitt efter avsnitt av serien Homeland medan Labolina sov bort febern. Sov i timmar, men var ändå trött...

I år var det dags igen, höstlov och sjuk Labolina. I natt hade hon 39,7 och grät över allt det där onda i kroppen. Nu är det väl bättre, men fy tusan för att vara sjuk, alltid och oavsett anledning. Att vara sjuk suger! Ok, jag vet att det bara är feber och att det, såklart, kommer att bli bra. Men det skär ändå i mig att se henne ha ont, se att hon inte mår bra men kämpar med att vara sig själv. 

Så i år kör vi nästan en repris av förra året, i en soffa, i ett litet hus, i ett samhälle där molnen är grå och tunga hänger vi, Labolina och jag. Och även om sömnen inte varat i timmar denna gången så har vi hängt i soffan och sett massa barnfilmer och jag ser i alla fall ett avsnitt av en annan serie och tittar på henne, där hon ligger brevid mig och tänker att ok, det är jobbigt men det blir bra.



Bild:blossa.se

Blossas årgångsglögg har blivit en populär jultradition, och i år hämtar Blossa sin smakinspiration från Frankrike. Lavendel från södra Frankrike har blandats med noga utvalda vita viner samt Blossas traditionella glöggkryddor. Resultatet är en välbalanserad starkvinsglögg skapad i symbios med sol, värme och violetta dalgångar.

Pris: 97 kr Volym: 750 ml Alkoholhalt: 15% VOL




Årets

Mat & Dryck Kommentera
Bild:blossa.se

Blossas årgångsglögg har blivit en populär jultradition, och i år hämtar Blossa sin smakinspiration från Frankrike. Lavendel från södra Frankrike har blandats med noga utvalda vita viner samt Blossas traditionella glöggkryddor. Resultatet är en välbalanserad starkvinsglögg skapad i symbios med sol, värme och violetta dalgångar.

Pris: 97 kr Volym: 750 ml Alkoholhalt: 15% VOL