Teneriffa

Ar pa Teneriffa dar sommaren fortfarander regerar... Har det toppen och skall strax fira annu ett nyar. Var forst tvungen att leta reda pa en dator for att anmala mig till tappavarvet som jag glomt... men nu Lisbeth och Ulrika ar jag ocksa med!

kanns konstigt, men spannande att inte vara i Norge med familjen som jag varit sa lange jag kan minnas.

Gott Nytt ar!!!

Härligt med ledigt!

Idag skiner solen över Fjällbacka och jag är betydligt piggare än vad jag var igår, då det var en trött Johanna som mest låg i soffan. Isen ligger fortfarande på havet och det är alldeles vintrigt kallt... bara snön som saknas.

Julen var underbar och tomten hittade även till vår julfest. Det är härligt att se barns ögon när de väntar med spänning på något. Men på jul händer det även något med vuxnas, som får det där förväntansfulla över sig...

Idag är det packning som gäller... för i natt åker vi. Förhoppningsvis till värmen, men vi får se. Det skall hur som haver bli roligt att resa. Så Tenerffia...nu kommer vi snart.

Gray Matters

DVD Film: Gray Matters

Härligt söt film om kärlek och framför allt om syskonkärlek!

De avslutar varandras meningar, dansar som Fred och Ginger och delar lägenhet - det perfekta paret? Inte precis, Gray och Sam är syskon och så kompatibla att folk faktiskt tror att de är ett par. Nu inser de dock att de måste sära på dig och ge sig ut på jakt efter kärlek.

Fred Claus

DVD Film: Fred Claus

En saga du aldrig hört förut! En rolig och varm komedi om Fred Claus, jultomtens bror, och totala motsats. Efter att ha vuxit upp i helgonlika Nicks skugga har Fred blivit en surpuppa som tappat tron på julen. En magisk decemberdag flyger Fred norrut (förstaklass med ren) och upptäcker att Nick är i knipa: en beräknande effektivitetsexpert har bestämt sig för att lägga ner julen för gott! Räkna med slädvis av skratt när Fred försöker rädda julen och samtidigt blir påmind om värdet av sin familj.

The Dark Knigt

DVD Film: The Dark Knight

Känns konstigt att se Heath Ledger göra rollen som Joker så bra och sedan tänka att han är borta... Filmen var ok, men med allt prat och skriverier om den var det svårt att se utan att ha några förutfattade meningar. Har för mig att jag gillade Batman Begins bättre.

I uppföljaren till "Batman Begins" har den mörke riddaren bestämt sig: han ska en gång för alla få ett slut på den organiserade brottsligheten i Gotham City. Till sin hjälp har han polischef Jim Gordon och åklagare Harvey Dent - och de visar sig vara en sällsynt bra brottsbekämpartrio. Men snart stöter de på patrull, då den genialiske mästerskurken Jokern träder in på spelplanen. Han skapar snabbt total anarki i staden och tvingar Batman farligt nära fel sida av lagen.

Med önskan om en


Uppesittarkväll

Många som med spänning väntar på morgondagen, så även jag. Men innan dess är det en lååång kväll/natt.

Granen är här

Bilder privata

Män som hatar kvinnor!

Spännande eller kommer detta att förstöra den redan spännande känslan som böckerna givit så många?


Knäck!

I år använde jag mig av det här receptet. Tidigare år brukar det alltid vara jag och syster yster som gör knäck ihop. I år är hon utomlands..  Så här får jag stå själv och snabba mig för att få i smeten i formarna innan allt stelnar.


BedragenRiktigt bra! Läste med ett oväntat intresse och kände verkligen "med" Cecilia. Vad gör man då allt för mycket i tillvaron plötsligt raserar?

Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf. Romantiken överskuggas av vardagens plikter. Men det välkända är trygghet. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.

Det är faktiskt! underbart

Vet inte hur många gånger jag sett just det här


Lördag

Vi softar, har ätit frukost och bara varit. Den där julkänslan jag hade, vart tog den vägen? Tittar ut och möts av ett grått regningt samhälle... Vågor som rullar in från havet, mängder av vita gäss på vågorna. Kollar på sommarbilder på Emmas blogg och minns...

Vi körde verkligen ett mega race igår med alla julklappar, en återstår dock... Skall försöka fixa den idag.

Nu skall jag sätta på julmusik, ställa mig vid spisen och koka knäck. Vädret skall inte sudda bort mig julfeeling:) Det blir vad du gör det, eller hur?

Njut av denna dagen och gör den till just det som du vill att den skall vara.


Bild från: Rockefeller Center

Inställt

Kvällens planer blir inställda, i alla fall för just nu. I stället ska vi sätta oss i bilen och göra den sista julklappsshoppingen. Den första i år för mig i och för sig, eftersom jag hittills lyckats med att inte köpa en enda klapp.

Inte nog med alla människor som liksom jag är ute i sista minuten... en känd artist har bestämt sig för att klämma sig ner mitt i alltihop och signera sin nya skiva.

Suck, hur mycket folk kommer jag inte få trängas med?!?!

Hm... tänker efter... sen när kände jag suck inför att åka och shoppa?

Kate och Leonard åter igen

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio återförenade!
Bild:posh24

Plötsligt fanns den bara där

Ett bra tag har jag gått utan någon som helst julkänsla, men idag infann den sig. Plötsligt så fanns den bara där. På jobbet har vi haft julavslutning och ätit så god mat att jag lätt kunnat rulla hem. Åt verkligen så att det stod härliga till av all kalkon, sås och potatis. Till efterätt serverades det glass, strössel och hemlagad chokladsås, mums!

Känns i benen idag efter min långa springtur som jag tog mig för igår. Lever fortfarande lite extra på att jag faktiskt gjorde det, och att det blev så långt. Långt för mig i alla fall som är allt annat än en löpare. Kändes extra bra då jag tog en extra sked sås:)

Ikväll kändes det som om det äntligen! la sig lite... allt som skulle vara fixat och donat på jobb innan alla går på ledigheter. Så otroligt skönt och i morgon har jag tänkt mig något extra här i huset. Ingen stort, utan just det där lilla som kan sätta de flesta liv på en guldkant.

Kvällen har spenderat i soffan och kolla in massa gamla room service avsnitt medan T ringt runt till halva familjen för att styra upp allt julfirande. Så skönt att inte ha ett finger med i spelet, utan lugnt luta sig tillbaka och låta honom fixa... faktiskt för en gång skull när det gäller sådana här saker,

Roligt är att resan är bokad, yes vi kommer iväg!

Wallander - Hemligheten

DVD Film: Wallander - Hemligheten

Har just sett Hemligheten. Spännande och otäck, men bra. Hittade nån artikel om att det skall komma 13 nya Wallander filmer. Ingen skall ersätta Johanna Sällströms roll, Linda. Johanna som tyvärr gått bort... Varje gång jag ser henne på film numera slås jag av hennes ledsna ögon. Inte kan man väl "spela" den sorgen hon utspelar? Vad var det som gick fel?

Elvaårige Johannes hittas död i en bergsskreva. Obduktionen visar att han blivit våldtagen och därefter ihjälslagen. Kriminalinspektör Stefan Lindman är via skytteklubben vän med offrets pappa och får det otacksamma uppdraget att informera honom om mordet. Stefan visar sig också ha en högst personlig anledning att arbeta vidare med fallet. Han bär på en mörk hemlighet, en hemlighet som döljer svaret på varför han överhuvudtaget hamnade just i Ystad.

Härligt

Det känns så avlägset, så långt bort, den tid då vi bodde så långt ifrån varandra. Att säga att det varit lätt alla gånger vore att ljuga, men precis så som det kändes då jag kom hem idag önskar jag att alla få uppleva. Om inte varje dag, så någon gång.

Efter en lång dag på jobb vill man komma hem och känna sig, hemma, uppskattad och glad... i alla fall vill jag det.

Trots mycket jobb, sena kvällar, så känns det rätt gött:)


Bild lånad ifrån: miljömål.nu och här i Fjällbacka är det långt ifrån så här grönt ute. Idag har ett grått täcke legat över oss.

Happy Feeling

Med önskan om en härlig ny vecka med mycket postitiva inslag!

Happy feeling


Kevin Borg - With Every Bit Of MeVisst är han grym, men Alice gjorde den här förvånansvärt bra! Låten i sig tycker jag var helt ok, lik de andra "idol" låtarna.


Länge sedan man "såg" Drew

Gillar ni Drews nya hårfärg?!
Bild:posh24

Eagle Eye

DVD Film: Eagle Eye

♥ ♥  (2.5 av 5 möjliga. Till en början verkade den här filmen riktigt bra, men allt eftersom jag tittade blev jag mindre och mindre intresserad. Plötsligt tog den spännande handlingen en konstig vändning och jag blev irriterad över hur mycket man vill att datorer skall klara. För mig blev det som från början var bra, för mycket! )

Jerrys framgångsrike tvillingbror omkommer i en mystisk olycka. Plötsligt finner Jerry sig, tillsammans med en ensamstående ung mamma, indragen i ett mardrömsscenario. De blir tvångsrekryterade till en terroristcell där det planeras ett politisk mord.

This Christmas

DVD Film: This Christmas

♥ ♥ (2 av 5 möjliga. En otroligt amerikansk film! Stundvis tänkvärd med att familjen är bland det största och bästa som vi har, men lite för mycket trams:) för min smak.)

I "This Christmas" möter vi syskonen Whitfield som för första gången på flera år kommer hem för att fira julen tillsammans med sin mor "Ma' Dere" (Loretta Devine) och hennes pojkvän Joe (Delroy Lindo). Och alla har de en hel del som de går och bär på. När ljusen har tänts och julgranen är klädd, börjar hemligheter avslöjas och familjebanden sätts på prov. Men i takt med att de kommer varandra närmare, återupptäcker de och hyllar den allra finaste av livets gåvor - nämligen familjen.

Till Tomten

Idag såg jag en fantastisk tavla som skulle göra sig såå bra över sängen. Ja, tavla och tavla... det var ett inramat fotografi över Fjällbacka. Ett Fjällbacka för mycket länge sedan. Snälla Tomten, ta med mig önskelista så fortsätter jag drömma.

Mamma skrattar alltid åt mina önskelistor som handlar just om, drömmar.


Det var inte den här bilden jag såg och önskade mig, men den här är också fin! Tänk när det såg ut såhär...samma fast ändå så olikt

Lussekusar

Klockan är 22.30 och vanligtvis brukar jag redan lagt mig vid den här tiden då jag går upp tidigt på morgonarna. Men idag är det andra bullar som gäller, jag bakar lussekatter!

Om dessa inte blir goda vet jag inte vad jag gör... Vem sätter igång och bakar vid den här tidpunkten?!? Knäppa jag...

Ett nytt försök

Gör ett nytt försök till egnegjord Musli müsli mysli. Jag utgår från det här recpetet men blandar lite med vad som finns hemma.

Resa

Sitter och spanar efter resor och det är INGA billiga jag hittar. Nåja, vad hade jag väl väntat mig. Mysigt med söndag och andra advent är det oavsett!

Vill resa någonstans över nyår....tips?

God Natt

Efter ett långt och skönt fotbad säger jag god natt.

Ikväll var jag på en rolig "föreläsning" av och med en kvinna som illustrerar böcker. Andrea Räder heter hon och med henne fick vi måla och testa nya färger. Kul! I morgon skall barnen få vara med på en workshop som hon håller i, spännande!

Annars har dagen flutit på. Isgata i morse när jag och mamma gick morgonpromenad. Var nästan rädd för att sätta mig i bilen och köra iväg. Jobb och inskolning gick bra. Var och hälsade på Sofia och Håkan, länge sedan sist!

Sov gott.

Gjorde ett tappert försök

Ikväll gav jag mig på att göra egen müsli. Vet inte vad som blev fel, kanske att allt stod för länge i ugnen... jag fattade ju inte att det skulle hårdna så fort då man tagit ut allt utan trodde att allt skulle hårdna i ugnen...

Nåja, skam den som ger sig... får prova fler gånger.


Barnsligt glad

Efter en LÅNG dag kommer jag hem till blommor på bordet. INGET jag är bortskämd med, men ack så glad jag blev. Rent av barnsligt glad.... När det är mycket runt omkring mig som känns mer eller mindre svårt gäller det VERKLIGEN att se och glädjas åt det minsta.

Idag var det lilla stort för mig och jag glädjs massor! Tack snälla fina du, som ibland är riktigt koko:)

Mr Tourette och jagDetta var för mig en intressant bok då ämnet ligger mig varmt om hjärtat. I mitt yrke är det otroligt viktigt att ha kunskap och förståelse för så mycket mer än vad man först kan tro. Tyvärr måste jag säga, var boken för lång för mig och efter ett tag kändes det segt att ta sig igenom hela. Det gjorde jag och kan ändå rekomendera att läsa!

 


Pelle växer upp i en liten by i Norge. I framtiden vill han bli valfångare eller sportkommentator, äga en Chrysler och kyssa sin egen flickvän. Men saker blir inte som de borde bli. Hans tankar och beteende liknar ingen annans. Magiska tankar och okontrollerade ticks tar över koncentrationen. Ungdomsåren förvandlas till ett konstant tvättande och ett impulsivt beteende med oväntade ljud och avancerade ritualer. Familjen söker hjälp överallt, men ingen vet att sätta namn på beteendet. Pelle överlever ungdomsåren genom att vara bra på att ragga tjejer och spela hockey.
Men innerst inne känner han sig som en jubelidiot, och självförtroendet, skolan och betygen försvinner bakom molnen tillsammans med fiskmåsar och flygplan.

I vuxen ålder drar Pelles annorlunda beteende honom ännu längre ner. Det tar timmar att tvätta sig, passera dörrtrösklar, ta på och av sig kläderna. Han slutar att tvätta sig och gå på toaletten, och tar istället kilometerlånga promenader för att gå bort sjukdomen. Han flyttar in i en gammal övergiven bil på ett fabriksområde, lever på revbensspjäll och juice. Misären fortsätter, månad efter månad.

Tack vare en hög inre energi och sin verbala förmåga klarar Pelle sig ur otaliga situationer. Han förlorar jobb efter jobb, men hittar strax ett nytt, tills sjukdomen åter gör honom för handikappad för att arbeta.

En dag hör han ett radioprogram där en professor nämner något som kallas Tourettes syndrom. Pelle blir styv av skräck, mjuk av glädje. Det är som om han hör ett eko från sitt eget liv finns det fler som han?

Han skriver ett brev till professorn och berättar om sitt liv. Någon vecka senare möter han samme professor av en slump på Hotell Bristol i Oslo. "Du ska inte vara här, du ska ha hjälp", säger professorn. "Och du ska börja ditt nya liv med att ta en lång dusch." Pelle har då inte duschat eller haft ett längre samtal med någon på över ett år. "Du är 97 procent handikappad, du har 3 procent hopp", fortsätter professorn. Tio år senare är Pelle frisk - så frisk som han vill bli.

Försoning

DVD Film: Försoning

Så OTROLIGT vacker!! Hela filmen känns filmad ur en fantastisk tavla, ok kanske inte bilderna med krigsscener, men de är ändå fantastiska på sitt vis. Man kan nästan känna och ta på kärleken mellan Kiera och James rollkaraktärer. Och "slottet" i England är en anledning att se, bara det.


Keira Knightley (Love Actually) och James McAvoy (The Last King of Scotland) spelar huvudrollerna i denna storslagna film från regissören av Stolthet och fördom. Efter en serie katastrofala missförstånd, anklagas Robbie Turner (James McAvoy) för ett brott han inte begått. Dessa anklagelser ödelägger Robbie och Cecilias (Keira Knightley) nyfunna kärlek och förändrar deras liv dramatiskt. "Försoning" är en romantisk berättelse som både är fängslande och stämningsfull och som Aftonbladet beskriver som "EN MÄSTERLIG FILM"

RSS 2.0