Wallander - Dödsängeln

DVD Film: Wallander - Dödsängeln
En av de sämre Wallanderfilmerna.

En gästspelande kör av unga kvinnor gör succé på premiären i en landsortskyrka utanför Ystad. När en av medlemmarna, 18-åriga Miranda Dahno, försvinner spårlöst från skolan där kören bor kallas polisen snart in. Till en början tyder det mesta på att Miranda har gett sig av frivilligt - men snart hittas spår som pekar på motsatsen. Den spännande jakten på både offer och gärningsman leder Kurt Wallander, polisaspiranten Isabell och deras kollegor mot flera personer som har stått Miranda nära. Och mot insikten att gränsen mellan kärlek och hat kan vara hårfin.

De säger att det kommer mer

... i morgon väntas det komma mer snö ser jag här. Jag gillar vintern, men kanske gillar jag sommar mer. Just nu längtar jag i alla fall enormt mycket efter sol och värme.

Emmas goda fillimpa

Enkelt och rackarns vad gott det är! Mitt tips till Dig är att hoppa över rågkross och ta det absolut inte i formen. Det blir bara hårt och otrevligt! Jag tar heller aldrig russin...Detta behöver du: 
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
(½ dl solrosfrön alternativt krossade hasselnötter)
(1 dl russin)
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

1 msk smör
rågkross

Tillagning:
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner sirap och filmjölk.
Blanda!

Smöra två avlånga brödformar.
Strö rågkross i boten.
Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen 175 grader, i knappt två timmar.

Tips:
Täck brödet med aluminiumfolie efter en stund i ugnen. Då bränns inte ytan!


Dagens tips är

Kycklingnuggets med sötsursås! Receptet hittar du här


Alla kan...

Alla kan skapa den bästa versionen av sig själv! Det gäller bara att träna hårt, vara konsekvent och äta bra. Om du inte äter bra kan du träna hur mycket du vill men resultaten kommer att ta mycket längre tid. Att äta rätt är jätteviktigt om du vill bli slank!
                                                         -joe dowdell

Det fixas och donas

 

Fantastisk


John

Jag såg en sväng på Skavlan i fredags, tycker att han är riktigt proffsig.

 I fredags var bland andra John Mayer där. Har tidigare lyssnat och blivit mäkta imponerad av hans gitarrspel och efter programmet har det spelats Johns musik på hög nivå här hemma. Vilket Sound!!

John pratade om att han växte upp i en tid då Internet ännu inte blivit en sådan tidstjälare alltså hade han "all tid i världen" att lira på sin gitarr... ligger säkert en hel del i det. Jag i alla fall kan lätt fastna vid datorn.
 
                                

The Neighbor

DVD Film: The Neighbor
Lååångtråkig till en början men tog sig efter hand. Trots att du snabbt kan lista ut vad och när det händer var den lite småmysig.

Hon är framgångsrik, mäktig och vacker - fastighetsmäklaren Christine Letellier har precis allt - även det som står mellan henne och den perfekta bostaden: den avskydde grannen Jeff Wallace. Christine och hennes karlakarl till fästman har planer på att bygga ut sin drömlägenhet genom att lägga beslag på våningen över och då få en bostad som är stor nog att hysa båda deras egon. Men Christines alla försök har hittills omintetgjorts av den lika envisa Jeff, som bara råkar hyra den eftertraktade lägenheten precis över hennes...

Perfecet Stranger

DVD Film: Perfect Stranger
Mer märklig än bra!

Journalisten Roweenas barndomsvän Grace hittas brutalt mördad. Senast de sågs berättade Grace att hon haft en passionerad helg med Harrison Hill, en av New Yorks mäktigaste reklammän. De hade träffats via en chat på nätet. För att försöka lösa mordet skapar Roweena flera alias på chatten samtidigt som hon går undercover och tar en anställning på Harrison Hills reklambyrå. Snart är hon involverad med honom både via nätet och i verkliga livet.

Snälla pappa, nej

Snälla pappa, nej
Jag tycker alltid att det är faccinerande att läsa om andras liv, detta är en sann hemsk historia men som får mig att tro på det goda i livet, även om det så bara är lite lite!

Stuarts högsta önskan var att hans far skulle älska honom, men han fick veta att

han var för stygg för att vara värd att älskas. När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts yngre systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då han försökte igen och Stuart slog tillbaka på det enda

sätt han kunde.

Stuart Howarth spenderade de första trettio åren av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av att åter träffa sin far (som han vid det här laget visste var hans styvfar). Han sökte försoning, men möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och han slog tillbaka, och dödade sin styvfar.

När Stuarts historia berättades i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick minimistraffet för sitt brott, och satt bara inne i tretton månader på Strangeway-fängelset i Manchester. Men tiden i fängelset förvärrade det brott han utsatts för, då han föll offer även för fängelsevakterna. Händelserna i fängelset ledde till att han stämde både Inrikesdeparteementet och Strangeway-fängelset, och vann.

Detta är historien om en liten pojke som växte upp till en modig ung man som vägrade vara ett offer.

Jagade solnedgången

Jagade solen för att hinna ta en bild på det enorma solklotet som gick ner, men hann tyvärr inte. Den bilden hade varit magnifik!

   


Vill vara frisk som en nötkärna

Hm... säger man så? Varför - är nötkärnor friska? Om jag skulle äta en nötkärna, i alla fall en del, skulle jag få allergi och andnöd och vara allt annat än frisk.

Nu vill jag i alla fall vara frisk, ibland gäller det bara att bestämma sig. Varmare här i Fjällbacka idag, -2 vilket känns som rena värmen. Tänk vad fort kroppen vänjer sig vid temperaturer - varmt som kallt.

Idag är det massa fix som skall göras. Tänkte sätta in fotografierna jag tagit ut, men insåg att jag köpt fel mått på fotoramarna och kanske fel färg... Middag?, fotovisning, fika? och sedan 4 års kalas?. Någonstans däremellan skall jag städa och plugga också.

Happy Saturday


Into the Blue 2 - The Reef

DVD Film: Into the Blue 2 - The Reef
Bild & Text: lovefilm.se

Bered dig på en actionthriller under vatten tillsammans med vackra dykarparet Sebastion och Dani. Tillsammans hamnar de i ett spännande äventyr där de blir lovade stora pengar för att leda dykningar på ett speciellt Hawaiianskt rev. Men deras nya uppdragsgivare försätter dem i stor fara - som leder till det ultimata testet av deras kärlek, dykkunskaper, och vilja att överleva...

Över ett dygn sedan...

Över ett dygn sedan jag åt. Ibland när man är dålig är mat det sista jag vill tänka på. Nu har jag i alla fall tryckt i mig lite och inbillar mig att jag är bättre.

Sjukstuga här hos mig i Fjällbacka. Riktigt illa för idag hade jag mängder av saker jag skulle ha gjort. Viktigt möte med skolan och Syster Yster är hemma ifrån Australien och vi skulle ha räkafton. Nåja, om någon timme sitter ett par räkor säkert fint även i min mage.

Jag har också en hel del plugg jag måste ta i tu med. Gör det i morgon trots att det är lördag så slipper jag sjukskriva mig.

Jaha... vad skall jag se för film nu då?

Two Lovers

DVD Film: Two Lovers
Bild & Text: lovefilm.se

Ett klassiskt romantiskt kärleksdrama som utspelar sig i Brighton Beach, Brooklyn i New York. Leonard har precis blivit övergiven av sin fästmö och har flyttat hem till sina föräldrar efter ett misslyckat självmordsförsök. Leonard hamnar nu i en kärlekstriangel med sin utåtriktade men självdestruktiva granne Michelle och en annan vacker ung kvinna, Sandra, som är en vän till familjen. Han faller för båda kvinnorna och har mycket svårt att bestämma sig för vem av dem som är den rätta för honom

Min stora feta grekiska semester

DVD Film: Min stora feta grekiska semester
Bild & Text: lovefilm.se

Georgia får sparken från sitt lärarjobb och tvinga försörja sig som bussguide bland Greklands ruiner, för minst sagt krävande amerikanska turister. Hon är också på jakt efter den stora kärleken, men har precis börjat ge upp hoppet när slumpen sammanför henne med den siste man hon hade väntat sig.

Ska du se lost?

Sista säsongen av serien Lost skall visas i år. Minns att jag var fast när den första säsongen visades. Jag pluggade i Borås och i studenthuset där jag bodde hade vi lostkvällar då vi såg flera avsnitt rad. Jag och min vän Sofia satt ofta och analyserade, men trots många försök lyckades vi nog aldrig riktigt förstå oss på vad vi såg, den ena ledde sällan till det andra och vart fanns den röda tråden?

Jag såg några säsonger men tappade allt mer intresset. Tyckte att mycket krånglades till och att de borde avslutat serien då det många gånger fanns möjligheter.

Nu flyttar den Amerikanska presidenten Obama ett tal för att det inte skall krocka med Lost premiären. När den visas här i Sverige har jag ingen aning om, men för dig som inte orkar vänta finns ju alltid surfthechanel.com

Hur skall du göra, skall du se den sista säsongen? Över nätet eller på TV?

Helt nya UGGs

Annonsen finner du här

 
Säljes av Johanna. Insänd 10 januari 10:54. Ta bort, ändra, förnya din annons.
 
     
 
Klicka för att se nästa bild
 
     
     
     
     
     
     
     
Tanum: Visa var  
 SÅLD
Skor, stl. 36, dam
Helt nya boots från Ugg Australia i strl 36!

* Stickade boots i ull och mocka.
* Tre knappar på skaftet som kan användas uppfällt eller nedvikt.
* Innersulan och insidan av hälen är mjuk och mysig lammull.
* Fleece tyg på insidan runt foten.
* Mjuk gummisula.

Nypris på nätet 1799kr och i butik 1995kr. Till salu för 1000kr + fraktkostnad

Olycksfågeln

DVD Film: Olycksfågeln

Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och återigen drabbas Fjällbacka av ond bråd död. Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

Rihanna gäst hos Skavlan

Den 22 januari gästar den störtcoola tjejen Rihanna Fredrik. Läs här!

Ännu en dag

Var på möte på Hälsan igår. Stod en stund nere i hallen och funderade över om jag skulle ta tag i träningen, men gick därifrån utan att ha bokat in mig på ett enda pass. Berättade för T som frågade när jag tränade sist... funderade men kunde inte för mitt liv komma på när jag var på ett pass senast. Han gav mig massa råd och tips på hur jag skulle lyckas hitta motivationen igen, men det slutade med att vi båda bara skrattade då han INTE är den rätta att ge mig träningstips i den bemärkelsen. En gång var han det kanske men inte längre!

Idag är en grå dag, och jag känner mig precis som vädret. Grå och trist, försökte peppa mig själv att se de goda, men ibland måste jag tillåta mig att faktiskt bara få känna mig lite smått trist:) Bara det gör ju att man ler åt sig själv.

I eftermiddag skall jag fika med Emma som går i väntans väntans tider!


Four Christmases

DVD Film: Borta bäst, hemma värst
Bild & Text: lovefilm.se

Varje år hittar Brad och Kate på den ena lögnen värre än den andra för att slippa fira jul med sina familjer. Denna jul är planen att fly till varmare breddgrader, men ett oväder gör så att alla flyg blir inställda. Paret tvingas tacka ja till en familjemiddag hos Kates mamma och det ena leder till det andra. Innan de vet ordet av har paret lovat att fira jul med samtliga av sina fyra frånskilda föräldrar.

Vinteraktiviteter...


2010

Ett nytt år har startat! Idag gör jag min första jobbdag med barnen för detta år. Igår var det med blandade känslor jag tänkte på jobb, spännande men också fanns tankarna där på underbart fantastiskt det är att vara ledig. Nu här på jobbet är det i alla fall härligt att träffas igen och den känslan är också underbar.

Satte mig i morse med kalendern som trots att det endast gått några dagar in i januari snabbt fylls på. Men jag gillar att ha mycket om mig och kring mig. I år är det mycket jag har att se fram emot. Säkert en hel del trist också, men vem väljer att fokusera på det? Inte jag!

Nu först en ny vecka som startar med en härlig måndag!

I slutet av maj så..


Vem i Sex and the City är du mest lik?

Jag är mest lik Carrie enligt detta test!

Carrie Bradshaw

Du är fröken skotokig och relationsexperten som aldrig verkar hitta rätt själv.

Vem är du? Gör testet HÄR!

Den förlorade symbolen

Den förlorade symbolen


Finns inte på kartan

Finns inte på kartan
Bild & Text: adlibris.se

Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.


I skuggan av värmen

DVD Film: I skuggan av värmen
Bild & Text: lovefilm.se

"I skuggan av värmen" utspelar sig i Stockholm där två unga människor, Eva och Erik, möts och drabbas av den verkligt stora kärleken. Eva försöker först stå emot kärleken - hon har en hemlighet för stor för att kunna tillåta en relation med en annan människa.

Benjamin Buttons otroliga liv

DVD Film: Benjamin Buttons otroliga liv
Bild & Text: lovefilm.se

”Jag föddes under ovanliga omständigheter.” Så börjar "Benjamin Buttons otroliga liv", som bygger på F. Scott Fitzgeralds novell från 1920-talet om en man som föds åttio år gammal och sedan åldras baklänges. Berättelsen tar sin början i slutet av första världskriget, då Benjamin föds i ett romantiskt New Orleans. Vi får sedan följa honom genom livet – under hans tid till sjöss som gammal man, under bombningarna av Pearl Harbor och då han återvänder hem. "Benjamin Buttons otroliga liv" är en storslagen filmresa i tiden – en stark berättelse om livets glädjeämnen och förgänglighet och om kärlek som går bortom tid och rum.

Wallander - Skytten

DVD Film: Wallander - Skytten
Bild & Text: lovefilm.se

En prickskytt håller Ystad i skräck och hans offer är personer som har anknytning till en juvelkupp. Snart förstår Wallander att det finns kopplingar till en kriminell organisation. I Skyttens misslyckade försök att skjuta de sista som är kopplade till kuppen dras Wallanders kollega, Pontus in i en jakt på liv och död. Wallander tvingas nu leda en utredning där en av hans egna kan bli nästa offer och där lösningen visar sig vara mer komplicerad än väntat

Wallander - Tjuven

DVD Film: Wallander - Tjuven
Bild & Text: lovefilm.se

En våg av villainbrott härjar i Ystad. En grupp grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt. Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna...


När barnet lagt sig

När barnet lagt sig
Bild & Text: adlibris.se

Michael Nyqvist är en av Sveriges mest omtyckta och framgångsrika skådespelare. I sitt uppmärksammade Sommarprogram i juli 2007 berättade han om sin bortadoption, om sökandet efter sina biologiska föräldrar och efter sin egen identitet. Nu kommer boken som fördjupar berättelsen.

En dag var vår blå Saab utbytt mot en guldfärgad Ford Fairlaine av sextiofyra års modell. Den svenska lite sura doften hade bytts ut mot en mera plastig amerikansk. Vi var de enda som hade en amerikanare på gatan.

Att sitta i bilen kändes som att vara i en agentfilm. Man kunde skjuta iväg raketer med cigarettändaren och radion såg ut som en polissändare. En dag när jag satt själv bakom ratten och jagade en bov fastnade tutan och det gick inte att få den att tystna. Pappa bar mig, som var livrädd, ut ur bilen och sa att det inte var något som gått sönder. Den sommaren åkte vi iväg i Fairlainen - inte på min längsta, men viktigaste resa - över alperna, söder ut.

Sedan den resan var inget mera sig likt. På hösten sålde pappa Forden och köpte en Volvo. Då brydde jag mig inte längre.

Det mesta som jag har sett efter det har varit som ur ögonvrån, det har passerat utan att jag riktigt tittat till.

En dag satte jag mig ner och började skriva.

Jag skrev för att försöka förstå den där luftfärden, när jag sträcks över från en famn till en annan och i den nya famnen får jag ett namn och en adress. En av alla adresser jag sedan sökt i fyrtio år.

Det är nog därför jag har skrivit boken.

RSS 2.0