Mitt perfekta liv

Vad är egentligen ett perfekt liv? Kan det helt oväntade vara det som visar sig vara det mest perfekta? 

Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar. 

Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge. Kan det helt oväntade vara det som är helt rätt?

HELG

Nu skålar vi in helgen!
KLICK

Lycka


God Morgon Fredag. Den vackra buketten gerbera som Nellie fick av mig och T på sin 6 månaders dag mötte mig nere idag och blommornas skönhet fick mig att le inombords. Kanske har du tröttnat på alla mina blombilder, men för mig är dessa ting från vår natur så oerhört fina.


Lycka kan för mig vara så lite som att klockan 07 vakna, av mig själv. Inser att jag sovit en hel natt utan avbrott och Nellie lika så. Ljudet av fågelkvitter och ett dagsljus som sakta tar vid lovar en bra härlig fredag.

 

Dags att kicka igång dagen, jag har Hur mycket som helst som skall vara klart innan dagen tagit slut.


Glest


Just nu kämpar jag med allt känns det som... Så fort en medvind tycks anas kommer det starka motvindar som vill göra det extra krångligt för mig. Därav de glesa blogginläggen.

Känner du igen dig när jag tycker att allt ibland sker på en och samma gång? Till söndag skall jag sätta mig ned, njuta av det som är, ta in allt som sker, gosa med min stora lilla tjej som igår blev ett halvår, berätta om kaoset som just nu råder kring mig.
(Kampen mot sötsuget har gått så himla bra, tills idag - då orkade jag bara inte längre och kasta in alla handdukar man kan tänkas äga. Pepp pepp, nya tag hm... efter helgen?)

Tack för att just du tittar in!

För mycket? Till och med för mig?

Just nu har jag så mycket på gång, under en allt för kort tidsperiod att jag känner mig lätt illamående.

Varför ska allt ske på en och samma gång? Dålig planering och tyvärr otur med förseningar är det väl orsaken den här gången.

Klockan åtta imorgon knackar hantverkare på dörren, ja bara det... Jag och Nellie som sällan är uppe innan nio, eller tio.

Sov nu Johanna, sov. Du ska se att det löser sig - tids nog (eller?!?)


Härliga helg

Jag i längdspåren för snart ett år sedan. Då med en liten Nellie i magen...

Vilken helg vi haft, strålande solsken och en värme som fick oss alla att ta av lager efter lager kläder. Vi njöt intill husväggar och våra näsor fick plötsligt färg. Även om endast ett fåtal backar var öppna och längdspåren nästintill bortsmälta hade vi det riktigt gott. Alla var nöjda över vad som gavs.

Åt god mat och tog det soft tillsammans. Familjetid när den är som bäst! Nellie klarade bilresorna galant och satt och mumsade på majskrokar.

Nu är det ny vecka, igen och jag har fullt upp med att planera kommande helg.


Skidor

Sista skidresan för i år. Hela bilen full med packning och människor.

Hoppas ni också har det fint!


Halvtid

Ta tag i dagen... halva veckan har snart passerat.

God morgon vänner! Här är vi kanske inte uppe med tuppen, men ändå uppe. Frukost och sedan iväg för promenad med Fjällbackas senaste tillskott.
Eftermiddagen får gå åt till planering för allt som komma skall.

BodyPump 81

Riktigt roligt pass med fart i. Knät får hänga i så gott det går...

NIX

Så enkelt och snabbt det var gjort! Varför i hela fridens namn har vi inte gjort det tidigare kan man bara fråga sig själv.

Igår fick jag nog! Nu när jag är hemma på dagarna hör jag ju när vår fasta telefon ringer. Sällan är det någon man känner, ofta är det en försäljare som vill få sålt något eller göra en undersökning som baaara tar någon minut.

Efter att den tredje telefonförsäljaren ringde igår förmiddag tog jag tag i saken och satte upp vårt nummer till NIX. Nix är en kostnadsfri tjänst som göra att du blir av med dessa oönskade telefonsamtal... för ett som är säkert är att inget är gratis även om försäljaren gärna vill påstå så. Du kan spärra ditt nummer privatperson som företag, det får bli dagens tips till alla oss som väljer att inte få telefonförsäljaren på tråden.

Spinning - check!

Härligt svettigt pass med Ulrika ikväll. Ett skittufft pass som är riktigt roligt. Ofta fullbokat...

Ny vecka

Som du kanske märkt tog jag mig en bloggfri helg. Har du saknat mig?


Ny vecka återigen. Min startar inte precis som jag önskat, men jag försöker tänka positiva tankar oavsett. Jag och Nellie skulle haft en dag i Uddevalla idag, besiktigat bilen, promenerat, planerat och shoppat... men med bilen kvar på verkstan - där den nu varit i 2,5 veckor, blir vi hemma.

Solen strålar här hos oss, men vinden är ganska vass och i natt trodde jag nästan att huset skulle lyfta så som vinden tog tag i väggar och tak.

Under helgen som gick har jag varit bloggledig, haft kvalitetstid med familjen och Nellie har varit på det bästa humör man någonsin kan tänka. Glad över att vara frisk pratar hon och håller låda för alla som vill, ja ibland även för den som inte vill. Inatt låg vi, jag, Nellie och T i sängen och skrattade då ingen av oss var det minsta trötta. Vi gled på något slags lyckorus och minsta tjejen var så mysig.

-
Tänk, sa T. Att just vi får ligga här och gosa med Nellie, vi måste vara världens lyckligaste!

BodyPump/Spinning

Det finns dagar då jag måste dra mig själv till träningslokalen och idag var verkligen en sådan dag. Trött som få tog jag mig i alla fall dit och gjorde så gott jag kunde, mer kan man väl sällan ge.

Under uppvärmningen trampade jag lite fel under det snabba bytet vid utfallen och klämde till knät... jag skulle stannat hemma tänkte jag då det sved till i knät under passets gång, men bet ändå ihop. På cykeln senare gick det bättre än vad jag trott.

Skönt efteråt? Ja absolut och det är väl därför man "utsätter sig" även vid de tillfällen då man minst har lust.

Sötsuget - hur går det?

Kämpa, kämpa kämpa emot! Snart blir behovet mindre av det söta och du kan lätt tacka nej till en bulle eller två. Jag vet att du kan, bara du bestämmer dig!

Hur går det för er? Klarar ni stå emot det söta? För mig har det gått bra. I början av förra veckan kunde jag knappt tänka på annat än allt gott som finns men i tors avtog det något. Fredag gick jag och T ut och åt och hade då bestämt oss för att faktiskt hoppa över efterrätt... men så kom den ena panacottan ut efter den andra och till slut satt vi båda där med var sin. Den var riktigt mäktig och dum som jag var "tvingade" jag i mig sista biten... hade kanske lika gärna kunnat lämna lite?

Sedan lördag åt vi tårta och kaka hos Sofia och under söndagen avlöste besöken varandra och vi fikade massor. Jag hade bestämt mig för att jag på helgerna får äta sött och kunde bara hoppas att det skulle fungera så utan att trycket blev för stort under vardagarna.

Igår hade vi mamafika och då kunde jag faktiskt inte med att inte ta någon. För i vår kultur handlar så mycket om just mat, söt som osöt och det är många gånger just kring mat av olika slag som vi samlas.

Tänkte att en bulle mer eller mindre knappast kan skada, och det gör den väl egentligen inte. Det gäller bara att hålla fokus på ett mål och mitt är att bli av med pepparkaksdegen som tagit plats lite under min navel.

Pepp, pepp, pepp nu kör vi under den här veckan också. Tro på dig själv för det är du som bestämmer över ditt liv, ingen annan!

Njuter

Click


Alkemins eviga eld

I Anna Janssons nya Maria Wern-deckare brottas Gotlandspolisen med en mördare som visar sig följa alkemins principer. Jakten på den fanatiske gärningsmannen rör sig från ett gammalt konstnärskollektiv på Gotland till Kosta Art Hotell.

Den nu åldrade glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar. 

Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett i en stulen färdtjänstbuss. 

Hans borson, kommissarie Tomas Hartman, söker sin farbror i Mästerby. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får honom att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla år. 

Spåren leder till fastlandet. En man hittas död i en glaskista på Kosta Art Hotell. Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef, Patrik Hedlund, leder utredningen med järnhand och låter henne inte följa sin intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.

Ny vecka

Idag klockan 15:00 öppnar Leila Lindholms nätbutik. Här skall man kunna shoppa  husgeråd för köket och med tanke på hur mycket fint Leila alltid har i sina TV program finns här säkert mycket jag skulle vilja ha...


Gillar känslan av att en ny vecka stundar! Även om jag ofta har en hel del inbokat så är det som om man öppnar upp ett tomt uppslag och vad som helst kan hända. Det jag säkert vet är att ingen dag sällan blir den andra lik.

 

Det är med en enorm glädje jag kan skriva att Nellie är återställd, tack och lov! Den här sjukperioden har verkligen tagit på oss alla, men allra mest på lillskruttan själv. Det värker i ett föräldrahjärta när man ser sitt barn må dåligt och hjälplös famlar vi för att hjälpa på bästa möjliga sätt.

 

Solen strålar och jag njuter av helgen som var men också av dagen precis så som den är!


Scones


Otroligt goda och vallmofröna som en extra ingrediens gör sitt lilla extra!


Ingredienser – 2 personer.
1.5 dl mjölk
50 gram smör
3.5-4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Vallmofrö

Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela och rulla till en boll som passar i en muffinsplåt och lägg i. Strö över vallmofrön och grädda i 250 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade och varma!

HELG!!

Här börjar jag helgen med nygräddat bröd, färskpressad jos, härlig musik, vacker utsikt och bästa sällskapet. En perfekt start på dagen!

God morgon! Här är det en pigg Johanna som vaknat upp till en dag badandes i solsken. Nellie har sovit bättre än på länge, ok inte helt som man skulle önska, men med tanke på veckan som passerat var denna natten som en skänk från ovan. Att T är ledig idag underlättade natten, för det är bra mycket lättare med fyra händer än med två. Jag kan lätt konstatera att en mamma som fått bara om så någon timme sammanhängande sömn är lika med en happy mama.

Nu skall vi ut på äventyr för att skapa förhoppningsvis skapa en stor förändring i vårt liv!
Önskar alla en härlig lördag!!

Bästa dagen!

Man kan aldrig nog bli påmind om att leva här och nu. Vi lever bara en gång så det är nästan din skyldighet att göra det bra, så bra det bara går för just dig!


Dimman ligger tät här i Fjällbacka och jag är tröttare än vad jag trott vara möjligt. En vecka med den värsta sömnen har passerat. Om du frågar mig vill Nellie vakna på tok för många gånger. Ca 1 gång i timmen och detta har lett till att jag just nu sitter här och känner mig som ett vrak.


Positivt är att det är fredag idag, den absolut bästa dagen av alla dagar! T slutar tidigt, vi skall nog hitta på något trevligt ikväll, Nellies sömn kan bara bli bättre och jag har en bröddeg på jäsning. Det doftar ljuvligt från ett nytt doftljus och snart är huset helgstädat (skall bara börja först) och sedan skall jag bara fredagsmysa.


Ja, varför klaga?


Vårvitt?

Fjällbacka ligger inbäddat i ett vitt täcke denna torsdags förmiddag. Kanske inte vad vi önskade såhär i mars och längtan efter vår, men ändå är det väldigt vackert. Ingen kan väl tycka annat?

Skönt att vara föräldraledig en dag som denna. Inga måsten att ta bilen på oskottade, hala vägar, behöva skrapa och sopa rutorna. Bara få vara hemma med världens gossigaste bebis som, tack och lov, är på bättringsvägen men ännu har vi en bit kvar innan hon är bra.

Sötsug?

Tro på dig själv, kämpa för det du tror på! Jag tror och nästan vet att du klarar det!!

Ok, jag kämpar mot sötsuget som verkar vara större än någonsin!! För min del verkar det som om jag bestämmer mig från att avstå något finns det inget som upptar mina tankar som just det jag skall avstå... Lite som tänk INTE på en rosa elefant med skidglasögon! Vad tänker du då på? Säkert just en rosa elefant med skidglasögon...

Igår jobbade jag verkligen för att stå emot sötsuget som var stort som jag vet inte vad!! Jag satt och tänkte på precis allt sött jag var sugen på; åh tänk om jag skulle göra mig en kopp kaffe och doppa några sådana där suppper goda ballerina kladdkaka kakor... eller hade vi inte några chokladbitar kvar???


Till slut kände jag att nej, nu går det inte mer. Jag var besegrad! Gick för att kolla om det fanns någon chokladbit kvar vilket det gjorde. De låg två små milkyway på köksbänken till min (o)lycka:) Tog dessa två, ja jag kunde ju knappas låta en liten stackare ligga kvar ensam och skulle just gå och sätta mig i soffan och riktigt synda på min choklad när jag fick syn på salladskålen som stod precis bredvid där chokladbitarna legat med sallad kvar från middagen...

Helt plötsligt kunde jag ju inte välja chokladen framför salladen, hur gärna jag än ville så det slutade med att jag åt upp salladen och satt och tittade på de förbaskade chokladbitarna. 1-0 till mig mot sötsuget.

Kan bara inte för mitt liv fatta hur svårt det skall till att vara, men nu jäklar skall jag verkligen jobba för att stå emot!! Jag kan ju verkligen inte å ena sidan klaga på mage m.m och sedan sitta och trycka i mig sådant som jag vet bygger på kulan på magen...

Jag tänker att det kommer bli skittufft i ett par dagar framöver men att det sedan avtar, jag menar - det måste det göra för att jag över huvudtaget skall klara detta!!
Sedan körde jag ett superjobbigt bodypump pass och var riktigt nöjd med min dag. Idag har det varit än svårare men än så länge har jag lyckats stå emot.

Är ni med mig i kampen mot det som inte gör oss något gott?!? Jag vet att vi kan bara vi ger oss f*n på att vi skall klara det!

Kaffe med musik

Jag gillar ju som bekant Karins böcker om de äldre och den här var också bra. Inte en av hennes bästa, men lite småmysig i all sin enkelhet och ett par skratt bjöds det på även i den här storyn.

I Brantevik har vintermörket lagt sig över den lilla kustorten och väninnorna Inez, Olga och Viola har som vanligt symöte. Men den här kvällen har Viola med sig lotter från den lokala idrottsföreningen. Inez vinner en wekeendresa till en julmarknad i Tyskland, med buss och allt. De bestämmer sig för att åka allihop, ett äventyr i juletid är precis vad ett par äldre damer kan behöva. Tycker Olga och Viola i alla fall. Inez är högst tveksam, men följer med förstås. Det var ju ändå hon som vann resan. 

Det är med stor nyfikenhet och skepsis som damerna sätter sig på långfärdsbussen. Och en sak är säker, det blir inte alls den stillsamma weekendresa de tänkt sig.

Hemma igen

Från det norska snöiga fjällen har vi nu landat hemma där våren mötte oss idag. Det härliga ljus jag möttes av i morse då persiennerna drogs upp gjorde mig varm ända in till benen.


Efter en helg med snö, som var härlig på sitt sätt, känns det skönt att det här hemma är vår på ingång. Två dagar med längdåkning blev det för min del och jag tackar för möjligheten att ta mig ut!! Första dagen var det svårt och jag tappade nästan modet, mina tankar gick till den här turen... tur att jag gav mig ut även på söndag och fick tillbaka lite självförtroende!

Idag har jag haft en ganska tuff dag med en liten dotter som inte mått så bra vilket verkligen satt min oro på plats. Just nu går tiden åt till att vara nära, klappa, gosa och hoppas att hon snart, snabbt, blir bättre.

Den allra bästa!

CLICK!
Den här mannen spelas flitigt hemma hos oss. Nellie njuter av det lugn som ges.

På längden

Dumt att choklad får vara så god som den här... Då blir det extra svårt att arbeta bort det där sötsuget...

Med dessa bilder önskar jag en härlig helg och tar med mig packning, man och barn till de norska fjällen. En helg med familjemys väntar!

Nellie 5 månader

När du föddes tyckte vi att dina fötter var så stora i förhållande till din annars lilla kropp, nu fem månader senare är det som om kroppen vuxit på plats och dina små fötter ser inte längre stora ut. Snarare pyttesmå och otroligt söta.


Jag försöker ta in att du redan blivit fem månader och allt det som hänt under den här tiden. Det är så oerhört stort och svårt, för hela tiden händer nya saker och ibland finns det inte utrymme att landa och leva i det som är just för stunden... Tänk att en människa så snabbt kan utvecklas!

Vi har gått klart kursen i babymassage och jag tror att Nellie gillade de flesta rörelserna. Armar och ansike var inga favoriter, men det gick. Ben och rygg gillar hon bäst då hon ligger och bara njuter. Att beröring är så viktigt blir under en sådan här kurs så självklar. Vi har också fått möjlighet att träffa andra mammor med sina barn vilket kanske har varit det allra bästa med kursen om man frågar mig.

Under månaden som gått har Nellie hunnit lära sig sitta i stol och korta stunder sitter hon själv på golvet. Att stå upp när någon håller i henne älskar hon och det låter nästan som om hon kiknar av glädje. När hon nu ligger på mage har hon börjat dra benen under sig och förflyttar sig sakta, bakåt:) Ett förstadie till krypningen kanske?

Hon har fått smaka på gröt och verkade gilla det! Åt så bra och det var knappt något som rann ur den lilla munnen. Tyvärr har hon fått riktiga utslag runt halsen och kanske kan det vara att hon reagerar på gröten som innehåller havre. Skall avvakta ett tag med gröt för att se om utslagen och klådan avtar. Stackars liten känner att det är irreterat men kan inte riktigt lokaliser vart så hon kliar på hela överkroppen...

Sömnen... konstigt nog vänjer jag mig vid att vakan en-två gånger för att mata/byta blöja/ ibland lugna en ledsen tjej/ ibland bara få henne tyst i allt snattrande. Jag själv har verkligen blivit bättre på att ta mig en vilostund på dagen om jag känner mig omänskligt trött.

Friends with Benefits

Bild:lovefilm.se
Söt i all sin enkelhet... satt där i soffan och funderade över yrket skådespelare. Den här filmen måste varit lite speciell att göra, eller?


Dylan känner sig färdig med förhållanden. Jamie tror inte längre på Hollywood-klichén om evig kärlek. När de blir vänner bestämmer de sig för att försöka med något nytt och dra fördel av den ömsesidiga attraktionen utan några känslor inblandade - ett fysiskt förhållande utan komplikationer. Det borde väl vara lätt för två rationella och vuxna människor? Knappast. Snart inser de både att stereotypa och romantiska komedier kanske finns av en anledning.

Vart tog du vägen?

Kanske har du undrat vart jag tagit vägen? Jag har mest suttit under trädet och luktat på blommorna...

Hm, bloggen blev plötsligt väldigt trist med få inlägg men här är det fullt upp just nu därav min frånvaro. Idag har vi provat babyrytmik och åkte kort därefter till Tumlaren för att prova deras babysim nu när Tanumstrand inte skall ha babysim längre pga. för få babys.

Nu är vi hemma en snabbis och svirar om innan vi skall ut på vägarna igen. Den här gången till Magganmys!

RSS 2.0