Trollhättan & Uddevalla

Märklig dag idag. Gick tidigare från arbetet för att åka till Trollhättan. Var på NÄL och Överby åkte vidare till Torp och sedan hem.

Shopping blev det också, men vad jag blivit ringrostig. Tänker alldeles för mycket på vad som är praktiskt eller inte:)


Vilodag?

Tänkte ha en vilodag idag. Inte träna... men så satt jag och lyssnade på min bok (som bara är sååå underbar) och fick en sån energi. Vet inte vad som hänt med mig för den här lusten att röra på mig var det länge sedan jag hade.

La mig ner på golvet och körde ett gäng situps, men icke... Till slut bestämde jag mig. Ut och springa igen... springa bort springet i kroppen... en kort runda.

Det var ganska mörk och lite småkyligt, hösten är verkligen på ingång. 3,92 km - check!


Härlig start på v. 35

Trött som få efter en härligt rolig helg och dagen har varit lugn och behaglig. En bra start på v. 35! Hann åka till sportshopen mellan jobb och möten för att fylla på med träningskläder och ut i skogen för att plocka en påse svamp.

Nästa vecka börjar plugget.

Löpning

7, 34 km. Måste bli bättre på att utmana mig själv. Lägger mig i ett tempo som är "behagligt" och knappt jobbigt. Haha hur nu det kan kännas så när man är ute och springer?

Nästa springpass blir att jaga minuter.


Seg i mina nya byxor

Segt att springa idag. T låg före och drog och var min personliga "hundvakt". Den här gången tog vi oss ur skogen utan att möta en enda lös hund - gött det. Sov hela natten utan dessa mardrömmar som spökat de senaste nättrena.

5,47 km blev det den här morgonen och ack så jobbigt. I morgon skall kroppen få VILA!

Skulle plockat svamp med mamma men hon var tvungen att dra till Norge.

Istället blir det shopping innan kräftskivan senare i kväll. Laddad:)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note to self: Tränat 4 ggr v. 34

Lysekil

Bra dag på jobbet där vi fick gjort en hel del av alla saker som blir liggande. Ser verkligen fram emot den här hösten då jag skall ge allt och lite till.

Åkte till SportShopen och köpte nya brallor. Halva priset där nu!

Hem en snabb sväng innan jag drog till Lysekil för att hämta upp Josefin. Åt och drack gott på en restaurang, ingen aning vad den hette. Pratade om allt och lite till. Kan ofta saknar dessa stunder!

Tittade på den fantastiska månen och marelden. Letade efter grus att kasta, men hittade inte ett endaste dugg.

Åkte hem i den dimmiga natten.

Date Night

DVD Film: En galen natt
Bild: lovefilm.se

Nja, roligaste var i slutet då man fick se omtagningar:)

Det gifta paret Claire och Phil Foster kämpar sig rutinmässigt igenom vardagslivet och äktenskapet. Men när detta ordinära par förväxlas med ett annat, kastas de huvudstupa in ett extraordinärt äventyr! Medan de tar sig an korrupta poliser, brutala gangsters och en förryckt taxichaffis minns de plötslig vad som gör deras förhållande så speciellt, och deras "dejtkväll" blir till en vild och oförglömligt upplevelse.


Dags för en ny cyke?!?

Min cykel är speciell... av många anledningar. Men extra speciell är den för att man måste pumpa bakdäcket varannan dag.

Idag var det dags för en pumpning igen. Pump, pump... cyklade iväg till hälsan där jag körde ett BodyPump pass och när jag skulle hem igen ja då var det punka på däcket.

Ja där gick gränsen... inte skall man väl behöva pumpa varje gång man skall cykla? Hoppas på att det berodde på att jag skruvat på ventilen dåligt så att jag kan skjuta på ett däckbyte alt. köpa en ny cykel ett tag till.

Det var i alla fall bara att dra cykeln med mig hem.

Follow your heart

The human heart feels things the eyes cannot see, and knows what the mind cannot understand..
Bild: bluquote

Den här gången skall jag ge allt och lite till! Jag skall bli fit och inga mer ursäkter för vare sig det ena eller det andra. Jag ska sluta klaga på mage och annat som inte är som jag vill och göra slag i saken! Jag känner mig starkare än någonsin, som Elin Woods säger!


Håll hunden kopplad!

Löpning idag. 7,52 km men var tvungen att stanna vid ett tillfälle då en stor svart hund kom lufsande emot mig alldeles ensam. Hundrädd som jag lyckades jag ta en backe upp vid badis och sprang snabbt som tusan för att hinna innan hunden nere i galärbacken.

Hann jag? Inte då, när jag kom mig neråt stod hundskrället där... En dam kom ut från stora hotellet och höll undan vovven så jag till slut kunde springa förbi. Vems var hund(jäkeln)stackarn?

Dansutbildning idag också för nya terminen av Absolute showkidz. Ni har väl sett på sommarmorgon?

Det blåser storm i Fjällbacka!

Ikväll är det många som varit nere i hamnen och dragit i alla tampar de har för att så säkert det går förtöja sina båtar.

Det blåser storm i Fjällbacka!

TV

Ser nästan aldrig på TV, ser mest film och serier och inte "vanliga" TV program. Men ikväll fastnade jag framför Fångarna på fortet som satt igång igen.

Känns som gamla tider då nästan allt är sig likt på fortet. Tittar ni?

En riktig kick

Idag när jag kom hem ifrån jobbet funderade jag på om jag skulle ta mig till spinningpasset som skulle vara senare under kvällen... eller skulle jag kanske ut och springa? Jag som hatar att springa bestämde mig för att inte fundera mer på tanken som bara sådär ploppade upp i huvudet.

Jag skyndade mig in och drog på mig trikåerna och innan jag skulle hinna komma på andra tankar.

Så jag sprang och jag sprang och det kändes helt ok. Kom i något slags flyt och trodde mig orka springa hur långt som helst.

9,51 km slutade rundan på (mätte på iform.se) och jag har nog aldrig sprungit så långt i hela mitt liv! En riktigt kick för självkänslan, självförtroendet och inte minst för den fysiska kroppen. Knappt flåsig, men benen var trötta.
Härligt att jag lyckades känna den där flowkänslan jag hört andra beskriva.

Skogens Guld


©Johanna Granqvist.
 

Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

Gino


Jag använde mig av:
hallon
jordgubbar
röda och gröna vindruvor
nätmelon
banan
kiwi

©Johanna Granqvist.
 
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Everybody's Fine

DVD Film: Everybody's Fine
Bild: lovefilm.se

"Everybody's fine" är en både rörande och rolig film om en fars försök att återuppta kontakten med sina utflugna barn. Huvudrollen som änklingen Frank Goode görs av Robert De Niro och i övriga roller syns Drew Barrymore, Kate Beckinsale och Sam Rockwell. När Franks barn lämnar återbud till en planerad släktträff inser han att hans avlidna fru var den som höll ihop familjen under alla år och Frank beger sig ut på en resa genom USA för att försöka återknyta banden med sina barn. Frank tror att han ska få ta del av deras lyckliga och framgångsrika liv men får istället uppleva en allt annat än perfekt verklighet.

Surströmmingsskiva

Förra helgen testade jag det här! Men visst är det så att smaken hör ihop med utseende och lukt? Om man endast tänker på smaken var den salt


Bilder: Josefin Johansson


Remember Me

DVD Film: Remember Me
Bild: lovefilm.se

Tyler Hawkins lever ett rotlöst liv och släpper ingen inpå livet. Kärlek står långt ner på önskelistan - tills han träffar Ally. Hennes mod och spontanitet inspirerar Tyler att släppa efter och tillåta sig att känna lycka och mening med livet. Men både Tyler och Ally bär på hemligheter som snart kommer att ställa deras förhållande och kärleken på hårda prov...


Yes! Jag klarade det

Yes! Jag klarade vadet! Tre gånger har jag tränat den här veckan och slipper alltså "böta" 1000:- Var ute klockan åtta i morse och sprang och var mäkta imponerad över att jag klarade det.

En del har förmågan att springa lätt, liksom flyga fram i varje steg. Så är det dessvärre inte för mig. När jag springer känns det som om jag släpar runt på ett berg i just varje steg och det gör inte löprundan lättare vill jag lova. Springa är inte min melodi, men vad gör väl det när man väl kommer hem och har klarat det?!?

Igår åt vi skaldjur, drack skumpa, skrattade och grät en liten tår över livet och spelade yatzy. Regnet smattrade mot rutan och vi njöt av att sitta inne i vårt lilla hus med alla levande ljus tända runt omkring oss.


These Streets


Att sova bra

Det är härligt de gånger då man vaknar av sig själv, innan klockan hunnit väcka. Den här veckan har varit en bra sovvecka för min del. I måndags natt vaknade jag av oroliga tankar som inte kunde släppa taget men förutom det har jag sovit bra!

Det gör så mycket med mig när jag känner mig utvilad. Då orkar jag ta tag i mycket mer av allt som behöver göras.

Träningen har gått bra - har tränat två gånger och har alltså en gång kvar för att inte förlora vadet.

Nu väntar jobb och sedan är det helg!

...

Här är det glest mellan inläggen!
I morgon skall jag ta tag i min garderob som just nu ligger på golvet över hela sovrummet - bedrövligt! Visa bilder på en rackarns bra sak jag köpt

Min helg

 • pizza
 • tittat på fotografier
 • ögonkoll
 • köra bil
 • utmaningar
 • härligt sommarväder
 • panik
 • kalas
 • havet
 • trött
 • ö
 • restaurang
 • besök hos Vivan och George

Tänk vad fort det går när man har roligt. Att en helg försvinner så snabbt gör mig lika förundrad varje gång.

Nu startar en ny vecka och en vadslagning. 1000kr går jag i back om jag på söndag inte tränat minst 3 ggr!


Sant, men allt för sällan lätt

someone said this to me : i don’t think there is a ‘right’ thing to doeverybody is different just do whatever feels right to youand it will be the best and the right way :)
Bild: bluquote


Fundersam

Ibland verkar det som om allt för mycket, på samma gång, sätts på prov i min tillvaro. Jag blir förvirrad och vet vare sig ut eller in. Tankar som vem är jag och vad vill jag med mitt liv snurrar runt.
Jobbigt, men det är nog inte förrän jag tvingar mig att inse och ta till mig det jobbiga som någon förändring kommer att ske.

Nu väntar sängen och slut på funderandet över livet. Fredag i morgon, en dag med nya möjligheter och förhoppningsvis positiva besked.

Den man älskar

Den man älskar
Bild: adlibris.se

Ellen Dempsey har allt: en våning i New York, en framgångsrik karriär som fotograf, och inte minst underbare maken Andy. Ellens äktenskap inte bara verkar perfekt, det är perfekt.

Men tre månader in i det lyckliga äktenskapet springer Ellen på Leo - första kärleken som bara försvann ur hennes liv efter ett bråk en nyårsnatt för sju år sedan. Leo, som helt utan förklaring lämnade henne hjärtekrossad och bitter. Det ena leder till det andra. Ellen börjar ifrågasätta det liv som hon lever tillsammans med Andy ... För om Andy är den stora kärleken, varför kan hon då inte glömma Leo?

dra med tungan längs med

I går när jag skulle vara borta över natten glömde jag det man bara inte får glömma!
Ok, jag glömde även vinet som kanske är det som kommer som nr 2 som man inte får glömma men först och främst glömde jag min tandborste. Brukar alltid ha en "resetandborste" i min "resenessecär" som jag valde att lämna hemma. Hallå, jag skulle ju bara vara borta en natt....

Vilken jäkla beläggning det blir vid kvällens slut. När man drar med med tungan längs tänderna känner man sig, i alla fall jag, allt annat än fräsch när tungan liksom fastnar... Haha, skönt att vara hemma hos borsten igen:)

Hemma igen!

Konferens borde alla åka på någon gång med sina jobb. Vi har haft det underbart trevligt med fantastiskt god mat, en del planering inför hösten, lekar fräcka historier, sång och massor av skratt. Nu ser fram emot morgondagen då jag får träffa de flesta barnen igen.

Kick on!

Idag drar det igång på riktigt! Ut på en ö i Fjällbackas skärgård för att drar igång för hösten. Förra veckan fick jag en mjukstart eftersom jag redan började jobba på torsdagen. Tycker att det är skönt att kunna börja med en kort vecka så att helgen snabbt kommer.

Jag har ordnat sånghäften och annat som jag hoppas vi kommer få någon nytta av.

Hoppas ni som börjar på jobb idag inte börjar med allt för stor ångest. Vi älskar nog alla att vara lediga men...:)

Suck... eller?

I morgon är det dags, jobb igen. Hade lätt kunnat tänka mig ett par dagarledigt till. Men det är inte med ångest jag går och lägger mig.

Semestern har varit underbar! Har haft så mycket skoj på schemat mest hela tiden att jag inte ens hunnit blogga:)

Sov gott kära semesterfirare

Status

Nu är det snabb frukost som gäller, sedan ett snabbt ärende in till Uddevalla där Tobbe skall på ett möte, därefter snabbt till Fjällbacka för att dra oss ut på havet - och andas:)

Jag njuter av mina två sista semesterdagar.

Någon sorts frid

Någon sorts frid
Bild: adlibris.se

Siri är psykolog och psykoterapeut. Till hennes praktik på Södermalm kommer alla sorters människor. De hänger av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina djupaste rädslor och mörkaste hemligheter. Men Siri bär också på en smärta. Hon är änka sedan hennes man omkom för ett år sedan, och i skärgårdsstugan som skulle blivit deras drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd.

Så hittas en av hennes patienter död i vattnet utanför hennes hem. Polisen finner ett självmordsbrev där flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne inse hur meningslöst livet är. Siris värld rasar samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring?

Siri börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa.


RSS 2.0