Sin bästa vän som blivit mördad...

Satt och åt fiskgryta med någonslags currysås och det slog mig plötsligt att jag under de senaste timmarna suttit och tänkt på dagen som om det vore fredag, gissa vad besviken jag blev när jag kom på att det "bara" var torsdag. Barnen som satt runt mitt bord fattade ingeting, vad är det för fel på torsdag och varför längtar du tills fredag undrade dom.

Stina är sjuk och det blir ingen julklappstävling imorgon, fest är inställd. Hoppas på att vi kan ta det en annan dag för jag har äntligen lyckats hitta tre julklappar.

Fikan med Oksana igår var lite märklig, visst har hon blivit fantastiskt duktig på svenska men det skljer oss så mycket åt. Smal som en sticka hade hon blivit, men jag förstod också att hon haft det riktigt tufft med sin bästa vän som blivit mördad...Samtalet flöt inte direkt på... när jag frågade något och hon svarar på något helt annat gör det lite kruxigt. Vi har också så oerhört olika värdeingar i livet och hon kunde absolut inte förstå att jag inte hade några som helst planer på att gifta mig snart:-) Men trots olikheter var det roligt att se henne igen.

Step up...

Var och tränade Step up igår kväll och det var länge sedan sist! Tror att det var nån gång i Uddevalla... Roligt och jag var koncentrerad till amx under hela passet. Härligt att slippa att tänka på något annat för en stund och bara koncentrera sig på hur hände och ben skall gå.

Ikväll skall jag fika med Oksana som också var länge sedan jag träffade


En hjärtformad ask


(60137-128 60137-128 1½ av 5 möjliga. Det där med vålnader och övernaturliga ting har aldrig riktigt varit min grej och det blir det inte heller när jag läser den här boken. Att det är Pontus Gårdinger som läser gör att boken blir lite, lite bättre än vad den egentligen är pga. att han har en passande röst. Och trots att Joe Hill har en pappa som är duktig författare, Stephen King, så lyckas inte sonen fånga mitt intresse, i alla fall inte i den här boken som sagt.)

En hjärtformad ask är en av de mest uppseendeväckande romandebuterna internationellt på mycket länge. Orsakerna bakom det enorma intresset är både att boken är en fasansfullt bra skräckroman och att författaren är son till Stephen King - skräckmästaren.

Skulle du köpa en vålnad? Förmodligen inte.
Men det är just vad Jude Coyne gör, på internet. Coyne är en firad rockstjärna som dragit sig tillbaka till sin gård i North Carolina med sin samling av platinaskivor, ockulta troféer och sin flickvän, Georgia.
Vålnaden som levereras punkligt i en hjärtformad ask är tänkt som ett makabert tillskott till samlingarna.
Men vålnaden vill se Jude Coyne död och begraven. Och det gäller inte bara Coyne. Alla som kommer i vålnadens väg riskerar att gå samma öde till mötes.

Jude och Georgia tvingas fly för sina liv. Det blir en skräckfärd till helvetet utan returbiljett, undan vålnaden, utan nåd.

Förhandsintresset för Joe Hills debutbok har varit enormt, förväntningarna likaså. Han infriar dem alla. En hjärtformad ask är boken som gör att du tvekar innan du släcker lampan.

Solstorm, fast nu på bio

(60137-12860137-128 60137-128 3½ av 5 möjliga. Efter att jag lyssnat klart på solstorm igår  gick jag och såg den på bio. Tyckte att den var riktigt bra! Skådespelar insattsen var briljant och ungefär så som jag tänkt mig att figurerna skulle se ut. Izabella och Mikael var superbra!)


Solstorm


(60137-12860137-12860137-128 3 av 5 möjliga. Spännade att läsa om Kriuna som jag kannpt kan något om och att norrskenet kan bero på att det stormar på solen. Minus dock för allt gudsnack hit och dit. Ibland blev det frö mycket frikyrkligt svammel. )

CD-bok
Uppläsare: Marie Richardson
Speltid: ca 10 tim

Det stormar på solen. Norrskenet sprakar över Kiruna. I den nybyggda Kristallkyrkan bryts ljus och mörker. Församlingens andlige ledare, Viktor Strandgård, har hittats brutalt mördad mitt på altargången. Rebecka Martinsson, som sedan länge lämnat Kiruna för att arbeta som jurist i Stockholm får ett oväntat telefonsamtal. Det är mordoffrets syster Sanna, som ber henne komma hem och hjälpa till. Hon tror att polisen misstänker henne, och hon är rädd att förlora sina barn. Motvilligt beger sig Rebecka Martinsson tillbaka till barndomsstaden. Hennes hemkomst väcker starka känslor och snart jagas hon av både sitt eget förflutna och våldsamma krafter som vill tysta henne. I det snötyngda Kiruna växer skuld och hot ikapp med mörkret, och urladdningen närmar sig. Solstorm är en spänningsroman med stora litterära kvaliteter.

Åsa Larsson är ett nytt namn i spänningsgenren. Solstorm är hennes mycket spännande och starka debutroman.

Anne Lundberg, årets julvärd!Årets julvärd i SVT är utsedd och den lyckliga blev Anne Lundberg. En härlig "tjej" tycker jag som man sett lite för lite av. Jag gillade det programmen där hon var med på en båt och arbetade, landgång tror jag att det hette.

I morgon är det Thanksgiving så till helgen blir det kalkon?

Så många gånger som jag har fått ställa in att träffa en vän som jag aldrig tycks ha tid att se, gör att jag får dåligt samvete. Men idag mina vänner jag skall in till stan och fika så det står härliga till. Inga undanflykter, barn eller föräldrar som kan stoppa mig.

Hann med träningen igår och det gjorde mig nöjd, men jag måste börja utmana mig själv mer än vad jag gör idag. Visst blir jag trött och visst svettas jag, men aldrig lika mycket som mina grannar på cyklarna. De flåsas och det skvätter svett, vilket inte är så trevligt, men de tar ju ut sig till max... gör jag det? Nja, ofta när det börjar bli lite jobbigt nöjer jag mig som det är. Nästa gång -  mer utmaning.

Känns som om jag haft en bra dag på jobbet idag. Hunnit med mycket och sett många. Hemskt är naturligvis att jag ibland känner att jag inte hinner se alla, men med tanke på omständigheterna tror jag att de flesta förstår, och finns det någon som inte förstår är de mer än välkomna till mig och se och uppleva mitt kaos.

Det är ett märkligt väder i Lerum, luften är alldeles fuktig och rå. Kallt och eländigt, men jag är glad ändå. I morgon är det Thanksgiving så till helgen blir det kalkon?


Flushed away(60137-12860137-128 1½ av 5 möjliga. Lite smårörig film, med en ganska trist story gjorde att jag blev besviken på den här animerade filmen. Men visst... se den kan man väl göra)

En skruvad komedi från teamen bakom "Shrek" och "Wallace & Gromit: Varulvskaninens förbannelse"

Robby är en riktig societetsmus. Han är ett älskat husdjur som lever i en glassig våning i Kensington.

Men en dag störs friden i hans lilla "paradis". Sid, en inbiten kloakråtta, lyckas ta sig upp genom avloppet och in i Robbys hem. Robby blir förtvivlad och bestämmer sig snart för att lura ner Sid i toaletten. Men Sid visar sig vara klyftigare än så och Robby faller på eget grepp. Genom en enda liten spolning hamnar Robby i Londons kloaker.

Här väntar en värld av desillusionerade gnagare och inbitna gangsterråttor.


Det är verkligen mörkt ute nu

Äntligen är min dag färdig här på jobbet och efter att jag bloggat färdigt här skall jag snabbt cykla hem och tända massa levande ljus, koka mig en kopp te och sätta mig i soffan med min bok. Det är det mysigaste med den här tiden på året, att man kan tända massa ljus och tillåts att mysa. Jag brukar i och för sig tända ljus året om eftersom jag tycker att det är en vardagslyx man behöver, men stämmningen blir så mycket bättre när det är mörkt ute.


Eventuellt orkar jag med ett spinningpass idag. Det är märkligt hur kroppen och knoppen kan bli piggare av att träna så man blir alldeles slut, men så är det faktiskt. Stackars Johanna ligger hemma och är tokförkyld så för hennes del blir det ingen träning, men Carro följer kanske med.


Kaffebönor och sånt...

Kroppen känns helt märklig idag... piggare på något sätt och fast jag egentligen är jättetrött mår jag väldigt brr och känner piggare än på länge. Kanske för att jag fick iväg mig själv till träningen igår, ha ha vad trött jag snabbt blev där jag stod och hoppade och försökte hänga med på alla rörelser, men värst var det med armhävningarna som ledaren gjorde hur länge som helst... kändes det som.

Igår när jag var inne på en inredningsbutik här i Lerum som heter Inred såg jag till min förtjusning att de gjort en liknande ljussättning som jag gjort hemma i Fjällbacka. I en stor glaskupa hade vi båda hällt i massa, massa kaffebönor och sedan satt ljus i. Doften som uppstår i värmen från ljusen är otrolig. Och det var kul att se att jag lyckats göra det lika fint som de "riktiga" inredarna på inred...

Måndag igen...

Måndag igen och en ny vecka sätts i rullning. Mamma frågade mig igår vad jag skulle göra idag... överleva var min första tanke. Men idag är det mycket som skall hinnas med, på jobbet såväl som hemma. Så överleva hoppas jag verkligen att jag gör!

Fick med mig den röda byrån ifrån Fjällbacka och kanske hinner jag placera några av mina kläder där redan ikväll. Måste träna... det var alldeles för länge sedan sist.

Helgen som gick var oväntat mysig. Inte för att jag inte trodde att den skulle bli det, men överraskningen var att Christian kom och hälsade på och tillsammans åket vi till Johan och Stefan och alla deras djur. De hade en hund, säkert 10 olika fåglar och tre stora akvarier med en mängd spännande fiskar. Riktigt kul att komma dit faktiskt, i deras mysiga lilla hus!

Tatuerad Torso


(60137-128 60137-12860137-12860137-128 3½ Får den här spännande boken. Alltid kul att läsa om milöjer där du själv känner igen dig. Fick efter att jag börjat läsa boken reda på att den blivit film. Kul att se om filmen är lika bra som boken.)

Bland stenarna på en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda polisen har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Tatueringen leder kriminalinspektör Irene Huss till Köpenhamn och den mystiske Tom Tanaka.

Helene Turstens romaner om kriminalinspektör Irene Huss blir nu filmatiserade i ett av de största svenska filmprojekten under de kommande åren. Angela Kovács spelar huvudrollen som Irene Huss.

Var finns jag?

Sitter på jobbet. Tog just på mig en halsduk för att inte frysa. Solen lyser stundvis in genom fönstret och värmer upp rummet som annars känns kallt. Alla barn har gått hem och här sitter jag och river mitt hår som snart blivit grått. Känenr mig så gammal...

Försöker göra min röst hörd, men hur högt jag än skriker tycks ingen lyssna på mig.. Funderar snabbt på om jag skall bege mig hemåt, hem för att snabbt kunna dricka en kopp te i lugn och ro för att sedan åka tillbaka till jobbet. Men hur gör jag det? Hur dricker jag snabbt en kopp te för att koppla av? Så många här på jobbet som säger att trots kaoset verkar jag lugn som en filbunke som inte ser att det inuti mig river en orkan.

En kollega sa till mig idag när vi möttes i hallen, Jag ser dig sa hon, hur du försöker. Hon hade sett en av alla situationer som nuförtiden allt oftare händer. Ja sa jag, det gäller att ha långa armar för att kunna hålla in alla som behöver någon som håller.

Mitt i allt dett funderar jag på var jag finns? För i allt detta är det lätt att tappa bort sig själv och det man själv tror på. Det gäller att bara att hålla ut, överleva..och jag är bara 24 år. Längtar hem! Vissa stunder är jag nästan beredd att göra vad som helst för att slippa vara här, slippa vara ensam.

Jag försöker ändå att vara glad, försöker att vara mig. Jag räknar dagarna till helgerna och hoppas på att tiden skall gå snabbt, ibland gör den det.

Kram till er alla


Snö

Igår kom de första snöflingorna och idag var marken vit när jag vaknade... vintern är här,...

Skugga


(60137-128 60137-12860137-128 2½ av 5. Visst läste jag boken med ett intresse, men den här gången fångade inte författaren mitt intreese på samma sätt som innan. Intressant vinkel när kvinnor skriver om män...)

Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin kunnat drömma om. Älskad, beundrad och högaktad för sina böcker kan han se tillbaka på ett långt liv kantat av framgång och respekt. Han är arbetarsonen som tack vare sin flit och sina uppoffrande föräldrar blev en nationalikon för hela det svenska folket, en man vars ryktbarhet skulle bli så stor att ingen i hans närhet kunnat undgå att påverkas av den.

Men vägen till framgång är sällan rak och giganter kastar ofta djupa skuggor. När en ensam åldring avlider sätts ett ödesdigert händelseförlopp igång, och uppgifter om en långt mörkare historia än den ljusa framgångssagan börjar sippra fram. En historia som rymmer fasansfulla hemligheter, svek, lögner och död.

En flicka som kallas Alice


(60137-128 60137-128 60137-128 60137-128  En bok i liknande anda som Torey Hayden ofta får till. Alltid otäckt att läsa/höra om barn som far illa. Det får mina tankar att vandra till mitt eget liv och kanske uppskattar jag vad jag har bättre...)

I den lilla staden Rain Valley händer sällan något, inte förrän den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig.Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandalförstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles.Rykten sprids snart om ?vargflickan? och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet.Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?...

Isprinsessan

Ikväll klockan 21 visar SVT första avsnittet av Isprinsessan som är baserad på Camilla Läckbergs bok med samma titel. Får man inte missa!!
Camilla Läckberg i Fjällbackas kyrka på premiären av Isprinsessan. Kul att det var just i kyrkan:-)

RSS 2.0