Årets första julklapp

Äntligan har jag och S kunnat delat upp vårt examensarbete och vi kommer att kunna göra en hel del över Internet och telefon. Ni anar inte hur skönt det känns att äntligen se ett slut på den här, ja faktiskt, mardrömshistorien. Jag som annars brukar tycka om att skriva uppsatser har nu idagar våndats över detta.

Nu skall jag snabbt hoppa in i duschen, snabbt plocka ihop det jag tror mig komma att behöva hem över jul - kläder och alla andra saker, sen snabbt åka till Henån där kalas väntar.

T ringde, på vår dag och allt... och jag var mest stressad. Skall ringa och vara hur snäll som helst sen när jag sitter i bilen:) Har verkligen inte varit rolig att ha att å göra med den sista perioden. Stackars er som fått lyssna på mitt missnöjje, men skoj för er att ni nu får höra hur glad jag är.

Har fått min första julklapp! Första säsongen av Sex and the city fick jag av super snälla C.A Är fortfarande i överraskningstilllstånd över hur snäll den tanken var. Igår var jag på Åhlens och där stod något jag tror stämmer mycket väl... Vad alla flickor behöver! En DVD med Sex and the City. Hur visste C att detta stämde så väl?!? Hur sant som helsti alla fall! Tack än en gång!!

Sex and the City


Lycka

 Kajsa Berqvist Såhär känner jag just nu!!
                                                                   
I dagar och nätter har jag tillsammans med S suttit och pluggat. Börjat tidigt på morgon för att sitta långt in på småtimmarna, vad är det för liv egentligen? Förhoppningsvis är det början till ett roligt, spännande och utmanande liv.

Idag fick vi lön för all möda vi lagt ner. Prick i tid anlände vi till högskolan, men eftersom handledaren inte var färdig med  sitt tidigare möte fick vi med fjärilar i magen sitta utanför och snällt vänta. När han efter ett tag stack ut huvudet och sa att de snart skulle vara färdiga och att det hade varit såå roligt att läsa vårt arbete föll ett berg, ja inte enbart stenar utan ett helt berg, ifrån mina axlar. Under mötet berömmde karln oss verkligen och sa att det tydligt märktes att vi tyckte om att skriva. Vi fick en hel del saker som vi skulle ändra, men bara småsaker. Två tabeller skulle infogas i vår resultatdel för att göra det lättare för ögat att se.

Känner mig åter som 22, och tillsammans med S och vår handledare ser jag med positiva ögon på framtiden:) Hihi, som Peter Jöback skulle sagt, jag kommer hem igen till jul...

Snart dags

Snart smäller det!! Mötet jag väntat på sedan i fredags, åker om cirkus fem minuter... Ögonen ser inte kloka ut... Jag är verkligen jätte trött.
 

Galet Sent

Eller skall man kalla det för galet tidigt?

Efter ett skumt samtal till S´s telefon har suttit uppkrupen i soffan och bara pratat pratat å pratat. Trotts att jag inte trodde jag kunde bli mer förvånad idag chockar hon mej med att berätta om detta knepiga samtal. Folk är inte riktigt kloka!!

En annan sak som hände idag var att jag höll på å köra i diket, fast det inte fanns nått dike å köra ner i, när jag fick reda på att det varit 20 på XoY i lördags. Jaha!?! varför visste inte jag det? Satt istället och skrev på världens just nu tristaste uppsatts... R sa att det varit såå mycket folk, å det hade varit såå roligt. Alla hade varit där. Kan ju inte stämma! Jag var ju inte där! Knepigt att klockan är så mycket. Som S sa, knappt nån ide att lägga sen...

Men dt skall jag i alla fall göra!! Sov gott! I morgon blir det dagens outfit

Nattsudd...

Dagarna bara rusar förbi, jag hinner inte med!! Sitter uppe och julpysslar, lyssnar på musik och har det relativit bra. Fick köpt det mesta av de julklappar jag planerade att införskaffa... problemen uppstod när jag snabbt och smidigt skulle springa in och köpa det jag tidigare bestämt, och detta var slut!!! Som den flexibla kvinna man tvunget lärt sig att vara fick jag snabbt komma på något annat. Efter en rad velande fram och tillbaka, två par trötta ben och många påsar i händerna, hamnade jag och S på Orion för att fika. Åt en super god ciabatta och fick mig dagens dos av min kära dryck Oboy.

Att köpa julklapp till T var svårast. Vad önskar sig karln som jag tidigare inte gett honom?!?! Fick i alla hast ta något jag hoppas att han blir glad över och se vart det leder... En skönhet klär i allt!

Syster Yster var det också svårt att köpa till... På hennes önskelista stod det bland annat att hon önskar sig en plånbok-likadan som den som E har. Vem är E undrar jag då? Kan ju inte köpa något jag inte vet vad det är:) Hittade i alla fall något jag tror hon kommer göra succe med. Som den äkta sessa hon är!

En julklapp till mig själv blev det också... Tyckte att jag också skulle få något. Inte för att trösta mig med, utan mer för att... ja inte vet jag. Jag tyckte helt enkelt att jag var värd en liten present. Ett par toksnygga stövlar!! (En galet dyr liten present) Och till er som nu tänker att det var väl himla onödigt att hon gick och köpte sig ett par stövlar till, hon som redan har stövlar...ja till er vill jag bara säga att: visst har jag stövlar innan, men inga sånna här:)

Funderar på hur mitt hus skall se ut när jag skaffar ett sådant. Ett rum för alla mina böcker - mitt bibliotek. Ett rum för alla skor - mitt skorum. Ett rum för kläder - min klädkammare... Ja å sen allt där vanliga... Härligt med drömmar!

Har i alla fall laddat för mötet på högskolan i morgon med handledare. Helt galet vad en människa kan styra och bestämma över andras liv. Ingen är så förvånad som jag. Och när jag hör hur andra handledare lagt upp sitt jobb blir jag ännu mer förvånad... snart fövånar inget... jag är med på det mesta

Stora planer

Mitt huvud känns plötsligt bättre, vilket är nödv'ndigt idag! Har massa saker som jag skall ta tag i...


* Handla de sista julklapparna. Som tur är har jag redan planerat vad jag skall köpa så det bli bara att knalla in i butikerna och köpa det jag ska.

* Läsa igenom arbetet en sista gång för att vara extremt peppad för morgondagen.

* Hämta beställda böcker på stadsbiblioteket. Hoppas allt jag beställt hunnit komma.

* Har bokat tid i tvättstugan, så någon gång idag måste jag hinna tvätta.

* Städa i lägenheten.

Fika och titta på alla julstressade människor.

* Och sist men viktigast - Ha en super bra dag!!

Morgonstund har guld i mun...

Verkligen inte idag!!

Ibland när jag vaknar tror jag att jag skall vara som en ny människa. Pigg, fräsch och redo för en ny dag. Ofta är det faktiskt så. Jag vaknar och ser fram emot den stundande dagen utsövd efter en hel natts sömn... Men så finns det morgonar som denna. Morgonar där jag vaknar och önskar att det snart skall vara kväll igen så att jag kan lägga mej och sova.

I morse vaknade jag helt utmattad av allt pluggande. Den här tiden tär verkligen på min kropp och jag hoppas att den skall kunna återrepa sig nu under jul. Jag äter, sover  och lever helt osunt just nu... Upptäckte att jag skickat fel version av vårt arbete till handledaren och fick i panik springa över, och troligen väcka S. Hon var lugn som en filbunk och skickade över "den rätta" versionen. Lite fel kan faktiskt även vi göra.

StressadFunderar på om det är så här jag ser ut just nu?


Samtal från Malmö

Shit, hade helt glömt bort att jag skulle ringa C.K om Nyårsfesten. Borde jag börja oroa mig över att jag glömmer så mycket? Skulle ringt och medelat innan Lucia... Lucia var för ett tag sen. Nu fick han i alla fall ringa själv och jobbig som jag är kunde jag inte svara honom. Jag har ingen aning om hur jag bör planera min tid framöver.

T frågade om jag ville att han skulle vara med mig under jul. Alla dessa frågor, hans mamma tyckte att han borde det. Sa att detta var något han helt och hållet fick bestämma. Han måste ju vara med dem han vill, inte med vem hans mamma eller någon annan vill. Lovade, snäll som jag är, att göra ett par julklappsinköp för honom eftersom han planerat en så fin jul åt oss. I morgon kommer jag få bära runt på massa kassar med paket. Hihi, skoj. Hoppas att jag hittar allt jag räknat med så att jag kan stryka införskaffandet av alla julklappar på min, att göra lista. Vart jag kommer att hamna på Nyårsafton får bli en senare fråga.

Damernas

Hade totalt glömt av att jag prenumerar på Damernas tiding så det blev en överraskning när jag såg att jag fått post. Skall krypna ner i soffan och läsa...

Agnes Carlsson

Agnes cd
Idag släpps den!, idol Agnes skiva.

Någon som lyssnat om den är bra? Har läst att den skall vara feg, ett fegt hopkok. Är säker på att den söta tjejen från Vänersborg gjort sitt bästa

Agnes Carlsson
Bild från Agnes första konsert


Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine

aftonbladet kan man idag "lära" sig att shoppa som en riktig sessa.  Tycker att det många gånger kan vara spännande att se vart kändisar handlar. Oftast är de som oss "vanliga", som prinsessan Madeleine. Visst är många av butikerna hon spenderar tid i av hög lyxfaktor, som Champagne och Filippa K. Medan andra äffärer är sådana som jag också handlar i... mindre lyxfaktor alltså. Aftonbladet nämner H&M, som en av de vanliga butiker hon besöker.

Date

S har precis knallat iväg på en promenad. En date skulle jag vilja kalla det. Hur underbart låter det inte det? Att med en mängd fjärilar i magen vandra ut i den knastrande snön för att gå på date!!
Själv har jag preics mailat in vårt arbete till handledaren så håll nu tummarna för att han inte totalsågar det. Sista gången vi får respons av honom... Skall bli såå skönt när vi kan lämna detta bakom oss.

Har fortfarande en tryckande huvudvärk så egentligen borde jag snart gå och lägga mig. Men först skall jag bara...
Hjärta


Känns ibland som jag bor på vägen

Vilken dag!?!

Jag var, som vanligt, sen när jag åkte i morse och inte nog med det fick jag stå ett bra tag och skrapa bilrutorna. Något jag i och för sig räknat med i min morgonplanering, men är man sen så är man... När jag började närma mig Göteborg blev jag osäker på om jag skulle komma ihåg vägen och jag hade vare sig telefonnummer eller någon karta med mig. Som tur var körde jag aldrig vilse utan kom till och med i tid till förskolan där jag skulle möta Rektorn.

Efter kaffe och tårta och ett långt samtal om dittan och dattan satte jag mig åter i bilen för att hälsa på C B. Han var så fin i sina "fin byxor" redo för sin intervju som han skulle på senare idag. Jag håller tummarna!! Själv hade jag redan bestämt mig för att inte tacka Ja till Göteborgstjänsten...

Åkte till Lerum där jag skrev på mitt första arbetskontrakt och fick träffa en hel del av personalen på skolan. Nervös inför examensarbetet men i övrigt hoppfull inför framtiden. Alla verkade positiva och hälsa mig välkommen..

När jag åkte hemmåt, till Borås hade ett tunnt vitt lager av snö lagt sig på vägen. Alla ljusen på Liseberg var tända och äntligen kommer kanske julstämmningen till mig också.

Liseberg
Det julfina Liseberg

Uppe med tuppen?

Det är fortfarande mörkt ute och snart bär det iväg till den stora staden.

Har en jobbig huvudvärk, troligen eftersom jag sovit på tok för lite. I natt hade jag i alla fall inga jobbiga drömmar om allt som måste göras nu innan jul och framåt. Stressad? Ja, lite smått, men har bestämt mig för att jag skall klara detta!! Och jag kan omöjligt göra bättre än vad Jag förmår.

rix morronZoo pratades just om alla julkort som skall iväg till alla hem landet över. Titti hade sympati för brevbärarna som skall bära ut dessa helghälsningar. Skall inte skicka julkort i år, jag har också sympati för brevbärarna. I år blir det mitt årliga julbrevet över Internet i stället.

Dags att sticka,så till er önskar jag en bra dag!

Ännu en sen natt

Äntligen skall jag få gå och lägga mig!! Har suttit och arbetat med examens arbete i två dagar i sträck!! Den enda rast jag och S unnat oss,är när vi ätit. Äta bör man ju, annars dör man... Fast under dessa dagar har jag funderat på om det kan död på oss att plugga för mycket. Vi får hoppas att den tid vi lägger nu, på arbetet kommer att ge resultat när vi Januari skall redovisa det...

I morgon bär det av till Göteborg och förhandla löner. Borde egnetligen förberett mig lite för det idag, men som sagt så har jag haft annat att göra. C.B har lovat att jag skall få komma och avreagera mej efter att jag varit på det evntuellt blivande jobbet... Hehe, hoppas jag har positiva inlägg att komma med.

Till er som fortfarnde sitter uppe, Sov så gott

RSS 2.0