Beslut

Känns som om beslut tagits över mitt huvud... måste snabbt samla ihop mig... allt känns så trssligt just nu. PÅ något sätt finna en lösning, och det snabbt! Vad vill jag, hur vill jag och när vill jag...

Johan Falk - Gruppen för Särskilda Insatser

DVD Film: Johan Falk - Gruppen för Särskilda Insatser
Spännande! Har hört fler som inte gillar dessa filmer, jag är inte en av dem. Tycker att de är riktigt läskiga och helt klart sevärda! Ja jag tycker att de är riktigt bra.

Efter "Den tredje vågen" åkte Johan Falk ner till Haag för att jobba på Europol. Nu, fem år senare, återvänder han till sin hemstad Göteborg där han fått jobb på GSI - Gruppen för Särskilda Insatser - som är den enhet inom svenska polisen som har som sin enda uppgift att arbeta mot de tyngsta maffiaorganisationerna i landet. Samma dag som Johan anländer till Göteborg startar GSI en operation för att identifiera, hitta och konfrontera en grupp våldsamma värdetransportrånare som kallas "De okända sex". Snart inser Johan att GSI använder sig av metoder som är mer avancerade och intrikata än vad han någonsin kunde föreställa sig att svensk polis använder sig av...


Flickan som lekte med elden

DVD Film: Flickan som lekte med elden
Bra, men inte lika bra som den första filmen och inte alls lika bra som boken.

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. Anklagad för trippelmord dras hon in i en härva som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.

Things We Lost in the Fire

DVD Film: Things We Lost in the Fire
En film som även berör den som sällan blir berörd!

Audrey (Halle Berry) sörjer efter att ha förlorat sin make. Impulsivt bjuder hon in en problemtyngd gammal vän, Jerry (Benicio Del Toro), att bo hos henne och hennes två barn. Med hjälp av varandra upptäcker Audrey och Jerry hopp och lycka i sina nya liv. ”Things We Lost in the Fire” är regisserad av Susanne Bier (Oscars-nominerad för ”After the Wedding”), producerad av Oscars®-vinnaren Sam Mendes. Medverkar gör även Golden Globevinnaren David Duchovny (”The X Files”).

Härliga fredag

Solen skiner, ett härligt höstväder över Fjällbacka. Det känns gott just nu...

Idag började jag en ny utbildning, Aktionsforskning. Spännande med nya utmaningar och nya människor.

Nu väntar helg, jag skall stanna hemma vilket känns skönt efter mycket resande, vilket också har varit roligt. Men ibland är det skönt/viktigt att landa. Ta sig tiden att se det som finns just nära. Varje fredag i ett helt läsår skall jag studera, åh vad spännande och jag är såå tacksam över att jag fått den här möjligheten.

Bio blir det också, ha hur ofta går jag på bio? Sällan, kanske därför som det känns extra kul och lyxigt. Popcorn blir det också, men först - en härlig fredagkväll.

Sommardöden

Sommardöden
♥♥(2½ av 5 möjliga)
 
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm.

Min förlorade oskuld

Min förlorade oskuld
Bröt min regel om att alltid läsa ut de böcker jag påbörjar men här såg jag absolut ingen anledning. Så trist att jag la ifrån mig den ganska snabbt. Orkade inte ens skumma igenom...

  Efter ett telefonsamtal mitt i natten sitter Kate plötsligt på ett flygplan, iklädd pyjamas och vinterjacka, på väg hem till sin barndomsstad. Anledningen är Jake Sharpe, en av musikvärldens starkast lysande stjärnor - och Kates ex-pojkvän.

För elva år sedan försvann han spårlöst, och hördes inte av förrän hans låtar, som uteslutande handlar om Kate, började spelas i radio. Nu har han äntligen kommit hem till deras lilla stad i Vermont, och Kate har chansen att konfrontera honom för åratal av utdragen och långt ifrån privat hjärtesorg.

Kate fyller snart trettio, men enda sättet för henne att leva ett fullt liv som en välanpassad vuxen är att göra ett återbesök i tonåren, vilket sätter mycket på spel både för henne själv och hennes närstående. Hur ska hon balansera mellan en oavslutad kärlek och att ställa saker till rätta för alla dem som Jake har svikit, inte minst henne själv?

090909


Härlig dag som förde med sig många skratt och underbara nyheter. Magiskt datum, 090909 som jag för övrigt trodde var igår - låg en dag före

Personal Effects

DVD Film: Personal Effects
♥♥♥(3½ av 5 möjliga) Fantastisk film, Ashton är snygg så det förslår och sorgen filmen ger är så otäck. En riktig Johanna film!

Efter att ha förlorat familjemedlemmar försöker både Linda och Walter handskas med sina öden. De finner varandra genom en osynlig bindning och deras gemensamma öden, smärta och frustration leder till en romans...

Baksmällan

DVD Film: Baksmällan
♥♥(2 av 5 möjliga) Haha, många skratt! Att de i slutet får ihop allt! Vad som hände... ja se den.

Två dagar innan sitt bröllop så åker Doug och hans tre polare till Las Vegas för att festa loss på en oförglömlig svensexa. Men när de tre marskalkarna vaknar upp med sprängande huvudvärk morgonen efter så är gårkvällen en enda stor minneslucka. Deras lyxiga hotellsvit är fullständigt vandaliserad och brudgummen är försvunnen. Utan en aning om vad som hänt och med väldigt lite tid på sig så måste trion följa sina dimmiga spår bakåt i tiden. De får gå igenom alla sina dåliga beslut för att komma på var det gick snett och förhoppningsvis hinna få Doug tillbaka till Los Angeles i tid till bröllopet. Ju mer de upptäcker, ju mer inser de hur illa ute de verkligen är.

Den lider mot sitt slut, helgen

Söndag kväll... laddar inför morgondagen. Minns att bara för en kort tid sedan satt jag antingen i bilen eller packade en väska. Nu njuter jag av att kvällen är lugn och jag kan vara lugn. Ingen stress över kommande vecka, tvärtom - ser det som nya utmaningar!

Idag gick jag, mamma och pappa ut i skogen. Var lagom hoppfull om att hitta nån svamp, men om vi gjorde! Mycket! Tidigare har jag plockat på T´s "hemliga ställe" men nu när den skog är nedhuggen blev det till att hitta nya guldställen. Lyckliga var vi där vi gick och våra "korgar" blev mer och mer fulla. Sa mig att när man plockat så mycket att det blir tungt att bära har man fått mycket... där gick min mycket gräns.
I år verkar det finnas mycket svamp i skogarna. Tycker mig höra att var och varannan varit ute och hittat mängder.

Skulle varit på spinning ikväll men fick avboka passet... trist när man sett fram emot något. Men kvällen blev bra, mycket bra och i morgon är det träning igen, kul.

I övrigt har jag haft filmhelg, sett massa filmer... mer eller mindre bra. Haft vänner på besök och pysslat i huset. Äntligen är TV-bänken på plats, bra blev det också. Vi som var så osäkra på om blanklack skulle passa hos oss.

Jack and Jill vs. the World

DVD Film: Jack and Jill vs. the World
♥♥ ♥(2½ av 5 möjliga)

Den framgångsrike chefen Jack är en metodisk och kontrollerad man som arbetar på en reklambyrå. Under en rökpaus på kontorets hustak möter Jack skådespelerskan Jill som just anlänt till New York för att söka jobb. Han sympatiserar med hennes situation och ordnar ett jobb åt henne i en kampanj som hans byrå ligger bakom. När han lämnar Jill vid hennes hem upptäcker han att hon bor i ett nedgånget lågbudgethotell och han erbjuder henne att bo i hans gästrum så länge. Detta visar sig få konsekvenser som ingen kunnat ana...

The Accidental Husband

DVD Film: The Accidental Husband

Dr Emma Lloyd är en så kallad kärleksexpert. Varje dag slukar New Yorks radiolyssnare hennes kunniga handledning i kärleksfrågor och följer hennes råd – om allt från bröllopstårtor till plågsamma hämndmetoder! Men när hon en dag ger fel svar till fel kvinna får kärleksexperten en extremt arg och seriöst sexig brandman på halsen. Och så visar sig kärleken från sin mest osannolika och oförutsägbara sida!

Bröllopsduellen

DVD Film: Bröllopsduellen

Emma och Liv har varit bästa vänner hela livet och delat allt, även drömmen om det perfekta bröllopet. Men när det sker en dubbelbokning som gör att båda deras bröllop råkar hamna samma dag, samma tid, på samma lokal är det bara en sak som gäller - catfight!

Dumpa honom!

DVD Film: Dumpa honom!

Ett gäng smarta, roliga och extremt dedikerade tjejer försöker lära sig kärlekens komplicerade koder för att hittar den rätte.

En shopaholics bekännelser

DVD Film: En shopaholics bekännelser

Becky Bloomwood lever ett glamoröst liv i New York och hennes högsta önskan är att arbeta på en modetidning. När hon får jobb som ekonomiskribent på en finanstidning inom samma förlag ser hon sin chans att få in en fot i branschen. Det blir dock inte riktigt som hon tänkt sig. Hennes spalt "Flickan med den gröna scarfen" blir en oväntad succé och själv blir Becky kär i sin snygge chef, arbetsnarkomanen Luke. Men Becky bär på en hemlighet som hon till varje pris måste dölja vilket leder till oanade komplikationer...

RSS 2.0