Detta är jobbet - som dåligt betald lärare!

Ja, här sitter jag klockan 00.32 en lördags natt, när jag väl egentligen borde vara ute och festa loss och fyller i mina skolbarns IUP... Ett jobb som jag egentligen gillar, men som blir allt annat än roligt när klockan är mycket och tiden är knapp!

Fick plötsligt ett berg på mina axlar som jag inte orkar bära just nu! Skiter i IUP nu och går och lägger mig istället. Hinner förhoppningsvis med resten i morgon.

Sov Gott!!

Är alldeles för ledig, verkar det som!

Åh!!! när vi kom hem ifrån middagen tog jag en titt i min kalender som legat begravd nu en längre tid och shit vad mycket jag lyckats förtränga under mitt påsklov. Det är grymt farligt att ta sig för mycket ledigt verkar det som och detta får jag sota för nu... och kanske är det fler som får sota för det!

Upptäcker att jag har en hel hög med utvecklingssamtal till veckan och inför dessa har jag inte fyllt i någon IUP, jag ligger sjukt mycket efter och har ingen aning om ifall barnen fyllt i, har inte ens varit inne och tittat. Upptäcker också att vi skall ha klasskonferans på måndag morgon vilket betyder att jag måste åka till Lerum på söndag! Jag som hade planerat att åka på måndag då jag trodde att jag som vanligt började 09.30... Åh vad trist!!

Som tur är känner jag inte samma ångest jag gjorde sist gång jag var i Lerum, bara att det är trist. Ännu tråkigare är att mina grannar åker till Thailand så nu blir det jag och Mr A som får rocka i huset. Nåja, min vecka kommer vara jobb, jobb, jobb med en hel hög utvecklingssamtal då vill säga plus att jag skall lyssna på Lena+Orup på Rondo och träffa mitt kära gamla Boråsgäng! Mitt i detta skall jag försöka få till en klipptid.... Ja, detta blir bra! Men varför sitter jag här en lördags kväll och oroar mig för veckan?!?!

Nu kan jag ju leta efter alla saker jag hoppas och tror ligger i Lerum...

Ha det!! Och glöm inte att ställa fram era klockor i natt!

Bråttom!

Så var sofftiden slut och TV tittandet över! T ropar att vi har bråttom att göra oss i ordning för middagen... tittar på klockan och ser att han har rätt, vi har bråttom. Börjar bli hungrig igen så nu skall det bli trevligt med mat och sällskap. Få gömma min snuva någonstans där igen kan se den...

Efter att ha sett på dans nu i timmar vill jag också kunna dansa:-)

Dagens låt - Amy Winehouse

En fantastisk låt!! Läste någonstans att Amy skulle in på rehab igen, och säkert igen och igen och igen. En trasig själ som letar efter svar. Såg bilder på henns svinkoppor, det är inte bara glans att vara i ram ljuset! När hon inte är påtänd och nykter tycker jag att hennes musik är grym!

Dans avlöser... ja dans

Igår vann Tina en glassko med sin danspartner Tobias i danstävlingen so you think you can dance, idag tävlar samma Tobias i kanal5 danstävling so you think you can dance. Priset i den här tävlingen är dock en halv mijon kronor...

Regnet smattrar mot rutorna och jag gör absolut inget mer än att titta på Tv. Har ätit alldeles för många jordnötsringar...

Middag

Kvällens planer är inte avbokade... jaha då har jag en halv dag på mig, eftersom jag sov så länge, att bli bättre! Som tur är behöver jag inte fixa och dona något utan bara dyka upp och vara. Kram, nu skall jag äta frukost, en sen sådan:-)

Morgonens låt - med Sanna Nilsen

idag var det den här låten som fanns i huvudet när jag vaknade. Passade ganska bra eftersom jag tydligen var ensam...


God Morgon

Trodde inte att bloggen skulle fungera eftersom de håller på att greja med blogg.se, men se så bra det gick!!

Usch vilket tråkväder det är idag! Grått, grått så långt ögat kan nå. Fick en mindre chock när jag vaknade och såg att klockan var över halv elva, att jag hade sovit såå länge!! Rummet var tomt, T var borta och dörren var stängd. Hittade honom efter en stund och frågade varför han inte väckt mig... Tydligen tyckte han att jag behövde sova ut...

Idag hade vi egentligen planer, men de får ställas in eftersom jag fortfarande inte känner mig helt bra. Feber, men mindre än igår känns det som och en näsa som känns som ett snorkraftverk...blä! Om jag orkar skall vi försöka göra färdigt lasangen som vi började på i fredags men annars är det bara ta det lugnt som gälller.

Varje gång jag skall ta det lugnt, ja det är då jag gör mest. Gillar egentligen inte att inte gör nått, så vi får väl se vad som händer idag!

Hejja Tina

Så blev Mat Tina även Dans Tina och det med bravur! Hann inte se hela finalen eftersom jag bestämde mig för att följa med till Göteborg och vi kom inte hem "i tid." Tonys sista nummer vara riktigt coolt, men jag som ändå hejjade på Tina tyckte såklart att det blev bra såhär.

Nu ser vi på filmen Man on fire på ettan, har sett den förr... den e bra så till den skall jag nu somna till. Sov gott alla!

Utmaning

För ett tag sedan blev jag utmanad av Emma att skriva några rader om mitt liv, så här kommer det:

För 5 år sedan... Jag var 19 år och var klar med gymnasiet i Uddevalla där jag bodde på veckorna. Planen var att jag skulle åka till Miami för att arbeta som Au pair i ett år. Jag kom även in på lärarhögskolan i Borås och en dag tog jag och mamma bilen för att titta på en lägenhet, som det sedan visade sig att jag skulle bo i i 3½ år.

Av olika anledningar blev det aldrig något USA för mig, alla papper och allt var fixat och klart, men jag valde att börja plugga direkt. Ett beslut som jag idag både är glad över att jag gjorde, men ändå inte. Att börja plugga direkt efter gymnasiet hade fördelen, för mig, att jag hade studietekniken aktuell, men visst hade det varit roligt att resa runt och se lite mer av världen då också. Idag intalar jag mig att jag är långt ifrån för gammal för att fortfarande resa, men visst blir det lite krångligare med jobb och familj...

Jag levde verkligen livet i Borås och studentlivet var för mig många gånger tufft, men ack så roligt. Kanske bland de bättre tiderna i mitt liv? Jag flyttade in i ett helt nybyggt studenthus på Östermalm och lärde känna vänner, hoppas jag, för livet. Vi kalasade i massor, fikade, pluggade, och jag var alltid yngst och minst!  Mitt råd till er: ta vara på er studietid, en tid man sällan kan göra om! Jag var verkligen nöjd med mitt yrkesval och det är jag än idag!

Man hade sagt till mig att Borås var en sååå tråkig stad, där bara regnade det och tjejerna, som var hysterisk många var sååå jobbiga. Var hade alla fått detta ifrån? Jag upplever Borås som underbar stad att vara i. Ingen stad jag vill bo i för evigt, men under en tid i livet var det toppen, för mig!

För 10 år sedan... Jag var då 15 år och livet lekte. Gick på högstadiet och där träffade T för första gången. Ja, där ser ni hur länge sedan det var jag mötte mannen i mitt liv, man kan ju hoppas. Minns att jag fick ett fantastiskt halsband av honom... hm, undra vart det har tagit vägen...

Detta var en tid som var ganska jämn för mig. Tror inte att jag någon direkt jobbig tonåring... Tävlingssimmade fortfarande och tränade som bara den, då på Tumlaren i Väjjern. Åkte även mycket skidor på helgerna vintertid, då det inte var simtävlingar och på somrarna seglade jag. Ungefär som nu, fast idag simmar jag inte längre.

Jag var en ganska snäll tjej, de som kände sig lite utanför/udda kom ofta till mig och jag minns att jag blev tillfrågad om att vara kamratstödjare, något jag tackade nej till. Vet inte jag ville vara snäll... Jag var halvduktig i skolan var nöjd med det.

För 15 år sedan...  var jag 10 år. En deppig period i mitt liv då jag hade mycket tankar om livet och vad det var värt. Åt dåligt, tränade mycket och kände mig dålig som person. Visst var jag på den här tiden riktigt duktig i skolan och svenska, att få skriva, var bland det bästa jag visste. Men när man är i ett sådant här skede i livet spelar det ingen roll hur mycket andra säger åt dig att du duger... du måste tycka det själv! Men visst kan man få hjälp av sina nära och kära genom att de finns där! och det gjorde ni för mig.

Socialt var det bra, jag hade många vänner och vi var ett tjejgäng i Fjällbacka som ofta träffades på vår "tjejmiddagar". Under den här tiden började det bli spännande med killar, och killarna tyckte att det var spännande med oss...

På somrarna seglade jag optimist och under vintrarna åktes det mycket skidor. Då hade jag ännu inte testat telemark utan åkte bara slalom.

När jag nu sitter här 2008, 25 år gammal, är det härligt att kunna känna att jag faktiskt är nöjd! Jag är nöjd över mig själv och mitt liv, med alla de upp och nedgångar det varit har jag alltid kommit ur det, starkare.  Jag har en underbar familj, jag och T känns starkare ihop än någonsin! Jag har ett underbart hem, ett yrke som jag är otroligt glad och stolt över och vänner som alltid ställer upp och finns där. Vad mer kan jag önska?

Nu skickar jag över utmaningen till alla er som känner er utmanade, men framför allt till Sofia!!

Morgonens låt - med Gwen Stefani

När jag bodde i Borås älskade jag den här musikvideon! Hela den kändes som en saga som blev berättade, nu när jag tittar på den igen är den lika bra!


Är det en god morgon?

Mamma smsade mig och frågade om vi skulle gå ut på dagens promenad och jag var tvungen att säga nej. Natten har varit så jobbig!! Min mage har legat i strejk och jag har haft världens kramper och varit tvungen att ligga på golvet i evigheter och T har ännu en gång känt av sitt hugg i lugnorna. Jag orkade inte gå ut å gå klockan sju på morgonen idag...skit trist!

Känner mig stressade för jag vill sååå gärna kunna åka med till Göteborg senare, orka åka med... Tänkte att jag skulle te tempen, men hittar inte termometern Gissar att även den ligger i Lerum, jag blir tokig på allt som tydligen ligger där!!

I går kväll tittade jag på Så ska det låta, men det tog sin tid det! Webben hackade flera gångger och jag var tvungen att spola tillbaka för att få programmet att fortsätta. Carola var i alla fall bättre än vad jag trodde, men långt ifrån bra. Anna och Peter var helt fab.

Nu skall jag göra honungsvatten, här skall det inte varas sjukt inte!!


Kvällen låt - Frank

Grymt bra låt!! Frank Sinatras - Moonriver. Se när de lyssnar till denna underbara musik i SATC och precis om Mr Big säker så är detta en klassiker. Ok, de danskar ganska fånigt, men jag bara älskar detta...Inte roligt!!

Huvudet känns helt tungt, ögonlocken kalla men ögonen varma, halsen gör ont och ena näsborren är supertäppt, skit jobbigt!! Attans jag vill absolut inte bli sjuk! I morgon skall ju jag åka till Göteborg och göra det som jag så länge väntat på, SHOPPA. Jag får snart shoppingsjukan, vilket är när man inte shoppat nått förutom mat, på länge.

Så, nu skall jag krypa ner i sängen med en stor kopp honungsvatten och titta på något bra, Jericho kanske? För att sedan somna tidigt.


Sov gott!!


Förberedelser

Gör tomatsåsen till en lasagne vi skall äta i morgon, världens godaste lasagne typ!

Björnbiten

usch, har just sett en intervju med Johnny Smedberg, som i går attackerades av en björn utan för Orsa. VIlken man, jag själv skulle vara helt förstörd...


Bild lånad från: dt.se

Dagens låt - Eric Gadd

Nu är det den här låten som gäller för mig.  Ännu en Eric som jag går och nynnar på. Till en början gillade jag inte den alls, tyckte att det var för mycket falsettsång, men nu efter att jag lyssnat ett par gånger är den mycket bättre!! Eric och hans band är helt grymma live, antaglien för att bandet är relativt stort. Det är en fantastisk sak att få "uppleva" musik.


Alla de stillsamma döda60137-12860137-12860137-128 (2.5 av 5 möjliga. Hade kanske velat ge den 3, men jag missade att lyssna flera gånger och var tvungen att spola tillbaka. Inte bokens fel, men det var väl något som gjorde att jag inte fångades helt in i berättelsen. )

När hon vaknar är allt mörkt omkring henne. Hon känner smärtan i hela kroppen. Men här finns någon mera i mörkret. Maria Wern sträcker ut handen och rör vid personen bredvid sig. Kroppen känns slapp - en död människa.

En man har anmälts försvunnen. Hustrun söker upp Maria Wern, som avancerat till kriminalinspektör. Det som från början verkar vara ett rutinärende utvecklas med skrämmande hastighet till en av de värsta utredningar länskrim ställts inför. Med minskade resurser och under svår tidspress söker man en mördare.

Vår tids Paradox

image128
Bild: Privat

Vi har högre byggnader, men lägre tålamod. Bredare motorvägar, men smalare synvinklar. Vi slösar mycket, men har kvar lite. Vi köper mer, men njuter mindre av det.

Vi har större hus, men mindre familjer. Mer bekvämligheter, men mindre tid. Vi har större klasskillnader, men mindre sunt förnuft. Mer kunskap, men mindre omdöme. Fler experter, men mer problem. Mer medicin, men mindre välmående.


Vi har flerdubblat våra ägodelar, men reducerat vår uppfattning om värde. Vi pratar för mycket, älskar för sällan och hatar för ofta. Vi har lärt oss att klara dagen, men inte att klara ett helt liv. Vi har lagt år till livet och inte liv till åren.


Vi har varit hela vägen till månen och tillbaka, men har problem att korsa gatan för att möta den nya grannen.


Vi har besegrat yttre rymden, men inte den inre rymden. Vi har städat upp i luften, men förorenat våra själar.
 
Vi har lyckats bryta ner atomen i mindre bitar, men inte våra egna fördomar. Vi har höga inkomster, men lägre moral. Vi har fått ett överskott av kvantitet, men ett underskott av kvalitet.


Vi lever i en tid av dubbla inkomster, men med fler skilsmässor i en tid av vackra hus, men brustna hem. Det är en tid då det finns mycket i skyltfönstret, och ingenting på lagret.Tänkvärt.

Text: okänd


Morgonens låt - med Erik Segerstedt

Nästan varje morgon vaknar jag med en låt "i huvudet" och i morse var det Eriks låt som etsat sig fast... varför vet jag inte!


Använd dina kristallglas, spar inte på favoritparymen, använd dem närhelst du önskar

Ännu en härlig dag att möta. Fick ett underbart mail ifrån en vän om hur vi ibland inte tar till vara på våra liv och det fick mig verkligen att tänka efter.

Solen skiner och jag och mamma har redan varit ute på en skön lång morgonpromenad. Det var dock väldigt kallt i skuggan och ibland kändes det som om benen skulle förfrysas, men i solen var det riktigt härligt!

Idag hade jag tänkt bygga ett skoställ, men efter att mamma sagt att de hade snygga skoställ på Åhlens bestämde jag mig för att vänta. I morgon skall jag in till stan och då kan jag kolla efter skoställ och hittar jag inget blir det bygge i helgen istället. Har tänkt mig ett ställ som skall täcka hela väggen så att många skor får plats. Det blir lätt att man inte använder sånt som står undanstuvat! I alla fall jag...


Bild lånad från: thuleslund.se

Sov gott!


Gissa vems sovrum detta är?


Förlorare

Sverige förlorade mot Brasilien... trist.

Stannade kvar

Medan T är iväg för att titta på fotboll, Sverige mot Brasilien, valde jag att stanna hemma. Nått så ska det låta har det inte blivit av ännu, istället har jag växlat mellan Lost och Greys Anatomy. Det är skrutt att båda serierna skall visas på samma tid.

Trots att det ofta kan vara skönt att vara ensam hemma kan jag ibland tycka att det är lite läskigt. När det knäpper och låter i väggarna. Ljud från ställen man inte vet vart det är och inte blir det bättre av att jag har lyssnat på en deckare:-)

Har även städat färdigt och bäddat sängarna. När jag tvättade fick jag lust att köpa nya handdukar...

På önskelistan


Hittade detta ursöta halsbandet och var nära att klicka hem det när jag kom på att jag snart fyller år. Då kan jag  passa på att önska mig det. Nu för tiden har jag svårt för att önska saker... jag har ju det viktigaste i livet redan.

Fotboll ikväll

Åh... det är fotboll ikväll, på trean. Vi har inte trean, men mamma och pappa har. T vill dit och kolla... jag vet inte om jag har lust.

Hade tänkt se på Så Ska Det Låta på webb Tv... Hörde att Carola gjorde bort sig och man var tvungen att kippa bort henne för att sedan spela in henne ensam... vet inte om det stämmer. När hon filmades själv sjöng hon bara sina egna låtar som man sedan klippte in i programmet. Ville se ifall det stämde, men programmet ligger väl kvar på webben ett tag till.

Papper hittade...

Måste vara ganska dålig på att leta för nu hittade jag mina papper i en påse. Ja, där ser man... Bloggen är helt mysko. Har det något att göra med att bloggen skall byta plattform?

T är hemma, jobbade över göööööra länge så jag hann städa lite här hemma. Man får verkligen passa på de tillfällena man "känner för" att städa lite. Nu, tillbaka till dammsugaren:-( men jag är som tur är snart klar och då är helt huset skinande rent för en stund:-)

Det är märkligt med mig, ibland får jag den där städkänslan och jag börjar fejja som bara den, men ganska snabbt avtar den och där står jag med hela huset/lägenheten upp och ner... Hur är det för er?

Footloose

Innan jul var jag och Josefin på Footloose som då visades på storan i Göteborg. Det var bland de bättre musikaler jag sett, bland annat för att musiken var helt sjukt medryckande. Det allra bästa var nog det sista numret de gjorde på engelska och gissa om jag blev förtjust när jag hittade ett klipp om detta på YouTube!!


Verkligen surt!!

Mina papper tycks också vara i Lerum för här är de i alla fall inte. Åh, jag blir tokig! Har sprunigt runt i hela huset och letat som en knäppis utan resultat. Fick i alla fall satt in lite andra papper i en pärm jag fått av T. Han tycker att jag är dålig på ha ordning på "viktiga" papper, men jag tycker att det är sååå tråkigt. Ja, jag vet att jag borde, att jag måste...

Solen har gått i moln också, skit! T är inte hemma och jag vet inte vart han håller hus för han slutade för snart en timma sedan. Jag skulle röja lite bland våra tidningar på toaletten nere, men fastande med att sitta och läsa gamla artiklar på toagolvet. Ganska skönt där för där är det golvvärme.

Har även hunnit lyssna på en skiva, som även den, varit borta ett tag. En skiva som en kille härifrån gjort och jag tycker att den är riktigt bra! Kul att ha hittat den, hittade också alla mina mp3 skivor som stod och gömde sig i en svart liten påse från Make Up Store, där måste den ha stått sen i julas... Så trots att så mycket är bort har jag idag hittat en hel del som legat gömt och det är kul. Känns som om man får något.

Ni vet när man hittar en 20´a i fickan och känner att man "vunnit" 20 kr extra, en sån lycka känner jag nu.

Man får inte glömma att le!!

Kanske känns det bättre med detta

Medan jag fyller i mina trista lappar kan jag och ni ju lyssna på detta och förhoppningsvis blir vi lite gladare allesammans. Ingen har råd att slösa tid på att grubbla:-)


Så trist när man inte hittar vad man söker!

Fick plötsligt massor att göra och det är bra för ett tag kände jag mig nästan lite rastlös:-) Jag har ett papper här hemma som måste fyllas i och sedan skickas med posten. Känns skönt att komma ut i solen som lyser nu.

En tråkig nyghet är att jag inte hittar en sak som jag trodde att jag hade här hemma. Hoppas verkligen att den ligger i Lerum, annars är jag illa ute. Usch, jag är så trött på att bo på flera ställen och ständigt behöva bo i en väska. Man har ju diverse saker som man använder dagligen, linser till exempel, som också troligen ligger i Lerum. Dagliga saker som man ständigt får bära med sig om man som jag bor på flera ställen...grrr

Har slängt ut våra sängkläder här hemma för vädring. När jag var mindre bytte vi sängkläder en gång i veckan och det kan jag ju säga att jag inte gör längre. En del gillar ju när sängkläderna är nytvättade och lite hårda, är det Orah Winfrey som förespråkar detta? Jag föredrar mjuka sängkläder, men för den sakens skulle inte smutsiga. Det är i alla fall skönt när man ibland får röjt lite... Jag som inte tycker att jag har massa små grejjer har alltid massa att städa:-)

Nu skall jag fylla i mina papper och sedan skicka iväg det med snigelposten.

Ännu en dag

image121    image123

image125    image126

DET ÄR VINTER
   

Hemma igen

Mötet gick bra men jag är inte ett dugg klokare av det. Känns otroligt förvirrande!! Någon lapp blev det inte ha med men jag tror jag kom ihåg att fråga allt det jag ville ha svar på. Sen att jag inte kunde få svar på allt utan svaren skulle komma senare får jag väl bara leva med...

Det är verkligen frustrerande att inte veta utan hela tiden gissa och fundera sig till fram hur man tror att det kommer att bli. Nu skall jag i alla fall sluta fundera och laga mat! 

image127
Här kommer en bild på en trasig brygga. Jag tror att den är sönder, av olika anledningar,  varje år...

Klar för avfärd

Med en rejäl frukost och två koppar te känner jag mig redo att möta dagen. En liten fjäril har fladdrat till i magen, är jag lite nervös när allt kommer omkring? Intalar mig i alla fall att allt kommer att gå bra och är det något jag är nervös över så är det väl över min egen beslutångest... Att hela tiden behöva väga för och emot. Något som ändå behövs göras.

Ha en bra dag så länge!!

Lets Dance
Missade Lets Dance i fredags men fick igår höra att det var bonden Karl Petters tur att  lämna tävling. Att han varit kavr så länge är mycket märkligt, men nu äntligen fick han åka. Jag hejja på Tobias och Tina. Vem hejjar ni på?

Morgonens låt - med Maia Hirasawa

Maia Hirasawa - The worrying kind.


God Morgon!

Vaknade med solen tror jag för den börjar smyga sig fram, äntligen. Längtar efter sol och värme! Värmen ser det dock ut som om jag får längta ett tag till efter för snön ligger troget kvar, ja, ja. Heller snö just nu än regn!!

Eftersom jag vaknade så sent hinner jag inte ta någon morgonpromenad, lite synd efter alla våfflorna som det blev igår och jag har upptäckt hur fantastiskt härligt det är att komma ut på morgonen. Har jag väl i och för sig alltid vetat, men ändå aldrig orkat upp till. Nu sitter jag här och peppar mig innan jag skall ner och äta frukost...

Har mitt möte idag och fast jag inte känner mig speciellt nervös funderar jag över vad jag skall ha på mig, vad jag bör ta upp och vad jag vill ha ut av mötet... Ibland brukar jag skriva ner de saker jag vill ta upp på en lapp fö att inte glömma något när man väl är där man skall vara. Fast ofast gör jag inte det, för jag tycker att det känns dumt att sitta där med en komihåg lapp. Får se hur det blir idag, jag kan inte göra mer än mitt bästa.


image120

Bild utanför fönstret idag. Här var det inte många båtar i hamnen idag.

Kunde inte låta bli

Ha vad jag skrattar! Har sett detta en massa gånger nu! Han är ju stört skön, killen från Romelanda, utanför Kungälv. Att han själv kan hålla sig för skratt är ju en bedrift bara det!


Våfflor i mängder, gula som bruna

image118

Såhär blev "mina" våfflor. Inte så knapriga och alldeles lagom gräddade. Perfekt till mig som inte gillar frasiga våfflor. Super goda blev de.


image119

Här är de frasiga våfflorna. Har länge trott att de frasiga våfflorna varit mer poppulära eftersom det i butiker oftast säljs färdig smet till just frasiga våfflor. På senare tid har jag ju föstått att det inte är smeten som gör frasigheten utan det handlar om vilket våffeljärn man avänder sig utav. 


image117
Från vänster: frasiga våfflor, ofrasiga våfflor och till höger är det glutenfria våfflor med kakao. De glutenfria blev helt ok och det var spännande att ta i kakao. Till och med pappa vågade smaka även om han föredrog de vanliga, frasiga.

Har ni ätit några våfflor idag?

Oc och dagens låt

Minns ni detta? Idag har pianot gått varmt med jullåtar och trots att årstiden knappast är rätt gör snön att vintriga sånger passar bättre än bäst!
Dagens låt Jeff Buckley´s Hallelujah!!

 

Våffeldax?

Ja, det får det vara nu! Har väntat hela dagen och nu vill jag ha våfflor. Jobbigt med dem är att grädda även om smeten går fort att göra. Hittade förresten ett recpet på glutenfria.

Bloggkarta

Jag har placerat min blogg i <a href="http://bloggkartan.se/registrera/5778/fjaellbacka/">
Fjällbacka</a> på bloggkartan.se

Mer mamma - pappa - barn

148935-4111


148935-4110

Vackra bilder! Tatueringarna förstör dock lite för mig, men det är bara för att jag sällan gillar...

Vykort på posten

image111

Vykort på posten från min vän Josefin som är hemma igen. Tack, jag älskar post!! Åh, vilket underbart kort... sitter här hemma i snön och drömmer mig bort.

Så kallt!

image114

Mellan Thailand motiv, mig och snön ser det just nu ut såhär utanför fönstret. Solen gör sitt bästa för att tränga igenom molnen och jag hoppas verkligen att den lyckas. Här är så kallt och i vinden är det ännu värre.

image112

Har absolut ingen lust på ett dopp just nu! Havet ser mörkt och kallt ut... Inne är det varmt och mysigt med levande ljus.

Hon säljer sina barnbilder för 36 miljoner

Jennifer Lopez, Jennifer Lopez säljer bilder på sina barn för 36 miljoner!
bild lånad från: posh24.se

Här är bilden som täcker People magazine. Jennifer Lopez och hennes tvillingar Max och Emme. Ha tänk om någon betalade mig den summan den gången jag får barn bara för att visas i en tidning. Hm, undra hur mycket Bohusläningen skulle betala... troligen inget och skulle jag vilja att en bild visades skulle jag nog få betala själv!

Just nu får ju var och varannan kändis barn och tidningarna slåss om att vara just de som visar bilderna först.

Björn Gustavsson

Ha, han är bara för rolig!! Innan melodifestivalen hade jag kanppt någon aning om denna förmåga, även om andra haft det. Syster Yster säger att han varit grymt rolig i Pralamentet, men det programet tittar ju inte jag på längre. 

Detta missade jag tyvärr, men som tur är kan man se det ändå. Kan man annat än skratta?!?
 

Tom Svensson

När jag var inne på YouTube hittade jag även den här filmen som en fotograf som heter  Tom Sensson har gjort, ingen aning om vem han är faktiskt. En del bilder var helt fantastiskt fina, men många var väl retuscherade för min smak. Ibland gör man sönder bilder som är helt underbara i sig själva genom att ändra för mycket i dem. Här kan ni i alla fall se hans verk, och visst känner man sig hemma!


En tumlare...

Eric Edbergs film av tumlaren som varit inne i Fjällbackas hamn nu i påsk. Det är länge sedan en tumlare vågade sig så här långt in, men titta bara vad söt den är! Även om det kan vara lite svårt att se så gör ett försök:-)


I samhället idag...

image109
En hackspett som hackade för fullt så jag på vägen till mina föräldrar.image110
Snö, snö så långt ögat kan nå. Så vitt...

God Morgon

Snön ligger fortfarande vit på taken och jag är nyss vaken. Skall ta på mig ordentligt och ge mig ut i snön för en lång härlig morgonpromenad. Skall gå vägen om mamma och hämta upp henne och sedan lämna lite pianonoter hos henne.

Idag är det våffeldagen. Har alltid "firat" det på alla andra ställen jag bott på, men idag skall det"firas" här. Mitt våffeljärn ligger såklart i Lerum så det blir till att få låna ett någonstans. Funderar på om man kan göra glutenfria våfflor? Det måste ju gå... Idag skulle min farmor ha fyllt år...

Wallander - Fotografen

DVD Film: Wallander - Fotografen 

60137-12860137-12860137-128 (2½ av 5 möjliga. Detta var inte en av det bättre Wallander filmerna, men ändå helt ok. Såg filmen som sagt på Tv4 igår kväll och det var ingen höjdare. En Wallander film som vanligtvis är 1½ timme lång blir plötsligt 2½ timme lång med reklam och nyhetspauser. Inte konstigt att jag somnade till lite på slutet. Bättre att se filmen på dvd...)

En amerikansk kvinna hittas mördad i Ystad. Hon hade besökt en internationellt erkänd fotograf som var bosatt där och kvinnans amerikanske make misstänker att hon varit otrogen. Kurt Wallander blir intresserad av den bedragne äkta mannen och den döda kvinnan. Han tror att hela sanningen om fotografen ännu inte uppdagats. Sanningen visar sig finnas långt ifrån Sverige...

Just nu

DVD Film: Wallander - Fotografen


Ser på Wallander - Fotografen som visas på Tv4 just nu. Har inte sett den tidigare...

Möte bokat

Äntligen gjorde jag så att jag fick det samtal jag länge gått och väntat på. Att man skall behöva göra allt själv? Ja, det är bara att lära sig att i den här karriär världen är det ingen som sopar mattan åt mig utan det skulle snarare vara att man sopar mattan med mig.

Nu är mötet i alla fall bokat och det kan gå precis hur som helst!! Glad att just den här väntan är över. Snart kommer nästa, och nästa och nästa. Jag som hatar att vänta:-)

Utmaning

Har fått en utmaning av Emma. Håll ut, den kommer!!

Jericho

Har börjat titta på en n y serie, Jericho, nja ny är den inte men för mig! Har sett första avsnittet, litet rörigt som alla första avsnitt/kapitel där man skall få med så mycket i handlingen. De främsta personerna skall presenteras och miljöer skall visas, ja ni vet hur det är.

Tror ändå på detta så jag skall ge det en chans. Så många som älskat serien kan väl inte ha fel?!?


Bild lånad från: bra-film.com

Tillbaka

Så var vi tillbaka efter vår lilla biltur. Hälsade på T´s syster och hennes familj och gosade i massor med de busiga tvillingarna. Bland blöta pussar, varma snabba joggingrundor i huset, rutschkana åkning och skratt åt vi ostkaka och bulle. Ostkaka är egentligen ganska gott... äter det dock aldrig. Vi pratade om hur lätt/svårt det är att gör egen ostkaka... Har för mig att jag testade att göra det nån gång i högstadiet under hemkunskapen, men minns inte om det var vare sig lätt eller svårt.

Var på Ica för att fylla upp kylskåpet. Av någon anledning föredrar jag Ica framför Coop, men jag skall inte säga att den ena är bättre än den andra, snarare att de är bra på olika saker! Köpte fler påskliljor och två fantastiska stora ljus som kommer att ljusa upp det fint här hemma. Ibland köper jag fler ljus än vad som går åt, men dessa vara bara såå fina. Bor man dessutom på två ställen går det oftast alltid åt, tids nog.

Nu är det middag som står på schemat! Färsk pasta med kräftstjärt sås, en rätt som jag blev bjuden på och bara älskade!


Tröttsamt...

Har hittills inte gjort något idag, skönt, men nu börjar det bli tröttsamt att inte göra nått. T frågade om jag hade lust att åka för att hälsa på någon. Det hade jag absolut så nu skall vi ta bilen och bege oss mot främmande mål.

Ses!!

Tävling!

Jag är med och tävlar om biobiljetter sponsrat av Gratisbio.se. Tävlingen arrangeras av Sanna Kumlin och pågår fram till den 2:a april. Ta chansen du med!

Tävling!

Jag är med och tävlar om 4 biobiljetter sponsrat av gratisbio.se. Tävlingen arrangeras av www.emeliehildingsson.blogg.se. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till 31/3 (måndag) på dig.

UTLÄMNAD

DVD Film: Utlämnad 
60137-12860137-12860137-128 60137-128 (3½ av 5 möjliga. Minns ni de två egyptierna som kom tillbaka till Sverige efter att ha blivit kidnappade och misstänkta för terrorism? Om ett liknande fall handlar den här filmen om, otäckt som bara den!! Att komma tillbaka till sitt normala liv efter att ha varit med om en sådan grej, hur trasig är man inte som människa då? Bra skådespelare!)

Ibland är gränsen mellan förhör och tortyr hårfin, likaså gränsen mellan att jobba med välgörenhet i en värld som bär spår efter attentaten den 11 september 2001, och att inte följa de regler som hänger ihop med moral och etik - att kämpa emot terrorism eller att själv bli en terrorist. Anwar El-Ibraim, en kanadensisk vetenskapsman av egyptiskt ursprung, tycks hela tiden hamna på fel plats vid fel tillfälle. Och nu kommer att han få veta vad det innebär att korsa den hårfina gränsen.

God Morgon

Har precis vaknat, i natt var det nästan fullmåne och med molnen runt omkring månen såg himlen mörk, kall och lite läskig ut. T sover fortfarande men jag har en fruktansvärd värk i e muskelknut i benet som jag får ibland. Inte roligt!

Idag ser det kallt ut, hade hoppats på att all snön skulle vara borta här hemma nu, jag vill ha vår och värme, men snön låg kvar och ute är det kallt. Hur kallt vet jag inte eftersom vår termometer är ur funktion. Satt här och blev sugen på att göra nått, åka på någon form av utflykt kanske... men vart då?

Vad skal ni hitta på idag?

Hemma igen

Tillbaka från en underbar fjälltur. Syster Yster mår bättre och vi har haft två fantastiska skiddagar med massor och ännu mer snö!! Var trött i benen igår av någon anledning, fick mjölksyra för minsta lilla, men idag gick det mycket bättre. På pigga ben susade jag ner för den ena backen efter den andra i strålande sol och klarblå himmel.

Påsken rusar snabbt förbi, men ännu är det en dag till ledigt. I morgon skall det nog bara slappas, hoppas jag. Lyssnar och tittar just nu på Amy Winehouse som gör en spelning på svt2. Full uppträder hon och med sluddriga ord får hon fram sina sånger. Jag som tycker att hon är så bra... gör inte det nu, än en gång tycker jag att hon förstör sig själv. Hennes sönder skurna arm gör att hon känns trasig, fortfarande. Hoppas att hon klarar den framgång hon får.

Sov gott!!

Amy Winehouse, Mick Jagger rädd för Amy Winehouse skull!
Bild lånad av: posh24.se
 

Ett snöigt samhälle

image106
Ja så här ser det ut idag. Jag hade önskat att det sett ut så på jul, men då var gräset grönare än aldrig förr!!


image107
En fågel som lämnat spår i snön


 image108
Känner ni igen Lorentz konservfabrik från Läckbergs filmatiserade böcker om Fjällbacka?


Allt på!

Nu åker alla kläder på för ut i snön skall jag. Har fått med min mamma ut på en snöig promenad så jag slipper att gå själv. Fleece understället är redan på och mina störtsköna röda skidstrumpor. Att gå omkring och frysa är bland det värsta jag vet!!

Skall hem till föräldrarna för att se ifall vi har några skidglasögon som går att över mina vanliga glajjer och om det finns så blir det till att åka till fjällen. Skönt att ha taigt ett beslut!! För visst är det underbart att susa ner för en skidbacken och snön som yr runt benen på dig. Solen som bränner i ansiktet och det enda som hörs är ljudet av skidorna som skär snön.

Har i två dagar nu väntat på ett telefonsamtal utan något resultat, telefonen är så tyst som den kan vara. Åh, jag blir alldeles frustrerad och en mijlon tankar snurrar runt i huvudet på mig. Varför ringer hon inte?!?

Nu sticker jag ut i snön! Seeya!

Tävling!

image356


Jag är med och tävlar om 2 biobiljetter och ett superpresentkort å 300 kr som gäller i 60 butikskedjor sponsrat av GratisBio.se. Tävlingen arrangeras av Ninna. Läs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora. Skynda dig nu och var med, du har bara fram till måndag den 31 mars på dig.

Snö, snö, snö så långt ögat kan se

Snön vräker ner, hela marken är det och dimman är tät. Sitter i morgonrocken med levande ljus och myser inne i värmen. Trots att jag absolut inte vill ha snö, inte nu, utan påsk är det ganska mysigt här inne. Hela landskapet har förvnadlats från ett vårit landskap till ett vintrigt.

Någon ringde till oss tidigt i morse och var riktigt full! Ville låna en snowboard eller nått liknande och ha lite skoj. Jag kände mig lycklig över att vakna och inte behöva vara bakfull! Igår lagades det god mat med vänner och vi drack gott vin, passade mig utmärkt! Vi pratade om människor som sattsar här och det är alldeles underbart, med sådana människor kommer samhället att överleva. Med de som bara anser att allt skall vara säsongsöppet kommer det nog inte att hålla.

Har ännu inte pratat med min familj om hur vi skall göra med Norge färden. Just nu känns det mer lockande att stanna här, men vill de åka följer jag med! Hoppas att syster yster känner sig bättre idag och att febern har gått ner! Usch för att vara sjuk, och just nu måste det kännas extra jobbigt när man har lite lediga dagar med vänner och familj.

image105
Bild: Privat, utanför fönstret idag...

En bra dag, utan linser

Vilken skön dag!! Har äntligen fått i ordning på mitt påskris som blev riktigt bra, mitt först. Var ute och gick en lång promenad med min barndoms vän medan T gjorde i ordning större delen av vår häck. Å det var så roligt att träffa C, han är verkligen speciell och unik på alla sätt en människa kan vara och för det gillar jag honom skarpt! Till april åker han till australien och jag fick känslan av att alla mina bekanta reser än hit än dit... ok jag reser väl jag också ibland, men långt ifrån så ofta som jag skulle önska. Nästa inbokade resa blir ju till Venedig och den som väntar på något gott...

Till Norge blev det i alla fall ingen resa idag. Syster Yster ligger hemma hos mamma och pappa med 40 graders feber! Ingen hitt att åka långan vägar i bil då, vare sig för henne eller för oss som skall åka med henne. Vi får helt enkelt avvakta tills morgondagen och se hur hon mår då.

Är så trött på att bo på två ställen!! Idag när jag skulle ta på mig mina linser hittade jag dem inte. Letade som bara den utan resultat och insåg att de måste ligga kvar i Lerum. Grrr, varför skall det behöva vara på detta sättet?!? Insåg i samma veva att det skulle bli ett himla jobb att åka till Norge utan att kunna se något. Jag är ju nästan blind utan glasögonen eller linser och under mina skidglasögon får inte mina vanliga glasögon plats.

Nu skall vi inte göra ett problem  som egentlingen inte finns. Jag har glömt mina linser, men har mina glasögon thats it! Men det är ändå ruggigt störande att det är så!

Sov gott

Vår

Åh det är så härligt att se! Det bara strömmar in båtar från alla håll till hamnen. Utanför förnstren har redan många männiksor passerat och vi konstaterade både T och jag att ja, nu kommer egyptens alla gräshoppor:-) Minns ni Saltkråkan? Här är det ungefär som på där...

Nu skall jag bege mig ut på dagens promenix med en gammal vän som är hemma över påsk. Det är ganska grått ute, men jag är glad att det vare sig är snö eller regn. Det var lustigt att vi träffade på varandra igår när vi båda var ute och cyklade, ingen av oss visste att den andre var hemma.

Förändring...

Försöker ändra lite på min blogg men det är minsann inte det lättaste att klura ut alla html koder. Någon som är expert? Hur som helt har jag helt klart insett att detta tar tid och man måste ha ett enormt tålamod!!


GLAD PÅSK

image99
Bild: Privat

Skärtorsdag!

Idag är det skärtorsdag och jag har bestämt vad som händer för mig nu i helgen. Det blir skidor, snö och umgås med familjen! Känns himla skönt att äntligen ha fattat besult. Skall ta mig till affären för att inhandla lite påskgodis, ett måste, och därefter hämta mina gamla påskägg som ligger hemma hos mamma och pappa. Ibland är det bra att man är en sparare.

Så idag blir det till att ta sig ut på en promenad, packa ihop en liten väska och sedan åker vi. Skall inte glömma av att bara njuta av att vara. Ha en skön dag!!


Vi går mot påsken 2008

Har varit hemma hos mamma och pappa. Syster Yster med karl var där och det var riktigt mysigt att alla var samlade. Tyvärr verkade som om hon höll på att dra på sig ne rejäl förkylning och blev arg varje gång alla i familjen påpekade att hon skulle försöka tänka på något annat.

Åt god mat, pasta med lax och lagades ihop på ett himla gott sätt, lite mycket citronsmak för min del men annars toppen på alla sätt. Såg på Roomservice, pappa hatar verkligen sådana program, men eftersom det var jag som hade makten, fjärrkontrollen, så blev det jag som bestämde.

Har fortfarande inte bestämt vad jag vill göra under påsk, men det lutar åt att åka skidor. Vad bortskämd man är som funderar på att tacka nej till en sådan sak. Stanna hemma för att pyssla i trädgården vill jag i alla fall inte! Satt och kollade på resor förut, åh jag vill åka tillså många platser att jag inte vet vart jag skall börja.

Nu har nästan alla mina påskliljo slagit ut och de är helt underbara!!

Det är mycket just nu...

Känner mig verkligen förvirrade. Just nu är det alldeles för många tankar som virrar runt utan att ge någon som helt klarhet. Ibland önskar jag att man kunde få reda på vad som komma skall, i alla fall lite så att det hade varit lättare att ta beslut. 

En kollega frågade hur jag bodde här hemma och jag berättade. Hennes reaktion sa egentligen allt om hur jag känner. Vad gör du här? frågade hon utan att mena något illa... Ja, vad gör jag egentligen. Visst vet man vad man har, men inte vad man får... Ibland måste nog även jag, våga att hoppa in i det osäkra.

Är ändå förvirrad...

Snön är borta!

Härlig onsdagsmorgon på er! Här är snön helt borta nu vilket jag tycker är underbart! Vill ha vår nu och inte en massa snö, inte ens lite! 

Hade tänkt gå upp mycket tidigare än vad jag orkade idag för att gå en morgonpromenad, men saker och ting blir sällan som man tänkt sig. Får se om det blir en senare under dagen i stället. Syster Yster är hemma så en plan idag blir att träffa henne. Annars har jag inte så mycket inbokat, härligt.

På återseende!

Vi nattugglor...

Har precis kommit hem och klockan är tokmycket! Vet egentligen inte vad som tog sådan tid idag.. eller jo det vet jag...

På förskolan var det bra idag. Även om det var snurrigt var det ett lung för mig och barnen var så mysiga. Vi fick påskgodis av ett par föräldrar i et bamse påskägg. Fick mig att tänka på alla gånger i Norge, ja även hemma, som v haft påskäggs jakt. Vad spännande jag tyckte att det var!!

Samtalen under kvällen gick också bra. Så skönt att ha ytterliggare ett par färdiga! Tyvärr drog det sista ut på tiden och fick stress till biblioteket. Skulle dit för att låna om alla böcker jag hemma, böcker som jag aldrig tycks få tummen ur att läsa,,, Hann i alla fall, kom dit 19.01 och de stänger 19.00. Vilken super tur jag hade!

Fick mina böcker om lånade och åkte till Allum för att köpa någon ny söt kjol... Hittade ingen. Den jag hade siktat in mig på var på tok för kort, i alla fall för att bäras utav mig och de andra 100 jag provade var inget att ha. Provade en grön och en svart klänning också. Fick för mig att jag inte passade i den gröna klänningen och att svart klänning inte passade på sommaren. Så det blidde ingen klänning heller!

Provade en svart söt topp som jag tyckte mycket om, trots att den var stor. Hängde den åt sidan för att fundera medan jag provade de andra plaggen och fick plötsligt se att jag tagit två storlekar för stort, inte konstigt att den var stor då. Köpte toppen i rätt storlek utan att prova den, detta gör jag aldrig!! och ett linne som jag inte vet varför jag köpte. Det var la fint, men... tur att det finns öppet köp!

Sedan  kändes det som om jag flyttade in på ica maxi. Var där i 1000 år och hittade typ inget så där virrade jag runt bland hyllorna. Efter ett tag kände jag att kundkorgen blivit alldeles för full för att jag skulle orka bära den och ännu värre var att jag kom på att jag hade bilen Jättttttte långt bort. Fick helt enkelt ställa min korg, full med varor, gå och hämta bilen och hoppas på att ingen skulle vara där och plocka upp mina varor.

Sen skulle jag tanka, tydligen gå in i ytterliggare en ica affär... varför vet jag inte, och sen köra precis lagligt och sen komma hem, packa upp allt, lägga på en påskduk, sätta mina påskliljor i vatten som jag köpt, koka honungsvatten, sätta mig här.

Nu är jag hemma i alla fall, trött men glad!

Ny dag, nya tag

Tisdag och ännu en ny dag väntar. Somnade i sängen igår kväll med datorna på, ha måste varit Riktigt trött! Märkte inte ens när T ringde, fem gånger!!

Idag är det sol, och snön ligger fortfarande kvar här. Vill att den skall bort nu och att våren skall komma. Tänk, stackars alla små blommor och lövknoppar som börjat titta upp... Jag är på förskolan idag, känns roligt för det var längesedan sist. Barnen är så söta när de säger hej och de saknat mig, dånt värmer i hjärtat.

Skickade iväg ett sms tidigare i morse och blev reiktigt besviken över svaret jag fick en stund senare. Varför skall en del människor vara så krångliga att man inte kan förstå... Nu är det i alla fall en ny dag med nya tag... så vad väntar jag på!?!

Kram

Msn... farligt för sömnen!

Msn är farligt! Jag som skulle gå å lägga mig... Här kommer den ena vännen online efter den andra vilket gör att jag aldrig tycks komma till sängs. I Borås var jag msn nörden nummer ett! Men nu är jag så trött att jag inte vet vart jag skall göra av mig.

Sov Gott, ännu en gång!!

Fastnade i soffan

Sitter fortfarande här, helt slut! Har precis gjort mig en kopp med honungsvatten och ser på American Idol. Jag tillhör de där tråkigt seriösa som tycker att uttagningarna är ganska trista. Ibland är det rent av pinsamt otrelvigt när de sökande är så otroligt omedvetna om att det inte någon form av talang. De blir så besvikna, nä jag tycker att det är mycket roligare när tävlingen satt igång på allvar och man kan följa de tävlande och se de utvecklas. Ha, det var väldigt vad jag gillade ordet utveckals idag:-)

Nu känns ögon och framför allt kroppen tung och jag tror att det är dags att lägga sig. Kanske se ett Prison Break -avsnitt.

Sov Gott - I Morgon Är en Annan Dag.

Sitter hemma i min lilla lägenhet med ett helt snötäckt Lerum utanför fönstret.

Sitter hemma i min lilla lägenhet med ett helt snötäckt Lerum utanför fönstret. Idag var det en enormt lång dag på jobbet och att det var massa snö ute gjorde inte saken bättre. Barnen i skolan blev som vilda och när jag låste skolan klockan 19.30 var det med en suck och en tanke om oj, oj, oj vilken dag! Kände mig helt slut.

Samtalen gick ändå bra och jag känner att jag blir säkrare och säkrare för varje gång. Säkrare i min roll som pedagog och kanske även som människa på något sätt. När jag läste till lärare i Borås sas det till mig att det troligen skulle ta upp till en fem - sex år att forma sin egen roll inom sitt yrke. Detta kan nog stämma ganska bra, vilket jag tycker är härligt. Härligt att känna att man ständigt utveckas, men samtidigt att få känna att man kan något och att man gör det riktigt bra.

Nu sitter jag i soffan och skall se på Anna Phil, som jag missade förra måndagen. Ev skall jag leta upp något att äta i mitt tomma kyskåp, eller i min nästan tomma frys.

I natt drömde jag om min kompis Jossan, som är i Thailand. Kände att jag saknade henne! Så mycket som hänt sedan hon åkte och jag längtar efter att få lyft luren och prata med henne. Hoppas du och compani har det fab.

Så, nu började Anna, seeya!


Shit vad det snöade!

Shit vad det snöade på vägen till jobbet idag! Bilen sladdade till ett flertal gånger och fick riktigt bita mig i läppen för att hålla mig på min körbana. Måste bara få säga det att jag ÄLSKAR min bil, så stabil som den är och i en svår sladd känner jag min hyfsat säker. Såg många olyckor som inträffat men hade turen att det inte var på min sida av vägen...

Nu är jag ändå här, i Lerum, och här vräker snön ner som aldrig förr. Barnen är till sig av förtjusning och snöbollarna viner i luften. Jag håller mig alltså inomhus! Är inte ensam idag, skönt vilket jag trodde att jag skulle få vara men ev. blir jag ensam på samtalen. SKIT, ja, ja idag känns det inte som om något kan gå emot mig, inte ens ett samtal.

I bilen ringde min mobil och ett riktigt roligt besked väntade i luren. Ibland känns det som om man har flytet med sig, ibland inte... igda hade jag det i alla fall och det är jag otroligt tacksam för. Kan plötsligt se ett ljus långt där bort i tunneln och det är inte snöflingorna:-)

idag fyller en vän till mig 30 år, men jag har inte hans nummer och det är illa! Om du läser detta vill jag i alla fall att jag tänker på dig, din gamling där:-) Och försöker nå dig på annat sätt senare ikväll.

På återseende!

Vårkänslan blev som bortspolad

Snö ute och storm, inte alls härligt! Skall strax bege mig till Lerum, inte lika stor ångest idag som förra gången jag åkte. Kan bli lurigt att köra så bäst att komma iväg i tid och ta det lugnt. Det är konstigt hur snabbt vädret kan förändras, igår satt vi ute och njöt i solen och idag åker alla kläder som finns på, super kallt.

Pratade om påsk vid frukostbordet, vad skall man hitta på!?! Skidor är ett alternativ... Prag ett annat... just nu är jag mest sollängtig! Ja, den som lever får la se. Ha en skön måndag!!

25 år och orkar typ nada! I alla fall inte när det kommer till rabatter...

Magen är gott mätt jag börjar bli smått trött. Blir inte piggare av att regn och vind smattrar emot rutorna och det är becksvart ute. Vilken tur vi hade idag, T och jag som hann få så mycket sol på oss!

Vi vaknade båda som sagt super sent och med värk i ögon och huvud valde vi att ta en lugn söndags morgon. Åt en stor frukost, jag åt havregrynsgröt vilket jag aldrig annars brukar göra. Åkte till T´s syster och busade med de små tvilligarna. Åt god, god lasange njöt av solens stålar.

Handlade på ica i Hamburgsund, shit va mycket saker de har där... en del dock skräp! Väl hemma väntade rabbaterna och ogräset stod oss upp i halsen. Jupps, nu var det även min tur att dra och slita ute i jorden! Jag hade sluppit större delen av helgen, men klarade inte hela. Orkade dock inte så mycket, blev kall i fingrarna och ryggen värkte! Att det gick mycket bättre för T gjorde inte saken bättre, det gick snabbare och blev renare när han gjorde. Hm, ja han hade varit duktig och tränat medan jag  varit på havet och roat mig.

Nu sitter jag här i sängen och bloggar. Vi har precis ätit en god pasta sallad och sett lite på Beck filmen som går på TV4 just nu. Har absolut ingen lust att åka till Lerum imorgon! Dessutom ska jag ha en massa utvecklingssamtal så det blir en lång arbetsdag.

Märkligt

Sitter och läser om en britt som kammat hem en date med Scarlett Johansson för summan av en bil... shit om jag hade så mycket pengar att jag bland annat kunde lägga det på en date... ja då jäklar!


Söndag...

Har precis vaknat, ingen morgon promenad här inte. Blir kanske en senare under dagen. Är så trött att det känns som om jag inte orkar göra något, T är också trött och klagar över någon värk vid ögonen.

Pappa pratade om att åka ut och fiska tidigt idag, men när vi tittade ut genom fönstret nu för att se ifall båten låg kvar i hamnen var dimman så tät att det knappt gick att se ner till grannarna. Vi antog att han stannat hemma idag. Åh vilken underbar dag det var igår, en perfekt dag att vara ute på havet på!!

Trots att jag och T är så trötta idag har vi massor att göra. Vi har en lång lista på saker som vi måste handla och ute är trädgården inte färdig. Nere i källaren är det kaos så dä behöver det också fixas... Oj vad mycket det blev! Jag som hade lust att titta lite på Prison Break kan nog glömma det och bara sätta fart!

Ha en underbar söndag, i morgon är det jobb:-)

Hejja Charlotte, men även Björn

Så höll hon hela vägen, grattis det var du värd Charlotte Perelli. För första gången på mycket länge tyckte jag att de flesta låtar höll, å det med råge. Var inte överförtjust i Sibel och Bengtzings låt men både Christer och Nordman vann i mina öron idag. Visst var tjejernas låtar bra, men inte i dessa sammanhang, inte för mig. Charlotte är proffsig och gjorde ett bra framförande med en bra låt så all eloge åt henne.

I övrigt har det ätits god mat i massor, massor och lite till. Jag och T, har cyklat som dårar i kall vind och lyckades komma förbi en ful jobbig hund. Ja, det var typ det hela... nu skall jag sova. 

Hej Svejs, Björn Gustavsson rockar ju helt klart!!

En båttur i mars...

image94
Nyss hemkommen från en helt fantastisk dag ute till havs. Dock fick vi ingen fisk, men magarna blev mätta ändå av all kycklingsallad och alla bullar vi hade med oss. Efter att vi legat och fiskat ett tag åkte vi till Väderöarna där det faktiskt va fullt av människor som bodde på vandrarhemmet. I övrigt var det lugnt och stilla på havet och det enda sällskap vi egentligen hade var alla sälar och fåglar.

På väderöarna träffade vi två stycken hundar och hundrädda jag klappade båda två, riktigt goa  var de!! Nu har jag väl ändå fått min hunddos för ett bra tag framöver, tänker på hunden Zappa vi träffade hos Håkan i veckan.

image87

image88

image89

image90

image91

image92

image97

image95

image98Må Toppen!

Det är ett härligt väder ute och i lä för vinden värmer solen alldeles fantastiskt. Har precis kommit hem ifrån en underbar preomenad och har nu gjort kycklingsallad som skall få följa med ut på sjön. Ska springa ner i frysen och se om vi har  några bullar också.

T, som jag försöker övertala at följa med, frågade just om jag verkligen gillade att fiska. Självklart gör jag det, bara man får nått och jag slipper döda den.

Idag mår jag verkligen super och det känns helt toppen med det mesta i livet. Jobbet finns såklart där i bakhuvudet, men jag måste inse att mitt jobb bara är en liten del av mitt liv, det finns så mycke mer att njuta av. Det gäller att ta till vara de de tillfällen som ges här i livet, glöm aldrig det. Eventuellt har någons sträckt ut en hand till mig nu inom en snar framtid med en lösning... ingen hoppas mer än jag!

Härlig lördagsmorgon

Det är lördag morgon och jag är redan uppe! Ute på havet ligger dimman så tät att man knappt kan se de öar som ligger en bit längre bort. Jag skall slänga i mig lite frukost innan jag ger mig ut på en morgonpromenad och sedan blir det havet idag.

Pappa hade köpt nya fiskegrejer och ville ut och test fiskelyckan. Klart att jag hänger på då, vad är härligare än att glida runt ute på vågorna näst intill ensam som man är så här års.

T skall inte följa med, han skall pyssla om vår trädgård... Det är märkligt det där... trots att vi har den minsta trädgård du kan tänka dig är det ständigt saker som måste göras. Antar att det är såhär det är att ha hus!?! Tur då att jag har en så händig karl som jag faktiskt har eftersom sånt där trädgårsgöra absolut sällan varit min grej. Igår slapp jag hjälpa till där ute utan gjorde istället mat, det är bra det också!

Sedan är det melodifestivalen ikväll, jippi!! Vem hejjar ni på? Jag har aldrig sett Charlotte Perellis framförande, men låten låter bra! Hm, bara inte Nordman eller Christer Sjögren vinner allt. Nån sa till mig igår att Christer ligger bra till i undersökningar som gjorts, bäst tror jag till och med... usch, hemska tanke!

Nu frukost, kom just på at jag nog inte hinner göra melodikrysset idag. Ja, ja, man kan inte hinna med allt. Nu finns ju Internet å då kanske jag kan lösa det där senare.

Härlig lördagsmorgon önskar jag er!!

Äckligt!

Läser på aftonbladet.se om en vegan i Partille som hade oturen att få en död mus i sin chipspåse. Bara tanken är läskigt äcklig!! Påsen var inhandlad på Ica maxi i Partille, måste ju vara på allum där jag också handlar ibland... usch!!!

Åh nej... jag har ingen lust!!

Han kom precis hem... Ropade hej nerifrån och sa att han gick ut. Ser honom från fönstret där han ligger i rabatterna och drar grenar och ogräs än hit än dit... Suck, jag vill inte grejja i trädgården! När jag tänker efter så tycker jag att det är urtrist. 

Grannarna berömmer honom för att han är så duktig. Det är han också! Egentligen är jag ju snäll som låter honom vara duktig... gör så att det är han som får beröm... men om det varit tvärtom hade jag nog velat att han kom ut till mig och hjälpte mig. Det är nog likadant för honom, han ser nog hellre att jag kommer ut och hjälper till. 

Suck, varför göra problemen större än vad de är!?!

Äntligen fredag!

Har varit ute och promenixat i det härliga vårvädret och sedan har jag suttit här sen dess, framför datorn. Har fått gjort en himla massa jobb som legat över mig under de dagar jag varit hemma. 

Att skriva IUP för barn är faktiskt ett ganska så roligt jobb även om det tar tid. Man får verkligen tänka igenom ett barns speciella plats, för alla har vi våra speciella platser. Vad är just han/hon bra på och vad behöver just han/hon träna mer på för att bli bättre? Det är ju sånt här jag gillar med mitt jobb, se till varje individs behov!!

Nu är det strax dags för middag. Magen kurrar:-)

Prison Break

Gjorde en refkeltion igår när jag tittade på Prison Break... Hur kan det komma sig att killarn a svettas som bara den, hela tiden, medan tjejerna ser helt svala ut. Smink och frisyrer sitter där det skall och inget ändras... Är inte det lite märkligt:-)


Detta känns rätt!

Idag har jag varit hos läkare och psykolog och just nu känns det som om båda samtalen gick bra. Ännu bättre känns det att vara hemma igen, ja Fjällbacka är hemma. Så för den här gången blev det ingen lång visit i Lerum, å skönt va la det!!

I morgon skall jag dock jobba hemifrån och sätta mig vid datorn och skriva i en massa iup... ja, det är sånt som hör till detta jobb. Sedan slutar Tobbe tidigt och kanske orkar vi hitta på något skoj.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Frågade två av våra tre rektorer var det är tänkt att jag skall vara placerad i höst och inte blev jag förvånad när jag fick svaret att de inte visste. Men min plats på förskolan försäkrade de mig om att jag alltid hade... ja det var ju upplyftande.

Tror förresten att jag hittat  mina cykelnycklar!! Jag tror att de är en  nyckel jag hittade här hemma... vad skulle den nyckeln annars gå till? Håller tummarna.

Torsdag!!

Laddar inför ne ny dag... hur gör man det? Dricker honungsvatten och äter lite. Igår ringde två vänner till mig och att ha er och alla andra mina vänner känns så otroligt värmande och stöttande. Vad skulle jag göra utan er?!? Tack!!

Nu gäller det att hitta mina nycklar till cykeln innan jag skall iväg. Hej så länge

Redan jobbigt

Så har första dagen på jobbet startat och faktiskt varit igång en bra stund... det känns INTE bra. Inget känns bra och jag vill bara hem. Skall bli skönt att få prata med någon i morgon!!

SAtte klockan på 06.00 i morse för att hinna gå ut och gå, men orkade inte utan sov vidare istället. Sedan när jag skulle ta mina cykelnycklar var de borta och jag stressade runt i lägenheten för att hitta dem, utan resultat. Fick ta bilen till jobbet för att jag var så sen!! När hände detta senast? Ja, ingen katastrof över det...

Här i klassrummet är allt som vanligt. Jag var dock stenhård och hade ingen empati över... Åh snälla, låt denna dag gå över fort!

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak60137-12860137-12860137-128 60137-128 (4 av 5 möjliga. Jag kan inget annat tycka att detta är en berättesle som ger oss alla en gnutta hopp. Med Pigges styrka och mod klarar vi alla det mesta. Trots det hemska lyckas Pigge se framåt! Det gäller att kämpa in i det sista och den enda som kan ta hand om ditt liv är just du själv. Att lyssna på ljudboken gav något extra då det kändes som om man var på plats i Thailand genom alla ljudupptagningar. Intervjun med Pigge var också intressant att höra. )

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak den 26 december 2004 orsakade en Tsunami 220 000 människors död och förändrade för all framtid livet för mig och alla andra förolyckades anhöriga, bekanta och vänner.

Jag skrev den här boken för att kunna informera om min katastrof då jag miste min fru Ulrika och mina två söner Charlie och Max och hur jag och mitt team arbetade på plats nere i Thailand för att hitta och kremera deras kroppar.

Ett arbete som kom att kantas av besvikelse, frustration och vrede över hur svenska myndigheter hanterade katastrofarbetet.

PIGGE WERKELIN

Är jag hemma nu?!?

Sitter vid mitt kösbord i Lerum nu och funderar på ifall detta är hemma. Just nu är det i alla fall även om det inte var speciellt trevligt att komma hit. Nog för att jag lämnat det städat så kändes det ändå smutsigt. Jag vet ju att det varit folk här inne som tagit bort byggfläkten och gjort lite andra saker...  i hörnen ligger dammråttorna på högar. Hade visst lämnat en odiskad mugg i diskhon som var mindre fräsch och blommorna va väldigt törstiga.

Känner mig redan yr ocg funderar på om det är något jag inbillar mig. Kan man göra det? Inbilla sig att allt snurrar... Fick en tanke om att det var något i huset jag inte tål, något jag är allergisk mot, för så fort jag kommer hit blir jag yr, men då borde väl alla prover jag tagit visat nått.. eller?

Kanske är det ändå så att jag är allergisk mot min Lerums situation just nu och den som inte skulle vara det i mitt ställe skulle nog vara lite allergisk rent allmänt.

Nu skall jag krypa ner i min enorma säng, ensam, men för att inte bli för ensam skal jag hålla mig själv sällskap genom att titta på en Prison Break avsnitt. Sov gott!!

Packar

Det är med ett oväntat lugn jag packar ihop mina saker samtidigt som jag lyssnar till Pigge Werkelins bok klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak. Vilken styrka och vilket mod den mannen tycks ha!! Tankar som fyller mig är att klarar han av sin situation så ska väl jag klara min. 

Trots att jag känner så otroligt liten i allt detta tycks jag ha funnit någon inre stryka. Hoppas nu bara att den styrkan håller i sig till morgondagen...

Hela min kropp säger till mig att den inte vill...

Hela min kropp säger till mig att den inte vill, inte vill åka tillbaka till Lerum. Varför måste jag åka när jag har det så bra här?!?

Har varit på ett samtal idag som jag tror gick bra och till veckan är det fullt av den varan: samtal. Fick ett roligt mail ifrån någon jag varit tidigare varit i kontakt med som mindes mig med nöjje. Sånt är alltid så roligt att höra!

Så i kväll blir det inte för min del. Sitta i bilen, jippi vad skoj:-( Spännade ska det i alla fall bli att se ifall jag numera kommer att ha Internet.

Härligt!!

Vilken härlig promenad det blev!! Trots att det regnade var super skönt att komma ut. Fick ett trevligt samtal på vägen som jag senare i eftermiddag skall åka för att kolla upp. Alltid roligt med saker att se fram emot!

Satt på lärarförbundets hemsida och kolla ingångslöner i olika kommuner... det var ganska deppigt att se hur dålig lön jag själv har. Ja, ja oftast inget dåligt som inte för något gott med sig.

Tillbaka i kväll...

Idag är det första morgonen på länge som det varit riktigt blött ute nu när jag ska ut och promenixa. Funderar på att ta på mig regnkläder, men det är ingen hitt att gå i, man blir så varm... Annars skall jag ta det mega lugnt idag. Sista dagen innan arbetet drar igång igen. I kväll åker jag tillbaka till Lerum och det är inget jag ser fram emot!!

Nu: Promenad ut i det blöta grå:-)

Anna Phil och Zappa

Kom precis hem... missade Anna Phil. Går det i repris? Vi hade det i alla fall riktigt trevligt, ja faktiskt! För när vi kom till Håkan sa han att de hade en JÄTTE stor hund på besök. Jag som är såå hundrädd blev lite nervig, men efter att ha träffat Zappa slappnade jag av.

Visst var hunden verkligen JÄTTE stor, men så otroligt snäll!! Den var typ lika stor som mig och vägde säkert mer. Emma som ägde hunden tyckte inte att Zappa var så stor om hon jämförde med den förra hunden hon haft som varit mycket större... Ja, jag nöjde mig med detta!

Ny bild!!

Äntligen lyckades jag lägga upp en profilbild! Att detta skulle vara ett sånt meck, vem kunde det ana?!? Nu drar vi snart till Grebbestad för att fira H.

Fler som fyller idag!

Idag fyller Sharon Stone 50 år. Ha, så där "välbevarad" vill jag också vara när jag är 50 bast!! Undra hur mycket hon har gjort om på sig själv...

Bild från:imdb.com

Samtal om "kalas" och jobb...

Ts pappa ringde just och innan situationen blev pinsam kom jag på att han fyllde år och grattade honom. Skall åka till honom fira... hm, jag som inte brukar glömma födelsedagar.

Har även fått ett röstmedelande på mobilen om ett jobb jag sökte förra veckan. Har inte ringt upp ännu, vet inte vad jag vill och vad jag skall säga.  Får nog ändå ringa och kolla upp vad det är och sedan ta ställning till om det är något för mig.

Måste fixa någon form av present snabbt nu också.... 

Jippi, nu kom solen

Whitney tillbaka till Jul

Till jul skall Whitney Houstons nya skiva komma om allt går enligt planerna. Man får hålla tummarna att hon klarar det den här gången och låter bli drogerna och de mindre bra människorna runt omkring henne. På bilderna ser hon i alla fall fräschare ut än på mycket länge.


Whitney gör comeback.
Blid från: aftonbladet.se

Elvis Dotter

Ja visst kan man förstå henne!?! Tänk att alltid stå i fokus för än det ena och än det andra. Inte alltid enbart positivt... Den senaste tiden har det skrivits mycket om Lisa Marie och hennes matproblem, att hon är ohälsosamt överviktigt och äter dåligt, att hon precis som sin pappa gjorde fort går upp i vikt. Sedan visar det sig att Lisa Marie är gravid, hon äter för två!! Nu vill hon stämma brittiska tidningen Daily Mail.


Lisa Marie Presley stämmer brittiska Daily Mail.
Bild från: aftonbladet.se

I am legend


60137-12860137-12860137-128 (3 av 5 möjliga. Spännade tema i den här filmen, Will Smith som lever ensam med hunden i New York. Det var alltså inte så många dialoger... Filmen var bra fram tills slutet! Jag  hade velat haft ett annat slut.)

2009 har människan hittat ett botemedel mot cancer. Tre år senare har en annan sjukdom utplånat hela mänskligheten. Nästan.

Ensam på New Yorks gator vandrar Robert Neville (Will Smith), immun mot det hemska virus som slagit ut hela civilisationer. De flesta dog omedelbart, medan en liten procent var precis som Robert immuna. Dock klarade de inte kampen mot dem som tog emot smittan och utvecklades till hemska monster, med en blodaptit som får Dracula att se ut som en lekfarbror. Robert, vars enda sällskap är hans hund överlever genom att plundra lägenheter och jaga rådjur vid Times Square. Fast besluten att hitta ett botemedel kämpar Robert inte bara mot sitt psyke, utan också mot det faktum att de smittade monstrena han försöker bota, gör allt för att döda honom.


Måndag...

Så var det dags för ännu en vecka! Har hunnit med mycket idag, fast klockan inte är så mycket. Tog en skön promenad och uppskattade verkligen att det inte regnade. Var en sväng hos mamma och pappa, men nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra.... 

Middag

Maten färdig. Idag blev det fiskgryta med potatis!

Som Izzie i Greys Anatomy...

Ja ibland känner jag mig som Izzie, för när jag mår dåligt eller inte vet vad jag skall göra då bakar jag eller lagar mat! Sedan när det är färdigt känns det lite bättre, men då vet jag inte var jag skall göra av allt jag lagat...

This is England

DVD Film: This is England 

60137-12860137-128 (1½ av 5 möjliga. Nja, detta var inte den  bästa film jag sett på länge. Vid nått tillfälle somnade jag faktiskt:-( Under långa partier i filmen tyckte jag inte att det hände någonting men visst var det intressant att se hur de levde och så... äh jag vet inte. Försöker hitta de saker i filmen som "alla andra" tycks uppskatta det utan resultat...)

Filmen utspelar sig i 80-talets England när järnladyn Margaret Thatcher är i färd med att skicka fler soldater till Falklandskriget och nationalistiska krafter får fotfäste hos en arbetarklass utan arbete. Detta är också tiden när Ska och Oi-punk-kulturens gängbildningar snart blir uppdelade i musikfanatiker vs. skinnskallar. Mittemellan hamnar den 12-årige Shaun, som finner gemenskap i uniformen och brödraskapet som skinnhuvudena erbjuder.

Söndag

Har sett på LillBabs som firade 70 år i Tv4 och på film och serie, ha en riktigt Tv söndag hittills. Nu har vännerna från Lerum åkt tillbaka till sig och vi funderar på vad vi skall hitta på. Snart är nog mat ett måste...

Sibel och Nordman

Så var Sibel och Nordman vidare till finalen i globen. Jag hatar Nordman och tyckte att Carola och Andreas var mycket bättre!! Nog för att jag förstått att det är många som stör sig på Carola, men snälla... Nordman då?

Sibels låt som jag inte hört tidigare var helt ok, men Olas låt var bra mycket piggare och roligare. Ja, ja vad man kan gnälla över mycket... Får väl gnälla av mig här och sen får det vara bra!

Vacker bild!!

BUNDLE OF JOY  photo | Angelina Jolie, Zahara Jolie-Pitt


Vem blir det som får en andra chans?

Snart drar det igång, hela det här jätte melodifestivalkalaset med det sista programmet innan finalen i Globen nästa lördag. Jag har svårt att uttala mig om kvällen så höär långt eftersom jag inte lyssnat på alla bidrag som tävlar ikväll. Får därför helt eneklt vänta med att säga något tills alla bidrag fått framföras.

Nu skall här dukas upp för Tv kväll. Vem håller ni på idag?

Melodikrysset

... sitter vid fruksotbordet och gör mitt bästa för att lösa melodikrysset. Vad gör ni?

Idag blir det en lång promenad och sedan kommer grannar ifrån Lerum på besök och då skall vi naturligvis kolla in melodifestivalens andra chansen.

God Morgon!

Idag ä det internationella kvinnodagen. Så se nu till att ta hand om alla oss kvinnor där ute å ni kvinnor får se till att bli omhändertagna!!

Fick ett härligt sms tidigare i morse som värmde. Tack!!

Matte och Carin

Ja ikväll var det deras tur att åka hem... var det rätt? Kände mig hemsk när jag fnissade åt Mat Tina som än en gång gjorde en rolig grej:-) Men det är klart att det är hon som skall vinna även om de andra också är duktiga.

Han där Eros kunde de allt skippat. Vilken tråkhög!! Ja, honom har jag aldrig gillat och inte ändrade jag mig efter detta framträdande. Kändes som om han led sig igenom frmaträdandet och snabbt ville därifrån.

SVT eller TV4

Vad väljer ni ikväll? Så ska det låta eller blir det Lets dance?

Jag tror att det bli lets dance här hos oss så får vi kolla så ska det låta på webben senare. Har nyligen upptäckt hur praktiskt det är att kolla på webbTv. Ingen reklam och man tittar när det passar än själv, toppen!

Lucky You

DVD Film: Lucky You 

60137-12860137-12860137-128 (3 av 5 möjliga. Inte visste jag att jag tyckte att poker var intressant! Men i den här filmen, Lucky You, tyckte jag att det var ganska underhållande... ok lite mycket även för min smak. Eric Bana som spelar huvudrollen var på nått mysko sätt lite snygg och med lite menar jag att han inte var det hela tiden. Satt en lång stund och funderade på varför jag kände igen denna man och varifån och kom till slut på det, efter att ha kollat upp dt på nätet, att han spelat i Troja. Drew var som alltid lite flamsigt söt och filmen var inte en sådan som lämnade efter sig några tankar mer än att poker kan vara ganska skoj. Man bör nog ge det mesta en chans...)

Billie Offer (Drew Barrymore) är en ung skådespelerska från Bakersfield, Kalifornien med mer hjärta än talang. Huck Cheever (Eric Bana) är en pokerspelare vars känslor vid pokerbordet ofta underminerar hans skicklighet, särskilt när han spelar mot sin far, den legendariske pokerlegenden L.C. Cheever (Robert Duvall). När Billie och Huck möts, börjar det riktiga spelet.

Thailand

Just nu har min kompis Josefin satt sig på flyget som skall ta henne till Thailand. Åh vad jag önskar att jag satt på en flygstol brevid henne...

Men jag har det faktiskt väldigt bra just nu. Bredvid mig sitter bland det bästa jag har och trots att det är grått ute känns det som om jag har sol inom mig.

Ha nu den bästa resan Jossan!

Har gått på det igen!!

Så ofta som jag tar olika tidningserbjudande! Det är aldrig, i alla fall väldigt sällan, som jag köper lösnummer ute i butikerna. Men visst är det roligt att få en tidning i brevlådan lite då och då och att ibland få nån sak med? Nu har jag beställt tidningen Elle... jag tror inte att jag haft den tidigare så det skall faktiskt bli spännande. Lite trist var det att man nte fick med någon nice premie, men det skall nog hålla ändå.


Brev på posten...

Mitt jobb är inte bara skit, aboslut inte även om jag just nu den senaste tiden haft det ruggigt jobbigt med allt för mycket. Idag fick jag ett tjockt kuvert på posten. Bara det att få post kändes roligt. I låg det akvarellbilder till mig från alla mina barn! Bilder och hälsningar om att jag skall bli bättre. Det värmde verkligen i hjärtat och återigen blir det svårt att skjuta dem ifrån sig.

Tack!!


Bild privat!!

IS!!!

När jag kom ner i mitt kök såg jag att isen låg på havet. Bäst att ta på sig ordentligt...

God morgon!!

Har precis vaknat och utanför fönstret skymtar jag en blå himmel, härligt!! Idag är det fredag som är min favorit dag. Dagen då man har hela helgen framför sig...

Hade lite ångest förut när jag tänkte på hur mycket som väntar mig på jobbet, men la snabbt undan de tankarna och drog istället igång min sprillans nya dator. Åh va kul det är!!

Nu skall jag ge mig ut på en härlig morgonpromenad så hörs vi senare. Ha en bra dag alla.

En tidig 25 års present:-)

Fick besök och här sitter jag nu och bloggar på min sprillans nya dator!! En för tidig 25 års present! Ha va kul, nu kanske jag kan börja lägga in lite egna bilder och inte bara låna!

Sov gott där ute:-)


A Mighty Heart


60137-12860137-12860137-128 (3 av 5 möjliga. Jag känner med den gravida kvinnan som in i det längsta aldrig ger upp hoppet om att hitta sin man. Den otäck historia som tyvärr inte är unik...)

?A Mighty Heart? berättar om en av de många 9/11-relaterade hemskheterna. Den olyckligt sanna historien om mordet på journalisten Daniel Pearl, som blev kidnappad i Pakistan i samband med en intervju, och senare dödsförklarad efter en videofilm som visar hans halshuggning.

I huvudrollen ser vi Angelina Jolie som Daniel Pearls höggravida fru Marianne. Efter att Daniel blir kidnappad följer vi nästan huvudsakligen bara Marianne, och vi får följa med henne runt varje hörn. Fram till Daniel Pearls död får vi även i viss mån följa jakten på kidnapparna, scener som nästan kunde vara hämtade ur valfri Michael Mann-film.

Cancer...

Patrick Wayne Swayze, 55 år gammal, har drabbats av cancer. Den hemska sjukdomen som tar liv efter liv. Alla känner vi någon som brabbats och ingen vet vem som får det. Att få diagnosen att du snart kommer att dö, det finns inget vi kan göra... jag finner inga ord. Det känns bara inte rättvist.

 

 

Från aftobladet.se:

Efter att ha fått diagnosen bukspottkörtelcancer lever patienten vanligtvis i sex till nio månader. Endast fyra procent lever ytterligare fyra år, skriver New York Post.

Upprepade strålbehandlingar har visserligen fått tumören att krympa men läkarna har gett upp hoppet, skriver National Enquirer.

Swayzes talesman bekräftar för New York Post att stjärnan lider av den allvarliga cancerformen.

 

 


Patrick Swayze med finskättade hustrun Lisa Niemi, gifta sedan juni 1975.

 

 


Pappa -igen

Zlatan Ibrahimovic har blivit pappa igen till ytterliggare en son. Grattis till honom och mamman Helena.

Tillsammans är man mindre ensam, med Audrey i huvudrollen!!

DVD Film: Tillsammans är man mindre ensam 

60137-12860137-12860137-12860137-12860137-128 (4.5 av 5 möjliga. Bara titeln på den här filmen, som är baserad på Anna Gavaldas bok, är helt underbar. Audrey Tautou är helt fantastisk som Camille och hela filmen gör mig varm i hjärtat. Man riktigt känner av den där franska atmosfären som man bara tycks kunna hitta just i Frankrike. En film med så mycket värme!!)

Handlingen utspelas i Paris under ett års tid. Camille är en ung kvinna som tagit avstånd från sin överklassbakgrund och jobbar som städerska, boende i ett kallt litet vindsrum. I samma hus bor Philibert de la Durbellière, en beläst aristokrat som lider av sin svåra stamning, som försörjer sig på att sälja vykort utanför ett museum. När han en kväll finner Camille svårt sjuk lyckas han övervinna sin blyghet och tar henne till sin stora eleganta våning. Där möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, en snygg men butter kvinnokarl. Han blir alltmer otrevlig mot Camille, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänsloröver att ha placerat sin älskade mormor påettålderdomshem. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Trots komplikationer och dispyter är glädjen i gemenskapen med varandra större än problemen. Känslorna växer sig allt starkare mellan Camille och Franck och han försöker övervinna Camilles rädsla inför den stora kärleken.

Hav och Skog

Hemma igen efter en lång skön promenix. Solen lyste och där det var lä var det riktigt gott. Gick där och funderade på hur det skulle att vara att flytta hit och kunna gå sådana här promenader varje dag... Att först vandra vid havet och sedan in i skogen, förbi fårhagar och ängar och bara känna att man är. Den friska luften och naturen... 

Träffade pappa också som tyckte att jag skulle vänta med bilköp tills jag funderat ut hur jag vill göra med min arbets och bosituation... Åh vad jobbigt det är när man är osäker. Man vill så gärna, men det finns allt för många MEN för att ta steget helt ut.

Drömmar och Promenad

Mamma kommer alldeles strax hit och vi skall ta oss ut på en snabb morgon promenad. Solen skiner ute, men det ser ganska kallt ut. Bäst att ta på sig ordentligt.

Har drömt om att jag tappade två barn ifrån en hög scen kant i natt inför en mängder av människor, inklusive barnens mammor... sedan har jag drömt om bilen. Hur skall jag göra!?!

Hatar

Jag hatar när det står att du får nått gratis när du handlar. Inget är gratis och allt kostar. Funderar på att köpa en ny bil. Funderar och funderar så att huvudet snart går sönder.

Skall sluta att fundera för en stund och gå ner och titta på Roomservice. Blev aldrig nån promenad idag, det blåser som attan ute och regnar och är kallt. Får bli en extra lång walk i morgon istället, oavsett väder!!!

Vilken lycka när det går bra!

Syster Yster ringde just och berättade att  hon var en av de som blivit uttagen till skanska. Så roligt för henne med tanke på hur mycket tid och energi hon lagt ner på detta, alla intervjuer hon gått på! Som jag förstått det är det klart för arbete efter utbildningen, hoppas att hon kommer trivas. 

Det bästa för mig är kanske att hon nu kommer att vara i Göteborg och vi får chans att träffas så mycket oftare!

Rooibos Jordgubb & Vanilj

Mitt nya te som smakade så gott! Luktade gott och smakade underbart!!
Rooibos Jordgubb & Vanilj


Spara

Nu är äntligen bilen godkänd i bilprovningen, att detta skulle bli ett sånt meck!! Var tvungen att byta hela handtaget bak där skyltbelysningen satt... inte skoj men bara att bita i det sura äpplet å få det fixat.

Har efter detta spenderat hela dagen i Uddevalla/Torp. Köpte två nya klänningar på Gina Tricot och världens godaste te!! Tittade även på nya bilar och fick syn på en riktig godbit... Hade jag haft pengarna hade jag köpt den på studs... men med tanke på hur mycket det är jag vill ha och vill göra får jag nog spara slantarna mina. I alla fall just nu!!

Tog även en tur i Lysekil. Kändes meningslöst att göra en efterkontroll som gick på 2 minuter och sedan åka hem. Passade alltså på att titta in stan närmare, men trots den närmare kollen såg allt ut som vanligt.

Nu skall jag smaka på det nya teet, ha det gött!!

Waitress

     

60137-12860137-12860137-128 (2.5 av 5 möjliga. Åh när jag ser Keri Russell tänker jag på hennes rollfigur som Felicity Porter. Det är märkligt hur en roll kan etsa sig fast så... som hannibal:-) En annan märklig sak är att många av de filmer jag sett på senaste tiden handlat med gravida kvinnor på ett eller annat sätt... lite tjatigt! Som om nån försökte säga mig nått.)

Filminfo: 

Jenna är fast i sitt hemska äktenskap med den kontrollerande Earl, så när hon får reda på att hon är med barn blir hon allt annat än glad. Hon arbetar som servitris på Joe's Diner, och med inspiration från sitt problematiska liv hittar hon även på recept och bakar fantastiska pajer, och hon försöker spara ihop sin lön för att kunna fly. Samtidigt lär hon känna sin stilige läkare allt bättre...

 
Skådespelare: Keri RussellNathan Fillion,Cheryl HinesAdrienne ShellyJeremy SistoAndy GriffithEddie JemisonLew Temple

Freedom Writers

DVD Film: Freedom Writers 

60137-12860137-12860137-128(2.5 av 5 möjliga. Hilary är bra! Filmen är lite för mycket "amerikanskt det löser sig" aktigt. Allt är så hjältemodigt. Tänk om alla problem löste sig med en dagbok... filmen är baserad på en sann händelse vilket är fantastiskt!)

Tvåfaldigt Oscar-belönade Hilary Swank spelar huvudrollen i denna gripande berättelse om storstadsungdomar med tuff attityd som vant sig vid våld och skottlossning ? och läraren som ger dem det de behöver mest: en egen röst. Lärarinnan Erin Gruwell hamnar på en skola präglad av våld och rasmotsättningar och börjar kämpa mot ett hänsynslöst system för att ge skolan en betydelse i sina elevers liv. Genom att berätta sina egna historier och höra andra berätta sina inser en grupp ?hopplösa? tonåringar vad tolerans innebär, tar kontrollen över sina trasiga liv och förändrar sin tillvaro. ?Freedom Writers? bygger på den hyllade bästsäljaren ?The Freedom Writers Diary? och innehåller fantastiska insatser från samtliga i den stjärnspäckade rollistan, bland andra Golden Globe-belönade Patrick Dempsey (?Grey?s Anatomy?) och sångaren Mario.

Vår utanför fönstret!!

Vårsolen riktigt gassar ute och efter en lång promenad ute i det fina vädret kan man inte känna sig annat än nöjd. Jag hoppas verkligen att värmen är här för att stanna!

Överallt har små blommor slagit ut och träden har börjat få "lövknoppar". Tänkte att jag skulle plockat lite björkris och satt här inne, men det får bli en annan dag. Orkade inte bära runt på kvistarna och jag har gott om tid på mig.

Fick ett samtal ifrån jobbet idag att vi skall ha en konferens över nätet genom programmet skype. Har aldrig använt detta och har ingen aning om hur man gör, men det känns spännande och skönt att slippa åka dit. Har i alla fall bestämt mig för att stå på mig och inte lägga för mycket ansvar på mig, just nu inget ansvar! Men när man väl sår där är det svårt att hålla de tankar man tänkte en timma tidigare.Fjällen

Vilken underbar behövlig helg! Vi åkte till fjällen sent i torsdags med fullastade bilar. Inför sista backen tog vi stats, men kom inte hela vägen upp utan de snökedjorna vi köpt tidigare i veckan. Jag hade tidigare varit skeptisk till kedjor, jag trodde att vi skulle komma upp utan dem, men när vi väl stod där och slirade med hjulen var jag nöjd att vi köpt! Tyvärr hade inte alla våra vänner kedjor och det blev ett litet äventyr innan alla var uppe i stugan... och då var klockan mycket!!

Under hela helgen har vi haft bra underlag i backarna och fint väder! En toppenhelg som sagt. Sista timmen på lördag stängdes dock liftarna pga. för mycket vind men  då hade dt bra ändå och var ganska trötta. Gick på afterski istället och dansade på borden med de andra, roligt!!

En kväll spelade vi yatzy och JAG VANN!! Ha, det var roligt. Vi åt god mat drack en massa gott och hade det sådär gott man önskar att man alltid hade. 

Hemvägen gick bra, alla kom ner för backen:-)RSS 2.0