Söndag i Prag


Syster yster och Johan sover länge. Jag och T tar oss till dagens frukostställe, mistral café och restaurang.
Vi beställer båda amerikans frukost. Ja det är verkligen en matresa. Så kommer de andra två sjusovarna och gör oss sällskap.

Vi besöket den judiska kyrkogården och dess museum.
Så många stenar. Och där under ligger det flera lager av...

En olustig känsla kryper sig på. Sköljer ner den med en vitaminjos.
Tittar på magi.

Dricker och äter mer innan Johan ska hem till Sverige igen.

Häftigt handfat inne på damernas. Ofta står det handkräm till förfogande. Tummen upp för sånt!
Finmiddag

Syster Yster har bokat bord på en asiatisk restaurang som ligger ett par minuter utanför centrum. Vi tar taxin dit och släpps av vid något som skulle kunna se vara ett industriområde. Läser imponerat på ingången att restaurangen fått Michelin utmärkelse flera år i rad - flott. Så kommer vi in till Sasazo...
Inredningen är så cool!

Kolla in dessa lampor!
Vi studerar menyn som till en början är lite av en gåta. 

Smårätter, ca tre per person.

En fröjd för smaklökarna.
Ja, det här bland det godaste jag, vi, någonsin ätit.
Mätta nöjer vi oss med drinkar som efterrätt.

En geshias bekännelse.

Vattenmelon, gurka, basilika och kiwi

Eller en drink med fruktig annans/passionsfrukt?
Vill du, kan du få massage vid bordet... Vi avstår dock. 

Kvällen avslutas inne i gamla stan på cilibar.
Där vi dricker fler goda drinkar!


Lördag i Prag

Efter att jag länge legat vaken, lyssnat till de andras djupa andetag besöker vi återigen James Dean. En riktigt häftig restaurang som är precis lika bra som förra gången. 
Vi beställer in fantastiska milkshakes som glider ner i strupen.

En rejäl balja kaffe.

Sen beställer vi in de där himmelskt goda toasten... Oj oj oj! Äggröra och bacon i den mest perfekta kombinationen.

I dimman ser Karlsbron nästan läskig ut med alla sina statyer. Pragborgen som vi är på väg till syns inte alls. 

Men väl där uppe, ja där är det så otroligt fint!

Vi beställer varmt vin och tittar ut över Prag. Det är kallt, biter i händer och fötter så det varma gör oss gott.

Uppifrån killen är utsikten magnifik. Trots all dimma.

Vinrankor... Vingården är öppen men vi går aldrig in.

Den maffiga men lite läskiga Pragborgen. När jag var här med Labolina tyckte hon att vi skulle göra nått annat... Vaktande hemska drakar och monster var inget som roade en tvååring. Och visst kan den tyckas skrämmande... Inte bara för barn!


Vallgraven, en vacker plats att besöka men undvik den när mörkret faller sig på.
Borgen, ett måste att besöka om du kommer till Prag!

På vägen ned för borgen tittar vi ut över alla hustak. Syster yster berättar om olika utflyktsmål.
Vi strosar ned för backen, pratar, skrattar och tittar allt som passerar våra ögonen.

Innan Karlsbron sitter en man med en musiklåda. WOW, här är en man som kan göra flera saker på samma gång!! Munspel, gitarr, trummor, xylofon och säkert nått mer. Vi stannar liksom så många andra och njuter av mannens musik.Semester

Så var vi framme. Framme hos världens bästa syster yster som tog emot oss med öppna armar. I staden där man stundtals känner sig som en statist i en film, där kulisserna runt omkring är fantastiskt vackra. Jag skojar med T och säger att jag ska visa allt jag kan om Prag.
Vi äter lunch nere i ett valv där de italienska dofterna avlöser varandra. En utsökt laxpasta serveras mig och bubblorna i glaset gör mig avslappnad. Syster beställer hjort och köttet är så mört att det faller i sär.
Vinflaskor kan vara en riktigt snygg inredningsdetalj.

Likaså ett gäng skrivbords lampor som får oss att tänka på en jättelik spindel.
Sen går vi tillbaka till torget där fler bubblor gör oss avslappnade och lyckliga. Jag tänker på Labolina som för ett par månader stod här och tittade fascinerat på de helt enorma såpbubblorna. 

Vi är precis i tid för att se klockringning på det astronomiska uret. 

Därefter tar vi oss över karlsbron trots att regnet börjar falla.
För att bland annat spana in bron med alla de förlovades hänglås.

Trots regn och kalla fötter är Prag otroligt vackert. Vi går hem genom staden till systers bostad och väntar. Väntar på den långa ljusa mannen som skall göra oss sällskap, johan.

Syster tar oss till en tjeckisk restaurang, Kolkovna och T äter sin första kanin. Jag fegar... Kaninen visar sig vara utsökt.

Kvällen avslutas på black Angels där vi beställer in sura, men goda drinkar.

När klockan passerar 00 är jag så trött efter att ha varit uppe sedan 02:30 att ögonen går i kors.


På väg

Ready to take off - flygplatsen vilar i sitt mörker

Så var vi på väg. I en tidig morgon med trötta men glada ögon är vi på väg. Efterlängtad semester väntar!


The words

Bild: filmmusicreporter
Fin och bra story men oj så seg... 

Om The Words:

När en blivande författare hävdar att en annan mans länge förlorat arbete är hans eget, blir priset han måste betala mer än han någonsin kunnat föreställa sig.Safe Heaven

Bild: hemmakvall
Bra!
 
Katie anländer till den lilla staden Southport. Där tvingar hennes relation till en änklingen Alex henne att konfrontera den mörka hemlighet som hemsöker henne.

Att tro att man bara tänkt det


Men! vad billigt tänker jag. Hur kan detta gå runt... Jag tar ett extra bröd och pålägg och påpekar detta i kassan då jag fortfarande bara ska betala 10kr. Ok, ja men tack. Går därifrån och tänker att detta är ju löjligt, löjligt billigt.

Sedan, när vi sitter ner i en ganska obekväm soffa för att inta vår frukost och en Labolina som var annan minut frågar vad jag gör, hör jag henne säga, först väldigt tyst och sedan högre och högre: löjligt billigt, vad löjligt billigt.

Jag inser att jag visst sagt det högt och små öron blivit stora öron. Och så kommer det sig att jag sitter med smulor i knät, biter på gurkringar och pratar billigt och pengar med min tvååriga dotter. En tjej som minsann förklara vart hon lagt sina pengar och jag tänker tyst för mig själv att det är väl det nya "stoppa pengar i madrassen" och att fortsätter du så där kommer du gå långt...

Heldag - du och jag Hanna.Wow Hanna, häftiga blommor här säger Labolina då vi stannar för frukost som visar sig ska bli frukost, Ikea häng så länge att magen är hungrig igen och vi får fylla på med Lunch. 

En heldag med världens bästa, vem kan klaga? Det är spännande att föra dialoger med en drygt två år gamal förståndig tjej. Det är bland det mest häftiga att sätta sig in i hennes tankar, tänka i hennes banor och se världen på hennes sätt. Samtidigt som hon tycker att det är oerhört spännande att lära om mina tankar och mitt sätt att se på saker och ting. Ett helt fantastiskt utbyte av tankar alltså när kärleken är som störst, bäst och allra allra finast.Nya kontakter

Bild: adlibris
Härligt, roligt och skönt att börja läsa "riktiga" böcker igen. Den här har länge legat bredvid sängen men nu är den utläst. Lättsam läsning.

Ibland är ett samtal allt som krävs ...

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen. 

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. 

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...Jos

Inför "vabruari" gäller det att stoppa i sig bra vitaminer så kanske, kanske man slipper undan allt för mycket just vab

Grape, ingefära, morot och apelsin var ingredienserna till morgonens jos. Nyttigt och otroligt gott!


Ljus, jag vill ha ljus


Ok, någon ilsken väckarklocka var det inte som väckte mig tidigare idag utan det var en varm gosig Labolina som 07:38 tände lampan för hon ville ha ljus. Ja hon ville inte sova mer.

Mumlar nått till T som dragit täcket om sig att sa inte du att du skulle gå upp tidigt med Labolina? Hans svar är något ohörbart och vi gör en del - den första av detta slag i vårt föräldraskap. Han får sova vidare idag och jag går upp med Lanolina. Imorgon är det tvärtom...

Hela min kropp skriker efter sömn men inne på Labolinas rum, bland små porslinskoppar och fat, nallar och kaniner, böcker och dockor är det som om någon viftat med ett trollspö. Det är precis här och ingen annanstans jag helst vill vara just nu. 

TGIF


Under jullovet som gick lyckades vi verkligen vända på dygnet här hemma, stor som liten... 

Äntligen äntligen är fredagen här med en otroligt efterlängtad helg. Under veckan som gått har det känts som ett skämt varje tidig morgon när väckarklockan ilsket ringt för att göra sig hörd. Så nu, nu den här ska jag vila och ingen ilsken klocka ska få väcka mig.

Julen är snart helt utslängd ur vårt hus och årets första tulpaner har fått flytta in. Låter ni också blommorna får stå kvar i plasten ett tag?

Ljusets drottning


Bild: imdb
Tycker om de här filmerna, men visst är detta den sista i serien som getts ut? Många fina bilder på vackra Fjällbacka men hisotorien? Nja, jag irriterar mig nått väldigt, som vanligt, att Erica ständigt är med på förhör och alltid är på plats "där det händer". Bra däremot är kopplingar tillbaka i tiden, så som det alltid är i Läcbergs böcker.

En kvinna i vitt lucialinne springer gråtande över isen. Hon kastar sig i det öppna mörka vattnet och försvinner. Det är den 13 december och många av Fjällbackas invånare går till kyrkan för att fira Lucia. Men Lucian är försvunnen. Erica kan inte hejda sig och börjar undersöka vad som har hänt. Det förflutna hinner ikapp nutiden i samma takt som Erica upptäcker en hemlig kärleksaffär och en man som vill hämnas. FJÄLLBACKAMORDEN – LJUSETS DROTTNING är den fjärde filmen i filmserien baserad på karaktärerna i Camilla Läckbergs framgångsrika bokserie om det lilla västkustsamhället Fjällbacka.

En man som heter Ove


Bild: cdon 
WOW vilken bok. Egentligen började vi, jag och T lyssna på boken redan i somras, men sen var boken tvungen att lämnas tillbaka och en himla massa annat kom emellan... Ja ni vet hur det är. Boken hamnade i glömska och inte förrän nu, då vi satt i bilen på väg långt långt bort började vi lyssna igen. Tårar rullade nerför våra kinder, så gripna av den här egentligen ganska enkla historia om en man och hans liv var vi. En av de bästa böcker jag läst, sa T som länge efteråt satt med en klump i halsen. 


Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvannoch filmen Livet från den ljusa sidan.

En man som heter Ove är en roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab


Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.


RSS 2.0