Det är vansinnigt tråkigt på mitt jobb.

Solen skiner och jag tycker just nu att det är vansinnigt tråkigt på mitt jobb. Vill absolut inte sitta i en sandlåda och bygga sandslott och sandkakor, inte heller vill jag putta fart på en gunga i timmar, eller stå vakt vid en alldeles för hög rutschkana... jag vill gå hem.

Glad över att det redan är torsdag och att jag skall åka hem i morgon. Känner en energi i kroppen jag inte kännt på länge och en lust över att göra en massa saker. Tyvärr infinner sig den här lusten bara hemma, och inte på jobbet där det säkert finns massor av saker som behöver göras. '

Min inskolning är klar och ingen mer än barnet är så glad som jag. Att det kan tära så på en människa, men det är klart, omställningarna är stora för oss alla.


Är det någon där?

60137-12860137-128(2 av 5 möjliga. Åh vad besviken jag blev på Marian Keyes senaste bok. Första halvan av boken kändes bara menlös efter att jag lyssnat på en intervju med författaren där hon ändå berättade hela bokens handling, den andra och tredje delen av boken ville jag bara snabbt få överstökad så att jag istället kunde börja läsa en bok jag faktiskt gillade. Det är emot mina principer att lägga undan en bok innan den är färdigläst.)

Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Fysiskt nedbruten och känslomässigt omskakad. Hon ligger på soffan hemma hos mor och far i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York.
New York betyder allt: hennes lägenhet, Det Mest Fantastiska Jobbet Av Alla och utöver det, det mest betydelsefulla, hennes man, Aidan. Men inget är längre enkelt i Annas liv...

Det är inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten till Manhattan komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare - är det överhuvudtaget möjligt? Frågorna hopar sig, men en brokig skara av olycksbröder - och systrar - två födslar och ett helknäppt bröllop tycks kunna hjälpa henne att hitta svaren som kan förändra hennes liv...

Med barn

Kollegorna trodde att jag var med barn... för att jag hade fått så stor mage.... Tjock... var inte det ordet de använde men i mina öronen var det detsamma. När frågan ställdes om jag tog illa vid mig, svarade jag nej, men det högg i mitt hjärta.

Mat är ett svårt kapitel och när man äntligen lever och inte tänker får man dessa kommentarer. En sak att jag själv säger och tycker om min egen kropp, men vem är ni andra att dömma hur jag lever? Skall kanske ändra mig och säga att jag visst blev besviken... eller inte

Underbara älskade

 

60137-12860137-128 ( 2 av 5 möjliga. Inte alls så bra som jag trodde att den skulle vara...)

Det är skolavslutning och läkaren Lasse (Michael Nyqvist) och hans nästan vuxne son Jonas (Anastasios Soulis) är på väg till familjens skärgårdsställe för att komma över en stor sorg och hitta tillbaka till varandra.

Många långa och varma dagar passerar och de gör verkligen allt tillsammans? utom att tala om det som är viktigt. De inser själva att de står stilla och trampar, men de hittar inga verktyg för verklig kommunikation.

Under sommaren träffar Jonas sin första stora kärlek (Moa Gammel) ? en relation som visar sig få större betydelse för dem alla än någon annat.


Red Eye

DVD Thriller/Skräck, Red eye (Av Wes Craven/85 min)

60137-12860137-128 (2 av 5 möjliga. Nja, inte alls bra, men det var ett tidsfördriv det också...)

Lisa avskyr att flyga, men skräcken som väntar under hennes nattliga flygning till Miami har inget med flygrädsla att göra. Direkt efter start så meddelar nämligen hennes stolsgranne vad som kommer att hända henne om hon gör som han säger...

Jessika Jungs saknad


Omslagsbild: ISBN 9789146215547, Jessika Jungs saknad

60137-12860137-128 (2 av 5 möjliga. Jag hade stora förhoppningar på den ´här boken som jag fick med i en tidning i sommar, men blev besiken. Det kändes som om boken aldrig kom igång och jag satt där och läste sida upp och sida ner och väntade på att det sär spännade skulle komma... men det kom algrig och plötsligt avr boken slut.)

En väktare blir knivskuren i Solna centrum, när polisen hittar honom är han redan död. Samtidigt på ett galleri står en kvinna och väntar otåligt på sin pojkvän. Varför dyker han inte upp? Han hade ju lovat.
Jessika och Johan har bara varit tillsammans i några månader. En konstvetare och en väktare- ett omaka par tycker många av deras vänner. Men själva vet de att de har funnit varandra för livet. När Jessika nås av beskedet att Johan är död rasar hennes värld samman.
För att inte brytas ner helt av sorgen börjar Jessika göra egna efterforskningar kring mordet parallellt med polisarbetet. Spåren leder henne till tungt kriminella och farliga kretsar i Stockholms undre värld. Vem var egentligen Johan? Var han i själva verket någon helt annan än den man hon förälskade sig i?
Jessika Jungs saknad är på en och samma gång en deckare och ett gripande relationsdrama som håller läsaren i ett järngrepp ända fram till den spännande och överraskande upplösningen.

RSS 2.0