Livstid

Har just beställt Liza Marklund senaste bok, Livstid. Någon som läst den? Hörde någonstans att hon fått hård kritik för att hon inte längre utvecklas i sina böcker... Jag ser ändå fram emot att läsa den här, och att få bilda mig en egen uppfattning!

Vad säger det om mig som människa?

Skulle köra ett test och kolla hur länge jag kunde "leva" utan TV. Klarade nog inte det testet för nu sitter jag med samma kanaler igen. Hehe, roligt att kunna se Idol i alla fall.Och helt rätt att Pär åkte ut.

Och märkligt nog tyckte jag att det var ganska underhållande att titta på dokumentären om Victoria Beckham. Vad säger det om mig som människa?

Levande Begravd


(60137-12860137-12860137-128 3 av 5 möjliga. Riktigt spännande bok och mina höga förväntningar visade sig stämma.)

Vilken mardröm! Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en fl aska whisky och en walkie-talkie? Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak. Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig?

LEVANDE BEGRAVD utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace. Engelsmannen Peter James har skrivit den perfekta thrillern. Den har sålts till 22 länder och legat högt på försäljningslistorna runt om i Europa. James har också av Publishers Weekly förutspåtts att bli en av fem deckarförfattare som inom kort slår stort i USA.

Lördag

Skaldjur och musik i Hamburgsund! Det är konstigt med skaldjur, trots att man är mätt tycks man kunna äta hur mycket som helst. Det finns knappt nått stopp... Bandet som spelade, som man kommer att kunna lyssna till på p4live lite senare i höst, var verkligen toppen bra. 

En toppenkväll och vi var alla goa och glada när vi åkte hem:)


Söndag

Vilken toppendag jag hade igår. Trots att regnet smattrade emot rutorna och man knappt kunde se  ön valö, som ligger så nära hade jag en helt underbar dag. Varför kan inte fler dagar vara så?

Egentligen så gjorde jag ingenting utan slappade mest hela dagen:-) Såg en massa avsnitt av Greys Anatomy och snart är vi, jag, ikapp. Vilken serie... gillade den inte alls i början, men nu är jag som så många andra - fast! Vi lagade en fantastisk måltid som vi sköljde ner med ett gott vin och tog en kvällspromenad ner till hamnen. Iklädda våra regnkläder var det nog ingen som kände igen oss i mörkret där vi strosade fram, hand i hand.

Nu... måndag och en ny vecka väntar. Och strax är det skolfotografering. Tror ni jag hade svårt att välja dagens kläder? Hm... tur att jag börjat planera redan igår.
 
                        A Walk in the Rain


Samtal och så ännu mer samtal....

Slut på första passet, dags för det andra. Går in för det med en stålmin och en känsla som absolut skulle kunna kallas stål. Är så trött....

Luftballongsturen...

När vi äntligen fick korten som man måste ha för att beställa sin luftballongstur visar det sig att mitt kort fattas, jag kan inte beställa nått. Blir så trött och måste nu ringa och kolla vart mitt kort tagit vägen. Jag vill ju också flyga!!


Beck - den svaga länken

DVD Film: Beck - Den svaga länken 

60137-12860137-12860137-128 (3 av 5 möjliga. Jag gillar Beck filmerna även om de oftast är kretsar runt en ganska enkel story. Tycker att många av problemen som tas upp är relevanta. Speciellt i den här filmen, som handlade om våldtäkter.)

Det är sen natt i en öde park. En ung kvinna hittas brutalt våldtagen och mördad. De som upptäcker den sargade kroppen är flickans föräldrar. En man dyker plötsligt upp på brottsplatsen. Har han något med mordet att göra? Och vem är personen i luva som han påstår sig ha sett i parken? Beck och hans kollegor får börja lägga ett pussel av ledtrådar för att få en klarare bild. Men varför finns det så få ledtrådar? Och kan det finnas någon koppling till andra liknande fall?


Ny dag, nya tag

Ögon som nästan klibbar ihop och en känsla av att bara krypa tillbaka till sängen igen får mig faktiskt idag på ett bra humör. Hur ofta händer det? Idag är en ny dag och än så länge en toppenmorgon trots några regndroppar som faller emot rutan. 

Skall dricka en kopp te och sedan åka till jobbet, ikväll blir det trivselkväll med kubb och annat skoj så jag hoppas att det slutat regna tills dess

Vad var det som hade hänt?

Så här fram emot hösten kan det vara helt underbart rofyllt att vara ute på havet. Det är knappt några båtar ute och trots att solen skiner är luften ganska kall. Seglar man hör man endast vågornas skvalp, och åker man för motor är det ljudet som fyller atmosfären.

Igår tog vi båten ut för att titta på segelbåten som spolats i land på en ö utanför hamburgö. Synen som mötte oss var skrämmande och tankar och vad som hänt fyllde oss alla. Vi gick i land och när man tittade in i den helt öppna ruffen såg vi att allt bara var lämnat. Vad vad som hänt?!? Korvarna som skulle ha ätits låg kvar tillsammans med dricka och i en hink såg vi avfyrade varningssignaler som avfyrats.

Hela skrovet var sönderslaget på den sidan båten låg på och längre bort hittade vi flaggan och delar av det som en gång varit en segelbåt. Hela tiden tänkte man på de som varit ombord och hoppades att de klarat sig... men varför ligger båten fortfarande kvar? En vecka efter att olyckan inträffat? Vi lider med dem som var med, vilken mardröm!!


 Så oerhört ledesen!

Det svider, värker, gör fruktansvärt ont att behöva säga att jag just nu HATAR mitt jobb. Hur lågt kan människor, barn, sjunka!?! Och hur mycket måste jag sitta och ta emot? Vad jag har rätt till är jag fullt medveten om, men hur mycket har de, eleverna rätt till?

Detta arbete börjar likna det jag hade när jag var på Ica en gång i tiden, inte arbetsuppgifterna utan känslan av att inte trivas på jobbet. En fruktansvärd känsla som fyller hela kroppen.

Förbaskade tand!!

Äntligen fredag. Vaknade flera gånger inatt av den där förbaskade tanden som aldrig tycks vilja sluta värka. Någon som har tips på hur jag får bort mitt onda, förutom att operera? Tanden brukar värka lite då och då när den växer, men aldrig så här länge!!

Kunde inte bestämma vad jag skulle ha på mig till jobbet, störde mig bara på ringarna under ögonen så naturligtvis hann jag inte med alla saker jag planerat att göra i morse. Fick ta cyklen till jobbet och måste alltså hem innan jag åker iväg i eftermiddag.

Skall strax ha min första engelska lektion för treor. Ni vet en sån där lektion som gör att eleverna älskar engelska för resten av sitt liv sedan... shit.10 minuter kvar och jag skall gå och dricka en kopp te för att stärka mig. Var finns min motivation, min inspirerande källa... hoppas just nu att den finns i den där tekoppen:)

Det enda trista var väl kvittot som ersatt mina pengar i plånboken.

Blev barnfri redan klockan fem idag och passa då på att låna jobbets datorer och göra lite nytta med nöjje. Solen skiner ute och det är faktiskt riktigt varmt. Hoppas på att min cykelsadel torkat i solen så jag slipper bli så våt om baken som jag belv igår:)

Var hos doktorn idag, och något dasslocksexem hade doktorn aldrig hört talas om. Fick den hjälp jag ville och gick därifrån nöjd. Hur ofta händer det?!? Slapp sitta i ett trist väntrum och vänta super länge, slapp vänta över huvudtaget. Det enda trista var väl kvittot som ersatt mina pengar i plånboken. Att gå till doktorn är inte billigt.

Träffade Kristoffer i korridoren och ibland tror jag att vi båda vill falla ihop och gråta. Skulle det kännas bättre då? Kanske, men situationen skulle ändå vara den samma. Går in för en hård dag i morgon, men dess för innan skall jag njuta av den stund av dagen jag har kvar idag. Och vetskapen om att jag åker hem i morgon efter jobbet tror jag gör dagen lite lättare, det måste den!

Kanske skall plocka trattkantareller i helgen... såg för ett tag sedan att de dykt upp. Längtar hem!

Luftballong

Sådär, nu har jag beställt en luftballongstur över Göteborg. Skall bli såå kul att få se staden från ovan, få dricka champange och äta gott.

Skrattretande

Egentligen är det skrattretande bra. Känner mig på strålande humör. Nu skall jag bara Linnsan för att bekräfta mina planer:)


Lugn musik

Kan ljudet av lugn musik lugna elever? Kanske var det så idag...

IDOL

Ikväll börjar Idol 2007. Skall bli roligt att kolla!!

JAG

Sover dåligt.... tankar som inte tycks finna sig till ro under natten gör att jag inte kan sova. Att jag har en värkande visdomstand gör inet det hela bättre utan tvärtom. På något sätt försöker jag gilla läget ändå och hålla humöret uppe. Det blir här på bloggen jag spyr ut min galla, så tro inte att jag alltid är sån här.

Det är svårt att alltid göra rätt, att alltid veta hur, vad och varför, men så länge jag, och alla andra, gör vårt bästa kan ingen komma och klaga. Vi gör alla så gott vi kan... och de som inte gör det... ja ni borde tänka på att ändra inställning.

SHREK den tredje60137-12860137-12860137-128(3 av 5 möjliga. Shrek är rolig!!)

Att vara regent passar inte alla. Speciellt inte ett snarstucket träsktroll som luktar gammal sumpmark. Men när Kung Harold plötsligt kolarvippen måste Shrek göra sig redo för kronan, om han inte hittar snabbt som ögat hittar en bättre efterträdare. Därför beger sig Shrek iväg för att finna Fionas sedan länge försvunne kusin, Artie, som dock inte visar sig vara det Shrek hade tänkt sig. Tillsammans med sina vänner, den korkade Åsnan och den sluge Mästerkatten-i-stövlarna, sätts Shrek på nya svåra prov samtidigt som Prince Charming lurar i kulisserna.


Stulen Barndom


60137-12860137-12860137-128( 3 av 5 möjliga. Det är alltid jobbigt att läsa om någon annans tragiska öde. Men hoppet ligger ju oftast i att dessa människor klarat sig ur sin jobbiga situation och på något sätt lyckats leva ett liv de är nöjda med. Detta får mig att tro att även jag kan, att inget är omöjligt. )

Det här är den sanna berättelsen om att växa upp med en schizofren mor under ett kaotiskt och händelserikt årtionde. När Virginias och Emmas mor Molly börjar höra röster och tro sig vara värvad av en hemlig armé förklaras hennes beteende som symptom på tidsandan. Mollys man tror att hon behöver lite andrum för att "finna sig själv"  och Mollys moster anser att lite exorcism inte skulle skada... Men Mollys sjukdom tar allvarligare uttryck, med inslag av extrem paranoia och våldsamma vredesutbrott - en verklighet som Virginia och hennes syster måste lära sig hantera. Trots att Molly är en fara för både sig själv och döttrarna tar det många år innan hon blir inlagd på mentalsjukhus och får en diagnos.

Morden i Buttle


60137-12860137-12860137-128( 3½ av 5 möjliga. Tyckte den här boken var riktigt bra! Oväntat spännande.)

Fem månader har gått sedan en nu död man avlossade en kula som träffade kriminalinspektör Margareta Davidsson. Hon var övertygad om att hon skulle dö, men överlevde, mot alla odds.

Detta är den indirekta anledningen till att hon en kall marsdag sitter i sin bil på kajen i Nynäshamn och väntar på Gotlandsfärjan. Hon är trött och utbränd och hennes chef har tvingat henne till några veckors semester som hon ska tillbringa i en lånad stuga i Buttle på Gotland.

I hamnen lägger hon märke till en ung kvinna. Som den polis hon är kan hon inte undgå att reagera över flickans oroliga blickar mot en långtradare som väntar på kajen. Hon gör ett försök att undersöka saken, men hittar ingenting och intalar sig att hon måste sluta se problem överallt.

Men hon har knappt hunnit installera sig i stugan i den idylliska lilla byn förrän det som skulle bli en tids andrum och lugn förvandlas till ett brutalt och blodigt drama.

Mot sin vilja dras hon åter in i en mordutredning - nu en där hon står utanför och där den lokala polisen inte hittar några bevis för hennes misstankar, inte ens när hennes eget liv sätts på spel. Den ende som lyssnar är Kent, kollegan som räddat hennes liv, en man som är hemsökt av sina egna, våldsamma demoner.

Innan Margareta lämnar gotländsk mark har ett antal människoöden passerat revy, mord klarats upp och en rad försvinnanden fått sin chockartade förklaring.Parallellt med de dramatiska händelserna på dagens Gotland finns berättelsen om en ung, begåvad flicka som levde i Buttle för 140 år sedan med sin lilla dotter. Hon kanske skulle blivit författare eller journalist, men dog alltför ung. Har hennes liv och död något att göra med det som nu sker på ön?

RSS 2.0