Systrar

Systrar
Bild & Text: adlibris.se

Det är den fjärde juli i Connecticut och fyra systrar strålar samman från sina respektive hem för att fira tillsammans med sina föräldrar. Yngst är Candy, 21 år och välkänd fotomodell med hela världen för sina fötter. Sen kommer Annie som studerar till konstnär i Florens, Tammy som är tv-producent i Hollywood och äldst är Sabrina -skilsmässoadvokat i New York.

Men, det blir inte en fest som de har planerat. Familjen drabbas av en svår tragedi och som en följd av detta bestämmer sig de fyra systrarna för att flytta ihop i ett hus i New York, för att hjälpa och stötta varandra. De ger varandra ett år, och det blir ett oförglömligt år för dem alla.

Stämmer det?


..sagt av Coco Chanel..


Fina Amalia

Skatåbäcken i all ära, men inget är finare än seglandes segelbåtar. Finast av dem alla är du Amalia.


Trubbel i Paradiset

DVD Film: Trubbel i paradiset
Bild & Text: lovefilm.se

En del scener är riktigt roliga och wow vilket ställe eden är. Dit vill jag också åka, dock inte just detta programmet:)

Fyra par reser till en tropisk paradisö på lyxsemester... men väl på plats upptäcker tre av dem till sin fasa att intensiv parterapi är en obligatorisk del av resan! Dave och Ronnie, Joey och Lucy, samt den nyskilda Shane och hans nya 20-åriga flickvän Trudy, kastas nu ut på känslfyllda strapatser de sent ska glömma. De måste genomlida semesterortens ägare Marcels udda rådgivningsmetoder, vilka bland annat är hajsim och intima yogaklasser med en minst sagt kärleksfull instruktör. De får möta både sina rädslor och varandra i ett hejdlöst försök att rädda sina äktenskap och vad som skulle ha blivit deras livs semester!

Mors dag!

En speciell dag till för alla speciella mammor där ute! Happy mors dag! Speciellt till MIN Mamma.

´
© Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Vinnaren är...

Igår vann Lena från Tyskland Eurovision contest. Bra låt, tycker jag och Lena verkar vara en glad tjej. När hon vunnit och undrade om hon skulle sjunga Igen, då tror jag att flera log.

Hennes låt tycker jag påminner om  Miss Li och Lilly Allen. Bra vinnare!!En annan låt jag hejjade på var Rumäniens bidrag med Paula Seling & OviUkrainas - Sweet People var spännande...Danmarks bidrag kändes schlager!


Melodifestival och Solnedgång

Samtidigt som jag tittar/lyssnar på melodifestivalen tittar jag på det här underbara. Solnedgång är magiskt och jag slutar nog aldrig vid att fascineras över just denna stund. Då himmel sprakar i vackra färger till ett brinnande klot!
© Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


SKAT

Solen skiner och himlen är alldeles blå. En stor båt kommer in i Fjällbackas hamn, Charles Simonyi "lilla" båt. De har varit här tidigare, Charles och Lisa, och idag var de tydligen här för att spela en runda på golfbanan. ( Sa en man då jag var nere för att titta på åbäcket.)

Båten var alldels nypolerad och havet glittrade i det grå skråvet. Några snygga pöjkar gick omkring på däck och flyttade lite linor hit och dit.

Ikväll åkte de vidare.

Båten är nummer 32 på listan över världens 100 största lyxjakter. Den är 71 meter lång och kostar 50 miljoner dollar. Båten ägs av Charles Simonyi som är hög chef på Microsoft.


© Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Jag har fashion i blodet...

Har du sett intervjun med 11 åriga Chloé Schuterman och hennes mamma Nathalie? Vad tycker du? Rätt att en 11 tjej har kläder och accessoarer för många tusentals kronor? I intervjun visar hon bland annat glatt upp sin rosa Balenciagaväska som i butik skulle kosta runt 15 000 kr.

Jag är av delad åsikt, hon är ju såå ung... men samtidigt måste väl hon få drömma och leva det liv hon vill...som hennes familj vill. Hon verkar glad och mamman verkar lugn.

Ja se själva!

 
Klipp från förkväll i tv4


Man tar det som finns tillgängligt

Jo men visst blev det en bra dag! Nu sitter jag i soffan redo för festival som knappast kan bli sämre än vad det var i tisdags? Hur tror ni det går för Anna... Jag har inte hört de andra bidragen, men blir inte förvånad om hon inte går vidare.

Idag har Sex And The City 2 premiär!

Bra start!


Bild från en butik i Paris i april tidigare i vår

Startar dagen med min senaste ljudbok medan jag fixar i ordning mig, en varm kopp te i ett lugnt hem. Idag tror jag på att det kommer bli en bra dag.

Solen skiner och nu väntar jobb!

© Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

dagens...


Bild från: bluquote.tumblr.com/

Wallander - Arvet

DVD Film: Wallander - Arvet
Bild & Text: lovefilm.se

På Bräda Musteri hålls affärsmiddag för att lansera musteriets nya produkter då företagets VD Manfred Stjärne blir mördad. Vill någon konkurrent förstöra Brädas rykte eller var motiven till morden personliga? Wallander inser snart att pengar är inblandade och att någon eller några inte drar sig för ytterligare mord för att nå sina mål vad det gäller Bräda. Mordvågen fortsätter och kanske härjar en metodisk seriemördare i Ystad. Polisen dras in i en härva av hjärntvätt, otrohet och hatiska före detta anställda, en härva som kommer att påverka Wallander personligen på ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig.

Wallander - Vålnaden

DVD Film: Wallander - Vålnaden
Bild & Text: lovefilm.se

Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man och en kvinna dör. Snart konstateras mordbrand. När man identifierar den döda mannen så vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig. Den bedragna mannen, och tillika mordoffrets kompanjon, misstänks omedelbart av alla, tills han också hittas brutalt mördad i sitt hem. Wallander sökte sig tillbaka i männens förflutna och hittar till slut en trolig gärningsman, på långväga besök, vars uppdrag ännu inte är slutfört. Inte förrän hans dotter får träffa sin döda pappas livs levande igen.

Did You Hear About the Morgans?

DVD Film: Har du hört ryktet om Morgans?
Bild & Text: lovefilm.se

I komedin "Har du hört ryktet om Morgans?" får vi följa ett framgångsrikt par från Manhattan, Meryl och Paul Morgan, vars äktenskap är på väg att falla sönder. Men då de blir vittnen till ett mord tar FBI ansvaret för att skydda sina vittnen och skeppar iväg paret Morgan till en pytteliten stad i Wyoming. Om deras förhållande var i riskzonen förut, håller det nu på att ödeläggas totalt i ödemarken ... såvida inte deras nya, BlackBerry-fria liv kan hjälpa paret Morgan att slå av på takten och gjuta nytt liv i sin passion.

Blodsbröder

Blodsbröder
Bild & Text: adlibris.se

Den 29 juli 2002, blev den 26-årige Tony Deogan det första dödsoffret för fotbollshuliganism i Sverige. Inför en match mellan AIK och IFK Göteborg på Råsunda i Stockholm, misshandlades han så allvarligt att han senare avled. Inga vittnen vågade framträda och åklagaren beslöt senare att lägga ner förundersökningen.

I debutboken Blodsbröder berättar Tonys bror Tommy på ett ärligt och själutlämnande sätt om sin och broderns hårda och tuffa uppväxt i en förort till Stockholm. En tillvaro där våld, droger och kriminalitet hörde vardagen till och där bristen på bra, vuxna förebilder i stort sett var total. Tommy började tidigt missbruka men tack vare Tonys starka kamp för att lillebror inte skulle "hamna snett" lyckades han ta sig ur sitt beroende. Istället vände han sina erfarenheter till något positivt och är idag en uppskattad föreläsare och antivåldsförespråkare.

Blodsbröder utkommer den 29 juli 2009, exakt 7 år efter Tony Deogans tragiska död.

Årets andra tur


Bild från en kvällstur med båten Harry 090807

Efter en morgonpromenad med Maggan i det underbara vädret väntar en havstur med Amalia. Har packat väskan med kläder för all temperatur, böcker, tidningar, kamera och lite smått å gott att sätta i magen. Mat skulle snälla päronen bjuda mig på.

Har bestämt för mig att jag vid ett tillfälle köpt en påse avsedd att ha skor i, men som jag tänkt lägga kameran i... Men vart den påsen är just nu har jag ingen aning om.

Finner inte ord

Finner inga ord som beskriver min lättnad över dagen. Dagen då vi hade opponering på våra arbeten. Att jag gick därifrån med endsat två små korrigeringar:
 * Jag hade använt mig av av både film och videoinspelning - välj ett ord som jag konsekvent använder - videoinspelning.
* Stavfel - fartläggning istället för kartläggning

Med dessa ändringar är arbetet klart.

Vilken lycka! All tid gav resultat i att jag knappt har några justeringar att göra!


FöRskoLanS DaG!
Idag är det en alldeles speciell dag, nämligen Förskolans Dag! I Grebbestad firar alla förskolor ihop nere i Lunden och i år är det Kultur som står på schemat. Spännande och roligt hoppas vi alla att det skall bli.

Solen skiner och havet är näst intill still, hoppas verkligen att det fortsätter så. Förra året hade vi regn och ganska kallt.

Jag har för först gången på länge vaknat något utvilad!

Vilken värme


Körsbärsblom i Paris för ca en månad sedan.

Vilken värme vi haft idag! I Grebbestad sas det vara över 25 grader och det är varmt! Visst är det med årets första värme som med vinterns första snö, lite chockartat? Av med jackor, av med tröjor och till slut av med skorna, härligt!

Eftersom jag inte tog mig till träningen igår fick det bli idag. Spinning i ett VARMT rum där det knappt fanns någon syre, men det var roligt! Bra musik och det gör hela passet tycker jag.

Hade datautbildning med kollegorna på kvällen vilket jag tror gick bra, skoj när de märker hur lätt det är bara man vågar trycka och klicka lite här och där!

Fick ett besked idag, äntligen är jag på väg!

Trött

Ända sedan i torsdags då jag skickade in mitt arbete har jag haft en molande huvudvärk som tycks legat och bara väntat på att få bryta ut till fullo. Är inte alls förvånad, det har varit jobbigt med arbetet och en del annat på sistone och när jag sedan slappnar av det allra minsta få jag ofta migrän. Hittills har allt gått på i rasande fart och jag har inte gett mig själv tiden att helt slappna av, så mycket som måste göras!

I morse försov jag mig och alla vet vi väl hur jobbigt det kan vara. Att jag sedan försov mig rejält tyder bara på hur trött jag varit. I kväll hade jag planen att gå och träna på Hälsan och träna BodyAttack med Pernilla, men vad händer? Jag vaknar upp, i soffan, och klockan är fem minuter innan passet skall starta. Detta är första gången sedan jag "flyttade hem" som jag somnar på eftermiddagen. Inser att jag inte kommer hinna! Puffar till kuddarna och tänker att om det skall bli någon träning idag får det BodyBalance med Carina en timme senare. Somnar om och har svårt att vakna när T klappar på mig och då har redan nästa pass börjat och jag har ingen lust att vakna och än mindre lust att träna.

Ibland antar jag att man bara får ändra sina planer och lyssna på sin kropp. Min sa att den behövde vila!

Härlig känsla utanför cafe Stallet vid Läckö slott i helgen.


Svårt...

Ja ibland är det inte lätt!!

Vilken historia landet bjuder på

I lördags tog vi bilen och drog på utflykt. Det tokregnade, men i bilen hade vi det torrt och bra. Åkte ganska tidigt efter att vi druckit kaffe gjort i vår nya kaffemaskin och turen begav sig mot Lidköping!

Framme i staden slutade det regna men nån sommarvärme kände vi inte av! Vi besökte Rörstrands outletbutik, var på marknad, promenerade, shoppade, fikade och gick på bio. Satt ute och drack gott in till sena kvällen och bodde över på ett mysigt vandrarhem mitt i smeten.

Söndagen spenderades med att besöka en liten del av den historia vårt land har att erbjuda. Vi såg kyrkor, ruiner, grottor, blommor, vandrade på Kinnekulle, åt god mat, besökte ett mysigt fiskesamhälle, besökte Läckö slott och tittade på underbara och mindre underbara villor. Njöt av livet och att vara lediga, med varandra!

Att göra små stopp i vardagen och låta sig svepas med av nuet är en riktig energikick för mig!
© Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Robin Hood

DVD Film: Robin Hood
Bild & Text: lovefilm.se

Ska vi gå på bio? Jaha, vad finns att se? Robin Hood.... nja jag vet inte. Går dit, slutsålt, får platser ändå? Blir glatt överraskad av hur bra jag tycker filmen är. Tiden går snabbt. Häftig! film så sen den Gärna! Russel är bra, Cate är älvlikt underbar och ja, Robin är Robin!

I 1200-talets England konfronterar Robin Hood och hans gäng korruption i en lokal by och leder ett uppror mot Kronan som för alltid förändrar maktbalansen i världen. Vare sig han är tjuv eller hjälte kommer en man från med enkel bakgrund att för evigt bli en symbol för frihet hos hans folk.

Härliga vår!


© Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

Äntligen vår!Tänk vad härligt det är med blommor!

Förra söndagen gjorde jag, Sofia och hennes syster en utflykt till Torpa stenhus. Vilken underbara natur och vilken historia huset bar på. Tack snälla för att jag fick följa med er! Gamla byggnader gav mersmak och i morgon beger jag mig ut på nya äventyr! Tog en hel drös med bilder och när den härliga solen skymtade blev vi så glada. I det gamla huset var det ruggigt kallt! Läs mer om Torpa Stenhus här.

 


Hockey

Är egentligen så ointresserad, men ändå slår hjärtat extra slag... lite kul är det allt! I alla fall Sverige matcher. Är äntligen! klar med mitt arbete. Eller ja, klar och klar... det insåg jag att jag aldrig kommer att bli så tillslut fick det bara vara bra. Nu är det bara allt det andra kvar...

Valentines Day

DVD Film: Valentines Day
Bild från: lovefilm.se

Åter en härlig film av Garry Marshall som tidigare bl.a. gjort Pretty Woman. Många "kända" stjärnor, ja jag gillart! 3½ av 5 möjliga. Perfekt feel Good film i detta grå tråkväder som Fjällbacka bjuder på idag.

"Valentines Day" är flera sammanflätade berättelser om personer i Los Angeles när de finner sin väg genom romantiken på Alla Hjärtans Dag.

Kolla in trailer!

Snart så!

There’s been trials and tribulationsYou know I’ve had my shareI’ve climbed the mountain, I’ve crossed the riverAnd I’m almost there, almost there..
Bild från: http://bluquote.tumblr.com/


There’s been trials and tribulations
You know I’ve had my share
I’ve climbed the mountain, I’ve crossed the river
And I’m almost there, almost there..


Så trött

Kom hem från jobbet efter att ha suttit där länge och knåpat med mitt arbete. Min handledare läste igenom en sista gång innan det skall vara klart och ja fick en del att ändra på. Efter ett tag då man suttit med samma meningar en bra stund känns det som om allt går ihop.

När jag åkte hem fick jag se den mest fantastiska solnedgång. I ett virrvarr av moln gick det glödande klotet ned.

Vilken modell skall jag välja...


 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Få 400 kr tillbaka eller beloppet tillgodo på ditt Nespresso Club-konto!
Gäller vid köp av en valfri Nespresso-maskin mellan den 30 april och den 13 juni 2010


just nu

Fick dagen till studier men måste åka till arbetet senare för ett samtal. Just nu sitter jag med nyhetsmorgon - melanie fiona, högar med böcker runt mig och en kopp te. Japp nu skall här skrivas!

Victoria : prinsessan privat

 
Victoria : prinsessan privat
Bild & Info: adlibris.se

Expressens hovreporter Johan T Lindwall har följt kronprinsessan Victoria ända sedan hennes artonårsdag. Han har rest med henne över hela världen och ger här en aldrig tidigare skildrad inblick i livet innanför slottsmurarna.

Det blir en historia om den privata Victoria - en sida som inte många utanför familj och vänner har fått se. Tidigt börjar Victoria brottas med sin dåliga självkänsla. Kraven från omgivningen gör att hon ofta tvivlar på sig själv. Det är ständiga gräl med mamma Silvia och pappa kungen. Hon tycker att syskonen Carl Philip och Madeleine särbehandlas, de får göra vad som helst och hon ingenting.

På gymgolvet träffar hon den trygge och lugne Daniel Westling från Ockelbo. Under lång tid är han en av få vänner som Victoria vågar anförtro sig åt och snart börjar kärleken spira. Kungen rasar över dotterns val av blivande make och gör allt för att stoppa deras planer, men Victoria vägrar släppa taget om kärleken och Ockelbo blir snart hennes andra hem. Långa perioder pratar far och dotter inte med varandra. Men till slut ger kungen upp - Victoria får sin Daniel och sitt efterlängtade bröllop, 19 juni 2010, i Storkyrkan i Stockholm.

"Under alla resor i olika länder har jag fått en unik inblick i Victorias privata liv. Vi har varit i alla världsdelar och många gånger har vi fört långa privata samtal. Hon är en klok person som en dag blir en perfekt drottning. Victoria har förvandlats från en olycklig flicka till en i dag lycklig vuxen kvinna."

Tävling


Är med och tävlar om den här tjusigt tjusiga klockan hos Engla!


Nyheter

 

HÄRLIGT MED NYHETER! Med koden 8770 får du 20% på din beställning!


Valborg, en hjälteinsats

Räddade livet på en man... ja faktiskt! Han hade ramlat i havet och efter att jag sett det hjälpte vi honom upp. En människa, påverkad, är allt annat än lätt!!

It's Complicated

DVD Film: It's Complicated
Bild & info: lovefilm.se

Jane är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake. Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse - en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan. Fångad mitt i den pånyttfödda romansen är Adam, en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök. Även Adam läker såren från en skilsmässa men faller snart för Jane. Han inser dock snart att han blivit en del av en inveckladkärlekstriangel. Bör Jane och Jake försöka gå vidare med sina liv eller kan det vara så att kärleken är ljuvligare vid andra försöket? Det är.. komplicerat

Fira våren!

Igår firade vi in våren med skumpa och räkor, lyx i tillvaron med goda vänner.


Kyssen

Kyssen
Bild & Text: adlibris.se

Isabelle Forrester är gift med en framgångsrik bankman som sedan länge stängt sitt hjärta för henne. I många år har Isabelle levt för sina barn den svårt sjuke sonen Teddy och tonårsdottern Sophie. För dem vill hon göra hemmet i Paris så trivsamt och harmoniskt som möjligt.


Men Isabelle har en hemlighet. Den amerikanske toppolitikern Bill Robinson är liksom Isabelle fast i ett kärlekslöst äktenskap, och de har genom åren utvecklat en djup vänskapsrelation på distans. För Bill är Isabelle gudasänd, en tvillingsjäl som med sin värme berör honom starkt, om så bara per telefon. Deras relation blir en livlina som klarar dem igenom äktenskapen som de inte kan bryta upp ur.


När de äntligen möts under några få dagar i London, inser de att deras vänskap har övergått till kärlek. En kärlek med förödande konsekvenser.

RSS 2.0