Och jag ställer mig frågan, vem gör vi detta för? Är det för vår skull eller är det för barnens?

Julbordet är framdukat och alla sitter förväntans fulla och funderar över vad den här måltiden skall innehålla.... ja om det ändå var så... Nog står bordet där framdukat, det luktar julmat lång väg. Men barnen måste ha drabbats av "jobbighets"sjukan innan de kom hit idag. Konflikter blandat med allt för höga ljud, viljor som är envisare än vad jag känner mig och snor... snor så långt ögat kan nå.

Jag känner mig trött och vill egentligen bara gå hem. Strunta i alla de som inte bryr sig om all ansträngning vi lagt ner på den här dagen. Och jag ställer mig frågan, vem gör vi detta för? Är det för vår skull eller är det för barnens?


Den döende Dandyn


 Den döende Dandyn- Mari Jungstedt
60137-12860137-128( 2 av 5 möjliga, inte alls så bra som hon brukar vara )


En vinterkall söndagsmorgon hittas en mördad man upphängd till allmän beskådan i en port i Visby ringmur. Offret är den väl ansedde konsthandlaren Egon Wallin som dagen före haft en succéartad vernissage där en litauisk konstnär visat sina verk.

Kommissarie Anders Knutas och hans kolleger undersöker fallet och finner att Egon Wallin stod i begrepp att lämna sitt gamla liv; sin hustru sedan tjugo år, galleriet och bostaden på Gotland. I största hemlighet hade han förberett sitt uppbrott. Vart var han på väg och varför?

När en stöld av konstnären Nils Dardels berömda målning "Den döende dandyn" inträffar i Stockholm blottläggs tydliga samband med mordet på den gotländske konsthandlaren och mediaintresset blir enormt. TV-reportern Johan Berg går sina egna vägar för att söka fakta. Han är något avgörande på spåren utan att se konsekvenserna av sin våghalsiga framfart. Relationen med gotländskan Emma Winarve äventyras - men också deras lilla dotters liv.

I de eleganta konstsalongerna rör sig en iskall mördare - oberäknelig och närmare än någon kan ana.

Skarpt läge


60137-12860137-12860137-128 ( 3 av 5 möjliga)

Är det den näst sista Beck filmen som kommer att finnas? Ja jag vet inte, men kanske är det så att Beck snart har gjort sitt. Visst va filmen, precis som Beck filmerna brukar vara, spännande men historierna är ganska lätta.

En brutalt misshandlad kvinna, Monika, lyckas fly från sitt hem med sina två barn. Strax efter hittas liket av en man i hemmet. Mordet har föregåtts av slagsmål. Blod från köket överensstämmer med Monikas DNA. Beck-gruppen gör allt för att finna Monika och hennes två söner. Familjen är spårlöst försvunnen. Mordmisstankarna mot Monika skärps. Hos en kvinnojour får Beck veta att Monika och hennes barn håller sig gömda. Monika vägrar av rädsla för repressalier att träffa polisen och uppge vem som misshandlat henne. Varför? Hennes plågoande är ju redan död?...

Tjejsnack v. 51

Jul
· Vem firar du jul med?
Med min familj

· Vad önskar du dig i julklapp?
I år har det varit riktigt svårt att få ihop en önskelista, något jag annars inte brukar ha några som helst problem med. Men jag önskar mig en skidjacka, en röd.

· Tror du på tomten?
Det var längesedan

· Hur ser din julafton ut hemma hos dig/i din familj?
Mat, Kalle Anka, mat igen och så paket. Kanske en promenad också.

· Brukar du julbaka? Om ja, vad?
Knäck, ischoklad, nått år har vi bakat julbröd, och så mandelmassa med nougat i... mums

Tjejsnack v.50

Musik

· Lyssnar du ofta på musik?
Jag har det sällan tyst hemma, men därför lyssnar jag inte alltid. Musik... ja ofta.

· Vilken/vad är din favorit inom musik? (Artist, skiva, mp3, musikstil, vad som helst!)
Är en allätare. Lite trist att svara så, men det är sällan någon producerar något där det inte finns något bra. Mest lyssnar jag ändå på pop/rock.

· Sjunger du eller spelar du något instrument, och i så fall vad?
Sjunger om inte annat i duschen. Spelar piano óch gör tappra försök på både gitarr och blockflöjt.

· Om du har träffat någon artist, vilken/vilka? (Gärna foto på dig tillsammans med artisten om det finns.)
Jag har aldrig träffat någon artist, alltså suttit ner och pratat bara jag och artisten. Däremot händer det att man springer på den ena kändisen efter den andra på stan. Sist såg jag Tommy Körberg.

· Om du fick vara vilken artist som helst, vem skulle du vara då? 
Jag hoppas att jag skulle vara mig själv! Men någon som lyckas hjälpa andra på olika bra sätt. Tycker Bono i U2 verkar vara en bra människa.
 

Nobellsöndag och andra advent

Solen gör tappra försök att tränga igenom molnen på den annars ganska grå himlen. Ibland lyckas den och  strålarna lyser på grusvägen utanför fönstret. Om jag skulle öppnat fönstret skulle jag säkert höra promenerande fötter av människor som försöker få solen strålar på sina vita näsor. Vilken märklig vinter det har varit, om man äns kan kalla det vi haft nu för vinter... en lång regn period snarare.

Min näsa är fortfarande snuvig, men om jag skull deppa över det hade livet inte varit mycket att ha. Har annat att tänka på helt enkelt. Som att det är söndag, nobellsöndag och andra advent. Har lovat att vara barnvakt medans barnens mamma lagar middag åt hela stora familjen. Magen börjar redan bli hungrig.

Undra vem som har kvällens finaste klänning...

advent_andra.jpgVintersnuva

Är så nedrans snuvig att jag inte längre känner någon smak på det jag äter, urtrist!!

Just my luckHon hade all tur i världen. Han hade ingen tur alls. Tills en kyss förändrade allt...

Stjärnskottet Lindsay Lohan (Freaky Friday) spelar huvudrollen i denna charmiga komedi om en ung tjej med otrolig tur. Allt går hennes väg tills den dag hon råkar kyssa fel kille, den ständigt otursdrabbade Jake. Plötsligt är hennes flyt som bortblåst och när hon inser att turen överförts till Jake gör hon allt för att finna honom för att få den tillbaka... bara för att inse att det kanske är det inte så oturligt att ha otur trots allt...

RSS 2.0