Drömmar ur snö

Drömmar ur snö omslag Ännu en bokstory som blivit film men oj vad knas just det här blev. För att förenkla storyn från bok till film har de i stort sett gjort om det mesta.

Det är juletid på Gotland när ön drabbas av en plötslig och obeskrivlig tragedi – en gymnasieflicka hittas död mitt på landsvägen, klädd i vit lucia-klänning. Det som först verkar vara ett oförklarligt självmord visar sig snart vara något annat, och bakom den oskuldsfulla fasaden bär ett av gymnasieskolans flickgäng på mörka hemligheter... Tillsammans med sina kolleger vid Gotlandspolisen gräver Maria Wern allt djupare i konflikterna på flickans gymnasieskola – och när poliserna upptäcker dolda hot på internet växer oron att flickans död inte är den sista.

Hon är här!!

Helt galet! Jag hat blivit mamma. T har blivit pappa! Jag skall berätta allt - eller i alla fall en del. Världens finaste är hon i alla fall. Men en liten flicka var det som bodde inne i min "pojkmage"

Rent ut sagt:

Det är en helt magisk tid just precis nu. Bilen rullar fram på vägar där löv i alla dess vackra färger virvlar runt.

Träden står stolt upp mot vinden och då jag stannar bilen för att ta den här bilden är det plötsligt helt tyst. Längre bort hör jag fåglar som kvittrar och det knastrar lätt under mina fötter då jag trampar på en hög med löv. Jag böjer mig ned och tar upp en hög som jag kastar upp i luften. Löven regnar ned över mig. Precis där, precis då, när jag djupt andas in höstdoften njuter jag av livet. Jag rent ut sagt älskar det...

Någonstans inom oss


Knepig bok, smått kaotisk... men visst. Kanske ligger det nått i handligen? Jag känner igen mig i en del situationer och får mig en tankeställare när jag läser: man måste våga prata med varandra - även (speciellt!) om det som känns tungt och jobbigt.

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna och lever i ett till synes lyckligt äktenskap. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. Finns det en återvändo när det värsta har hänt? 

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller. 

Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig. När polisen knackar på hemma hos maken Mikael krossas också hans värld, och livet blir aldrig mer detsamma för någon av dem. 

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Hur ska Rebecka kunna ställa allt till rätta igen? Vid sin sida har hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation. 

Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek. 

För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort. Rebeckas mardröm har blivit verklighet, och hon kan ingenting göra. 

Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri.

Det svarta guldet

Idag är det många som tar sina båtar och burar ut till havs för att söka efter det svarta guldet... Bilden tog jag på norra Gotland i somras. På stekusten fiskade och fiskar man fortfarande, men annat än det svarta guldet.

Nej, ingen i min familj brukar fiska hummer. Förra året fick vi möjlighet att låna burar och vi hade tillgång till båt så alla möjligheter att fiska efter det svarta guldet fanns där. Ändå avstod vi... Jag kände mig måttligt road av att känna ett måste över att åka ut och titta till burarna oavsett väder med mera. Men visst älskar jag hummer! Finns det något godare eller festligare? Det är inte för inte som det kostar med denna läckerhet, det ligger mycket arbete bakom! I år har vi liksom förra året avstått...

Och visst kan det vara både mysigt och spännande att ta båten ut och se om man fått någon fångst. Till alla er som fiskar önskar jag lycka till!

Härlig helg

Trött och glad efter ännu en härlig helg. Nästa helg kanske Liten är utanför magen... hoppas kan man ju alltid.

Ännu en helg har passaerat och någon bebis har inte velat komma ut, inte i från min mage i alla fall. Jag har ändå haft det bra med körläger, härliga människor, god mat, härlig sång och höst känslor. Nu väntar kvällen och i morgon en ny vecka. Då skall jag ringa Norge och boka tid för mig, T och Liten och ett besök till min BM verkar det också bli även om jag gärna hoppat över det.

Körläger


Still no baby...Vandring på Gotland i Juli bland alla raukar.

Jag lämnar ett alldeles stilla Fjällbacka och pappan till mitt barn där inne i magen den här lördagsmorgonen för körläger. Inget barn i sikte trots promenad med bland annat bergsklättring igår. Hoppas på en härlig lördag.

Höst

Har du testat att göra slånbärslikör någon gång? Lätt och enkelt, speciellt en höst som den här då det verkar finnas mängder med just slånbär.

Planera?

Just nu är clementinerna så där otroligt goda. De är så att det nästintill krullar sig på tungan vilket är precis vad jag älskar. Söta clementiner/apelsiner är allt annat än gott.


Det är oerhört svårt att planer någon tillvaro just nu. Vart befinner jag mig? Är jag hemma eller är jag på väg till förlossningen? Att inte veta gör mig stundvis smått galen men jag försöker ändå att planera som vanligt. Med andra ord: göra allt och lite till MEN däremellan finner jag stunder då jag verkligen vilar.

Härnäst väntar "körläger" och matförberedelser inför detta. Hur mycket jag kommer kunna vara med? Ja det återstår att se. Kanske, nej det blir så, åker jag hem på natten för att sova hemma. Slippa tänka på färjan som skall ta mig in till fastlandet och låta andra få sova ifred och slippa "oroa sig" för mig.

Sedan är det konserten till veckan, ja planen får väl ändå bli att gå och händer nått har jag stand in som kommer gå i mitt/vårt ställe. T är kanske inte helt involverad i dessa planer, än...

Han tycker för övrigt att jag är lite smått knas med alla mina planer, men som tur är känner han mig. Om jag inte får "fungera som vanligt" tror jag att jag skulle klättrat på väggarna än mer vad jag gör nu och så tror nog även han.

Nu skall jag snart ta tag i ännu en härlig fredag och njuta av livet!

Det där med vikten...

Svårt att ta in att det där var jag för inte allt för länge sedan, närmare bestämt i London, dec 2010.


När jag ser på bilder från tiden som gått under den här graviditeten kan jag inte undgå att se stora skillnader! En del skulle nog säga att jag bara lagt på mig på mage och bröst, men jag ser den nakna sanningen. Och jag måste säga att nu i vecka 40+3 så saknar jag mina "gamla" kropp. Jag saknar mina kläder som jag inte kunnat använda på länge och jag saknar känslan av "att klä mig fint".

Men med detta sagt önskar jag inget annat än allt vad jag under graviditetens tid haft, med allt vad bebisen inneburit. Ja alla kilon som numera ligger lite här och där på mig är en del av något magiskt... Jag älskar att få vakna i lugn och ro och efter nån timma känna Liten vakna till liv, h*n också. Ja denna någon som bor där inne är en riktig sjusovare.

Jar har mått så bra som man nog bara kan önska och njutit av de flesta stunder... Visst, händerna värker och den senaste tiden har en jag fått en fruktansvärd klåda över hela kroppen. Men ryggen håller, höfterna känns ok och att det är tungt att bära upp allt är knappast konstigt. Konstigare vore väl om jag nu sprang upp och ner i trapporna utan att känna nått. Att jag under sista trimesterna kräkts till och från, att jag haft en blödande näsa och ett blödande tandkött är ett minne blott och nu börjar jag känna mig färdig med magen.

Nu är jag redo för nästa steg. Längtan jag bär inom mig är så stor att den inte går att beskriva i ord. För att inte tala om nyfikenheten på vem som bor där inne i magen...

Så kom nu lilla barn, som Eric skrev igår, vi är en hel drös som längtar och vill träffa dig.

Torsdag

I wanna grow old with you ♥
Bild: bluquote

Ha!

Att säga till mig att något är omöjligt är som om någon i mitt andra öra viskar: det här ska vi f*n klara! Jag går igång till tusen på människor som inte tror att jag är den "superduper" kvinnan jag faktiskt är.
Med detta sagt säger jag nu god natt!

Tusenskönor


Riktigt spännande och bra! Bok nummer två om Fredrika Bergman är minst lika bra som bok nummer ett, kanske till och med bättre.

Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.

Maroon 5 featuring Christina Aguilera


Te från Gotland

För en teälskare som mig var det en fröjd att besöka tebutiken Kränku på Visby.
Där fanns hur många olika smaker som helst...
Jag njöt när jag andades in alla härliga dofter och tittade på alla vackra koppar, fat, kannor och burkar.
T´s kusin som kommer från Visby visade oss runt bland alla härligheter.
Vill du också köpa te från någon av kränkus alla blandningar finns det gott om återförsäljare här på fastlandet.
Här finner du Kränkus hemsida
Två påsar fick följa med oss hem ifrån ön.

Pasta med kyckling, tomat och saffran

Till middag lagade jag efter det här receptet som jag fann inne hos Anna! Superenkelt och otroligt gott!

Ingredienser - 2 personer
2 st Kycklingfiléer
1 st gullök (finhackad)
2 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (avrunna)
1 burkar crème fraiche i smaken saffran & tomat
soltorkade tomater
champinjoner
cayennepeppar
salt & peppar

Gör så här:
Strimla kycklingfilén och krydda med salt, peppar och cayennepeppar och stek sedan i olivolja tills dess att kycklingbitarna fått fin färg och är genomstekta.
Dela champinjoner, finhacka schalottenlöken samt vitlöken.
Fräs allt tillsammans med kycklingen.
Blanda i de soltorkade tomaterna samt tomatkrosset (låt det ”vattniga” rinna av i en sil så att det bara blir tomatkrosset kvar).
Häll över crème fraiche och låt alltsammans koka upp under tiden pastan kokar.
Servera med den nykokta pasta.

 


BF (beräknad födsel) idag...

Igår kväll varvade vi ner efter ännu en dag i väntan med en kopp varm choklad då höstrusket intog Fjällbacka. Löv i alla dess vackra färger virvlade runt under gatlyktorna och regnet smattrade emot rutona. Mörkret var snabbt ett faktum och i soffan under en mjuk filt lyssnade vi till vinden.

BF idag och ännu ingen bebis. Åh vad jag längtar, vad vi längtar. Någon sa till mig att bebisen kommer när den är redo, och inte dess för innan. Men den är redo, jag är redo, vi är redo! Det är en häftig otrolig känsla att längta efter någon man aldrig tidigare träffat, men någon som man ändå "känner". Någon som känner oss, som känner mig.
Jag har hela tiden haft en känsla av att det är idag det kommer ske, men just nu känns det verkligen inte så och den sista tiden jag fått hos min barnmorska kanske blir aktuell ändå.
Ok... dagen är inte slut än så nu släpper jag dessa tankar och gör nått!

Bad teacher

Bad Teacher omslag Den svärande och hänsynslöse Elizabeth är direkt olämplig för sitt jobb som lärare. Hon dricker, röker på och vill ingenting hellre än att gifta sig rik så hon kan sluta det jobb hon hatar. När hon blir dumpad av sin fästman, ställer hon in siktet på en ung och rik vikarie men får konkurrens av sin överenergiska kollega Amy. Utöver detta måste Elizabeth hantera den sarkastiska gymnastiklärarens närmanden, och saker går snart över styr...

Den som törstar


Efter att ha läst den här boken blev Appelqvist språk tafatt och ganska trist. Dialogerna är enkla och analyserna inte särskillt spännande...

Professor Vidar Malmberg dör hastigt i en hjärtinfarkt och Västgöta universitets rektor Emma Lundgren måste skynda sig hem från Rom. Vidars vänner i kyrkokören där även Emma ingår bestämmer sig för att sjunga på begravningen. Men snart hittas ännu ett lik, och alla begravningsgästerna blir misstänkta, inte minst Emma Lundgren själv.

Life as We Know It

Life as We Know It omslag Det enda Holly och Messer har gemensamt är att de ogillar varandra samt att de båda älskar sin gemensamma guddotter Sophie. Men när de helt oväntat och plötsligt blir de enda Sophie har i hela världen, måste Holly och Eric lägga sina olikheter åt sidan.

Titta vem jag fann

En stor! spindel. Tur att jag inte är rädd... ändå var den så läskigt stor att jag fick kalla på assistans för att ta ner den från väggen.


Trist nog på de vackra...

Då jag skulle vattna en av orkideérna råkade den gå av... alla knoppar åt fanders? Satte blommorna i ett glas med vatten och kunde njuta lite till av de otroligt vackra blommorna.

How do you know

How Do You Know omslag
När Lisa plötsligt förlorar allt, inleder hon en romans med baseballstjärnan och kvinnokarlen Matty. Innan det hinner bli allvar mellan dem, träffar Lisa även George - en affärsman som försöker få ordning på sina problem med sin far och rättvisan. Precis när allting håller på att rasa samman så händer det oväntade.

Dessa gropar

Blommor som jag fick igår pryder nu vårt bord här hemma. T tyckte att jag kunde behöva muntras upp!

Igår var en knepig dag. Mitt humör var allt annat än på topp utan någon som helst anledning. Var vresig och trött och jag la ut en hel ramsa för T om saker som jag "stör mig på". Värst mådde jag då jag kände kickarna inne i magen, det lilla liv som så länge vuxit inom mig, och kände noll glädje.

Hur skall jag kunna bli mamma? tänkte jag. Jag som knappt orkar med mig själv. Jag som hela tiden har femtiotolv bollar i luften och vill ha gjort så mycket... bara nu i september har jag hundra saker jag vill göra! Varför kommer aldrig barnet? Vad gör jag för fel? Jag med alla mina fel och brister - hur skall jag kunna ge någon kraft och mod att växa upp och bli en hel fin människa? Jag med mitt söndriga... Hur skall detta gå?!?

T´s armar runt min numera stora kropp och hans ord kring min rädsla gjorde det lättare att se mellan tårarna. Varför hamnar man, jag i alla fall, stundvis i dessa gropar? Hur skulle jag orka ta mig upp om du inte fanns där och hjälpte mig upp? Mina känslor för dig finner inga gränser och tillsammans med dig klarar jag det mesta, klarar vi det mesta. Tack för att du tar emot mig precis så som jag är, med alla godbitar som brister. För att jag får vara så där knas och dum ibland. Tack för att du får mig att se på livet och situationer i det ur andra synvinklar än vad jag för stunden tror är möjligt. Tänk att du så ofta lyckas få mig att öpnna ögonen! Stunden då du kommer hem och ger precis det som bara du kan ge mig är magisk!

Tillsammans kommer vi bli en underbar familj!

Drömmar ur snö

Drömmar ur snö omslag

Det blir något extra att se filmer som utspelas på platser där du känner igen dig! Jag och T satt under stora delar och kommenterade platser och vår bilroad i sommras då vi såg den här filmen. Sen kan jag ibland tycka att det blir lite rörigt att hålla ordning på alla deckarrelationer. Vem var nu det, vem kände vem och vilken koppling hade de till varandra? De börjar bli en hel del svenska deckare och med samma skådespelare i många av dem blir det som sagt rörigt...

Det är juletid på Gotland när ön drabbas av en plötslig och obeskrivlig tragedi – en gymnasieflicka hittas död mitt på landsvägen, klädd i vit lucia-klänning. Det som först verkar vara ett oförklarligt självmord visar sig snart vara något annat, och bakom den oskuldsfulla fasaden bär ett av gymnasieskolans flickgäng på mörka hemligheter... Tillsammans med sina kolleger vid Gotlandspolisen gräver Maria Wern allt djupare i konflikterna på flickans gymnasieskola – och när poliserna upptäcker dolda hot på internet växer oron att flickans död inte är den sista.

Dagens projekt!

Dagens projekt är att sortera och rensa i bokyllorna.

BB väska

Min finfina Bayswater som jag köpte i våras då jag var i London är fortfarande ett av mina bätter köp. Modellen på väskan är lagom stor och designen kommer aldrig gå ur tiden... Minns känslan då jag gick ut ur butiken med mitt köp, ett köp jag sparat till och drömt om länge!

- Babykläder (strumpor, bodies, byxor, mössa, filt)

- Babyskydd (bilstol)

- Amningsinlägg?

- Deo, bodylotion, schampoo, balsam, borste

- Tandborste + tandkräm

- Hårsnoddar, spännen

- Kamera + laddare

- Mobil + laddare

- Ytterplagg till bebis?

- Amningslinne/bh

- Sköna kläder, tofflor (och det blev kläder jag tycker är bekväma)

- Godis, jos och annat snacks?

- Bok, tidning

- Ett första gossedjur till Liten

- Napp?

- Lypsyl

- Bindor?

- Amningskudde

- Kläder till T

- Laptop med musik och film

 

KÄRA NÅN!! Inget mer vi kommer att behöva!?! :-)


the Rebound


The Rebound

I söndags hade vi tjejmys och valde då att se den här, helt ok, filmen.


När hemmafrun Sandy upptäcker att mannen varit otrogen tar hon ungarna och flyttar till New York. 25-årige Arams har samtidigt blivit lämnad av sin franska hustru efter bara två veckors äktenskap och förtvivlad tackar han ja till att barnvakta åt Sandy. Men det är inte bara barnen som fångar Arams uppmärksamhet...

Med doft från sommaren...

Då stormen viner utanför mina fönster tänder jag ett sommarljus och njuter av bilden av alla vågor som dansar...

God Morgon!

God Morgon ny vecka och förhoppningsvis blir detta sista veckan med Liten i magen...

Frukost ensam vid ett bord. Lungt och alldeles tyst, en tallrik med flingor och mjölk samt en sked med nygjord plommonsylt. En kopp te som svlanar lite innan jag kan dricka... alldeles ensam med min tankar.

Jag tänker att detta kan vara en av de sista frukostar jag intar här, själv, på mycket länge. Snart kommer det finnas ytterliggare en människa här, någon som jag med hela mitt väsen kommer ansvara för och ta mig an. En ny tid som inte går att föreställa sig kommer ta vid. Spännande och på många sätt alldeles ogreppbart...

Snart skall jag, för en förhoppningsvis sista gång, till min barnmorska och se så att allt står rätt till där inne i magen. Förra gången frågade hon, min BM, om jag trodde att vi skulle ses mer. Sa att jag vi ses en gång till, alltså idag, men sedan får det vara bra - då får Liten se till att komma. Vi får se om jag har rätt... Just nu känns det som om det lilla livet kommer att komma precis på iuträknad dag, varför vet jag inte utan det är bara en känsla. Allt annat i min graviditet har varit så givet så varför skulle inte födseln även bli det?!?

Jag frågade två killar, 5½ år, om de trodde att det bodde en flicka eller pojke i min mage. De ryckte på axlarna och sa att det kan man inte veta. Vi får helt enkelt vänta och se när den kommer ut. Jag skrattade, ja varför spekulera? Man kan ju faktiskt inte veta utan man får faktiskt vänta och se. Inatt drömde jag - igen - och den här gången känns det säkert. Jag tror mig veta precis vad som bor där inne... Vad tror ni?

Leilas chokladcheesecake


Ingredienser

Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör
Fyllning
600 g philadephiaost
2.5 dl kesella, 10 %
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl strösocker
4 st ägg, ekologiska
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
150 g mörk choklad, av bra kvalitet, 60 %
3 msk espresso


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.

6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.

7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.

9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.

11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varma chokladen i den ena smeten.

12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.

13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.

14. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.

15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.Kräftskiva


Vart är vi på väg?


T vandrandes på stranden vid Visbys ringmur. Vart är vi på väg?

Löjligt gott...

Löjligt gott tycker till och med jag som annars inte gillar mörk choklad. Testa du också, detta är en "nyhet" i butiken just nu.

Firar att det är fredag med en bit av den här godbiten!! Trist nog verkar förkylningen vara på gång igen vilket är allt annat än lajbans. Hade planer för helgen och Liten kunde gärna få komma... Varför blir jag inte av med skiten? kan jag inte låta bli att undra men inser snabbt att lite snuva, halsont och feber inte är något av vad andra måste utstå. Jag biter ihop, häller i mig honungsvatten och bestämmer mig för att bli BRA! Inställning, tänk positivt!

Askungar

Spännande, välskriven och stundvis riktigt läskig! En otroligt bra debut av Kristina Ohlsson.
En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom. 

I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt. 

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?

en droppe


Bild från vackra Fårö tidigare i Juli.

En drope i livets älv
har ingen kraft att flyta själv.
Det ställs krav på varenda droppe.
Hjälp att hålla de andra oppe.
-Tage Danielsson-

Sjukstuga

Farligt god vit choklad med bitar av kakao och en krämig fyllning gör mig sällskap där jag sitter uppkurad i soffan med en spännande bok och ett höstväder utanför fönstren...

Lagom till att jag skall vara hemma och vila upp mig för kommande födsel blir jag sjuk, typiskt! Tänker att det var ett illa valt tillfälle, men när är det "rätt" tillfälle att bli dålig? Med feber, halsont och snuva hoppas jag nu att Liten väntar med att komma.

I övrigt känns det som om vi har koll på situationen. Allt är införskaffat (tror vi) men står ännu inte på sina tänkabara platser. Skötbord som var det sista på "köpa" listan är införskaffat och skall nu hämtas och monteras...

Amerikanska pannkakor


Den här helgen har vi vaknat tidigt och avnjutit goda långa frukostar. Idag gjorde vi amerikanska pannkakor som blev precis så goda som man bara vill att de skall vara. Lönnsirap är gott till men testa även att ha på nutella:)

Ingredienser:
2,5 dl
2 tsk
0,5 tsk

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.

2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde.

HelgfrallorIngredienser:

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (den blå)
1 msk sirap
½ msk salt
Mjöl efter vad som behövs för att få en fin deg att släppa ifrån kanterna

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.

Pensla bullarna med ägget. Strö över toppingen och grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Servera genast.


1+1


Is made of:

I think.. people cry not because they’re weak.it’s because they’ve been strong for too long.. 

Lätt att glömma.... Men tårar är allt annat än gurkor och vattenmeloner som till största procent innehåller vatten. Men med detta i minnet är det lättare att låta bli att döma, låta bli att dömmas...

 

Idag har varit en allvarlig dag där creating life stått i fokus och tankar om hur skört livet kan vara har hela tiden funnits där. Att jag står där jag står idag är fantastiskt och magiskt på alla sätt och vis och jag stannar upp ett ögonblick och tar in allt som så plötsligt kom till mig. Samtidigt är jag ödmjuk till alla som går igenom det som jag en gång för inte allt för länge sen tvingades till.

Det ord jag sa till någon idag, önskar jag att någon sagt till mig då jag som mest behövde få höra det. Någon som "visste" vad hon/han talade om.

 

A tear is made of

1% water

99% feelings

...


RSS 2.0