Torsdag

Det tär på en gammal kropp att kalasa till det på en lill lördag... I alla fall inte om man börjar som jag gjorde 07.15. Idag har jag inte gjort många knop på jobbet, men värmen har ju också gjort sitt och alla har nog varit mer eller mindre trötta.

Åkte till kontoret och städade och ikväll hann jag med ett pump pass. Det var både Ulrika och Pernilla som ledde, riktigt bra!

Nu väntar jag på att T ska komma hem så vi kan äta jordgubbar och mango.

Mellan himmel...


I söndags då ett oväder plötsligt var över oss.


Solnedgång runt 00 snåret i tisdags


Alldeles precis just nu

Onsdag - varmare än varmast

Härliga onsdag! Haft en stört skön dag på jobbet med mycket skratt och bad. Är så tacksamt glad att jag är där jag är och ingen annanstans! Att trivas på sin arbetsplats är guld värt!!

Efter jobbet träffade jag Charlotta som är vid kusten och semestrar. Vi fikade och hon rekommenderade

Stephenie Meyers Twilight serie. Böckerna är reserverade och det skall bli såå spännande att läsa dem! Visst har jag hört talas om Twilight hysterin men inte trott att det där med vampyrer skulle intressera mig. Vi får väl se...

Ikväll skall jag till Maria och grilla. Vädret är kanon och om solen är som igår är jag happy! Klockan 00.00 var det en fantastisk solnedgång i Fjällbacka.  Tror inte att det blev mörkt på hela natten.

Att kunna säga att livet är fab gör det lättare då det är motgångar!


Tisdag med sol

Strålande sol i dag! Har kunnat vara ute hela dagen och mina kollegor har kunnat städa undan massor, himla skönt!

Efter många om och men gick jag och tränade ikväll och som vanligt känns det underbart efteråt. Varför ska det då vara så svårt att känna lusten inför passet??

Är mäkta glad att jag och T tog ett definitivt beslut igår, idag hade det varit försent. Ha, vi glädjer oss båda två... massor!


dumpa matthew

Dumpa Matthew

Helen är kär i Matthew. Absolut. Hur skulle hon annars ha stått ut med att vara hans hemliga älskarinna i fyra år? År fyllda av längtan och väntan på en gift man.
    Så när Matthew äntligen bestämmer sig för att bryta upp från sitt äktenskap och flytta in hos Helen borde hon vara helt över sig av lycka. Äntligen har hon nått sitt mål och fått den hon så hett åtrådde.
    Haken är bara att nu vill hon inte ha honom längre.
    Hur blir man av med en man som bedyrar sin kärlek, har övergivit hustru och barn för ens skull och som man inte står ut med?
    I Helens huvud växer en plan fram: sluta raka armhålorna - och bikinilinjen, säg nej till sex, klanka ständigt på hans klädsel, se till att (under falskt namn) lära känna hans hustru, börja gilla hans hustru (för mycket), bli vän med hans döttrar (förgäves), flirta med hans son (som är lika gammal som man själv). 
    Inse att planen håller på att gå åt skogen. Väldigt mycket åt skogen ?

 Att dumpa Matthew visar sig svårare än tänkt. Helens liv börjar snart likna en komediserie i tv och innan historien knutits ihop har hon förlorat åtskilliga ronder, trasslat till det med arbetskamrater och väninnor, men också knutit oväntade vänskapsband och till slut även funnit kärleken, där hon minst anade det. Och lärt sig att ingenting går som man planerat


Bara vanligt vatten

Bara vanligt vatten

Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet.

Det är svårt att få skrivro när Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i väggar för att hitta läckan. Förlaget ligger på inför lanseringen av boken samtidigt som pojkvännen Fredrik, tv-chef och svärmorsdröm, tycker att det är dags att de gör slag i saken och flyttar ihop. Skrivandet går allt trögare och när en serie oväntade händelser inträffar, och media får nys om saken, blir situationen ohållbar.

När det blåser som värst kring Stella faller illusionen om det liv hon byggt upp, och det visar sig hur ensam hon i själva verket är. Föräldrarna har aldrig förstått varför hon slösar bort sin begåvning på att skriva simpla underhållningsromaner, vännerna har svikit i samma takt som hennes framgång har växt och förlaget är bara intresserade av att få ut så mycket som möjligt av sin kassako. Den enda som ser hur hon egentligen mår är Johnny, hantverkaren som råkat kliva in i hennes liv precis när allt börjar rasa.

Ville bara skrika!

Kul att åka in till Torp tänkte jag och packade in mig i bilen. Tänkte kolla in lite kläder jag sett på nätet, börja mathandlingen inför midsommar... ja ni vet. Trist då när man märker att plånboken inte valt att åka med till Torp utan stanna hemma.

Ville bara ställa mig på parkeringen och skrika!

Ibland blir det bara för mycket!

Ja ibland rinner bägaren över och det blir för mycket! Som just nu... Då är det rackarns svårt att njuta och se positiva saker... men kanske är det just då man behöver det som mest.

Idag väljer jag att ta två djupa andetag och sedan inte titta bakåt utan framåt!

Snygg!!!


Från Gina Tricot!

Tänk vad skönt

Tänk vad skönt det skall bli med semester. V 28 startar min, men egentligen har nog redan delar av mig börjat ta semester

Hörde att det skulle bli pissväder på midsommar, jag i alla fall på västkusten. Vad är det för nått? Hoppas det ändrar sig med tanke på att jag sagt att jag skall tälta... Mm varför sa jag nu det:)

Sol sol och åter sol

Vilken härlig helg! Med massa sol och spontant besök ifrån Oslo, så trevligt det bara kan bli.

Igår lånade jag och T Simon och Adam och åkte till Vitlycke där utställningen Kan själv just nu visas. Det är otroligt vackert på vitlycke och varje gång jag är där, vilket är väldigt sällan, funderar jag på varför jag inte åker dit oftare. Sedan åt vi den godaste fisken och därefter fick vi besök hemma hos oss.

Massa pizza i helgen och annat onyttigt, i morgon på måndag börjar mitt nya liv, mitt nyttiga liv... Att solen varit hos oss under större delen av helgen har varit helt fab!

Wallander - Hämnden

DVD Film: Wallander - Hämnden

Hyrde film i matbutiken i helgen för första gången. Blev den här filmen, men trist nog var det så många repor i skivan att den hoppade fram...

Kurt Wallander har genomfört sin livs dröm. Han har köpt sig ett hus vid havet. Han tar långa promenader med sin trogne följeslagare labradorhunden Jussi. Kurt känner sig mer tillfreds och harmonisk med tillvaron än på länge. Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften. Sprängningen följs av flera dåd. Militären kallas in och undantagstillstånd utlyses i den lilla staden. Det börjar likna en krigszon. Är detta sabotage eller en terroristattack? Det är allmänt kaos, och med media i hälarna, famlar Wallander i mörkret efter terrorister och gärningsmän

TGIF

Jippie, fredag igen! Veckorna går just nu ruggit fort och nedräkningen till semestern pågår för fullt. Någon gång i livet var jag lite smått bitter över att jag inte hade sommarlov som "de riktiga" lärarna har, men idag är jag grymt tacksam över att ha det precis just så som jag har det. Skulle inte vilja byta mitt jobb mot något annat!

Här i Fjällbacka regnar det som bara den och mycket är väldigt grått ute, men allt har sin charm. Sitter inne och har precis fredagslandat.

Snart får vi gäster...

demoner och sånt

I bilen hem ifrån jobbet försökte jag komma på anledningar till varför jag inte skulle gå och träna idag. Klockan var ju så mycket och efter att jag jobbat över många timmar idag var det nog inte så bra att gå och träna. För att inte tala om hur ont det plötsligt gjorde i armen efter den andra fästingsprutan jag tog igår och så var jag ju såå trött... den ena anledningen dummare än den andra.

Ett tag var jag riktigt duktig när det kom till träning, men så kom helgerna och pass ställdes in eller tider ändrades och jag fick mycket att göra på jobbet, saker som jag låg efter med. Och där var jag igen... där jag inte ville vara... där träningen är allt annat än regelbunden.

Hela jag mår så mycket bättre när jag tränar. Matdemonerna och andra demoner i huvudet blir svagare och jag blir en trevligare människa att leva med. Men varför blir det då så här?

Ja det frågade jag mig när jag satte nyckeln i dörren, men lyckade faktiskt idag släpa mig till träning, body Pump som jag egentligen tycker är ganska trist, men nu känns det så bra. Jag känner mig stolt över mig själv att jag faktiskt gick!

Hade jag hoppat träningen idag, när det faktiskt inte fanns några som helst anledningar till att göra det hade jag fått tampas med demonerna hela kvällen. Jo då... där har jag varit allt för många gånger.

Måndag!

Mycket att stå i en måndag som denna, allt jobbrelaterat. Men det är roligt, barnen uppskattar vad vi gör och det gör mig glad! Men visst kommer jag känna att det är skönt när dagen närmare sig åtta-snåret:)

Fick ett tråkigt besked idag, men vad gör man väl inte... reser sig och går vidare, men väljer kanske andra vägar i livet än vad man först trott. I alla fall jag.! Det gäller att lära sig att även kunna ta motgångar i livet för att bli starkare och lyckas bättre senare.


goosebumps


Från Galan rädda mammorna

Helgens Shopping

Jupps i helgen har jag sysslat med en av mina favoritsysselsättningar, shopping. Det blev bla en grill och jag kände mig verkligen bra där jag gick runt på Överby med min nya stora grill.

Roligt är det också när man kommer över något till ett ruggigt bra pris och sedan springer på någon liknande vara i någon annan butik, då till ett dyrare pris. Sånt kan få lilla mig att bli lycklig och jag berättar gärna för T om mina fynd. Han i sin tur lyssnar sällan gärna, men använder desto mer.

Ja ja tur att vi tillåts att vara olika.

En förtjusande man

En förtjusande man

Detta var ingen hitt! Jag stressläste idag för att boken måste tillbaka till bibblan i morgon och den var inte ens bra. Nog för att problemet boken tar upp är oerhört viktigt att det lyfts...

Fyra kvinnor.
En vansinnigt förtjusande man.
En mörk hemlighet binder dem samman.

Ärlig, rolig, älskad - Marian Keyes har gjort det igen!
Denna gång har hon skrivit en oemotståndlig, knivskarp och underhållande men också mörk och omskakande berättelse om en man, en förtjusande sådan, som ska gifta sig med sin utvalda, men som har lämnat en rad försmådda, förbrukade - och förnedrade kvinnor efter sig. Men dessa kvinnor har fått nog nu. De beslutar sig för att sätta stopp för hans hänsynslösa framfart.
Fyra kvinnor som har haft svagheten att falla för samma förtjusande man.
Ett stundande bröllop, och en kommande katastrof.
Tillsammans är de fyra kvinnorna starka nog att förhindra den.

Suckar högt

Varför får jag inget gjort.... Jag går och plockar lite än där än här, men summan av kardemumman blir ju egentligen noll.

Tisdag

Sen kväll på jobbet idag också, men när jag får syssla med sådant jag tycker om spelar det egentligen ingen roll. Ikväll skall jag och Lisbeth på handledningskurs på Vitlycke. Skall bli oerhört spännande och än mer spännande ska det sedan få bli att följa med de små på upptäcksfärd!

I övrigt är dagen lugn. Fick en "present" av Victoria på LF och jag har redan planer för hur jag skall använda den. Ett tappert försök att få ordning och reda på livet.

När jag satt i bilen ¨på väg till jobbet och hörde om hur vädret skulle bli under dagen kände jag mig nöjd. På bäst- västkusten lyser solen.

Märkligt och framför allt skrämmande med flygplanet som är Lost!! Senast läste jag att de hittat flygstolar i havet...

Igår...

Igår kväll hade T tänt grillen när jag kom hem och vi satt ute på lillbalkongen in till sena kvällen. Att sitta och titta ut över ett stilla hav, i en famtastisk solnedgång med god mat och trevligtsällskap EN MÅNDAG, ja det är verkligen vardagslyx för mig.

Vi skålade för vår första vår/sommar tid ihop på detta sätt. Äntligen... vad ordet vi båda valde att använda, äntligen kan vi sitta så här.

Sol

Det är sommar här! Solen som steker och vämen gör mig verkligen happy.

För en stund sedan ringdes jag upp av min chef som gav mig en riktigt god nyhet. Till hösten kommer jag under fredagar att läsa. Jippie, är glad att jag var en av de som kom med.

RSS 2.0