Questbars

Nyttiga? Nej, men vad är väl egentligen nyttigt idag? Dessa är i alla fall "bättre" än mycket annat. 

Fr.o.m. den här veckan säljer jag, som Fjällbackas enda återförsäljare, Questbar. 👍

QuestBar är en proteinbar som är lika god som en chokladkaka samtidigt som den innehåller lika mycket näring som en bra fiberrik måltid. Questbar innehåller en hög andel högkvalitativt protein (20 gram per bar), men har ett mycket lågt kolhydratvärde. Tack vare det höga protein- och fiberinnehållet samt det låga kalorivärdet passar Questbar utmärkt som mellanmål eller måltidsersättning för de som går på diet och vill ha i sig protein av hög kvalitet men vill undvika kalorier. 

Fördelar med Questbar: •Praktiskt mellanmål eller måltidsersättning 
•Hög proteinhalt – 20 gram per bar (1 bar väger 60 gram) 
•Högt fiberinnehåll – mellan 17 och 19 gram per bar 
•Lågt kolhydratinnehåll – mellan 4 och 6 gram aktiva kolhydrater per bar (kostfibrerna borträknade) 
•Innehåller lika mycket näring som en näringsriktig måltid.

Storlek: 60g 
Näringsvärden 
Per bar: 
Protein: 20g 
Fett totalt 5g 
Mättat fett 0g 
Transfetter 0g 
Koleseterol <5mg 
Natrium: 350mg 
Kalium: 90mg 
Kolhydrater totalt: 24g 
Kostfiber: 18g 
Sockerarter: 3g 
Kalorier: 170kcal 
Kalorier från fett: 45kcal 

Ingredienser 
Proteinblandning (Vassleproteinisolat, Mjölkproteinisolat), Isomalto-Oligosackarider (100% naturliga prebiotiska fibrer), Mandlar, Kakao, vatten, Naturliga smakämnen, Havssalt, Stevia, Sukralos. 

Lavendeldrömmar

Oväntat att lägga i lavendelblommor i något så vanligt som drömmar! Men så gott!! Lätt att göra, tips till dig som vill baka med barnen.

Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 
2.5 dl dinkelmjöl
0.5 tsk bakpulver
1 msk färska lavendelblommor (torkade går också bra)


Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa smör och strösocker ljust och krämigt
3. Blanda de torra ingredienserna med lavendelblommorna och rör ihop med smörkrämen till en smulig deg
4. Krama till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper 
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.


Det blir ca 20 kakor. Alldeles lagom mycket.

Jag och Labolina övervakade hennes pappa med kaffe och kakor, Bästa söndagsfikan!


Fotografering för Ossoami


Tidigare i sommras, när Labolina och hennes kompis hand i hand iklädda kläder ifrån barnmärket Ossoami ställde upp som modeller. Sötaste modellerna ever!!

Skogens guldSka vi gå till skogen? frågar jag och vill verkligen detta. Leta efter svamp? 
Nej, det vill jag inte, svarar Labolina utan minsta entusiasm i rösten. Jag vill gå till lekplatsen och vi har redan plockat svamp....

Vi gör en kompromiss, Labolina och jag för det är så man får göra när man vill olika. Först skogen med stövlar, korg och matsäck för att sedan gå till lekplatsen. Det är ok tycker vi båda och Labolina berättar att hon, faktiskt, tycker att det är bra att fika i skogen. Jo, riktigt mysigt tycker hon att det är.


Och i skogen berättar hon, tjejen som får mitt hjärta att pumpa lite extra, att myrstackar, faktiskt, kan bli riktigt stora. I alla fall när de finns i skogen. Hon sitter länge och tittar på de arbetsamma djuren och suckar när jag säger nej till att ta med ett gäng myror hem.


Sen får hon blod i näsan Labolina. Ja det är i alla fall vad hon säger. Man får blod i näsan när man är vid myrstackar! hävdar hon bestämt. Jag tittar på hennes lilla näsa, i hennes näsa men ser inte äns lite blod. 

Frågar om hon sett någon som haft näsblod? Japp, Pernilla som är hennes fröken och som fröknar över henne har det alltid vid myrstackar berättar Labolina och idag har hon det också!

Ok, jag leker med och frågar om hon behöver nån hjälp, papper eller så? Absolut inte, det behöver inte Pernilla heller. Och med det sagt har blodet försvunnit och vi kan säga hej då till myrorna innan vi går vidare.Vi hittar faktiskt lite svamp, en middag för två som vi äter medan regnet strilar ner mot rutorna. Vi njuter av måndag och tillsammans tid.


Förr eller senare exploderar jag

Bild:sf wow vilken film! Tårar av sorg och glödje rinner ner längs mina kinder och jag tittar med en stor klump i halsen. En film som känns, ända in i hjärtat.

Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem – och oss – på en oförglömlig resa.

 

Förr eller senare exploderar jag är en gripande och livsbejakande kärlekshistoria mot alla odds. Baserat på den bästsäljande boken av John Green om det roliga, spännande och jobbiga i att leva och att vara kär.RSS 2.0