Längtar!


Med anledning av den kungliga förlovningen

Att någon, några, kan skapa sådana samtalsämnen... Ja själv satt jag med vänner och pratade om detta och allt runt omkring i timmar. Hela tiden halkade vi in på prinsessan Lilian som är ett märkligt fenomen. Kan inte låta bli att le när jag tänker på henne och skrattar gör jag nästan när jag minns mina vänners imitation av hennes kroppsspråk.

Ack vilken dam:)


Vita blusar

Åh... sist jag var på H&M såg jag den här blusen i vitt. Jag har den redan i svart och tycker verkligen om den, men av någon anledning lät jag bli att köpa den just då. Åh det fanns bara en kvar, i rätt storlek, men ändå lät jag bli. Nu ser jag att den finns på hemsidan men inte i min storlek.

Jag som verkligen ville ha en vit blus. Ja... ibland gör man, jag, saker man senare kommer att ångra.


Bild:H&M.se

Honungsfällan

Honungsfällan

Vera Mattson avskyr när skolbarnen tar genvägen genom hennes trädgård. Hon har varnat dem, men de lyssnar inte, och hon är för gammal för att jaga ifatt dem.
En dag försvinner en av pojkarna på vägen hem. Och Vera var den sista som såg honom i livet.

Några dagar senare hittas en ung lettisk kvinna död. Sent på kvällen har hon lämnat sin arbetsplats och blivit påkörd av en bil. Men hon har även skador som inte kan ha orsakats av bilen.

De två fallen verkar till en början inte ha något med varandra att göra. Men så upptäcks en gemensam nämnare som antyder att det trots allt kan finnas ett samband. Samtidigt som det pågår en uppslitande maktkamp inom Oslopolisen måste Cato Isaksen och hans kollegor göra allt för att hitta kopplingen mellan händelserna. Maktkampen visar sig dock bli helt avgörande för fallets lösning innan katastrofen är ett faktum.

Grattis

Kronprinsessan Victoria och Daniel på den danska kronprinsen Frederiks 40-årskalas i maj 2008
Bild: msn.se

Så var det officielt, svenska kronprinsessan Victoria och Daniel förlovar sig och 2010 blir det bröllop.  

Patrik 1,5

DVD Film: Patrik 1,5

Fantastisk rolig film även om den tar upp många mörka sidor som ständigt finns i vårt samhälle. Torkel är ju bara för skoj och Gustav är, faktiskt, en riktyigt bra skådis.

Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, "Patrik 1,5", men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än det trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet.

Underbart roligt

Solen håller precis på att gå ner bakom Dyngö och det är helt underbart vackert ute just nu. Jag och T har haft en fantastisk dag då vi båda drog på oss skridskorna borta vid rinken. Åh vad roligt att åka... det var flera år sedan sist.

Medan T åkte bra, riktigt bra, var jag glad över att ta mig framåt... utan att ramla. Mellan skridskoåkningen hann jag med ett svettigt spinningpass!!

Det är mysigt och utmanande att göra saker du inte annars brukar göra. Som att jag i natt gjorde snöänglar och en superstor snögubbe. Fattar inte hur jag fick upp mittenbollen. Dessför innan hade vi besökt Lilla Berith, rackarns vad nice vi hade.


Nights in Rodanthe /Nätterna vid havet

DVD Film: Nätterna vid havet

Adrienne Willis är en kvinna vars liv är ett kaos. Hon drar sig tillbaka till den lilla kuststaden Rodanthe i North Carolina för att ta hand om en väninnas värdshus över en helg. Här hoppas hon finna den ro hon behöver för att tänka över alla konflikter omkring henne - en nyckfull make som har bett att få återvända och en tonårsdotter som motsätter sig varje beslut hon tar. Strax efter att hon anländer till Rodanthe varnar väderleksrapporterna för en ankommande storm och Dr. Paul Flanner anländer till värdshuset. Han är den ende gästen, men han är inte där för en helgutflykt utan snarare för att ta itu med sitt eget samvete. I den ankommande stormen, söker de tröst hos varandra och under en magisk helg inleder de en romans som kommer att förändra resten av deras liv.

Underbara fredag!

Med en doft runt omkring mig drar jag nu på after work, tur att det är grill på temat där också...

Haft en underbar dag ute i den ginstrande snön med korvgrillning och glad skratt.

Njut av stunden då helgen nalkas! Den är så fort över...

Vad är nu detta?!?

Just nu känns det trist nog som om den ena tråkiga nyheten avlöser den andra. Ser fram emot lite "semester" och förhoppningsvis roliga inspirerande besök. Tänker såklart på imorgon och inte minst på torsdag.

Skall förresten till frisören på torsdag och när var jag där sist? Ha, så länge sedan att jag inte minns. Numera är det ju klippning över toaletten som gällt för min del, då jag inte fått hjälp av mamma eller syster yster. Är fortfarande lika sugen på en riktigt kort frisyr, men som vanligt... ja det är nog så det lär bli... kommer jag säkert att "bara" klippa topparna.

Nu väntar en långa natts god sömn. Hoppas på det bästa kan man och bör man ju alltid.

Sov Gott!!

The Wrestler

SF Bio: The Wrestler
Bild och text från sf.se

I slutet av 80-talet stod brottaren Randy "The Ram" på toppen av sin karriär. Tjugo år senare är hans stjärnstatus ett minne blott. Han tränar hårt inför en stor jubileumsmatch samtidigt som han pusslarihop sitt trasiga liv. Men hans kropp är illa åtgången och trots läkarnas varningar kan Randy inte slita sig från det han älskar mest i världen - att i rampljuset möta sina jublande fans.

Döm om min förvåning

... när T ropar till och vi tittar ut över havet. Ett gäng på ca 20 personer glider fram med hjälp av gnistrande skridskor...att de vågar. Längre bort ser vi rännan där båtarna tar sig fram.

Konstig

Min mage är konstig! Kan bero på att jag idag drucikt, inte mindre än tre koppar kaffe.Ja, det är mycket för någon som egentligen inte dricker denna dryck... kaffe...

Sheridan lämnar "Housewives"-serie

Foto: Scanpix

 Läser på Msn nöje att Edie Britt inte längre kommer att medverka i Desperate Housewives. Anledningen till avhoppet framgår inte... Läs mer här.

Det lömska nätet

Det lömska nätet

Mycket deckare just nu här hos mig. Kul, men ibland är det svårt att hålla isär karaktärerna Att läsa om Irene Huss rekommenderas framför att se filmerna även om de är ok.

När arbetarna på en byggfirma i Göteborg river en nedbrunnen gammal träkåk upptäcker de liket efter Mats Persson, spårlöst försvunnen sedan en novemberkväll 1983. Utredningen var omfattande den gången och det sista säkra vittnesmålet visade på att han kommit nära sanningen om mordet på sin far som skett fyrtio år tidigare.
Samtidigt som cold case-avdelningen arbetar med fallet råder extrem arbetsbelastning på våldsroteln.

Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor lägger ned all kraft i jakten på en mördare som inom loppet av några dagar har dödat två tonårsflickor. De upptäcker snart ett mönster, men tiden är knapp fler flickor riskerar att falla offer för mördaren.


Det lömska nätet är den åttonde fristående boken om kriminalinspektör Irene Huss på våldsroteln i Göteborg.

Välkomnar tisdagen

Det snöar ute och dimman ligger så tät att jag inte ser öarna utanför fönstret. Hav och himmel går i hop och snöflingorna ser så fridfulla ut... svävande i allt det vita.

Har en välbehövlig sovmorgon, ack vad skönt! Sitter och bara myser och önskar faktiskt idag att jag kunnat stanna hemma och bara vara hela dagen... tänk om man ändå hade sportlov...

Jag Kan Metoden som jag var och lyssnade till igår var riktigt givande. Fokusera på det positiva för att förändra det negativa. Om du behöver sluta bita på naglarna... tänk då på att låta naglarna växa ut, fokusera på det och inte på att sluta bita på naglarna. Vänd "problemet" till något positivt. Ben Furman var en otroligt kunnande man och det var ganska trevligt att lyssna till hans finlands-svenska. Han la upp sin föreläsning i form av små berättelser, historier, vilket passade mig bra.

Så mycket lättare att ta till sig något som man själv kan relatera till och inte endast svåra invecklade teorier. Här kan du läsa om hans bok, barn är smarta.


Bild: benfurman.se

Bara ett livJa, som en vanlig deckare. Spännande för stunden.

En tidig septembermorgon får en sportfiskare syn på ett kvinnolik i vattnet vid Tuse Næs i Holbæk Fjord. När den lokala polisen bärgar liket enas man om att tillkalla mordkommissionen. En stor sten är nämligen bunden runt midjan. Kvinnan, som är i tonåren, visar sig ha jordansk bakgrund.

Chefen för mordkommissionen beslutar omgående att utöka gruppen med en kvinnlig polis som har erfarenhet av brott mot unga kvinnor med invandrarbakgrund, och när Louise Rick, kriminalassistent vid Köpenhamnspolisens våldsrotel, samma morgon kommer till jobbet får hon order om att omedelbart bege sig till Holbæk.

Tankarna går genast till hedersmord, och misstankarna faller på familjen. Lynchstämningen sprider sig i det annars så fredliga samhället, och tidningarna spär på fientligheten ännu mer. Men är det verkligen så enkelt som att det är familjen som är skyldig? Saken kompliceras ytterligare när ännu ett mord sker. Louise Rick har svårt att hitta länken mellan de två dödsfallen, tekniska bevis saknas och polisen kämpar med att inte låta förutfattade meningar styra utredningen.

Bara ett liv är en berättelse om starka känslor, krossade drömmar och farliga fördomar.

Madonna

Jippe, jag fick biljetter till Madonnas konsert i augusti, JIPPE. Även om jag inte är ett stort Madonna fan skall det bli en fantastisk upplevelse!

Har även 3 biljetter till salu, till den nu redan slutsålda kvällen, du som bjuder högst få de. Sittplatser högt upp. Maila vid intresse.
johanna_granqvist@hotmail.com

Nu väntar en kvällsföreläsning om Jag Kan Metoden.

Njut av solnedgången.

MADONNA
Bild: ticnet.se

Äntligen fredag...

... och äntligen helg! Jag drar till fjällen och drar på mig pjäxorna.

Njut av allt det vita, ja vi har det faktiskt fortfarande vitt här i Fjällbacka. I morgon kanske det är borta...

Lars and the real Girl

SF Bio: Lars and the real girl

En fantastisk film om livet och kärlek. Om viljan och önskan om närhet när den är som mest smärtsam! 

Lars Lindstrom är en älskvärd men introvert person vars känslomässiga bagage alltid fungerat som en bromskloss och hindrat honom från att uppleva livet. Efter att ha tillbringat flera år av vad som nästan kan betecknas som total isolation, träffar han en vän på Internet -Bianca, som han bjuderhem. Han presenterar Bianca för sin bror och hans fru Karen, och de blir minst sagt ställda. Bianca har en kvinnas proportioner och anletsdrag men skillnaden är att hon är gjord av plast. För Lars är hon fantastisk och han behandlar henne som om hon vore en riktig människa. När familjen konsulterar doktor Dagmar förklarar hon att det hela beror på en illusion som Lars skapat och att de alla måste spela med. Det blir svårt för omgivningen att acceptera men efter hand vänjer de sig och snart har hela staden antagit villkoren och spelar med i Lars och Biancas illusion.


Politiker

Idag på arbetet kom en politiker och ville prata med oss om vår verksamhet. Vad är det som är bra och vad kan politikerna vara med för att göra det bättre.

Jag var tacksam över att få vara en av de som fick säga sin mening och berättade för damen som var hos oss att jag uppskattade hennes besök. Hur skall politikerna kunna ta beslut och något de egentligen inte vet så mycket om. Ett bra initiativ och det skall bli spännande att se resultatet.

Hur mycket hade vi chans att påverka besluten som kommer att tas?

rekord

På rekordsnabb tid var marken alldeles vit. Stora vita snöflingor som dalade genom luften och gav världen ett drömskt ljus. Flingor som landar överallt på mig där jag går... mörkret som sakta omsluter.

När jag försöker andas är det som om något hårt ligger över mitt bröst och jag vet för allt i världen inte hur detta skall gå... Mitt i all snön stannar jag upp och funderar på precis detta... hur kommer det att bli...

Hemma är det mörkt, en man ger mig en konstig kommentar om manligt/kvinnligt. Att det är olämpligt för en dam i klack att sopa snö... pyttsan! Just nu är det just detta som är det bästa.

Changeling

SF Bio: Changeling
Bild: från SF.se

Vilken film! Blev helt tagen och stundvis illa berörd. Hur kan man få göra så här!?! Angelina är helt otrolig i sin roll som Christine.

Christine Collins är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.

Officiell hemsida:http://www.changelingfilmen.se/

Det blod som spilltsNatten före midsommarafton slår någon ihjäl prästen Mildred Nilsson och hänger upp henne i Jukkasjärvi kyrka mellan orgelläktaren och strävkistan. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård knappt två år tidigare får polisen i Kiruna att söka efter en copycat. Snart kallnar alla spår och utredningen trappas ner. I september kommer polisinspektör Anna-Maria Mella tillbaka från sin barnledighet. Hon blir inte kvitt tanken att mördaren kanske inte var en galning, och tillsammans med sin kollega Sven-Erik Stålnacke försöker hon göra sig en bild av den mördade prästen. Prästen bodde i byn Poikkijärvi. Det är en by som lever i skuggan av den stora turistbyn Jukkasjärvi som ligger på andra sidan älven. Innan Mildred Nilsson flyttade dit regerades byn av männen och jaktlaget. Mildred Nilsson var en feminist och en bråkstake som hamnade på kant med både sin arbetsgivare och en del av männen i byn. Hon startade ett kvinnonätverk och en stiftelse. Stiftelsen skulle skydda en från Ryssland invandrad varghona som etablerat sig på kyrkans mark utanför Kiruna. Det väckte också upprörda känslor hos många. Samtidigt som Anna-Maria lär känna den döda prästen söker hon efter de personer som skrivit obehagliga brev till Mildred Nilsson och ritat en hotteckning.


Breven och hotteckningen får Anna-Maria av Rebecka Martinsson. Rebecka är sjukskriven och har svårt att minnas de våldsamma händelserna i Jiekajärvi från Solstorms upplösning. Men när hennes byrå åker upp till Kiruna för att eventuellt ta över kyrkans affärer låter hon sig övertalas att följa med. När den delägare som åkt upp med henne åker tillbaka blir Rebecka kvar. Efter en liten kris (vad är rätt och fel när lag och moral står emot varandra?) kommer Rebecka olovligen över de brev och teckningar och lite andra papper som får polisens utredning att kännas hetare igen.


Anna-Maria Mellas blickar riktas också mot Mildred Nilssons kollega Stefan Wikström. Han är kvinnoprästmotståndare och medlem i jaktlaget och har använt vargstiftelsens pengar för en privat resa med familjen, hans hustru har skickat obehagliga brev till Mildred och hans son beter sig ljusskyggt.


Beyonce

Beyonce


Biljetter är bokat till konserten i maj. Skall verkligen bli skoj även om det just nu känns ruggigt långt till maj... men, men tiden går snabbare än snabbt!

Nu väntar jag på att biljetterna till Madonna skall släppas...

Helt fab!

Mamma och Pappa som skulle till båtmässan kom och hämtade mig vid nio och vi åkte in till Göteborg. När jag promenerade vid korsvägen kändes det otroligt skönt att vara tillbaka i storstan! När jag en stund senare var inne i en butik och hade en hel hög kläder hängde på min arm kände jag som hemma:) Dock var det inget som passa något särskilt och jag gick därifrån utan att ha köpt något!

Mötte Andreas vid Storan och vi gick till cafet Vanilj. Åt där årets första semla med en mycket märklig grädde och knappt någon mandelmassa, men den var ok ändå.

Vi gick vidare på stan. Jag letade efter en present till pappa, men hittade inte det jag sökte... Vi gick i stället till världskulturmuseet och var lite kulturella samt lyssnade på Maud Lindström. Drack sedan en öl uppe på Heaven23.

Sedan mötte jag upp mamma och papp och vi åkte till min faster och åt god mat och drack gott vin. Fortsatte sen ner till Operan där vi mötte upp Linn. Vi skulle se Mary Poppins som visade sig vara helt grymt! Scenografin är magnifik!

Hemma i Fjällbacka mötte jag upp T och hans vänner på Lilla Bertih, var lite trött, men det var kul och dagen/kvällen hade varit fab!

RSS 2.0