Marley&jag

Marley och jag

Bild: sf.se Läs mer om filmen här!

Till en början känner jag mig helt rätt, det blir aldrig någon hund för mig... men i slutet fäller till och med jag med liten tår. Jag som absolut inte är en djurmänniska tar ändå åt mig och någonstans kan jag förstå värmen och kärleken som bara ett djur kan ge dig. Men någon hund blir det ändå inte...

Bornholm.

Åh jag är mega rastlös! Har suttit inne i morgonrocken hela dagen... T körde mig till Strömstad igår och nu känner jag mig tack och lov bättre. Har tydligen fått Bornholms syndrome. Ja tänk att allt har ett namn...

Detta skall och är otroligt smärtsamt men med lite piller ska det gå över av sig själv. Jupps, den som väntar på nått nice.


sjukhuset...here I come

En helg då jag bara skulle vara... ja vad händer? Jo jag blir så jäklans nått, känns som om jag får små knivhugg i mig hela tiden... så jag måste bli körd in till sjukan:( Så hejdå, får se vad jag kommer hem med för dom.

Det var den mysiga, lediga lördagen ja...

Svart Stig

Svart stig
Foto och text; adlibris.com

"Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm.
Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.
Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.
Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.
Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av varmt ljus i mörkret, och hur det for iväg från honom."

En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?
Detta är upptakten till Åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.

Jag är ju ingen sopptyp jag...

Ambitionen var att göra en himlars god soppa... varför kan man ju undra eftersom jag knappast gillar soppor. Tog tag i tanken gjorde jag och inget blev som jag tänkt.

En brun konstig sak hamnade i min djupa tallrik och efter ett par tappra skedar gav jag upp, allt fick åka i slasken. TRIST!

Hafjell


Nya skor jippi!


Äntligen

Äntligen helg! Jag drar till fjällen, hafjell med goda vänner.

Njut av våren och allt vad den kommer med.

Snart så...

Kärlek och stålull : att växa upp med en utvecklingsstörd mamma
Detta är en bok som jag planerar att läsa inom en snar framtid. Har hört av de som varit och lyssnat på Lisbeth att detta skall vara bra. Läs mer om boken här!

Fräckt snyggt!


Bild: posh24

Lagret är påfyllt


Detta plus värmeljus och batterier, en reflexväst och mat:)

Nya blommor i huset


Bilder: privata

Rallybrudar

DVD Film: Rallybrudar

Eva Röse spelar veterinärassistenten Ulla som tagit jobbet bara för att få chansen att köra snabbt på värmlandsvägarna. Marie Robertson spelar storbondens dotter Birgitta som drömmer om Paris men istället blir Ullas kartläsare.

Jag just nu...


En unga mamma tar plats i rutan

Vilken snygging!
Bild: posh24

En blond Brittany Snow kommer att spela Lily van Der Woodsen, S mamma i serien Gossip Girl. Ja det gäller att suga på karamellen för tvbolagen.

Söt, men sportig?

"Sportiga" Leighton Meester frontar Reebok!
Bild: posh24

ChocksmalKan man bli så här smal, på en månad? Ser í alla fall inte hälsosamt ut!

Måndag...

Ny vecka, nya tag och nya möjligheter!

Baby Mama

DVD Film: Baby Mama

Kate är en framgångsrik kärriärskvinna som känner att den biologiska klockan börjar ticka. Hon är singel och upptäcker dessutom att hon inte kan få barn. Beslutet tas därför att skaffa en surrogatmamma som får flytta in hos henne tills barnet är fött, så Angie flyttar in. Och Angie är Kates raka motsats - i allt, vilket bidrar till att samboskapet blir en rejäl prövning. Komedi med Tina Fey och Amy Poehler.

En tur till Torp...

Jag och T tog bilen då det snöade som värst och åkte till Torp. Båda tyckte att det var härligt att se folk, trängas lite, och båda tyckte att bilfärden var en hissnande tur... med sladdar än hit än dit satt T och krampaktigt höll sig i dörren:) Själv förklarade jag för honom att jag naturligtvis hade läget under kontroll och lite sladdar var la inget. I hemlighet var jag lite smått livrädd även jag:)

Hur som haver kom vi fram utan några skador och inne på bauhaus letade vi virke till vår "sko/sittbänk" som någon gång kanske blir byggd. När jag fick se prislapparna önskade jag att linserna skulle ramla ur ögonen så att jag slapp se.... det var dyrt!

Själv kom jag hem utan att ha köpt mer än ett gäng strumpor... Såg en klänning som jag klickat hem från nätet, såå mindre fin i verkligheten. Lyckades, som tur var, avbeställa den.

     
Bild: H&M.se


Njut kvällen!

Seven Pounds


Bild och infotext: sf.se

Sorgset vackert på ett unikt sätt! Första halvan är "seg" och det blir svårt att hänga med i handlingen. Under andra halvan värker det i hjärtat!

Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad.
Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra.


En bild från himlen...

Titta vilket härligt dressingroom... och titta alla skor! Äntligen börjar några av mina "intressen" vakna till liv igen.


Bild: lånad från Pernillas blogg

Maria Larssons eviga ögonblick

SF Bio: Maria Larssons eviga ögonblick
Bild och text: sf.se

Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Hon är då gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson som är en hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Maria är också mor till en barnskara som till sist ska komma att rymma sju barn.

Fotografen Sebastian Petersson, kallad"Piff Paff Puff", lär henne att fotografera och Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon. Grannar, krukväxter, barnen på gården, katten, allt kommer till liv idessa bilder som ska vara i evighet medan allt annat förgår. Och med tiden berättar Marias bilderallt mer om det"nu"hon lever i - fattigdom och utveckling, vardagsglädje och krigsutbrott, ett helt samhälle i förvandling.

Filmen är Sveriges Oscarsbidrag 2009.


Män som hatar kvinnor
Bild: nauticqbio.se

Så har jag sett den... gick dit med inställningen att filmen inte fick jämföras med boken. Så.. ja filmen var helt ok. Boken är, såklart, bättre. Har svårt för Michael Nyqvist...

This I call Love!!!

Vilken kärlek!

 
En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja".
Och här kommer videon till denna historia:


Tack och hej...

 
Bild: scanpix

Michael Jackson meddelade på en presskonferens idag att han kliver av scenen för gott. Men först - 10 avskedskonserter i London.

I juli i år är det sista chansen att se King of pop, sedan kliver han av scenen för gott.
- När jag säger att det är det sista så menar jag det verkligen. Vi ses i juli, sa Michael Jackson på en historisk presskonferens i London 18.37 svensk tid.

Läs mer här


Till den hungrige...


Roligt att komma hem till!


Snygga!


Nyheter på H&Ms hemsida nu. Dessa var riktigt snygga! Klickade hem utan att kolla vad de kostade, men 198 :- var alldeles fab!

Långt ifrån...


Australia

Australia
Bild och info om filmen från sf.se

Hm... vad är det alla snackat om... att detta skulle vara en underbart bra film? Pyttsan säger jag som nästan somnade. Inte förrän i slutet tyckte jag att det var intressant att se, men knappt då heller. Dåligt? Nä, men jag hade på tok för höga förväntningar. Bara det att man så ofta såg att det var massa "fejk"kulisser än hit än dit gjorde att jag inte kunde ta åt mig av den vackra naturen...

Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.

För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och medJapanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv.


Ikeas pizza

Hur god är den inte? Egentligen den enda "tjock"pizza jag gillar. Vegetarisk och smarrig och säkert alldeles utmärkt nyttig:)


RSS 2.0