Noll stress

Vi har tagit dagen precis så som den kommit. Legat ute i den helt toksnygga, sköna, praktiska soffa som bara var så bra just här hos oss att klockorna nästan stannade.

Vi tog en lur mitt på dagen då våra kroppar inte längre orkade och ögonen gick i kors och njöt verkligen av att vi faktiskt kunde göra det. Ja det fanns inga tider som skulle passas och inget som behövdes göras just för stunden.

Solen har lyst på våra näsor och planer inför den kommande semestern har gjorts, semestern som nu är så nära. Jo visst har jag ledigt, men det blir en annan sak - en helt annan sak när hela la familia är tillsammans.

En ynka vecka kvar tills dess och under tiden njuter jag och Labolina av kvalitétid ihop.

Ikväll njuter vi av grillat, solnedgång och sen filmkväll som vi, läs jag, infört på söndagarna. Det gäller att finna och vilja finna tiden ihop


Fjällbackakalaset

 
 
 
 
Ett glas rose på bryggan en av Junis sista kvällar...
 

Idag har regnet regnat på tvären - ja nästintill och sommaren med sin värme har känts obeskrivligt långt borta. Vi fick gäster som vi kurade inne med en lång stund innan vi trotsade allt det ädr blöta och gav oss ut. Med blöta kläder och frusna fötter ville jag nästan tända en brasa men istället sattes ugnen igång och ett nytt recept på jordgubbspaj provades. Mitt hjärta tog några extra glädjeslag när solen efter 17 tiden började titta fram.
Då vågade vi oss ner på byn till kalaset.
 
 
 

Äntligen

Man lever bara en gång, tänkte jag när jag beställde hem detta paket. Nu hoppas jag bara att innehållet motsvarar mina förväntningar och att vi får bättre väder än vad som bjuds idag!


Fjärilseffekten

En bil krockar av en oförklarig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden?

När Bodil drabbas av en obotlig sjukdom bestämmer hon sig att äntligen lämna sin man. Hon förbereder sig på att inte längre finnas. Tanken på döden skrämmer henne inte men hon behöver förstå varför livet blev som det blev. Varför har hon så ofta gjort det som förväntats av henne istället för att göra det hon själv faktiskt vill?

Bodil vill försöka närma sig sin vuxna dotter, Viktoria, som präglats av uppväxten med en dominant far och en undfallande mor. Men innan Bodil hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten.

Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft, och om vår ovilja att försonas med tillvarons villkor. Att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.


RSS 2.0