Ingen bok

Efter att jag läst ut senaste boken är det tomt på mitt lilla bord vid sängen... igår kväll tog jag fram en ny bok, men som inte kändes helt rätt. Stängde ihop boken och valde att titta på american idol istället... Det känns nästan tomt och konstigt att bordet ser så ensamt ut... där som det alltid ligger massa saker. Hela bokhyllan är fylld av olästa böcker så det är bara att plocka en bra historia... kanske är problemet just det: att det finns för mycket att välja på.

I morgon är det personalfest! Skall bli så himla roligt med temat myskläder... Mitt arbetslag repar för fullt på den reportoar som vi valt att framföra.

Till usa på road trip

Vilken skit rolig helg jag har haft!! Totalt helt jätte underbar! Christian kom och hälsade på mig och tillsammans med honom kan jag göra saker jag inte kan göra med någon annan vän. Snart åker han till usa på sin road trip och jag önskar verkligen att jag haft möjlighet att följa med när han erbjöd mig en plats i bilen

Mina hemligheter

60137-12860137-128(2½ av 5 möjliga. Kinsellas andra bok var bra mycket bättre än hennes första bok. Just nu passade den här boken alldeles utmärkt för det var verkligen en sådan historia där du som läsare inte behöver anstränga dig något större. Och hur jag än vrider och vänder på mitt liv tycks det helt naturligt att varje männsika bär på sina egna små hemligheter.)

Tänk dig att någon skulle få reda på dina innersta tankar. En fullständig främling. En person som du sedan möter i ett annat sammanhang ...

Emma Corrigan är en helt vanlig tjej. Hon drömmer om att avancera på jobbet, få roligare arbetsuppgifter, högre lön och status. Och så har hon sina hemligheter. Hur hon blev av med oskulden, att hon förfalskat sitt mattebetyg och att hennes stringtrosor är väldigt obekväma. Inga uppgifter som hon vill dela med någon annan, men ödet vill annorlunda.

Med Shopaholicserien om den shoppingtokiga Rebecca har Sophie Kinsellas nått exempellösa framgångar runt om i världen. Det är riktiga feel good-böcker med hög igenkänningsfaktor. Nu kommer hon med en lika medryckande och charmerande fristående bok om Emma: Mina hemligheter (org. titel Can you keep a secret?). Kinsella är från början ekonomijournalist och bor med make och barn i London. Det finns planer på att filma Can you keep a secret med Kate Hudson i huvudrollen.

Shit!! Min näsa

Shit!! Min näsa känns helt enormt stor och jag är så snuvig att jag knappt vet vart jag skall göra av mig själv. Har fått vara med de små barnen idag... en del, så himla söta att man inte vill göra annat än kramas. Skall bli skönt med massage i eftermiddag och till kvällen kommer Christian.

Män som hatar kvinnor


60137-12860137-12860137-128 (3½ av 5 möjliga. När jag började läsa Stieg Larssons bok var det med ett brinnande intresse. Vilken bokintresserad har inte hört talas om hans böcker och hur bra och spännande de skall vara!?! Jag hade i alla fall hört en mängd bra kritik och när boken låg i mina händer var förväntningarna ritktigt stora. Började min läsning mycket bevsiken... vari låg den här spännigen som alla talat så varmt om? Nästan halvvägs in i boken hittade jag den, spänningen, och det var med lycka jag fortsatte läsa. Stieg skrev på ett annorlunda sätt, ett sätt som passa mig och det är med spänning jag skall ta mig an hans andra bok.)

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Känns verkligen underabrt att få sluta sitt jobb så här tidigt

Äntligen fredag och det känns verkligen underabrt att få sluta sitt jobb så här tidigt. Speciellt idag när det var på tal att jag skulle jobbat över, hur roligt är det en fredag eftermiddag?

Nu skall jag strax sätta mig i bilen och bege mig hem. Först skall jag åka och hälsa på Simon och Adam och sedan åka hem till huset och lämna av lite saker. Senare i eftermiddag åker jag med mamma och pappa till fjällen. Skall bli både skönt och roligt att komma iväg. Hoppas nu att mitt knä håller för telemark!!

Trevlig helg!


Bild från gory.com

Matte söker Husse

DVD Film: Matte söker husse 

60137-12860137-128 (2½ av 5 möjliga. En ganska menlös film egentligen men jag gillar Diane Lane som gör att filmen blir mer intressant än vad den egentligen är. Satt dock och funderade på varför hon så ofta spela frånskild...)

Den vackra, frånskilda förskoleläraren Sarah Nolan (Diane Lane) börjar misströsta och tvivlar på att hon någonsin ska finna den "rätte". Hon är hopplöst dejtlös - ända tills hennes syster lägger ut en kontaktannons på en dejtingsajt i hennes ställe. Nu kan hon plötsligt välja och vraka bland uppvaktarna. Men den ena katastrofala dejten följs av den andra - det är idel knäppgökar, snuskhumrar och tråkmånsar... och sen Jake förstås (John Cusack), en pensionerad båtbyggare vars idéer om sann kärlek är som hämtade direkt ur "Doktor Zhivago". Jake är snygg och smart, men Sarah tycker att han är lite väl intensiv, så hon ger honom nobben - och går kanske miste om sitt livs kärlek på kuppen!

När hon gått därifrån kunde jag sudda ut mitt påklistrade leende

Det är enorm känsla av att känna sig omtyckt och att man gör en god insats, inte minst på sin arbetsplats. Idag kom en kollega fram till mig och sa de mest absurda saker som jag vägrade att gå med på. Frågade om vår rektor godkännt det hon kom fram och sa till mig, men så var naturligtvis inte fallet...

Blev arg men visade inget utan log och sa lungt att jag hade koll på situationen och efter att vår rektor talat med mig skulle jag naturligtvis göra mitt allra bästa. Hon tittade på mig och sa något om att det löser sig.

När hon gått därifrån kunde jag sudda ut mitt påklistrade leende och gå in och prata allvar med någon jag vet kan vad som gäller. Fick uppskattning för mitt arbete och det sas mig att jag skulle göra det jag kände var rätt, jag hade koll på läget.

Ibland känns det som jag bara klagar på vad alla andra gör och hur de beter sig och tänker... det viktiga är ändå att jag vet om mina egna fel och brister och arbetar på detta för ett så bra resultat som möjligt. Men visst är det skönt att höra att man är bra emellan åt?

skynda...

En grå himmel över hela lerum och jag skall snabbt packa ihop mina saker och skynda mig hem innan regnet faller. Fick ett roligt mail från oväntat håll, det är alltid lika roligt. Hem och mysa:) Eller... strunta i träningsvärken och vara duktig idag också och träna!?!

Fick en kommentar från en kollega idag... finns det någon på vår arbetsplats som just nu gillar sitt jobb frågade hon. För mig var det en tråkig fråga som fick mig att fundera... hur skall vi göra för att alla skall trivas?

Letar efter lugnet

Sitter på jobbet och det ena skriket efter det andra ekar i mina öron. Gör mitt bästa för att stänga ute omvärlden och andas lungt.

Igår fick jag äntligen tillfälle för att gå och träna igen, urkul var det och det var länge sedan jag sov så bra som jag gjorde i natt. Idag däremot, vaknade jag med en go träningvärk.

American Dreamz

DVD Film: American Dreamz

60137-12860137-128 (2½ av 5 möjliga. En film som bygger på samma tema som musik programmet idol. Helt ok, men ingen film som lämnade efter sig några större tankar eller funderingar. Ett lätt tidsfördriv.) 

Alla verkar vilja bli kändisar idag! Tack vare det globala fenomenet reality-tv kan faktiskt alla bli det också. I denna film (från regissören av American Pie och Om en pojke) är Hugh Grant i högform som den sliskige och självcentrerade programledaren för det populära tv-programmet American Dreamz. Bland de aspirerande Dreamz-finalisterna finns Sally (Mandy Moore), en skönhet från södern som ger ett perfekt intryck framför kameran men som inte är lika trevlig i det verkliga livet, samt Omar, en motvillig tävlande med en förkärlek för musikaler. Med USA:s president (Dennis Quaid) som gästdomare i säsongens sista program, är det upplagt för en explosiv show som nationen sent kommer att glömma.

Inte enklare än så av Kajsa Ingemarsson

60137-12860137-128 60137-12860137-128 (4 av 5 möjliga. En urmysig bok att lyssna på i bilen. Kajsa Ingemarssons röst är behaglig och stämmning passa mitt humör under den senaste tiden. Boken fick mig ifråga sätta mina val här i livet och hur jag är som människa. Är jag nöjd )

Hur kan det som har varit så enkelt och självklart plötsligt bli så svårt? Tom och Annika kämpar för att pussla ihop tillvaron med familj och jobb. De två barnen tar det mesta av deras tid och energi. Den första intensiva kärleken är långt borta och vardagen har sedan länge tagit över.

RSS 2.0