Obsessed

DVD Film: Obsessed

Derek Charles är en framgångsrik kapitalförvaltare som just har fått en rejäl befordran. Han är verkligen lycklig med sin karriär och i sitt äktenskap med den vackra Sharon, men när Lisa, en vikarie på arbetsplatsen börjar förfölja Derek hamnar allt han har arbetat så hårt för i fara...

När kalla nätter plågar mig med hur det var

När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var

Hur gick det egentligen till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i tv-serien Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma bildade duon Fame tillsammans med Magnus Bäcklund och helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den alltmer framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?

Blicken röjer svarta minnen från en otrygg barndom i miljonprogrammens Sverige. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och de mer eller mindre våldsamma män som mamman levde med. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. Som liten besökte Jessica flera gånger sin mamma i fängelset och som vuxen har hon tvingats inse att hennes bröder vacklat på kanten till samma destruktiva liv. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle minsann visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också. Det är just via musiken som Jessica har skapat sig ett bra liv.

Julia

DVD Film: Julia

Julias självdestruktiva livsstil har tömt bankkontot för länge sedan och när en chans till snabba pengar dyker upp tar hon den, utan att tänka på riskerna. I nästa stund befinner hon sig på flykt, med ett kidnappat barn i baksätet och ett pris på sitt huvud. Polisen vill se henne bakom galler, men någon annan vill se henne död.

Häftigt

Häftigt vad man kan göra med en kamera! Samma bild, men med olika fokus.
Good enough : bli fri från din perfektionism

Good enough : bli fri från din perfektionism
Underbar författare, skitbra bok.

Du behöver inte vara perfekt - det räcker med good enough.

Känner du dig jagad av alla krav? Är du ständigt rädd för att misslyckas eller att omgivningen ska upptäcka dina svagheter? Tror du att du skulle vara lyckligare om du jobbade effektivare, ägnade mer tid åt dina barn, hade ett perfekt hem och en vacker, vältränad kropp?

Elizabeth Gummesson har själv suttit fast i perfektionistfällan. Med träffande och ofta humoristiska fallbeskrivningar, både från sitt och andras liv, visar hon hur tillvaron kan se ut för den som hela tiden strävar efter perfektionism eller lever med någon som alltid vill vara perfekt. Kravet på perfektion påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationerna till barn, släkt och vänner liksom synen på kroppen och utseendet.

Men det går att åstadkomma en förändring, att hitta strategier för att minska prestationsångesten, sluta grubbla, älta tidigare misstag och oroa sig inför framtiden. Nyckeln till ett tillfredsställande och harmoniskt liv är att lära sig att man duger som man är - good enough.

Flickan utan röst

Flickan utan röst
Hm... nä inget för mig. Trist, långsam och inte alls vad jag trodde den skulle vara.

1960-talets Kings Cross i Sydney är inte rätt plats för en väluppfostrad ung kvinna. Men tjugoettåriga Harriet Purcell struntar i sin pappas varningsord. När hon flyttar in hos den excentriska mrs Delvecchio Schwartz väntar ett helt nytt liv. Husets olika lägenheter bebos av en rad färgstarka personer, konstnärer, homosexuella, intellektuella ?

     Här får hon lära sig allt om män, kärlek och att spå i kort. Men nyårsnatten 1961 inträffar en tragedi. På morgonen efter festen hittas hyresvärdinnan dräpt och hennes dotter, en liten stum flicka, omhändertas av myndigheterna. Nu inleder Harriet en kamp för att få vårdnaden om den lilla flickan. 

Högt där uppe...Tom är död

Tom är död
Inte alls min typ av bok, inte just nu i alla fall... la ifrån mig den knappt halvfärdig!

"Tom är död. Jag skriver ner meningen. Det är tio år sedan Tom dog. Tio år nu. Jag säger inte att det behövs tio år."

En mor har förlorat sitt barn och inget har hjälpt henne att komma över sorgen. Men så börjar hon skriva ner sina minnen av Tom för att kunna ta avsked av honom. Det är en gastkramande berättelse som man som läsare värjer sig emot men ändå slukar för den starka skildringens skull. 

Tills skulderbladen blivit vingar

Tills skulderbladen blivit vingar

När Fija är sex år kommer soc till pappas lägenhet och plockar med sig henne och de tre småsyskonen. Var deras mamma befinner sig är det ingen som vet. Mamman försvinner i långa perioder och när hon är hemma gömmer hon skedar och små foliepaket bakom toaletten. In i soc-farbrödernas bil tränger sig också Knuff. Självklart, Knuff är alltid med, åtminstone i Fijas värld. Fija och syskonen slussas mellan olika fosterhem och varje nytt hem innebär ett nytt helvete. Med Knuff är Fija modig, hon svär och gör hyss, allt för att få komma hem till mamma igen. Fast bestraffningarna kan Knuff inte rädda henne ifrån, då växer vingarna fram på Fijas rygg, då betraktar hon som en fågel högt uppifrån händer som pillar, slår och låser in henne i mörka rum.

   Romanen Till skulderbladen blivit vingar är en fri fortsättning på Silverfisken. Den skildrar en period då Soc-farbröderna styr Fija och syskonens vardag, det borde innebära en möjlighet till ett drägligare liv för Fija, men verkligheten är en annan. Men främst handlar romanen om kärleken till en mamma. Trots att mamman alltid sviker kan Fija inte sluta hoppas på att hon en dag ska komma och rädda dem. För hur ska man kunna sluta älska sin mamma?

Johan Falk - National Target

DVD Film: Johan Falk - National Target

Johan Falk och hans kollegor på Göteborgspolisens elitstyrka GSI är mitt inne i ett tillslag av estniskt amfetamin när de plötsligt inser att de har med en mytomspunnen rysk maffialedare att göra. Få har sett honom och ännu färre vet vad han heter. Han är bara känd som ”Mr K”. Johans infiltratör i Göteborgsgängen, Frank Wagner, sänder ut budskapet att han vill göra affärer med någon som kan leverera stora mängder rent amfetamin. Och plötsligt är Frank inne i sin värsta mardröm någonsin när han inser att han håller på att infiltrera Europas farligaste maffia, den est-ryska, bestående av f.d. KGB-officerare… "Johan Falk- National Target" är en realistisk, stenhård och intensivt spännande thriller. Titeln anspelar på den term som används även av svensk polis för en kriminell som det är högsta prioritet för ett land att sätta fast. Filmen är den tredje av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskilda insatser.

Det Gyllene Snittet

Läser och läser om det gyllene snittet, tänk vad spännande en bild kan vara!!

Aldrig så städat som nu

Nu när man/jag pluggar är det alltid skinande rent hos mig. Ja för till och med städning tycks mer lockande än plugget.

Nu, med jobb och mycket annat på G undrar jag vad fasiken jag gett mig in på. Nåja, rent hus var det här i alla fall.

Nu har jag snackat en lång stund med en god vän, åh vad kul om vi inom en ganska snar framtid reser ihop! Pluggtankar är bortkastade och kommer inte tillbaka förrän imorgon. Massagen på Hälsoprofilen var underbar, jag var så avslappnad att jag höll på att somna, ha det behövde jag! Riktigt grym var hon, Linda!

Nu - läggdags!

Morgonens promenad i bilder

Skärpa...

 


Höstpromenad i FjällbackaKatten som inte ville gå hem


Arbete 7 - 22

Lååång arbetsdag idag, kvällen skall spenderas med Kay Pollak. Har hört så mycket gott om honom att jag verkligen ser fram emot att höra vad han har att säga. Någon av böckerna han skrivit har jag inte läst, men jag har bla sett filmen Så som i himlen som jag tyckte var fantastisk.

Lite av havets läckerheter


Räkor

Grillad Hälleflundra


Söndag

Det är mycket som händer, men lika mycket som inte händer. Just nu har jag så mycket runt och omkring mig att jag stundvis inte vet hur jag skall hinna allt. Samtidigt som jag gör massor finns det lika mycket som inte hinns med. Även om jag försöker intala mig att; det gör inget att inte allt blir gjort, det jag hinner är gott nog, så finns det någon inom mig som gnager. Som stressar mig...

Alla saker jag tackat ja till samlar ihop sig och plötsligt skall jag göra allt på den och samma gång, vem kan dela på sig?!?

Än så länge tycker jag att mina mission jag åtagit mig att göra känns roliga och det är väl ändå det viktigaste. Vet inte vad jag vill säga med detta egentligen mer än att man måste tänka igenom vad man gör och stundvis stanna upp och njuta av stunden.

Att alla någon gång, helst någon gång varje dag, får känna sig Good Enough.

Har haft en skön söndag, med den nya kameran över armen ger jag mig ut på nya utmaningar. Men shit! vad mycket det är att lära. Bländartider dit och slutartider dit... ISO inställningar som skall göras på det ena sättet och hitta rätta fokuset på det andra sättet. En helt ny värld har öppnat sig.


Johan Falk - Vapenbröder

DVD Film: Johan Falk - Vapenbröder

Johan Falk är ute på ett rutinuppdrag med Göteborgspolisens specialenhet GSI. Tanken är att man med hjälp av en norsk undercoverpolis och en civil infiltratör i ett av Göteborgs tyngsta kriminella gäng, skall köpa loss sex stycken automatkarbiner och på så sätt få bort dem från gatan. Men plötsligt förändras allt när en ny okänd spelare blandar sig i leken och omedelbart vill ha loss inte bara dessa vapen utan ännu fler, inklusive pansarbrytande granater. GSI inser att detta inte kan vara några vanliga rånare. Någon tänker starta krig på Göteborgs gator. Samtidigt så blir situationen för Johan Falks infiltratör Frank Wagner mer och mer mardrömslik så ledaren för gänget han infiltrerat inser att någon av hans egna läcker till polisen...

Sol som sol

Idag klockan 14;45 samt 18;45.RSS 2.0