Landet

Vi har några dagar på goda vänners land. Solar, badar, äter bär, promenerar och tränar lite, äter och dricker gott och vi tycker alla att den svenska sommaren just nu visar sig från sin absolut bästa sida.

Labolina charmar alla med sina nya ord och verkar trivas som fisken i vattnet. Alla vill hjälpa henne och presenter i massor får hon. Det är en roligt att få hjälpa till att plocka upp potatis ur landet, vara med när kakan skall bakas, få sitta på fyrhjulingen och bli buren på allas axlar när benen är så trötta att de inte längre orkar gå. Jämnåriga hunden Bella är supergullig och mycket intressant även om vår lilla bestämda tjej kan säga ifrån, ja rent av skälla på stackars "Bejja" som går därifrån och tycks undra varför hon blev ropad på.

Vi skrattar vid kubbplanen då det går dåligt och jublar när det går bra. Drar djupa andetag när grillens dofter når våra näsor och njuter av varje sommarsekund. Vid kaffekoppen för vi spännande samtal och i skogen lyssnar vi på tystheten.

När solen kastar sina sommarstrålar över sjön och marker tänker jag, som så många gånger numera, att vi har det alldeles alldeles ljuvligt.

 


Smak?

Smak på popcorn? I matbutikerna finns nu dessa spännande burkar att smaksätta popcornen med. Någon som testat?

Som den popcornälskare jag är tyckte jag att det verkade kul, men blev ändå osäkert... Att förstöra den garanterade goda smaken med detta pulver...


50 nyanser av mörker

 

 

Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.

Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför...


Ikväll!

Ikväll är det detta som gäller! Kom och lyssna!


Rabarberpaj

 
 
 
Den absolut godaste paj jag vet, ja det är den här - rabarber med ett knäckigt täcke av det sötaste du kan tänka. Tänk dig en sen sommarkväll där värmen fortfarande hänger i luften och du sjunker ner där ute i soffan och blickar ut över havet... Middagen har precis sköljts ner med ett smakfullt rött vin och inifrån huset doftar det härligt av nybryggt kaffe. Ett svagt ljud av båtmotorer från de båtar som är på väg in till hamn och lyssnar man noga hörs musiken nerifrån bryggan. Allt är så stilla.


Pajen är redo att intas med en himmelskt len vaniljglass och kaffe är färdigt, ja vad väntar man på?

... Eller så gör man som jag idag, när diset hänger som en tung ridå över oss och regnmolen hopar sig likt ilskna grå fläckar på himlen... Ja bakar den godaste paj man vet och drömmer om det som skulle kunna vara.


En tur till Bibblan

Vi tog oss till biblioteket igår och hade turen att vi kom dit i rätt tid. Förra veckan var vi där vid tolv för att mötas av en stängd dörr. Nu sommartid har Fjällbacka bibliotek endast öppet en dag i veckan och ändrat tiden till 14-18 (tidigare var det 10-14).

Det regnade och vi tog på oss kläder efter väder och gick dit, mysigt att gå till biblioteket en dag som denna, tänkte jag. Sitta där och läsa böcker... Detta var det visst fler som tänkt. Har aldrig sett så mycket människor där innan.

Satte oss i en soffa med en hel hög med barnböcker och jag läste, läste och läste. Labolina lyssnade ibland men var mest fascinerad av alla människor och speciellt barnen. Hon satt med stora ögon och bara tittade.

Då en liten bebis började gråta kände hon nog att det var dags att göra en insats för till den gråtande bebisen skulle hon bestämt... Och jag fick lägga ner det där med läsningen för den här gången.

En hel hög böcker fick vi lånar hem, sommarläsning är den allra bästa!


Sovmorgon

Vi vaknade sent idag, jag hade lyckats stänga av alla mina tre ringklockor och det måste väl vara ett tecken på att man behöver sova ut? Ja i alla fall om man som jag idag, faktiskt kunde. Nu kan jag knappt svara på varför jag i hela fridens namn ställde klockorna... När jag vaknade hörde jag Labolina snurra runt i sin säng i rummet intill och gick in för att hämta solskenet.

Tänker att det är väl världens tur att man har en egen sol nu när "den riktiga" tycks befinna sig på annat håll än här över Fjällbacka.

Frågar henne vad hon vill göra idag och hon trycker sin fortfarande varma kropp emot min och ger ifrån sig små nöjda suckar. Hennes lilla hand letar och hittar mitt öra och hon håller på att falla i sömn igen. Berättar om mina planer för dagen, frågar om hon har lust och hon skrattar, nickar och säger jaaaa!

Vilken start på denna onsdag tänker jag och vi går ner för att äta dagens frukost.


Konstigaste bilden

Med nymålade naglar och fix med frisyrer nu på förmiddagen kan man knappast bli annat än lite trött. Vi ligger på fårskinnsfällen med fötterna upp i luften och njuter av tiden tillsammsns. Jag snosar på min dotters hud och tänker jag är precis där jag vill vara!

Tidigare har jag fixat frisyr på Labolina som säkert får sitta i under flera sekunder innan hon tar bort och vill att jag skall göra ny. Sen skall hon fixa frisyr på mig och jag får säkert också behålla min frisyr i flera sekunder, ja innan hon tar ur och vill göra ny. Så håller vi på och vi blåser på våra tår för att naglacket snabbare skall torka. Ibland stannar vi upp under hårborstning när vi skall vara alldeles tysta och lyssna på grannarnas hundar, eller när vi bara måste frisyrpausa för att fnissa lite för detta är ju så roligt.

Vi tittar i nya inredningstidningar som kommit med posten och jag suckar nöjt över stolar, porslin och soffor medan Labolina suckar nöjt över inredningsfåglar, en vacker karaff med ögon på och hundar som skönt ligger i mjuka soffor. Vi hittar saker som absolut kan passa oss, men när Labolina tycker att vi skall träna lite lägger vi undan magasinen.

Vi gör några konstiga övningar som min snart två åriga dotter visar mig och det hela slutar med att vi viker oss dubbla av skratt. Var får du allt ifrån? undrar jag och vi skrattar lite till.

Kärlek när det som allra bäst och som allra enklast och finast.


Precis just nu

 
En Labolina som sover och snarkar så där högt som bara hon kan och så en jag, som tar mig en chailatte och har amitioner om att läsa. Jag tänker att det är nog bara Labolina i hela världen som kan snarka sådär och ändå låter det fint.


Emellanåt hostar den lilla kroppen, host som skär i mitt mammahjärta men det är host som tillåter liten att fortsätta sova. Solen lyser och fåglarna kvittrar och vi har det bra, riktigt bra. Och trots förkylning njuter vi på altanen och jag tänker att snart, snart är vi helt friska.


RSS 2.0