Johan Falk - alla råns moder

Bild: lovefilm.se
Ja, jag gillar svensk film. I alla fall för det mesta men här måste jag säga att jag saknar "Lisa"...
 
Några män tränger sig in i den pensionerade chefsingenjören Arthur Jönssons hem. Målinriktat letar de igenom bostaden efter några ritningar. En tid senare utför samma män, som visar sig vara före detta svenska militärer, ett värdetransportrån. Ett rån som Johan Falk och hans kollegor på GSI får en olustig känsla av att det bara är en övning inför ett mycket större rån. Ett rån, som det visar sig, kommer att få alla andra rån i polisens historia att blekna i jämförelse.

Samtidigt har GSI:s andreman, Sophie Nordh fått en hållhake på gangsterledaren Seth Rydell. Seth är den som levererar vapen och fordon till militärligan. Och nu ger hon honom ett erbjudande han inte kan säga nej till. Problemet är bara: Kommer Seth att samarbeta och infiltrera ligan? Eller har han en egen agenda? GSI:s chef Patrik Agrell inser att GSI för första gången fått en infiltratör i sitt stall som det inte går att lita på alls. En karismatisk, helt hänsynslös psykopat.

En magiskt bra produkt

Ja här kommer kvällens bästa tips, precis som jag tidigare ovat: Depends nagellackremover - dip in! 
 
För oss som väljer att måla våra naglar och gillar när hela nageln är täckt med färg och ogillar när färgen börjar försvinna - ja då är denna produkt ett måste i badrumshyllan. Kostar runt hundralappen och håller länge.
 
Bara att stoppa ner fingret i det lilla hålet i skumgummit, vrida ett varv eller två och woala - naglacket försvinner i ett huj! Hur bra som helst!

En vecka kvar

Passa på att boka in er för en fransförlängning den här veckan och ta del av detta erbjudande. Nytt set fransar + ett återbesök inom fem veckor 999:-
 
Salongen är stängd 12 december 2012 -  6 januari 2013
 
 
 
 
 
 
 
 

En, två eller många

Japp nu när det regnar så vansinnigt mycket ser jag flera filmer. Den senaste var bara såå bra. I morgon kväll kommer jag tipsa om något alldeles makalöst bra som i och för sig inte har något med film att göra. Ja osannolikt bra, faktiskt!

Dark Tide

Bild:dreamfilm.se
 

Dykinstruktören, hajexperten och dokumentärfilmaren Kate Mathieson har gjort sig ett namn genom att närma sig hajar utanför sin skyddsbur. Hennes övermod leder dock till att hon nästan blir dödad när en vithaj går till attack och hon drar sig tillbaka. Men när en rik man ger henne ett erbjudande hon inte kan säga nej till beger hon sig återigen ut på havet...


Crazy, Stupid, Love.

Bild:lovefilm.se
 
Cal Weaver är medelålders, singel, har nyligen separerat från sin fru Emily och är åter på jakt efter kärlek. Till sin hjälp har han Jacob Palmer som vet hur man får kvinnorna på fall. Det här är en varm kärleksfylld komedi med ett fantastiskt skådersleparteam.

3096 DAGAR

 

Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.

Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld.


En ny årgångsglögg

 

 

Årets glögg från Blossa 2012 smakar citrus och ingefära. Deras årgångsglögg har släppts i 10 år och årets variant har smaker från Östasien. Smaken är en kombination av yuzu (en japansk citrusfrukt) och ingefära.

”En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil
 
bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och  avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.”
 

Jag brukar alltid köpa hem några flaskor av årgångsglöggen och i år blir det inget undantag. Bara flaskan ser ju otroligt snygg ut och det återstår bara att smaka för att ta reda på om smaken också är bra. Finns ute nu till försäljning. 

 

 

En skön start på dagen

God morgon söndag.
 
Steg upp till ett tyst hus och lät T och Labolina ligga kvar för att sova ett tag till. Ja här i den här familjen har vi en liten tjej som älskar att sova. De senaste dagarna har vi fått väcka henne och den där stunden då vi möts av hennes sömniga leende är magisk. Tänk att ännu en dag tillsammans väntar.
 
Men jag gillar den där stunden på morgonen när man kan sitta och filosofera över en lagom varm kopp te. Njuta av tystheten inomhus och gå fram och tillbaka i mjuka tofflor samtidigt som man lyssnar på ljuden utifrån. Fjällbacka bjuder åter på sol men idag även en del vind. Igår när solen sken hela dagen kom jag på mig själv med att verkligen, och då menar jag verkligen njuta av den värme solen gav. Med allt regn som varit senaste tiden har jag nästan glömt bort hur härligt det kan vara.
 
Förundras varje höst över hur vacker naturen blir på hösten och kanske är färgklickarna här och där ett måste för att vi sedan skall orka en grå och kanske vit vinter.

En ny deal


RSS 2.0