Kan man skylla på vädret?

Sitter på jobber och borde egentligen planera... vet bara inte Vad jag ska planera... morgon dagen, redan planerad och lika så nästa vecka... och efter det, ja vem bryr sig!?! Då har jag semester:)

Vädert är super grått och det tycks ha fått mig på ett olustigt humör, kan man skylla på vädret?

Så varför är det då så svårt att lyfta häcken ?

Mår så mycket bättre när jag rör på mig... så varför är det då så svårt att lyfta häcken och göra nått? Igår tog jag mig ordentligt i kragen och sa till mig själv att jag måste rycka upp mig!! Inga ursäkter även om det finns en hel hög med hinder framför mig.

Gick och tränade och ja... vart detta leder får vi se:) Längtar tills helgen. Undra om solen vågar sig fram.

Justin Timberlake

Så sjukt bra var det igår när vi tillsammans med ett näst intill fullsatt skandinavium lyssnade till Justin och hans gäng. Vilken helt otrolig talang!!! Total kontroll på både sång och dans och att killen kan spela som en gud gjorde inte det hela sämre. Vilket kap, skulle man kunna säga.

En mäktig känsla när Timbaland drog igång och hela skandinavium stod upp och sjöng med. En mäktig känsla som stannade kvar hela kvällen.... ja den sitter fortfarande kvar. Avslutningen, Another song) All over again var så effektfull när publiken lyser upp skandinavium med sina mobiltelefoner, ja makalöst förbluffande.


Foto: HELENA TRUS

Sucka mitt hjärta men brist dock ej


60137-12860137-12860137-128(3 av 5 möjliga. Mark är mysig och att sitta i bilen och lyssna när han själv berättar om händelser ur sitt liv var toppen. Många tänkvärda tankar!! )

CD-bok
Författaruppläsning

Sucka mitt hjärta men brist dock ej är ett urval av Mark Levengoods texter. I många år har Mark tillhört de populäraste radiorösterna i P1:s ?Tankar för dagen?, likaså har han varit en efterfrågad krönikör i dags- och veckopress. I denna volym finner läsaren texter som tål att återvändas till, ofta och gärna.

Naturligtvis möter vi hela Marks myllrande släkt, de ogifta fastrarna med sina fromma suckar, mormodern på sängkanten som rasslar med sin gallstensburk i takt med radiopsalmen, det muttrande hembiträdet och den evigt frånvarande mamman på sina evighetslånga semestrar, där hon skickar vykort till barnen och skriver: ?Här är underbart. Jag saknar ingen av er!?

I Sucka mitt hjärta men brist dock ej insveper Mark läsaren i ett universum där det mjuka blandas med det vassa, det rubbade med det kloka och det vardagliga med det extraordinära.

Luftslottet som sprängdes


60137-12860137-12860137-12860137-128 (4 av 5 möjliga. Kanske var inte den sista boken i Millennium serien lika bra som de två första. Detta var en avslutande bok där det mesta nystades upp och inte en egen historia i sig som de andra böckerna varit. Undra om någon fortsätter att skriva om Lisbeth och Mikael... Om det blir film av böckerna skulle jag gärna se Mikael Persbrandt som Mikael Blomkvist, men vem som skulle spela Lisbeth får jag fundera över.)

Den tredje och avslutande delen i Millennium-serien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Starka krafter vill tysta henne en gång för alla. Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan - den verkliga - att segra.

Midsommarfest

Planerar och planerar inför midsommar! Kul, men ack, hur skall vi hinna. Det sköna är att vi har gäster som inte förväntar sig mer än avd som bjuds:) Vår första midsommarfest i huset. Vi är lyckliga!!

Tjuvlyssnat

En man sitter och berättar för en annan man om sina fritidsintressen och bland annat att han är ordförande i en förening sedan ett år tillbaka.
Den andra mannen tittar intresserat upp från sitt kakfat och frågar hur länge han varit ordförande.
Ett år säger mannen, igen. Ja du fårstår det är sådana jobb de ger till dem som ser tillräckligt dumma ut.

Mannen med kakfatet ser förnärmad ut och harklar sig innan han säger... jasså det säger du. Själv har jag suttit ordförande för den föreningen i åtta år, det var nämligen jag som startade upp allt!
Den nuvarande ordföranden skruvar lite på sig innan han tittar ner på sitt tomma kakfat... jaha du, säger han. Nu ser jag att fatet är tomt här. Han tar sitt kakfat och går därifrån.

Ibland är det skoj att tjuvlyssna på andra... efter detta samtalet som jag hörde i fredags uppstod en pinsam tystnad och jag ville också försvinna och hämta mer kakor.

Helgen som varit

I fredags kom hela familjen till Lerum och det firades student så att det stod härliga till. Så mycket glada människor och god mat. Själv hamnade jag bervid en pratglad dam som jag inte hade en aning om vad  vi skulle prata om. Hon å andra sidan pratade på som bara den och det var mest att sitta och lyssna innan vi hittade ett ämne vi båda gillade... nämligen böcker. Hon hade också nyligen läst Stieg Larssons böcker och precis som jag tyckte hon att de var otroligt spännande.

I lördags var det pajbakning som gällde. Hade fått en helt otroligt gott, skulle det visa sig när baket var klart, recept från en kompis. Vi kollade på fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark och blev precis som alla andra som såg matchen förvånade över det som skedde på parken i Köpenhamn.

Söndag hade jag Prison Break race medan T låg och sov och sedan åkte vi in till stan. Trots sol och en massa värme gick jag runt och frös... Febern hade tagit över min kropp och jag kände mig mest matt hela dagen. Vi åkte hem och beställde Thai mat från före detta farmors hörna och jag fick vara sjuk i lugn och ro.

Jenny60137-12860137-128 (2 av 5 möjliga. Egentligen tyckte jag att boken förtjänade mer än 2, men efter att jag lyssnat på boken i bilen med Jonas röst i örnonen i fyra timmar kan jag inte ge den mer än två. För mig förstörde författaren sin egen bok genom sitt sätt att uttrycka sig. Historien var dock bra, om än helt otroligt vidrig. Vad är det som driver en del människor att göra allt det hemska de orsakar andra!?!)

CD-bok
Speltid: ca 4 timmar
Uppläsare: Jonas Gardell

Tjugofem år efteråt får Juha ett brev från Jenny, barndomsvännen som han inte sett sedan han steg på tåget vid Sävbyholms station för att aldrig återvända.

Tjugofem år efteråt får han veta att något fruktansvärt hände Jenny den där sista fredagkvällen före skolavslutningen då han inte var med.

Jenny handlar om en enda försommarnatt i barndomen - den som aldrig kan göras annorlunda.

Miljoner svenskar har läst böckerna om "En komikers uppväxt". Jenny är den fristående fortsättningen. En ofantligt sorglig och en ofantligt nödvändig historia.

RSS 2.0