Sent

Blev en sen dag på jobbet idag, även om barnen gick hem för en bra stund sedan. Har dock hunnit med både det ena och det andra vad gäller planering inför kommande veckor. Ett krux i tillvaron är som alltid, schemat. Måste man byta tider är det ett himmla meck att få ihop allt i slutändan...lika bra att inte byta? Kanske, men då får jag också lov att tacka nej till andra saker...trist

Nu skall jag i alla fall hem och dricka en varm kopp te, halsen är inte helt på topp! Skall även se om jag hittar nån käck sysselsättning. TV, bok, pyssla? Ja alltid kommer jag på något. Skall kanske gå och besöka nån?

Ha en trevlig kväll!

Magisk bild...

Var på Ikea i söndags och köpte mig lite nya tavlor. En av dem jag köpte måste jag säga att jag gillar sjukt mycket!! (den längst til höger...) Har satt den på en vägg så det är det första jag ser när jag kommer hem och det sista jag ser när jag går hemifrån.

Egentligen är bilden inget speciell alls, och jag vet därför inte varför jag gillar den så mycket som jag gör... men det är något magiskt över den. Till bilden köpte jag en svart ram som passade utmärkt bra till.. de övriga tre bilderna återstår att se vart de hamnar...

Man borde kanske inte köpa bilder, tavlor, på Ikea... hur många har inte dessa bilder hemma på sin vägg? Men å andra sidan så gillar jag att kunna byta och förändra...utan att förändringarna gör för stora hål i plånboken!

40151-26

 

En helg på vägen...

Fredag:

Slutade klockan fyra i fredags och fick tokstressa mig hem och fixa i ordning mig för kvällens aktiviteter. Blev som vanligt lite sen, dock inte så mycket som man skulle kunna tro... men den här gången var det riktigt bra att jag var sen. På vägen vid Härskogen hade en olycka inträffat kort innan jag befann mig på plats och alla bilar blev ståendes innan vi fick beskrivningar om en annan väg vi kunde köra i stället.

Halvt stressad, men ändå tacksam för att det inte var jag som blev inburen i ambulanserna, trampade jag försiktigt på gasen (det var extremt halt) för att hinna dansa lite balett.

Väl på tåget hade jag dagens tur nummer två. Mina balett vänner hade tittat på OS när Sverige spelade Hockey och sedan kollat på diverse dans filmer. Jag hann vara med och göra hela korta balett passet och kände med en gång att jag saknat dansen.

Sedan var det fest med Åsa och Kajsa! Mycket trevligt, med lagom dricka och lagom folk ute, faktiskt ganska mycket. Dock mycket yngre människor och vi kände oss en aningens gamla... Det var hur som helt jätte roligt att åter vara i Borås och få dansa och träffa människor.

Lördag:

Gick på stan i Borås med Åsa och Lisa för att shoppa lite. Hittade dock inte något och det enda som hamnade i min väska den här dagen var rengörings svervetter från Loreal. Sedan åkte jag hem till Lerum igen och förberedde mig för nästa kalas... I Lysekil.

Kom dit och upptäckte till min fasa att jag glömt min, hur bra som helst paket, till Robert. Hur pinsamt korkat var inte det!?! Ett kort hade jag till och med knåpat ihop... ja, ja jag får väl skicka den till honom... Festen var för övrigt helt ok. Födelsedagsbarnen, Robban, Emma och Andreas... ja Josefin hade glömt säga att det var ett gemensamt kalas, hade förberett en himla massa. God mat och sent i säng, hesa av all kareoke somnade jag.

Var rasen på Tobias som ännu en gång stannade hemme. Börjar Tröttna med stort T!!

Söndag:

Brunch på Jönssons katt, i  Lysekil med ett trött lite bakis kalasgäng. Åt en skum macka med en blandning av ägg, räkor och!! skinka... den var i alla fall god. Därefter åkte jag till Torp där jag, helt oväntat, köpte julte! Smakade på Kristinas i julas och tyckte att det var så gott...  Förutom det blev det en veckorevyn och en dricka... men det var mysigt att gå och kolla i affärer, själv, med hockey finalen i OS i öronen. Grattis Sverige, tre kronor, till ett OS guld!!

Vidare mot Göteborg och radion medelar att olycka nr. 2 den här helgen har inträffat. En olycka i tingstadstunneln med fem bilar inblandade.
Stannade på Ikea, bättre att vänta där än i en kö vid tunneln, tänkte jag. Köpte tavlor och lite växter innan jag äntligen kunde åka till Lerum, och stanna där! I alla fall för några timmar!


Som Angelina Jolie och hennes familj

Jag är en tjej som gillar leva med fart. Ja, jag blir mer stressad av att bara sitta och rulla tummarna, än att ha fullt upp. Att ha kalendern inbokad för ett bra tag fram tycker jag är bra och framförallt roligt! Jag vet vad jag skall göra, när jag skall göra det, och oftast med vem. Men så finns det stunder i livet då man bara vill sätta sig ner i soffan och vara...


Sådan stunder uppstår oftast för mig när jag har flera saker att göra, på samma gång, och jag på något sätt måste välja bort det ena framför det andra. Beslutångest, även kallat.

Som idag... Efter jobbet skall jag skynda mig hem och välja ut kvällens out fit. Hittills har jag bara svaga funderingar på vad jag skall svänga loss i på dansgolevt så det blir till att åka hem och prova. Sedan åker jag till Borås där jag skall ta mig i kragen och göra terminens första balettlektion, skall bli skoj. Sedan är det vänner från studietiden, som för övrigt känns otroligt avlägsen och tyvärr måste jag ringa en vän och avboka en fika vi planerat...tiden räcker helt enkelt inte till. Kanske kan jag hinna träffas en snabb stund på lördagen.. ja vi får se.

Till råga på allt har jag massa missade samtal på mobilen där jag är bjuden på ytterliggare en fest i Göteborg. Att jag skall hinna med det finns tyvärr, igen, ingen möjlighet till. Skumt, jag bjöd dem på min exaensfest och det är först nu som inbjudan kommit fram!?! Posten, vad sysslar ni med? Festen var förra helegn.

Lördag är det i alla fall 25 års fest och jag har hittat en ultimat 25 års present! Ganska nöjd över den och hoppas att födelsedags "barnet" blir lika nöjt. Till den festen är klänningen redan bestämd, tack för det... Min Maria Westerlind klänning, som för övrigt har en liten butik mitt i Göteborg.

Jag och Sofia var naturligtvis tvugna att gå in igår, vilket fynd jag hade gjort med mina Maria kläder!!

Bokrean var toppen, handlade många bra böcker och en som jag gärna velat vara utan. Läste inte ordentligt på baksidan förrän jag kom hem.... Ja, ja det var ju ändå rea.

Men som sagt, ibland vill man bara vara... Som Angelina Jolie här med sin son Maddox 4 år, de har bestämt sig för att bara vara ett tag. Det är ni värda, sa jag då!... tror inte de hörde mig:)

40151-25
Bild: People...


Lost?!?

Ja, igrå tyckte jag att Lost var helt totalt just lost. Brist på fantasi eller varför sända en snabb repris av det som redan vistats? En mycket besviken jag satt och hoppades att det skulle visas ett nytt avsnitt, men snopet får jag vänta en hel vecka till.

Lost är en serie som ingen riktigt tycks kunna sätta fingrarna på. Vad är det egentligen som händer på den här ön de hamnat på? Är det som Lock säger, att det är ön som fört dem alla dit?

Det enda positiva med gårdagens avsnitt var nog att man emellan åt fick se hur snygg Sawyer är, och framför allt hur snygg han var!! är han kom till ön. En riktig hunk, det vill jag lova.

Nu är det Göteborg som väntar och jag hoppas att ni som redan varit på bokrean fyndat rejält!!

40151-24
Bild: ABC´s Lost site


En önskan om Paris

I går dagens avsnitt av mitt Sex and the Ctiy race kom mr Big hem ifrån sin Paris tripp, tillsammans med en ung söt trvlig dam... till Carries förtvivlan. Stackars Carrie, och det visade sig senare att mr Big gått och förlovat sin med den här unga tjeje...Natasha tror jag bestämt att hon hette...

40151-22

...Jag har aldrig varit i Paris men önskar verkligen att staden någon gång hamna under mina fötter. Det verkar på många sätt vara en magisk stad. Idag får jag dock nöja mig med staden Göteborg, och det är väl inte så illa det egentligen. Till Paris får jag fortsätta drömma ett tag till och titta på bilder av andra människor som får tillfälle att åka dit... Som Brad Pitt, exempelvis

40151-23
Bild: PeopleMitt paradis?

Kanske är det så, att jag idag lever i mitt alldeles egna paradis. Det är nämligen årets bokrea som startar idag!! En av mina bästa dagar på året för vad är väl snyggare än bokhyllor fyllda med läsvärda böcker?

Har försökt kolla igenom de få bokrea kataloger som skickats till min nya brevlåda, det har för övrigt varit dåligt med sådan post, och jämfört priser hit och priser dit. Det är, som jag sett hittills, coop och Åhlens som är billigast med sin rea så det är väl dit mina fötter får bege sig idag. Allra billigast är såklart  att handla sina bäcker på Internet, men för min del försvinner mycket av nöjet med att gå runt och titta, läsa på baksidan, minga bland folk, trängas, göra fynd och säkert hanlda massa annat.

En bok som jag absolut skulle köpt om den var med på bokren, vilket den tyvärr inte är, är boken Djävulen bär Prada av Juan Pablo II Papa.

40151-21
Bild: Adlibris


Sex and the City

Kom just på en sak... att jag hade ytterliggare ett sent möte ikväll. Suck... detta vuxna liv med möten och ansvar... är det något för mig? Skall snabbt springa hem och städa, som jag inte hann, orkade eller ville göra i måndags och sedan skall jag vila mig till Sex and the City innan det åter är dags att springa till jobbet. Blir en sen kväll, men kanske hinner jag med att titta på hockey när Sverige spelar.


                                      .40151-20
                                                           
Bild: Sex and the City

Snygg som vanligt

En annan tjej, Jessica Simpson, hon som nyligen länat sin karl ser ut att må toppen. I alla fall på den här bilden där hon som vanilgt är toksnygg. Den som ändå såg ut så när man vaknade...

40151-18
Bild: People

En till bulle?

Efter ett dopp i det blå, i hatt och solglasögon och jeansshorts började även jag att undra. Poptjejen som var på gång igen tycks kanske ändrat sig och istället bestämt sig för ett syskon till sin lilla pojk? Ja titta själva... vad tror ni?

40151-19

Bild: STELLA PICTURES

Ett stort steg

Igår hände Det! Ett av mina ansvarbarn som tidigare inte kunnat gå, bara krypa, ja han gick!! Många steg och jag tror nästan att jag var med till mig än vad han var. Hans min var ungefär som, ja vad då? Kan inte du gå? Det är klart att Jag kan. När hans mamma senare på eftermiddagen kom och hämtade honom gick han och mötte henne i hallen. Hennes min var obeskrivlig! "men, men... han går!?!?!" Sedan knallade de hemmåt för att visa pappa dagens framsteg. Egnetligen ganska otroligt, tänk att jag fick vara med när detta hände, skoj!!


Ballerina


Har inte varit och handlat på år och dar. Börjar känna en viss längtan efter att bara kunna springa runt på stan och köpa massa onödiga saker... Skor tillexempel. I affärerna börjar vår skorna titta fram och de är som vanligt väldigt fina och lockande att köpa. Såg ett par riktigt söta på Din Sko, ett par guldfärgade ballerina skor.
40151-17
Ballerina skor är i övrigt en tokbra skor. Märktes inte mins under min examnesfest då jag tog emot mina gäster i leopardtofflorna som jag köpt i Stockholm för ett par år sedan. Jossan skrattade och sa att jag var himla fin på fötterna. Fick springa ner för att byta och hittade då ett par av mina söta svarta ballerina skor. Matchade klänningen också! Till Syster Yster hittade vi ett par vita ballerina skor som också stått undan gömda under hela vintern. De hade gått i ide.

Satt och skrev på min bok igår samtidigt som jag tittade på de svenska tjejerna när de spelade hockey. Silver, som de lyckades ta hem, är ingen dålig bedrift alls!! Tillbaka till boken, det går just nu inget bra... inget bra alls faktiskt. Satt mest och suddade igår, tog bort mer än vad jag producerade.... men å andra sidan... det finns stora författare som sitter med samma bok i flera år innan de skickar in den. Lilla otåloga jag får helt enkelt kämpa vidare. Allt har sin tid!

Håll tummarna för mig ikväll!
På väg tillbaka?

Britney Spears
Bild: People
"It's been good for me to be able to sit back," Spears says of her hiatus, "and kind of appreciate what I had." säger hon i tidningen People idag

Hon tycks vara på väg tillbaka, Brittan. Hur som haver är hon i alla fall väldigt fin på dessa bilder och även jag önskar att det skall gå bra för henne, igen. Trotts att jag inte! är något Britney Spears fan...Maria Westerlind

Att vakna i morse var mer än svårt. Det kändes som om ögonen var ihopklistrade och deras högsta önskan var att få somna om och förbli stängda. Fick ta mig ett rejält tag i kragen och hoppas dra mig ur sängen.

Syster Yster ringde, hon hade precis som jag haft en tröttis morgon och var medan hon ringde på väg till busshållplatsen. Hon var som vanligt orolig att hon inte skulle hitta, eller komma för sent så att bussen redan hunnit gå.

På vägen till jobbet lyssnade jag på rix morgonzoo, en skam här i Lerum eftersom alla tycks lyssna på morgongänget i radio city.
Väl på jobbet var jag super tidigt och inga barn hade ännu kommit. Har hunnit pyssla och syssla med massor av saker som behövde göras, men även sitta här vid Internet en stund.

Har kollat in Maria Westerlinds collection. Handlade ju ett par plagg av dem härom tiden..

Den här veckan är det fullt upp, och måndag som annars brukar kännas så grå och trist känns riktigt bra.

Måndag: Tvätta och även hinna med kvällsmötet på jobbet. Skall nog även försöka göra en liten röjning hemma.

Tisdag: Jobbar sent och efter mitt fasta jobb skall jag på en arbetsintervju för extrajobb, håll tummarna för mig.

Onsdag: Efter jobbet skall jag åka och hälsa på en kompis och hennes lilla Simon. En snart  fem månader gammal kille.

Torsdag: Bokrea!! Skall till Göteborg med Sofia

Fredag: Balett i Borås och eventuellt fest med gamla studiekompisar

Lördag: 25 års kalas. Kan eventuellt ha min nya Maria Westerlind klänning.

Söndag: Tillbaka till Lerum, vart jag nu befinner mig.


På besök i Götet

Sen kväll men ändå är jag här... I Göteborg, närmare besämt i Lunden. Ja, måste verkligen skaffa internet.. man missar ju tok mycket!

Kalaset gick utmärkt bra, det måste ändå sägas. Speciellt kul var att mina gäster uppskattade maten som jag lagat under hela dagen. Mamma tyckte som vanligt att vi kunde ha förberett betydeligt mycket mer än vad vi gjort, än vad jag gjort.. men som sagt. Alla hade kalaskul vilket man skall ha på ett kalas.

Utvald

I eftermiddag kommer syster yster med kille hit till mig. Skall bli såå roligt att få visa upp vart jag bor. I övrigt kommer min examensfest att gå av stapeln, äntligen. Har valt ut en kläning som jag hittills aldrig fått tillfälle att använda.

Har sökt extra jobb! Eftersom jag inte har så mycket att göra på eftermiddagarna, kvällarna tänkte jag att det kanske kunde vara en kul idé. Vi får la se...

Höres

OS är spännande

Egentligen är det inte klokt vad tiden går fort... snart är det fredag!! Troligen kommer Syster Yster hit till Lerum och kollar in min nya lya, och förhoppningsvis godkänner den. Annars rullar livet på. Igår var verkligen en toppen dag, men en himla massa överraskningar. Hur roligt som helst eftersom jag är ett stort fan och skojsiga saker!

OS är spännande och ännu mer spännande är att det går så bra för Sverige. Att lilla Sverige ändå är så bra på att visa sig, det är faktiskt något vi alla kan vara stolta över, i alla sammanhang.

Fick precis en inbjudan till ett dop. Så mysigt! Skall verkligen försöka komma, kalendern är fullsmockad och all diverse saker!


Frusen Frestelse

Ingredienser, 3-4 port

200 g frysta lättsockrade hallon och blåbär
1/2 dl florsocker
250 g Kesella

40151-15

Födelsedagar

Idag är det födelserdag, inte för mig men för Tobias. Kanske kommer jag åka hem på tårtkalas...om han bara vill se till att bli frisk.

Sista dagen att avanmäla sig till mitt lillakalas. Skrattar, shit det kommer bli tok mycket att göra! Vem skall orka? Jag! Skall eventullet hem och förbereda lite kakor idag. Kan ju alltid frysa, men nu är jag tänker efter kom jag just på att jag glömt frysväskan hemma hos mor och far. Attans!


Alla Hjärtans Dag

Om man ändå vore i usa just nu... och fick fira denna dagen med lite påmpa och ståt. Mina vänner tycker att alla hjärtans dag är en alldeles onödig dag... sånt kan det pyssla emd där borta i usa, sa de till mej idag... Å jag som så gjärna ville pyssla fick helt enkelt nöja mig med Sverige.

Fick ett mysigt sms av mamma i morse, tack världens bästa! Och på vägen till jobbet pratade jag med herr söt. Ringde och väckte honom, trotts att han låg hemma och va sjuk. Tss... så många gånger som jag blivit väckt.

Massa söta pappor kom och hämtade sina barn betydligt tidigare än vad vi räknat med och helt plötsligt satt jag där med en massa tid över, och en diskmaskin som inte var färdigdiskad... Hm, på mitt jobb lär man sig verkligen hur man bör vara och hur man inte bör  vara som förälder...har jag kanske sagt det innan?

Skall snart hem, och vem vet vem eller avd som knackar på dörren idag. Trevlig alla hjärtans dag på er i alla fall!

En dag på jobbet...

Med en liten hand hårt kramandes runt min nacke gick jag iväg bort emot gungorna. Plötsligt kände jag en duns emot axeln och ett svagt ljud började höras, någon snarkade mig svagt i örat. Samtidigt som jag tittade på den lilla killen, som snarare hängde än låg, i min famn kände jag en annan liten hand ta tag i min lediga arm.
- Ohanna, ja fjysej, sa en späd liten röst. Med en sovandes kille på ena armen och i den andra en snuvig ursöt liten tjej, ja då kan man inte annat än att le.
- Fryser du? Frågade jag, fast hon just talat om det för mig. Här ute som är så varmt, fortsatte jag. Och det var det faktiskt. Solen lyset så att det riktigt värmde på ryggen.
- Ja Ohanna, jag fjysej. Kan vi inte leka nått?
Vi började spela boll och efter ett tag vandrade vi allihop in igen.

Kan vi hjälpa?40151-14

Vince & Joy

Har läst ut boken nu, Vince & Joy av Lisa Jewell. Och jag måste säga att det finns en viss charm med alla dessa böcker inom genern chick litteratur. I den här boken vet man, ja man kan i alla fall nästan, räkna ut vad som skall hända. Mendet spännande är att se hur det man vet skall hända, skall hända. Hängde ni med? Läsvärd om man gillar sådana här böcker i alla fall!!

Vince & JoyFick betyget alldeles utomordentligt bra bil

Måndag är långt ifrån min favorit dag i veckan. Anledningarna är många…
  • första dagen på veckan… 
  • en hel vecka framför sig och det är såå långt tills härliga fredag
  • jag är alltid så trött på måndagar
  • arbetar till sena kvällen, vi har avdelningsplanering
  • det känns alltid som om måndagar är mycket längre än övriga dagar
Helgen har i alla fall varit toppen bra. Har typ inte gjort någonting, men ändå hunnit med massor. Jag och Tobias var och hälsade på Adam och Simon, världens urgulligaste bebisar. Sedan passade Tobbe på att bli sjuk, feber hosta och halsont. Inget roligt för honom alls och han låg mest hela helgen. Han hann dock med att visa sin nya bli som fick betyget alldeles utomordentligt bra bil. Sedan var vi och kollade in Ragnar huset, och framför allt jag hade nog en hel del att invända…  Har också provat ut maträtter som jag skall bjuda på nästa helg då min examensmiddag går av stapeln. Gästerna har god mat att vänta!!
 
Så i helgen har jag hunnit äta god mat, dricka gott vin, träffa massa härliga människor, vila och göra massa skojiga saker… vad mer kan få en att längta tills nästa helg?

Gav henne min tack för att jag fått bo här present

En bättre dag idag. Hur kunde det vara annat när det är torsdag och allt!?! Slutar redan klockan ett och skall hem och träffa Tobias och bebbarna. De har säkert växt massor sen sist jag såg dem.

Ulla var på besök hos mig igår. Riktigt trevligt hade vi det där vi satt vid mitt köksbord och fikade. Gav henne min tack för att jag fått bo här present och hon blev jätte glad, skoj!! Av henne fick jag super fina tulpaner som jag satte i en vas med en gång. Det är faktiskt en fördel med att vara nyinflyttad. Alla vackra blommor man får hela tiden. Hel lägenheten lyses upp av vackra blommor.

Tobias ringde igår igen, dock inte så sent som i förrgår. Han hade köpt en ny bil. Ja, inte en ny, utan en begagnad som nu var ny för honom. Om han är glad då är jag glad! Sportbil kallade han den, och inte för att den såg ut som en sportbil nä det var motorn det handlade om den här gången. En riktig sportmotor! Är absolut ingen mästare på bilar, men bara den rullar så är det väl bra.

Försökte ringa en gammal väninna från gymnasietiden, men tydligen hade hennes nummer slutat att existera. Skumt!! Å jag som skulle höra av mig i veckan om ett blivande besök hos henne och hennes nya lilla bebis Simon. Ja, ja… vad ska jag väl göra? Har försökt få tag på dig!

Idag skall jag som sagt åka hem till Fjällbacka och på vägen hem stanna till vid några affärer. Får se vad påsarna innehåller när jag kommer hem!

Trevlig helg!!

Ibland får man smita in på toaletten och hoppa av sig lite ilska

Allt har varit så bra och egentligen är det väl fortfarande bra… Har dock drabbats av en deppig känsla. Ni vet, när man går upp på morgonen så känns allt jobbigt och bevärligt. Blev väckt i natt av att T. ringde.. ja, natt och natt, klockan var väl nått runt elva. Som lärare brukar man ibland sätta upp telefontider då föräldrar får ringa, funderar på att göra detsamma fast med vänner och familj som inte får ringa mig… att jag inte vill ha samtal efter 22.30. Om det inte är något extra viktigt såklart, då är min telefon alltid öppen. Men å andra sidan… vill man vara en sådan person som begränsar sitt liv? Kanske inte!?!
 
Måste börja lägga mig tidigare i alla fall. Det var en sak som var bra när jag bodde hos Ulla. Hon gick ofta och la sig tidigt vilket ledde med sig att även jag fick den vanan, en bra vana när man skall upp tidigt morgonen därpå.
 
Arbetet är egentligen också fortfarande bra, men idag verkar större delen av barngruppen ha, precis som jag, en dålig dag. Som fröken måste jag ju så klart alltid hålla humöret uppe, men ibland får man smita in på toaletten och hoppa av sig lite ilska.  
Lerum är också bra, lägenheten är bra, men som sagt… idag fungerar inget. I går kväll när T. ringde ville jag bara åka hem. Inte alls vara, i vad jag då tyckte var, ett tråkigt Lerum. 
 
Hade suttit i tre och en halv timme och gjort inbjudningskort igår. Klippt och klistrat och målat och när jag precis var färdig med alla upptäckte jag att jag stavat fel!! En svenksfröken får inte stava fel, så är det bara. Ringde till mamma och beklagade mig lite, och fick sedan sitta i ytterliggare tre timmar och göra nya kort. Nu är de i alla fall klara, och efter arbetet kommer de att hamna i brevlådan. Håll utkik!

Trevliga grannar

Igår efter en lång dag på arbetet, ja det kändes så eftersom jag arbetade sent... Konstigt att en dag känns så mycket längre när man har det sena passet... promenerade jag sakta hemåt i ett snöigt Lerum. Det är inte längre så kallt och snön hade lagt sig som ett vitt duntäcke över gatorna.

På vägen hem passerar jag en bro över en å. I gatlycktornas ljus funderade på vad jag skulle göra när jag ensam kom hem till mitt nya hem. Fortsätta packa upp flyttsaker var ett förslag jag hade på listan och bestämde mig där i snön för att det skulle få fylla min kväll.

Väl hemma tände jag lite ljus och skulle precis till att börja sortera och packa upp när det knackade på dörren. Utanför stod mina grannar från lägenheten under och med sig hade de nybakade muffins och en fin kaktus liknande växt. De hälsade mig välkommen till huset och sa att jag var välkommen ner till dem när helst jag så önskade. Blev otroligt glad över att ha fått så till ett första intryck, trevliga grannar, och tackade ja till denna inbjudan. Senare kom även Conny, min hyresvärd på besök och det var säkert 100 saker jag glömde fråga honom om även om jag faktiskt kom ihåg en del.

Idag har jag bokat min första tid i tvättstugan. Får väl se om jag kommer levande därifrån eller om tvättmaskinen äter upp mig.


En spricka i kristallen

Har läst klart boken En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna. En bok om den perfekta familjen som inte alltid är så perfekt... En otroligt stark början i boken som tyvärr inte håller i sej boken ut.

Cecilia von Krusenstjerna, född Gyllenhammar, växte upp i en familj där det mesta kretsade kring pappan. Hennes första bok, En spricka i kristallen, är en berättelse om ett känsligt och osäkert barn som har allt utom det viktigaste ett famn att krypa upp i.

Pussar och mys

Hur mysigt kan det inte få vara bland?

Idag var jag på biblioteket med några barn. Uppkrupna i en soffa, satt vi och läste högt ur en bok. Plötsligt kom det fram en söt liten pojke och satte sig brevid oss. Det visade sig senare att denna pojke kände en utav "mina" flickor och medan jag satt och läste satt de och höll varandra i handen medan han emellan åt gav henne små pussar. Funderade på om det inte hade varit mysigt ifall någon hade gett mej små pussar, men kom fram till att det inte hade varit det. En av anledningarna.. eftersom jag Inte känner någon här i Lerum, i alla fall inte på det sättet att jag hade velat få pussar av dem. En annan anledning, så snuvig som jag är vill jag vare sig ha eller ge några pussar just nu.

Men när man jobbar med små barn får man både kramar, pussar och gossa... vare sig man är snuvig eller inte. Men... jag skall absolut inte klaga. Jag har det ju toppen bra!

Hur roligt kan det vara att skotta snö klockan ett på natten?

Klockan ett i natt vaknade jag av ett himla oväsen utanför fönstret. En bil körde fram och tillbaka och verkade inte riktigt veta vart den skulle. Låg ett tag och funderade på vad det var för ljud, när man vaknar så där mitt i natten är det sällan man är klarvaken med en gång…

Efter ett tag förstod jag att det måste vara en snöskottare som höll på utanför och jag tassade försiktigt fram till fönstret för att kika efter. Mycket riktigt, fram och tillbaka körde en man med en gammal pickup bil som han satt någon form av skopa fram till. Varje gång han satte ner skopan i asfalten lät det som om huset skulle rivas upp, det skakade och lät. Tassade tillbaka till den varma sängen och hoppades att han snart skulle vara klar… Hur roligt kan det vara att skotta snö klockan ett på natten? Till slut måste han ha varit klar för ljuden tystnade och jag kunde somna om.

När jag vaknade i morse var parkeringarna åter igen snöande, så mycket har det snöat här i Lerum inatt. Hoppas att de skottar medan jag är borta.
 
Jobbet är fortfarande roligt. Otroligt snälla och lydiga barn, som till största delen gör som de blir tillsagda. Inte för att de alltid blir tillsagda om vad de skall göra, absolut inte!! De är otroligt självständiga små varelser som har otroligt stora hjärtan. Att kunna känna sig hemma på sin arbetsplats måste vara toppen, och så toppen har jag det just nu!

 T. kom hem ifrån Salbach i natt. Han har också haft det toppen med massa sol och mängder av skidåkning. Lyckans honom!

Känna sig som hemma

Igår var jag i lägenheten och packade upp diverse saker. Efter att ha ätit min första måltid där somnade jag gott i fotöljen som inte blivit använd sedan Uddevalla tiden. Ett tecken på att jag börjar känna mig hemma? Ja, kanske... börjar så smått att komma i ordning.

Hittade en himla massa gamla jenas som jag kan ha att arbeta i. Byxor som det inte gör något att få mosad banan och andra mysigheter på. Barnen är för goa!!

Skall till Ikea i morgon. Ska bli göra skoj.

Gammal i stan

Som de äldre brukar säga, så rusar tiden verkligen förbi. Jag är vid det här laget en Lerums bo… ja det är faktiskt sant. Genom en annons i Lerums markblad, Lerums Tidning, har jag fått tag på en alldeles utomordentligt bra lägenhet! En etta, kallas den, men man skulle snarare kunna säga att jag bor i en tvåa. En liten tvåa som är alldeles lagom för mig. Har planerat i dagar för hur jag skall möblera och vad jag skall köpa, men det är först när man verkligen är på plats som man kan ta det rätta besluten om vad det är som behövs för att göra stället hemtrevligt.

Mamma och Pappa har varit här två gånger med en massa av mina saker. Helt tokigt vad mycket man samlar på sig!! Igår när de åkte till Fjällbacka funderade jag på hur orättvist det ibland kan vara. De som kört extra för min skull hade nu en lång väg hem innan de kunde lägga sej, tidigt upp skulle de också… medan jag… ja jag kunde i princip lägga mej ner på studs och sova när helst jag ville…

Båtmässa på fredag. Skall bli spännande, men jag tror inte att det bli någon båt för mig i år heller…det får ligga på hyllan ytterliggare några år. Just nu har jag fullt upp med att bo här i Lerum. Nu är jag gammal i stan...

RSS 2.0