Avbokad

Sitter hemma... det liksom pirrar i hela kroppen och jag vill så gärna gå å träna. Avstår idag efter att jag avbokade mig på dagens pass.

Skall ta tiden, kvällen, på mig att vila. Se någon film kanske... lyssna på min bok, må bättre!

Pappa och T är i Uddevalla för att hämta min bil som är färdig. Vad skulle jag göra utan min familj... idag behöver jag inte tänka på det.

Njuta av denna tisdags kväll som sakta men säkert mörknar.

Tisdag 080930

  

Linne och Jeans från Gina Tricot
Tröja från JC
Örhänge från SNÖ

Handikappad

Jag känner mig helt handikappad då jag fortfarande inte känner vare sig lukt eller smak... i fredags försvann detta för att under en kort stund i söndags vara tillbaka. Idag ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Sköterskan jag pratade med tyckte att jag skulle uppsöka vårdcentralen... inte för att jag inte känner smak utan pga av knölarna och att jag varit förklyd så länge nu.

Väntar...

Författare på mässan, del 1

Alla bilder är mina egna och får inte "lånas"

Mark Levengood
När Mark kommer in i ett rum är det som om rummet plötsligt fick syre. Vilken otrolig utstrålning den här mannen har! Hans hjärta känns enormt stort och han verkar vara en som tar vara på livet. Ni som inte läst hans förra bok Sucka mitt hjärta, men brist dock ej har verkligen något att se fram emot. Här läser Mark ur sin nya bok Hjärtat får inga rynkor. Jag väljer att inte läsa den utan lyssna på den som ljudbok där Mark själv läser.Helen Tursten
Jag har bara läst en bok av Helen och det är tatuerad torso. Den boken tyckte jag var bra, men blev lite besviken då jag såg filmen som inte levde upp till boken. Nu har jag sett många filmer dramatiserade efter Helens böcker och jag tycker att hon kan få vara den kvinnliga Åke Edwardsson då båda skriver om Göteborg som utgångspunkt.
Här signerar hon sin senaste bok efter att ha pratat i Pirats monter.Martina Bonnier
Blev förvånad över hur trött och sliten Martina såg ut. På TV och i tidningar är hon alltid så glomurös. Skönt att vi alla är mänskliga tyckte jag och avstod från att köpa hennes bok. Ett läppglans från face för 25 kr fick dock följa med hem.


Mari Jungstedt
Mari är verkar vara en självsäker stark kvinna som pratar om sin senaste bok Den mörka ängeln. Jag läste den i sommras och det var nu riktigt roligt att höra tankarna bakom boken. Det var inte förrän jag såg Mari i TV4 förkväll som jag fattade vem hon var. Trots att jag läst alla hennes böcker och gillat dem. Nu gillade jag hennes stövel kängor!Tony Cronstam
Här sitter Tony och signerar. Har aldrig läst elvis, men erkänner gärna att det verkar vara lite småkul emellanåt.Clas Malmberg
Haha, Clas verkar ju bara så störtskön. Efter alla skämt han dragit har jag svårt att riktigt ta honom på allvar. Minns ni när han spelade Lotta på bråkmakargatans pappa? Här hänger Clas i Icas monter.Lasse Åberg
Så gammal han har blivit! Jag stod en lång stund och tittade på denne man när han signerade och inte en gång drog han på munnen. Jobbig dag?Thomas Bodström
Ja nu skriver ju var och varannan en bok, så även Thomas... mannen med många strängar på sin lyra. Här sitter han hos adlibris och signerar sin bok Rymmaren. Jag har boken, men har ännu inte hunnit läsa. Skall bli spännande!


Jan Guillou
En man med så mycket kunskap pratar hos pirat. Någon gång skall jag ta mig igenom hans Hamilton böcker. Här pratar han om mycket, men bland annat sin nya bok Men inte om det gäller din dotter.Leif GW Persson
GW verkar som vanligt lite butter, men jag tror att det är en fasad och att han egentligen är glad. Det hoppas jag i alla fall. Har inte läst någon bok av honom, men i bokhyllan står Faller fritt som i en dröm. Här signerar han sin senaste bok Den som dödar draken.Åsa Larsson
Åsas böcker har verkligen fångat mig. Filmen solstorm var ok även den med stor hjälp av duktiga skådespelare Här signerar hon sin nya bok hos adlibris


Jens Lapidus
Här är Jens för att snacka om sin senaste bok. Jag har ännu inte läst hans snabba chas, även den står i bokyllan


Björn Hellberg
Har endast läst en bok av Hellberg och fastnade inte då... kanske skall ge honom en ny chans. Han verkar i alla fall vara en reko man.

Liza Marklund
Skall läsa Lizas senaste bok, som hon här pratar om, med nöjje. För mig är Liza en stor och stark kvinna som använder sitt engagemang på det bästa sätt. Gillar hennes böcker, men jag gillar nog henne som person mer.


Anna Book
Sprudlande vacker och det lyser glädje runt henne. Visste faktiskt inte att hon gett ut en bok... än mindre att sportbolaget gett ut den...Åke Edwardsson
Jag blir lika förvånad varje gång jag ser honom... att han ser ut just så.. jag tror hela tiden att han skall se annorlunda ut. Åkes böcker är så ojämna, ibland superbra så att jag inte kan lägga historien ifrån mig. Ibland så trista att jag får kämpa mig igenom dem...Maria Enestam
Jag har försökt att ta mig igenom hennes bok Kleopatras kam, men den var för seg. Passade i alla fall inte mig vid den tidpunkt då jag valde den.

Måndag 080929

  

Tröja från Lager 157
Kjol från H&M divided
Rosa glasörhänge från Venedig
Strumpbyxor från H&M

Irene Huss - Guldkalven

DVD Film: Irene Huss - Guldkalven

♥♥ (2.5 av 5 möjliga. Härligt att se filmer från sina egna traker, men detta var inte den bästa jag sett. Kändes som om Irene blev lite männskligare och det var ju nice. )

En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett flermiljonföretag som sedan gick i konkurs. Strax därefter hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna är ännu i livet, men lever under ständiga hot. Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Vem ska mördaren skicka det sista fingret till? Och varför är fingrarna avklippta? Utredningen leder Irene Huss till en för henne okänd värld av dyra lyxbilar och magnifika villor på exklusiva adresser där den ryska kaviaren är vardagsmat och champagnen är äkta, dyr och ständigt flödande. På det privata planet är Irene övertygad om att hennes make Krister har en kärleksaffär.

Delar av min höstdag i Göteborg


Jag är i Göteborg, en av mina favorit städer!


Ganska lugnt ute, solen skiner och de flesta verkar njuta av söndagen


Bokmässa 2008, mycket folk!!


Mat från Super Sushi. Firade att lukt och smak började återkomma


Söndag 080928

  

Tröja och Byxor från H&M divided
Örhänge från H&M (Nya)

Lördag 080927


Stora pärlörhänge från SNÖ
Halsband från Barncancerfonden
Ring från T
Blus från Gina Tricot
Svarta byxor från H&M divided

Kvällen:

  

Klänning från H&M Trend
Pärlörhänge från SNÖ

Fredag 080926


Blus och Jeans från Gina Tricot
Stora! Pärlörhänge från SNÖ

En kvinnas resa♥♥♥ (3.5 av 5 möjliga. Oväntat tänker jag då och då på den här boken nu när den är utläst. Egentligen vet jag inte varför, men av någon anledning har jag haft förutfattade meningar om Agneta Sjödins böcker... Om hur hon söker efter svar på det ena efter det andra. På sätt och vis stämmer detta precis in på den här boken om Maria som söker svar under sin pilgrimsfärd, men med sina kloka ord får boken mig att tänka över mig egen existens.)

Maria är en sökare. Hon döljer sin dåliga självkänsla och sin oro bakom en glad fasad och förtränger upplevelser som hon inte orkar konfrontera. Ständigt söker hon bekräftelse och lockas av förälskelse och passion, men hon finner aldrig lyckan. Vad ska hon göra för att bryta det destruktiva mönstret? Hur ska hon leva för att bli lycklig?

En klok och berömd man råder henne att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien; då kommer hon att få svaren. Maria vandrar nästan 80 mil på nitton dagar. Hon vandrar ensam men får många nya vänner utmed vägen. Det blir en resa inåt och framåt, där möten med människor med andra livserfarenheter och nya tankesätt ger henne styrka att möta sig själv. Äntligen vågar hon släppa fram förträngda minnen som plågat henne länge: övergreppet och förhållandet som skadade hennes innersta. Pilgrimsvandringen blir en oförglömlig resa och början på förändring. Det är en ny och starkare Maria som når katedralen i Santiago.

Bortkörd

Nu har jag lämnat min bil till en bärgningsfirma som skall ta den till verkstan.... känns bra att det är löst efter att huvudet varit full av tankar hela eftermiddagen.

Då jag körde till Tanum i dag för att lyssna på föreläsningar om den nya skollagen i kommunen började en lampa lysa i bilen och efter ett tag hackade det i körningen. Körde dock fram till futura och parkerade. En kollega frågade om jag hade fel på avgassystemet och något fel var det ju.

När jag tre timmar senare skulle köra hem skakade bilen fortfarande och killen på verkstan sa att jag skulle ta mig till verkstan... med bogsering. Åkte hem för att kolla vad som egentligen ingick i min försäkring och sitter nu! äntligen i soffan och det är fredag, 1200 kr minst fattigare.

Suck, nu tar jag äntligen helg och skall må bättre än bra varenda sekund. Att grubbla och gräma gör ingen något gott.

Njut av helgen och av varandra!

Förkyld!!

Mitt huvud känns stort och fyllt av snor och annat äckligt. Idag dag är en dag då jag egentligen borde ligga kvar i sängen och dricka massa honungsvatten med citron.

Då jag inte vill missa något och inte har orken just nu att ta igen känner jag att jag ändå måste gå och jobba. Idag skall vi höra och lära om den nya skolplanen de tagit fram här i Tanums kommun. Om jag lyckas med att inte hosta mig sönder och samman kommer det att bli riktigt intressant.

I skolvärlden är det så lätt att tycka både det ena och det andra, men desto svårare att leva upp till alla tankar... stor som liten.


Rätten att ångra sig

Har du någonsin tagit ett beslut som du sedan många gånger funderat över om det varit rätt beslut att ta. Känslan av att det fungerar, men ändå inte är tillräckligt bra för att uppskattas?

Jag funderar på detta ofta då jag är en människa som ständigt väger för och emot...

Idag var en sådan dag då jag tänkte extra mycket. Är detta rätt?

Det jag mest av allt behövde var en nog en kram i den stunden, men kramen var allt för långt bort.

Hur kan ett litet avstånd plötsligt kännas så oändligt långt?

Torsdag 080925, black and white


Kläder från H&M
Örhänge från SNÖ
Halsband köpt en en liten norsk butik

Onsdag 080924

  

Tröja från H&M
Leggings och diadem från H&M young
Kjol från Lindex
Halsband gåva från Syster Yster
Pärlörhänge från Albrekts guld

Tisdag 080923

  

Spetsblus ifrån H&M i Paris
Vit tröja, kjol, örhänge och diadem ifrån H&M
Srumpbyxor ifrån Lindex

My Mom's New Boyfriend

DVD Film: My Mom's New Boyfriend
Bild och text från lovefilm

Henry Durand är en ung, federal agent med uppdraget att spionera på sin mor och hennes älskare, som misstänks ligga bakom ett band av konsttjuvar.

Fjällbacka i morse

I morse var havet fullt av entusiastiska hummerfiskare. När jag gick min morgon promenad vid åtta var det helt stilla. Ett fantastiskt ljus låg över havet.


Måndag 080922


Kofta från H&M
T-shirt från Gina Tricot
Byxor från VILA
Sockar från MQ

Riktig sommarvärme!

Halva dagen har jag legat och haft riktig migrän och det är verkligen inte kul! Hade planer på att gå ut med Maggan, men då huvudet inte ville blev det till att ligga så still som möjligt i soffan.

Solen har lyst hela dagen och det var varit riktig sommarvärme här i Fjällbacka, underbart. T´s mamma med särbo kom hit och vi gick en lång promenad då mitt huvud stillat sig och jag tagit en massa tabletter. Åt fantastiskt god mat på bryggan och hade det toppen.

Trattisar

Titta avd många trattisar vi hittade igår, jag och T!


Lördag 080920


Kjol och örhänge från H&M
T-shirt från Gina Tricot

Åh vad söt!

Salma Hayeks dotter är ett riktigt charmtroll!
Bild:posh24

The Hottie and the Nottie

DVD Film: The Hottie and the Nottie♥♥ (2 av 5 möjliga. Stundvis riktigt söt och jag kom då på mig själv med att sitta på ett leende på läpparna. Känner igen mig i vissa situationer. Perfekt film du verkligen vill koppla av.)

Nate har blivit brutalt utkastad av sin före detta flickvän och kommer plötsligt ihåg sin barndomskärlek - skolans sötaste tjej, Christabel (Paris Hilton). Han bestämmer sig för att leta upp henne och det visar sig att Christabel nu vuxit upp och blivit Los Angeles hetaste blondin! Till Nates stora lycka är hon dessutom singel! Problemet är bara att Christabel har lovat att leva i celibat tills hon hittat en pojkvän åt sin bästa kompis, June. Nate gör nu allt för att hitta en kille till henne, men det är lättare sagt än gjort. June är nämligen inte alls så het...
 


Ett glas rött

Jag är verkligen sugen på ett glas rött just nu, men mitt huvud värker vid minsta rörelse. Kanske är det att utmana ödet att ta det där glaset.. Jag vilar lite så kanske vi kan öppna en flaska sedan då vi skall äta taccos.

Njut av fredagkvällen och den stundande helgen.

Ett snyggt lik♥♥ (2 av 5 möjliga. Inte lika bra som levande begravd , James tsom jag snabt lyssnade mig igenom, men ändå spännande med nya vinklar i en deckare. Tänk vilken makt de som behärskar datorn kan ha...)

Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltåget glömt på sätet. Och när han försöker hitta ägarens adress genom att stoppa in skivan i sin egen dator blir han vittne till ett mord. Dagen efter ser han i tidningen att en ung kvinna har mördats och att hennes styckade kropp hittats inte långt från Tom Bryces bostad. Kort därefter hotas han och hans familj till livet. Om Tom berättar för polisen vad han har sett kommer alla i hans familj att dö. Stödd av sin hustru Kellie kontaktar Tom ändå polisen...

Kommissarie Roy Grace har levt ensam sedan hans hustru försvann spårlöst för nio år sedan. Men nu har han äntligen vågat bjuda ut en kvinna, börjat städa ut sin hustru ur sitt liv och han funderar på att köpa nya kläder. Men då hittas en död kvinna i utkanten av Brighton och Roy Grace får annat att tänka på. Att hitta den mördade kvinnans huvud till exempel. Vad betyder skarabén som hittas i kvinnan? Och vad menar den hysteriske mannen som ringer och säger att han har sett mordet på sin dator?

Skulle väl lika gärna vara jag

T skulle nog säga att detta lika väl kunde varit jag, med alla H&M påsar...

Kim Kardashian älskar H&M!

Bild:posh24

Fredag 080919


Klänning, linne, halsband och hårklämma från H&M
Strumpbyxor från Lindex
Örhänge från Venedig

Torsdag 080918


Kofta från H&M
T-shirt från GinaTricot
Kjol, egentligen en tubtopp men för dagen omgjord till kjol, från VeroModa
Tights från H&M

Vill inte tänka på det

Idag hände något som inte får hända! Jag tokförsov mig!! Vaknade av att en kollega ringde min mobil en halvtimme efter att jag egentligen borde vara på jobbet. Inom loppet av tio minuter satt jag i bilen på väg. Fattade inte att jag hann det som annars brukar ta en timma...

När jag väl var på väg satt jag och tänkte på hur förstörd den här dagen skulle bli eftersom jag försovit mig. De gånger jag gjort det, försova mig... dock inte så här mycket, brukar jag vara smått stressad hela dagen. Men så ändrade jag mig, nu var faktum att jag redan var sen och det vara bara att acceptera. Jag slappnade av ända tills arbetsdagen var slut och jag inte kom därifrån när jag ville.

Fick skynda mig till träningen och snälla mamma fick skynda hem till mig för att hämta mina träningskläder, som jag naturligtvis glömt  i stressen på morgonen.

Ikväll har jag och T ätit pannkakor och nu säger vi godnatt och ser fram emot morgondagen. Då skall jag vara på jobbet i tid!

Sov gott och glöm inte andas och ta hand om er!


Onsdag 080917


Byxor, linne och rosa örhänge från H&M
Kofta från VeroModa
Hopehalsband från Barncancerfonden

Skogens guld

Titta vad jag hittade på jobbet idag. Blev två riktigt smaskiga mackor.


Rakt ner

I morse tappade jag hårborsten rakt ner i toalettstolen. Inte så kul att plocka upp den, även om toan var ren! Berättade om min morgonhändelse för barnen som lyssnade med ett stort leende på läpparna. Alltid kul att glädja någon:)

Tisdag 080916


Kjol, linne, halsband och örhänge från H&M
Strumpbyxor från Lindex
Kofta från VeroModa

Måndag 080915


Byxor, t-shirt och halsband från H&M
Tröja från JC
Pärlörhänge från Albrekts Guld

The girl in the park

DVD Film: The Girl in the Park

♥♥♥ (3 av 5 möjliga. Ibland känns det som om detta är något vi sett och hört mycket om tidigare, men skådespelarna är bra och historien otäck som alltid då det gäller barn. Vissa stunder tycker jag att de gör scenerna för korta, jag hade velat se mer vad som händer då tex Maggie försvunnit.)

Julia tar med sig sin femåriga dotter Maggie till en lekplats i Central Park. I en sekund råkar hon vända ryggen till och i nästa ögonblick är hennes dotter spårlöst försvunnen. Femton år senare möter Julia en kvinna som påminner henne om dottern - den småkriminella Louise ser en chans till snabba pengar och utnyttjar situationen till max. Eller är hon i själva verket den försvunna dottern? När sanningen går upp för Julia tappar hon helt taget om verkligheten.

Söndag morgon

Jag och T gick redan upp klockan 07.00 idag eftersom vi ville säga hejdå till Linn som skulle åka och jobba i Göteborg. Istället för att gå och lägga oss igen såg vi en film och hade det gott.

Nu sitter jag här alldeles avslappnad efter ett härligt yoga pass Jag vet inte om det är inbillning eller det faktum att jag lärt mig övningarna bättre, men idag kände jag mig lite smidigare än i onsdags. I alla fall på de övningarna som kom igen. Under avslappningen fick jag lite massage, såå härligt!

Idag har vi inga planer här i huset, härligt! Ev ska jag på spinning senare ikväll, men jag måste ju göra något annat än att hänga på hälsan.

Njut av denna söndagen!

Feats of Love

DVD Film: A Cup of Love

♥♥ (2.5 av 5 möjliga. Till en början gillade jag inte filmen speciellt mycket, men efter hand så tog den sig. Många människor med stora hjärtan! Vacker på ett märkligt sätt och jag tänkte extra mycket på hur viktigt det att är vi ser och tar vara på varandra.)

Kärleken i alla nyanser utgör nerven i denna romantiska komedi, som utspelas på och runt omkring ett populärt kafé i Oregon. Här möter vi den lokala författaren och professorn Harry Stevenson (Morgan Freeman), som ser hur kärleken påverkar stadens invånare. De förälskar sig, bedrar varandra och drömmer om att drabbas av den stora kärleken. Inte ens Harry själv kan stå emot Amors oberäkneliga lek med människohjärtan. Öden flätas samman till en bitterljuv och smått förtrollande kärleksfilm i stil med "Love Actually". Regissören Robert Benton, som vann en Oscar för "Kramer mot Kramer", för oss fram, med säker hand, genom denna hyllning till kärlekslivet - som inte lämnar någon oberörd.

Lördag 080913


Klänning från VILA
Tights från H&M
Örhänge från Pilgrim

Amy faller sönder och samman

Stackars Amy
Bild:posh24

Äntligen helg!

Efter ett spinning pass som tog musten ur mig har jag ätit gröt och softat. T har köpt kräftor och ikväll blir det skaldjurskalas med goda vänner. Provsmakade på en liten och det var underbart goda! Ville bara ta mer och mer, men låter bli:)

Nu skall vi till skogen och leta guld, svamp. Många som varit ute säger ju att det finns så mycket i år.

Njut av den helgen och av varandra.


Roligt på jobbet

Idag har jag haft den bästa dagen på mitt nya jobb. En dag då bara allt kändes så rätt och det mesta blev så bra. Jag hann det jag ville plus lite till. Barnen uppskattades och uppskattade.
Vi gympade och hade det super mysigt hela dagen med lite tårar och massa goda kramar.

Det är så här jag mår riktigt bra!

Happy fredag!

Fredag 080912

  

Svart tröja från casall
Polotröja fårn H&M
Kjol fårn GinaTricot
Tights från H&M
Örhänge från Pilgrim

Kommer det en uppföljare?!?

Yeah!
Läs mer
här

Hemma en kortis

Hoppade över rasten idag och drog hem tidigare istället. Skönt att få lite tid hemma innan man skall sätta sig på en lång föreläsning. Min hals är verkligen inte rolig och jag håller alla tummar och tår för att jag inte skall bli dålig.

Vi är nog många som minns just den här dagen


2001


2003

Torsdag 080911


Tröja från H&M young
Svarta byxor från H&M didvided
Halsband från barncancerfonden
Örhänge från SNÖ

Tidig morgon

Torsdag och fortfarande mörkt ute. Både jag och T var trötta när vi vaknade och det var riktigt svårt att lämna den varma goda sängen. Drack mitt honungsvatten för att sedan sticka till jobb, idag blir en lång dag! Har en envis rethosta som inte tycks vilja ge med sig.

Har egentligen det tidiga passet, men ikväll skall vi på föreläsning om ADHD. Är i valet och kvalet om jag skall åka hem emellan...

En härlig torsdag önskar jag er!

Yoga

Ännu en dag lider mot sitt slut. Idag har det varit fullspäckat på schemat med jobb, ännu mer jobb och sedan träning. Var hemma först vid halv nio.

Nu har jag ätit en supergod omelett och sitter i soffan och, precis som jag älskar, bara är. Hann se en skymt av idol:)

Yoga var förresten toppen! En gång i tiden var jag hyfsat... inte vig men rörlig, idag var jag mest stel. Skall försöka gå några gånger och se om "stelheten" ger med sig.

Njut av kvällen.

Rast

Hur kommer det sig att tiden går så ruskigt snabbt när man har rast, i alla fall när jag har det!?! Just nu längtar jag faktiskt mest hem. Det regnar ute och efter att ha läst massa bloggar vill jag också bara mysa och inte jobba!

Ikväll skall jag testa på yoga. Har aldrig gjort det förut så det skall bli en spännande upplevelse. Vanligtvis brukar jag bli så trött och rastlös på liknande pass, men detta är kanske både bra och roligt. Jag går i alla fall dit med förhoppning om det kommer bli bra.

Hoppas ni alla har en bra onsdag

Onsdag 080910


Klänning från H&M
Linne från Lindex
Guldhalsband med Bärnsten gåva från mamma och pappa

White and Black

Victoria Beckham med en ny frisyr och nya kompisen Jennifer Lopez
Bild:posh24

Mörkt utanför fönstret

Det är redan mörkt ute och jag har precis kommit hem. Mysig att tända levande ljus och bara vara. I min superduper mjuka morgonrock från Hemtex, går jag omkring som en tröttis denna höstkväll:)

Kom hem från jobb och tog mig två små chokladbitar, drog på mig träningskläder och gav mig av mot ett styrkepass, hem igen för att äta världens lyxmidag. Kanske visar en bild...

Nu ska vi kolla TV här om T bara vill sluta fixa och dona någon gång.

Besiktningen av huset gick visst bra, men de kunde inte se vårt golv i tvättstugan... Hm undra varför? Kan det vara så att hela golvet är täckt med tvätt?!?


Kort kort

Jag har länge varit sugen på att klippa kort, riktigt kort, men hos frisören är det alltid något som gör att jag låter bli. Nu när jag såg Victoria i den här snygg frisyren blev jag återigen riktigt kortkort sugen.


Ny stil, ny trend? Kommer den korta looken slå igenom nu, ta
Bild: ALL OVER PRESS

Tisdag 080909


Klänning från H&M divided, som för dagen är omgjord till en tröja (NY)
Blå byxor från H&M divided
"guld" örhänge från H&M

Hemmalagat

God Morgon!

Ännu en grå dag här. Efter en lång natt med städning här hemma, det skall vara besiktning på huset idag, känner jag mig riktigt trött. Jobbigt också att jag börjat småhosta och känna mig lite si så där. Peppar, peppar... jag sitter här med honungsvatten och tänker positiva tankar. Här skall ingen bli sjuk.

Varje gång jag numera går förbi rönnbär och nyponen ute blir jag så sugen på att göra rönnbärsgele/nyponsoppa. Gele är jag ingen storätare av och knappt nyponsoppa heller, men det skulle vara skoj att testa att göra hemlagat.

Idag börjar jag inte förrän klockan 10 och tiden fram tills dess skall jag bara ta det lugnt. Känner jag mig själv rätt blir det väl ändå stress vid slutet:)

Man blir inte yngre


FUNNY BUSINESS  photo | Brad Pitt

Bild:people

Trött men glad

Det har gått i ett hela dagen men snart är den slut och en varm god säng väntar. Precis som jag visste så kändes det grymt skönt att röra på sig och vilket roligt pass det var!! Eftersom jag oftast arbetar sent på måndagar kommer jag inte kunna delta så ofta, men då jag kan skall jag absolut försöka vara med!

Hoppas er start på veckan varit bra. Ta hand om varann!

Hemma

Hemma igen efter vad som känns som en lång arbetsdag. Haft möte nu på kvällen som kändes bra! Känner mig så frusen och nu ikväll är det ett träningspass inbokat vilket jag inte alls känner för. Antar att det är bra att jag redan är uppskriven så att jag inte låter bli att gå.

Vet ju med mig att när jag väl är där, när det väl är igång, när jag är hemma igen... ja då mår jag ju såå mycket bättre.

Återkommer när den känslan infunnit sig!

Må gott och njut


Spears tog revansch på MTV-galan

Vet egentligen inte varför jag skriver så mycket om Britney, då hon inte är en favorit för mig. Men på något sätt beundrar jag henne för att hon lyckas ta sig upp i den gropar hon så många gånger tycks falla i. Att i så unga år bli världskänis är det nog få som skulle klara av.

I helgen fick hon sin storartade revansch. Popsångerskan vann hela tre priser vid galan i Los Angeles i söndags - för Bästa kvinnliga video, Bästa popvideo och Årets video för låten "Piece of me".

Foto: Scanpix

Måndag 080908


Klänning från H&M
Kofta från JC
Örhänge från H&M

Vita leggnings H&M (ej med på bild)

Söndag 080907

  

Bild 1: Klänning från H&M

Bild 2: Klänning i fleece från Marwin

Snygg i läder

Gillar ni läderbrallor? Jag tycker verkligen det är skitsnyggt, men det kommer dröja länge... om det någonsin inträffar att jag själv ska använda några. Victoria är het i sina!

Wow!

Bild:posh24

Sugen!

Åh jag är just nu bara såå sugen på sushi!!!


Städar

Det är en grå himmel som hänger över Fjällbacka idag och jag och T passar då på att städa här hemma. Gör mitt bästa för att slänga saker jag inte har användning för, slänga eller sänka bort.

Hoppas ni har en bra söndag!


Dagens låt - Ain't It Funny


Var inte detta en fin cykel så säg

Katy Perry har den finaste cykel jag sett på riktigt länge!


Bild:Posh24

Svante

Igår var vi på 25 års kalas hos Svante som inte visste något om att vi skulle komma! Åt massa god mat och sedan spelade vi Wii och Gutiarr Hero. Svante var grym! Medan jag och T gjorde så gott vi kunde.

Var en stund på Överby också jag handlade lite nytt:) Klänning, tröjor, jeans (som jag tror jag ska lämna tillbaka efter noga övervägande) halsband och ett par nya träningsbyxor.


Till Svante köpte vi det designsnygga kakafatet.


Lördag 080906


Klänning i silke från VeroModa
Hårspänne med pärlor från H&M
Pärlörhänge fårn Albrekts Guld

Vit kofta från JC (ej med på bild)

Redo för dagen!

Visst blev spinningen av och vilket pass sen, skitkul verkligen! Vid ett tillfälle tog jag i så jag höll på att kräkas, men det är väl så det skall vara.

Nu har här busats med två små goda tvillingpojkar som var på besök och vi gör oss redo för dagen. Satt i lung och ro och åt en god frukost vilket jag så sällan gör här hemma numera då jag oftast äter på jobbet. Jag och T satt och pratade om vilken TV vi vill köpa. Vi får se vad det blir för den vi har nu går på sista refrängen misstänker vi.

Må gott!

Fab blus på Ashlee!

Undra om det är en "mammablus", den är i alla fall hur fab som helst!

Undviker Pete Wentz frugan Ashlee Simpson?
Bild: posh24

Lördag morgon med regn

God morgon på er!

Här i Fjällbacka regnar det så att dropparna riktigt slår emot rutan. Jag gör mig redo för ett spinningpass som jag ännu vet om det blir av. Det skall nämligen vara "prova på" lördag idag så det passet jag bokat in mig på blir kanske inställt... Ja vi får se!

Letar just nu träningskläder och lite bättre motivation.

I de lugnaste vatten♥♥♥ (3 av 5 möjliga. En bra debut av Viveca Sten där hon med målande beskrivning berättar om Sandhamn. Delvis riktigt spännande, men stundvis känns det som om man läst detta förut. )

Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand.

En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad på ön och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet.

Ledtrådarna är få. Vad hade de döda för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. Till sin hjälp har han barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön.

En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar allt mer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ...

I de lugnaste vatten är den första boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde.


Adrian Grenier gör svensk reklam

Nu i höst syns Entouragestjärnan göra reklam för svenska JC!


Fotograf: Sasha Eisenman, Stylist: Zara Zachrisson, Creative Director: Johan Månson

Ibland har man tur

- Hej, jag har köpt räkor till ikväll. Är du sugen?
- Ja, om jag är!

Fick precis ett samtal och ikväll blir det räkor som jag var så sugen på, ändå:) Jippi!

Ordning och reda

Vet inte riktigt vad det är med mig idag. Har varit frusen från och till hela dagen och den där goa äntligen fredag känslan har ännu inte velat infinna sig.

Ett tag var jag rädd att bli dålig, men sådana negativa tankar ägnar jag mig inte åt! Försöker nu röjja lite här hemma, få ordning på klädkaoset som rått allt för länge i sovrummet. Fann en helt oanvänd låda i garderoben! Den har legat väl dold och gömt sig. Bra, för kjolarna får inte plats i en.

Brukar ni röjja inför helgen? Även om det kanske inte är så många som tror det så gillar jag att har ordning på mina saker. Hur vi definierar ordning är en annan sak:) Men att inte ha sina kläder på golv, stolar och byråer är bla ordning för mig.

Idag var en märklig dag på jobbet. Fem barn och tre pedagoger och det tror aldrig jag varit med om innan. Plötsligt hade man tiden att göra allt det där man aldrig annars hinner och i slutet av dagen tyckte jag till och med att tiden gick allt för långsamt. Måndagen skall tydligen bli detsamma:)

Blev sjukt sugen på räkor, men när jag körde förbi fiskaffären efter jobbet idag såg jag att det var stängt. Får bli något annat.

Förlorade oskulden som 14 åring och tog droger när hon var 16!

När jag läser det här undrar jag vad en del sysslar med. Vem vill "häng ut" sin dotter på detta sättet? I familjen Spears verkar det vara en hel del som inte står rätt till och då tänker jag inte enbart på rubriken, förlorade oskulden som 14 åring och tog droger när hon var 16, utan på relationerna emellan varandra.

Att ta hand om varandra är väl det minsta vi kan göra!?! Familjen är en sådan viktig kärna i livet att jag inte kan förstå de som medvetet förstör dessa relationer.

Ta hand om varann och njut av den tiden vi har genom att göra det bästa av situationerna.

Fredag 080905


Klänning från H&M
Rosa strumpbyxor från H&M
Kofta från VeroModa
Guldhalsband med hjärta gåva från T
"guld" örhänge från H&M
Hårspänne med svart sten från H&M

Den här gången lyckas hon!

Den senaste tiden har Keira Knightley sett allt för mager ut, enligt mig, och de hon klätt sig i har hängt livlösa på den smala kroppen. Nu med den hä klänningen lyckas hon som bara den. Hon ser fab ut i den ganska speciella dress!


Bil.DUTCH TREAT photo | Keira Knightley

Bild:People

Carolina Moon/Vänskap till döds

DVD Film: Vänskap till döds

♥ ♥ (2½ av 5 möjliga. Minns när jag för många år sedan läste den här boken och tyckte då att den var riktigt spännande. Filmen var inte lika spännande, men det berodde kanske dels på att jag redan läsa historien och dels på att jag blivit äldre. Ganska snygga skådespelare och jag funderade på om jag sett dem i något innan. )

En traumatiserad kvinna återvänder till sin hemstad för att göra upp med sina demoner och hamnar där i fara men finner även kärleken.

Trött

Har varit och tränat BodyPump men jag vet inte vad det var med mig ikväll. Var så trött hela jag. Inte blev det bättre av att jag slog i en tå riktigt rejält innan jag stack iväg och sitter nu, timmar efter smällen, fortfarande med värk. T frågade om jag brutit den men det tror jag inte... även om det blivit något vajsing med den lilla tån.

Missade mycket av Idol, men såg killen som sjöng Bob Dylan låtar. Fantastisk kille!!

Såg ni idol ikväll?

Brittan öppnar MTV Music Awards!

Britney Spears öppnar MTV Video Music Awards!
Bild:posh24

Höst i Grebbestad idag

Något slå emot rutan och vi tittar upp, en kvist med rönnbär har flugit av ett träd och vinden drar envist i alla grenar. Plötsligt blir allt mörkt och någon undrar vem det var som släckt ljuset. Tunga grå moln täcker himmlen och vi garderar oss med galonkläder innan utgång, snart kommer regnet!

Ute klipper vi med ögonlocken och skakar av våra luvor, massa vatten faller ner. Jag är blöt, ropar någon som envisats med att gå ut i skor. Blöt och kall! Går in, ställer skorna i ett torkskåp för att sedan ta på stövlar. Känns det bra nu?

Vattnet stänker upp på våra ben när vi fulla av glädje springer och hoppar i de djupa vattenpölar som bildats.  Skratten hörs lång väg och de som går förbi och ser oss ler de också.

Plötsligt hörs gråt bland allt det glada och någon ligger på mage i vattenpölen. Jag är blöt! Blöt och kall, hörs det genom snyftningarna. Vi går in, hänger in blöta kläder i torkskåpet för att sedan ta på nya, torra, kläder. Känns det bra nu?

När vi kommer ut igen har solen lyckats tränga sig mellan alla moln. 

Hösten är här...

Nå vad tycker ni?

Efter att ha sett Idol igår? Jag fick rysningar av två som sjöng helt fantastiskt enligt mig. Undrade lite varför de släppte igenom killen med gitarr som sjöng en egen låt? Han borde de, precis som man en gång gjorde med Brolle som fick skivkontrakt direkt.

Happy Torsdag!

Idag är jag tidig på jobbet vilket innebär att jag även får gå hem tidigt, jippi! Vet inte om det beror på åldern, men plötsligt jag börjat uppskatta morgonen så mycket mer. Visst älskar jag fortfarande att sova, men... ja ni kanske fattar!?! Då jag slutar tidigt jag har chans till mer än jobb under dagen och det är härligt!

Jag jobbar för att leva, inte leva för att jobba. Hur är det med er?

Happy torsdag alla!

Torsdag 080904


Klänning från H&M
Hårspänne med pärla från H&M (NY)
Pärlörhänge från Albrekts guld

Idol

Ikväll på TV4 börjar Idol. Hde ingen aning utan fick reda på det då jag lyssnade på radion när jag körde hem. Skall ni se? Jag brukar ju sitta klistrad, men som den trista musiktjej jag är, har jag svårt att höra all falsksång och sågningar från juryn.

I år är det en helt ny jury och hur det ger ris och ros skall bli intressant. Funderar på om jag vet någon som sökt, men kommer inte på någon.

Nu sätter de igång

I USA har följande av de serier jag brukar se satt igång:


Prison Break, säsong 4

One Tree Hill, säsong 6

Gossip girl, säsong 2

90210, har jag inte sett men såg alltid på Beverly Hills. Ska ni se när det kommer hit?

Haha härliga byxor...eller!?!

Jack Black är den sunkigaste pappan i Hollywood!
Bild:Posh24

Onsdag 080903Klänning, uppvikt som tröja, från H&M (NY)
Byxor från H&M
"Guld" örhänge från H&M

Jessica med snygg sjal och väska - lila

Cool mamma!
Bild:posh24

Uppe med regnet

Gick upp för snart en timme sedan och då vräkte fullkomligt regnet ner här i Fjällbacka, himlen var täckt av svarta moln. Nu verkar molnen ge sig av och det är uppehåll för stunden. Bra det, tycker jag eftersom vi skall gå på utflykt på jobbet. Klart att det är att dra på regnkläder, men det är lättare på något sätt om det inte regnar.

Trots att det är segt att gå upp tidigt är det skönt att ta det lugnt på morgonen och slippa stressen... Som oftast brukar jag gå upp, ta på mig och ge mig iväg på jobb, trots att jag satt klockan i tid. Måste, måste bli bättre på att snooza mindre...

Så idag är det jobb och sen ev. träning.

Njut av onsdagen alla!


Sex and the City- the Movie

Dags att boka filmerna. De två första kommer ut den 22 oktober den sista får vi vänta på tills november.
     
                            169 kr (1 disc)          189kr (2 disc)      199kr (2 disc limited ed.)

Tisdag 080902Klänning från Gina Tricot
Stjärnörhänge från Pilgrim
Ev en kofta från VeroModa

Livstid♥♥♥ (3 av 5 möjliga. Det tog lång tid innan jag kom in i den här boken. Kanske berodde det på att det var så länge sedan jag läste om Annika Bengtsson ooch gänget?!? Det skrevs en hel del om nobelmördaren som Marklund skrev om i sin förra bok Nobels Testamente, men av den boken minns jag inte mycket. När jag väl kom till det där stadiet då man bara vill läsa vidare var boken nästan slut... Men det var ett riktigt bra slut som satte lite frågetecken i huvudet på mig.)


- Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.
- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus. När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia. Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander. Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna. Till slut återstår två grundläggande frågor. Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander? Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?

Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen. Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.

Dessa uggs.. eller vad det nu heter

Jag kan verkligen inte förstå hur dessa fula, enligt mig, stövlarna blivit så poppis. Nog för att de skall fungerar i alla temperaturer, men ändå... Nej, de hamnar knappast på mina fötter.

Geri Halliwell en riktig  Svensson-mamma

Bild:posh24

Måndag 080901


Klänning från H&M (som jag länge funderat på att sy upp men hittills har det inte blivit av)
Kofta från VeroModa
Rosa örhänge från H&M

Hur svarar du?

När jag svarar i telefonen brukar jag oftast svara: Hej det är Johanna. Tydligen svarar jag lite otydligt då många tror att de ringt fel för att en Helena svarar, det låter visst som om jag säger Hej det är Helena. Måste skärpa mig och bli tydligare i mitt svar:)

Hur brukar ni svara i telefonen?

Pamela med sina söner

Pamela Anderson på vift!
Bild:posh24

Härliga måndag

Vaknar upp och solen lyser ,då känns det helt ok även om det är mångdag. September är här och nu får vi nog välkomna hösten vare sig vi vill det eller inte. För mig känns det ganska mysigt och jag är redo för färgade löv och mörka kvällar med massa levande ljus.

Börjar inte arbeta förrän klockan 10 idag. Sitter här  med min frukost och bara har det bra. Skall försöka hinna med att hämta mitt paket innan jobb.

Med hopp om en mysig höst och skön måndag! Ta vara på dagen

RSS 2.0