Nu får det vara nog!

Idag var dagen då det blev en droppe för mycket i min bägare. Att ha det så här håller aldrig och idag fick jag nog! Som jag har försökt och försökt. Skall sätta mig och tänka igenom dagen för att sedan gå hem och lämna detta bakom mig.

Längtar hem till värmen... inte bara solens värme utan värmen av de som bryr sig.


Från golvet

Ligger på golvet, musiken är hög och basen känns i hela kroppen. Hela jag fylls av vemod....Tänker på livet och allt det jag inte vill vara med om.

Tänker på min älskade vän som jag aldrig vill sluta krama, du är såå stark och gör mig rörd med ditt alltid så glada humör. Glöm dock inte att hos mig får tårar rulla om de vill... älskar dig och finns här, alltid!


Sol och varmt idag också!

Jag idag. Skall vara på förskolan...

  
Bild:privat

Feel this...


En dag före

Får hela tiden för mig att det är fredag och varje gång jag kommer på att det "bara" är torsdag blir jag lika besviken. Jag har nu äntligen tagit mig i kragen och börjat hänga in kläder i garderoberna här... bättre där än att de täcker golvet i näst intill hela lägenheten.

Sjöjungfrun kommer idag

Bild:adlibris

Idag kommer Läckbergs nya bok Sjöjungfrun ut i butik. Skall absolut läsa, men inte köpa idag. Nu skall jag på sommarfest på jobbet, njut av eftermiddagen alla!

Vill ha gladiatorsandaler

DS_229168_A.tif    DS_229168_B.tif      

Dessa från din sko skulle kanske vara fina...

Älskar den!

Igår hittade jag den, klänningen jag åkte in till stan för att köpa i fredags. Jag älskar den och mönstret är så härligt tokigt att jag bara blir glad av att titta på det. Tyllkjolen under är speciell men... ja den är fantastisk! Från H&M trend.

   
Bilder:privata

Härligt franskt bidrag i ESC 2008


Soliga Måndag i Underbara Fjällbacka

Näst intill vindstilla och när man står ute och oljar in utemöblerna blir man varm!! I alla fall jag och där ute i solen njuter jag som bara den. Stod och tänkte på hur fantastiskt livet är och hur viktigt det är att uppskatta det som är här och nu.

Väcktes plötsligt ur min "lyckobubbla" av en mikrofonröst som berättade om ett hus som ligger nedanför vårt. Tittade dit och fick se en hel hög med pensionärer som säkert kommit hit med buss för att se och uppleva samhället Fjällbacka. När de begav sig emot kungsklyftan där Ronja Rövardotter bland annat spelades in var det många av de äldre som såg ut att kollapsa. Den backen suger verkligen musten ur än. T har berättat för mig om "lemmentågen" som går förbi här utanför men jag har hittills fram tills idag missat dem. Jaha, tänkte jag... nu kommer det knalla tåg här ute också hela sommaren.

Gör mig faktiskt inte så mycket, är glad över att fler får njuta av det vackra vi har att erbjuda! Mina grannar i Lerum hade besök ifrån Australien för något år sedan och för att ge dessa människor något unikt valde de att åka hit. Aldrig hade de sett något så vackert sa de...

Jag håller nog på att bli gammal för sådan här kärlek som jag faktiskt vill kalla det, kände jag aldrig till Fjällbacka när jag var yngre. Då bodde jag i och för sig här varje dag och blev kanske hemmablind.

Solnedgång


Bild:privat

Sköna Söndag och Mors dag

Solen lyser och på bordet står frukosten framdukad. Känner på mig att detta kommer att bli en fab dag! Njut lite extra alla mammor!

Fotografering

Efter en snabb morgonpromenad väntar strax en heldag med fotografering. Jag och Linn ska plåtas och stå och flörta med kameran i en massa timmar. Funderar på vad det är jag gett mig in på, men det är ändå med spänning jag ser fram emot dagen.

Hoppas ni alla får en underbar lördag!

Tävling

Theres har en tävling där man kan vinna den omtalade toppen från H&M trend!! Såå snygg, det enda är den allt för tydliga dragkedjan i ryggen... Tycker ändå att den är supersöt och hoppas på att vinna, såklart.

Kvällens Låt - Weeping Willows

Blev tipsad om den här fina låten ikväll...


Eurovision song contest - semifinal 2

Ja nu fortsätter det hela... Charlotte har gjort sitt nummer och det bjöds inte på några överraskningar utan ett säkert framträdande... Kanske för säkert så att det blev lite trist? F

Funderar på hur många av dessa låtar lyckats komma så här långt. För att vara med i en musiktävling bör man väl kunna sjunga rena toner?


Fina frimärken

Köpte dessa söta frimärken idag och lämpligt nog kallas de för GOBITAR


Bild: privat

Vilken rolig klänning, Kate ser ut som en vaxdocka!

Katie Holmes
Bild:posh24

Patrick Dempsey i Stockholm!

Patrick Dempsey, Patrick Dempsey i Stockholm!
Bild:posh24

Stöd Barncancerfonden du också!

Har just beställt det fina halsbandet, HOPE, där man genom sin beställning stödjer barncancerfonden. Klicka här för att beställa ett du också! Varje krona räknas och glöm inte att aldrig ge upp, hope!

HOPE-smycke
Silverkedja: 45 cm.
Berlock diameter ca 2,5 cm.
Tjocklek ca 1mm.
Ingravering på båda sidor.
Silverstämpel på baksidan

Nya hus

Igår var jag och T på husvisning i Hamburgsund. Roligt att titta även om vi inte skall köpa nått hus just nu. Tycker dock att de kunde röjt undan lite mer innan de hade visning och dolt de sprickor som fanns och annat som man som köpare inte vill se.

Idag har jag fortsatt på samma linje med att följa med pappa och titta på två av de hus de just nu bygger. Ibland kan jag tycka att det är svårt att se planlösningen när det mest känns som ett byggprojekt. De här husen som jag tittade på var såpass färdiga att man, jag, kunde få en uppfattning om det färdiga resultatet. Riktigt fina, men om jag hade haft pengarna hade jag valt att bygga på ett annat sätt.

Här i Fjällbacka skiner solen och det var länge vindstilla. Nu blåser en lätt bris och havet krusar sig lite lätt. Jag sitter och planerar inför den kommande sommarfesten med en kopp mumsigt te. Strax skall jag ut och klippa gräsmattan.

Önskar alla en skön måndag.

Utan Spår

SF Bio: Utan spår 

♥♥ (2½ av 5 möjliga. Spännande och ruskigt otäck. Diane Lane spelar bra och jag ryser när jag tänker på att det är så mycket otäckt som händer över just Internet.)


Som en av FBI:s toppagenter är Jennifer Marsh specialist på att spåra Internetbrottslingar. Men då hon får i uppgift att ta reda på upphovsmannen till en sajt fylld med obehagliga bilder tycks hon möta sin överman - eller åtminstone sin like när det gäller datakunskaper.
Det verkar vara omöjligt att få fast mannen bakom den minst sagt obehagliga webbsidan där bilder på plågade djur läggs ut.När webbmastern tar dethela ett steg längre och börjar använda mänskliga offer blir läget akut.

För varje besök till sidan kommer offret närmare döden, och dessvärre tycks Internetanvändarna ha ett minst sagt underligt intresse för det morbida och blodiga. Och ju närmare Marsh kommer upphovsmannen, desto närmare kommer han henne. Hennes eget liv står på spel och all hennes styrka, skicklighet och kreativitet krävs för att sätta stopp för den psykopatiska seriemördaren som utan samvete eller tanke på konsekvenserna har skapat en värld av död och skräck.

17 maj

Önskar er alla en fantastisk 17 maj. Även om vi är i Sverige kan vi väl fira och njuta lite extra vi också?


Gick till jobbet med en lyckokänsla i hela kroppen

Gick till jobbet med en lyckokänsla i hela kroppen, det är äntligen fredag. Tänkte allt det jag uppskattar och värdesätter så mycket... Väl @ work försvann mitt lyckorus ganska snabbt och allt för många barnen gjorde sitt bästa för att göra tillvaron i vår klass surt. Var finns den gemenskap vi alla i klassen så gärna vill ha? Var finns respekten för varandra? Var finns lusten för lärnadet och varför ta förstöra för de få som faktiskt vill? Jag kan inte för mitt liv förstå...vilket aknske inte är meningen.

Mitt skinn har blivit halt som en åls och all skit rinner av mig. Ett måste för att orka! Nu är lyckan tillbaka och strax sitter jag i bilen på väg till Fjällbacka. Solen skiner och fredagsklänningen är på, det finns så mycket positivt i mitt liv att fokusera på vilket jag nu väljer att göra.

Det gäller som sagt att ta tillvara på det fina. Njut av fredagen alla.


Dagens låt - Dixie Chicks


Äntligen hemma

Efter en så här lång dag på arbetet känns det extra skönt att komma hem! Kändes så skönt att sloen fortfarande lös när vi larmade på skolan och gick ut.

Bjöd hem mina kära förskolekollegor till Fjällbacka så jag hoppas att de nappar och kommer nån dag.

Nu skall jag slänga mig i soffan och bara vara innan jag packar för hemfärd i morgon.

Torsdag

Idag är det torsdag, men jag är redan på fredag. Vet inte varför men hela dagen har jag varit ett steg före. Men det är klart att det i torsdag, det är inte förrän imorgon jag åker hem.

T ringde och pratade med de vi ev. skall hyra lokal av inför vår gemensamma 50 årsfest. Vi måste ha en tid då vi kan få komma och titta innan vi bestämer oss, en tid för visning helt enkelt.

Nu är jag på jobbet där vi idag firar förskolans dag. Mys nere i vår "grop" med glass och sång. Ibland är det verkligen mysigt att vara här! Barns ögon som tindrar och glada skratt varvas med plötliga gråtattacker...

Solen vill inte komma fram och molnen ligger tunga över Lerum. Tänkte på det iadg när jag cyklade hit att det var ett tag sedan nu jag ville ha jacka för att det var kallt. det regnar i alla fall inte och just nu känns det helt ok med väder som bjuds. varför önska något annat när det är som det är.

Min visdomstand bråkar igen. Slutar det inte snabbt får jag väl ringa tandläkaren och ta bort den också vilket inte är något jag ser fram emot.

Önskar er alla en fin dag var ni än befinner er.


Awake

DVD Film: Awake

(♥♥ 2 av 5 möjliga. Åh den började så bra, men tyvärr måste jag säga höll den spänningen inte i sig särskilt länge. Jessica är som vanligt vacker som en dag och handlingen i filmen kunde varit grym. Tänk dig att ha opererats vaken men ändå sövd. Det har jag hört och läst om... så fruktansvärt otäckt. Var det inte en tjej i Malmö som gjort en bröstoperation och trots att hon var sövd var hon vaken. Läkaren våldtog henne tror jag utan att hon kunde göra något... Finner inga ord för allt hemskt som händer! Dock hände det inte så mycket mer i filmen... efter 30 min kunde den nästan slutat.)

Under en hjärtoperation drabbas Clay av vaken sövning - han är medveten om allt som försigår omkring honom, men är oförmögen att göra något. Och under tiden måste hans fru fatta de livsavgörande besluten kring operationen.

Hemma med ny musik

Hemma ifrån jobbet och känner mig såå trött. Hade planer på att sticka till och shoppa lite innan jag träffade Jossan, men just nu känns det inte som jag har någon ork kvar till det... Då mina damer och herrar jag är trött! När jag inte orkar shoppa som jag annars älskar...

Ibland, allt för ofta, är mina arbetsdagar så krävande att jag inte vet vart jag skall vända mig. Idag var en sådan i allra högsta grad. Då gäller det att tänka på allt mysigt som kan hända efter jobbet! Som nu när jag sitter och lyssnar till Madonnas nya cd Hard Candy och solen lyser in genom det öppna fönstret och livet är alldeles lagom fantastiskt.

Alla har vi någon ljusglimt i tillvaron

Onsdag igen, det känns om om veckorna just nu går fortare än fortast. Solen lyser men värmen vill inte riktigt infinna sig. Tog mig dock ut på en morgonpromenad idag och slogs av tanken på att jag faktiskt gjort detta ett bra tag nu, promenerat. Förr föredrog jag att cykla, men nu uppskattar jag verkligen promenaderna och det lugn det ger mig. Känns om om hela dagen blir så mycket bättre och lättare när jag varit ute på morgonen.

Igår jag var jag och min granne Andreas ute och då fick jag se en helt ny sida av Lerum vilket var mycket uppskattat från min sida. Det är såå mycket roligare att gå tillsammans än ensam!

Idag skall jag träffa Jossan! Planen var att träffa Maggan, men hon har legat och spytt flera gånger inatt, så jag väljer att träffa henne en annan dag. Vill verkligen inte bli sjuk!

En annan tanke som slog mig på väg till jobbet är hur bra man kan ha det. Varför fokusera på det som känns jobbigt och trist när man kan fokusera på det som förgyller livet? Jo jag vet att man ibland måste ta tag i det trista, men alla har vi någon ljusglimt i tillvaron det gäller bara att hitta vad som glimma för just dig!

Kinesiskt te

Yes, jag har en vän som skall till Kina och där har hon lovat att köpa te till mig. Älskar det kinesiska jasmintet! Tänk vilket grymt jobb hon har, som får åka på resor. Det är annat än mitt där man ibland får sig en tur in till centrum. Jag skall dock inte klaga, det kan vara fint och bra det också.


Ut och springa?

T undrar om jag skall med ut och springa... åh jag är svintrött men får ångest av att säga nej när jag vet att jag borde ut å röra på mig. Vet nu varken ut eller in...


Hundratals boende i Sävedalen höll på att sätta kaffet i vrångstrupen i fredags kväll.

GT ha skrivit en artikel om vår luftballongfärd... ja det måste vara våran! Här är verkligen ett exempel på att man inte skall tro allt man läser i tidningen...

"Många av de boende i området har nog svårt att instämma i den förklaringen. Och enligt uppgift till GT var även flera av ballongpassagerarna skärrade."

Jo, jag tackar jag! Vi var nog de mest nöjda ballongfararna på länge! Visst var vi nära hustaken men inte så någon var tvungen att vara orolig. Här kan ni läsa hela artikeln.


Jag som inte kan spanska...


Enrique Iglesias sjunger falskt

Är detta sant?


Dagens pojkband

EMD - Jennie let me love you
EMD - Jennie let me love you


Klicka på länken för att se och lyssna på EMD´s nya singel, Jennie let melove you. Ett av mina skolbarns favoritband.

Måndag

Solen skiner men vinden är ganska kall. Har varit ute i trädgården idag också för att plocka med allt som finns där. Märkligt med hus att man alltid har nått att göra! Blev ledsen när jag såg att den finaste blomman som jag planterade igår såg ledsen ut. Hoppas, hoppas att den tar sig...

I eftermiddag kommer Christian och Ingunn hit, i Norge är man ledig idag, och då skall vi grilla, mums! Innan de kommer måste jag dammsuga:)

Önskar alla en underbar måndag!

Kärlek


Kate och Owen förlovade.

Kate Hudson, Kate Hudson förlovad!
Bild:posh24

Amy Winehouse borde äta en glass eller två?!

Amy Winehouse, Amy Winehouse borde äta en glass eller två?!
Bild:posh24


En solig lördag på Hönö

     
Bilder:privata

Sköna Söndag

Vaknade med en trist migrän som inte gav med sig förrän runt två idag. Då åkte vi, jag och T till Hamburgsund för att låna två små killar. Vi gick ner till centrum och åt glass i solen för att sedan  bege oss till en lekpark. Sedan blev vi bjudna på pannkakor och fruktsallad.

Här hemma har jag varit riktigt duktig. Jag har varit ute i trädgården hela kvällen. Rensat ogräs och planterat blommor som nu står ute på trappan. När jag gjorde detta installerade T min nya mediaspelare som jag fick av honom i present. Det blev en tvix...


Bild:privat


 


Charlotte Perellis nya Hero


Luftballong

Nu är det nära, vädret är fortfarande kanon och jag kan inte inse något annat än att det bli av... såå spännande! Om några timmar befinner jag mig i en luftballong med nära och kära långt upp i luften, härligt!!

Mjuk start på dagen!

Vi kör en lung start på vår dag här i klassen, skönt! Uppdelade i två olika grupper arbetar vi och lyssnar på avslappnande musik. Perfekt början som knappast kan bli mycket bättre.

Känner mig såå nöjd emd min tur i morse, en bra start på dagen det också. Vad gör ni?

God Morgon Fredag

Åh äntligen fredag, underbara fredag! Jag skall nu gå min morgon promenad. Är mäkta stolt över mig själv att jag klarade att ta mig upp ur sängen för att ge mig ut. Tänker på alla gånger jag satt klockan för att gå ut, men istället legat kvar och sovit....

Ikväll är det luftballong som gäller och vädret ser lovande ut! Skall verkligen bli grymt! Däremellan är det jobb.

Morgonens låt - Jason Marz


Lila så det står härliga till!

Rihanna, Rihanna erkänner sitt förhållande med Chris Brown?!
Bild:posh24


HIGH WATTAGE photo | Kylie Minogue
Bild:people.com

God Morgon Torsdag

Solen skiner och jag börjar inte arbeta förrän klockan 09.45. Gött, för då hinner jag lite här i hemma innan. Ikväll har vi utvecklingssamtal... Nu väntar en snabb promenad ut i solen. Vad gör ni en torsdag morgon som denna? Hörs!

Spinning

Ja, det var nu efter Venedig resan som mitt nya sunda liv skulle ta sin början. Hittills har det gått bra, men det är bara onsdag. Nu väntar spinning, svettigt men säkert skönt efteråt.

Ha en vårkväll alla och njut av solen!

Hemma med kärlek

Har varit på biblioteket och lånat massa böcker om kärlek till mina elever. Kärlek är just nu det stora äment. Tänk dig att vara 7-9 år och kär, för kanske den första gången i ditt liv. Det är fint.

Värmebölja(4 av 5 möjliga! Jag älskade den här boken, den får mig att längta hem och till sommaren. Såg hela TV serien framför mig medan jag läste och nu längtar jag tills värmebölja blir TV serie.)

Det är hett på Saltön, dels för att det är den varmaste augusti i mannaminne, dels för att en pyroman härjar i samhället. Först brinner Saltö skola ner, sedan står andra byggnader på tur. Och alla misstänker alla. Johanna öppnar ostronbar på Saltön där hon får hjälp av Sara trots att denna borde ha fullt upp med lilla nyfödda Selma. Men barnet har ju en far - som dock inte är så road av blöjbyten. En dag anländer den färgstarka Gertrud till Saltön. Alla herrar solar sig i Gertruds glans: Ica-handlaren, krögaren Kabben, brandmannen Odd, Ambassadören Philip - ja till och med gubbarna på bänken.


Bild:från svt

God Morgon Onsdag

Min mobilklocka ringde för att väcka mig klockan 05.15 idag och det ni, det är tidigt! Nu är jag i alla fall framme i Lerum och skall snart bege mig till mitt jobb och min klass. Hörde på radion när jag körde hit idag om situationen i skolan... att lärare idag inte har tid att undervisa för att de hela tiden måste hantera alla konflikter som uppstår. Ja vad kan jag säga? Detta är min vardag!

Dimman var hur tjock som helt ända från Fjällbacka till Lerum och efter att ha pratat med mamma fick jag höra att dimman fortfarande låg tät hemma... Lite mystiskt märkligt.

Ha en underbar dag alla!

Nytt...


Bilder:privata

Ny klänning!
Bilder:privata

Trött

La mig en stund i soffan för att vila, men inte för att somna. Gjorde jag i alla fall och här sitter jag nu, helt nyvaken och funderar på vad jag skall hitta på ikväll... om jag skall stanna i Fjällbacka. T frågade innan om jag skulle med ut och springa.

Scarlett Johansson och Ryan Reynolds bekräftar förlovning!

Scarlett Johansson, Scarlett Johansson och Ryan Reynolds bekräftar förlovning!
Bild:posh24

JUST ENGAGED! photo | Scarlett Johansson
bild:people.com

God morgon Tisdag

Klockan är halv elva och jag har redan varit uppe ett bra tag, känns bra! Tog en morgonpromenad med mamma och sedan åt vi frukost tillsammans. Havet ligger helt stilla och solen lyser... kan detta bli annat än en bra dag? Funderar på att åka in till Lerum tidigt, tidigt i morgon i stället för sent i kväll.

Pappa är iväg på någon golftur så under frukosten pratade jag och mamma om vad vi skulle äta till middag och kom fram till att göra något med vitlök i, nu när pappa är borta. Ska bli mumsigt men innan dess skall jag lyssna lite på bok och tvätta från vår resa.

Njut av dagen alla!

Sjörök

Det ryker om havet och Valö som ligger utanför Fjällbacka syns knappt. Valö, där Läckbergs bok snöstorm och mandeldoft utspelas. Synen som just nu möter oss är märkligt vackert!

Bilder:privata

Italiensk glass

image261
Kanske är detta världens godaste glass... enligt mig.

image260
Bilder:privata


Ögonblick från Venedig

image257image258

Bilder:privata

Snöstorm och Mandeldoft(2 av 5 möjliga. Kort och ganska menlös bok av Läckberg. Passade dock att ha med på planet.)

Camilla Läckberg har kallats "vår nya deckardrottning" efter att ha debuterat 2002 med Isprinsessan och därefter i snabb följd kommit med en rad spännande böcker.
Hennes miljö är födelseorten Fjällbacka i norra Bohuslän. Förr ett centrum för sillfiske och stenhuggeri, men i dag mest en omtyckt turistort. Ingrid Bergman hade Fjällbacka som sitt sommarparadis under många år och hennes aska är strödd där. På polisstationen i Tanumshede jobbar de poliser som är huvudpersoner i Läckbergs romaner där grundtemat är vad som brukar kallas "brottets psykologi".

Snöstorm och mandeldoft är en kortroman som Läckberg skrev som juldeckare för tidningen Allas 2006. Martin Melin från Tanumspolisen inbjuds av flickvännen till släktträff på Valön dit han anländer som siste gäst. Förbindelsen med fastlandet avbryts av en snöstorm och fasliga händelser utspelas på den isolerade ön - här anknyter författaren till en klassisk deckarsituation: mord i en sluten miljö.

Tillbaka i Sverige

Hemma igen efter de bästa dagar i Venedig. Bättre än så här kan det väl knappast bli... Sol och underbar vämre varje dag. Skriver mer sen!

RSS 2.0