Kärlek är det bästa

Igår kväll fick jag den finaste nyheten på länge! En otroligt fin kvinna i min närhet har funnit kärleken! Kärlek kan göra människan så mycket och mest ger den positiv energi. Är så glad för din skull!


©Johanna Granqvist.
 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Wallander - Vittnet

DVD Film: Wallander - Vittnet

En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad. Hon har sett något fruktansvärt - och måste till varje pris tystas. Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot. Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv. När det unga vittnet själv tar kontakt med Wallander befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats.

Koka musslor

Testade att koka musslor här om dagen. Även om receptet var bra, tack Nayanika, så är det bara att inse att musslor inte är något för mig...Mycket persilja
3-4 vitläksklyftor, pressad alt hackad
1 gul lök, hackad
vitt vin

Koka max 5 min.
Rör om då och då

©Johanna Granqvist.
 
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse


Bara regn hos mig

Hann med ett träningspass på badholmen i morse då regnet behagade sig att hålla sig undan. Men sen dess har det bara varir regn regn för hela slanten. Linn, Johan och syster yster har varit här. Vi har mest ätit mat varvat med godis och sett film. Massa film.

Snart kommer det taccos vänner hit:) Det är underbart med ledighet!


Beck - I stormens öga

DVD Film: Beck - I stormens öga
Bild: lovefilm.se

Ett bränt kvinnolik hittas och Säpo misstänker att Gunvald Larsson har kopplingar till mordet. Den brända kvinnan var internationellt efterspanad och ingår i en grupp miljökämpar som i stället visar sig vara präglade att idka terrorism över gränser, på ett sätt där man bortser från hur konsekvenserna kan bli för samhället. Gunvald ger sig ut på egen hand för att finna kvinnans mördare samtidigt som han har Säpo i hälarna. Samtidigt upptäcker Beck miljöaktivisternas planer att slå till här i Sverige, och nu måste han försöka stoppa attacken innan katastrofen är ett faktum?

Brothers

DVD Film: Brothers
Bild: lovefilm.se

Lite Pearl Harbor över den här filmen. Ingen av oss gillade Tobey som var en riktig knepo. Filmen var ok, men inte slutet!

Soldaten Sam lämnar frun Grace och deras barn för ett uppdrag i Afghanistan. När sedan Grace får besked om att Sam har omkommit i strid får Tommy, Sams struliga yngre bror, en större roll i familjens liv. Oväntat börjar känslor uppstå mellan Tommy och Grace, men en dag kommer Sam hem igen...

Seglartåget - Fjällbacka


©Johanna Granqvist.
 
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Award!


Jag har den stora äran att ha fått en Bloggaward av Petra från bloggen Petra bloggar
Tack snälla finaste Du!
Med utmärkelsen kommer följande förpliktelser:

 

 1. Kopiera in Awardbilden i sin blogg för att visa att man fått den
 2. Tacka och länka till den som nominerade dig
 3. Nominera sju andra bloggare och länka till dom
 4. Berätta sju intressanta saker om dig själv

Jag nominerar följande bloggar till denna awards:

Sofia, kul att du skriver igen!
Emma, om mammaliv med allt vad det kan innebära!
Emelie, nu när vi inte ses så ofta är det kul att följas åt via bloggarna!
Yvonne, härlig blandning av det mellan Fjällbacka och vart din resa bär av!
Helene, ha inte visste jag att du bloggade - kul!
Deckarmamma, kul att du satt Fjällbacka på kartan!
Josefine, snygg, inspirerande och härlig!


Sju saker om mig:

*
jag kopplar allt vad teknik heter själv och tycker att prylar är roligt
* jag jobbar ständigt på att tänka "det jag gör duger gott"
* jag läser flera böcker samtidigt
* jag är en riktigt orkide tjej som knappt gör något med mina blommor, men ändå så växer de så att det knakar
* jag har ofta stökigt omkring mig, men sällan smutsigt.
* jag är årsmedlem i nautrskyddsföreningen
* jag äter sakta, otroligt sakta och måste jag skynda får jag lätt klump i magen


Snabba Cash

DVD Film: Snabba Cash
Bild: lovefilm.se

Äntligen har jag sett den, filmen det skrevs och snackades så mycket om ett tag. Bra? Nja, jag som läst boken innan tycker nog inte att filmen levede upp till de förväntningar jag satt. Joel Kinnaman är dock grymt bra i rollen som JW!

Johan "JW" Westlunde lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in i en värld av organiserad brottslighet. Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan; göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado, en brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian, är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta han om sin 8-åriga dotter. Deras öden vävs samman i en realistiskt tät thriller.

Hit och Dit

 • Från Lysekil till Fjällbacka.
 • Från Fjällbacka till Hamburgsund.
 • Från Hambrugsund till Fjällbacka.
 • Från Fjällbacka till Dalsland
 • Från Dalslands skogar till Uddevalla
 • Från Uddevalla till Fjällbacka
 • Från Fjällbacka till Valö

Är det semester så är det. Vila, tvätta, och andra måsten får komma senare!


Lysekil

Efter kalas i Hamburgsund sticker vi till Lysekil för att träffa vänner samt lyssna till Timo Räisänen. Seeya


Dagarna flyter in in varann

Dagarna går och i semesterruset tappar jag lätt bort vilken dag det egentligen är.

Solen som gör försök att tränga igenom molnen som ihärdigt hänger över oss.

Gympa på badholmen och skratt med goda vänner. God mat, ja äntligen är dieten över, och massa gott i glasen (burkarna)

Nu ska vi på... ja kan det vara kalas?


Sex and the City: The Movie 2

DVD Film: Sex and the City 2
Bild: lovefilm.se

Äntligen har jag sett den!!!

Vad händer efter att du sagt "ja"? Livet har allt som tjejerna någonsin drömt om, men det skulle ju inte vara "Sex and the City" om det inte innehöll några fler överraskningar? denna gång i form av ett glamoröst, solstänkt äventyr som sveper tjejerna bort från New York till en av de mest luxuösa, exotiska och levande platserna på jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn. Det är en flykt som kommer precis i rätt ögonblick för våra fyra vänner, som finner sig själva i ? och kämpar mot det ? de traditionella rollerna av äktenskap, föräldraskap och mer. Trots allt, ibland bara måste man komma iväg med tjejerna.

Dans och kläder

Dansade zomba för första gången idag nere på badholmen. Alla har sagt att det är så kul... och även om jag tyckte det var kul så var det väl inte så kul?!? Lite enformigt för mig, men kanske kan man inte skapa sig en uppfattning efter första gången utan man bör ge det fler chanser? 71 st var där och dansade glatt vilket slog badholmsrekord.

I morgon väntar bröllop i Ulricehamn, men redan i dag åker jag dit för att träffa Sofia. Skall bli mysigt att ses igen och hon föreslog ett dopp i det blå. Haha, får se om hon lyckas få ner mig, badkruka som jag är.

Vad skall jag ha på mig på bröllopet?!?! Ja, det närmar sig och jag borde väl ha bestämt mig vid den här tiden, men icke Hade länge tänkt ha en klänning jag köpte på Zara i Paris för flera år sedan och för detta har jag nu gått på diet! i snart en vecka... men nu är jag osäker. Kanske ska jag ta min gamla Filippa klänning som jag hade på examen, eller knallblå historia?!? Kanske skall jag ta och köpa mig något helt nytt...

Vad skall jag ha på fötterna? Är det ok med svart skor på ett bröllop?

Jag skulle kunna fota och rådfråga er som läser här, men ni är då inte bäst på att kommentera... och frågar jag T säger han bara att alla är fina.Nåja, bröllopet är inte förrän klockan tre i morgon så jag har lång tid kvar:)


Winnerbäck, Melissa Horn och Laleh

Åh vad bra det var igår. Den svenska sommaren visade sig från den bästa sidan och på en filt satt vi så bra att vi kunde se både scen 1 och 2. Bäst var Laleh, Melissa och Winnerbäck men mest skrattade vi då Dundertåget spelade sin hacka korv.

Med alla artister blev dt en riktigt grym gitarr konsert för alla spelade, just gitarr!


Bilder lånade av Svante.

Killers

DVD Film: Killers
Bild: lovefilm.se

Även om Ashton är vrålsnygg som vanligt var detta en lam film!

En oåtkomlig mördare har gett upp sin brottsliga karriär efter att ha gift sig med sin drömkvinna. Hans hustru har ingen kännedom om hans förflutna, tills de upptäcker att någon är ute efter honom, och att deras närmaste vänner och grannar kan vara de hyrda lönnmördarna.

Nespresso citiz & milk d120

I våras köpte vi en ny kaffemaskin och vi kunde nog inte varit mer nöjda! Trots att vi kommit överens om att endast köpa kaffemaskinen för att den skulle ta så liten plats som möjligt, klickade jag hem modellen med möjlkskummare.

Ok, T blev till en början tjatig som att vi hade jag bestämt... bla bla bla. Fick honom att inse att jag då är en kvinna som kan ändra mina beslut vilket var tur, för nu föredrar vi båda kaffe med mjölk:)De söta färglada kapslana med kaffe är fina att förvara i en glasburk.
    
© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

Vilken show

Igår kväll/natt bjöds på vi en magisk show utöver det vanliga. Att det skulle bli åska visste vi, men att det skulle bli en åskshow var det nog få som anade.

Stod på på balkongen och tittade på när himlen bokstavligen tala lystes upp av åskan.
Båtar som varit till havs kom så fort de kunde in mot hamnen, alla tre sjöräddningsbåtarna gav sig ut med blåljus för att hjälpa de som hade det svårt.

Det var svårt att fånga allt på bild och jag var allt för otålig för att stå beredd med kameran då jag var helt upptagen av att bara ta in allt jag såg.  
© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

Musik

Har precis beställt biljetter till sommarens konser. Ja förra året var det konsertsommar med bla Madonna och U2, den här sommaren blir det i alla fall en! På onsdag i Grebbestad, härligt!


Bild: winnerback.se


2010-07-03

På plats på Santorini, Grekland. Fantsatiskt!! Vi var vid stranden och åt semestergod mat!

© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


2010-07-04

Båttur ut till Vulkanön N. Kameni


Vulkanen är aktiv, hade ett utbrott sist år 1950. När vi stod där kunde vi känna lukten och se röken som kom. Stannade så att de som ville kunde simma bort och bada i den varma källan. Det var verkligen varmt! Badkläder och handdukar blev helt missfärgade av vattnet, T fick slänga sina shorts. Det skall tydligen vara renande att bada i sådant källvatten?

Stannade vid Thirasia

© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


2010-07-05

Härligt nattliv på Kamari!

© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


2010-07-06

Kamari, byn där vi hamnade. Riktigt bra och hotellet låg så att vi hade nära till allt vi kunde tänkas behövas.

©

Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

2010-07-07

Thira (Fira), huvudstad på ön.

Stannade vid en lokal hamn där vi badade, den svarta småkorninga lavastranden en bit bort var inget för oss:)

Oia, känd för sin solnedgång och de vita husen som ligger längs bergskanten. Otroligt fint, dyrt och mycket amerikaner.


©
Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


2010-07-08

Andra och sista dagen med fyrhjulingen. Tog en serpentinväg upp genom bergen till en gamla antik by. Mäktigt att människor levt där för så många år sedan som långt innan f.k

Stannade vid byn Imerovigli.

Fortsatte till byn Megalohori

Fortsatte till fyren vid Faros längst ut på udden. En fantastiskt utsikt och dagen avslutades med solnedgång över vinfälten

©
Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


2010-07-09

Sista dagen på stranden. Sol bad, gott att äta och dricka, spännande läsning. På kvällen satte vi oss på en av alla restauranger vid strandpromenaden och njöt av att få vara just där vi var. Första kvällen med leggings för mig då det blåste en hel del.


© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


2010-07-10

Hemfärd, men inte senare än att vi hann med ett dopp i poolen. Hann ångra oss att vi inte simmat några längder varje morgon och vi hann fotografera!© Johanna Granqvist
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Den oskyldige

Den oskyldige
Bild: adlibris.se

Trots att den var så söndrig att bladen föll från sina pärmar kunde jag inte lägga den ifrån mig. Sträck läste den här boken!

Matt hamnade på fel plats vid fel tillfälle. Han försökte avstyra ett slagsmål men blev själv dömd för dråp. Nio år efter avtjänat straff börjar livet se ljust ut. Matt väntar barn med sin stora kärlek, Olivia, och yrkeslivet är på topp. Men så blir han förföljd av en okänd man och får ett underligt videosamtal på sin mobil. Skärmen visar en suddig bild av hans fru Olivia och en man. I ett slag rämnar hans värld.
En nunna hittas mördad och när den mystiske förföljaren också påträffas död riktas misstankarna mot Matt, den f.d. fängelsekunden. Mordutredare Loren Muse tar sig an fallet som blir komplicerat och FBI kopplas in. Men FBI-agenternas underliga beteende gör henne misstänksam. Är de där för att hjälpa eller för att vilseleda?
Matt konfronterar Olivia och det han får veta chockar honom. Ett dödshot vilar över Olivia, och Matts motvilja mot polisen lämnar dem att ensamma trotsa faran för att tillsammans rädda familjens framtid.

Vad som än händer

Vad som än händer
Bild: adlibris.se

Oj vilken bok och med oj menar jag att här fick Hannah verkligen med allt. Jag undrade när den skulle ta slut, men inte för att det var långtråkig läsning utan mer för det hände så mycket. Fick som läsare följa med under två kvinnors hela liv. Skratt och tårar, T undrade vad det var frågan om då han såg mina tårar. Ja berörd blev jag då, många många gånger!

När vänskapen sätts på prov

Sommaren 1974 får den blyga, tysta tonåringen Kate Mularkey en ny granne. Söta, begåvade Tully Hart flyttar in i huset mittemot. På ytan är de varandras motsatser, men de lovar varandra evig vänskap ? vad som än händer.

  Tully har ambitioner, vill bli känd och beundrad av en hel värld. Och hon lyckas. Men med karriären följer ensamhet. Kate, däremot, bildar familj med sitt livs stora kärlek. Hon undrar så småningom att hon kanske tappat bort den hon en gång var och hon avundas ibland sin berömda vän. Under mer än tre decennier ska de hålla en nära och varm kontakt men också gå igenom perioder av svartsjuka, ilska, sårade känslor. Kate och Tully tror att de genomlevt allt när det stora slutgiltiga sveket skiljer dem åt och deras vänskap ställs på prov.En varm roman om löften, hemligheter, svek och den djupaste vänskap.


Hemma

Borta bra, hemma bäst? Äh jag vet inte... 35 grader och bara härliga stunder! Kom i och för sig hem till ett underbart sommarsverige, men nu luktar hela huset av sommarregnet som faller utanför.

Bilder kommer

Santorini

Snart åker vi, en vecka i Grekland på Santorini. Härligt med semester!!! Borde börja packa nu:) Men vad kan man väl behöva mer än lite sommarkläder, handduk och en och en annan bikini...


1 Juli

Det känns overkligt att juli månad redan är här. I morgon går jag på semester, 4½ vecka som även det känns helt overkligt!!

Dagen har varit fantastisk med allt spännande den innehöll! Positiva besked samt negativa, precis som livet - lite av varje:)

RSS 2.0