Tre systrar och en mamma

DVD Komedi, Tre systrar och en mamma (Lauren Graham/96)

(60137-128 60137-128  Sitter och arbetar lite hemifrån, så skönt när man kan göra det för en gångs skull. Behövde dock en lite paus från allt arbetande och då passade den här filmen alldeles utmärkt som lite tidsfördriv.)

Daphne Wilder (Keaton) är en ensamstående mor vars kärlek inte känner några gränser eller begränsningar. Hon vägrar klippa navelsträngen till sina vackra döttrar: den stabila psykologen Maggie, den sexiga Mae och den klumpiga och bedårande Milly, som i hennes ögon träffar helt fel killar. För att förhindra att hennes yngsta dotter gör samma romantiska misstag som hon själv gjorde tar Daphne saken i egna händer och sätter in en kontaktannons för att hitta den perfekta mannen åt Milly. I kärlekens namn fortsätter Daphne att göra fel saker av rätt anledning. men när är det dags att släppa taget?

Jag ska hitta dig en dag...

Jag ska hitta dig en dag... - Joy Fielding

(60137-128 60137-128  Jag trodde att detta skulle bli en spännande läsning, men blev ganska snabbt besviken. Men visst är det otäckt att behöva leva gömd för någon som vill än illa.) 

Jamie tycker att hon har funnit mannen i sitt liv när hon träffar Brad Fisher på en bar. Hon känner det helt enkelt som han är för bra för att vara sann och allt hon någonsin drömt om - omtänksam, mjuk, manlig och sexig!Snart övertyger han henne om att följa med honom på en resa, men det tar inte lång tidförrän Brad förändras Allt eftersom tiden går upptäcker hon att det han tidigare berättat inte riktigt stämmer. Eller är det hon som kommer ihåg fel? Vad är egentligen sant och vad är lögn?Den romantiska resan börjar urarta till en mardröm för Jamie, hon misstänker mer och mer att mannen hon förälskat sig i inte går att lita på. När han berättar att han tänker söka upp sin före detta fru och hennes lille son anar hon oråd. Det hon inte vet är att de numera lever under skyddad identitet och är livrädda att upptäckas...Den här romanen är precis så skrämmande och spännande som en roman av Joy Fielding ska vara. Inte förrän du närmar dig det hisnande slutet får dut svar på alla gåtorna. En psykologisk roman av Joy Fielding när hon är som allra bäst!

Drömmar ur snö


(60137-12860137-12860137-128 3 av 5 möjliga. Det har tagit sin lilla tid för mig att hitta spänningen i Anna Janssons böcker, men nu är den hittad. En bok som tar upp det vält kända lunarstorm som var och en annan varit medlemmar i. Detta medlemskap kan tyvärr resultera i så hemska saker som den här boken tar upp. Det var svårt att lista ut mördaren då det fanns så många kandidater till titeln. En bra bok!)

Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer. Då vet man ju var man har dem. Eller?
"Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion.
Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminket får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet." Vem möter de där ute i cyberrymden? Och vart kan det locka dem?
En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter en filmkväll i skolan. Dagen därpå finner man henne död. Kriminalinspektör Maria Wern och hennes kollegor får ett nytt mordfall att lösa.

Drömmar ur snö är en thriller som på ett skrämmande sätt beskriver dagens samhälle, de lockelser och krav som ungdomar utsätts för, och vilken makt de själva kan utöva..".

I denna ljuva sommartid


(60137-12860137-128 2 av 5 möjliga. Detta var inte en utan Maris bättre böcker, snarare tvärtom. Jag blev nästan lite utråkad emellan åt. Men visst finns det en vilja av att veta vad som hänt och inte förrän långt fram i boken förstår jag vem som gjort vad. Ibland är svaren så självklara, men inte här.)

"Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast.
     På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram.
     - Hur är det?
     Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig. Frågan lämnades obesvarad.
     I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen.     Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal. Till sist hade det kommit ifatt.
     Ögonen som fixerade honom ändrades till att utstråla förakt.
     Han fick inte fram ett ljud, andades tungt, den välbekanta smärtan i bröstet gjorde sig påmind. Han ansträngde sig för att inte falla ihop.
     Kroppen blev mjuk, lealös.
     Så upptäckte han pistolmynningen. Den pekade rakt emot honom. Automatiskt sjönk han ner på knä, i hans huvud blev allt tyst. Tankarna upphörde.
     Skottet träffade mitt emellan ögonen. Knallen fick havstrutarna att lyfta från vattenytan med ett förskrämt skränande."

En gotländsk snickare och småbarnsfar från Slite skjuts kallblodigt ihjäl på en campingplats på Fårö. Det blir Karin Jacobssons första stora fall som biträdande kriminalchef då kommissarie Anders Knutas är på semester. Journalisten Johan Berg gräver efter sanningen, samtidigt som han kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve.


Bourne Ultimatum(60137-12860137-128 60137-128 3 av 5 möjliga. Visst gillar jag Bourne filmerna, men tills slut börjar den här filmen att kännas ganska tjatig och jag väntar på att det skall hända något nytt. Den första och andra var bättre.)

Allt han ville var att försvinna. Istället jagas Jason Bourne av människorna som gjorde honom till den han är. Men inte ens en ny generation av yrkesmördare kan avskräcka honom att från att söka svaret på frågan vem han en gång var.

Men slut var det inte ...

Pratades inget mer igår, däremot brändes det kalorier på friskis &svettis. Gick dit med Carro för att köra ett 70 min spinningpass. Trodde att det skulle vara 70 minuter inkl. strech, men icke då! Efter andra "vilolåten" sa tränaren  att nu kommer sista låten så kör hårt nu, och då trodde ajg naturligtvist att det var slut efter det och tog i för kung och fosterland och hade absolut inget mer att ge... Men slut var det inte så det vara bara för mig att bita ihop och köra i nästan 20 minuter till. Gick därifrån trött!!

Fick nyss ett sms... inget spår av gårdagens samtal.

Fick nyss ett sms... inget spår av gårdagens samtal. Allt tycks vara som vanligt, om andra än jag själv får välja. Gör mig rasande! Varför skall jag bry mig om man inte blir ompysslad tillbaks. Visst känner jag mig lite småsint och bitter, men med all rätt:-)

Slutar strax att ringa, men vart hamnar vi då?

Blev trött, ledsen men mest förbannd på någon igår. Någon som verkligen står mig nära, som jag ofta brukar ringa... Ringde igår, inte för någon speciell anledning utan mest för att jag saknade den här personen och bara ville prata. Frågade hur dagen varit och om livet i allmänhet, sånt där man frågar. Tyvärr fick jag inte de svar man brukar få utan mest gäspningar och en önskan om att avsluta samtalet fanns där hela tiden. Ingen motfråga om hur jag haft det... Förbaskat trist och ännu tråkigare är det att detta händer allt för ofta! Slutar strax att ringa, men vart hamnar vi då?

Antar att du läser detta och det är nog det som är en del av meningen med att jag skriver just här, just nu. Hade god lust att lyfta luren efter vi lagt på igår, eller skicka ett sms med texten, att jag också haft det bra idag, men lät bli. Kanske blir gångerna då jag låter bli allt oftare. En tanke...

SATC

Såg förresten sista avsnittet, för vad då..hundrade gången? samtidigt som Tobias ringde. Ser du på det, igen var hans kommentar... Vad skall jag säga: SATC kan ses hur många gånger som helst. Speciellt sista avsnittet i Paris.

Tidigt!!

Började dagen med ett uppföljningsamtal. Länge sedan jag var på jobbet vid den här tiden och det kändes extremt tungt att  gå upp ur den varma sängen. Lyckades dock och här sitter jag nu med några minuter över. Magen kurrar och jag känner doften av kaffe.

Var hos David och Johanna igår och såg DH. Fick världens godaste bulle.

Lyckans hjul


(60137-12860137-128 60137-128 3 av 5 möjliga. Kajsa har ett unikt sätt att författa sina huvudpersoner i sina böcker och lika så lyckas hon i den här boken. Det känns som om jag känner kvinnorna jag läser om och deras vardag blir på något sätt även min. Boken gav en mysig höststämmning och jag blev riktigt sugen på att åka iväg, om så bara för en helg, med goda vänner.)

I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor - tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där.

Tillvaron är lugn och till synes händelselös. Så flyttar en mystisk kvinna med märkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket får de tre kvinnorna att sluta sig samman.

Ellinor - som mest drar barnvagn om dagarna - märker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. När hon knackar på får hon veta att Miriams man Frank oväntat har lämnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfästet helt och hållet. På ett oväntat sätt får nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan även för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vändpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfälle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv.

Lyckans hjul är en berättelse om vändpunkter och om de vägar som på oväntade sätt kan leda oss vidare i livet.

Trevlig helg önskas!

Hade en super trevlig tjekväll igår med sallad och gott vin. En lyxstund mitt i den annars ganska grå vardagen var precis vad jag behövde!!

Idag är det äntligen fredag och dagen har redan satt min tillvaro på prov ett antal gånger, suck. Idag kommer finfrämmat från Oslo, trevligt!!

trevlig helg önskas!

Fracture(60137-12860137-128 60137-12860137-128  4 av 5 möjiga. Såg den här filmen igår när jag väntade på mamma och pappa som skulle komma och hälsa på och blev helt fängslad av Anthony Hopkins rollinsats. Vilken skådesleare han är. Hans ansikten får mig att tänka på När lammen tystnar och hela han blir därför lite läskig. Filmen var riktigt bra, annorlunda, och sånt gillar jag!)

En distriktsåklagarassistent vid namn Willy Slocum (Ryan Gosling) hamnar mitt i en katt-och-råtta-lek med Thomas Crawford (Anthony Hopkins), en medelålders ingenjör som är anklagad för att ha mördat sin fru och som försätts på fri fot på grund av bristande teknisk bevisning - mot sitt erkännande. Mordvapnet visar sig vara ett annat än Thomas pistol, och när det kommer fram att polismannen som utrett fallet haft ett förhållande med Thomas fru blir situationen än mer komplicerad. Inte blir det bättre av att detta kommer fram under själva rättegången och att Willy blir till offentligt åtlöje. Men han vägrar att ge sig; det är något som inte stämmer. Willy är övertygad om att Thomas Crawford är den skyldiga, men han tycks ha begått det perfekta brottet. Å andra sidan har han inte räknat med Willy Slocums envishet och engagemang...

Känner mig shoppingsugen...

Blev jätte snuvig igår när jag var och åt mat hos Josefin och Robert och det har inte släppt idag. Snuvan känns större än hela huvudet och det jobbigaste är nästan känslan av att jag inte får vara sjuk, inte nu! Två karensdagar på samma månad är jobbigt, och gör ett stort hål i plånboken.

Känner mig shoppingsugen. Ett par nya stövlar hade suttit fint...

Beck - Det tysta skriket

Beck 23 - Det tysta skriket

(60137-12860137-128 2 av 5 möjliga. Jag har tidigare skrivit att jag gillar Beck och det gör jag fortfarande. Den här filmen som tar upp en superaktuellt problem fångade mig ändå inte som många av de andra filmerna gjort.)

Två flickor blir överkörda av ett tåg en mörk höstnatt. Blev de mördade eller hade de själva valt att möta döden tillsammans? När Martin Beck och hans kollegor börjar utreda den obehagliga händelsen möter man det som tillhör vardagen för många unga kvinnor i Sverige idag - för att bli bekräftad måste man tåla hög press, våld och hot, något som leder till instabilitet och självförakt...

Så orättvist... så hemskt! Jag tänker på Liv

Kan inte sluta tänka på henne. Henne som jag inte känner, men ändå fyller hon mina tankar.. Liv. Läs hennes egen berättelse här. I morgon lämnar hon oss.


Alla var där

(60137-12860137-12860137-128 3 av 5 möjliga. Ibland känns det som om jag alltid ger 3 i betyg och oftast är det nog så. Men en trea kan vara så mycket beroende på boken. Detta var en toppenbok för mig, just nu. En bok jag kunde lyssna på utan att behöva reflektera speciellt mycket. Låta orden gå in i ena örat och ut i nästa, ungefär.)

Bette är singel och söker en ny mening med sitt liv, men efter att drömjobbet blivit hennes och diverse kärlekstrubbel inser hon att det ljuva livet lämnar en bitter eftersmak.Bette är 27 år, smart, söt, rolig - och uttråkad. När hon bryter det långvariga förhållandet med sin pojkvän bestämmer hon sig för att det är dags för förändring. Ett oväntat möte slungar henne in i en ny karriärbana som festfixare. När hon hamnar i de coola Manhattan-kretsarna kan hon knappast fatta vilket flyt hon har haft. Plötsligt är världens hetaste stad hennes egen lekplats och vilka leksaker
sedan!
Men snabbare än det går att säga Manolo Blahnik faller allting sönder bit för bit. Bette inser att hon är ett villebråd för en ökänd playboy - och plötsligt huvudperson i alla skvallerspalter. Det gör hennes chef entusiastisk men hennes nära och kära är inte lika roade? Flickan de kände med smak för smäktande kärleksromaner, usel 80-talsmusik och skräpmat är på väg att bli en i raden av dessa Park Avenue-prinsessor.
Just när Bette känner sig som mest klämd av sitt dubbelliv kommer räddningen från oväntat håll. Men - kan hon skiljas från glamouren som stavas Gucci och Prada och partyn - och landa i den verkliga världen, i armarna på drömprinsen?

Smuts


(60137-12860137-12860137-128 3 av 5 möjliga. En skämmande sanning som säkert är allt vanligare än vad vi vill veta om. Försöker att förstå, men frågorna som bubblar i mitt huvud är varför, hur och varför igen. Hur kan Rebecca leva med en man som Jonas? Varför räcker hon inte till? Varför drar sig Jonas bort ifrån sin familj samtidigt som han tycks vilja vara dem nära? )

Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.
Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?

Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.

Idag alltså, skulle bli galet stressigt.

Ibland tycks jag ha så mycket att göra att jag inte hinner titta i min kalender och se exakt vad det är som måste göras. Då blir det en stressande överraskning att upptäcka allt jag tydligen glömt bort, eller är det något jag lyckats förtränga?


En sådan upplevelse fick jag i alla fall igår när jag upptäckte att morgondagen, idag alltså, skulle bli galet stressigt.


Först skulle jag arbeta tills klockan halv två med en helt ny klass, roligt och spännande. Alla dessa blickar man får från alla barnen, vem är hon och vad skall vi göra med henne... Sedan fick jag en förfrågan om jag kunde arbeta över lite... Ytterst lite, sa jag eftersom jag hade en fika inbokad efter jobbet... Ska och hälsa på en nybliven mamma och hennes lilla Axel, men hur jag skall ta mig dit blir spännande. Har varit hos dem förut, men då har jag alltid åkt bil och idag skall jag cykla med min helt grymma enväxlade cykel. Hittar nog, till slut.


Efter fikan skall jag tillbaks till jobbet där vi skall ha kvällsplanering. Hur roligt är det? Inte alls!! Så det blir en dag full av aktiviteter av alla det olika slag.


RSS 2.0