Do you know...


Bild: bluquote


Lyssnar nästan sönder...

Melissa Horn - Hon är fantastisk! Gör nästan som syster yster som enligt sin sambo lyssnar sönder skivorna.

Dubbelpass - igen

Bodypump - Spinning är en bra kombo! Vi var ett gäng som mäktade med båda passen, bra gjort alla för skam den som ger sig. Tröttast i stan är jag nu och tycker nog inte att soffan någonsin varit så mjuk och skön. Härifrån vill jag aldrig flytta... 

Härliga Torsdag


Bild från en underbar dag ute på havet tidigare den 2 augusti. En dag då havet glittrade i kapp med solen. Härligt att fara fram på de små lätta krusningarna.

Tänkte ta sovmorgon idag och valde därför att inte ställa någon klocka. Just därför vaknar jag tidigt av mig själv vilket är så typiskt mig. När jag bestämmer mig för att sova länge vaknar jag oftast tidigt.

Ang. mitt förra inlägg så undrar jag om det stämmer... I natt drömde jag om det ena märkliga trolleritrick efter det andra som Joe Labero stod framför mig och gjorde. Jag drömde också att valresultatet var fel och att Socialdemokraterna vann vilket ledde till att vi fick många, många barntimmar på jobbet.

Fick en inbjudan från Emma att hänga med mammagänget ut på promenix. Kul att träffas och gå nya vägar. Dryga två timmar var vi ute och gick i ett helt underbart höstväder. Tänk vad man kan påverkas av väder! Just nu är det friskt ute!

Nu väntar spännande böcker på mig så dags att ta tag i dagens studier! Matematik står på schemat.

Sov Gott

The point of a dream is having someone to celebrate with when it comes.. • request by izza •
Bild: bluquote


Löpning eller snarare lätt jogg

Gjorde ytterligare ett försök att springa ihop med T. Redan vid campingen fick jag se mig "besegrad" och bad honom springa före, jag insåg att jag inte skulle komma hem levande och jag fortsatte i hans takt. Men sen trampade han ner i en bajjebäck:) ja det är sant, och jag kom ikapp för i alla fall några få minuter. Lyckan är kort... Han var snäll och försökte pusha mig genom att komma med uppmuntrande kommentarer som att jag klarar det, men jag kunde inte riktigt se det som hjälp just då. Såg han inte hur jag slet, såg han inte att jag höll på att dö, i alla fall lite light?:) Till slut försvann han med ett dammmoln efter sig och jag blev ensam med mitt flås.

Ja löpningen gick trögt! Jag gick nästan lika mycket som jag sprang och kände mig "lite värdelös" som inte kunde hålla samma takt som T. Nåja, tänk om allt gick perfekt hela tiden.... kanske skulle inte det vara någon hit.

En kort runda, 5,5 km, och sedan har vi ätit taco, druckit vin och ätit smaskens glass. Halsen känns fortfarande mysko men ändå bättre!

H&M på Kronprinsessan


Kappan Kronprinsessan hade på sig i Frankrike är ifrån H&M och om jag inte minns fel är det just en sådan kappa som ligger i paketet som jag glömde hämta ut idag. (Bild från Ebbas blogg)

Ja snacka om snurrig! Kom på det då jag stod i duschen efter joggingturen att jag glömt hämta ut mitt paket. Vilken tur att jag har tid att hämta det i morgon:)

Har även provat kappan i svart men mitt praktiska jag lyckades med att inte köpa.  Då var jag även lite osäker på vad jag tyckte då - det lite smått fåniga bältet - men nu när jag ser den på Kronprinsessan kan jag tänka mig att ändra uppfattning. Just svarta kappor är vad jag har och inte behöver (mitt praktiska jag) men en vit/ljus kappa... det har jag däremot inte.

Stilla morgon


En stilla morgon här i Fjällbacka. Knappt någon vind och på havet syns endast en lätt krusning. Höstens kyla börjar komma och idag är det bara +3 grader och säkert frost på sina ställen. Såg just ett par båtar på väg in från havet... undra om de kom hem med någon hummerfångst?

Gårkvällen gick väl sådär, för så värst tidigt gick jag då inte och la mig. Känns trist att komma hem sent från jobbet och nästan direkt gå och lägga sig, vad får man då ut av dagen/kvällen hemma? Tog mig i alla fall en välbehövlig sovmorgon vilket jag kunde idag eftersom jag börjar sent.

Så idag vaknade jag pigg och redo för ännu en onsdag. Har ett spännande paket att hämta ut, böcker att hämta på biblioteket och om jag hinner hem innan mörkret skall jag ut och springa i eftermiddag. Längtar redan!

Att visa uppskattning!


Att med några få ord visa sin uppskattning kostar inget! Men med ett par ord kan du göra någons dag speciell!

Tänk vad en positiv kommentar kan göra... För mig blir allt så meningsfullt och roligt då man får uppskattning för det man gör, det man lägger ner tid på, det man lägger ner sin själ i... lägger sitt liv i.

I kväll fick jag en kommentar från en förälder på mitt jobb som gjorde all möda och slit värt var enda sekund jag lagt ner i projektet. Med några få ord gjorde hon min kväll och det var med ett leende jag åkte hem i den kolsvarta natten.

Nu skall jag försöka lägga mig någorlunda tid i kväll och försöka "ta igen" förlorad sömn. Kan man förresten ha träningsvärk vid halsen? Jag tror banne mig att det är just vad jag har, eller jag hoppas att det är så för annars är det nått som inte är riktigt bra.

Bra, men trött dag!


Orkidéer har vi många i detta hem. Det är enligt mig en fantastisk blomma som är så oerhört vacker - när den blommar. När den inte blommar är bladen inte mycket att visa upp. Det "enda" jag gör med mina blommor är att vattna när jag kommer ihåg och då genom att låta krukan stå i vattenbad över natten och ibland längre än så.

Kort arbetsvecka för mig den här veckan vilket känns riktigt skönt, tisdag - onsdag. Inatt sov jag inte många timmar. Brevid mig låg någon som släpade stockar och det var varmt och kallt om vartannat. Allt för många tankar virrade runt i mitt huvud och jag hade fruktansvärt svårt att komma till ro.

När klockan ringde 05.30 efter ca 2½ tim sömn, var jag så trött att jag knappt visste ut eller in men lyckades trots det ta mig till jobbet vilket alltid är något. Det har varit en lugn dag även om allt gått i ett och det har varit skönt för mig för då har jag inte haft tid att tänka på hur trött jag egentligen är.

Hade lönesamtal idag som var liite positivt i alla fall. Hade inte större förväntningar men det är alltid nyttigt att höra vad chefen ser och uppskattar att jag gör. Inga saker jag behöver "bli bättre" på mer än att fortsätta inspirera och utveckla den verksamhet jag är i.

Snart skall jag tillbaka till jobbet för detta läsårs föräldramöte. Jag hann dock hem en snabbis för att ladda batterierna, men vad gjorde jag? Ja inte la jag mig på soffan, nej jag svepte runt med dammsugaren och fejjade högt som lågt.

Energi mina vänner - eller är det bara tröttnisse som spökar:)

Dubbelpass

Härligt när man överträffar sig själv. Idag dubbelpass - spinning och bodypump. Var såå hungrig så jag trodde jag skulle få avbryta, men icke. NU känns det underbart med träning avklarad och mat i magen och Idol på TV'n.

Höst
Hummerfiske - premiär!Idag startar årets hummerfiske. Fiske efter hummer är tillåtet fr.o.m. måndagen den 27 september 2010,  kl 07.00  t.o.m. lördagen den 30 april 2011. Jag fick förfrågan om jag ville låna ett gäng burar, men valde att inte göra det i år. Det tar mycket tid, men visst är det extra gott att äta en egen fångad hummer!?! Som max får du som fritidsfiskare ha i 14 burar medan du som är yrkesfiskare får ha upp till 50 hummertinor.

Ofta brukar jag se de första som åker ut med sina båtar i samband med att jag åker till jobbet. Men idag hade jag sovmorgon och hemmastudier så istället fick jag se några som kom i hamn igen då jag gick för att möta Emma och Casper för en morgonpromenad.

Riktigt härligt höstväder nu, men vinden är kall. Tog med kameran ut för att fota vackra höstfärger men slogs av hur grönt det faktiskt fortfarande är.

Det blev en härlig promenad och sedan kaffe och fotografering av Casper i stället. Sedan hem, äta och plugga. T kom hem och vi åt middag tillsammans. Mysigt även om det blev en snabb lunch och han strax var tvungen att sticka iväg.

©Johanna Granqvist. 
  Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtels.

Dans och Attack

Dans och attack idag! Svettigt som aldrig förr. Nej, sällan har jag svettats som nu så det är tur att det finns dusch!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note to self: Tränat 5 ggr v. 38 plus dansträning hemma.

SALT

DVD Film: Salt
Bild: lovefilm.se

Evelyn Salt är en CIA officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt landet. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot.

Familjen Jones

DVD Film: Familjen Jones
Bild:lovefilm.se

Steve och Kate Jones är till det yttre det perfekta paret som tillsammans med sina välartade tonårbarn flyttar till ett tjusigt villaområde. Snygga, framgångsrika och med de senaste prylarna av de rätta märkena drar de till sig grannarnas nyfikna och beundrande blickar. Plötsligt vill alla ha samma saker som familjen Jones. Ingen anar vad som egentligen händer bakom kulisserna till den alldeles för perfekta familjen. Familjen Jones inte bara lever den amerikanska drömmen - de säljer den. Familjen är i själva verket inte en riktig familj utan anställda reklampelare, betalda för för att få omgivningen att köpa allt de exponerar...

Grown Ups

DVD Film: Grown Ups
Bild: lovefilm.se

Trettio år efter deras High School-examen, möts fem goda vänner upp för att fira nationaldagen ihop. Allt kan hända, och det gör det också.

Vad fanns det i påsarna?

 
 
Ljus, ljus ljus alla ifrån Ikea plus ett gäng vita servetter.

Ja det var allt som kom med mig hem ifrån turen till Göteborg. Någon klänning eller något annat blev det inte. Nope, jag har lagt av mig! Däremot var jag och klämde, kände och provade min blivande nya väska. Den är fantastisk på alla sätt och vis... men så även priset. En mulberry men jag skall nog lösa det! Så kanske var det bra att jag inte kom hem med allt för mycket den här gången... försöker intala mig det!

©Johanna Granqvist. 
  Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtels.

Årets mässa

 
Mycket folk stod redan och köade utanför Svenska mässan när vi kom. Själv fick jag gå fram och ställa mig under tak medan mitt sällskap stod ute i regnet och köade åt oss. Träffade en studiekamrat där på trappan.

Tror inte jag varit på någon bokmässa med såå mycket folk. Oftast brukar jag gå på söndagarna och då kanske det generellt är mindre folk? I går då det regnade så passade kanske folk på?
Mötte upp Maggan och tillsammans strosade vi och många fler runt och försökte titta på de böcker man kom åt.

Oj vad vi letade efter Leilas bok och när vi nästan gett upp hoppet fann vi en! Som var dyr och därför valde inte någon av oss att köpa den.
- Då kan man istället beställa den över nätet, tyckte Maggan och jag var inte sen med att hålla med.

Trevligt var det även om jag i år kom därifrån utan att ha köpt en enda bok.


©Johanna Granqvist.
 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtels.


Bok - och Biblioteksmässan 2010

 
Årets bokmässa är igång. Härligt att strosa runt på Svenska mässan i Göteborg och bara andas in stämningen. I år har jag inte kollat vare sig program, seminarier eller utbudet av författare som ställer ut. Jag hade knappt tänkt åka...

Åker snart till Göteborg för att andas storstads luft. Många kommer hit till Fjällbacka bla för att andas ren havsluft medan jag åker till stan för att andas stadsluft och känna på lite av vad man kan kalla stadspuls. Skall spana in om jag kan finna Leila Lindholms bok - A Piece of Cake till ett bra pris annars får vi se vad jag kommer hem med i påsarna... En ny klänning kanske?!?

Skall försöka få in någon date med vänner som jag saknat såå. Njut av ännu en grå dag, kanske spricker det upp och blir sol, hoppas!

©Johanna Granqvist.
 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtels.

Löpning

Härligt är det att löpa på morgonen/förmiddagen! Idag har jag sprungit dryga milen och det var helt underbart! Ja äntligen har jag kommit till tiden då även jag gillar och vill ut och springa!

Regnet föll och jag sprang - utan någon musik/ljudbok och bara njöt av ljudet i skogen och i naturen. Hösten är underbar!

Jag känner mig i form, i form för livet!

Hemma studier!

 
Present från Svante. Han tyckte att boken skulle passa utmärkt på vår köksvägg. När jag tänker på alla vänner jag har som förgyller mina dagar, mitt liv, kan jag bli helt varm i hjärtat. Tack snälla för den fina boken - Hemma hos Johanna av Johanna Westman.

Det är jämngrått i Fjällbacka idag. Emellanåt smattrar små regndroppar mot rutan och jag bara myser och njuter över att få vara hemma. Levande ljus, många koppar te och Melissa Horns ljuva stämma i bakgrunden.

Hemmastudier idag. Har än så länge fått gjort allt för lite. Läst en del, skrivit en del - men inte tillräckligt. Möblerat om i tvättstugan och sorterat bland recpeten har jag dock hunnit med.

©Johanna Granqvist.
 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtels
Olyckligt vackert

Minns ni den här scenen från filmen Love Actually?

Ord på känslor kan vara både skrämmande, underbart och alldeles fantastiskt vackert. Rädsla med glädje...


Berg flyttar in

Kan man annat än älska Carina Berg? Vilken fantastisk kvinna hon är. Söt som socker!

Bild: tv4.se

Bra ändå!

Var så trött efter jobbet! Funderade en kort sväng på att gå på steppasset, men kom snabbt på andra tankar - jag gillar ju knappt step så vad skulle jag dit och göra?

Funderade istället på att springa - men nej... soffan kändes mer lockande.

Tog mig en springrunda i alla fall vilket kändes så bra. Idag gick det lätt trots ett kallt regn.

Kände mig "duktig" som sprang där ute i den kalla kvällen istället för att stanna hemma...

Attack

Attack idag med Pernilla och Stefan - kul! Härligt med ny release.

Potensgivarna

Potensgivarna
Bild: adlibris.se

Potensgivarna är romanen som lockar till många skratt. Den handlar om systrarna Tilda och Elida Svensson som på ålderns höst bestämmer sig för att starta en postorderfirma i potenssökande medel för att finansiera installationen av en vattenklosett. Det är inte utan moraliska betänkligheter och stor vånda som de stillsamma systrarna drar igång sin verksamhet. Och när det dimper ner en beställning från deras bror Rutger i Örebro blir de oerhört nervösa, ska deras hemlighet nu komma ut.


Helgen träning

Lördag - Morgonspinning och dansövning
Söndag - Morgonlöpning. Var helt slut i kroppen och gick en hel del! Danspremiär på eftermiddagen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note to self: Tränat 7 ggr v. 37 + några timmars dansövning. Allt för mycket träning! Kroppen orkar inte!

Valfika


Kanelbullar - japp äntligen jäste degen!
Chokladmaränger - glutenfria
Chokladmuffins - glutenfria

©Johanna Granqvist.
 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtels


Väderöarna - Storön


Din röst är viktig

Gör din röst hörd genom att rösta. Har du inte redan gjort det är det dags nu!

x 2

 • BodyPump med Mia
 • Spinning med "nya" Jens. Han var bra:)

karaktären försvann

Har haft hemma studier idag. Tog sovmorgon och gick sedan långpromenad med Emma och Casper. Började läsa, men efter ett tag försvann min karaktär helt och jag hittade massor av gott i kökets alla skåp.

Somande i soffan och sov i en och en halv timma. Inte alls likt mig... men såå skönt.

Tog igen dagens onyttigheter med 2 träningpass.

Nu tittar jag på debatten mellan de olika blocken på TV. Här i huset "håller" vi på var sitt block, spännande!

Stök i kökHar haft en hemma eftermiddag/kväll. Blev ganska snart rastlös och satte igång att stöka i köket. Blev långt ifrån som jag tänkt, men i slutet ändå bra.

Bakade bullar - som det blev nått fel med för de jäste aldrig (kan ha att göra med att jag hällde i jäst på måfå...)
Bakade bröd
Lagade paj
Diskade, diskade, diskade men ändå var det hela tiden disk runt omkring mig.
Röjde - men köket tycktes växa med allt som fanns där...

©Johanna Granqvist.
 Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

Not forgotten

DVD Film: Not forgotten
Bild: lovefilm.se

Gör dig själv tjänsten att hoppa över den här filmen. Riktigt dålig - spolade mig igenom större delen.

Jack Bishop lever ett liv som är varje mans dröm; en vacker fru, en glad och frisk dotter, karriären han önskat sig och ett kärleksfullt i en fridfull stad vid gränsen mot Mexico. Men det är ingen händelse att Jacks liv verkar perfekt. Hans förflutna innehåller en mörk hemlighet som han döljer från sin familj och t.o.m. för sig själv. När hans dotter försvinner förstår Jack att hans förflutna har hunnit ikapp honom...

Igår och idag


Igår - BodyPump ny release by les mills nr 75. Riktigt bra musik och idag sitter jag här med träningsvärk i halva ryggen.

Idag - Attack. Absolut ingen ny release. Samma som vi kört på badholmen hela halva sommaren. Nästa vecka så.

Är så glad att jag kommit in i träningsrutinerna igen - utan att känna måsten och krav. Men kanske är det just därför lusten och glädjen finns där nu? För att träningen bara är...

Hittade en påse med vad jag trodde var ostbågar i ett skåp som jag tänkte festa till den här ny funna glädjen med (jag som inte ens gillar ostbågar) Men det var visst jordnötsbågar och efter allt för många sådana där bågar mår jag sådär... Vart tog karaktären min vägen?

Hemma studier

Åh yes, jag mår bättre. Massa honungste! Är redan hemma och nu väntar altan med sol och stuider. Detta är livet!

Trist

Precis som jag misstänkte! Igår kväll anföll snuvan och tröttheten mig - förkyld. Inte så konstigt för de flesta människor runt omkring mig har den senaste tiden både hostat, nyst och varit förkylda, var mest en fråga innan jag själv skulle åka på det.

Har i alla fall inte tid att ligga hemma. Idag skall vi till Munkedal för att starta med vår första uppgift i studiegruppen. Riktigt skoj att vara igång med skolan!

Love The Way You Lie


Löpning

8,04 km idag. Förklyning på g? Hade mycket att ge och jagade minuter - klarade några.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note to self: Tränat 3 ggr v. 36 

Svårt...


Bild: bluquote

Saknad efter någon... efter något.
Att det skall vara så svårt, att det skall göra så ont.
Jag saknar, av hela mitt hjärta
mitt hjärta får sakta spricka efter spricka.
När skall det brista...
Hur länge skall och kan man orka


Stannad av polisen!

Mycket som behövdes göra vid stuga. Tog bilen i torsdags för att åka dit och hjälpa till med det jag kände mig klara.

Stannade på en rastplats för att fixa lite, i Norge får du inte tala i telefonen medan du kör! Brevid mig stod en bil där någon monterat ner bakdäcken... tittade lite på den fina bilen som var så förstörd. Tänkte på Josefin och Robert som blev av med sina däck... varför gör man så?

När jag åkte ifrån rastplatsen kom en polisbil in. Shit tänkte jag, nu tror de väl inte att jag har något med den där massakerade bilen att göra. Åkte därifrån sakta samtidigt som jag tittade efter vad poliserna gjorde. Kom ut på motorvägen och till min förvåningmärker jag att poliserna följt efter mig.
Tänker först att jaha, ja nu kommer de efter mig, precis som jag tänkte men ändrar mig snabbt. Detta är bara en tillfällighet - att poliserna kör ut och efter mig...

Jag kör på, poliserna efter. Plötsligt sätter de på blåljusen! Helvete, hinner jag tänka. Vad är det frågan om? Strax därpå är blinkers, blåljus och det där förbannande tutljudet på. Som sagt vad är det frågan om? tänker jag. Vem är de ute efter? Kör om och gör det ni ska!
Men poliserna ger sig inte och jag inser tillsist att det faktiskt är mig de är ute efter. Så jag stannar på motorvägen - vevar ner rutan och en kvinnlig polis kommer fram och pratar med mig.
Hon undrar hur jag har det? Jo tack, bra säger jag. Hon säger att hon tyckt sig se att jag vinglade lite på vägen, har jag druckit nått ikväll? Har jag pratat i telefonen? Tycker jag själv att jag vinglat? Nej, nej, nej svara jag... vet inte vad du talar om!
Frågar om jag skall blåsa? (Har aldrig blivit stoppad av polisen och det är så typiskt mig att göra det på detta extrema sätt. Försiktigt förösker jag få på mig skorna som jag sparkat av mig ifall jag måste gå ur bilen. Fasen vad fånigt detta känns. Klädd som jag är känner jag mig som en idiot - vilket är rent utsagt idiotiskt eftersom jag inte gjort något fel och inte har något att vara så nervös för.)

Nej, nej nått blåsa skall väl inte behövas. Hon vill bara se mitt körkort. (Låt mig nu inte skaka som en asplöv när jag tar fram det - snälla! Hur i h-vete kan jag vara så cool lugn?!?)

Jag åker därifrån med en förmaning av den manliga poliskillen - ganska söt men vad hjälper det - att jag måste stanna när polisen kallar på mig. Ja inte trodde jag att det var mig ni kallade på! Och vart skulle jag stanna blev ju nästa problem. Han ler och säger att nästa gång då vet jag, men jag förklarar för herr konstapel att man får då hoppas att det inte blir så många fler gånger!

Stannar återigen, vid en mack den här gången. Skickar sms till nära och kära om min upplevese och andas ut. Åker hem till en vän - är lite knepig - kanske smått chockad ändå? Sover där och åker sedan vidare till stugan. Ytterliggare en tutande bil kommer efter mig - Men vad är det här? Bilen är civil med blåljus och tutar förbi mig för att längre fram stanna en kille på motorcykel. Ja, jag tänkte väl det... två gånger på samma resa är toooo mutch! 

Får gjort en hel del väl framme i stugan- mamma och pappa gör ett hästjobb!

Klockan 06.00 åkte jag därifrån i morse för att hinna hem till Albins namngivningscermoni.

Yes thats it!


Mig äger ingen

Mig äger ingen
Bild: adlibris.se

En pappa dör. En dotter ser tillbaka på deras liv tillsammans. Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående pappa, härdare vid Metallverken i Västerås. En berättelse klasstillhörighet, manlighet och utanförskap.
Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut. Humorn blir en vardagsstrategi för en brokig arbetarsläkt under folkhemmets storhet och fall.

"Pappas plånbok är stor som en handflata, svart och lätt böjd efter ett liv i bakfickan. Den har börjat ge efter lite i sömmarna och är tung, trots att den nästan är tom. I sedelfacket ligger ingenting, i myntfickan arton kronor och femtio öre.

Bakom patientbrickan trängs ett checkhäfte från Nordbanken och ett medlemskort för Metall avdelning 20. Ett skrynkligt tidningsurklipp med statistik över Västerås Sportklubbs bandyframgångar, ett ensamt frimärke med kungen på. I ett av facken gömmer sig ett splitter nytt bankomatkort, inlindad i en lapp med ordet lall och en sifferkod. Det är 99 kronor på kontot. När pappa dog hade han elva dagar kvar till nästa a-kassa.

Där ligger också ett litet noteringshäfte för bankärenden som pappa antecknat telefonnummer i. På den första raden står det Åsa och mitt hemnummer. Under med lite kraftigare filtpenna har han skrivit ”Sprit” och ett telefonnummer han fyllt i flera gånger. Därefter följer hans storasyster Majken och de andra syskonen, även dem han aldrig skulle fått för sig att ringa. Bästa vännerna Börje och Berit.

Sedan en lång rad nummer till Smolken, Skallen, Buster, Ormen, Hoffa, Babben, Blomma, Bella, Britta med rattarna... Lika prydligt antecknad står mammas syster Nina han inte träffat på många år.

På ID-kortet står det Leif Boris Andersson, född den 15 februari 1941. Fotot är bra, jag ser att det är han".

Rosa elefanter

Rosa elefanter
Bild: adlibris.se

Magnetarmband och drömfångare kryddar den skånska myllan i Karin Brunk Holmqvists nya roman. Selma och Artur Jacobsson bor på en liten gård i Tommarp. De har några år kvar till sjuttio, och lever stillsamt med smågnabb som enda spänning i vardagen.

En dag börjar det lysa i Nils Bloms fönster, eller rättare sagt Nils Bloms dotter Disas fönster. Rökelse och drömfångare fyller det lilla huset, Disa har bestämt sig för att bosätta sig där permanent, eftersom hon fått elallergi. Selma och Artur har fått nya grannar längre upp på vägen också, Hernemos, som spelar hög religiös musik och har rest ett stort tält i sin trädgård.

Det blir en tid av oro för Selma och Artur, på ena sidan vägen frireligiösa tältmöten, och på den andra Disas trevliga men mycket new age-inspirerade sällskap. Efter diverse turer, komiska missförstånd och dramatiska spaningsuppdrag lägger sig lugnet över den skånska myllan. Och alla inblandade är lite klokare och har kommit ett steg längre i sina liv.

Blossa 2010


Tokig? Som redan nu skriver om glögg?
Nej då, men titta vad snygg den guldiga
flaskan ser ut. Inehållet skall ha ton av saffran.


Två tillfällen - ett personligt rekord!

Måndag: BodyPump med Mia

Tisdag (idag): löpning. 10,40 km vilket måste vara personligt rekord. Tjohooo. Nåja, lätt som en dans gick det inte - men jäklar vilken kick jag får då jag överträffar mig själv!

Min helg i Falkenberg


I fredags tog jag mig med viss svårighet till Sofias stuga i Falkenberg. Många stopp på vägen blev det av olika anledningar men till slut var jag framme och kunde glatt krama om underbara Sofia.Vi tog cyklarna ner till havet innan vi köpte och lagade vår kvällsmat. En riktig studentklassiker a lá duga. Drack vin och pratade om allt och lite därtill.


Finaste Sofia - alltid lika härligt och givande att tala med dig. Du får mig att se på tillvaron med andra ögon och hjälper mig se guldkornen i min vardag - vad skulle jag göra utan dig?!?

 • Gick lång rask morgonpromenad trots att mitt huvud värkte som aldrig förr.
 • Åt en sen härlig frulle
 • Cyklade in till stan
 • Tittade i den ena affären efter den andra men köpte inte något
 • Åt lunch i ett stundom soligt Falkenberg, stundom grått
 • En geting stack mig i foten
 • Cyklade, cyklade, cyklade och höll nästan på att glömma köpa fika till kaffet - tack och lov kom vi på det i tid
 • Fika och skratt
 • Mer vin och middag som ledde till spännande möten och dans på ett golv fullt med glassplitter
 • Sen natt!
 • Morgonpromenad med hopp om att inte möta några sjömän eller finnar
 • Städ
 • Ullared
 • Besök hos Syster Yster och Johan
 • Besök hos Josefin och Robert


©Johanna Granqvist.
 
Mina bilder får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse


Angel


I'd Rather Be With You'


v. 35

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note to self: Tränat 4 ggr v. 35 + långpromenader längs med stranden i Falkenberg

Sirila gentlemän sökes

Sirila gentlemän sökes
Bild: adlibris.se

Bland det härligaste jag läst på länge! Har du möjlighet så läs boken i form av att lyssna på ljudboken - underbar!

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar.
I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende. De bor där i väntan
på nya lägenheter eftersom deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun. Pensionärshemmets bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och även oppositionsrådet Kjell
får sina fiskar varma.

Gamla damer sitter inte där man sätter dem!

BodyPump

Bodypump med Mia korrigerat av Lessmills. Härligt jobbigt!

Lanvin för H&M


Hur spännande är inte detta? Kollektionen kommer att släppas i butik den 23 november 2010.

The Bounty Hunter

DVD Film: The Bounty Hunter
Bild: lovefilm.se

Nej den här var knappt ok....

Den otursdrabbade prisjägaren Milo Boyd verkar äntligen ha hittat drömjobbet när han ombeds spåra upp sin ex-fru, reportern Nicole Hurley som rymt från borgen. Milo räknar med en enkel dag på jobbet men ingenting har någonsin varit enkelt mellan honom och Nicole. De båda ex-makarna gör allt för att sätta käppar i hjulet för varandra ? tills de plötsligt inser att de måste fly för sina liv!

Löpning...

Sprang eller borde jag kanske skriva lunkade 5,47 km idag. Gick en hel del och var mest trött... Men så ringde Maggan och trots att jag var ute och tränade svarade jag i mobben samtidigt som jag sprang. Fick ny energi och tog mig hem:)

Anonyma skoälskares klubb

Anonyma skoälskares klubb
Bild: adlibris.se

"Är du som jag? Älskar skor men har inte råd att köpa vad du vill? Om du har storlek 38 och är intresserad av att byta dina Manolos mot Maglis etc så ses vi på tisdagskvällar. Kanske kan vi hjälpa varandra ...

Svar till Anonyma skoälskares klubb"

Lorna Raffertys ekonomi har kraschat. Hon har skulder upp över öronen men kan ändå inte sluta handla på ebay. Skor är hennes passion och trots sin pengabrist kan hon inte tänka sig ett liv utan ett nytt par ibland. Det är då hon kommer på den briljanta idén att annonsera efter andra i samma situation.

Gruppen träffas en gång i veckan. Där finns Helene, hustru till en politiker som håller hårt i plånboken; Sandra som finansierar sitt skobehov genom att jobba med telefonsex och Jocelyn, som egentligen inte vet så mycket om skor men som gör allt för att komma bort från sitt trista jobb som nanny.

Under tisdagskvällarna byter de märkesskor. Men de börjar också lära känna varandra, och en vänskap formas som hjälper dem igenom problem med pojkvänner, äkta män, uppdykande hemligheter från det förflutna - och utpressning.

Absolute SHowkidz!

Sön 19 sep startar vi barndansen showkidz på hälsan i fjällbacka!!
Kl 15-16 för 4-6 åringarna och 16-17 för 6-8 åringarna.
Vi kommer att träffas 11 söndagar och slutar med en show!
Vi är flexibla när det kommer till åldrarna så första gången är en gratis prova på gång.

Har ni frågor eller funderingar så ring Hälsan i Fjällbacka 0525-321 25  
      
    

Hälsan i Fjällbacka

www.halsanifjallbacka.se


RSS 2.0